Grătariada

Asttăzi (dumninică, 22 iunie 2014) a avut loc, în Parcul Copiilor din Bucureşti, Grătariada, a doua ediţie. Dacă nu ştiţi ce este, atunci să ştiţi că e chiar ce îi arată numele. Adică un concurs de măiestrie culinară, în care locul central îl ocupă grătarul.

Participanţi ai fost reprezentanţi ai minorităţilor naţionale: armeni, greci, ruteni, ruşi lipoveni, polonezi, romi, turci, tătari, croaţi. Fiecare cu obiceiurile, cu muzica şi costumele lor populare. Anul trecut Masrele premiu a fost obţinut de Partida Romilor. Anul acesta de Uniunea Armenilor din Romania.  O zi frumoasă, fără politică, sau cu un altfel de politică. Se poate trăi şi fără sudalme, fără înregistrări şi fără arestări preventive.

Între 1 şi 3 august va avea loc Festivalul “Strada Armenească” chiar pe … strada Armenească din Bucureşti. Sunteţi cu toţii invitaţi. O să vă placă.

11 Responses to “Grătariada”

  1. Kronstadt an der Graft spune:

    Avem nevoie de așa ceva ca de aer. Personal simt că mă înăbuș în atmosfera asta care se învârte exclusiv în jurul hoardei politice de la noi. Se vede că în România încă nu sunt suficienți membrii clasei mijlocii ai societății, în stare de independență financiară și, deci, capabili să susțină o atitudine critică de care să se țină cont în hăurile joase ale politicului.

  2. Mihail spune:

    Un articol interesant despre dedesubturile spagii de 600 USD. Personal nu am crezut niciodata ca Bercea a avut, in buzunare, acea suma, sau ca nu l-a invatat cineva, cum se face cu inregistrarile. Mai sunt si alte detalii, dar mai bine, cititi articolul. :P

    Acuzatii grave: Serviciul secret al MAI implicat in scandalul Bercea?

    Serviciul secret al Ministerului de Interne (DGIPI – mai cunoscut ca Doi și-un sfert) controlează foarte bine mediile ţigăneşti. Afirmaţia a fost făcută de fostul procuror Gheorghe Oancea. Totodată, acesta a susţinut că Serviciul secret al MAI este implicat în scandalul care-l vizează pe fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Afacerea Bercea este “o lucrătură”, spune Oancea.

    “În opinia mea, ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce se întâmplă e un scenariu extrem de bine concentrat şi pus la punct, o activitate foarte laborioasă făcută de câţiva ani, cu o ţintă foarte precisă, dar care a găsit substanţă, motivaţie. Părerea mea e că toată această activitate a fost desfăşurată de serviciul secret al MAI care controlează, este notorie chestiunea, mediile infracţionale, în special cele ţigăneşti, nu mai vorbim de mediul penitenciar, unde mama lui Bercea Mondial spune tot ce trebuie să spună”, a spus Gheorghe Oancea la Realitatea TV.

    Întrebat dacă aceşti oameni au fost antrenaţi de profesionişti, Oancea a răspuns: “Mircea Băsescu e autorul unei prostii, generată probabil şi de nişte chestiuni de lăcomie. (…) Mediile infracţionale sunt penetrate de serviciul secret al MAI, mediile ţigăneşti. În penitenciare nu prea pătrunde SRI-ul…”

    “Puterea are nevoie de informaţie. Informaţia înseamnă cunoaştere, cunoaşterea înseamnă putere. Când se ciocnesc asemenea instituţii, ies scântei!”, explică fostul procuror.

    “Se duce o luptă cruntă, acerbă, pe viaţă şi pe moarte!”, mai spune Oancea.

    În cazul de faţă, explică fostul procuror, s-a căutat “slăbiciunea”.

    “Întotdeauna, în situaţiile astea, se caută slăbiciunea. Eu cunosc psihologia ţigănească. Am lucrat cu ei… E o etnie aparte, cu o psihologie deosebită, e un membru unde nu pătrunzi foarte uşor. Abraham e doctor! Ceea ce mi se pare ciudat e că ţiganii din această cauză au avut nişte avocaţi până la Abraham. Au renunţat la ei. Timp de trei ani de zile crede cineva când se plănuia, se insista la fratele preşedintelui cu mita, lăsând la o parte personalitatea lui Mircea Băsescu… Ţiganii niciodată nu dau banii înainte! E o chestiune care ţine de lege la ei. Dintr-o dată, o sumă de 600.000 de euro pe care o dau când e arestat unul din ei… Serviciul care avea atribuţii în materia asta – nu am nimic cu Serviciul Special al MAI – până acum să nu fi identificat asemenea ţesătură?”, mai spune Oancea.

    Mai mult, fostul procuror atrage atenţia asupra unui amănunt extrem de important: discursul interlopilor, care pare “citit de pe prompter”.

    “Le-a trebuit ore să-i pregătească! Ăştia parcă aveau prompter ceva la momentul înregistrărilor!”, spune Oancea.

    În ceea ce priveşte banii pe care Bercea i-ar fi dat fratelui preşedintelui, procurorul susţine că există posibilitatea ca aceştia să fi provenit din altă sursă.

    “Eu sunt convins că, în perspectivă, această cauză va fi finalizată, iar procurorii vor pătrunde în toate amănuntele şi dedesubturile şi vom avea mari surprize. Sunt cunoscător al psihologiei ţigăneşti. Vor întoarce armele! Personal, nu cred că ţiganii au dat 600.000 de euro. Nu cred că ei ar fi dat aceşti bani. E posibil ca banii să aibă o altă provenienţă. Ancheta e foarte grea, foarte stufoasă, însă trebuie făcută o verificare foarte serioasă a activităţii deţinutului aflat în penitenciar. El spune că e persecutat, că i se fac rapoarte în fiecare zi”, mai spune Oancea.

    “Mircea Băsescu a fost lucrat. Şi el, şi familia. Cum vă imaginaţi că el (Bercea Mondial, n.r.), de trei ani, dă telefoane pe la familie din penitenciar… Chestiuni ca astea credeţi că au fost trecute cu vederea de organele specializate ale MAI, nu s-a ştiut? E o naivitate să credem asta! Nu se poate ca un personaj ca acest Bercea Mondial, cu relaţii în mediul familiei prezidenţiale, este obiectiv numărul zero pentru toată lumea. E bătaie pe el! Cine are primul acces? Serviciul secret”, a mai spus Oancea.

    Cat despre avocatul lui Bercea Mondial, fostul procuror sustica ca acesta cunoaste foarte bine zona tiganeasca:

    “L-am cunoscut pe generalul Abraham. Este un poliţist cu foarte multă experienţă. Dacă vreţi să facem o legătură cu subiectul de azi, vizavi de calitatea sa de avocat în această cauză, ţin să spun un lucru care probabil e important. Abraham cunoaşte foarte bine chestiunile care se petrec în arest, şi nu numai. Mă refer la penitenciare. Mă refer la modul în care sunt “lucraţi” infractorii pentru a da informaţii legat de dosare penale. Este profesia dumealui, este doctor în materia asta. Cunoaşte foarte bine psihologia şi comportamentul romilor. Cunoaşte bine faptul că, în mediile ţigăneşti, unde nivelul de infracţionalitate este extrem de ridicat, lucrurile nu se desfăşoară fără ştiinţă. Ministerul de Interne are un serviciu de informaţii foarte performant, dar mai puţin vizibil. Mediile ţigăneşti, mediile penitenciare, sunt burete de informaţii”, a spus Oancea, în emisiunea “Jocuri de putere”.

    Pavel Abraham este avocatul interlopului Bercea Mondial.

  3. Mihail spune:

    … este si in Iasi, o “strada armeneasca”. Aici, de ce nu punem de-un gratar cu minoritatile ?

    • @ Mihail

      O sa extindem si la celelalte orare cu strada Armeneasca (si la Bacau era una, nu stiu daca se mai numeste asa dupa ce au daramat biserica). Dar cred ca de la anul.

  4. Tiberiu spune:

    @VV
    Securistul basist @Mihail a preluat fraiele manipularii si continua poluarea blogului cu propaganda securista basista.Toate elucubratiile difuzate de el sfideaza insa realitatile simple percepute de fiecare cetatean: in fruntea statului si in institutiile de forta sunt retele mafiote care sunt actionate de mafiotul-sef de la Cotroceni.Toti cetatenii cunosteau demult perfect in amanuntime “modus operandi” al regimului mafiot,ceeace lipseau insa erau dovezile de netagaduit ale modului in care Satana de la cotroceni isi manevreaza slugile.
    Acum avem si dovezile.TB este implicat pana peste cap in afacere si nu are nicio modalitate sa se sustraga raspunderii.Soarta lui este pecetluita.
    Acum la ordinea zilei este torpilarea initiativei lui Crin si a acolitilor basisti din PPE prin care clica basista mafiota pedista incearca sa se ascunda sub “frustele mamicii” la PNL.
    Bercea a anuntat ca si Blaga ,alaturi de Kovesi si Stanciu, este parte a sistemului mafiot basist,ceeace stim cu toti de mult.Obiectivul este sa nu permitem “infectarea” PNL cu “ciuma portocalie”.

  5. Tiberiu spune:

    @VV
    Este incalificabila tranzactia facuta de Crin la PPE prin care PNL va fi “basificat” si Adina Valean promovata co presedinte PPE si adjunct al PE. Se naste suspiciunea intemeiata ca Antonescu a renuntat la a candida la Cotroceni fiindu-i platita “spaga” prin intermediul sotiei.
    Nu cred insa ca interesul liberalilor este acelasi ca a lui Valean si Antonescu

  6. ionescu spune:

    Pe uliţa Armenească/ Trece-o ceată ţigănească! /Ciconeşte, bocăneşte/ Neica calul potcoveşte…
    Sper să-mi ajute Dumnezeu să fiu prezent!