Liberalii şi pălăria lui Spirache

Ne-am obişnuit cu acest tip de campanie: tot ce face PNL e rău. Se aliază cu PSD? E rău, dăm mâna cu comuniştii. Ieşim de la guvernare şi rămânem singuri? Iarăşi e rău, PNL se izolează, pierde resurse şi scor electoral. Ne aliem cu PDL? Vai de mine, tocmai cu ăia de care am vrut să scăpăm?

Alianţele liberalilor sunt precum pălăria lui Spirache. Oricum o dai, nu iese bine. Pentru mulţi participanţi şi observatori la jocul politic, PNL deranjează. E singurul rămas în picioare dintre partidele istorice. Unde te uiţi, în stanga ori în dreapta, dai de urmaşii politici ai Frontului Salvării Naţionale, el însuşi un urmaş politic. A, da, asta putem înţelege. Frontul Salvării Naţionale. Lui orice îi era permis. Urmaşilor săi , de asemenea. Dacă ar fi spus Antonescu toate bazaconiile prezidenţiale, nu ştiu ce s-ar fi ales de el. Dacă PNL ar fi promovat povestea cu Roşia Montana, ar fi fost cules de pe jos fărame. Cu ceilalţi suntem iertători, sunt de-ai noştri. PNL, într-o Romanie ruptă de istoria sa recentă şi confuză în ce priveşte viitorul, e de-al lor. Şi bun doar să te ajute să treci strada, din cand în cand, după care să-l îmbranceşti sub roţi..

În anii 90 partidele de stanga si de extrema stanga erau puzderie. Aveam în Parlament, pe langă PDSR (sau FDSN), PSDR, PSM, PS, PUNR, PRM, PDAR. Încetul cu încetul a rămas numai PDSR, preluand sigla PSD. Pe dreapta, însă, acolo unde în anii 90 nu au fost decat PL 93 si UFD, partide luptand din greu cu pragul electoral,  acum e mare îmbulzeala. E ca la cinema, dacă vii mai tărziu la spectacol, nu mai conteaza ce scrie pe bilet, te aşezi unde a rămas locul gol. Pe stanga nu prea mai e loc, PSD se lăfăie, singur, pe spaţiul electoral al stangii. Dar pe dreapta, ce încantare! Ce evantai scanteietor de mişcări şi de forţe!

Faptul ca stanga s-a unit nu a intrigat pe nimeni. Unitatea dreptei ar fi, însă, de condamnat. Să ne înţelegem, dacă unitatea dreptei s-ar face în jurul PDL, urmaş al FSN (ba chiar moştenitorul său de gradul I), ar fi foarte bine. FSN la stanga, FSN la dreapta, alternanţa la putere se face pe cale paşnică, pleacă ai noştri, vin ai noştri. Problema e că există riscul ca unirea dreptei să aibă ca ax central PNL. Ce te faci atunci? Iar se încurcă socotelile.

De aceea tot ce ţine de PNL e precum pălăria lui Spirache. Pe care, pană la urmă, eroul lui Tudor Muşatescu, învins, a aruncat-o cat colo. Cu PNL nu nimic nu e bine, pentru că PNL a venit nepoftit la balul  tranziţiei romane, unde locurile erau deja împărţite şi regina balului încoronată, după alegeri frumos ticluite.

 

271 Responses to “Liberalii şi pălăria lui Spirache”

 1. tudor spune:

  Cris

  Am incetat a mi mai face iluzii legate de pnl, in actuala sa structura.

  In “Cel mai iubit …” Preda spune ceva in genul ” intr un univers concentrationar singura salvare este “; ai sperante, in mod automat vei avea deziluzii: pe cit de mari sperantele, asemenea si deziluziile.
  Cam asta a devenit spatiul politic romanesc: un Arhipelag Gulag, niste insulite care functioneaza dupa legi nescrise, doar de ei stiute, locuri in care delatiunea, lingusirea, cutitul infipt pe la spate, spaga sau cumetriile sunt regula, iar nu exceptia.

  PNL ul a renuntat la nominalizarea doamnei Longin in favoarea vreunui aparatcinik, dupa cum n ar fi fost nicio problema cu candidatura lui Mircea Diaconu daca n ar fi trebuit sa i se faca loc lui “edi”.

  Cum care “edi”?
  “Edi” care apare si in stenogramele asf, un fel de majordomn al palatului; si atit.

  PS: CAPO, denumirea pe care am dat o anii trecuti cuplului crin antonescu-ponta a fost o pura intamplare, fara vreo legatura cu universul concentrationar susevocat.

  • @ tudor

   Dl MOraru nu este un aparatchnik. E prea tanar pentru asta. Il cunosc bine, e din Iasi, are studii solide si activitate de cercetare pe aceeasi zona ca si dna Longin.

 2. tudor spune:

  alexc

  cred ca ai sindromul “vrabiamihaiviteazu” :)

 3. tudor spune:

  erata: singura salvare este “nicio speranta”;
  nu stiu de ce nu sunt preluate textele puse intre anume paranteze <>.

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  nu sunt preluate textele cu pentru ca exista un script care le elimina, fiind caractere folosite in html (scripturile din care e facut site-ul)

  exista coduri html care le preia (nu sunt eliminate), cum ar fi cele pentru bolduirea textului:

  de exemplu: pui covintul text intre si (eliminind pauzele care le-am pus ca sa nu fie eliminat si inlocuit cu text bolduit)

  si obtii text

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  erata:

  nu sunt preluate textele cu pentru ca exista un script care le elimina, fiind caractere folosite in html (scripturile din care e facut site-ul)

  exista coduri html care le preia (nu sunt eliminate), cum ar fi cele pentru bolduirea textului:

  de exemplu: pui covintul text intre si (eliminind underline-urile care le-am pus ca sa nu fie eliminat si inlocuit cu text bolduit)

  si obtii text

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  vad ca le elimina si cu alte tipuri de caractere fake intre ele, sa incerc altfel:

  text

  elimina plus-urile

 7. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  hmmm

  o sa pun un un x sa incerc si asa

  text

 8. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  vad ca nu merge sa-ti arat

  recunoaste un tip de pattern indiferent ce pui intre ele

  poate te descurci sa intelegi de aici

  http://www.w3schools.com/html/html_formatting.asp

 9. tudor spune:

  VV

  Bine ati venit pe la noi ! :)

  Nu prea mai urmaresc actualitatea politica, gratie lui Spirache :)
  Dan Andrei Muraru, cealalta propunere a pnl alaturi de Stelian Tanase este intr adevar ok, este cel care a condus institutul de investigare a crimelor comunismului si a demisionat.

  Se pare ca va fi coleg in CA TVR cu cineva, nu spui cine, persoana importanta, care si a “completat” studiile la Gradistea, pe vremea odiosului.

 10. tudor spune:

  sorin

  merci, e prea complicat pentru mine,
  prefer pescuitul :)

 11. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  eu prefer pestele (la gratar), la pescuit las pe altii :D

 12. tudor spune:

  sorin

  poate organizam un gratar de peste cind treci prin Bucuresti, poate are drum si Filip si ne combinam cu Liberalul optimist, de abia ne asteapta.

  VV

  armenii ce peste prefera?

 13. Tiberiu spune:

  Tudor
  Chiar nu intelegi ca Sorin e securist?

 14. tudor spune:

  tiberiu

  pai, poate e “securist de bine”, mai stii?

 15. Emi spune:

  Si securistilor le place pestele…

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  :D

  eu prefer scrumbia pe gratar cu mujdei de usturoi cit cuprinde :D

  E posibil sa ma stabilesc undeva pe linga Magurele, deci o sa fim destul de aproape. Inca nu e nimic fixat exact, dar sunt sanse de 40%. Zilele astea ma tot intreb ce ma mai retine in tara asta…

  Orice afacere as gindi nu ies socotelile. Am ajuns cu pretul la carburanti printre primele 10 tari din Europa (mai scump decit in Germania, Belgia, Spania, etc…). Asta ca raspuns la afirmatiile maestrului care zicea acum citeva luni ca sunt multi peste noi, fara sa tina seama ca noi aveam cam acelasi pret ca ei, dar ei in era tehnologiei si informatiei, iar noi in epoca de piatra… Singurul lucru care a ramas mai ieftin este forta de munca, dar resul lipsurilor face ca sa nu conteze la pretul final. Mai mult decit atit guvernul USL cel minunat a marit salariul minim pe economie din burta… in timp ce unii tin angajati la negru cu 600 de lei pe luna, daca vrei sa fii legal pentru acelasi angajat trebuie sa scoti din buzunar 1250 lei. Pe acelasi principiu sunt convins ca in urmatorii 2 ani ponta va creste salariul minim pina pe la 1200 de lei. Asta ar insemna cresterea costurilor pina la 1800 de lei pentru un angajat necalificat.

  A nu se intelege ca vreau angajati pe gratis, dar nivelul salariului minim ar trebui sa fie coralat cu puterea economiei, si nu e. Ca sa faci un calcul elementar, la mintea cocosului cu mai mult de 2 neuroni, ca sa sustii economic cea mai amarita firma cu 5 angajati in ziua de azi ai nevoie de o cifra de afaceri de minim 120 mii de euro anual. Doar cifra asta iti arata ca micro-intreprinderi nu mai pot exista decit cu 2-3 angajati. Daca am dreptate si creste salariul minim in 2 ani la 1200 lei, atunci cifra minima de afaceri pentru firma cu 5 angajati ajunge la minim 160 mii euro. Deci micro-intreprinderile devin oficial istorie!

  Aici nu ma refer din punctul de vedere al modului de impozitare, ci la propriu, firmele care nu vor putea sustine cifre de afaceri de sute de mii de euro nu mai au practic cum sa mai existe.

 17. Science
  ‘Something may come through’ dimensional ‘doors’ at LHC
  Attack of the Hyperdimensional Juggernaut-Men

  By Lewis Page, 6 Nov 2009
  http://www.theregister.co.uk/2009/11/06/lhc_dimensional_portals/

  A top boffin at the Large Hadron Collider (LHC) says that the titanic machine may possibly create or discover previously unimagined scientific phenomena, or “unknown unknowns” – for instance “an extra dimension”.

  “Out of this door might come something, or we might send something through it,” said Sergio Bertolucci, who is Director for Research and Scientific Computing at CERN, briefing reporters including the Reg at CERN HQ earlier this week.

  The LHC, built inside a 27-km circular subterranean tunnel deep beneath the Franco-Swiss border outside Geneva, functions like a sort of orbital motorway for extremely high-speed hadrons – typically either protons or lead ions.

  The differences are, firstly, that the streams of particles are moving at velocities within a whisker of light speed – such that each stream has as much energy in it as a normal car going at 1000mph. Secondly, the beams are arranged in such fashion that the two streams swerve through one another occasionally, which naturally results in huge numbers of incredibly violent head-on collisions.

  These collisions are sufficiently violent that they are expected to briefly create conditions similar to those obtaining countless aeons ago, not long after the Big Bang, when the entire universe was still inconceivably small – it was smaller than a proton for quite some time, seemingly, still with all the stuff that nowadays makes up all the supra-enormity of space and galaxies and so forth packed in somehow.

  Naturally, some extremely strange phenomena are to be expected when one mangles the very fabric of space-time itself in this fashion. Various eccentric nutballs have claimed that this would doom humanity in one fashion or another; perhaps converting the entire Earth, everything on it and possibly the rest of the universe too into “strangelet soup”, monopole mulligatawny or some other sort of frightful sub-particulate blancmange or custard.

  It has also been suggested that cack-handed boffins at the LHC might inadvertently call into being a miniature black hole and carelessly drop this into the centre of the Earth, rather irritatingly causing the planet to implode. It’s certainly to be hoped that the button marked “Call Black Hole Into Being” on the control board has some kind of flip-down cover over it.

  Obviously all that’s utter rubbish. But some boffins have speculated that black holes might alternatively act as spacewarp wormhole portals into alternate universes, or something. This would seem to chime with Bertolucci’s remarks this week on hyperdimensional “doors” out of which might come unspecified “somethings”.

  So what have we got? Dinosaurs? Demonic soul-reapers? Parallel globo-Nazis? Hyperspherical juggernaut-beings? Come on

  Anyone who has watched a TV, read any sci-fi or seen any movies will be well aware that hyperdimensional spacewarp wormhole portals don’t normally lead to anything boring like empty space, parallel civilisations where humanity lives in peace and harmony or anything like that.

  Rather, it seems a racing cert that we’re looking here at an imminent visit from a race of carnivorous dinosaur-men, the superhuman clone hive-legions of some evil genetic queen-empress, infinite polypantheons of dark nega-deities imprisoned for aeons and hungering to feast upon human souls, a parallel-history victorious Nazi globo-Reich or something of that type.

  We took the matter up with Dr Mike Lamont, a control-room boffin at the LHC.

  “We’re hoping to see supersymmetry and extra dimensions,” he confirmed.

  Pressed on the matter of doors through which something might come, as hinted at by Bertolucci, Lamont rather elliptically said “well, he’s a theorist”, before recommending the book Warped Passages by physicist Lisa Randall. This explores ways in which extra-dimensional space and entities might interact with our own. It uses among others the example of how a sphere moving in 3D space would appear to someone living on a single 2D plane-space – that is as a mysterious circle suddenly blossoming into existence, growing, perhaps moving about and then shrinking down and vanishing again.

  “There’s no maths in it,” added Lamont encouragingly, having assessed the intellectual level of the Reg news team with disconcerting percipience.

  Summarising, then, it appears that we might be in for some kind of invasion by spontaneously swelling and shrinking spherical or wheel-shaped creatures – something on the order of the huge rumbling stone ball from Indiana Jones – able to move in and out of our plane at will. Soon the cities of humanity will lie in smoking ruins, shattered by the Attack of the Teleporting Juggernaut-tyrants from the Nth Dimension.

  Dr Bertolucci later got in touch to confirm that yes indeed, there would be an “open door”, but that even with the power of the LHC at his disposal he would only be able to hold it open “a very tiny lapse of time, 10-26 seconds, [but] during that infinitesimal amount of time we would be able to peer into this open door, either by getting something out of it or sending something into it.

  “Of course,” adds Bertolucci, “after this tiny moment the door would again shut, bringing us back to our ‘normal’ four dimensional world … It would be a major leap in our vision of Nature, although of no practcal use (for the time being, at least). And of course [there would be] no risk to the stability of our world.”

  We say: Excellent. Who said the LHC was a waste of money? ®

 18. Pacala spune:

  @cris
  cum si cu cine sa se faca efectiv normalizarea sociala in ro dupa era basescului?

  @tudor
  :)

  @all
  in sfarsit incepe si pnl trezirea din amorteala.
  http://www.dcnews.ro/pnl-intoarce-armele-impotriva-accizei-la-combustibil_440394.html
  Trebuie insa ca si norodul sa fie informat

 19. Tiberiu spune:

  Tudor
  Glumesti,este clar ca este vorba de o grupare securista cu sarcini de manipulare.De unde stie Sorin cati vizitatori unici intra pe acest blog zilnic ?
  Impreuna cu ceilalti din grupa diversionista de securisti basisti se dau chipurile “liberali” dar pe de alta parte ii injura pe liberali de la vladica la opinca,de la Crin la Vosganian zi si noapte.Toate mesajele cotrocenilor sunt la ei in postari.Asa cum remarca si Elenick Pacala repeta ca un papagal tot ce il supara pe base,recent problema accizei.
  De epolitikon ce sa mai vorbim ; basist fara perdea, partizan al uni dictaturi unipartinice(evident basiste).Adam de asemenea securist cu acte in regula care din prostie a recunoscut ca urmarea blogul cu multe luni inainte de a intra efectiv pe blog si isi”aminteste” tot felul de amanunte pe care numai unul care are ca sarcina de serviciu a monitorizarii le poate retine.Numai un securist insarcinat sa ne monitorizeze se putea interesa de discutiile unor blogeri petrecute in urma cu ani cand el formal nici nu participa pe blog.
  Numai un securist basist isi putea permite sa-l sfideze cu nerusinare pe @VV afirmand ca prin scrierea “Cartii Soaptelor” a avut in vedere
  Scopul politic marsav de a atata ura intre turci si armeni si nicidecum obiectivele lui @VV nu au fost literare.
  Orice om cu capul pe umeri intelege ca este un securist cu ideologie nazistoida specific basista.
  Sa te intalnesti cu o asemenea persoana este ca si cum ti-ai da intalnire cu Dracul.Fiecare insa cu preferintele sale.

 20. Emi spune:

  Tiberiu, de unde ai postat ultima data, la 11,44, a ramas acelasi ID de pe care s-a facut magaria cu “Pacala mi-a trimis e-mail”.
  Daca tot faci tampenii, macar sterge-ti urmele…

 21. Pacala spune:

  @VV
  Cand se acceseaza site-ul PNL, pe prima pagina este un link catre comisii PNL/ noutati, unde se spune ca pagina nu exista… :)

 22. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tiberiu

  uita-te la asta, dupa aia uita-te in oglinda sa vezi daca ti-au crescut coarne!

  http://www.netvaluator.com/www/vosganian.ro

 23. cris spune:

  @ VV

  Nu am nimic impotriva domnului Muraru, Dimpotriva cred ca face treaba buna acolo unde e, adica la institut. Comentez asupra comportamentului fatza de doamna Hossu Longin. Sa arunci la guncoi cu atita nepasare un om de valoarea dinsei imi spune destule. Sa comentez ca in consiliul televiziunii e bine sa ai un om de televiziune si nu pe cineva fara experientza acolo e altceva. Tine de conceptul de profesionalism si de omul potrivit la locul potrivit. Nu comentez.

 24. elenick spune:

  gents,

  nu stiu daca ati urmarit sedinta comuna din Parlament pentru NATO.
  Focusul la televiziunile da kko pe care le avem a fost pe divergenta ponta/ basescu, ca n-au stat in acelasi rand cu ministri, ca Ponta a stat in sala, etc. tampenii, ca de obicei. Altceva e mai relevant pentru adevaratul “nivel” al clasei politice de la noi. La implinirea a 90 ani, Maiestatea sa Regele Mihai a fost invitat in Parlament pentru o alocutiune, un gest de recunostinta si reconciliere istorica demn de toata lauda. La momentul respectiv, s-a confectionat pt. Rege un jilt ce a fost montat in Sala Parlamentului intr-o pozitie de respect si individualizare a pozitiei regale, care nu era nici membru, nici un invitat oarecare. A fost pozitionat jiltul undeva la prezidiu, aproape de pupitrul speakerului, deci intr-o pozitie onoranta.

  Unde credeti ca s-a asezat Tzatza politica NR. 1 de la noi, azi in Parlament? Cand am descis tv-ul l-am vazut pe Tariceanu rostindu-si spaech-ul si imediat in apropiere, pe IMPOSTORUL de meserie, Basescu in… jiltul regal! Ca o fufa agresiva care se baga in fata cu tupeu si obraznicie, asa aparea si el in acea pozitie. M-am ciupit de 3 ori , nu-mi vine sa cred nici acum!

  cat de mare jigodie trebuie sa fii ca sa faci astfel de gesturi de sfidare a tuturor, a istoriei, a atitudinii diplomatice, a oricarei bunecuvinte sau bunsimt?

 25. cris spune:

  @ pacala

  site-ul exista http://www.comisiipnl.ro/
  dar este evident ca nu se ocupa nimeni de el, nu e nimic nou, domnul Diaconu e inca seful comisiei pe cultura, etc. Adica e mort.

  La intrebarea ta. Cu cine? Oameni sunt, cei care lucreaza cu alti oameni si au experientza si cunostintzele necesare; inca mai exista un numar de profesionisti pe domeniile lor si buni oameni de echipa, Din pacate preferintza merge catre oameni care asemenea lui emi nu stiu nimic concret despre leadership, considera gunoi orice se discuta despre asa ceva si pe oricine discuta despre asa ceva, fiindca nu cunosc decit definitia din dex iar in rest au un singur standard, seful/tatucul/modelul. Si in aceste conditii exista desigur si personaje de tipul lui Maior – ascultam comentat un articol al dumnealui despre “leadershipul” lui basescu, cirmaciul – care folosesc acest cuvint in newspeak adica inteleg prin acesta tot seful, autocratul.

 26. tiberiu spune:

  Emi
  1) O intrebare retorica : de unde stii tu ID-ul meu ?
  2)Daca esti asa de bine informata acolo unde ingrijesti batrani in Italia( :-) )spune-mi si mie rogu-te cine a postat urmatoarele trei postari in numele meu ?
  1)Tiberiu spune:
  martie 17, 2014 la 3:46 pm
  2)Tiberiu spune:
  martie 17, 2014 la 2:56 pm
  3) Tiberiu spune:
  februarie 9, 2014 la 8:11 pm

  Ha? :-)

 27. cris spune:

  @ pacala

  PNL nu s-a opus accizei, spunea ca doreste ca aceasta sa fie cuplata cu reducerea CAS sau sa existe garantzii ca banii se vor folosi in scopul in care se spune ca sunt adunati. Nu am vazut OUG, nu stiu ce se specifica acolo despre garantzii de acest tip, nu stiu care e intentia lui Ponta cu reducerea CAS, stiu ca exista doar. Deci nu vad niciun fel de intors de arme impotriva accizei, asa cum nici nu vad vreun razboi, vad doar un soi de hartuire continua si ineficienta.

  Domnul antonescu:

  “Cu alte cuvinte, introducerea și inițial, introducerea de la 1 ianuarie a acestei accize a fost o măsură asumată de către noi în anumite condiții la care mă voi referi imediat și ca atare este o măsură pe care, deși nu mai suntem la guvernare, o asumăm ca atare. Faptul că la sfârșitul anului trecut în urma tratativelor, negocierilor, nu știu cum să le spun, între domnul Ponta și domnul Băsescu, domnul Ponta a acceptat, a renunțat sau a cedat cererii lui Traian Băsescu de a amâna introducerea acestei accize este o decizie pe care a luat-o atunci primul-ministru. Noi ne-am exprimat cumva nedumerirea, am mers mai departe.

  Chestiunea cea mai importantă însă și care trebuie precizată în mod public este următoarea. Noi am fost de acord și am susținut introducerea acestei accize în două variante sau din două motive. Fie pentru a crea spațiul fiscal necesar reducerii CAS, măsură pe care o susțineam și atunci, o susținem și acum, CAS cu 5 puncte procentual simultan, deci prin această acciză suplimentară se crează spațiu fiscal pentru introducerea și măsurii cu CAS-ul, fie a doua variantă care a fost agreată la momentul respectiv la nivelul întregului guvern și a fost anunțată public ca atare de primul ministru, trimiterea acestor bani suplimentari rezultați din acciza pe carburant într-un fond special destinat investițiilor din infrastructura mare cu precădere construcției de autostrăzi. Aceasta a fost decizia asumată de către ministrul Finanțelor de atunci, aceasta a fost decizia asumată de membrii Guvernului, aceasta a fost decizia asumată de PNL.”

 28. emi spune:

  Am dat click pe Tiberiu cel albastru şi a apărut ce scrie la tine la “website”. Şterge măcar “http…” şi atunci nu se mai vede.

 29. tiberiu spune:

  @all
  Inca odata se confirma ca Sorin si tovarasii lui sunt o gasca de securisti.Cine altcineva decat securistii urmaresc persoanele care intra pe blog si scot la minut din maneca informatii?Numai dobitocii nu realizeaza ca ei monitorizeaza zilnic blogul basca manipularile care contin EXCUSIV mesaje cotroceniste.
  -@Emi afirma ca stie numarul ID al calculatorului,in ce luna a anului 2010 sustineam eu formarea unei aliante PNL-PSD
  -@adam isi aminteste in amanunt ce au discutat diverse persoanje pe blog in urmna cu ani de zile pe vremea cand el nici nu participa formal pe blog
  -@Sorin urmareste zilnic ce persoane aceeseaza blogul
  si cate si mai cate minuni cum a fost indelunga corespondenta diversionista pseudo-erotica intre @emi si @adam care numai cretinii puteau crede ca este din filiatie sufleteasca autentica

 30. tiberiu spune:

  pe blog nu am “Tiberiu albastru” ci numai “data si ora” in albastru si dand click nu obtin nimic , daramite ID-ul
  deci poti sa-mi spui si mie cine a postat in numele meu cele trei postari injurioase de mai sus ?

 31. emi spune:

  Când oamenii din subordine pot fi daţi afară dacă te contrazic, e clar că vei avea în jur doar “yesman”. Atunci te poţi imagina şi mare lider, chiar dacă importanţa muncii tale constă in administrarea orelor de muncă. Că trebuie făcut şi orarul personalului de către cineva, este normal şi corect, că-ţi dă mari bătăi de cap să-i mulţumeşti pe toţi, e foarte adevărat (am făcut şi eu orarul şcolar şi-mi amintesc). De unde ştiu? Ai fost mai ocupată spre sfârşit de lună, când se face programul pentru luna următoare.
  Deşi fiecare experienţă contribuie la îmbogăţirea ideilor grupului şi poate va schimba oarece şi în metodele de a face politică în PNL, totuşi să fim cinstiţi cu noi înşine, e ceva diferenţă între politica la vârf şi administrarea unui spital…

 32. emi spune:

  Tiberiu, am spus că dacă se continuă aşa spun tot, m-ai invitat să spun, am crezut că vei termina dacă te ignor. Dacă o badantă îţi dă lecţii de IT, atunci eşti tu mare programator aşa cum sunt eu papesă.
  Nu te opreşte nimeni să vorbeşti, doar nu ne mai trata de idioţi, te rog frumos!

 33. Pacala spune:

  Cris
  Vezi ca am dat linkurile cu acciza. Nota de fundamentare spune tot. Ideea e ca acciza e suportata tot de cel cinstit, cetatean sau firma. Banii se duc la un buget central. Nu fonduri speciale. Pnl trebuie sa ia pozitie, sa reactioneze, inclusiv in aceasta pb. Altfel dobitocul de basescu se pozitioneaza ca aparator al cetateanului si privatului, punctand pentru pmp. Unde este luberalismul lui crin, dumnezeu mai stie.

 34. emi spune:

  Asta cu acciza dacă nu e gestionată din alt unghi, va da ocazia PSD să declare că PNL a urcat pe bărcuţa lui Băsescu…

 35. Tiberiu spune:

  Emi
  Eu nu sunt mare programator ,desi ma ocup de dezvoltarea unor programe informatice cu ajutorul baieti lor mei,si cu atat mai putin nu sunt securist ca voi.Este clar ca impreuna cu gruparea ta de securisti ne urmariti si incercati sa manipulati opiniile de pe blog.Este insa clar ca o “badanta” ne securista nu are de unde stii si nici nu este interesata de datele personale ale participantilor la blog.

 36. emi spune:

  Bravo, ai reuşit!

 37. cris spune:

  Doamna, imi pare rau sa te anuntz, faptul ca ai cunostintze medicale limitate la dusul tzucalului si organizatorice si de orar in felul in care iti organizezi ziua intre facut de mincare, spalat si altele intre peretii unui apartament ( daca asa o fi, a ingriji un om cu Alzheimer’s este ziua de 36 de ore, ori dumneata tot stai pe blog) nu te face specialist in medicina sau condusul unui spital. Cit despre modele e clar ca ai unul, tzoapa cu staif. Nu te simti jignita, pnl are nevoie si de oameni ca dumneata. Mult succes, poate-i iei locul lui pocora intr-o zi.

 38. emi spune:

  Punct ochit, punct lovit!

 39. Tiberiu spune:

  All
  Emi
  Daca nu ai avea un program instalat de securitatate nu ai avea cum sa stii ce este scris la mine la “leave a replay” pe campul Website.Te-ai dat insa de gol ca la simplul click pe numele celui care posteaza tu ai datele lui de identificare ceeace nu este valabil pentru orice persoana care acceseaza blogul pe net.

 40. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tiberiu

  tu nu esti programator deloc, nu mare sau mic…

  Esti eventual programator de ceas, sa sune alarma la 7:00

  Spre deosebire de tine, eu chiar mai programez cite ceva, si ca sa te fac si mai fericit iti spun ca am softuri de securitate (cum le zici tu) instalate la greu… Am suficienta capacitate tehnico-tactica pentru a sparge site-ul asta si a-ti lua datele, dupa care a-ti sparge tie propriul pc pe care te joci! Site-ul asta are un nivel de securitate zero, probabil la fel ca si pc-ul tau.

  Si tot spre deosebire de tine, eu n-o sa contest ulterior ca am facut afirmatiile astea…

 41. Tiberiu spune:

  @All
  Retineti declaratiile anterioare ale lui “Sorinel securel-basel”
  E bine ca recunoste ca este securist dotat cu tot ce este necesar pentru a accesa datele blogerilor.Dupa stiinta lui de hacker-securist basist , programator inseamna spargerea.LVoma fel ca orice alt infractor se lauda ca poate sparge cu usurinta acest blog si poate accesa cu usurinta datele noastre.In ce scop oare ?Si ce programe o fi realizat la viata lui acest securist ordinar inafara de acelea de urmarire ale adversarilor regimului securist-basist ?
  Este clar dupa faptul ca isi pierde toata ziua pe blog ca singura lui activitate este aceea de securist basist manipulator de 2 parale caruia ii plac pestii la gratar.
  Imi miroase a basisti la rotisor.

 42. Pacala spune:

  Tiberiu
  Doar tu ai recunoscut ca tu ai fost turnator si securist. Doar tu ai postat in numele altora. Doar tu acuzi pe altii. Doar tu tedai itist dar te temi de it. Doar tu nu ai argumente. Doar tu nu ai nici o expertiza afisata. Doar tu ai paranoia acuzatiilor fara dovezi. Doar tu incepi sa fii ocolit de ceilalti toti. Doar tu ai ajuns sa acuzi vechi participanti la blog. Doar tu. Hai pa. Hai siktir.

 43. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tiberiu

  vezi cum te discreditezi singur pas cu pas? (daca mai era nevoie)

  pai, eu fiind programator cu de-astea lucrez. CUm crezi ca poti face un site fara sa-l testezi dpdv al securitatii? Cu softurile de care ti-am zis!

  Un programator bun trebuie sa fie mai tare ca un hacker, altfel nu se poate apara de ei.

 44. tudor spune:

  Pacala

  Ii este foarte greu pnl ului sa se repozitioneze, nu numai in privinta accizei, cu atit mai putin sa convinga.
  Tu ai receptionat mesajul, dar tu ai nevoie doar de confirmari; electoratul este obosit si dezamagit, pentru a convinge ai nevoie de argumente puternice si spuse raspicat.

  Chiar daca ar fi avut o infrastructura comunicationala foarte eficienta pnl ului i ar fi fost greu sa se repozitioneze in conditiile politice actuale.
  Europarlamentarele vor fi elocvente, dar nu cred ca sunt motive de optimism.

  In plus, chestia aia cu reducerea CAS este o prostie, in acest moment.

 45. Pacala spune:

  Tudor
  Citeste in cotidianul editorialul lui ulmeanu. Indemnul catre crin nu puteam sa il zic mai bine

 46. emi spune:

  DOÁMNĂ, doamne, s. f. 1. Termen de politețe pentru o femeie căsătorită. ◊ Doamnă de onoare = femeie (din aristocrație) aflată în serviciul unei prințese, al unei regine etc. ♦ Soție. ♦ Spec. Soție a unui domnitor sau a unui boier. ♦ Stăpână a unei case, a unei gospodării. 2. Compus: (Bot.; pop.) doamnă-mare sau doamna-codrului = mătrăgună. – Lat. dom(i)na.

 47. Buddha spune:

  VV
  Regret profund ce s-a intamplat cu armenii din Siria. Credeam ca astfel de actiuni marsave nu-si mai gasesc locul in secolul nostru. Trist, foarte foarte trist.

 48. Buddha spune:

  VV
  Maestre, din pacate, PNL merge in jos. Nu vad comunicatori, nu mai vad mobilizare, nu mai vad implicare, nici macar interes. Si asta numai din vina lui Antonescu. Si a vicepresedintilor partidului, cu respect, pentru ca l-ati lasat sa-si faca de cap. Pt asta nu aveti scuza, sa stiti.

 49. Emi spune:

  Un lider democrat formator de lideri de top, nu impune, nu alunga si nu jigneste. Pentru ca e constient ca evolutia vine din interior, nu se impune cu forta. Asigura-i omului un mediu plin de informatie de calitate, si atunci el va alege sa te urmeze, sau nu.