Statornica migraţie

Una din marile teme de dezbatere în perioada următoare e cea legată de ipoteza unei ordonanţe de urgenţă care să permită, pentru o anumită perioadă de timp, primarilor să aleagă pertidul în care doresc să activeze în continuare. Cu alte cuvinte, dacă doresc să-şi schimbe partidul nu vor fi obligaţi să renunţe la fotoliul de primar. Este, ca să folosim un termen la modă, un fel de amnistie pentru migraţia politică.

Vicepremierul Liviu Dragnea a confirmat faptul că Guvernul (de fapt PSD-UNPR) se gândeşte foarte serios la promovarea unui astfel de proiect. Argumentul său este acela că primarii care nu sunt de acord cu deciziile care sunt luate la vârf “în spatele uşilor închise” (formularea îi aparţine lui L.D.) vor avea posibilitatea să-şi caute un alt drum politic, pe măsura convingerilor care îi animă.

De fapt, această măsură are un singur obiectiv: să permită migraţia nestingherită a primarilor PNL şi PDL la alte partide, îndeosebi la PSD, UNPR şi PLR, dar şi la PMP, slăbind baza electorală a ACL. Că popoarele migratoare ale aleşilor locali au şi motivaţii ideologice/politice este posibil. Dar că principala motivaţie este cea care priveşte accesul la resurse, mai ales că Guvernul începe finanţările de toamnă în vederea campaniei prezidenţiale, este mai presus de orice îndoială.

Faptul că migraţia rămâne, dacă pot să mă exprim oximoronic, statornică printre obiceiurile oamenilor politici români este o dovadă a fragilităţii democraţiei româneşti şi a caracterului discreţionar al administrării resurselor guvernamentale. Dacă ar exista reguli clare privind finanţarea şcolilor, a drumurilor, a transferurilor pentru acoperirea unor cheltuieli curente a accesului la fonduri europene etc.etc. primarii şi-ar vedea liniştiţi de treabă, fără să le pese cine ştie ce de deciziile “din spatele uşilor închise”. Dar atunci când PNL iese de la guvernare şi, odată cu această decizie, primarii pierd şansa finanţării unor obiective locale, ei devin brusc interesaţi de negocierile politice. Argumentul lor e greu de combătut: au fost aleşi ca să facă treabă. La alegerile viitoare vor da socoteală şi funcţie de asta vor fi sau nu realeşi. Loialitatea politică ar putea fi un argument, dar există pentru alegători alte argumente mult mai convingătoare şi mai palpabile. Pe care primarii nu le pot oferi decât dacă se află în preajma partidelor de la guvernare.

E multă ipocrizie în viaţa politică românească. Scopuri nobile sunt invocate pentru a justifica meschinării. Marile adevăruri sunt invocate pentru a lustrui demagogii. Atunci când pui laolaltă zahărul şi ceaiul, licoarea se îndulceşte. Atunci când pui laolaltă nobleţea şi meschinăria, meschinăria nu se înobilează. Se pierde orice urmă de nobleţe şi prestanţă. Chiar dacă ne coconim unii pe alţii numindu-ne baroni (locali) ori grei ai politicii.

109 Responses to “Statornica migraţie”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ziceti asa:

  “Nu poate partidul sa treaca peste votul popular si sa dea primarii afara cand vrea el.”

  De ce? Ca nu vreti dumneavoastra?

  Vedeti? Exact asta inseamna lipsa de vointa politica!

  Daca primarii sunt asa de bazati si pot obtine votul popular de care pomeniti fara sprijinul vreunui partid atunci candireaza independenti si nu-i mai da afara nimeni! Dar atita timp cit vine cu sprijinul unui partid trebuie sa se supuna principiilor acelui partid.

  Vorbim de ani de zile despre votul pe liste, ati dat impresia ca vreti sa scapati de uninominal… si tot spre uninominal trageti.

  Din cite vad eu nu aveti nici cel mai mic gind sa incepeti de undeva sa destructurati actualul sistem clientelar: primarii sa obtina voturi si sa vina cu ele la partidul care da mai mult!

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Clasa politica actuala danseaza dupa cum e si muzica: daca la boxe se aud manele… dansati si dumneavoastra manele daca vreti sa fiti in ring, dar daca insa se schimba muzica si rasuna un vals… cei care stiu doar manele se vor retrage pe tusa.

  Daca s-ar schimba paradigma in modul gindit de mine, atunci unu ca boc, gelu visan, gh. tinel, etc… cind ar exista o dezbatere electorala pe o tema concreta gen economie ar refuza pur si simplu sa participe, si-ar zice: ce dracu sa caut eu acolo cu 2 doctori in economie, ma fac aia praf…

  Prin sistemul existent de 25 de ani au razbit in politica doar papagali!

 3. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  @emi

  Trebuie sa citesti intr-o nota ironica partea cu faptul ca primarii isi vor redescoperii dragostea pt liberalismul adevarat adica Tariceanu. La unii chiar asa e dar in genere vorbim de fripturism.

 4. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  NU stiu daca ati vazut asta insa tocmai ce mi-am adus aminte de cum erau infierati burghezo-mosierii pe vremea comunismului…

  Ceva de genul – dar intr-o nota mai fascistoida oarecum – am vazut acum cateva minute

  DOAMNE FERESTE

  https://www.youtube.com/watch?v=RKrdqSZE4g4&feature=youtu.be

 5. lordul john spune:

  @tiberiu

  Mai, Donald Duck. eu ti-am mai spus ca nici dicționarul nu știi sa-l citești! Iar ceea ce citești nu înțelegi! Starea ta de agregare e trista si efemera!

 6. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  @VV

  Eu nu inteleg pe ce va bazati cand vorbiti despre onestitatea lui Johannis…

  Pe mine ma enerveaza grav un lucru in toata povestea Johannis: omul vine de nicaieri si din ce a comunicat pana acum merge catre niciunde.

  A fost luat ca solutie salvatoare in 2009 si reinventat acum. Este o reincarnare a mitului eroului salvator. Eu sunt foarte circumspect. Antonescu a punctat excelent cand a spus ca nu are date suficiente sa-l evalueze.

  Eu cu ochii inchisi nu-l votez pe Johannis doar pt ca nu vrea sa avem un doctor in drept pe plagiat la Cotroceni.

  Cand ma uit la toti candidatii singurul pe care sunt inclinat sa-l votez si pt care sunt inclinat sa militez e Tariceanu.
  Dar nu pt ca e vreun imaculat, doamne fereste, ci pentru ca a dat dovada de abiliatate politica si pt ca din toti astia e cam singurul capitalist pe bune. Plus ca omul are inclinatii de centru, nu il vezi ca pe marii liberali ai patriei cu dreapta-n gura de dimineata pana seara, multi din ei confundand liberalismul cu conservatorismul…

 7. emi spune:

  Nu le poti cere evreilor sa admire un german (nascut in 1959!!!)
  Noroc ca evreii pot admira pe comunisti.
  Si totusi, comunistii sunt oameni fara niciun Dumnezeu…

 8. Valeriu Mangu spune:

  Articolul “Cât de prost pot să fii să crezi ce spune dna Elena Udrea?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 9. lordul john spune:

  @cris

  După cum ti-am spus si aseară si după cum ai sesizat si tu dupa ce ai urmărit emisiunea, încă nu avem viziuni. Deocamdată se demontează, cu multa ușurință si bun simt, zecile de laturi aruncate pe fereastra închisă de propaganda PSD-PMP. Si cea cu “e neamț, deci nazist”, si cea cu “a vândut copii”, si cea cu întâlnirile cu x si y.

  Văzând însă cu cata sinceritate si simplitate le-a desființat, ma întreb, in capul celor ce inventează aceste mizerii ce se afla???

  Asa se face presa? Chiar ai dreptul sa faci ce vrei dintr-un om doar pentru ca e persoana publica?

 10. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  John eu nu sunt prea convins de cum a demontat Johannis – am citit mai mult prin presa pt ca aseara eram ocupat sa vad pe bbc dezbaterea despre independenta Scotiei – o confruntare politica reala, cu argumente si cu proiecte, asa ca n-am putut sa vad circul de seara de pe televiziuni. La Gadea nu m-am uitat pt ca stiam deja ce aflu – ca in principiu Basescu e vinovat de tot si ca Ponta e un baiat gigel. La b1 nu puteam sa ma uit pt ca 1)e totusi B1 si 2)vorbea Johannis si ma lua somnu.

  Povestea cu actiunile lui de argat pt cei in cautare de adoptii e interesanta – problema e sa nu sape cineva si sa descopere si alte chestii. Iar treaba cu apartamentele e cusuta cu ata alba pt ca din salariile de profesor abia puteai sa mananci in anii 90 si pana prin 2002-2003. Meditatiile te ajutau dar si asta e pt adormit copiii pt ca preturile nu erau asa mari si cel mult iti permiteau sa ai si o masina si sa nu mori de foame. Cu chiriile la fel – sa ma ierte domnu Johannis dar chiriile in Sibiu nici azi nu sunt mari dar in anii 90. In fine se apara si el cum poate doar nu o sa admita acum ca asemenea tuturor primarilor a primit si el o spagutza la vreme de seara. Eu in locul PNL as ingropa subiectul in felul urmator
  - as da extrasele de cont ale familiei Johannis cu titlu de dezvaluire
  - as filma proprietatile respective ca sa nu se mai vorbeasca de 6 case
  - si in final prin comentatori as spune urmatoarea chestie: “domle asta a fost primar – la dracu o fi luat si el ceva dar uitati-va la Sibiu, la cum e orasul ala. Asta si daca a luat ceva a si facut mult pentru orasul unde a fost primar. Sunt altii cu vile pe numele altora si conturi ascunse in Elvetia nu cu niste apartamente mici si de care stiu toti si uitati-va la cum arata orasele unde au fost primari. Si cu asta s-ar inchide subiectul fara ca herr eroul salvator sa mai dea explicatii.

  Problema lu herr e ca daca nu-l mai intreaba lumea de case despre ce sa vorbeasca? Omul n-are mesaj. Tacerea nu tine loc de slogan mobilizator iar romanii s-au saturat ei de modelul Basescu dar asta nu inseamna ca nu vor un presedinte care sa poata mobiliza…

 11. cris spune:

  @ LordulJohn

  Da, au dreptul sa interpreteze orice – vina nu e a lor, daca exista un sistem fiscal informatizat si deci premisa de normaliate si legitimitate a averii de care am mai vorbit, asemenea discutii nici n-ar fi existat. Intr-un mediu anormal ce tip de raspuns comportamental ai astepta ca sa fie veridic? Din pacate….

  Nici nu cred ca era necesar sa ocupe spatiul media cu o discutie atit de banala in fond, un comunicat de presa ar fi trebuit sa fie de ajuns. Nici nu a stiut sa foloseasca oportunitatea – nu cred ca e vina lui, nu e om de discutii publice si nu cred ca are antrenori pe linga el ( pe cine? pe gorghiu? pe prigoana jr?) – poftim, putea sa foloseasca aceasta intrebare tocmai ca sa ridice o problema care intereseaza pe oricine, felul in care aduci la normalitate o asemenea discutie si sa intoarca discutia spre nevoia de claritate in sistemul fiscal – ce spuneam despre principiile lui Grice si cum poti folosi intrebarile puse.

  Beneficiul emisiunii si discutiei, desi mic, a fost: pe de o parte o iesire publica- trebuie sa se obisnuiasca sa vorbeasca, sa se confrunte in direct cu intrebari, pe de alta afisarea unui body language care cert denota sinceritate. Problema insa ramine: absentza mesajului care sa implice audientei. Si din pacate nu cred ca are suportul necesar din acest punct de vedere.

 12. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  Haideti sa RADEM

  Eu ma plang de absenta unui buton de edit aici, pt ca se mai strecoara greseli pe care nu le pot corecta ulterior. Doamna Grapini (cunoscuta pt calitatea asumata de dusman veritabil al limbii romane si actualmente europarlamentar) are buton de edit pe facebook. Sa vedem ce a iesit… Redau integral postul domniei sale (GOD ABOVE)! Copiii si profesorii de limba romana sa nu citeasca, deoarece exista riscul de atac cerebral!


  Maria Grapini Europarlamentar
  Yesterday
  Ma pregatesc sa merg la Scoala de vara a tineretului Partidului Conservator.M-am gandit la ce tema voi prezenta?: ARTA COMUNICARII.Cum influienteaza comunicarea ,cariera ?
  Relationarea intr-o societate ,relatiile inter-umane ,depind de o comunicare corecta,eficienta si permanenta.
  O alta tema importanta poate fi : MANAGEMENTUL TIMPULUI.Este important sa intelegem ca resursa TIMP,este atipica in raport cu celelalte resurse! Daca nu-l consumam eficient ,nu-l putem pastra pentru mai tarziu! Fiecare zi are importanta ei in viata noastra,si trebuie sa facem ceva semnificativ! Sa nu uitam sa dedicam zilnic timp gandirii!
  Ma voi consulta cu tinerii si voi decide conform dorintei majoritatii!”

 13. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  un mic gind…

  La tara toata lumea arde balariile din curte. De regula fiecare se orienteaza sa dea foc doar cind bate vintul spre casa vecinului… Vecinul face la fel :D

  Si de aici tone de certuri care merg uneori mult prea departe.

  Ei nu inteleg un lucru simplu: pe sistemul asta fiecare va avea casa afumata cel putin odata! Daca si-ar orienta fiecare fumul catre propria casa rezultatul ar fi complet la fel!

  Singura diferenta e ca atunci nu s-ar mai certa nimeni cu nimeni.

  Morala: n-ar fi bine oare ca politicienii sa renunte la smecherii si sa incerce sa cistige voturile cinstit?

 14. Tiberiu spune:

  Numai ieri papitzoiul Neica Nimeni din familia spirituala a Coanei Chiritza ma cita truncheat si referitor la afirmatia mea ca :
  “Basescu a a fost cel care a oficializat migratia parlamentara masiva pentru a-si consolida regimul si guvernul antinational Boc.”
  papitzoiul comenta:
  ==========================
  lordul john spune:
  august 25, 2014 la 10:38 pm
  @tiberiu
  Mai licurici, iar beculesti pe avarie! Ce prostii mai indrugi tu acolo? Basescu a adus oficializat migratia? Scuza-ma ca-ti spun, din doua, una: ori esti prost informat si vorbesti ca sa nu taci si sa nu ti lipeasca maxilarele ori esti ticalos, stiind adevarul dar evitandu-l!
  ===============================
  Lasand la o parte limbajul de mahalagiu (isa remarcam insa ca isi spune “lord” :-)) sa observam punctual ca individul din prostie sau reacredinta tipic basista eludeaza sensul remarcii mele legate de TB.
  Cine nu stie deci sa citeasca sau nu intelege ce citeste,Ghici ghicitoarea mea?
  Sa remarcam ca acest Neica Nimeni nu este capabil sa ofere date elementare despre scolile pe care le-a absolvit,ce meserie are la baza si mai ales pe ce performante profesionale personale isi bazeaza credibilitatea.Dupa cum a definit o chestiune de geometrie plana elementara (ce l-o fi apucat sa-si bage nasul mucos intr-un domeniu de care este “complect” strain e o enigma) parerea mea este ca nu a absovit nici 12 clase de liceu.,ca de bacalaureat nici vorba.
  Deocamdata cu gargara sa sclifosita si gaunoasa de papitzoi basist urmas al Chiritzei din “dulcele targ ” credibilitatea sa este Zero.

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ RAV

  Antonescu acum nu are date suficiente sa-l evalueze pe Johannis, dar parca imi amintesc ca venise cu el de minutsa sa ni-l puna premier! Nici atunci nu avea date?

  Daca tacea filozof raminea!

  PS – a nu se intelege (Doaaaaamne Fereeeesteeee) ca-l simpatizez pe Johannis

 16. @ VarujanVosganian, august 26, 2014 la 10:45 am

  Ca ati fost numai acuzat de catre doamna Pora, este chiar ok….

  Numai ca atunci cand ti se da de inteles ca din 2013 – 2014 ar exista documente precum ca “ai cules informatii” esentiale, reprezentand “secret de stat”….din ziare si reviste pentru…Vocea Rusiei…se schimba datele problemei.

  PS. Curios, nu stiam sa statul roman isi tine dosarele secrete prin redactiile ziarelor romanesti…dar in sfarsit traim in lumea lui Kafka…..

  Sigur de acum incolo am sa am grija ce link-ri copiez de pe…Hot News sa nu ma trezesc ca si acolo se gasesc niscai secrete de stat….sic.

 17. lordul john spune:

  @cris

  Nu, n-are! Asta e evident! Ii vor rupe capul asa cum i l-au rupt lui Antonescu. Mai vedem!

 18. cris spune:

  @ LordulJohn

  Si realizezi ca erau intrebari cunoscute lui Johannis si staffului de campanie – daca exista asa ceva, LOL-, dinainte. 1. Sa te limitezi la a te justifica, indiferent cit de sincer e gresit – dimpotriva atragi si mai tare atentia pe propria persoana si permiti ca aceste discutii sa continue in acelasi sens, avind persoana ta, viatza ta personala ca obiectiv: ce se discuta esti tu, nu un subiect, te oferi singur ca gaina de jumulit. E ceva ce tine de vorbitor sa redirectioneze o discutie.
  2. Cind vorbesti unei audientze vorbesti despre aceasta. despre ce interesaza pe aceasta, devii voce pentru un segment sau altul al audientzei – oamenii iti dau atentie cind vorbesti despre ei, nu despre tine.

  Si sa stii ca nu e nevoie sa-l ai pe Teodorescu drept sfatuitor, e suficient sa ai bun simt, sa te gindesti nu la interesele tale si cele de cerc restrins ci la oameni si nevoile lor, sa ai empatie – sa umbli in pantofii lor. Sa te pui sincer in serviciul lor ( si asta nu e acelasi lucru cu a fi o marioneta ce face pe plac oricui) – asta se simte, nu e nevoie sa ai genii in audientza. Cu cine milord? Cu blaga sef de campanie si, te pomenesti, cu oltean pe post de patefon? pdl a demonstrat pina acum, (la virf, nu stiu care e situatia la firul ierbii si de la caz la caz) doar o lipsa de omenie, de empatie, de interes real pentru oameni, si mai ales dispret si fatza de nevoile lor si fatza de inteligentza si bunul lor simt, crase.

 19. lordul john spune:

  @tiberiu

  Mai, zgubilici, moda schismelor in partide a inceput la debutul anilor ’90 si a continuat cu fractionarea FSN-ului, a PSDR-ului, etc, etc, etc.
  Eu inteleg ca esti plecat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii si dus!

 20. lordul john spune:

  @cris

  PD a demonstrat ca in condițiile in care guvernul Boc a făcut câteva “nefăcute” a luat 12%. PNTcd după guvernarea CDR a luat 3%.

 21. cris spune:

  @ LordulJohn

  Asta, cei 12%, se datoreaza poate tocmai acelora de la firul ierbii, o variabila necunoscuta mie, dar cert nu prestantei la virf a pdl ci in ciuda acesteia, asa cum spui, in ciuda unui boc.

 22. Tiberiu spune:

  papițoi s. m. (peior.) om ușuratic, cu pretenții de eleganță vestimentară și bune maniere

  Este vorba de un sfertodocot care sa da aristocrat desi este doar un mitocan basist neisoravit.
  :-)

 23. Mihail spune:

  @ Varujan,

  Din (ne)fericire chiar am atipit.
  Ma calca pe nervi felul in care vorbeste, adoarme pur si simplu pe cei care casca gura la el.
  Probabil ca este deformatie profesionala, vorbeste ca la catedra. Alta explicatie nu gasesc.
  Dimineata am incercat sa vad ce spune presa, inclusiv cea de pe Internet.
  Daca ei spun “fisss” eu ce sa mai zic ?
  …Dumneavoastra vorbiti mult si repede, insa ideile se lasa descoperite mult mai greu. In general pierdeti foarte mult timp, in discurs, tot facand trimitere la cea facut ministrul Vosganian, la 1907, cum a dus iconomia pana la cer si alte chestii de astea. Nu punctati ca ala caruia i-ati bagat discret un Victor Inox, intre omoplati.
  …In schimb, domnul Crin….parfum !
  Eu va propun sa va “aliati” cu alti cativa colegi si sa-l rugati ca sa faceti o clasa, unde focsaneanul sa va predea “Arta conversatiei”
  Dca v-ati suparat dau o tzuica ! :)

 24. Tiberiu spune:

  Mai “papitoias de la oras” basismul tau congenital te impiedica recunosti ca in ciuda evidentei si in ciuda faptului ca ai ramas in tara, ca “Basescu a oficializat migratia parlamentara masiva”(accentul e pe “masiva”) pentru a institui regimul sau mafiot si antinational.

 25. lordul john spune:

  @cris

  Pai, asta cu firul ierbii e esențială. Tin minte ca am avut de rezolvat câteva probleme care trenau din guvernarea liberala (Tăriceanu). Am fost contactat de deputatul PD responsabil de chestiuni si le-am rezolvat, fără sa-mi ceara nimic in schimb. Am rămas oarecum uluit, mai ales știind ca, personal, nu aveam nici o legătură cu ei, iar cei pentru care rezolvase problemele aveau simpatii PSD (vârsta, deh).

 26. Lordul John spune:

  @tiberiu

  Bai serenissime, daca la tine masiv nu înseamnă FSN-PD, sau APR sau PNL-AT, etc înseamnă ca ti s-a smochinit creierul inuman de mic.

  Dar tu, tot nu ai răspuns la aia cu Năstase si FMI si “vânzarea tarii la străini”.

  In ceea ce privește performanțele ti-am arătat ca in materie de administrator de asociație de proprietari am 18 clase peste tine. In rest, ti-am mai spus poți sa ai si patru clase si tot contezi! Uita-te la tine, ce folos ca ești “profesor” dacă esti captiv in borcanul cu iaurt!

 27. Lordul John spune:

  @VV

  Ce sperietura am mai tras când am văzut ca blogul(domeniul) e suspendat.

 28. Pacala spune:

  Lordul john
  Don tiberio are specializare de subinginer. Nu de profesor. Tehnologia era o materie predata la copii pt a ii invata munca in intreprinderile socialiste

 29. Mihai sr. spune:

  @ …
  Prientenul @Sorin a facut, la un moment dat, o referire la “boxele care distribuie manele”.
  Potrivita figura de stil, cu mentiunea ca DJ-ul suntem noi. Daca noua ne place maneaua, punem manele. Asa ne simtim bine. Asa suntem in lumea noastra.
  Sigur, daca se canta manele, pare caraghios sa “dansezi” tango. Este si cazul lui Johannis, cu valsul sau.
  Nu e pentru noi. Sa fie la ei !
  Cu ironie si tristete,
  Mihai sr.

 30. Tiberiu spune:

  Tembelici
  Un basist care nu mistifica adevarul nu este basist veritabil.Tu insa esti. Minciuna sfruntata este “profesia” ta de baza,nu cea de finantist. De asta ai fost probabil concediat de la banca.
  Am declarat de vreo o suta de ori ca in Ro am practicat numai profesia de inginer proiectant si am optat pentru cea de profesor numai in strainatate ,dar tu o tii intruna cu aberatiile tale de finantist ratat si consumator contracost de produse de vidanjabile cotroceniste.

 31. Tiberiu spune:

  Papitzoias :-)
  1)Nu stiu la ce te referi,eu nu urmaresc politica romaneasca inainte de 2007 ,asa ca lumineaza-ma ce alt presedinte (iliescu,Constantinescu) a schimbat majoritati parlamentare prin migratii parlamentare masive.
  2)la capitolul admnistratiei de bloc iti urez sa performezi in continuare, daca faci treaba pe gratis ( cam ciudata iafirmatia ta deoarece toate blocurile pe care le stiu in Bucuresti administratorii sunt retribuiti ).
  In ce ma priveste sunt incantat ca nu mai imi pierd timpul si nervii cu treburile altora.
  Apropos cate apartamente sunt in cladirea pe care o administrezi ?

 32. Tiberiu spune:

  Papitoias :-)
  PS
  Invata ceva simplu : in absenta unor performante personale credibilitatea persoanei este nula.

 33. Tiberiu spune:

  PS 2
  Persoana care nu are nici studii relevante si nici performante personale este chiar un “Nimeni cu coronita”

 34. @ Adam Mares

  Cum mai stai cu limba armeana?

 35. Adam Mares spune:

  @VV
  meg, yerku, yerek
  1,2,3

 36. Adam Mares spune:

  “Meg” o sa tin minte, pt celelalte nu garantez. :P

 37. Adam Mares spune:

  Şhnorhakal em! :-)

 38. Adam Mares spune:

  Adam sirun. :P

 39. Adam Mares spune:

  Stati sa vedeti cand o sa dau nas in nas cu un armean! :P

 40. Adam Mares spune:

  @VV
  4,5,6?
  ///////
  :P

 41. alexis spune:

  Domnul dragnea a identificat o modalitate prin care anumiti primari vor fi “revirginati”. Motiv de mare suparare pe la PNL (ce bine i s-ar potrivi NPL – noul partid liberal). Care NPL, tipa, se revolta. Adica, emil boc, va avea libertatea sa ii pupe in direct dosu’ lui nuti si nu prin intermediari. Dar, ma’fratilor, dati-l pe om afara, ca tot e cu Nuti.