Despre ideologia dreptei, ca sinteza doctrinara

http://expresnational.ro/editorial/emisiunea-sfere-de-influenta-invitati-varujan-vosganian-si-radu-magdin-9760

80 Responses to “Despre ideologia dreptei, ca sinteza doctrinara”

 1. Adam Mares spune:

  @all
  Oare de ce nu mai vorbeste VV cu voi? (pe mine banuiesc ca e suparat :-) )

 2. emi spune:

  Poate nu are nimic de spus…

 3. Adam Mares spune:

  Emi, eram putin ingrijorat, dar ma bucur sa aflu ca e la Londra.

 4. alexc spune:

  ce zic gadea si badea? “7,4 milioane de romani, ridicati-va la lupta sa-i salvam pe oprisan si mazare de puscarie! baronii psd lupta pentru voi, romani! la lupta !”

  hai ,sictir, antenistilor! voiculescu o sa putrezeasca in puscarie, iar ciuvica o sa ramana pe drumuri sa cerseasca la coltul strazii

 5. alexc spune:

  @adrian

  androneasca si-a dat ordonanta de urgenta care a scapat-o de incompatibilitate. aia nu au mai avut ce sa judece. despre diaconu, e de ajuns sa spunem ca e un fost membru pd in anii 90 (coleg cu basescu atatia ani), bogat (nu va lasati pacaliti de aparente), nu mai zic de rolul avut in 89… cred ca e fost securist, la fel ca tiriac si alte celebritati din anii ceausismului. si ca orice securist, joaca un rol in distrugerea partidelor istorice…

 6. Valeriu Mangu spune:

  Articolul “Este informat Presedintele Guvernului despre ordinea de zi a sedintelor Guvernului?” pe:
  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 7. Valeriu Mangu spune:

  @VV

  Corectez: “… Presedintele Romaniei …”

 8. My dear foes…and my dear friends,

  I believe we must lay aside our casus belli and stick together and work together on this one, otherwise we will cease to exist on this beautiful planet.

  We have in our hands one E.L.E. ..Extinction Level Event caused by diabolic entities. The Anglo-Saxons, The Israelis, The Arabs, The Russians, The All To Decadent Occident….for God’s sake, we must work together and defend our planet.

  Our politicians, in The USA, EU and in The Russian Federation should GO PUBLIC and explain to the people what the real threat is.

  Start mobilisation of the Earth Armies to fight together against the common enemy – The Draco and The Reptilians.

  Please work together, or pardon my french…we are pretty much fucked up…….already….We have only one shot and we better hit it in the bulls eye…….https://www.youtube.com/watch?v=nkDp4cJcGyc

 9. You the British, Americans and Jews I believe to have all the information available on this mighty foe. Start sharing your information with all of us, so that we access the knowledge on how to defeat it. Start sharing the information you have on all new weapons systems to, because now we fight in the same team, do not forget that…..And then…let’s Rock and Roll Mama……..

 10. Pacala spune:

  Există la macaragii politichiei sentimentul că ei ar fi înzestraţi cu o superioară înţelegere a lumii, că doar ei au acces la mecanismul care se ascunde sub capota hârbului polticesc, care le-a dat lor rost în viaţă şi i-a transformat din scărpinători de gleznă în simbriaşi ai statului. Dacă te încearcă Aghiuţă şi ai tentative de dialog cu ei, poţi experimenta imponderabilitatea, neantul peste care dai îţi poate oferi şansa asta. Ei le ştiu pe toate, ei le înţeleg mai bine, ei au acces la alte informaţii, ei au clarviziune, ei sunt demnitari, ei au ceas scump atârnat de laboanţă, ei orice, tu nimic. Sunt îngălaţi, agramaţi, accidentaţi în exprimare, tulburi în idei şi expiră, în general, un aer de gălăgioasă mediocritate, dar ei le ştiu mai bine, că iau leafă din politică şi tu nu. N-au nevoie de poveţe, au consilieri doar fiindcă e mişto să ai consilieri şi să ai pe cine trimite să-ţi ia rufele de la “Nufărul”.

  La ultimul referendum ni se cânta că noi trebuie doar să mergem la vot şi de restul se ocupă ei, pricepuţii, ne scapă ei de Sandokan. Pe urmă a făcut “bau!” la ei madam Merkel şi s-au căcat pe ei. Atunci a început recitalul explicaţiilor, pe care noi oricum nu le pricepem, că nu suntem educaţi/informaţi/deştepţi’lefegii la stat. Că Merkel, că UE, că ar fi Curtea Constituţională, că Greuceanu era la gagici, că nicovala n-avea player mp3, că cucu şi pupăza… Oricum, să stăm noi liniştiţi, că trebuie doar să-i votăm la alegerile din iarnă, să le dăm o majoritate cu fainoşag şi ne scapă ei de Sandokan şi marganirozaura din Pleşcoi. Ştiu ei ce au de făcut, să nu-i mai frecăm cu întrebări, că oricum nu ne duce capul să pricepem răspunsurile, doar să ne urnim, cu tot şeptelul, şi să le lăsăm voturile pe noptieră, încetişor, fără să-i trezim, că ştiu ei ce fac. Şi iar am tras un vot din ăla de neam prost, să aiba oamenii ce cheltui. Şi iar ne-am trezit cu carpeta plină de balegi. Dar suntem asiguraţi că ei sunt virili, clarvăzători, bla-bla, adică mai e nevoie de nişte voturi. Acu’ la europarlamentare. Şi la prezidenţiale. Că se rezolvă. Ceva. Om vedea ce.

  Acum suntem informaţi că n-au ăştia cum să ne salte pe toţi 7,4 milioane, deci putem fuma liniştiţi, rezemaţi de indicatorul pentru trecerea de pietoni. Că ştiu ei mai bine şi dacă tot ştiu ei mai bine ne explică exact care e marele plan de luptă: să aşteptăm până în decembrie, că i se termină mandatul lu’ Dilimache şi scăpăm. Ptii! ce plan dibaci, ce viclean ticluit plan! Trebuie multă glagorie ca să dibăceşti aşa ceva!

  Şi socoteala e oricum greşită. Pentru că până în decembrie e vreme lungă şi în timp ce noi stăm cu ochii beliţi la calendar, felie cu felie, iar ni se fură ţara de sub picioare. A, ba nu. Că ştiu ei mai bine, că ei se pricep, că ne-au mai arătat ei ce deştepţi şi plini de soluţii sunt. Bau! A mai rămas vreunul?

  În timpul ăsta Băsescu scapă de toţi ăia cu gura mare, cu colţii mârâind la el. Şi lucrează sârguincios la marele proiect ale eternizării sale. Pentru că asta se va întâmpla, chiar dacă ne imaginăm că în decembrie e Lăsata Secului. Că va fi premier cu un preşedinte panaramă, că va fi bulibaşă, că îşi trage la loc dositul stocul de dosare cu care să rămână jucător şi cân speră alţii că va deveni pensionar, că… Bau! Dar n-avem de ce să ne facem griji, timpul lucrează, deştepţii ăştia le ştiu pe toate. Zâmbet la cameră, vă rog! Aşa, păsăricaaa!

  “N-are cum! Co’stituţia nu-l mai lasă la înc’ un mandat, bre!’ se scarpină pe burtă deştepţii pământului. Deştepţii care sunt ocupaţi să spargă alianţa, să îşi bubuie unul altuia timpanului, să se vadă la televizor grohăind prostii. Da, PMP e o glumă, PDL e în picaj, deci ştiu deştepţii ceva. Au ştiu şi în 2009. Şi la referendum. Iar noi am rămas mereu cu ochii beliţi la calendar. Unde e cu cruce roşie nu se munceşte, cruce neagră merge şi o bere.

  Mai au deştepţii un umeraş logic. Dacă în sondaje liderul e cu nişte procente deasupra partidului, deci liderul are charismă şi-n ciubote, deci trage partidul, deci… Bau! Poate. Poate că liderul ăla se cacă el charismă. Dar ia vedeţi dacă nu cumva, acelaşi lider, tocmai îşi beleşte paropriul partid ca să-şi facă material pentru soclul propriului bust.

  Socoteli greşite. Multe. Până la urmă, ne place sau nu… e ţara lor, noi doar plătim impozite aici. Sau… Sau ce?

  http://moshemordechai.ro/socoteli-gresite/

 11. Pacala spune:

  Bogdan Aurescu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, a discutat cu Victoria Nuland despre “necesitatea cresterii prezentei SUA (si NATO) in statele aliate de la frontiera estica a Aliantei, inclusiv in Romania”. Aurescu si asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, au discutat miercuri la Washington despre situatia din Ucraina, potrivit unui comunicat MAE.

  Aurescu a transmis oficialului american “speranta” numirii cat mai rapide a unui nou ambasador al SUA la Bucuresti.

 12. Tiberiu spune:

  @VV
  Securistii basisti, agresivi,mitocani si xenofobi prolifereaza pe blog ca sobolanii iesi din canal si il infesteaza cu postarile lor suburbane.Noul sosit @alexc performeaza din start in acest domeniu.
  Ati face o pomana sa-l trimiteti si pe el la “Recycle bin” dupa @Katrina.
  ====================================
  alexc spune:
  aprilie 10, 2014 la 9:01 am
  ce zic gadea si badea? “7,4 milioane de romani, ridicati-va la lupta sa-i salvam pe oprisan si mazare de puscarie! baronii psd lupta pentru voi, romani! la lupta !”

  hai ,sictir, antenistilor! voiculescu o sa putrezeasca in puscarie, iar ciuvica o sa ramana pe drumuri sa cerseasca la coltul strazii
  ======================================

 13. Tiberiu spune:

  Adam
  De ce si-ar consuma @VV neuronii pretiosi ca sa converseze cu o gasca ostila si ipocrita de securistii basisti ? La nimic nu i-ar folosi si il felicit ca va ignora.El nu si-ar putea permite sa va blagosloveasca asa cum meritati ,ceeace eu imi permit.In ce ma priveste nici nu am nevoie sa mi se raspunda.Este suficient sa comunic ce am de spus.
  Inutil te faci ca nu pricepi ca ceeace faceti voi este “politie politica” autentica, ca sunteti o gasca de securisti turnatori care actioneaza abuziv in serviciul unui regim represiv antidemocratic.

 14. Emi spune:

  Nu ne povestiti ce v-a placut la Londra?

 15. adrian spune:

  De obicei incerc sa ma abtin de la comentarii care sunt in afara subiectului pe care il ridicati. Poate ca o mai fac cateodata daca e vreo chestiune legata de lege sau de vreo incalcare de principii care rezulta din contextul discutat, asa cum a fost cazul acum, pe subiectul Mircea Diaconu pe care apoi l-ati si dezvoltat in articolul urmator. Banuiesc ca de aceea o fi si greu sa imi dati si mie o replica dintre celelalte sute de mesaje pe dinafara subiectului.

 16. Maestre,

  Nu simtiti aerul malefic al Londrei …????

 17. Emi spune:

  Marian Nicoolae
  Daca va continua incalzirea globala insulele MB vor fi sub nivelul marii. Si nu numai ele. Poate Printul Charles nu cauta o ascunzatoare in Transilvania ci un refugiu.

 18. Tiberiu spune:

  @VV
  Dovada cea mai buna ca renteaza sa pastrezi xu dintii la onoare este faptul ca dupa ce PNL a iesit de la guvernare Ponta si ceilalti pesedisti care inainte vreme se raportau la sprijinul lui Crin so PNL ca la “ceva de la sine inteles” acum plang zilnic de dorul USL si PNL si isi doresc cu ardoare refacerea USL,ceeace va fi f. greu daca nu imposibil.
  Oameni politici pesedisti cu capul pe umeri trebuiau sa inteleaga ca a merge pe liste separate la europarlamentare a fost semnalul de rupere al USL.Era o absurditate sa creada cineva ca va ramane intacta alianta USL atunci cand PNL si PSD devin concurenti.Constituirea USD a fost insa ruperea de facto a USL cand PSD UNPR PC au facut un triumvirat pentru europarlamentare lasand PNL pe dinafara.
  Aducerea lui S. Oprescu la constituirea USD a fost ultima palma adusa PNL si o declaratie de intentie fatisa ca PSD nu mai vrea sa-l sustina pe Crin.
  Toate aceste lucruri nu sunt explicate clar de vorbitor PNL.
  Nu ne putem astepta la sustinere electorala daca oamanii nu inteleg ca iesirea de la guvernare era unica solutie de onoare.
  Alegatorii trebuie chemati sa sustina prin votul lor un partid care isi apara onoarea sa si pe a membrilor lui.Numai un astfel de partid va apara cu aceeasi darzenie si onoarea Roamniei in fata detractorilor basisti si a aliatilor lor care vor ca Ro sa fie o tara de rangul 3 ai carei cetateni sa fie dispretuiti de catre toti ceilalti in UE.

 19. tiberiu spune:

  @VV
  Cred ca faceti bine ca nu iesiti deocamdata in spatiul public cu opinii care in actuala situatie politica neclara pot avea consecinte imprevizibile.
  D-l Stroe, desi evident bine intentionat ,a cazut victima nervozitatii acestei perioade de tranzitie dupa ruptura USL.
  Sunt extrem de preocupat de directia in care va conduce dinamica lucrurilor.Desi am fost un sustinator fervent (cu multa vreme inaintea multora) a aliantei PNL-PSD acum sustin integral linia politica condusa de Crin,din considerentele pe care le-am enumarat de mai multe ori.
  Mai mutl decat o alianta anti-basescu USL a fost o alianta pentru restaurarea democratei amenintata de regimul mafiot basist.
  Din motive de CCR,din cauza rezistentei inversunate a sistemului mafiot, dar mai ales din cauza sustinerii externe a regimului basist USL nu si-a putut realiza multe din obiective.Atunci cand doi asociati nu reusesc prea bine in afaceri apar si tensiunile,mai ales cand este vorba de o asociere intre parteneri inegali ca forta ( electorala in acest caz),iar miza presedentiei este mult prea importanta pentru PSD (cel mai mare partid) pentru ca sa renunte in mod deliberat in favoarea altora.
  Iata de ce lupta pentru obiectivele democratiei PNL trebuie sa o duca acum independent incercand sa atraga si o parte din electoratul de dreapta ( basist in trecut) care insa a facut “penitenta” pentru greseala de a sustine o persoana atat de toxica pt. Ro ca TB.
  Trebuie sa ne gandim ca intrarea in turul doi a lui Ponta si Crin va insemna de fapt un succes al luptei antibasescu indiferent cine va castiga presedentia tarii.De aceea un succes la europarlamentare si aducerea lui Crin in turul doi trebuie sa fie obiectivele urmatoare.
  Cu toata simpatia pe care o am pentru d-l Tariceanu cred ca o schimbare la conducerea PNL dupa europarlamentare nu va fi favorabila pentru PNL si USL nu va putea fi reconstruit eficient,fiind “fasait” dupa ultimele evolutii.
  Asta este opinia mea si va rog sa reflectati la aceste considerente.