Joi, 24 aprilie a.c., orele 21,00, TvR 1 organizează o dezbatere având ca temă genocidul armean din 1915. Invitați acad. Andrei Pippidi, prof. univ. dr. Zoe Petre, scriitorul Bedros Horasangian și Varujan Vosganian. Moderator: Daniel Apostol

46 Responses to “Joi, 24 aprilie a.c., orele 21,00, TvR 1 organizează o dezbatere având ca temă genocidul armean din 1915. Invitați acad. Andrei Pippidi, prof. univ. dr. Zoe Petre, scriitorul Bedros Horasangian și Varujan Vosganian. Moderator: Daniel Apostol”

 1. Ceva extrem de interesant…..
  ————————————————-
  Dr. Michio Kaku Says America Has A Secret Super Weapon

  https://www.youtube.com/watch?v=e7D3_eGaO5k

 2. Adam Mares spune:

  In reluare se da? :-)

 3. Kronstadt an der Graft spune:

  Hai că începu! Primministrul turc și-a cerut scuze pentru ce le-a făcut kurzilor. Cu puțină presiune externă poate trece și la scuzele pentru armeni.

 4. hermann spune:

  Ne vedem la Junimea, maestre!

 5. Valeriu Mangu spune:

  Articolul “Neconstitutionalitatea Comisiei “Nana” (I)”, pe:
  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 6. Tiberiu spune:

  @valeriu Mangu
  Stim demult “schema” basistilor : orice ticalosie a basescului si a mafiotilor lui este “constitutionala” si orice incercare de a devoala aceste ticalosii este “neconstitutionala”.
  Asa este in orice dictatura-orice atingere adusa dictatorului este un “atac la adresa statului de drept”.
  Sunteti un servitor jalnic al dictaturii mafiote basiste.

 7. Tiberiu spune:

  In dictatura basista dreptul dictatorului la ilegalitati,la abuz, la santaj,la prigoana politica este sacrosanct,dreptul mafiei a devenit “esenta constitutionalismului”
  Felicitari d-le Mangu sunteti un “constitutionalist al mafiei”,probabil primul si ultimul in lume si istorie.

 8. Tiberiu spune:

  @VV
  Chiar organizarea unei mese rotunde la TV este un succes notabil.
  Am urmarit partial emisiunea care s-a bucurat de o prezenta selecta si un nivel elevat.Ati fost in forma buna.
  Bine ca nu a fost vreun exemplar de teapa lui Sorinel sa sustina ca genocidul armenilor a fost justificat.Acest “privilegiu” a fost rezervat numai blogului.

 9. Valeriu Mangu spune:

  @ Tiberiu

  1) Dreptul procedural este, din perspectiva cetateanului, mai important decat Dreptul substantial, el consacrand drepturile si libertatile acestuia intr-un proces, intr-o ancheta s.a. Nesocotirea dispozitiilor Dreptului procedural inseamna abandonarea justitiei. Dupa ce reguli ar urma, in viziunea dvs., sa se desfasoare o ancheta? Dupa ale mele? Dupa ale dvs.? Dupa ale tesatoreselor anilor ’90 de la Apaca? Dupa ale anilor ’50?
  Nu exista justitie prin incalcarea ei.
  Cum ar fi fost, de exemplu, ca dl. Varujan Vosganian sa fi fost cercetat de Parchet in ciuda avizului negativ dat de Senat?
  2) Titlul articolului care v-a produs atata manie nu spune nimic despre motivele de neconstitutionalitate a Comisiei. De ce nu asteptati? Graba dvs. denota ca va cantonati intr-o zona periferica subiectului.
  3) Dvs. confundati subiectele, ceea ce arata ca si posibilitatile dvs. documentare sunt extrem de limitate. Tocmai de aceea v-am pus la dispozitie si dispozitiile constitutionale si regulamentare relevante.
  4) Nu cunosc nimic din ceea ce s-a petrecut pana acum la Comisie. Dar daca, de exemplu, din ancheta reiese nelegalitatea tranzactiilor anterioare nu rezulta numaidecat ca ultimul cumparator a incalcat legea – dimpotriva, s-ar putea sa fie el cel pagubit.
  5) Dna Cristina a atras atentia intr-o postare anterioara ca propaganda nu tine loc de argumente.
  6) Nu ma opun nici unei incercari de aducere la lumina a vreunei ticalosii, daca actiunea se intemeiaza pe lege. Altfel, avem de-a face cu lupte de tip mafiot. Va priveste daca, la o adica, sunteti parte a unei astfel de lupte.

 10. Pacala spune:

  @tiberiu
  azi esti gay romantic sau semantic?

 11. Tiberiu spune:

  @Pacala
  Vad ca repeti obsesiv cuvantul “gay”.Daca vrei sa-ti cauti “parteneri” pe blog ai gresit adresa.Ti-am recomandat de mult sa iti cauti alti parteneri de taclale, insa acum constat ca de fapt esti interesat de alt tip de “parteneriat”.Recomandarea mea este deci cu atat mai oportuna “laaaaaaaaaaaaaasa-ne Pacala,laaaaaaaaaasa-ne !”.

 12. Pacala spune:

  @tiberiu,
  In afara de faptul ca esti dobitoc in a enunta antibasismul ca stare de spirit, fara a avea in spate vreo expertiza, nu stii nici cand esti luat in balon. Du-te la piscina gonflabila si fii scafandru… :)

 13. Tiberiu spune:

  @Valeriu Mangu
  Am facut odata gresala sa citesc si sa incerc sa discutam tema asa zisei imunitati basiste, inventate de Morar ,dar lipsita de cea mai elementara logica si lipsita de cea mei firava baza constitutionala, contrara oricarei cutume democratice.Nu voi face gresala diabolica sa perseverez in gresala. Nu imi fac iluzia o sa va schimb punctul de vedere si de asemenea sa fiti convins ca aveti zero sanse sa mi le schimbati.Ne situam pe pozitii ideologice ireconciliabile cand afisati asemenea materiale care frizeaza un “constitutionalism de tip mafiot”.Aceasta “teorie a chibritului basista” imi repugna.
  A mai fost pe aici o persoana numita @Sorin care a incercat sa colporteze idei de esenta nazista incercand sa justifice ,tot printr-un fel de “teorie a chibritului nazistoida” ca genocidul armenilor a r putea fi justificat.Resping total dialogul cu persoane care colporteaza ideologia nazista sau un asa zis “constitutionalismul de tip basist-mafiot”.
  Incercarea de a da o “tenta” filozofica,istorica,constitutionala unor asemenea conceptii antisociale este sortita esecului.Nu pot fi fraierit cu asemenea frazeologie goala care ascunde adversitatea funciara fata de democratie si implicit incercarea jalnica de a teoretiza si fundamenta o dictatura de tip mafiot.

 14. Tiberiu spune:

  @Pacala
  1) Glume de prost gust sa faci cu prietenii tai la carciuma.Blogul nu este carciuma si eu nu sunt prietenul tau.E clar?
  2)Nu este prima oara cand proferezi injurii si in consecinta voi face apel sa fii radiat.Persoanele care “polueaza” verbal trebuie indepartate pentru ca ceilalti sa ne bucuram de un dialog “salubru”.

 15. Pacala spune:

  @tiberiu
  Tu acuzi pe cei de pe blog de nazism, basism, faci romanii dobitoci ca nu au preferintele tale electorale samd. Tu esti cel care te proclami cunoscatorul adevarului suprem. De exemplu cu musiu Mangu, macar de veneai cu argumente logice. @cris, care este medic, are mai multa expertiza decat tine. In rest, tu te lauzi cu piscina, tu te lauzi cu performantele tale sexuale, asa ca da, eu inventez injurii… :)

 16. Valeriu Mangu spune:

  @ Tiberiu

  Limbajul dvs. ma intoarce cu gandul la anii ’90, cand dl. Ion Iliescu indemna hoardele de mineri impotriva celor care purtau plete si barba, asmutindu-i. In fond, dvs. nu realizati silogisme, ci varsati in spatiul public, sub masca anonimatului, clisee propagandistice de o toxicitate vecina cu incitarea la crima. Din putul gandirii dvs. ies, dupa cum se vede, reziduurile unor vremuri revolute. Folositi spatiul public oferit de blog pentru a deversa dejectiile verbale ale unei gandiri lipsite de logica si bun-simt. Retorica dvs. este cantonata in metafore decupate din manualele KGB-iste ale anilor ’47, de un primitivism specific analfabetilor ajunsi secretari de partid.

 17. Tiberiu spune:

  @Valeriu Mangu
  Consider basismul o ideologie antiumana mult mai toxica chiar decat nazismul si comunismul.Spre deosebire de nazism care urmarea distrugerea altor popoare in beneficiul rasei ariene germane,basismul urmareste distrugerea propriei natiuni in beneficiul mafiei restranse basiste.
  Iata de ce sunt decis sa combat orice incercare de a milita pe fata sau voalat in sprijinul regimului dictatorial,mafiot si antiromanesc basist.

 18. Tiberiu spune:

  @Pacala
  Intre apelativul de “basist”, “nazist” si acela de “dobitoc” e o mare distanta.
  E distanta intre controversa politica si injurii.

 19. Valeriu Mangu spune:

  @ Tiberiu

  Ceea ce conteaza pana la urma este valoarea. Ea da sens lucrurilor. Ceea ce considerati dvs. nu are nici o valoare atata vreme cat nu se intemeiaza pe probe, pe fapte. Produsele dvs. lingvistice au drept efect doar infestarea spatiului public.
  Desigur, anumite considerente, opinii s.a. pot fi luate in seama daca vin de la somitati ori, fie si asa, de la persoane calificate, prezumandu-se intr-o astfel de situatie ca ele au un fundament. De pilda, o declaratie a dlui Varujan Vosganian poate fi luata in seama, chiar nesustinuta imediat de probe, ea venind de la o persoana care a dovedit ca are darul de a produce valori. Dar cand vine de la un anonim, cand ea nu este sustinuta prin nimic, declaratia nu are nici unul din atributele specifice valorii.
  Discursul dvs. este intemeiat pe o grila saraca in concepte. Se vede ca ati urmat doar un curs scurt de alfabetizare ideologica, prenumarand o mana de stereotipuri verbale.

 20. Pacala spune:

  E subinginer, nu poti avea pretentii

 21. Tiberiu spune:

  @Pacala
  Nu zau m-ai facut subinginer ? De ce esti asa de darnic si nu ma retrogradezi ceva mai mult ?
  Am invatat cu M.Flondor “analiza matematica” ,cu N.Donciu “geometrie analitica”,cu M.Atansasiu “rezistenta materialelor”,cu acad.Gh.Buzdugan “Masini Unelte”,cu V.Oprean “Hidraulica”
  Ia cauta-I pe toti profesorii astia la Institutului Politehnic Buc.

 22. Pacala spune:

  Esti plin de invatatura, studii si expertiza. Adauga cu cine ai studiat antibasismul in piscina gonflabila din curte si unde studiai psihologia si pedagogia la politehnica si cu cine… Esti plin de expertiza, acum faci aplicatii pe tableta…

 23. tiberiu spune:

  Pacala
  la antibasism eu sunt profesorul.La inceput am fost pe blogul lui Nastase cred din 2008 si am incercat sa-l determin sa militeze pentru alianta PNL-PSD.
  Daca ar Nastase fi inteles ce il paste,ce pramatie este base si ca alianta liberalilor cu social-democratii este moartea basismului cu certitudine nu ajungea in puscarie.Pe cand eu eram antibasist din 2007 majoritatea politicienilor romani erau cu capul in traista si l-au lasat pe base sa se consolideze ca niste tantalai

 24. emi spune:

  Ca sa vezi, tot paranoia ii zice si doamna psiholog,… mi-am gresit cariera:
  http://www.expresmagazin.ro/despre-basism-pontism-uslism-si-alte-curente-politice/

 25. liberalism spune:

  Macar la aceasta postare, in memoria armenilor ucisi ar trebui sa aveti putina decenta. Nici Saptamana Luminata nu va lumineaza sufletele.

 26. Pacala spune:

  Liberalism
  Nu umbla cu fariseisme din astea. Ai treaba cu genocidul armenilor cum am eu cu teologia. Bunicii lui @vv, da. Legat de saptamana luminata, gandeste-te ca sunt n religii sau atei, nu mai zic de practicanti ai religiilor.

 27. Pacala spune:

  Dom profesor de antibasism, cand zici ca ai plecat din tara si cum ai luptat de acolo contra basismului? Iar daca scriai pe blogul lui nastase, esti socialist. Deci anti pnl?

 28. emi spune:

  25 aprilie este pentru italieni ce este pentru noi 1 decembrie şi 9 mai.
  Adică Ziua Naţională a Italiei, care serbează încheierea celui de al doilea război mondial. Am participat în calitate de badantă, dar m-am simţit cetăţean italian. Am primit cocardă roşu-alb-verde, la fel ca toţi ceilalţi care au vizitat azi Muzeul veteranilor, chiar dacă eu aveam în păr elastice roşu-galben-albastre… nu a deranjat pe nimeni că purtam şi culorile României, deşi participam la sărbătoarea Italiei.
  A fost fanfară, coroană de flori la Monumentul Eroilor, discursuri, şi chiar un “antipasto e bibite” (gustări şi răcoritoare). O singură tristeţe a fost pomenită azi, în această localitate mai există un singur veteran: domnul meu.
  Sărbătoarea a continuat la un restaurant, am fost vreo 50 de petrecăreţi, s-a cântat, s-a glumit, şi deşi eram o “tinerică” printre ceilalţi, am şi uitat de smartphone.

 29. emi spune:

  Oare câţi tineri sub 40 de ani ştiu să spună ce este o cocardă tricoloră?

 30. emi spune:

  Un test pe care ar trebui să-l dea orice aspirant la funcţie politică:
  http://www.studentie.ro/teste/teste-cariera-6/

 31. Adam Mares spune:

  @emi
  te plictisesti? :-)

 32. Tiberiu spune:

  Pacala
  Am mai explicat de 1000 de ori ca am cautat sa sensibilizez orice lider,fara deosebire de apartenenta politica, la necesitatea unei largi coalitii antibasiste. I-am scris si lui Tariceanu ,dar domnia sa nu a mentinut un blog activ.Am realizat insa ca alianta PSD-PNL este cheia infrangerii basismului si a bunei guvernari inca din perioada 2007-2008 cand guvernul Tariceanu,cel mai bun din ultima 100 de ani, a putut realiza acel boom economic nu numai datorita echipei ministeriale de clasa mondiala,ci si datorita sustinerii parlamentare a PSD,dar si a influentei sale politice care a dus la o crestere fara precedent a ritmurilor de crestere economica si a nivelului de trai.Asta in conditiile in care sabotajul cotrocenist era acerb,desi fara mijloacele de teroare si represiune salbatica de care dispune astazi.
  Iata de ce consider ca ruperea USL este vremelnica si mai devreme sau mai tarziu PSD si PNL vor realiza din nou ca sunt “condamnati” sa colaboreze strans pentru a salva tara din ghearele mafiei antinationale basiste.Din fericire Ro are acum in persoanele lui Crin si Ponta doi politicieni de mare valoare , deplin maturizati,care vor sti ce au de
  facut.

 33. Tiberiu spune:

  Eu sunt prin definitie “omul-puntilor-de-legstura” dar si “omul-care-refuza-compromisul ” asa imi par absurde pretentiile unora ca trebuie sa dusmanesc PSD pentru ca sunt simpatizant PNL.
  Pentru moment suntem la concurenta la “sange” cu PSD (asta a fost optiunea lor ,asta primesc)pentru europarlamentare dar asta nu inseamna ca in viitor lucrurile nu se pot schimba radical.
  La fel gandesc si actionez si in viata personala.

 34. Adam Mares spune:

  @pacala
  hai sa ne radem! :-) :-) :-) astia nu trecusera nici de faza scutecelor cand au ajuns la guvernare. ce-i drept, de curand, crin a inceput sa foloseasca premergatorul :-)

 35. Adam Mares spune:

  @VV
  O emisiune foarte placuta, cu oameni care cunosc istorie.
  Domnul Staipelokian ce mai face? :-)

 36. Adam Mares spune:

  Am descoperit ceva interesant. Stiati ca exista numele Gabrielyan? :-)

 37. Tiberiu spune:

  Bravo initiativei lui Crin care demonstreaza (a cata oara ?)ca este un om de nota 10 cu sensibilitate publica si cu multa ratiune politica.!!!!!!!

  http://www.dcnews.ro/mobile/antonescu-renun-a-la-indemniza-ia-de-parlamentar-pana-la-alegeri_442137.html

 38. Pacala spune:

  Ce fariseism pe crin…

 39. Valeriu Mangu spune:

  Articolele “Neconstitutionalitatea Comisiei “Nana”” (I, II, III, IV) pe:
  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 40. Tiberiu spune:

  Statul politienesc marca Traian Basescu in toata splendoarea lui !

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Perchezitii+Spitalul+de+Arsi+ancheta+operatii+estetice+ilegale

  Peste tot in lume ,inclusiv in tarile occidentale cele mai dezvoltate,acolo unde medicii sunt cel mai bine retribuiti ,spaga este un loc comun,in special in cazul chirurgilor,dar nu numai.
  Sa ne spuna @Cris care a lucrat in Germania si SUA daca este asa cum spun eu sau nu.Pentru operatii pacientii platesc chirurgilor si echipelor lor sume cuprinse intre 500-5000 dolari spaga(poate ca si mai mult uneori),inafara de sumele platite sputalului de casa de
  asigurare medicala.Eu cunosc personal o persoana caruia medicul I-a spus clar “in ziua operatiei imi pui in buzunar doua plicuri de culoare inchisa(sa nu fie stravezii), intr-unul imi pui 4000 dolari,iar in altul
  Inca 1500 dolari pentru asuistentii mei”.
  Atentie,ca si in cazul medicilor din Ro a facut operatia la un spital de stat si costul operatiei era acoperit de asigurare.
  Nimeni in lume insa nu indraznesti sa declanseze o asemenea campanie salbatica de decredibilizare si distrugere a sistemului medical national,campanie demarata in timpul regimului BaSecu-Boc si soldata ciu inchiderea a zeci de spitale si centre medicale de varf cuma fost institutului inimii din Tg.Mures.,cu delapidarea a zeci de milioane din casa de sanatate si lasatea bolnavul or cronici fara medicamentele elementare.
  Regimul criminal basist trebuie extirpat ca o tumoare maligna si principalii lui responsabili judecati precum criminalii nazisti.

 41. liberalism spune:

  Pacala
  De unde stii ce simt eu? Si daca ai fi ateu, budist etc. tot ar trebui sa te miste cumva numai cand auzi cuvantul genocid, nu trebuie sa fii crestin ca sa simti. De aceea am spus ca macar la aceasta postare sa aveti decenta. Ce treaba are empatia cu fariseismul? Daca esti insensibil si te lasa rece suferinta unora, asta nu inseamna ca toata lumea este insensibila si ipocrita.