Se deschide sezonul la transferuri

Apariţia OUG privind amnistia pentru migraţia politică este o expresie elocventă a crizei în care se află societatea românească. Şi anume o criză a lipsei de sens. Cerul României este un cer fără Steaua Nordului, care să dea reper unei busole.

 

Cel mai rău lucru nu este lipsa legilor. Dacă nu sunt legi, măcar ştii o treabă, te descurci după cum te taie capul. Şi dacă nu ai inspiraţie, te uiţi la un film cu John Wayne, afli cum se petreceau lucrurile în Vestul sălbatic şi le faci aidoma. Cel mai rău lucru este ambiguitatea şi neorânduiala legilor. Cele mai proaste legi nu sunt acelea care au prevederi greşite, măcar ştii ce greşeli au şi cauţi să te fereşti. Cele mai proaste legi sunt cele care se schimbă întruna.

 

Cei care au dat respectiva ordonanţă de urgenţă au argumentat asta prin faptul că şi Guvernul PNL-PDL a dat una asemănătoare în 2006. Justificarea guvernanţilor e, deci, că putem să ne întoarcem cu mândrie în trecut, cu alte cuvinte nu trebuie să învăţăm nimic din ce ni s-a întâmplat, trebuie să dăm întruna cu capul în perete, cu straşnicul argument că şi până atunci ni s-a umplut fruntea de cucuie. Aşadar, dacă s-a făcut o greşeală în trecut, nu avem niciun motiv să n-o repetăm. Cu cât mai multe prostii în trecut, cu atât viitorul e mai luminos. Şi ne mai mirăm că ne învârtim în cerc, că tranziţia nu se mai încheie odată.

 

O altă interesantă justificare este că primarii nu trebuie ţinuţi captivi de  decizii politice în plan central cu care ei nu sunt de acord. Adică, de pildă, dacă au candidat pentru USL, de ce să se rupă USL fără ca ei cu toţii să fie de acord? Ceva adevăr este în chestia asta, şi anume că în PNL mulţi primari nu au înţeles de ce PNL a denunţat USL. Ca să nu mai spunem că majoritatea lor nici n-a privit cu ochi buni retragerea de la guvernare.

 

Rămâne, totuşi, o întrebare.  Mâine, dacă Ponta pierde alegerile prezidenţiale şi se face o nouă majoritate de guvernare ce facem? Dăm iarăşi o OUG pentru ca primarii din partidele actualei majorităţi care vor să se bucure iarăşi de fructele guvernării să poată opta pentru partidele viitorului arc guvernamental?

 

Zău dacă nu suntem ridicoli. Iar justificările, pe fundalul apropiatei campanii electorale, sunt lipsite de credibilitate. Târguiala cu primarii se face pe faţă.  Vrei bani pentru drumuri, pentru şcoli ori pentru alte alea? Te aşteptăm cu drag la masa noastră, plină cu bucate precum ospăţul lui Roş Împărat din Povestea lui Harap Alb. PSD e totuşi îngăduitor. Acceptă şi plata în leasing: adică un cantonament la PLR înaintea trecerii de facto la PSD.

 

Ca să avem o minimă decenţă, lipsită de ipocrizie şi de penibil, ar trebui să procedăm altminteri. Ori acceptăm că Guvernul dă banii cui muşchii lui vrea şi că primarii se duc după bani ca pilitura de fier după magnet (lucru, până la un punct, de înţeles) şi atunci se renunţă la orice legare a primarilor de moşie,  astfel încât ei să poată opta când doresc pentru alt partid, fără să-şi piardă mandatul. Ori îi ţinem legaţi de partide, dar atunci nu se mai face nicio derogare. Chestia asta cu deschiderea sezonului de transferuri, cu migraţiile către ţările calde când dă toamna şi vin campaniile electorale, nu face decât să ne facă iarăşi de râs în faţa oricui e dispus să râdă de noi.

351 Responses to “Se deschide sezonul la transferuri”

  1. Lordul John spune:

    @tiberiu

    sa ai pofta la ciorba!

  2. Oricat de ciudat ar suna, …cred ca pentru sanatatea generatiilor viitoare de romani, romanii de azi au nevoie de o educatie sanatoasa in materie de……..Insurectii Nationale, Lovituri de Stat, Revolutii Adevarate si alte Rasturnari de Guverne potrivnice necesitatilor natiunii romane.

    Gandesc cat se poate de serios acest lucru, pentru ca noi cei de azi nu vom trai milenii pe acest pamant, iar pentru a asigura continuitatea poporului roman pe propriul sau teritoriu cele de mai sus sunt esentiale.

    Cei carora NU le convine cele de mai sus, va rog sa luati un bilet de ordine si sa stati la rand………….

  3. Valeriu Mangu spune:

    Articolul “De ce atrage și, în egală măsură, respinge dna Elena Udrea?”, pe:

    http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  4. emi spune:

    Pe cine vrea sa vrajeasca T(B)?!
    In general, cand curcanii isi infoaie penele, isi umfla bilutele, pardon margelele, incearca sa cucereasca…

  5. Adam Mares spune:

    @emi
    Cred ca sufera de atelofobie. :P

  6. Tiberiu spune:

    sufar de fobie la prostie si porcie basista.
    :-)

  7. emi spune:

    Frica de imperfectiune?!
    Se crede zeu?!

  8. Lordul John spune:

    @cris

    da.

  9. Adam Mares spune:

    MIRCEA IVĂNESCU

    “Dispar tot felul de lucruri din jurul nostru – şi sentimente,
    şi fiinţe – şi noi, cei care stăm la mijloc, şi ne uităm
    cum pier, şi lasă goluri, şi cum golurile se umplu
    ca nişte sticle, cu amintiri care iau forma acestor goluri,
    adică a acestor sentimente pierdute (sau numai o aparenţă
    a acelor fiinţe care au pierit – pentru că o fiinţă
    nu se face din nou din amintiri-) noi, cei care stăm
    la mijloc, rămânem mereu singuri.
    Numai că amintirile – ni se pare nouă – ne fac
    să uităm cât de singuri, şi încă şi mai singuri rămânem.”

  10. Adam Mares spune:

    Sunt nostalgic. :-(

  11. cris spune:

    @ LordulJOhn

    Am citit cu tristetze:
    http://psnews.ro/exclusiv-mobilizare-in-acl-ce-masuri-iau-acestia-impotriva-oug-privind-traseismul/

    Am citit circulara respectiva: este sigur ca acest OUG va fi invalidat de CCR drept are bagati-va mintile in cap caci daca faceti altfel decit va spunem ramineti fara primarie. Asta e santaj. (Codul penal, Art. 194 Şantajul: “Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.”

    De unde stiu dumnealor asa de sigur – caci asa spun, ” declararea acestei OUG ca neconstitutionala e sigura” care va fi hotarirea CCR, dicteaza dumnealor CCR? Asta este prima variabila.

    A doua variabila: art 147 alin. 1 din Constituiie „Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale DACA, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept”.

    Ca domnii petrache si flutur ii cred pe primari/consilieri probabil total timpiti e una la mina, e o insulta ordinara. (Si pe mine una ma scoate din minti: Sa le fie rusine, daca atita respect au pentru oamenii din propriul partid, sa le fie rusine!) Ca dau o “catastrofa” ca sigura – si e vorba de o decizie a CCR pe care se vede ei o cunosc dinainte (serios, si cum de o cunosc ?- s-au antepronuntzat cei din CCR sau au avut ei grija sa-i convinga? caci cam asa e cu mersul asta pe ulei, e bine sa ai grija ce prostii scoti pe gura ca te poti trezi tu in groapa pe care o sapi altuia) ba stiu si ca guvernul/majoritatea parlamentara nu o vor pune de accord cu hotarirea CCR – e o amenintare, e destinata infricosarii primarilor.

    Nu sunt cu nimic mai buni decit altii, n-au dram de idee de democratie in scafirlie, de dispretz ca fatza de iobagi si imbecili, de vatasism, nu mai vorbesc, dar nici macar asa snapani cum sunt n-au dram de inteligentza sa formuleze o circulara de acest tip in asa fel incit sa nu sune a santaj ordinar. In locul primarilor i-as da in judecata pe astia doi in urmatoarea secunda, pentru santaj, ca organizatie as demara pe loc demersurile ca acestia sa fie inlocuiti din pozitiile in care sunt.

    OOOOOOOF!

  12. emi spune:

    De aceea imi pare rau pentru renuntarea domnului Crin Antonescu, domnia sa este una dintre putinele constiinte curate din politica. Si domnul Varujan Vosganian este o constiinta elevata, la dansul purificarea este amplificata cultura. De aceea a spus Crin Antonesci despre KWI: “Mai vedem. Nu il cunosc suficient.”
    Unui presedinte i se pot ierta multe, dar nu i se poate ierta nepasarea fata de poporul si tara sa. Mai ales in momente delicate cum este cel actual.

  13. Adam Mares spune:

    @VV
    Nu cred ca e intraductibil.

  14. Radu Alexandru Vasilescu spune:

    @VV Nimeni pana azi nu a adus o argumentatie publica si bine sustinuta [deci venituri clar cuantificabile] care sa arate ca Romaniei i-ar aduce zeci de miliarde proiectul RMGC.

    Apoi se pune o problema de logica elementara: daca e asa profitabil proiectul asta pt Romania de ce nu-l face chiar Romania si nu o companie infundata-n coruptie si scandaluri de mediu[prin actionari]? Argumentatia cu n-avem bani nu functioneaza atata timp cat se fura 40% din bugetul total pt achizitii si resurse sa platim dobanzi uriase [ca valoare] pt imprumutul la FMI facut pt salvarea bancilor straine din Romania.

    Statele care au profitat major de pe urma exploatarii resurselor minerale au avut grija sa utilizeze companiile publice ca vehicol de valorificare. Exemplul contrar cu America de Nord nu functioneaza din simplul motiv ca profiturile nu se repatriaza nici din SUA nici din Canada, actionarii fiind in majoritatea lor cetateni si rezidenti acolo…

    Si apoi e vorba de costul in cazul poluarii sau al unui accident – cost pe care contribuabilul roman l-ar fi achitat prin efectele intinse pe generatii pe care poluarea cu cianuri le poate avea. Nici n-are sens sa mai spunem ca multi specialisti din domeniu au avertizat asupra pericolelor, majoritatea fiind fosti sau actuali angajati ai statului…

    Cred ca am enumerat principalele motive absolut legitime pentru care acel proiect este o iluzie aplicabila in state bananiere – aici, in Romania, oricat de catastrofal ar fi nivelul de mobilizare civica, asa ceva nu e posibil, pana macar unul din puncte nu e rezolvat – fie profitul sa fie al nostru fie pericolele de mediu sa fie minime. In rest stim: nu exista pericole de mediu – ele sunt inventia unor eco-anarhisti sau ceva – iar venitul(si profitul implicit) e impartit echitabil: investitorul capitalist (implicat conform presei internationale in adevarate crime impotriva populatiei prin alte tari – cand spun crime vreau sa spun chiar asa: crime) ia cam tot si din ce ramane (mai nimic) se ocupa clasa noastra politica sa fure cu 100 milioane de euro per km de autostrada.

    Am spus cele de mai sus pt ca politicienii nostrii tot nu inteleg de ce suntem multi dintre noi atat de opusi proiectului RMGC.

    • @ Radu Vasilescu

      Eu am argumentat in fata Comisiei parlamentare. Dar era in ziua in care, dupa cateva ceasuri, am demisionat, astfel incat stirea principala de la Ministerul Economiei a fost demisia mea. Nu a existat o dezbatere reala privind Rosia Montana, doar izbituri cu PET-uri in asfalt, propaganda a investitorilor si cam atat. Partidele nu s-au documentat, totul a fost discutat doar politic. Si asa ramanem in continuare saraci si fuduli.

  15. Radu Alexandru Vasilescu spune:

    *si avem resurse suficiente sa platim dobanzi uriase [ca valoare] pt imprumutul la FMI facut pt salvarea bancilor straine din Romania.

  16. cris spune:

    @ ….

    Am discutat de mai multe ori diferentza intre sef si leader. Revin, referitor la discutia intre Shadow si domnul senator

    “The boss drives people; the leader coaches them.
    The boss depends on authority; the leader on good will.
    The boss inspires fear; the leader inspires enthusiasm.
    The boss says “I”; The leader says “WE”.
    The boss fixes the blame for the breakdown; the leader fixes the breakdown.
    The boss says, “GO”; the leader says “LET’S GO!”
    — Gordon Selfridge

    In engleza sunt mai multe cuvinte pentru a conduce. “To lead” inseamna a arata drumul de fapt ( vine din proto-germana, laudan sau lidan – a merge, ga-lidan a calatori), traducerea corecta in romana ar fi calauza, in-drumator, con- ducator (nu e totuna cu sef, con-ducator nu e cel care iti spune sa mergi, e cel care merge cu (con) tine). Exista “to rule” – a impune ce trebuie sa faci si ce nu, “to drive” – a conduce o masina, etc.

    Sef vine din franceza, chef, care se trage la rindul sau din latina de la caput, cap (poate apare mai clar daca fac relatia chef d’oeuvre – capo d opera). Implica ierarhie si dominatie in aceasta ierarhie – capul spune ce face restul organizatiei, aceasta doar executa. Seful comanda, impune, (mda, basescu e foarte nimerit ca imagine de sef, el spune oricui oricind ce si cum sa faca, nu are colaboratori, nu are prieteni, are doar executanti, slugi.)

    In engleza, chief se mentine la ora actuala numai pentru a desemna capatul unui lantz de comanda – chain of command (la ei nu se foloseste cuvintul ierarhie). chief of staff, chief executive officer, dar aici intr-adevar sef e in sensul de extremitate, de capat de la care incepi sa desfasori ceva – actiune, plan, etc. Seful e ceva ce tine de management si administratie. Leaderul e cu mult mai mult decit virful unei administratii. (mai jos un articol din WSJ care face deosebirea intre seful administrativ/manager si leader: http://guides.wsj.com/management/developing-a-leadership-style/what-is-the-difference-between-management-and-leadership/ )

    E bine ca in virful unei organizatii sa fie un sef care e in acelasi timp si leader, adica sa fie cineva care are nu doar misiune ci si viziune si mai ales cineva care lucreaza cu oameni pe care ii respecta si nu cu simpli executanti. Pe de alta parte leaderul nu este neaparat nevoie sa fie sef: un leader in pozitia administrativa de sef, de virf administrative, creste in lantul sau de comanda alti leaderi, le da cuvintul, puterea de decizie, incredere, mandat; cum ar spune tot Selfridge: “People will sit up and take notice of you if you will sit up and take notice of what makes them sit up and take notice.”, nu creaza o ierarhie ci o retea de leaderi, de oameni care se respecta si se ajuta reciproc, isi pun in valoare propriul potential, sunt ajutati si ajuta pe altii sa-si actualizeze potentialul.

    Deci ceea ce spune Selfridge e intr-adevar o comparatie excelenta intre leader/con-ducator si sef, si ca sa se inteleaga ca este vorba de o cultura a leadershipului si ca aceasta are vechime, am sa spun ca Selfridge a spus cele de mai sus la inceputul anilor 1900. Seful impune, leaderul indruma, seful e despotul care ordona slugilor, leaderul e antrenorul jucator al unei echipe, seful spune unora sa ia un anume drum, leaderul calatoreste pas cu pas impreuna cu ei

    Esenta sefismului ( boss pentru Selfridge e sef la peiorativ, de aceea sefism) este a considera ca toti ceilalti iti sunt inferiori si vor fi tratati ca atare. Esentza leadership-ului este respectul fatza de valoarea celor cu care lucrezi impreuna. Sefismul e un singur cap care comanda, leadership inseamna solidaritatea mai multor capete care lucreaza impreuna.

    Asta ca sa lamurim si ce inseamna a conduce, to lead, la cineva ca Tony Blair sau Margaret Thatcher care erau citati mai ieri. Caci au spus “lead the crowd”, nu “rule the crowd”.

  17. cris spune:

    @ VV, @ Sorin

    :) Am gasit contextul in care se pun spusele lui Margaret Thatcher, conduci multimea nu doar o urmezi.

    Surprinzator :) :) :)

    “”I think the toughest thing about my childhood was that my father taught me very firmly indeed that you do not follow the crowd because you’re afraid of being different, you decide what to do yourself. If necessary you lead the crowd, but you never just follow.” ( Cred ca cel mai dificil lucru din copilaria mea a fost tatal meu invatindu-ma foarte ferm ca nu faci ceea ce face multimea fiindca iti este frica sa fii diferit, ci tu singur decizi ce sa faci. Daca este necesar conduci multimea dar nu te conformezi ei)

    (inca o data to lead, a conduce, nu inseamna a impune ci a inspira, a face si pe altii puternici si increzatori in sine, si aceasta umar la umar cu ei; si e un joc frumos de cuvinte – to follow the crowd, a imita multimea pentru a-i fi pe plac si a urma multimea ca a merge in urma ei)

    http://www.bbc.com/news/uk-politics-18017721

  18. Tiberiu spune:

    Tudor
    Tariceanu este un mare om de stat ,dar in mult mai mica masura un politician.Nimeni pe lumea asta nu este factotum.Tary si-a imbunatatit reputatia de politician prin faptul ca a constituit grupul PLR anticipand directia in care Antonescu a deturnat PNL .In acest fel este impiedicata o posibila rasturnare a Guvernului care ar fi determinat fraudarea alegerilor de cei care au facut-o in 2009 si care acum sunt “curati ca lacrima” in ACL .

  19. cris spune:

    @ VV

    Cred ca e inutil sa spun ca, gindind asa, circulara aceea a lui petrache si flutur mi se pare de o barbarie, prostie si mirlanie crase. Si ca nu are nimic de a face cu a fi liberal – a fi liberal se regaseste in tot ce am spus mai spus despre leadership.

    Ceea ce trebuie schimbat pentru a stopa traseismul este intr-adevar a avea criterii clare de repartizare a banilor de la buget,- asta inseamna a creea egalitatea de sansa-, sa se iasa de sub zodia lui daca eu vin la putere lapte si miere vor curge in buzunarele tale si vei avea si firimituri pentru cei care te aleg. Aceasta e solutia si nu a face primarii ciini in lesa la partid si nici”sa le dai voie” sa sara dintr-o lesa in alta mai convenabila cind iti trazneste tie partid la putere sa mai dai un OUG. In rest partidul, fiecare partid, sa faca bine sa-si creeze leaderi nu baroni – poate tocmai aceasta creare a egalitatii de sansa este un factor care sa stirneasca macar o asemenea dorintza si schimbare de atitudine. Da, stiu, e mai usor sa cumperi oameni decit sa-i cresti: daca se termina cu acest santaj poate incepe sa se termine cit de cit si cu baroniada si cu traseismul, dar probabil nu e nimeni interesat sa termine cu acestea.

  20. Mihai sr. spune:

    @ VV
    Nu stiu cum si cu ce este aprobata metodologia de constructie a Bugetului Consolidat de Stat. Cred ca este o directie demna de PNL, pentru corectarea modului de alocare a resurselor. Macar pentru generatiile viitoare.
    Se poate face ceva ?
    Mihai sr.

    • @ Mihai sr.

      Exista, teoretic niste criterii pentru transferurile bugetare, legate de suprafata comunei, de nr de locuitori, de veniturile curente. Dar nu tine seama nimeni de ele.

  21. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ cris

    Nici nu-mi imaginez vreodata cum ar fi zis Margrett Theacher intr-un context cum a fost dezbaterea despre a exploata sau nu la Rosia Montana: ciocu mic, noi suntem la putere acuma! Nu ne-ati ales sa va intrebam pe voi ce trebuie facut, ne-ati ales sa fim sefi si sa decidem noi!

    Cel putin pentru ca daca ar fi facut asa ceva… ar fi insemnat ca in secunda 2 sa aiba de-a face cu mari revolte populare… si as fi aflat de asta (ca sa nu mai zic ca pe wikipedia ar fi scris asa: a avut un mandat intre xxxx si yyyy cind a fost nevoita sa demisioneze in urma unor afirmatii nefericite :D)

    Dar altceva ma enerveaza si mai mult: politicienii romani si-au facut deja un hobby in a da exemple tot din afara, daca se poate Anglia, Germania… Si pe linga faptul ca nu se potrivesc contextele de nicio culoare ei mai si adauga virtos din burta. Si ma tot intreb: domle, da n-aveti creierele voastre sa ginditi ceva original cu ele? (si daca se poate in datele problemei sa fie puse interesele noastre nationale…)

    Crezi ca ai ei vreo strabatere despre ce va spune istoria despre ei? Ce-o sa poata zice istoria? Cutare a fost un politician roman dintre cei mai straluciti, s-a remarcat prin parafrazarea lui Tony Blair… :D

    Bun, si-acum sa vin cu niste completari la ce ziceai tu despre schimbarea paradigmei la traseismul politic. Daca iti aduci aminte in 2012 ne-au umplut buzunarele cu bunele lor intentii de schimbare! :D
    Crin cu modificarea Constitutiei se zbatea ca-n ceasu mortii sa ne arate cum trebuie eliminate toate scaparile.

    Sar peste faptul ca am zis de-atunci ca e gluma proasta comisia aia parlamentara de modificare, sar si peste faptul ca initial fusese vorba despre o noua Constitutie… Sar si peste faptul ca am zis de nenumarate ori ca dezbaterea publica pentru modificarea Constitutiei e o pacaleala, pentru ca nu se va face nicio modificare (inca de-atunci mi-am dat seama de faptul ca USL e un paravan gen sa-i prostim pe prosti…, care se va destrama inainte sa faca vreo schimbare). Dar nu pot sa sar peste modul cum si-a modificat discursul Crin Antonescu: inainte de decembrie 2012 ar fi taiat in carne vie, iar dupa decembrie … articolul 1 nu mai era chiar asa de ne-negociabil, republica fara sa precizeze prezidentiala sau parlamentara, numirile presedintelui au ramas la locul lor, in fine, plus multe multe altele despre care am tot scris, daaaaar cireasa de pe tort: el care a criticat modul cum basescu isi zice “seful statului” se si vedea presedinte si atunci a crezut de cuviinta sa puna sintagma asta in Constitutie, ca sa nu mai aiba nimeni nimic de comentat!

    Deci, a plecat la drum cu idei inaltatoare care te puteau face sa iesi in strada sa le aperi… si a sfarsit ca un basescu mai sfrijit… :D Ghinionul lui a fost ca si-a dat in petec mai devreme decit trebuia.

    In concluzie, am zis si o sa le mai tot zic: domle, nu ne mai comparati cu Agnlia, Germania, Blair, Merkel si de-astea… Comparati-ne cu Republica Democratica Congo, si cu ce-a zis presedintele Joseph Kabila… ca sa ne simtim si noi mai bine, sa zicem: da, e rau la noi, dar stam bine pe linga cei din RDCongo, ca ei au media veniturilor de-abia 2000 de dolari pe an … :D

  22. Adam Mares spune:

    @tiberiu
    Felicitari pentru copil! Politic, ramane cum am stabilit! :P

  23. Adam Mares spune:

    Haideti sa bem o cafelutza :-)
    https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/t1.0-9/601461_438211886285516_195067005_n.jpg?oh=d0fe700ace6b7a0a091b7d89759a2d38&oe=546965CB

    Stie si VV diferenta dintre lider si sef, dar cred ca a fost inconjurat prea mult timp de lingai si s-a obisnuit cu sefia. :P

  24. Adam Mares spune:

    @RAV
    Total de acord cu ce zici despre Rosia Montana.

  25. Adam Mares spune:

    @sorin g
    Sintagma “seful statului” am semnalat-o si eu cand ma apucase studiul noului proiect de Constitutie. Nici macar nu cred ca era opera lui Antonescu, desi i se cam urcase si lui la cap. Ci a lingailor sai, care apoi l-au injunghiat pe la spate, si a pesedistilor. Cred ca pesedistii sperau sa treaca proiectul, dar stiau ca nu-l vor sustine pe Crin.

  26. Tiberiu spune:

    Adam
    Esti in totala eroare.Viata omului este un proces unitar cu toate componentele interdeoendente.Aparitia unui copil influenteaza decisiv parcursul de viata al parintilor .Faptul ca la 62 de ani d-l Tariceanu este proaspat casatorit cu o femeie splendida (si f. desteapta dupa aparente) si in plus urmeaza sa devina din nou tata fara indoiala ii insufla resurse incredibile de energie si entuziasm care se vor reflecta si in activitatea politica.
    Constituirea PLR a fost o initiativa geniala care a rasturnat planurile basistilor interni si externi sa pice guvernul dupa ruperea USL.
    Nu este exclus ca sotia d-lui Tariceanu sa fi fost cea care l-a consiliat in acest sens.
    Pot indica aceste mici secrete ale vietii din proprie experienta.
    Aceste trairi le-am simtit eu insumi in urma cu multi ani cand s-a nascut primul meu copil.Simteam ca sunt stapanul universului,iar aceste trairi s-au resimtit nemijlocit in eficienta si creativitatea muncii mele de inginer proiectant si increderea de sine care a urcat la cote astronomice.
    Un om necasatorit si fara copii nu are de unde sti aceste secrete ale vietii ,drept care iti urez sincer si fara mailtiozitate(pe blog mi se intampla rar :-) ) sa te realizezi cat mai repede in viata personala.

  27. Adam Mares spune:

    @tiberiu
    N-am spus ca elemente ale vietii personale nu-ti dau energie. Dar nu despre asta era vorba. Daca nu pleca din PNL, Tariceanu ar fi fost azi presedintele partidului. Acum este sluga lui Ponta si presedinte al unui partid-balama. Daca sotia l-a consiliat, nu e prea inteligenta. :P

  28. Adam Mares spune:

    Crezi ca daca nu sunt casatorit si cu copii nu sunt realizat? :-)

  29. Tiberiu spune:

    Adam
    Congresul PNL care au votat ca orbetii decizia halucinanta a fuziunii cu PD-ul basistilor , propusa de Antonescu, demonstreaza exact contrariul afirmatiilor tale.Daca Tariceanu nu ar fi demisionat ar fi pierdut timpul,motiunea lui ar fi fost respinsa la Congres si nu ar fi avut timpul material sa edifice proiectul PLR,ceeace ar fi pus in pericol guvernul.Stiu ca asta te-ar fi bucurat pe basisti si pe tine,dar iaca Tary v-a “tras-o “.Sac :-)

  30. Adam Mares spune:

    @tiberiu
    Tariceanu si-a tras-o siesi. :-)

  31. Tiberiu spune:

    Adam
    Categoric.Familia este “celula” societatii si sursa vietii si dezvoltarii umane ,asa cum sunt celulele biologice pentru un organism viu.

  32. Adam Mares spune:

    @tiberiu
    Traieste tu in celula, eu traiesc cum vreau. :P

  33. Tiberiu spune:

    Adam
    Fii sanatos si bucura-te de viata cum iti doresti. Iti urez sincer, esti cel mai simpatic din gruparea voastra de basisti si securisti :-)

  34. Adam Mares spune:

    @tiberiu
    Multumesc! :-)

  35. emi spune:

    Mama se cunoaste intotdeauna, tatal se banuieste.

  36. emi spune:

    Eu personal cred asa: pentru ceeace semnez eu si raspund eu, am dreptul sa fiu sef, pentru ceeace semneaza altul, pot fi lider.

  37. Adam Mares spune:

    @VV
    Domnule VV, sincer, chiar vi se pare profitabila pt statul roman afacerea RMGC? Incep sa ma intreb daca nu cumva aveti si dvs niste interese ascunse…

    • @ Adam Mares
      @ all

      Draga Adam, eu nu am pomenit sintagma RMGC. Nu putem sa ne intelegem in aceeasi limba romana? Eu m-am referit la faptul ca avem aur de peste patruzeci de miliarde de dolari, zacaminte identificate. Poate ca e mai profitabil sa-l lasam sa doarma acolo, doar sta deja de milioane de ani. Nu am fost adeptul RMGC in forma aceea, ca dovada ca dl Ponta l-a trecut la ministerul lui Sova. Asta nu inseamna insa ca nu trebuie sa ne gandim ce facem cu bogatiile noastre.

  38. Adam Mares spune:

    @VV
    Daca s-ar cerceta inceputurile oneroase ale afacerii, ghici ce? Ar fi si prietenul Tariceanu tras la raspundere.

  39. emi spune:

    Adesso ho sentito un scherzzo sull “7″ tv:
    In un aereo erano Obama, Berlusconi, il Papa, e il pilotta ma solo tre paracadute. Il aereo sta cadendo, il Obama prende la prima paracaduta: “Io sono il piu potente dell mondo, devo salvarmi!” Il Berlusconi dice: “Io sono il piu intelligente della Europa, devo salvarmi!” Il papa dice a pilota: “Tu sei piu giovane, devi salvarti!” “Ma signore, ci sono ancora due paracadute, perche il piu intelligente della Europa e salito con il (C/c)abinetto!”
    (Il Cabinetto dei Ministri, il cabinetto dell bagno)

  40. emi spune:

    Domnul Silvio Berlusconi are simtul umorului…

  41. Shadow spune:

    @cris

    multumesc nici nu puteam sa o spun mai bine decat dvs.

  42. Shadow spune:

    @emi
    era la cazul general oricine s-ar fi prins. Eu vorbesc foarte frumos tu insa lasi de dorit frecvent. Nu ca nu ar reprezenta sarmul dtale precum sarmul lui berlusca.