“Ţară, ţară, vrem ostaş!”

Ceea ce e cel mai trist e faptul că in astfel de situaţii, cum este o posibilă schimbare a majorităţii parlamentare, se reia, la o altă scară, “Ţară, ţară, vrem ostaş!”, jocul pe care, acum cincizeci de ani îl jucam noi, copiii, şi pe care acum îl joacă, tot mai des, clasa politică. Nu ştiu dacă aveţi idee de jocul acesta. Unii strigă, ţinându-se de mână, ca un zid viu  “Ţară, ţară, vrem ostaş”!.  Ceilalţi, din echipa cealaltă, strigă: “Pe cine?” “Pe cutare!”, răcnesc, iarăşi, primii. Cel dorit sau silit îşi face vânt şi aleargă spre preopinenţii ce se ţin de mână. Dacă sparge zidul viu, se reîntoarce către ai lui, dacă nu, rămâne să lungească şirul echipei celor mai puternici.

Câtă tristeţe, spuneam, când cei care trebuie să reprezinte pe alţii, ajung să se reprezinte doar pe sine. Culmea e că unii dintre ei îşi justifică gestul spunând:  alegătorii mei vor cutare lucru… Sau: alegătorii mei m-au votat să fiu la putere!  Nu cred să existe o altă îndeletnicire în care să fim mai talentaţi decât găsirea de justificări şi transferul de responsabilitate.

Faptul că angajamentele politice nu pot fi ţinute niciodată până la capăt e o sursă de amărăciune.  Nu ştiu dacă USL era bună sau rea, dar odată făcută, trebuia păstrată. Să ne uităm, de pildă, la cum ştiu coaliţiile din Germania să reziste. USL nu a funcţionat cum trebuie, e drept, ministerele s-au irosit în tot felul de faceri şi desfaceri, între parteneri a existat o vădită asimetrie în favoarea PSD,  comunicarea dintre partide, dintre miniştrii aceluiaşi Guvern ori dintre Guvern şi Parlament nu s-a făcut cu exactitate şi promptitudine. Dar soluţia nu era ruperea, ci corectarea USL. La guvernare, atunci când e o guvernare bună, e loc pentru toată lumea. Din păcate, decizia privind USL a fost adusă în faţa Delegaţiei permanente a PNL în momentul când nu mai era nimic de făcut. Decât acest dezagreabil joc la care asistăm şi pe care l-am mai văzut atât de des în ultima vreme: “Ţară, ţară, vrem ostaş!” Dar ţara noastră, cu siguranţă,  nu are nevoie, ca să fie apărată, de astfel de ostaşi care aleargă de la o armată la alta.

416 Responses to ““Ţară, ţară, vrem ostaş!””

  1. lordul john spune:

    @

    Se pare ca, pentru moment, Antonescu si-a însușit o parte dintre criticile semnalate pe acest blog, in legătură cu stilul tiroidian. Sa vedem cum rezista diseară la “Wolfsschanze”.

  2. Corina Chiriac spune:

    O observatie strict personala si bazata 100% pe propria intuitie: Se pare ca se delimiteaza o lupta intre PNL si FSN. Poate chiar intre PNL si securistii infiltrati peste tot. Gestul lui Tariceanu are iz de ordin de zi pe unitate…

  3. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ elenick

    nu-l atac pe Tariceanu, a facut-o singur, eu n-as mai avea nimic de adaugat. Personal il simpatizez, in afara de ultima lui actiune n-as avea nimic sa-i reprosez. Si nici lui Crin n-as avea nimic sa-i reprosez vreodata… daca n-ar fi fost presedintele PNL. Spre deosebire de celelalte partide PNL-ul dispune de oameni de o calitate total diferita. Daca aduc critici, le poti considera la fel ca si urecheala care i-o administreaza un tata fiului sau pentru ca nu si-a facut temele in timp ce-l doare-n cot de copilul vecinului injura si scuipa pe scara.

    Si n-am voie sa fiu si glumet, si original, si simpatic si interesant in acelasi timp sau diferentiat in functie de evenimentul in discutie sau de starea de spirit?

  4. emi spune:

    Sorin pe blog sunt cateva femei care au curaj sa “lupte in noroi” alaturi de voi, baieti isteti si liberali. Cam toate am ales sa traim singure. Orice grad de inteligenta am avea, reusim sa mai aducem si noi cate o idee pe aici.
    In societatea musulmana am fi ucise cu pietre.
    Ce ti se pare de admirat la musulmani?!?!?!
    Cum poti sa fii de acord ca mama ta sa fie considerata atat de inapoiata incat sa poata fi asimilata camilei si vanduta sau ucisa dupa cheful stapanului?!?!?!
    Poate turcii sunt putin mai europenizati dar asta nu le-a sters dispretul, dispretul si nu ura (misoginii urasc femeia, e dovada de neputinta proprie si mult diferita de dispret), dispretul egal cu dispretul fata de caine sau camila.

  5. Tiberiu spune:

    Elenick
    1)Cred ca tu esti in eroare.Sintagma “geniu al Raului” arata arata in “subsidiar” un grad maxim de pericol din partea sabotajului cotrocenist, in nici un caz admiratie.
    “Geniu Raului” desemneaza un tip superlativ de inteligenta malefica.Numai oamenii sariti de pe fix pot admira satanismul.Eu in orice caz nu sunt acela.A admira satanismul mi se pare la fel de absurd ca si cum cineva l-ar admira pe Hitler pentru modul inteligent in care a organizat asasinarea a milioane de oameni nevinovati in lagarele de exterminare. Daca cineva poate nutri admiratie fata de un asmenea om axat pe facerea Raului impotriva propriului popor este fix
    problema lui.
    Zau ca nu stiu de unde scoateti asemenea bazaconii cu “admiratia”
    2) In ceeace il priveste pe Sorin eu nu il “banuiesc” de basism ci il categorisesc ca “basist 100%”.Daca tu il “banuiesti” nuneste insa cazul meu.Sorin este un propagandist basist platit,lucru care rezulta atat din frecventa postarilor care ii ocupa un timp considerabil, din continutul postarilor care promoveaza cu consecventa exclusiv mesajele de lua cotroceni cat si din faptul ca ascunde orice informatie despre ce hram poarta.

  6. Tiberiu spune:

    Elenick
    Desi se da in mod mincinos liberal Sorin ataca sistematic absolut toti liberalii indiferent cum s-ar numi ,in schimb il regreta pe Boc si ne recomanda sa ascultam mesajele oranjgutanilor portocalii Vass,Predoiu,Boc etc

  7. elenick spune:

    @sorin g,

    ba daaa, ai voie toate acestea si e inspre savoarea blogului. doar cu termenul”interesat” nu ne e clar… poate ne spui tu, poate ne lamurim noi singuri. Insa cu “simpatia” pentru haremul turcilor ai dat-o iar in gard… vai de capul tau, daca scapi viu din gura blogger-itelor! :) si pe buna dreptate!

    @tiberiu,

    vom tai si vom vedea… ai rabdare, e apanajul inteleptilor!

  8. emi spune:

    Da, de fapt inamicul liberalilor este intreg FSN-ul. In acest caz Tiberiu va renunta la cerbicie si va veni doar cu idei.
    Pentru ca socialistii pentru el sunt prima dragoste, de care se poate desparti dar pe care nu o poate uita.

  9. Dorin spune:

    @ Copii, nu vreti sa incetati cu atacurile la persoana si sa ne concentram pe discutii potrivite rolului auto-asumat de chibiti politici?

    Imi vine in minte un citat din inegalabilul Gigi Becali: “M-am certat și cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanță, dar nu ne-am insultat.” Pai serios, cu asta vreti voi sa va comparati? Eu cred ca puteti mai mult decat atat!

  10. elenick spune:

    dorin,

    :) :) :) Am ras cinci minute, cu lacrimi! uitasem de aceste mostre de intelepciune…, cam asta se intampla “pe viu” in piata publica si “in mic” aici pe blog…:)

    @all,

    Ponta i-a raspuns pozitiv UDMR-ului pt. poz. de vicepremier. si iata, ajungem la vorbele “intelepte” ale baselului de ieri : daca PNL-ului i-a fost refuzat postul de VP, de ce i-a fost acordat UDMR-ului? aici ar fi o paine de mancat pt. dept Comunicare al PNL, bineinteles daca acesta stie si isi face treaba…

  11. Filip g spune:

    @sorin,
    amuzant era faptul la turci urmatorul;
    Daca cumpara un kg de miere si una din neveste nu primeste iar alta afla e scandal.Iar asta spus-a intr-o romana stricata ,merita toti banii.

  12. emi spune:

    Am fost in excursie de trei zile la Istanbul in 1992, cand aveam deci 27 de anii.
    Toata lumea, incepand cu parintii si terminand cu soferul autocarului ne-au recomandat sa nu bem apa de la robinet pentru ca nu e potabila si femeile sa nu iasa singure pe strada pentru ca pot fi rapite.
    A fost prima iesire din Romania si m-a uimit cel mai tare la turci ca la ei nu sunt garduri, sunt doar ziduri. Totul e zidit sau liber, chiar si omul, femeia e zidita, barbatul e liber.

  13. Tiberiu spune:

    Emi
    1)Apropos de “prima dragoste” asertiunea clasica nu mi se potriveste pentru ca am avut mai multe iubiri inainte de a ma casatori si nu am uitat-o pe niciuna.imi amintesc si pe uni din prietenii de la gradinita.
    Tinand seama de aceste considerente suplimentare ce concluzii tragi in legatura cu optiunile mele politice ?
    2)Asa cum am declarat de multe ori am plecat din Ro inainte de 89 asa ca habar n-aveam ce hram poarta FSN formula de care am auzit numai recent.Pana in 2007 nu m-am interesat absolut deloc de politica interna din Romanica.

  14. Filip g spune:

    http://radu-tudor.ro/multumesc-med-as/
    Pentru acest gest,eu multumesc in numele tuturor persoanelor cu handicap locomotor.Multumesc Radu!
    Cuvintele sunt prea putine sa exprime multumirea pentru acest gest.

  15. elenick spune:

    @VV,

    In opinia mea, una din principalele cauze ale proastei guvernari a defunctei USL este proasta functionare a Parlamentului. Practic o mare parte din promsiunile USl tineau de legislativ si s-a vazut cum acesta a amanat legi, pe altele le-a pus la sertar “definitiv” (ex legea d-nei Varga, Codul Silvic – ff important), a boicotat initiative, a taraganat la limita nesimtirii multe legi necesare si promise in campania electorala de USL.
    Alegerea lui V. Zgonea ca presedinte al Cam. deputatilor ne-a aratat ca se poate cu un presedinte “mai prost decat Roberta Anastase”(caz greu de atins), dar nici Crin Antonescu la sefia Senatului nu a reusit chestii semnificative, ocupat intre timp cu Comisia pt. modificarea Constitutiei si cu “coteriile” din alianta – carora nu le-a facut fata, e limpede!
    Intre timp, PSd-ul a venit cu”idei” legislative noi, gen legea amnistierii sau modificarea Codului penal. Cui a folosit acesta bulibaseala generala?

    Ce gandire/strategie/solutii are PNL in privinta activitatii parlamentare viitoare, tinand cont ca zilele lui C.Antonescu ca sef la Senatuli sunt numarate?
    sau iara intreb retoric?

  16. cris spune:

    @ LordulJohn, @ Dorin @ Buddha

    ramin la aceeasi intrebare: daca era interesat de vizibilitate de ce nu s-a bosumflat ca nu e ministru in guvernul Ponta atita timp? l-ati vazut in media pina acum alimentind o parte sau alta? Daca era de-al lui Basescu de ce nu a facut scandal in oartid inca inainte de rupere, nu a facut atmosfera, garagatza, nu a rupt efectiv din pnl ca stolojan? Chiar cred ca e de buna credintza in ce spune si face chiar daca poate greseste si asta este ceea ce spun.

    Sorin pomenea ceva de 12 angry men ca mi s-ar potrivi filmul, are dreptate, am sa gindesc intotdeauna atent atunci cind un om e acuzat.

    Cit despre faptul ca domnul antonescu nu-si poate tine nervii – asa cum am zis, am inceput sa am suspiciunea ca si-i tine foarte bine in esentza si doar considera ca tine de oratorie o anume atitudine si un anume limbaj, ceea ce insa tot nu ma poate face sa admir atitudinea.

  17. elenick spune:

    @all,

    cam cotoioaso-contondenta imaginea cu Ponta dand mana si semnand cu UDMR-ul protocolul de colaborare. Cred ca in imaginarul colectiv acest “cliseu” va ramane…

  18. dragospas spune:

    Doi stalpi ai guvernelor PDL,Bok si Unguent,se regasesc in guvernarea lui Ponta ,in timp ce liberalii sunt in opozitie. Este vorba de Oprea si de Kelemen Hunor.

    Asadar ,dreptate pana la capat !

  19. cris spune:

    @ emi

    ai mai spus o data ca l-as sustine pe tariceanu fiindca e arogant si bogat si ti-am spus sa termini cu prostiile. Dar ce te crezi, ana pauker, esti minia proletara intruchipata?

    (emi spune:

    februarie 27, 2014 la 4:37 pm

    Cris tu preţuieşti bogăţia şi de aceea îl respecţi pe Tăriceanu mai mult decât pe Crin, liberalism preţuieşte principiile şi de aceea Tăriceanu va fi întotdeauna pe locul doi.)

    Nu ti-e rusine? Pe VV l-am sustinut dintotdeauna. Consideri ca l-am sustinut fiindca ar fi bogat? de unde mama naibii stii dumneata ce pretuiesc eu? Cine te-a pus domnule sa decizi dumneata ce imi place si ce nu , ce pretuiesc si ce nu si pe ce considerente? Culmea, nu eu am vorbit de sponsori ci dumneata ai considerat ca nu ai nicio problema morala in a avea sponsori, adica detesti bofgatia dar nu te deranjeaza sa profiti de banii altuia. Aaa, apanajul moral o fi venind din faptul ca ai putea sa folosesti banii vreunui “bogat” dar in secret il detesti? Ce-ar fi sa te uitzi dumneata in oglinda la propria dumneata persoana in loc sa mai dai asemenea sentintze de doi bani?

  20. Dorin spune:

    De-a dreptul suspecta graba PSD de a accepta UDMR-ului exact ceea ce a refuzat PNL-ului. Inca o dovada, daca mai era nevoie de una, ca in fapt PSD-ul lucreaza cu hidden agendas si deci era intr-adevar nevoie si era momentul ca PNL sa denunte acest pact cu diavolul.

    In privinta lui “acum nu era momentul” as zice doar ca dupa unii nu este niciodata momentul pentru nimic.

    Raman valabile restul criticilor la adresa PNL: Lipsa de organizare in teritoriu, comunicare slaba cu electoratul, utilizare ineficienta a resurselor umane de care dispune. Chiar daca Tariceanu s-a facut de ras pe barba lui, in fond plecarea sa din partid este o pierdere majora pentru PNL si ar fi putut fi evitata daca i se gasea un loc potrivit in masinaria partidului.

    Iesirea de la guvernare si intrarea in opozitie ar trebui sa fie un dus rece care sa trezeasca si sa puna in functiune toate energiile pentru atingerea obiectivelor anuntate. Cu atat mai mult cu cat acum suntem din nou “prin noi insine” si nu aliati ai unui partid-colos. Nu mai putem zice precum proverbialul soricel, care trecea podul alaturi de elefant: “Te prinzi ce misto tropaim?”

    PNL are ocazia sa dovedeasca faptul ca poate sa faca o opozitie constructiva atacand selectiv masurile guvernantilor: sa sustina masurile care sunt conforme programului initial USD si sa sanctioneze derapajele populist/socialiste in afara acestuia.

    Raman la parerea ca daca intr-adevar Crin Antonescu este un presedinte de partid slab asa cum sustine multa lume (ceea ce ma indoiesc, totusi) atunci cea mai buna ocazie sa scapam PNL-ul de el ar fi sa-l trimitem la Cotroceni presedinte pentru patru ani.

    Intr-adevar, Calin Popescu Tariceanu ar fi fost un presedinte de tara la fel de potrivit sau poate chiar mai potrivit, insa asta e o discutie care ar fi trebuit sa aiba loc acum 3 ani. Faptul ca s-a trezit tocmai acum la spartul targului nu suna bine deloc. Doi candidati “de dreapta” vor face sa ramana liber culoarul din stanga, numai bine sa faca jocurile PSD-ului si sa iasa presedinte Ponta.

    Oricum, e de vazut ce se va mai intampla cu domnul Tariceanu, este foarte posibil ca tot elanul sau revolutionar sa intre la apa de tot in urmatoarele saptamani.

    Ar mai fi interesanta o alta varianta (din pacate, fantasmagorica!) pe care as denumi-o “varianta Iuda” in care Tariceanu sa fi tradat si sa fi facut tot acest circ in buna intelegere cu Antonescu, in final ajungand sa fie sustinut de PNL pentru turul doi de pe pozitia de candidat independent.

  21. livia spune:

    Sa recapitulam ruptura originala, marca Antonescu a USL-ului.
    Ministrii si secretarii de stat obligati sa demisioneze; presedintele senatului, in functie; n teritoriu USL este bine, merci. Pana la urma doar ministrii si secretarii s-au rupt, restul au ramas intregi. Ruptura asta este pana la capat ca si dreptatea… Sa se rupa, primesc, dar pe ici pe colo, in punctele (ne)esentiale. Curat, murdar, coane Antonescule.

  22. emi spune:

    Pentru domnul CP Tăriceanu funcţia de ministru este sub demnitatea domniei-sale, doar a fost premier, nu? Pentru domnia-sa singura poziţie de interes este cea de Preşedinte a României, pe care considera încă de prin 2009 că i se CUVINE!!! Incredibil şi trist dar adevărat…
    La începutul verii lui 2009 am scris pe mai multe bloguri liberale la care încet am renunţat, unul câte unul. Aşa cum îi scriu azi lui VV îi scriam în vara lui 2009 lui CP Tăriceanu, Cristinei Pocora, Dianei Tuşa, Alinei Gorghiu, lui Mihai Voicu.. Când am descoperit blogul lui CP Tăriceanu, am pierdut o noapte pentru a-l citi “din scoarţă în scoarţă”. Pe atunci era doar blogul, şi simţeai căldura sufletului omului Călin. Astăzi e un site în care blogul a rămas doar o comunicare distantă şi atemporală.
    Postarea de după alegerea lui Crin Antonescu preşedinte PNL a dispărut, la fel ca şi postările blogărilor, aşadar nu pot dovedi “dialogul” avut atunci cu CP Tăriceanu. Nici nu mi-l amintesc exact, ştiu sigur însă că dumnealui nu l-a considerat niciodată pe Crin Antonescu potrivit pentru funcţia de preşedinte PNL. Vorbea cam cum vorbeşte @hermann şi de aceea nu m-ar mira să se ascundă chiar domnia-sa sub acest ID, sau cineva foarte apropiat de domnia-sa.

  23. Tiberiu spune:

    Dorin
    d-l Tariceanu a dat-o iarasi in bara dpdv politic cu incercarea sa hilara si reprobabila de a scinda PNL.
    Regretabil ca un atat de bun manager ca premier este un atat de slab politician.

  24. emi spune:

    Cris eu nu am avut niciodată sponsori. Nu primesc nici măcar pensie alimentară pentru copil, nici măcar nu am cerut. Nu pentru că dispreţuiesc oamenii cu bani, ci pentru că nu sunt de vânzare.

  25. Filip g spune:

    @livia,
    daca iesirea de la guvernare a ministrilor si secretari-lor de stat ,suprapus cu ruperea tuturor aliantelor din teritoriu ,ar fii insemnat scindarea partidului.
    Ori libertatea de a decide liber aliante la nivel local si judetean,demonstreaza ca ca,Crin nu-i dictator,lasa libereralilor libertatea de a negocia ce e bine pentru ei.

  26. emi spune:

    Dorin ar putea să-i iasă mişcarea asta dacă în loc de partidul “perele” ar încerca să strângă semnături pentru o candidatură independentă.
    Ca independent s-ar echilibra politic.
    Ar fi iar interesant dacă “perele” ar aduna ceva nemulţumiţi socialişti şi ar gravita în zona liberală, un fel de UNPR de dreapta. Ar putea avea şi candidat la prezidenţiale.
    Dar mă tem că sunt vise.

  27. cris spune:

    @ Dorin

    Am mai amintit asta, consider ca una dintre fracturi vine din integrarea de-a valma de concepte noi de o parte ca cel de imagine si vechi si intzepenite ca ierarhia si comanda de la centru de alta parte, in structura de partid.

    Daca Antonescu este un om de imagine, si este, asa a fost ales, ca om care nu este “penal” – dar iarta-ma asta vine si din faptul ca nu si-a construit nimic ca afacere in viata privata, nu a fost ministru in vreun post important ca sa I se erodeze imaginea, deci nu a dat o masura concreta a capacitatzii sale organizatorice – , atunci are nevoie de o infrastructura de leaderi care sa faca partea organizatorica. Daca insa vrei un bun organizator ca sef al partidului si un leader capabil sa tina si sa miste o organizatie mai departe, sa o faca flexibil, prin cresterea de alti leaderi, atunci trebuie sa accepti o imagine mai putin de albacazapada si sa iei un om cu experientza demnstrata si cu toate defectele sale de imagine ( cum e vorba ceea, numai cine nu face nimic nu greseste), este sa zic modelul Merkel.

    In fond nu este absolut necesar ca un candidat la presedintie sa fie si seful unui partid in sensul clasic – uita-te la sistemul American si felul in care se structureaza competitia lor in cadrul aceluiasi partid, aminteste-ti de Obama vs Hillary Clinton, aceasta selectare a candidatului nu are nimic de a face cu conducerea permanenta a partidului democrat si nu o afecteaza indiferent cine cistiga, partidul democrat continua sa aiba nu atit presedintle cit structurile sale care se ocupa mai departe de partid si asigura continuitatea dincolo de orice prerioade electorale, Deci ai constant un element de continuitate si organizare, competitie, democratie si lupta pentru putere in stat in acelasi partid fara ca acestea sa afecteze un partid.

    Nu stiu cine venise cu ideea ca fie amindoi presedinti, unul peste zi, alul peste noapte, cred ca badea. Dar cu toata ciudatenia ideii nu este gresita, in sensul despre care vorbeam, unul cu imaginea unul cu organizarea.

    Iti dau mai jos un fragment care descrie structura partidului democrat. Pentru mine are sens; ai departamente care se ocupa de platforma democratica, altul de procesul legislative, altul de campaniile electorale, altul de organizatiile locale, etc care lucreaza in final impreuna, fiecare la locul sau, si la maxima eficientza. Or fi destepti presedintii si eclatantzi, dar nu Obama le conduce pe toate, ci conduce conducatori.

  28. cris spune:

    Structura partidului democrat

    The Democratic National Committee (DNC) is responsible for promoting Democratic campaign activities. While the DNC is responsible for overseeing the process of writing the Democratic Platform, the DNC is more focused on campaign and organizational strategy than public policy. In presidential elections, it supervises the Democratic National Convention. The national convention is, subject to the charter of the party, the ultimate authority within the Democratic Party when it is in session, with the DNC running the party’s organization at other times. The DNC is chaired by Florida congresswoman Debbie Wasserman Schultz.[31]

    The Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC) assists party candidates in House races; its current chairman (selected by the party caucus) is Rep. Steve Israel of New York. Similarly, the Democratic Senatorial Campaign Committee (DSCC), headed by Senator Patty Murray of Washington, raises large sums for Senate races. The Democratic Legislative Campaign Committee (DLCC), chaired by Mike Gronstal of Iowa, is a smaller organization with much less funding that focuses on state legislative races. The DNC sponsors the College Democrats of America (CDA), a student-outreach organization with the goal of training and engaging a new generation of Democratic activists. Democrats Abroad is the organization for Americans living outside the United States; they work to advance the goals of the party and encourage Americans living abroad to support the Democrats. The Young Democrats of America (YDA) is a youth-led organization that attempts to draw in and mobilize young people for Democratic candidates, but operates outside of the DNC. In addition, the recently created branch of the Young Democrats, the Young Democrats High School Caucus, attempts to raise awareness and activism amongst teenagers to not only vote and volunteer, but participate in the future as well. The Democratic Governors Association (DGA), chaired by Governor Peter Shumlin of Vermont, is an organization supporting the candidacies of Democratic gubernatorial nominees and incumbents. Likewise, the mayors of the largest cities and urban centers convene as the National Conference of Democratic Mayors.

    Each state also has a state committee, made up of elected committee members as well as ex-officio committee members (usually elected officials and representatives of major constituencies), which in turn elects a chair. County, town, city, and ward committees generally are composed of individuals elected at the local level. State and local committees often coordinate campaign activities within their jurisdiction, oversee local conventions and in some cases primaries or caucuses, and may have a role in nominating candidates for elected office under state law. Rarely do they have much funding, but in 2005, DNC Chairman Dean began a program (called the “50 State Strategy”) of using DNC national funds to assist all state parties and pay for full-time professional staffers.

  29. elenick spune:

    vad ca la PNL reorganizarea a si inceput cu primirea unui nou membru : senatorul Tudor Barbu, fost OTV, fost PPDD, fost PC si cvasiprezent la B1, tragand in liberali, ca asa era moda pe acolo…

    la mai multi !

  30. lordul john spune:

    @cris

    Nu-mi amintesc sa-l fi facut basist pe Tariceanu, nici eu, nici Dorin, nici Buddha, nici Crin Antonescu.

  31. lordul john spune:

    @cris

    Ponta a punctat puternic cu independentii din Guvern. Din pacate PNL nu a avut curajul niciodata sa faca asta si s-a marginit la numiri politice ai diverselor grupuri si grupari.

  32. Filip g spune:

    @elenick,
    Dupa pupaturile de az cu PPDD a lui Ponta prin negocieri de susinere a guvernului,faptul spus de tine il trec la perioada de tansferuri ca in fotbal.
    Tocmai pleca un Senator PNL la PSD.”Eu am fost ales la putere”asta a fost slöganul,ori pana acum scorul transferurilor e 1-1.

  33. elenick spune:

    o observatie : ponta a zis ca pe Min. IMM-urilor si pe cel de la Energie ii pune “sub umbrela” lui Nita de la Economie. Nu-mi aduc aminte de la d-l Vosganian sa fi avut vreo umbrela cand a fost ministru… si atunci? s-a schimbat ” structura” aia ata de pretioasa a guv?

  34. emi spune:

    Dar Mona Pivniceru nu era independentă?
    Poate că era prea independentă pentru Victor Ponta.

  35. elenick spune:

    emi,
    @lordul are dreptate, acesti “independenti”- toti profi pe domeniile lor vor face o buna impresie, fata de aceleasi “fete triste” care se rotesc pe ministerele diverselor guverne, de 20 ani.

    in privinta d-nei Pivniceru, cu o floare nu se face primavara!

  36. elenick spune:

    sau independentii lor nu se compara cu independentii nostri! cum ar zice ponta :)

  37. cris spune:

    @ Lordul John

    ma bucur ca suntem de acord macar asupra acestui punct, ca nu e basist si nu face jocul lui basescu asa cum spun altzii inclusiv aici pe blog. :)

    Milord, sunt nu mai putin om de organizatie, e gresit sa alungi sau sa tratezi cu indiferentza un om naravas ca opinii mai ales daca e si foarte intelligent si capabil; un bun leader stie cum sa isi faca partener un asemenea om si sa-l foloseasca atuurile. E adevarat ca e ca si cum ti-ai pune singur un ghimpe in coaste, dar e un ghimpe care te tine mereu treaz si in competitie pozitiva. Si, mai mult, devine un asset care creste propria ta imagine de leader. Din pacate mentalitatea la romani este sa eviti sa promovezi oameni destepti si dimpotriva sa tii cit mai multi prosti si slugarnici in jur, ca nu cumva sa vrea careva sa-ti ia locul (si daca citesti cartea lui mesquite de pilda, manualul dictatorului, realizezi ca nu e numai romaneasca ci trasatura autoritariana in multe structuri de putere)

  38. Filip g spune:

    @cris,
    cum numesti tu un om care doreste sa rupa din enectoratul lui Crin pentru a nu ajunge in turul 2?
    A cui jocuri face?

  39. emi spune:

    Nu e băsist dar cea mai mare realizare din viaţa domniei-sale este funcţia de primministru cumpărată de la TB.
    Să nu spuneţi că TB dăruieşte gratis…

  40. emi spune:

    Prioritatea mea în acest moment ar fi ca procurorii portocalii să se încaiere cu procurorii roşii. Am şi auzit nişte zvonuri…

  41. cris spune:

    @ emi

    serios? VV a fost ministru in guvernul tariceanu, l-a cumparat basescu pe VV, e basist? Si daca tariceanu a “cumparat” pozitia de la basescu, cum de se face ca nu a fost un boc, dimpotriva?

  42. emi spune:

    A fost precum Boc la final de mandat, un Boc orgolios.
    Drept dovadă afacerea cu răpirea ziariştilor, despre care nu a ştiut nimic. Sau mai exact prefer eu să cred că nu a ştiut. Şi ar mai fi şi altele.
    De VV aveau nevoie, nu oricine putea domina un asemenea minister.

  43. epolitikon spune:

    @emi
    Ai auzul prost, ca multe altele. Nu există procurori rosii sau portocaliu. Exista procurori liberi, care îndrăznesc si procurori fin vechiul sistem care încă mai așteaptă ca puterea sa le spună ce au de facut. Astept ziua cand vom liberaliza procuratura :), vom privatiza pușcăriile si îi vom putea folosi pe detinuti la refacerea infrastructurii.

  44. Dorin spune:

    @ Cris: eu n-am zis ca Tariceanu este “basist” ci doar ca, urmandu-si propriile pohte in dauna PNL, face jocul lui Traian Basescu!

  45. Buddha spune:

    Cris
    Nu stiu de unde ai inteles tu ca l-as fi facut pe Tariceanu basist. N-am pomenit asa ceva!
    Am spus ca m-a dezamagit, am dat de inteles ca e un dezertor, un tradator si un om fara caracter. Nicio legatura. Raman la parerea mea. A spulberat orice eranta as fi avut in el.
    Nu-mi pune cuvinte in gura. Nici mie, nici celorlalti prieteni de pe blog care isi exprima parerea personala despre gestul incalificabil al lui Tariceanu.

  46. Buddha spune:

    All
    Cu toate ca mi-am pierdut credinta in el, trebuie sa recunosc ca Antonescu a fost intr-adevar magistral in seara asta. A sters cu Gadea pe jos.
    Iar Gadea este penibil, e de o prostie crasa.

  47. In acest moment riscam ca in urmatoarea luna sa avem un razboi termonuclear, fara nici un fel de gluma.

    US and NATO went way to far.
    Yankees go home from Ukraine, live now, you still have the time to finish this peacefullt.

    GO HOME FOR GOD’S SAKE, LIVE RUSSIA ALONE !!!!
    LIVE THE WORLD ALONE !!!!

    URGENT: US-NATO War With Russia Over Ukraine —-
    http://www.youtube.com/watch?v=BQx9POGEMjA