Emil Boc a gasit cauza: Vosganian si Occidentul

 

Chiar in aceasta ordine, caci principalul vinovat pentru faptul ca Guvernul trebuie sa ia masuri de austeritate sunt eu. Zice Emil Boc intr-o logica nastrusnica, specifica pedistilor: “Spun cu subiect si predicat: Vosganian!” Care parte din Vosganian este subiectul si care predicatul, asta numai Boc poate sa stie.

Mai pe romaneste, Guvernul este nevoit sa taie salariile si pensile pentru ca liberalii le-au marit. Daca economia nu crestea pe vremea liberalilor, n-ar fi avut de unde sa se prabuseasca. Desi asta nu e foarte sigur. Daca liberalii ar fi lasat pensile si salariile la nivelul de mizerie la care se gaseau in 2004, dupa guvernarea socialista, ar fi fost minunat pentru pedisti. Cu alte cuvinte, Boc ar fi vrut ca noi sa majoram veniturile bugetare mai mult decat dublu in patru ani, dar salariile si pensile sa le lasam cum au fost. In 2004 profesorii aveau venitul salarial mediu brut de 200 euro (cam 150 euro dupa impozitare), cam cat era, adica, salariul minim in 2008! Iar pensia medie era in 2004 de 60 euro. Acesta e idealul de tara al domnului Boc. Secondat admirabil de Sebastian Vladescu care spune ca salariile si pensile trebuie sa se intoarca la nivelul de la jumatatea lui 2007. Cu alte cuvinte, atunci cand PIB-ul Romaniei crestea si, de asemenea, veniturile bugetare, noi trebuia sa chemam patronatele si sindicatele si sa le spunem: “Sa stiti ca dupa noi va veni un guvern condus de Basescu si de Boc, care nu va face pentru voi nimic altceva decat sa imbranceasca economia la vale, sa mareasca impozitele, sa taie pensii si salarii si sa puna cizma pe grumazul oamenilor de afaceri, asa ca nu mai cereti astazi ca sa nu va ia ei dublu maine.”

Sa va  fie clar, domnule Boc! In 2007 si 2008 am dat pensionarilor atata cat am primit la Fondul de pensii. Practic bugetul de pensii a fost echilibrat ( in 2008 a avut un mic deficit de 0,2% din PIB). Consultati site-ul Ministerului Finantelor, daca nu ma credeti pe mine. Ati fi vrut sa avem excedente, ca pe vremea cand PSD ori PD conducea Ministerul Muncii si pensionarii erau disperati? Vi se parea mai moral asa? Credeti ca 170 de euro este o medie exagerata pentru o pensie lunara in Romania europeana a inceputului de secol XXI? De ce nu ne-ati spus in 2007 si 2008 ca veti dubla in primul an si jumatate de guvernare numarul de someri? De ce ne-ati inecat, in anul 2008, cu promisiuni desantate, cu tot felul de initiative legislative apasatoare pentru buget? Ca sa castigati alegerile, nu-i asa? Si ca sa va vaitati dupa aceea, dand vina pe liberali si pe americani. Ziceti bogdaprosti, ca nu ne-am luat dupa voi in 2008 si, desi eram minoritari in parlament si ne gaseam in toiul campaniei electorale, riscandu-ne carierele politice, am refuzat sa aplicam politica salariala dementa pe care o clamati ca din gura de sarpe si care ar fi dus tara in faliment.

In 2004 – 2008 am dublat veniturile bugetare si am dublat salariile. Trebuie sa iti dusmanesti mult tara sa poti crede ca, atunci cand veniturile bugetare se dubleaza si Romania intra in Uniunea Europeana,  salariile nu trebuie sa creasca, de teama ca vor veni Boc si PD, s-o distruga. Noi ne-am respectat promisiunile, fara sa dam vina pe nimeni. Voi, in loc sa va faceti treaba la guvernare voastra, ati devenit, de un an si jumatate, experti in guvernarea liberala. Despre care spuneti, in frunte cu Traian Basescu, tot felul de gogomanii (duminica vom posta una dintre cele mai gogomaniile cele mai …gogonate).

Domnule Boc, n-ati facut nimic in 2009 sa preveniti dezastrul. Ati majorat procentul de cheltuieli de personal in PIB ( care in 2006 – 2008 a fost in jur de 8%) la 9,2% . Ati benchetuit cu clientela voastra politica pe vreme de criza, de parca Romania ar fi fost vreun tigru asiatic. Ati cheltuit cu nesimtire sute de milioane de euro in campanile electorale. V-ati laudat la fiecare trei luni ca Romania iese din criza (pardon, Basescu numai pana a terminat campania electorala). Ne-ati amagit in aprilie 2010 ca ati atins tintele de deficit, ca numai dupa cateva zile sa aflam de la FMI ca suntem pe marginea prapastiei. Habar n-aveti pe ce lume sunteti, stimate domnule Boc, si asta va sperie. Nu fiti las, daca ati ajuns la guvernare prin minciuna si v-ati pastrat la guvernare prin tradare, aveti macar minima demnitate sa plecati acasa, atunci cand e cel mai bun lucru care va ramane de facut.  Si mai exersati gramatica. Iata, ca prim exercitiu, cum se prezinta o propozitie cu subiect si predicat: Boc (subiect) dispare (predicat). Si, cand veti mai avansa, folositi predicatul pronominal, adica verbul copulativ si numele predicativ, punandu-va insusirea care va place, ca daca o punem noi, e de jale. Ca sa nu mai vorbim de ce-ar face protestatarii, ati vazut ce a patit Hoara. Sa nu va cada greu la ficat atatea oua dintr-o data.

 

56 Responses to “Emil Boc a gasit cauza: Vosganian si Occidentul”

  1. lorduljohn spune:

    @VV

    Si pentru a completa analiza gramaticala: Boc e subiect exprimat prin substantiv comun,vorba maestrului Paler, Dumnezeu sa-l odihneasca!

  2. LP spune:

    Domnule Vosganian,
    va citez: “Sa va fie clar, domnule Boc! In 2007 si 2008 am dat pensionarilor atata cat am primit la Fondul de pensii. Practic bugetul de pensii a fost echilibrat ( in 2008 a avut un mic deficit de 0,2% din PIB).
    [...]
    In 2004 – 2004 am dublat veniturile bugetare si am dublat salariile.”

    Acum de ce nu sunteti de acord sa scada salariile si pensiile cand s-au diminuat veniturile iar Fondul de pensii a intrat pe deficit?

    Multumesc

    • Veniturile bugetare pe anul 2008 sunt programate sa fie ceva mai mari, nominal vorbind, decat cele din 2008. Veniturile la fondul de pensii nu s-au micsorat, au crescut pensiile. Corect era sa scada si fondul de pensii, dar daca in 2008 aveam aproape 5 milioane de salariati la 4,8 milioane de pensionari, acum avem 4,9 milioane de pensionari la sub 4,5 milioane de salariati, adica exact aia 15%. Problema e daca trebuie sa pedepsim pe pensionari pentru prostia guvernantilor. Cat despre salartii, repet, nominal ele pot fi pastrate pentru ca veniturile sunt egale cu cele din 2008 iar alte cheltuieli nu vad sa se fi adaugat, decat somaj si datorie publica. Dar, fata de 2008, cel putin 5 mld de euro pot fi redirectionate. Atata ca atunci nu aveam corbii portocalii sa se napusteasca pe banii publici.

  3. atreides spune:

    Domnule Vosganian, ar trebui lamurita odata pentru totdeauna si evolutia in timp din 2004 pana in 2008 a numarului de bugetari, un lucru sensibil pentru PNL si care este repetat papagaliceste de pedelepre. Despre 2004 stim doar ce a spus Nastase, ca atunci erau 900.000 de bugetari, iar acum stim ca sunt vreo 1.400.000. Mie mi se pare cam greu de crezut ca situatia este chiar asa, de asemenea stiu ca exista confuzia asta dintre bugetari, angajati la stat (cei din companii) si functionari (birocrati). Cred ca trebuie facut un efort, de exemplu din partea unuia dintre departamentele PNL, de a intreprinde o cercetare exhaustiva prin arhivele INS si de a prezenta public, pe toate canalele posibile, numarul oamenilor din cele trei categorii in fiecare dintre anii dintre 2004 si 2008, eventual pe categorii de bugetari (cati profesori, cati birocrati etc). Caci intelegem unde bat pedeleprele: cat au fost si ei in guvern era minunat, dupa ce au plecat a venit apocalipsa bugetara. Ati fi socat sa aflati cati idioti de pe net cred asemenea prostii, si poate e si vina PNL ca nu combate cum trebuie manipularile astea ordinare. A propos, l-am auzit acum cateva saptamani pe boc spunand ca guvernul liberal a vrut sa mareasca salariile profesorilor cu 50%, si cumva PDL s-a opus! Cat de ticalos poate sa fie acest individ?

  4. ioana spune:

    Domnule Vosganian, are dreptate atreides. Trebuie prezentate in clar toate aceste date; este adevarat ca numarul bugetarilor a crescut nepermis de mult,dar ar trebui mentionat cati dintre acestia au fost angajati in agentii care au fost infiintate fiindca asa cerea UE ( gen APIA),Faceti un efort si prezentat-le public; chiar si pe bloguri daca ar fi postate am putea sa le “popularizam” si noi. E greu sa te lupti cu cei care cred toate prostiile daca nu ai argumente concrete.
    La fel e si cu povestea banilor disparuti…parca 3 mld…Lamuriti-i odata pentru totdeauna pe aceste capete seci.
    @atreides,mi-a scapat aceasta gogoasa a lui boc…unde ai auzit-o?

  5. Sunteti cumva ruda cu Burebista? Eu cred ca de la el ni se trag toate… Fiindca nu a reusit sa ii invinga pe romani. Asa am fi devenit si noi un imperiu. Daca sunteti ruda cu el atunci chiar sunteti vinovat!

    • @Pro Atitudine

      Cred ca ar trebui pornit de la Gonditrul de la Hamangia si de la civilizatia Cucuteni. Prea multa risipa, de ce era nevoie de atatea statuete si blide?

  6. cris spune:

    @ LP

    Uita-te si dumneata la articolele din constitutie si din drepturile omului ca sa pricepi de ce pensiile pot si trebuie sa fie marite (ca sa asigure un nivel de viata decent – si noi suntem deja la limita decentei in ce priveste pensiile: locul 2 din coada in EU) dar nu pot fi reduse, si in nici un caz nu sub limita supravietuirii. Uita-te si la articolul despre Letonia, unde taierea pensiilor a fost respinsa de curtea constitutionala, uita-te la Grecia unde nu se taie nici o pensie, ci bonusurile de craciun si de paste la pensii.
    Ca om, dumneata si altii ca dumneata, cum indrazniti sa reprosati unui guvern ca a adus pensiile la o limita decenta? Cum de nu va crapa obrazul de rusine sa considerati normal sa li se ia pensionarilor dreptul nu la un trai decent ci la supravietuire?

    • @cris

      Hai, sa le mentina la acelasi nivel, mai treaca mearga, sa scada adica , cu cateva procente in termeni reali, dar sa le taie cu 15% asta e de neimaginat.

  7. howitzer spune:

    N-au ce să mai ziiiiică! N-au ce să mai ziiiiiiică! N-au ce să mai ziiiiiiică! N-au ce să mai ziiiiiiică! N-au ce să mai ziiiiiiică!

  8. lorduljohn spune:

    @VV

    SC PDL srl sunt de o penibilitate rara. Ei au inteles ca pentru a putea dovedi ca sunt de dreapta trebuie sa tina cu orice pret de cota unica desi tot discursul lor si al trusturilor de presa care ii sustin sunt de cea mai stanga stanga (sic). Ar fi vrut ei, saracii, sa introduca impozitul diferentiat, ca sa-i striveasca pe ciocoi si pe chiaburi, dar au nevoie de o justificare populara.

  9. LP spune:

    @cris

    Ca om, dumneata si altii ca dumneata, cum indrazniti sa reprosati unui guvern ca a adus pensiile la o limita decenta?
    - Nu i-am reprosat ca a adus pensiile la o limita decenta. Dl. Vosganian a fost atacat ca a marit pensiile si salariile fara sa verifice sustenabitatea masurilor luate, iar dansul, in acest articol, justifica majorarea pensiilor prin faptul ca atunci i-a permis bugetul de pensii iar majorarea salariilor pentru ca s-au dublat veniturile.
    - L-am intrebat pe dl. Vosganian de ce acum, cand situatia este inversa, nu este de acord cu scaderea pe aceleasi motive.

    Cum de nu va crapa obrazul de rusine sa considerati normal sa li se ia pensionarilor dreptul nu la un trai decent ci la supravietuire?
    - nu este normal, insa este o situatie exceptionala pentru o perioada de timp determinata. Am parintii pensionari si le voi suplini eu scaderea pensiilor. In cazul in care vor creste taxele (TVA si cota unica) o sa sufere ai mei parinti pentru ca le scade puterea de cumparare si nici nu eu nu o sa mai pot sa ii ajut pentru ca imi va scadea si mie atat salariul cat si puterea de cumparare.

    PS: intr-o dezbatere se combat ideile si argumentele nu se ataca oamenii care le emit.
    PS2: in anumite momente trebule lasata la o parte doctrina si trebuie ca ratiunea sa primeze.
    PS3:votez cu liberalii de cand candida Dl. Radu Campeanu la presedintie.

  10. atreides spune:

    Ioana, am auzit prostia lui boc la TV in urma cu cateva zile, baiatul vorbea ca in transa despre greaua mostenire si i-a scapat si chestia asta, ca tot liberalii sunt vinovati si pentru legea 221. Din pacate nu am vazut pe nicaieri si un text scris, ca sa-l pot cita, probabil ca jurnalistii nu au bagat de seama mizeria asta.

  11. Un bou dintre multii care conduc astazi Romania !

  12. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    V-am intrebat anterior cite ceva si nu am primit raspuns de la Dv. Sper sa se datoreze faptului ca sunteti f ocupat si nu ca ignorati.

  13. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Am fost ieri intr-un cerc in care erau oameni politici si oameni de afaceri si am adus discutia si de Romania.

    Concluzia dinsilor a fost ca ‘guvernul Romaniei e in stare de incapacitate de plata a pensiilor si salariilor pt Iunie’ in consecinta se reduc pesniile si salariile pt a putea acoperi plata imediata a acestora pina la venirea transei de 900 milioane, timp de prelungire a momentului critic si de spanta intr-u miracol’.

    Ceea ce are logica daca privim Incapatinarea Guvernului Basescu.

    In ceea ce priveste Recesiunea se discuta intens asigurarea unui alt fond de 1.000 Miliarde (in standby) pt a evita un al doilea val al recesiunii, datorat faptului ca masurile de austeritate in Europa v-a genera un haos Economico-Politic.

  14. cris spune:

    @ LP scuze daca ti-am inteles mesajul gresit, m-am saturat de cit citesc pe site-urile de stiri de taiatul pensiilor si de toate discutiile aberante la adresa unor oameni care au nu numai nevoi, dar si un drept. Nu este vorba nici macar de omenie fata de alti oameni, ci de un drept constitutional al acestora.

    Uita-te la punctele din constitutie pe care le-am mentionat la articolul trecut, si la carta drepturilor omului. Adaug si ca in conformitate cu articolul 115 din constitutie ordonantele de urgenta nu se pot referi la drepturi si libertati prevazute in constitutie, ( pensia si alocatiile sunt drepturi scrise in constitutie) si ai sa ajungi la concluzia ca boc & co, cu aceasta ordonanta referitoare la pensii, alocatii de copii, ajutor pentru invalizi, etc, trec cu nonsalanta peste citeva drepturi si prevederi constitutionale si drepturi ale omului, vreo 8.

    Nu, nimeni nu are dreptul sa taie pensia parintilor tai ori ai mei. E drept al omului si drept constitutional. Eventual sa mai faca Basescu un referendum, daca vrea sa modifice si punctele din constitutie referitoare la aceste drepturi, dar ordonanta de urgenta nu poate da.

  15. Bibliotecaru spune:

    Acum că am aflat vinovatul, putem să dormim liniştiţi.

    Domnul Vosganian… auziţi cum scade procentul economiei spre 12%? Eu nu uit… îmi fac pantofii cu cremă ca să dea bine la prognoză. :D

  16. Barosanul spune:

    Hei, Cica in Romania vine vremea RETRO si se poarta CLASIC!!!!

    N-avem puteri și chip de-acum
    Să mai trăim cerșind mereu,
    Că prea ne schingiuiesc cum vreu
    Stăpâni luați din drum!
    Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
    Să vrem noi sânge nu pământ!
    Când nu vom mai putea răbda,
    Când foamea ne va răscula,
    Hristoși să fiți, nu veți scăpa
    Nici în mormânt!

  17. Toni spune:

    Oare câţi mai urmăresc aberaţiile idiotului?
    Şi câţi îl mai cred?!
    Sunt sigur că mai sunt câţiva, dar n-au curaj s-o spună.
    Bietul om, cum se luptă el pe două fronturi, cu inamicul extern, criza modială, şi cu cel intern, doi liberali!
    Mă întreb cum naiba i-a uitat pe pesedeii care i-au pus beţe-n roate la guvernare, înainte să rămână singuri şi neliniştiţi!
    Mă rog, s-ar putea s-o vireze iar la stânga, dacă dreapta a dus ţara de râpă!
    Dar eu zic că, oriunde ar vira-o, tot în şanţ ajung.
    Ca să nu zic în prăpastie!

  18. cris spune:

    @ VV

    Cine cauta gaseste:

    Curtea constitutionala referitor la OUG 230/2008 privind cumularea pensiei si salariului. Extrase din aceasta decizie:

    . Actul normativ criticat este contrar art.115 alin.(6) din Constitutie, intrucat afecteaza drepturi fundamentale, respectiv dreptul la munca si dreptul la pensie prevazute de art.41 si art.47 alin.(2) teza intai din Legea fundamentala.

    Prin prisma aceleiasi critici, privind incalcarea dreptului la munca, Avocatul Poporului considera ca este incalcat si art.20 din Constitutie prin raportare la prevederile art.6 pct.1 din Pactul international cu privire la drepturile economice, sociale si culturale, care recunoaste si garanteaza dreptul la munca.

    Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.230/2008 contravine art.135 alin.(2) lit.f) din Legea fundamentala, care stabileste in sarcina statului obligatia de a crea conditiile necesare pentru cresterea calitatii vietii.

    De asemenea, sunt incalcate si prevederile art.44 din Constitutie, referitor la dreptul de proprietate privata, precum si ale art.1 paragraful 1 din Primul Protocol aditional la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prin care este consacrat si protejat dreptul de proprietate. In acest sens, arata ca, potrivit jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului pronuntate in cauza Bucheň contra Cehiei- 2002, notiunea de „bun” inglobeaza orice interes al unei persoane de drept privat ce are o valoare economica, astfel ca dreptul la salariu si dreptul la pensie pot fi asimilate unui drept de proprietate. Asa fiind, interdictia de a cumula pensia cu salariul echivaleaza practic cu o expropriere, fapt ce contravine art.44 alin.(3) din Constitutie.

    Avocatul Poporului considera, de asemenea, ca actul normativ criticat nu poate desfiinta un drept castigat, de vreme ce dreptul la pensie este un drept garantat de art.47 alin.(2) teza intai din Legea fundamentala.

    Prin nerespectarea drepturilor fundamentale amintite, se incalca si prevederile art.1 alin.(5) din Legea fundamentala care instituie obligatia respectarii Constitutiei si a suprematiei sale. In aceste conditii, motivele de ordin financiar care au stat la baza emiterii ordonantei nu pot justifica incalcarea dispozitiilor constitutionale mentionate.

    Gasiti textul integral la http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_14430/Decizia-Curtii-Constitutionale-nr-82-2009-Admiterea-exceptiei-de-neconstitutionalitate-asupra-OUG-nr-230-2008-cumulul-pensiei-cu-salariul.html

    Ma gindesc ca ceea ce au facut boc si basescu a fost bine planuit: timpul scurt, socul, teroarea, grija fata de ziua de miine, in asa fel incit oamenii sa se fixeze numai asupra unor cifre. Indivizii astia au mentalitate de boschetari, de hoti de buzunare, de borfasi: ameteste-i, invirte-i pina nu mai stiu de ei, si baga-le mina in buzunar! Totul la repezeala, ca sa nu iti dai seama de enormitatea lucrului pe care il fac. Si exista precedente de declarare a neconstitutionalitatii unor asemena masuri guvernamentale, nu numai in Letonia si la Curtea Europeana ci chiar in Romania….

  19. cris spune:

    @ LP

    remarc din raspunsul tau ca si tu consideri ca exista numai doua solutii rele si trebuie ales raul mai mic. Du-te la articolul pe legea pensiilor – am prezentat opiniile (ale unui Adolf Adler, Erich Fromm, nu ale mele) asupra tehnicilor de manipulare practicate de narcisistii maligni (Hitler, Stalin etc): una dintre aceste tehnici este sa informeze populatia ca au de ales numai intre doua variante rele, ca si cum nu ar exista nimic altceva pe lume. ( de ce doua rele?, inspira groaza, deznadejde, stirneste un instinct fundamental,simtul de conservare – si ce daca moare altul, poate cu solutia mai putin rea macar eu pot sa supravietuiesc-, si deci paralizeaza ratiunea, simtul etic, omenia). Repet: nu vorbim de un guvern cu intentii bune care sa paveze drumul spre iad, ci de un guvern cu intentii si metode de borfasi. Apoi du-te la masurile prezentate de PNL si vei vedea ca sunt si alte solutii decit scaderea pensiilor sau cresterea taxelor pe care vrea boc sa le vedem ca unica alternativa.

  20. un liberal optimist spune:

    Dl.VV are dreptate: daca fondul de pensii si ajutoare e indestulator il distribui pt ca nu e al statului ci al celor carora le este destinat. Cand nu mai ai bani la fond, imprumuti de la buget, asiguri supravietuirea populatiei si amani unele proiecte. Asa se administreaza si bugetul unei familii: asiguri supravietuirea membrilor familiei si amani nu stiu ce investitie familiala (automobil nou, casa de vacanta, excursie, petreceri…).

  21. Jimmy spune:

    Superb răspuns la grosolănia lui Boc!

    Mi-au plăcut:
    ati ajuns la guvernare prin minciuna si v-ati pastrat la guvernare prin tradare

    și

    Boc (subiect) dispare (predicat).

    Aștept cu nerăbdare articolul de duminică (mi-ar place o gogoașă)

  22. cris spune:

    @ VV

    Am gasit un comentariu superb al doamnei Hassel Reusing referitor la actiunea curtii constitutionale letone.

    “The Latvian judgment is a milestone for the protection of especially the basic rights, democracy and the rule of the law as well as for the return to normality in the international law. The IMF can autonomously formulate its loan conditions, but it has to accept, that these conditions are complied with only as far as they are compatible with the constitution of the respective country, especially with the basic rights and structure principles. In contrast to the EU law, the IMF law stands, because of the sovereignty (art. 2 par. 1 UN Charter) of the states clearly below all national constitutions and also below the UN Charter (art. 103 UN Charter). All states of the world can now refer to the Latvian Constitutional Court decision – exactly as far as the IMF conditions are incompatible with their constitutions or with international law, which is higher-ranking than the IMF law.

    Also the decision, that credit agreements with the IMF depend on the authorization by the parliament as well as other international treaties, is a milestone. Hitherto, in many states of the earth, laws have been changed because of IMF conditions without informing the public and the parliament with regard to the IMF background. This non-transparency should be over now in many states.”

  23. corina chiriac spune:

    Una peste alta, in Romania Binele o duce din ce in ce mai rau.

  24. gelu spune:

    “Nici gura nu le miroase

    Ca si in cazul PSD, nici PNL nu e o Alba ca Zapada, fara contributie la criza. Daca liberalii pretind ca e o criza in primul rand domestica, ar trebui sa-si aminteasca faptul ca ea a inceput in mandatul lor. Exact. Ultimul trimestru al guvernarii Tariceanu a fost primul trimestru de scadere economica pentru Romania.

    Si, conform Curtii de Conturi, trimestrul in care vreo doua miliarde de euro de la buget s-au evaporat. Evident nu fara legatura cu campania electorala. Apoi, nu trebuie uitat ca guvernul liberal a fost cel care a umflat aberant posturile de la stat, pentru a se mandri cu realizarile lor in reducerea somajului. Ce a insemnat asta? O povara uriasa pentru platitorii de taxe. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, au lasat si un deficit bugetar urias, intr-un an cu peste 7% crestere economica. Insusi guvernatorul BNRMugur Isarescu a aratat si atunci si acum efectele pentru economia Romaniei.” Nu va inteleg de ce dormiti in ghete????? Tot va scriu si de pomana. E asa de greu sa prezentati un raport concis si la obiect despre guvernarea vostra in care sa demontati punt cu punt minciunile mincatorilor ca..ca..nii, sefi si sefuti de partid si ai lor scirta scirta pe hirtie din mass-media romaneasca? Nu aveti oameni inteligenti in PNL care sa-l ia pe aghiuta de coarne odata pentru totdeauna? Efectiv nu va inteleg, nu va inteleg, nu va inteleg????????????? Va lasati batuti pe de pomana de marii mincinosi portocalii din fundul curtii de la tara si de scirta scirta pe hirtie din aceasta tara. Incepeti odata pentru totdeauna cu darea in judecata a celui ce semneaz cu Lucian Lumezeanu, colaborator Ziare.com si continuati cu totii motatii protocalii ce va improsca zilnic cu minciuni de minciuni.

  25. [...] metroului. Magistrala 5 VA FI REALITATE! Nu va ramine proiect. Poate mai ajută cineva cu vreo informaţie de interior că la câte sute de milioane de euro sunt în joc sigur este [...]

  26. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Iar in 2008 ati inceput sa platiti si drepturile magistratilor taiate de Arogantu’ in 2003..( si multe altele..postati-le Dv ca le stiti mai bine..)

    • @un liberal optimist

      Ce-i drept, noi am platit ca fraierii miliarde de lei pentru procesele pierdute, ceea ce a marit cheltuielile de personal. Guvernul lui Boc e destept, condus de un jurist. N-a mai platit nimic, desi hotararile erau definitive.

  27. Marian spune:

    Buna ziua,
    Realizez o cercetare sociologica care implica raspunsul blogerilor. Va rog sa imi raspundeti la chestionarul din link-ul de mai jos.
    Multumesc foarte mult !
    https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHBLWUc1eWM4TnYzdXhCUG82NVBCRnc6MQ&ifq

  28. cris spune:

    @ VV

    Discutam la un moment dat daca pensia de stat e proprietate. In cazul Buchen contra Cehiei era pensie de stat (Buchen era militar), am gasit ca si in SUA pensia de stat e considerata proprietate, chiar si in Peru (am dat peste o decizie a curtii lor constitutionale intr-un caz asemanator cu Buchen) e proprietate. Scaderea pensiei este expropriere. Deci ar trebui sa i se aplice eventual art 44 din Constitutie 3) “Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.” Deci pe o perioada limitata fiind vorba de pensii si cu replatire ulterioara, si , mai ales, cu asentimentul lor, al pensionarilor.(6) “Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.”

    • @cris

      Scaderea pensiei poate fi socotita expropriere, cand fondul de pensii ramane excedentar. Cand fondul de pensii are deficit, se cheama ca se face un transfer de la bugetul de stat. Poate fi o discutie. Dar sigur ca, in principiu, pensionarul este un actionar la fondul de pensii caci a contribuit la el, nu se pot lua masuri fara sa fie intrebat. Se considera, probabil, ca el delega responsabilitatea parlamentarilor, dar nu e clar. Sa vedem ce va zice Curtea Constitutionala, dar teama mi-e ca raspunsul e previzibil.

  29. @atreides

    Asta cu cresterea numarului de bugetari e alta gogomanie. Am sa fac o postare detailata. n patru ani numarul bugetarilor a crescut cu 160 000. Dintre acestia, douazeci si ceva de mii sunt pompieri (care erau inainte soldati in termen si acum sunt salariati), vreo 13 mii sunt politie comunitara, ceruta de UE. S-au facut, de asemenea, angajari pentru Inspectoratul de stat pentru situatii de urgenta, pentru APIA( cadastru), pentru frontiera non-UE, pentru oficiile prefecturale, pentru directiile de afaceri europene ale ministerelor,toate obligatii de aderare. E drept mai sunt cateva zeci de mii angajati in primarii, dar acolo PD si PSD, care au controlul politic asupra a peste 70% din primarii va pot da un raspuns.

  30. fight4romania spune:

    Domnule Vosganian, Care este situatia procesului dumneavostra impotriva securistului Liviu Turcu? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    • @fight4romania

      Sper ca, in sfarsit, se va judeca. Tuca are termen pana in 23 iunie sa prezinte dovezile. Atunci se si judeca. Nu se mai admite nici un alt termen.

  31. un liberal optimist spune:

    @VV,
    N-ati fost fraeri. Ati respectat o decizie a instantelor de judecata, comportandu-va ca un guvern responsabil intr-un stat de drept. Nu ca as avea eu prea multa incredere in magistrati…

  32. atreides spune:

    ”In patru ani numarul bugetarilor a crescut cu 160 000” Ei, daca asa stau lucrurile, atunci e foarte bine, dar cred ca e nevoie sa faceti mult mai mult decat o postare separata, trebuie taiat raul de la radacina, trebuie facut un document beton, cu date exhaustive, cu valoare aproape stiintifica, si distribuit pe toate canalele, popularizare maxima. Orice liberal trebuie sa aiba asupra sa documentul asta, si cand un pedelist mai incearca vreo minciuna trebuie sa i se dea cu documentul in cap sau sa i se bage pe gat. Impotriva masinariei de propaganda pedeliste trebuie luptat din toate puterile, si cu mult mai ferm decat o faceti acum. Astept cu interes documentul, ca sa pot sa-l folosesc si eu ori de cate ori vad pe net vreun pedelist ca face vreo afirmatie mincinoasa despre bugetari. A, si neaparat trebuie sa-i faceti cadou documentul si lui Nastase, ca de la el a pornit manipularea asta, de cand tot zice ca in 2004 eau 900.000 de bugetari. A propos de numar de bugetari: dumneavoastra ati inteles ce-a vrut sa spuna Isarescu acum cateva zile, cand a zis ca in 1989 statul comunist functiona cu 800.000 de bugetari sau functionari? (cam asa s-a exprimat Isarescu, bugetari sau functionari) Ca doar pana in 1989 cam toata lumea lucra la stat, era deci un fel de bugetar. E o confuzie cumplita intre cei trei termeni (functionar, bugetar, angajat la stat) care ne baga pe toti in ceata, lucrurile astea ar trebui clarificate o data pentru totdeauna, in mod stiintific, cum spuneam.

    • @atreides

      Pe vremea lui Ceausescu erau si structurile de partid care nu erau ceea ce noi numim functionari. Numarul bugetarilor difera de la numaratoare la numaratoare. Unii numara fara institutiile cu venituri proprii ( medicvi, universitari). Altii numara fara serviciile de informatii ori fara ceilalti militari. E o aiureala intreaga. Dar sa compari cu perioada comunista, cand toti eram de stat, e o tampenie.

  33. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Din cate stiu Dna Campeanu are o evidenta a datoriilor statului la fondul de pensii in timp. De ce se agata portocalii de suma pe care o transfera statul la fond?. Nu cumva datoria statului e mult mai mare? Ca sa nu mai punem in discutie doua categorii de “pensionari” incluse in acest fond din motive sociale si politice ( aprox 2 milioane). Macar pentru acestia ar trebui sa transfere sume de la buget fara sa cracneasca,numai si pentru faptul ca sunt o buna parte din votantii lor…

    • @ un liberal optimist

      Intr-adevar, fondul a fost o vreme excedentar, dar excedentele s-au “topit” in bugetul consolidat, care era pe deficit. Daca am fi avut numarul de salariati si de pensionari din 2008, nu aveam nevoie acum de transferuri de la bugetul de stat.

  34. fight4romania spune:

    Domnule Vosganian, Am intrebat de procesul cu Liviu Turcu nu de procesul cu Marius Tuca. Credeam ca sunt 2 procese diferite. Asteptam ziua de 23 iunie cu mare interes. Va multumesc.

    • @fight4romania

      E acelasi proces: Turcu, Tuca, Jurnalul National. Turcu nu a aparut niciodata, de fapt a dat bir cu fugitii de atunci si s-a ascuns. I-am gasit adresa cu detectivi, caci autoritatile americane il protejeaza. Fireste, pentru serviciile aduse statului american in dauna statului roman, prin tradare.

  35. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Stati sa vedeti cand o sa curga procesele pensionarilor si bugetarilor…

  36. atreides spune:

    ”E o aiureala intreaga”. Asta e si impresia mea, si tocmai de aceea spun ca ar merita sa faca cineva efortul de a face lumina deplina in ceata asta, pentru a desfiinta minciunile portocalii. Nu mai departe decat ieri am auzit-o la TV si pe Abramburica zicand ca in 2004 erau 900.000 de bugetari si acum sunt vreo 1.400.000. Si stiti foarte bine ca o minciuna repetata la infinit risca sa fie luata drept adevar…
    ”Dar sa compari cu perioada comunista, cand toti eram de stat, e o tampenie”. Pai tocmai asta a fost si senzatia mea, ca Isarescu a spus o prostie. Si ma miram, ca il stiam om serios…

    • @atreides

      Daca Abramburica a spus una ca asta, nu ma mir, pentru ca ea nu are o evaluare corecta a realitatii. Dar cat sa mai strigam in desert? Ar trebui sa stau toata ziua la televizor si sa corectez imbecilitatile astea. Chestia e ca guvernarea liberala le sta tuturor in gat.

  37. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Mai tineti minte cind va atageam, atentia ca o mare parte a RAULUI din Romania se datoreaza Glumelor?

    Asta seara basecu a fost prins cu chilotii-n vine cind a zis ca a fost ‘sub influenta bauturiilor alcoolice cind a afirmat ca pensia minima trebuie sa fie 500 Ron’. Pdelaci de serviciu a dat-o imediat pe GLUMA.

    In Romania nu exista o diferenta clara intre Gluma si Misto. Vdeti ceea ce pentru basecu a fost o gluma, E UN MISTO DE POPORUL ROMAN!

    O sa ma intrebati si acum ce facem nu mai glumim?

    Raspunsul e DA!

    In Marea Britanie Politicienii NU GLUMESC, in afara situatiilor cind sunt in emisiuni umoristice si atunci o fac cu masura.

    ”Senior Tory sacked over racist joke,
    Ann Winterton has been sacked from her post on the Conservative front bench for telling a racist joke.
    Tory leader Iain Duncan Smith offered the shadow rural affairs minister the option of resigning but she refused, insisting that an apology she had made earlier was sufficient.

    On Friday Mrs Winterton told a rugby club dinner in her Cheshire constituency of Congleton how an Englishman threw a Pakistani out of a railway carriage coach because, the Englishman said, they were ’10 a penny’ in this country.”

    Hei, ce-i faceau daca zicea Tigani Imputiti?

    Dar cum ziceam cindva’ Democratia e pe atit de puternica intr-o tara pe cit populatia lupta sa si-o apere’.

    PS. de astazi voi scrie basescu, basecu si numai cu litere mici, pt ca a ajuns la nivelul numelui lui, adica un fis care trebuie sa pui mina la nas cind vorbeste.

    • @Barosanul

      Dar cu “esti primul armean bun pe care il vad?” Daca ar fi zis unui evreu ca e primul evreu bun, iti dai seama ce ar fi fost? Desi jignirea e aceeasi, indiferent de neam. Basescu e prea increzut in steaua lui, i-a mers de multe ori si crede ca va tine vesnic.

  38. un liberal optimist spune:

    Bravo Barosane!Buna ideie!

  39. atreides spune:

    ”Ar trebui sa stau toata ziua la televizor si sa corectez imbecilitatile astea”. Pai tocmai ca sa nu mai trebuiasca sa stati toata ziua la TV, am propus sa elaborati un document stiintific privind evolutia numarului de bugetari din 2004 pana acum. Daca acest document ar fi existat deja, scenariul cu Abramburica in studio ar fi fost urmatorul: in momentul cand madama a spus chestia aia, Mihai Voicu, care era si el in studio, ar fi scos documentul din buzunar, i-ar fi spus simplu ”Minti, cucoana” si i-ar fi bagat documentul pe gat. Credeti ca a doua oara ar mai fi avut chef sa repete experienta?

  40. Lucian Lumezeanu spune:

    Da, Gelu are dreptate. Sa fie dat in judecata Lucian Lumezeanu, ala de grija caruia moare patriotul Gelu. Asta e clar solutia. El a jefuit poporul :))

    Acest colaborator platit cu mii de dolari pe luna minte lumea, dar crima cea mai mare e ca e rautacios fata de Gelu, dom’ne.

  41. @astralro

    Dar de ce mie, cat am guvernat, nu mi s-a intamplat asa ceva? Nici acum, iti marturisesc, merg pe strada, vorbesc cu lumea la piata si nu aud pe nimeni sa strige dupa mine. Adica tu crezi ca atunci cand cineva te ajuta iar altul iti ia, de vina e cel care te ajuta? Frumoasa logica!?! Dupa mintea ta si a lui Boc, trebuie sa ramanem mereu saraci, de frica sa nu vina unii de-alde voi sa ne ia ceea ce dobandim. Halal!