Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face

Imi amintesc, cu nostalgie, fireşte, cum, pe vremea când eram membru al Guvernului, colegii noştri din PSD militau neabătut pentru separarea atribuţiilor dintre miniştri şi miniştri delegaţi.

Prin modificările actelor legislative de funcţionare a Guvernului, departamentele conduse de miniştrii delegaţi au devenit, practic, ministere de sine stătătoare, relaţia cu ministrul coordonator fiind pur formală. Miniştrii delegaţi erau ordonatori de credite bugetare, aveau drept de iniţiativă legislativă, companii sub tutelă şi compartimente specializate care nu se aflau în niciun fel de relaţie de  subordonare faţă de compartimentele ministerului coordonator. Ministerul Economiei, de pildă, a trecut, timp de opt luni, până când au fost adoptate, finalmente, actele guvernamentale de functionare, printr-un adevărat purgatoriu birocratic. Colegul meu, dl. ministru Constantin Niţă a luptat din răsputeri, inclusiv prin mutarea Departamentului de energie departe de sediul central, pentru scoaterea competenţelor sale complet de sub tutela MEc şi, cu sprijinul conducerii Guvernului, a reuşit.

Guvernul a primit, acum, în rândurile sale, o seamă de oameni tineri, fără de partid, a căror competenţă partidele susţinătoare o laudă din răsputeri. Va respecta acum dl. Niţă atribuţiile dlui Răzvan Nicolescu, ministru delegat pentru energie, aşa cum dânsul cerea insistent în relaţia cu mine?  Va fi la fel de atent primul ministru Victor Ponta ca nu cumva ministrul Niţă să atenteze la pudoarea ministrului delegat Nicolescu? Va funcţiona vechea zicală: ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face? Sau asta depinde de care parte a plăcerii eşti?

444 Responses to “Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”

  1. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    bine ca au ce cauta PRM-istii, respectiv extremistii ca tine!

    Vadim = gunoi ordinar! Plingi jigodie!

  2. Tiberiu spune:

    Sorinele pui de basist- nazist
    Bai tolomacule, in coalitia impotriva fortelor ostile Romaniei oricine este binevenit….chiar si bunica lui CVT, matusa lui Voiculescu sau verisorul de-al doilea a lui Basescu.Ai priceput bai basist-nazist ?
    Antibasistii sunt binecuvantati indiferent cine sunt ei.

  3. Tiberiu spune:

    Rad de tine cat esti de fletz

  4. Pacala spune:

    soring
    Dom’@tiberio, din emigratie este cel mai mare fan al liberalismului, sectiunea “prin noi insine”. Nu suporta faptele lui Basescu, desi nu e afectat deloc de dobitocul ala si guvernarea lui, fiind in emigratie. Nici cu pensia nici cu salariul.
    In plus niciodata nu l-am citit cu vreo idee liberala, probabil ca nici nu stie.
    El e cu politica. Analizeaza politica lui peste prajit si isi da cu parerea ce ar trebui sa faca altii. Ba mai mult, romanii sunt lasi si prosti ca nu au iesit in strada si la alegeri in numar suficient sa il alunge pe basescu. Desi el acolo, in alta tara, sta. si sta. Din spatele tastaturii este cel mai destept si viteaz dintre romani.
    El face aplicatii, face partide, a facut inventii nevalorificate, are experiente in a detecta basistii ca a facut cursuri samd. Postac mai penibil, securistoid prin lozinci, nu am vazut.
    Ba mai mult, ajunge in conflict deschis cu alti participanti vechi pe blog, ca nu isi insusesc ideile lui marete antibasiste. Luceafar e putin spus.
    Cam asta ar fi in rezumat @tiberiu. Sa fie iubit, sincer am un oarecesce sentiment de compasiune pentru el. :)

  5. Pacala spune:

    @soring
    Acum este si preot:
    “Antibasistii sunt binecuvantati indiferent cine sunt ei”

  6. Pacala spune:

    @soring
    Si a creat si o coalitie a fortelor antibasescu, condusa de el banuiesc: :)
    “in coalitia impotriva fortelor ostile Romaniei oricine este binevenit”

  7. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    Vadim anti-basist? chiar ca esti dus cu pluta!

    Vadim e o pramatie ordinara pe care tu reusesti sa o copiezi cu brio. Vadim a fost raul suprem chiar inainte de basescu, si in timp ce tu votai cu el eu votam cu Iliescu numai ca sa nu iasa el! Norocul tarii asteia e ca totusi sunt mai multi oameni normali decit nemernici ca tine!

    Mi se pare halucinant sa vi tu sa dai lectii de liberalism aici…

  8. Tiberiu spune:

    Ca sa fii linistit fraiere din partea mea bine ca l-au mazilit pe CVT.
    PRM este o forta nula politic si datorita lui stilului de mahala promovat de CVT.
    Dpdv al mahalagismului CVT si base sunt frati de cruce
    Deosebirea este ca base este un dusman inrait al romanilor.

  9. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Pacala

    extremismul intruchipat dadea lectii de liberalism. Pai pentru basescu vadim era un idol, a invatat cit a putut de la el de si-a depasit profesorul… E halucinant sa vezi pe cineva ca extremist pro Vadim si vine sa zica ca e anti-basescu. Suna ca un pleonasm…

  10. Tiberiu spune:

    Bai manipulator tolomac, pe vremea cand CVT candida la oresedentie eu nu eram interesat de politica dar un prieten m-a indemnat sa-l votez pe Iliescu numai ca sa nu iasa CVT ceeace am si facut.
    Esti un securist slabist fraiere.

  11. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    acuma nu mai zici “Bai tolomacule, in coalitia impotriva fortelor ostile Romaniei oricine este binevenit Vadim” ???

    te sucesti cam repede! Imediat o sa spui ca nici n-ai votat cu Vadim in 2000. Hai s-o auzim si pe asta! Scuipa repede toate minciunile din tine!

  12. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    esti de-a dreptul patetic, odata zici “Antibasistii ca Vadim sunt binecuvantati indiferent cine sunt ei.”, dupa aia o dai intoarsa!

  13. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    pentru mine esti si o sa ramii de azi fanul neconditionat a lui Vadim. Poti sa spui ce vrei, te-ai compromis singur! Prostule.

  14. Tiberiu spune:

    Sorin
    prost e copilul mamicii tale, basist nazistoid retardat si aliat al dusmanilor romanilor.

  15. tiberiu spune:

    sorin
    toti oamenii de buna credinta( evident nu este cazul basistilor ca tine) sunt de acord cu mesajul lui CVT la UE: base si sistemul lui securist-reprersiv incearca transformarea Ro intr-o mare inchisoare a opozantilor politici.

  16. emi spune:

    “Nu sunt deştept, dar când privesc în jur prind curaj.” (Ion Creangă)

  17. lordul john spune:

    @VV

    Nu știu cât de mult se uita unii in culise, dar eu încerc sa înțeleg de ce actorii de pe scena vin cu scenariul propriei piese de nu se mai deslușește nimic din spectacol!

  18. lordul john spune:

    @tiberiu

    Ai din ce in ce mai multe momente in care ești la fel de penibil ca “basiștii”. In fond te comporți exact ca ei! Încearcă sa dovedești contrariul!

  19. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ extremistule fan a lui Vadim Tudor

    cind il lauzi pe Vadim te-ai calificat singur, cretinule

  20. Tiberiu spune:

    @lordul john
    Exact asta si vreau , sa le dau replica exact conform regulilor jocului pe care trogloditii basisti le-au impus societatii.
    Acesti ticalosi trebuie sa inteleaga ca nu avem false pudori fata de mafioti.Daca esti atacat in strada de o banda de golani(asa cum sunt basistii) ai doua solutii sau fugi sau ramai sa te confrunti cu ei.Daca fugi ei inteleg ca ti-e frica,daca incerci sa le vorbesti cu binisorul,ei de asemenea vor intelege ca ti-e frica.Ramane solutia sa le vorbesti pe limba lor, sa raspunzi la obraznicie, la vulgaritate cu aceeasi masura.Sa-I sfidezi cand incearca sa te prosteasca.
    Aceasta este atitudinea pentru care am militat si dupa multi ani aceasta atitudine a fost adoptata de multi politicieni.Desigur ca confruntarea nu este o mare placere dar in acest caz este un rau absolut necesar.Nu voi accepta cu niciun chip manipularile basiste pe acest blog cum sunt cele ale lui Sorin si epolitikon.
    Sorin este din punctul meu un personaj totalmente descalificat dupa ce a indraznit sa justifice genocidul armenilor si sa-l acuze pe @VV ca obiectivul sau este nu literatura ci atatarea conflictului turc-armean.
    Epolitikon care a afirmat ca este sustinatorul unui regim politic al unui “partid UNIC” este de asemenea compromis,mai ales ca si-a afirmat sustinerea pentru taieri le salariale samavolnice ale regimului base-Boc pe care a afirmat ca il regreta.
    Cine isi imagineaza ca voi manifesta toleranta fata de asemenea canalii se inseala.

  21. Buddha spune:

    VV
    Frumoase cuvintele lui Striblea la adresa dvs. Vorbesc de scrosoarea catre dvs., a pus Emi linkul.