Ciudatele întorsături ale politicii româneşti

Interesante întorsături în politica românească. În anul 2012, românii au ieşit în stradă în mai toate oraşele României pentru a protesta împotriva corupţiei şi dispreţului faţă de independenţa justiţiei ale Guvernului PDL. Parlamentarii USL a decis sa facă grevă, retrăgându-se de la lucrările legislativului. Pe acest fundal de revoltă şi cu un larg suport popular, USL a format noul cabinet, la jumătatea anului 2012, şi a câştigat copleşitor cele două rânduri de alegeri care a urmat.

Printr-o abilă întorsătură propagandistică, lucrurile arată ciudat astăzi şi, în orice caz, greu de anticipat cu doi ani în urmă. PDL, care era blamat sever de patru cincimi din populaţia României pentru felul în care guverna, pentru corupţia sufocantă şi tolerată de o justiţie obedientă, ajunge acum să pozeze în apărătorul democraţiei, al independenţei justiţiei şi al statului de drept! Liderii acestui partid ameninţă cu mitinguri de protest în apărarea democraţiei şi chiar cu retragerea din Parlament, pe modelul deja experimentat de USL! Fireşte că acest tip de declaraţii îşi găseşte adepţi în cercurile europene, care atenţionează autorităţile române în legătură cu atacurile la justiţie. Lucrurile merg atât de departe în întorsătura lor, încât PDL avertizează cu represalii ce ar putea veni din partea Uniunii Europene, mergând până la retragerea dreptului de vot al României(!).

Acest tip de atitudine care încearcă să transforme culpa în civism şi premeditările în ingenuităţi, făcând din agresorii de ieri ai statului de drept protectorii săi de astăzi, arată că poporul român suferă pe degeaba. Adică nimeni nu învaţă nimic din suferinţele sale. Şi, în consecinţă, nici nu-şi asumă.

În sesiunea legislativă ce urmează, cea de primăvară, USL trebuie să conştientizeze acest pericol şi să reaşeze lucrurile pe făgaşul lor normal. Inclusiv în ceea ce priveşte reîmprospătarea memoriei românilor în legătură cu ceea ce s-a petrecut exact cu doi ani în urmă, într-un ianuarie mai friguros ca acesta.

304 Responses to “Ciudatele întorsături ale politicii româneşti”

  1. emi spune:

    Exact, dupa standardele tale, nu ar fi motive.
    Atunci de ce mma invidiezi, de ce te chinui sa-ti demonstrezi singura ca ai metode de apreciere corecte?