“Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri” va fi lansat marti, 18 februarie, orele 17,30, la Muzeul National al Taranului Roman

Marţi, 18 februarie, la ora 17.30, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Studioul „Horia Bernea”, va avea loc lansarea volumului Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri, de Varujan Vosganian, apărut de curînd în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.

Participă, alături de autor: Gabriel Dimisianu, Ştefan Agopian, Dan Cristea, Daniel Cristea-Enache
Moderator: Răzvan Voncu

Mai multe detalii despre noul volum de proza semnat de Varujan Vosganian puteti gasi pe site-ul www.joculcelorosutadefrunze.ro .

 

 

Varujan Vosganian este autorul Cărţii şoaptelor, unul dintre cele mai bune romane apărute în literatura română de după 1989. Romanul, tradus deja în numeroase limbi, a fost considerat de critică o epopee a secolului XX, o carte identitară pentru poporul armean.

 

Versiunea în limba germană a romanului, semnată de Ernest Wichner şi apărută la prestigioasa editură Zsolnay Verlag, este nominalizată la unul dintre cele mai importante premii literare din spaţiul german, Premiul Tîrgului de Carte de la Leipzig, în valoare de 20.000 de euro (care va fi decernat în timpul tîrgului).

 

Dar fiecare popor, fiecare loc, fiecare timp are o Carte a şoaptelor a sa. Ea trebuie doar povestită. 

 

Jocul celor o sută de frunze este iniţierea în realismul magic al unei Cărţi a şoaptelor  a poporului român. Cele şase povestiri ale volumului vorbesc despre neliniştile, căutările şi incertitudinile noastre, despre atîtea traume încă nevindecate. Jocul celor o sută de frunze ne previne că, dacă memoria, ca stare de luciditate, nu se regăseşte în prezentul şi chiar în viitorul nostru, viitorul nu va fi decît o reîntoarcere în trecut.

 

VARUJAN VOSGANIAN s-a născut la 25 iulie 1958, în Craiova. Este preşedintele Uniunii Armenilor din România şi prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrările sale includ trei volume de poezie – Şamanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de braţe (2005) -, precum şi volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. La Editura Polirom  a mai publicat romanul Cartea şoaptelor (2009; ediţia a II-a, 2012), care a fost distins cu Premiul „Cartea anului 2009” acordat de revista România literară, Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române (2009), Premiul revistei Convorbiri literare, secţiunea proză (2009), Marele Premiu pentru Proză -Trofeul „Mihail Sebastian”, Premiul revistei Observator cultural, secţiunea proză (2009), şi a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.

468 Responses to ““Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri” va fi lansat marti, 18 februarie, orele 17,30, la Muzeul National al Taranului Roman”

 1. Tiberiu spune:

  He,he,he !!!!!!!

 2. lordul john spune:

  @VV

  Nu înțeleg cum pot fi modificările aduse Constituției neconstituționale!!! Mi se pare o referință circulara.

  @cris

  Ultima data când am comunicat cu @un liberal optimist era pe la mijlocul lui ianuarie când trebuia sa ajung la București. Rămăsese cumva ca pe 28 ianuarie ne întâlnim pe la Parcul Carol. De atunci nu mai știu nimic.

 3. emi spune:

  Ar fi decent ca USL să se ţină de programul de guvernare promis electoral şi regulile de funcţionare să nu mai fie motiv de distragere a atenţiei. Dacă tot sunt atat de buni ministrii PSD şi nu trebuie schimbat niciunul, atunci cum se explică faptul că ministerele conduse de ei nu funcţionează?

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  ponta dar si liberalii au declarat ca sunt gata revina la normal.

  Ei au ajuns azi ca-n parodia aia in care unii se lupta pina la ora 1, si de la unu e pauza de masa… doar ca la ei pauza de masa e de luni pina cam pe joi asa.. si dupa aia se lupta pina luni dimineata. Daca va intrebati ce au la masa… la masa meniul suntem noi!

  Liberalii au tot interesul sa mentina USL-ul, pentru ca daca USL-ul se rupe mai pupa ei guvernare cind o zbura porcu… PSD-istii insa nu au acelasi interes, ei stiu ca liberalii s-au pus singuri la colt si ca s-au facut mici mici de tot si pot fi trasi de urechi oridecite ori are chef vreun psd-ist, si prin urmare asta vor si face. Cam pe joi asa intuiesc ca vine iar ponta sau dragnea si mai arde PNL-ului o palma… si o sa tot faca asta pina dupa alegeri cind o sa zica: hai bai, sti ce? da-i drumu de-aicea, marsh!

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  jordul john

  cum se poate ca modificarile aduse Constitutiei sa fie neconstitutionale? Foarte simplu si la propriu si la figurat!

  La propriu e din cauza ca reviziurea e diferita de schimbarea Constitutiei. Ei au ales sa mearga pe varianta simpla, aia cu revizuirea, si revizuirea presupune respectarea articolelor din Constitutie care prevad imposibilitatea modificarii unor articole.

  La figurat e din cauza ca la Curtea Constitutionala e cloaca de basisti… Sunt vreo 3 ani si ceva de cind am zis ca unica solutie pentru eliminarea cercului vicios creat de CCR in care legile se plimba pe la ei si sunt retrimise sine die pina Parlament si inapoi fara nicio baza logica… este sa se desfiinteze CCR-ul asta si sa se infiinteze altul pe alte baze legale. Pentru ca sa se poata face asta era nevoie de schimbarea Constitutiei, nu de revizuire!

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ lordul john

  dar la baza esenta e alta: amatorismul si dezinteresul total sunt cuvintele de ordine!

 7. epolitikon spune:

  @emi

  Ministerele nu functioneaza din lipsa de oameni. Si nu e vorba doar de salarii aici, e vorba despre calitatea resursei umane care a prins radacini in administratie, adica multe non-valori pripasite politic de toti cei care s-au perindat la guvernare. Funciar vorbind, in administratie e o mare parloaga. Intreaba fermierii cum se transforma parloaga in teren arabil si la fel trebuie facut in ministere, prefecturi, agentii importante, ambasade/consulate, etc.

  De ex. sunt multi manageri adevarati care s-ar duce in consilii de administratie la companii mari pe GRATIS, doar pentru prestigiu DAR miza e alta, intelegi ce vreau sa spun?

 8. Pacala spune:

  soring
  bre, amandoi sunt prosti, si ponta si crin. in primul rand ca se cearta in public. asta este daunator pentru amandoi, pentru ca votantii vor rezultate, au asteptari, nu impotente planse pe sticla.
  de asemenea, crin a zis ca daca pnl iese de la guvernare trebuie sa vina alt guvern, adica o alta nominalizare a lui basescu de premier, deci vin la mana marinarului. dobitoci amandoi.
  culmea este ca pe fond toti au dreptate, dar au intre ei si uita ca ei au putere si emit pretentii ca o armata de prosti, milioane de romani, au votat usl.

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Pacala

  Pai basescu n-ar avea cum sa nominalizeze pe altcineva decit pe ponta. Crin a zis aia ca sa-i prosteasca pe prosti… nimeni nu pune botul la asa ceva. Ma mir ca a zis el asa ceva…

  Dar nu te-ai intrebat de ce vrea ponta sa se certe in public? Tu ai zis o chestie logica, intr-adevar, asa ar fi fost normal, sa se certe pe ascuns. Daca ar fi fost ponta de buna credinta! Numai ca el duce totul in spatiul public pentru ca are interesul de a arata votantilor sai ca e jupin, el tinteste un scor de peste 50% pentru PSD. Si la cum se comporta PNL-ul in plan politic m-as mira ca PSD sa nu obtina in 2016 peste 50%… In momentele cind Ponta iese public si i-o da la gioale lui Crin electoratul PSD jubileaza… Ponta fiind foarte parsiv din fire profita la maxim de asta, dupa europarlamentare asta o sa si spuna: n-am ce face, ma preseaza propriul electorat sa merg in directia de a guverna singur! El si cu UNPR-istii se joaca politistul bun – polititsul rau cu Crin si PNL, ei impreuna (USL) se joaca politistul bun – politistul rau cu noi!

  Asa merg treburile.

  Basescu nu asa o sa cistige, ci altfel. O sa vezi ca o sa-l ajute chiar ponta… Tu crezi ca noncombatul asta fata de portocalii e intimplator? Vezi vreun psd-ist sa se ia de portocalii, de hotiile lor? Nu! Sunt trecute la tacere, spre uitare. Nu ti-i se pare ciudat ca psd-istii in loc sa se lupte cu hotii portocalii se lutpa cu pnl-ul?

 10. lordul john spune:

  @sorin g

  Da, ai dreptate.

 11. tiberiu spune:

  @lordul john
  Sa iei in serios postarile basistului diversionist @Sorin este cred o Mare Eroare(dupa magariile adresate lui @VV si faptul ca-l regreta pe Boc-calaul romanilor)
  Sa perseversezi insa si sa-i mai dai dreptate este dupa parerea mea o Enorma Eroare,ba chiar o Eroare Diabolica.