Erată la comentariul “Eseu asupra migraţiei”

Trebuie să revin asupra a două dintre prezumţiile mele din respectiva evaluare:

“4. Destinaţia migratorilor de la PDL este preponderent PSD, iar a celor de la PNL este precumpănitor PLR. Chiar dacă şi alte destinaţii (UNPR) nu sunt excluse. (…)

8. PSD nu este “pretenţios”, socoteşte că obiectivul este îndeplinit şi dacă primarii PNL trec la PLR şi nu de-a dreptul la PSD (ştie el ce ştie).”

Am greşit. Destinaţia migratorilor, indiferent că sunt din PNL ori din PDL, este, cu rare excepţii,  PSD. Iar PSD, dacă socotim presiunile care se fac asupra primarilor, însoţite de tot felul de ispite, este cât se poate de “pretenţios”. Astfel încât primarii migraţionişti PNL, făcând un salt istoric, în timp şi spaţiu, se duc direct la PSD.

640 Responses to “Erată la comentariul “Eseu asupra migraţiei””

 1. tudor spune:

  cris

  Entryismul asta cred ca l cam sperie si pe VV.
  Eu imi propun sa fiu sceptic pentru viitorul apropiat al liberalilor, pentru a evita (alte) deziluzii ….

 2. cris spune:

  @ Mihai sr

  Pe scurt Tendintza Militanta, partid comunist de fapt cu bune legaturi in URSS, s-a afiliat laburistilor – entryism, si a incercat constant sa transforme Labour party intr-un partid communist – un soi de plosnitze care si-au gasit vehicolul si au ncercat sa-l ia in stapinire. Din fericire, dupa ceva ani impreuna, laburitii si-au dat seama ce se intimpla si s-au scuturat de ei.

  – un articol mai scurt, caci cele scrise depre aceasta istorie sunt complicate si lungi.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Socialist_Appeal_(UK,_1992)#cite_note-7

  Este o manevra politica deja clasica si repetata de la inceputul secolului XX apoi de nenumarate ori si in cele mai diverse tari, si de stinga si de dreapta esicherelor politice. Ma incinta faptul ca doriti uniunea dreptei, dar cred ca ar fi mai intelept sa va uitati la procese similare din democratii mai vechi, la intentiile fuzionistilor si la ce anume au dus. O fi Romania originala in democratia ei, dar nu se afla pe Marte si nu cu fuziunea pnl-pdl incepe istoria unor asemenea fuziuni in lume.

 3. cris spune:

  @ Tudor

  cred ca scepticismul, mai ales vis-a vis- de asemenea efuziuni si fuziuni, grabite, triumfaliste, cu pupaturi piatza publica este o atitudine sanatoasa.

 4. cris spune:

  @ Mihai sr

  Imi cer scuze, sunt de garda asa incit am doar o ora aici , un minut dincolo, continui insa:

  O completare, nu doar domnul Johannis face ce i se spune – un alt caraghioslic este plingerea dumnealui la DNA impotriva OUG-ului cu primarii. Asemenea probleme se discuta la nivel politic, in parlament, la CCR, la avocatul poporului, dar nu la DNA. Ca prezidentiabil as astepta eventual de la dumnealui sa vorbeasca despre regindirea felului in care se face distribuirea fondurilor de la buget catre primarii, nevoia de transparentza (ca tot veni dragnea si cu obscurizari in acest sens), dar nu sa se duca exact ca un pedelist cu jalba in protzap, la DNA. Pardon, nu poate, nu cunoaste niste fundamente de gindire democratica, nu are cum sa discute asa ceva, drept care repeta si dinsul ce-i spun consilierii si se duce unde e trimis,; ce alta explicatie pot gasi pentru acest bilci care contrasteaza puternic cu ce te-ai astepta de la un viitor presedinte? Ce sa astept de la dumnealui ca presedinte, ca una doua el direct sau prin sustinatorii dumnealui vor da la DNA cu subsemnatul plngindu-se de una si de alta?

  Mai vine si domnul Orban cu urmatoarele: http://psnews.ro/orban-trecut-la-amenintari-directe/ Si iertati-ma, mi s-a facut greatza citind asa ceva. Inteleg ca orban e noul talmacean al acl-ului, dar aceste declaratii sunt de o mizerie si de un iz comunistoido pedelist indubitabil. Orban e unul din barbatii de valoare din pnl despre care vorbeati? – permiteti-mi sa ma indoiesc. Daca nu, atunci acestia de ce tac si se lasa reprezentatzi de asemenea bilci?

  Aceasta atitudine e istoric pedelisto/basista: cum nu le convine o miscare de vreun fel, o “corecteaza” cu plingerea, la PPE, la forurile europene, la DNA, spusele lui orban chiar imi amintesc de campania procurorilor la referendum, in complete ignorantza fatza de principii democratice si avind doar interesul de moment in minte. Au facut-o de atitea ori. In orice fel, in orice mod, dar trebuie sa existe taraboi si amenintari cu DNA-ul si cu UE-ul.

  Asta nu este atitudinea pnl daca ne uitam la ultimii ani. Imi aduc aminte de anii cu boc, de cite ori pe acest blog au fost atitea voci cerind PNL macar o reactie cit de mica fatza de abuzuri, macar sa ceara cit de cit socoteala, si nu s-a intimplat. Un singur exemplu: au murit oameni in fatza unor spitale sau lipsiti de posibilitatea de a se opera, asta inseamna omor din neglijentza cel putin, ar fi trebuit sa se dea de pamint cu boc si cu cseke, am avut nu stiu cite postari vorbind despre institutul inimii al lui Deac, despre centrul de chirurgie cardiovasculara CC Iliescu, despre spitalul Hociota si ce nivel de crima inseamna ce face boc in legatura cu spitalele – ati auzit ceva? caci eu nu: s-a facut o scurta declaratie de protest in parlament, doua fraze in doi peri, au fost doua mici manifestatii pnl, una la buzias, una la cluj si cam atit. Cum de nu s-a dus domnul orban sa faca plingere la DNA atunci, cum de nu s-a revoltat un domn Johannis, ca de domnul crin nici nu mai vobesc. Erau in crisalida si brusc au devenit fluturasi curajosi? Sa ii convingi sa se adreseze unor foruri internationale a fost si mai greu – de fapt noi de aici de pe blog am protestat mai rapid si puternic decit dumnealor, de pilda la referendum.

  Cum credeti deci ca ma pot uita la aceasta efuziune in cererea ajutorului DNA, PPE forurilor europene, tipic pedelista, cind PNL ani la rind nu a ridicat decit un deget sfios in acest sens si in cazuri grave?

  Pot sa socotesc aceasta brusca tendintza la scandal penelista? Ar trebui sa zic ca oug-ul lui ponta e mai important decit a fost condamnarea la moarte a unor oameni bolnavi de pilda? Ca nimicirea unui referendum a fost un nimic fatza de oug-ul lui ponta? Imi pare rau, nu pot, sunt totusi un om cu memorie foarte buna si cu o gindire, am pretentia, logica. Aceasta ca sa nu spun ca o asemenea transformare a liberalilor nu are sens ca transformare intrinseca, nici comportamental vorbind, are sens doar ca folie a deux, ca sindrom Stockholm, cu un pdl dominant si pnl submisiv, narcissism colectiv contagios poate ( nu exista, lumea narcisistilor nu accepta o alta grupare, nu exista nimic mai bun decit propria grupare, ci citiva acoliti eventual si o multime de slugi), si niciuna din variantele explicative comportamental credeti-ma ca nu e pozitiva.

  Nu incerc sa va conving de ceva, ati cerut argumente ale unei pozitii, doar am dat argumentele care sustin perspectiva mea. Astept, inca astept ca acei oameni de valoare din pnl despre care vorbeati sa se manifeste ca atare. Sunt pe blogul lui Varujan, inca, in ciuda supararii vazind evolutia pnl, nu pentru pnl, ci pentru ca Varujan e un asemenea liberal de valoare care isi spune opinia si nu si-a lasat gindirea corupta de talmacenisme, boagisme, macovisme, blagisme si altele asemenea si pentru poate alti citiva oameni care mai cred in pnl, dar ce face pnl ca organizatie, ca structura, la acest moment, ma ingrijoreaza si ma intristeaza.

 5. Filip G spune:

  @cris,
  stii unde gresesti tu?
  Tu vezi lucrurile prin prizma normalitatii.Romania nu-i o tara normala,cu proceduri si institutii bine definite.

 6. cris spune:

  @ Filip

  Ai dreptate intr-un anume sens. Intr-un mediu anormal un comportament anormal devine normal – a spus-o Viktor Frankl referindu-e la lagarele naziste. Dar cred ca gresesti din alta perspectiva: sa corectezi o greseala cu alta greseala nu pune lucrurile pe drumul cel drept. Crezi de pilda ca a chema permanent DNA-ul ca factor corector in probleme exclusiv politice, va rezolva slabiciunea parlamentului ca forum democratic, ca baza a democratiei, sau ar fi inca un pas pentru o societate autocrata condusa represiv?

  Daca te comporti anormal si ajungi sa consideri asta normalitate nu vei iesi niciodata din anormalitate ci o vei perpetua si mai ales o vei amplifica.

 7. Filip G spune:

  @cris,
  Parlamentul are ca principala atributie elaborarea legilor.Ori vedem ca parlamentul transforma OUG date de guvern in legi.
  Privind lucrurile dintr-un anumit unghi constat ca parlamentul e o anexa a guvernului.
  Eu daca as fii ascultat pe cei care imi spuneau cum e normal,azi as fi fost un ratat.
  Normal ar fii fost sa stau in pensie de invaliditate,sa nu mai cobor niciodata in subteran,etc.
  Azi poate eram un votant PSD…….
  Ori eu stiu cel mai bine cum a trebuit ca lucruri normale si firesti ca sa se intample ,trebuie sa faci lucruri anormale sa demonstrezi normalitatea…….

 8. I have stopped, following my promise.

  But I know that you didn’t stop, you still want to harm me after harming me already….right in this moment……

  Do you consider this to be a fair trade…???
  Because I do not see it in this way…..

  How do I know it is not important.

 9. cris spune:

  @ Filip

  Bun, am inteles, daca tot e parlamentul la dispozitia guvernului de ce sa nu fie la dispozitia pdl cu anexa pnl temporara. De parca nu vei fi vazut cit de bine corecteaza asta lucrurile atitia ani cu boc.si cu basescu. Asta cam defineste societatea autoritara, ca e de dreapta sau de stinga nu conteaza, extremele se ating, Executivul legiuitor si parlamentul marioneta. Dar poti sa-mi explici cu ce este mai buna o asemenea viziune a ta decit viziunea psd-ului stat pe care te stradui sa o combati?

  te inseli in ce te priveste, ai facut un lucru normal ca sa ajungi la normalitate – a te impotrivi unei invaliditati, a-ti creea propriile moduri de a trai normal, nu e deloc anormal. Numai in Romania cineva cu o invaliditate e considerat inutil si pensionat, intr-o lume normala, democratica si careia ii pasa de oameni nici vorba, dimpotriva, altfel cineva ca Steven Hawkins de pilda nici n-ar putea exista, de miile si miile de oameni cu diferite probleme de sanatate care sunt activi, lucreaza, au grija de familii ce sa mai vorbesc. Repet, nu ai ajuns la normalitate facind ceva anormal, ci impotrivindu-te anormalitatii din jurul tau in cel mai firesc, mai normal mod cu putintza.

 10. Filip G spune:

  @cris,
  Un alpinist abordeaza muntele frontal,un turist merge pe carari intortochiate,important e sa ajungi in varful muntelui.Ori eu am dubii ca politicienii nostrii doresc asta.Ei doresc un loc umbros cu un izvor cristalin,unde sa leneveasca in zilele toride ………….

 11. Filip G spune:

  @Cris.
  Eu am copilarit intr-un sat unde colectivul nu a ajuns.proprietatea si solidaritatea intre cetateni e principiul de baza a comunitatii.Cand treceam printr-o livada,stiam ca pot lua 2-3 fructe fara sa ma certe cineva,daca doream mai multe,trebuia doar sa cer si sa multumesc frumos.Cand am crescut a trebuit sa ma adaptez si sa fac fata multor provocari,sa supravietuiesc intr-o comunitate impanzita de securisti.
  Ori PSD azi nu are viziune si doctrina.
  Un guvern socialist are grija de creerea locurilor de munca,deci nu ideeologia omului asistat.Captiv in propria neputinta.
  Ori guvernul ponta doreste sa prosteasca lumea cu viziunea liberala,unde el guvern asigura un climat bun pentru ca initiativa privata sa creeze locuri de munca.Ori eu observ ca guvernul Ponta de fapt nu stie cum sa abordeze problema dupa doi ani de guvernare……..
  Deci ce fel de guvern e guvernul Ponta,unul socialist in care socialul e prioritar ori unul liberal in care problemele sociale se rezolva prin sustinerea initiativei private care sa creeze locuri de munca pentru asistati.Nu e suficient sa oferi peste saracilor,oferale o undita si invatai sa pescuiasca.Deci strut-o-camila prezentata de Ponta si Petrescu sunt falimentare ca gandire si concept…….

 12. Filip G spune:

  Si apropos sa mai zic una sa ma racoresc;
  Eu micul evazionist care fara sprijinul guvenului am grija de albine.Am sustinut un copil la facultate si masterat.Fiindca nu a avut loc de munca eu nu l-am considerat un asistat social.Am considerat tot timpul si cred si acum ca am investit in copilul meu.Statul considera ca nu are nevoie de investitia mea,ori eu mi-am invatat copii sa nu se lasa infranti.Statul German a acceptat investitia facuta de mine si ia oferit un loc de munca.
  Sigur raman bocitoarele de srviciu care discuta cum populatia romaniei e imbatranita si pensionarii nu o sa poata fii sustinuti de catre cei care vin din urma.Eu spun multora ,o matura ,un lighian de apa se gaseste pentru cei care doresc sa demonstreze ceva.Dar cand asistatul social are mai multe facilitati decat cel care munceste cinstit.La ce dracu sa muncesc cand pot fii un asistat social…….

 13. emi spune:

  Eu de la sifiliticii Udrei nu pot avea pretentii.
  Sifilisul ataca sistemul nervos.
  Avem un Parlament sifilitic, luptam cu morile de vant.
  Voi schimba metoda de “lupta”, o voi adapta acestor conditii.

 14. Filip G spune:

  Ce tara e asta,ce fel de viitor are?
  Aseara fiul meu elev in clasa 11-a imi spune.
  Tata,cand implinesc 18 ani,merg la sora mea in Germania sa lucrez.
  Eu ii zic;
  -Ramai sa faci o facultate,masterat ca sora ta.
  Raspunsul a venit promt;
  -la ce ia folosit surorii mele facultatea masteratul?
  Stiu,incerc sa-i schimb viziuna.Dar ce ma fac ca eu i-am invatat sa gandeasca logic si pragmatic?
  Da tu stat nu dai doi bani pe viitorul acestei natii.
  Tara te vrea prost,era un slogan.Nu pune intrebari ,resemneaza-te.Acceptati statutul care nu-i statut de biped care foloseste creierul.
  Romania ramane tara celor ce accepta statutul de turma si conditia de asistat.
  Daca ai initiativa si respecti legea intri in faliment.
  Am auzit o teorie interesanta”statul nu poate intra in faliment”asta e viziunea bancilor care fac afaceri cu statul.Daca privim prin ochii cetatenilor”Modernizarea institutiilor statului ”sub mandatul lui Basescu a fost falimentara.
  Ori un stat falimentar nu poate avea decat oportunisti care considera ca lor li se cuvine totul.Populatia sa fie atenta la firimiturile ce cad de la masa stapanului.In nici un caz cetateanul sa fie liber,sa fie dependent de faramiturile aruncate inainte si in timpul campaniei
  Trista perspectiva de viitor are tara asta.Si cati cetateni o iubesc inca…………..

 15. emi spune:

  Filip G.
  Invata sa citesti aura…

 16. Filip G spune:

  @emi,
  eu am lucrat cu oameni care stiau ca orice gresala e iremediabila.
  Intr-un mediu toxic,nu poti conversa,e fatal.Atunci raman doua lucruri sa comunici din priviri,daca e fum in jurul tau trebuie sa-ti transmiti gandul telepatic.Nevasta rade de mine uneori,se gandeste la un lucru iar cand vede ca eu il aduc,rade.
  Puterea de a anticipa lucruri,e darul celor pusi in situatii limita.
  Doar antrenand mintea ,depasesti boala secolului depresia.
  Toate solutiile posibile se gasesc in mintea noastra,suntem dispusi sa le cautam?

 17. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ cris

  ziceai intr-o postare catre Mihai sr. ca Iohanis a gresit la faza cu scrisoarea catre UE…

  Eu as zice altfel: asta arata cine il conduce defapt pe Iohanis, i-au virit scrisoarea sub nas, si el a semnat-o ca primarul (ce este)

  De-aia am si zis ieri, ca primarul bun si pt presedentie, si pt guvern e un mit… s-a vazut cu boc, basescu si videanu.

  Scrisoarea aia arata exact ce e mai important, anume faptul ca in cazul in care ar iesi Iohanis presedinte ar fi un al doilea Constantinescu izolat la Cotroceni, in timp ce sistemul basist represiv ar avea o noua perioada de prosperitate, iar tara o noua perioada de criza…

  Pentru cei care au dubii, ar fi bine sa caute pe Youtube faptele basiste din vremea invocarii art.53 din Constitutie… (care apropo de el, nici azi nu a fost declarata oficial incetarea starii de necesitate)

  http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0a53

 18. Buddha spune:

  VV
  Cris
  Adam

  Stiu ce vreti sa spuneti cu votul, poate nu e bine ca il anulez si ii las pe altii sa hotarasca pentru mine, dar cred ca asta s-ar intampla daca nu as merge deloc la vot.
  Ori eu merg la vot. Dar iertati-ma, niciun candidat nu ma convinge. Eu pur si simplu simt ca nu am cu cine sa votez.
  Cu Ponta? Doamne fereste!
  Cu Iohannis? Nu exprima nimic, nu mi se pare sincer, nu cred in el.
  Cu Udrea? Valeleu!
  Cu Tariceanu? Un om care tradeaza in halul asta nu merita votul meu.
  Cu Macovei? Imi inspira teama.
  Cu Ghise? Saracul de ek…
  Mai sunt altii? Anuntati-ma cand mai sunt altii.

 19. emi spune:

  Filip G.
  Eu i-as spune ca oamenii sunt de doua feluri: adaptabili si independenti.
  Facultatea este testul care ii va dezvalui daca e mai fericit sa munceasca pentru un sef, sau e mai bine sa traiasca pe cont propriu.
  Pentru ca studentul intalneste toate tipurile posibile de sefi in profesorii sai.

 20. Buddha spune:

  VV
  Promit ca la prima vizita in Bucuresti merg la restaurantul armenesc. Mi-au facut colegii de blog o pofta de mancare la ultimele comentarii, ceva de speriat! :)

 21. emi spune:

  Buddha ai uitat branza…

 22. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/exclusiv-lovitura-fatala-pentru-plr-si-pmp-interpretarea-unei-decizii-bec/
  Tary nu poate candida decat independent.
  PRL nu exista ca partid ,deci nu o sa aibe oameni in sectia de votare.
  Mai vorbim cat o sa scoata ca procent………

 23. tudor spune:

  cris

  consider ca nu este deloc caraghioslac plangerea penala depusa de johannis la DNA, dimpotriva:

  basescu a reusit sa produca fracturi grave in societatea romaneasca. deasemenea, a coborit limbajul public la un limbaj fara precedent.

  constat insa ca noua putere politica, in ciuda afirmatiilor contrare, nu face decit sa escaladeze clivajele deja existente, atit la nivelul limbajului dar si, mai ales, la cel al actelor politice.

  despre numaistiu care declaratie a lui basescu ponta a spus ca “este nebun” , pentru ca, saptamina trecuta, dan sova, intrebat fiind nu stiu ce despre johannis si blaga a raspuns, agitind mina dreapta deasupra capului, “nebuni la cap”.

  guvernele boc s au umplut de ridicol promovind proiecte de lege prin asumarea raspunderii la care si obliga proprii parlamentari sa nu voteze, guvernul ponta legifereaza prin ordonante de urgenta date in scopul de a si asigura castigarea alegerilor prezidentiale.

  legile asumate de guvernele boc treceau fara a putea fi modificate in parlament, dar permiteau exprimarea punctelor de vedere ale opozitiei si era nevoie sa fie promulgate de presedinte pentru a intra in vigoare; mai mult , puteau fi atacate fi atacate la ccr atit de opozitie cit si de presedinte.

  spui ca ar trebui ca opozitia sa uziteze riposte strict politice, cum ar fi includerea in discursul prezidential despre principiile de distribuire a banilor si nevoia de transparenta ….

  oricine are dreptul ca, impotriva abuzurilor, sa foloseasca orice mijloc legal, inclusiv apelul la justitie.
  guvernul este o chestie politica dar si administrativa; trebuie sa respecte legile ca oricare alt cetatean; mai mult chiar, incalcarea legii de catre membri ai guvernului ar trebui sa constituie circumstante agravante.

  chiar daca NCPn dezincrimineaza conflictul de interese savirsit cu ocazia adoptarii de acte normative, observa, te rog, cum oug 55/2014 se pliaza perfect pe “conflictul de interese” asa cum este definit pentru cetatenii obismuiti, iar nu guvernanti:

  (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

  (2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

  avind informatii ca, in baza acestei ordonante, se incearca racolarea unor presedinti de consilii judetene, primari sau consilieri prin amenintari, santaj sau promisiuni, ce ar trebui sa faca opozitia? simpozioane?

  limitarea la actiuni strict politice implica replici pe masura: cand actuala opozitie va ajunge la putere sa foloseasca ordonantele de urgenta ori de cite va dori sa si faca un avantaj, urmind ca cei care vor fi atunci in opozitie s o tina tot in simpozioane …

  dimpotriva, eu consider ca oug ar trebui folosite strict in situatii de urgenta; mai mult, ar fi recomandat ca acestea sa fie adoptate dupa consultarea opzitiei siexplicarea motivelor respectivei urgente.

  reducind la absurd, de ce sa nu se legifereze prin ordonante de urgenta si sa se faca opozitie in strada?

 24. Adam Mares spune:

  Cata incordare de energie pt a ne convinge sa nu votam cu Johannis!

 25. Adam Mares spune:

  @buddha
  Eu ti-am spus ce cred, votul tau anulat si al altora poate inclina balanta spre Ponta. Dar faci cum crezi. Ce face insa cris, preluand toate marotele pesediste impotriva lui Johannis, imi provoaca scarba.

 26. Adam Mares spune:

  Trebuie sa fii ori orb, ori rau intentionat sa nu vezi stilul de conducere al lui Ponta. Antonescu a avut dreptate cand a spus ca asta va fi mai rau ca TB.

 27. Adam Mares spune:

  @buddha
  Ar fi frumos daca ne-am putea intalni cu totii la restaurant. Dar nu cred ca e posibil, din pacate.

 28. emi spune:

  Adam
  Aveam inca dubii in privinta lui Cris, pana cand i-a recomandat lui Sorin, pentru o banala durere de cap, Arcoxia.
  Este un medicament care unei persoane in varsta ii poate ameliora un pic ultimele zile, dar care pe un om la 40 de ani il termina in 10-20 de ani.
  Provoaca accidente vasculare mici in tot corpul, mai devreme sau mai tarziu apare si un AVC major.
  Nu as recomanda asa ceva nici dusmanilor.

 29. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  ti-as tine o pledoarie de vreo 7 zile despre separatia puterilor in stat…

  Dar ma limitez la atit: guvernul este puterea executiva, parlamentul puterea legislativa, iar justitia puterea judecatoreasca. Sunt 3, nu mai multe.

  Actiunile guvernului sunt prin Constitutie cenzurate de Parlament, singurul organ caruia i se supune guvernul. Ceea ce a facut Iohanis se numeste politie politica, in mod evident s-a bazat pe conexiunile mafiote ale lui basescu in dna (si asta arata si modul cum se gindesc cei din uniunea hotilor sa guverneze)

  Cu mentalitatea asta tu ai ramas un pic agatzat in comunism, caci doar acolo secratarul de partid era peste directorul de intreprindere, justitia comunista era defapt justitia proprietate personala a lui ceausescu (cu tot sistemul represiv de dedesubt).

  Si eu sunt impotriva ordonantelor de urgenta, am zis asta de sute de ori. Dar legiferarea modului cum pot fi emise ordonante de urgenta o face doar parlamentul. In niciun stat de drept nu poate cineva (oricine ar fi el) sa atace persoane din guvern pe motiv ca nu ii place actiunea politica a persoanei respective in guvern, parlament, samd. Din moment ce guvernul intocmeste un act perfect legal, acel act nu poate fi anulat decit de parlament.

  Deci, simplul fapt ca Iohanis a depus plingere penala la dna pentru actiuni ale guvernului sau a unor persoane din guvern scoate la iveala un adevar crud: Iohanis si acolitii sai au intentia sa lase intact sistemul mafiot represiv actual si poate sa-l duca si pe noi culmi de progres si civilizatie…

 30. tudor spune:

  sorin

  cu regret observ ca n ai inteles nimic
  separatia puterilor in stat nu inseamna ca fecare face ce l taie capul

  de altfel, formularea completa este “seprataia si controlul reciproc al puterilor”

  ca sa intelegi, asta inseamna ca nu se pot substitui una alteia, d pilda guvernul sa legifereze in locul parlamentului

  dupa cum am sustinut ca basescu nu are dreptul sa interpreteze prevederile constitutionale in sensul ca are dreptul sa nominalizeze drept candidat de prim ministru pe cine vrea muschii lui, tot asa spun si acum ca ponta n are dretul sa legifereze prin ordonanta de urgenta decit in cazuri strict de … urgenta.
  astfel, ar putea, in cazulk unor calamitati naturale, sa rectifice prin oug bugetul de stat, sau chestiuni de genul asta, dar a regla prin oug chestiuni politice este un abuz
  un abuz mai grav decit cel al lui basescu, intrucit refuzu prsedintelui de a nominaliza un candidat de PM propus de parlament poate fi atacat la ccr, adica nu poate deveni efectiv fara un control de constitutionalitate, oug cu efecte politice promovate de ponta isi produce efectele in lipsa unui minim control de constitutionalitate.

  observ ca in capul tau e o varza constitutionala ingrozitoare.

  caleste o !! :)

 31. tudor spune:

  sorin

  sorin gyorgyfalvi spune:

  septembrie 19, 2014 la 1:08 pm

  @ tudor

  “ti-as tine o pledoarie de vreo 7 zile despre separatia puterilor in stat…

  Dar ma limitez la atit: guvernul este puterea executiva, parlamentul puterea legislativa, iar justitia puterea judecatoreasca. Sunt 3, nu mai multe.”

  realizezi cit de varzo caraghios esti?

  spui ca parlamentul este puterea legislativa, ca, vezidoamne sunt separate, iar mai departe sustii dreptul guvernului de a legifera.

  e cu ciolan, varza? :)

 32. elenick spune:

  tudor, sorin,

  in loc sa va contraziceti pe o chestiune relativ benigna (de ce a depus Johannis plangere penala la DNA impotriva ordonantei guvernului…. simplu, pt. ca a putut! si e in avantajul lui sa o faca), mai bine sa analizam ce zice Viorel in legatura cu viitorul priministru: ca nu va fi de la PSD!

  “Sustineti ideea unui premier de alta culoare politica?

  Imi mentin ideea ca probabil nu va fi unul din liderii PSD. o conducere politica trebuie sa reprezinte cat mai mult din societate. Daca presedintele si premierul lucreaza impreua poti sa misti tara. Sper sa schimbam acest sistem in 2015 si sa nu avem casnicii din obligatie.

  Daca vom schimba constitutia ceea ce imi doresc principalul decident va fi premierul nu presedintele. ”

  asta da, lovitura politica!

  deci, cin’ sa fie, cin’sa fie?

 33. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  capul tau e varza..

  zici un lucru, si in fraza imediat urmatoare infirmi logica primei fraze…

  Zici, nicio putere nu se poate substitui alteia…

  Dupa care vii si insinuezi ca dna-ul poate sa controleze actiunile guvernului (prin politia politica pe care o face)

  Retine, e simplu: actiunile guvernului pot fi cenzurate doar de catre parlament! E greu sa intelegi asta? Controlul reciproc nu inseamna ca toata lumea controleaza pe toata lumea, exista un sistem prin care se face asta, numit stat de drept.

  Tu ce ai vrea acum? In urma reclamatiei lui Iohanis sa deschinda mascatii la guvern si sa-i salte sa le puna intrebari? Chiar nu-ti dai seama cit de mult ai aberat?

 34. Adam Mares spune:

  @elenick
  Vrajeala! Crezi ca Ponta ar vrea sa fie un presedinte decorativ?

 35. Adam Mares spune:

  Daca Ponta ajunge presedinte, va dori toata puterea posibila.

 36. Adam Mares spune:

  Acum e premier si pt el Parlamentul nu exista, e doar jucaria Guvernului.

 37. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  Ordonanta de urgenta , sau ordonantele nu sunt legi! Ele pentru a capata deplina legitimitate au nevoie de confirmarea votului in Parlament, camera decizionala find Camera Deputatilor sau Senatul in functie de aria de aplicare a continutului acelei Ordonante, OUG, etc..

  in caz ca nu stii, chiar alaltaieri a fost respinsa in Camera Deputatilor ordonanta la care faci tu referire, si urmeaza votul la Senat care e camera decizionala in cazul asta.

  Deci, dupa cum vezi, guvernul nu legivereaza, el este doar organ initiator, dupa care Parlamentul este cel care transforma in lege (sau nu) continutul initiativelor respective.

  Mai intra si tu din cind in cind pe cdep.ro, poate se mai lipeste ceva de tine, ca aidoma celor pe care-i sustii nu intelegeti nici macar conceptele de baza ale democratiei.

 38. elenick spune:

  si inca una tare : zice Melescanu ca basescu i-a tot cerul Lista ofiterilor acoperiti, dar el nu i-a dat-o! :)

  si mai mult, ca daca deconspira fie si un fost ofiter acoperit, o sa cam raspunda legii. nu a dat detalii cum.

  am impresia ca Baselu cam calca pe bec. incet incet intra in conflict cu serviciile (nu conteaza ca SRI-ul ii este fidel, inca, nu se stie cand il lasa din brate, ca doar sunt frati cu ceilalti…). Deja si fostul sef SIE, Ungureanu, mare fan Basescupe vremuri, l-a atentionat ca se apropie de limita periculoasa… Baselu o tine pe a lui: va face deconspirarea la o ora de varf, cu toata presa alaturi! Ponta si compania transpira rau, intre timp.

  Eu abia astept, mi_am cumparat deja popcorn!

 39. elenick spune:

  adam,

  cred ca e singura sansa pt. ponta sa nu se rateze politic. Cu un PM de la PSD, hotiile vor fi scapate din frau, pesedistii sunt atat de hamesiti si frustrati de ce au patimit in era basescu incat nu vor mai lasa piatra pe piatra la abuzuri. Ori asta este deja necontrolabil de catre orice structura a statului… nu cred ca ponta va dori sa ramana in istorie cu o astfel de “performanta”.

  de altfel, am mai auzit lideri PSD vorbind de posibilitatea de a nominaliza un PM de “alt culoare”, ca o dovada de democratizare a vietii politice (pe Hrebenciuc, nu prea spune prostii Hrebe…).
  Probabil Dragnea mai spera… dar de, daca Presedintele asa vrea… deocamdata are prerogativele lu Basescu : face ce vrea!

 40. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ elenick

  nu e cum zici tu: Ponta n-a zis ca nu va fi premierul de la psd, ci a zis ca nu va fi neaparat de la psd, ci va fi permeierul noii majoritati care se va constitui dupa alegeri prin cooptarea la guvernare (probabil) a celor din plr. El a zis doar ca el nu va face ca basescu sa spuna el cine e premeierul, ceea ce e foarte foarte corect si in spiritul Constitutiei actuale. A zis ca va nominaliza cu exceptia lui basescu pe oricine va fi propus din partea noii majoritati parlamentare, dar si daca prin absurd acesta ar fi basescu atunci el isi va da demisia si-l va lasa pe presedintele interimar sa-l numeasca pe basescu.

  Am urmarit in direct, si stiu exact ce a zis ponta.

 41. emi spune:

  Cine il mai crede pe antibasistul Ponta, coabitant TB si cel care a numit-o pe Kovesi?!
  Asta si cand doarme minte.
  Nasturasi aurii viseaza cu ochii deschisi…

 42. elenick spune:

  sorin,

  asa a zis, cum spui, dar a lasat sa inteleaga -SI NU NUMAI EL DIN PSD _ ca poate fi un lider din noua coalitie : eu ma gandesc la Tariceanu. tu ce zici?

  asta ar deschide oportunitatea de unificare a aripilor PNL-ului intrucat probabil Tariceanu ar solicita ca ministri oamnei de incredere, cu care a lucrat bine … nu pot sa nu ma gandesc la Maestru! :)

 43. Adam Mares spune:

  @elenick
  Cred ca ar trebui sa te gandesti la Chitoiu. :P

 44. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ elenick

  vor fi unii care vor merge catre Tariceanu in situatia aia… dar ma indoiesc ca va fi el premier. E totusi teoretic posibil.

  VV nu cred ca va merge in directia aia, cel mult va ajunge la concluzia pe care am mai exprimat-o ca isi va lua o binemeritata… pauza politica.

 45. Filip G spune:

  @elenik,
  Basescu va folosi CSAT pentru rezolvarea ofiterului acoperit.CSAT poate cere acelui ofiter retragerea din cursa electorala.
  Exista lege care spune ca nu ai voie sa candidezi daca esti ofiter acoperit.
  Deci,Basescu convoaca CSAT,apoi ii lasa cu jucariile pe masa.El a semnalat,cei din CSAT decid.
  Deci atentie la candidatii ce se retrag,eu am un sfat;
  Candidatul ori candidata cu musca pe caciula sa se retraga inainte de convocarea CSAT.
  Daca Ponta nu are nimic de ascuns,sa convoace el CSAT-ul,acolo Basescu poate spune tot fara a divulga secretul de stat.
  Daca si dupa acest moment,candidatul ramane in cursaBasescu nu poate fii acuzat de divulgarea numelui unui ofiter acoperit.

 46. Filip G spune:

  @elenik,
  maestrul nu va mai ocupa functia de ministru.Nu intru in detalii,dece?

 47. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Filip G

  nu exista niciun ofiter acoperit, e doar o alta cacialma ordinara marca basescu.

 48. elenick spune:

  adam,
  doamne fereste! Chitoiu are o formatie de colector de taxe (provinde din Garda Financiara, daca nu ma insel), ce s acaute el la Finante/Buget? Numai un pafarist in aprcierea oamenilor, cu competentele lor specifice, asa cum este Crin Antonescu a putut sa-i dea o palarie atat de mare. dar nici nimeni nu-i poate lua meritul de a fi scos Hidroelectrica de sub jaful “baietilor destepti” , eu cred ca toate “intamplarile” pe care le-a suportat ulterior, acolo au avut originea…

 49. Mihai sr spune:

  @ Cris
  Nici eu nu prea am timp sa fiu prezent pe blog oricand. Posibil chiar sau fiu absent, o vreme.
  Am un raspuns mai lung, deaceea il voi da in doua fragmente.

  Pentru inceput, iti multumesc pentru solicitudinea ta fata de micile mele ganduri. Am retinut cateva argumente bune, dar nu chiar pe toate.
  Recuneosc ca politica romaneasca este derutanta si pentru mine. Disuctiile interminabile de care pomenesti, pur si simplu nu le inteleg nici eu. Sunt datorate de practica defectuoasa a comunicarii: se face polemica stearpa (cuvinte goale fara sens) si nu confruntare de idei. Lipseste cultura politica a dialogului, taria argumentului. Din cauza asta nici ascultatorul nu ramane cu nimic.
  Cred ca “scandalul” cu D-na Cretu a pornit dintr-o inabilitate a d-lui Ponta. Nu se procedeaza asa in situatii care transcend interesele unui singur partid. Numirea unui comisar european nu era numai problema PSD. Trebuia, cel putin, o consultare informala cu opozitia (daca pretuinzi ca o respecti, pe ea, pe opozitie). Dar, asa cum spunea si Tudor, scrisoarea “nu a fost o idee stralucita”, ba, chiar as spune, idioata. In aceelasi spirit se inscriu si prestatiile penibile ale lui Orban, care mi se par si mie lamentabile. Privind la Tv, jenat, am schimbat programul.

  Sunt doua afirmatii care m-au atras atentia in textul tau: “consider ca PNL este un partid foarte important” si “ cred insa ca nu se ridica la nivelul importantzei sale” si pe care, le consider insolite in raport cu orientarea simpatiilor tale.
  Prima afirmatie ma flateaza. La a doua, sunt tentat sa-ti dau dreptate.
  Mi se pare si mie ca in PNL este ceva deruta, oamenii de calitate stau in spate, ideile au trecut pe planul doi, pe primul plan trecand lupta mediatica brutala. Din cauza asta insist atat de mult pe confruntarea de idei si pe blogul nostru.
  Nu trebuie sa uitam si efectul multor dezertari dealungul timpului, din ’90 pana azi (am
  rugat pe oricine sa ma ajute cu o bibliografie istorica pe tema “tradarea la romani”). Aceste plecari cu motivatii oportuniste, sunt derutante pentru cei ramasi.
  Mihai sr