Erată la comentariul “Eseu asupra migraţiei”

Trebuie să revin asupra a două dintre prezumţiile mele din respectiva evaluare:

“4. Destinaţia migratorilor de la PDL este preponderent PSD, iar a celor de la PNL este precumpănitor PLR. Chiar dacă şi alte destinaţii (UNPR) nu sunt excluse. (…)

8. PSD nu este “pretenţios”, socoteşte că obiectivul este îndeplinit şi dacă primarii PNL trec la PLR şi nu de-a dreptul la PSD (ştie el ce ştie).”

Am greşit. Destinaţia migratorilor, indiferent că sunt din PNL ori din PDL, este, cu rare excepţii,  PSD. Iar PSD, dacă socotim presiunile care se fac asupra primarilor, însoţite de tot felul de ispite, este cât se poate de “pretenţios”. Astfel încât primarii migraţionişti PNL, făcând un salt istoric, în timp şi spaţiu, se duc direct la PSD.

640 Responses to “Erată la comentariul “Eseu asupra migraţiei””

  1. Filip G spune:

    @sorin,
    pentru a fii tocanita complecta si a da sarea si piperul,tranteste si Melescanu mucii in fasole.Luni da raspunsul,nu ca ar avea el o problema de legalitate ori de morala.Il cam incurca strangerea de semnaturii.Oamenii astia au fost vaccinati cu acelasi vaccin,altfel nu-mi inchipui cum le-a luat Dumnezeu mintile!
    http://www.stiripesurse.ro/enigamticul-melescanu-luni-dimineata-face-anuntul-oficial/

  2. Mihai sr spune:

    @ Cris
    Unde cred eu ca gresesti este acolo unde compari metodele din timpurile lui Troski/Stalin, cu cele de la PNL, azi. Chiar ca este exagerat. Ce stiu eu de Torski este ca il chema Lev Davidovici (spune multe), participant la congresul II al Partidul Socialist Democrat dinn Rusia (orientarea spune, iar, multe), a fost Comisarul Poporului pentru Afarceri Externe, pentru Armata si Flota etc. A emis teoria „Revolutiei permanente”, a fost eliminat de Stalin si Buharin in 1927 si asasinat in mexic de un agent stalinist. Metodele din acea epoca de consolidate a dictaturii nu se pot extrapola la PNL in de ziua de azi.
    In PDL au existat oameni care nu au aprobat politica lui Basescu. Democratia din PDL strangulata sub Basescu nu permitea discutarea deschisa a unor alte pareri decat cele oficiale. Acum acei oamnei cauta un alt climat de exprimare. Ma gandesc ca in PNL l-ar putea gasi. Pe de alta parte, pragmatismul organizatoric al unor oameni din PDL, ar putea sa prinda bine si celor din PNL, care sunt ceva „mai poeti”.

    In fine, ma opresc la afirmatia ca te incita faptul ca doresc uniunea dreptei.
    Nu stiu cat este dorinta mea si cat este o necesitate. Hai sa privim in urma la anii din ’90 pana azi. Este o istorie lunga de existenta a zeci/sute de formatiuni politice. Oameni cu idei si interese straine, comune sau chiar devergente s-au infiinat, s-au desfiintat s-au unit, s-au despartit, s-au fragmentat, s-au regrupat etc si toate astea in scopul formarii unei majoritati. Scopul mi se pare legitim, dar modul de organizare este oribil.
    Au fost asocieri FSN+PDSR, PNL+PNTcd, PSD+PD, PSD+PNL, PNL+PD, PNL+PC, PSD+PNL+PC si alte aranjamente pe care le-am si uitat.
    Un partid reprezinta un grup de oameni cu idei și interese comune. Daca aceste idei si interese apartin unor mai multe formatiuni, este cat se poate de legitima unirea lor sub aceeasi comunitate.
    Refuz sa compar aceasta tentativa de unificare a dreptei din Romania cu politica PCUSb de inghitire si distrugere a diferitelor formatiuni din vremea lui Stalin si Troski.
    Reactia virulenta a PSD fata de aceasta unire, cred ca se datoreaza perpectivei de a avea in viitor un adversar important. Cred ca PSD s-a obisnuit prea mult cu starea comoda de a fi majoritar in orice conjuctura. Este timpul sa aibe si un preopinent pe aceeasi masura. Mi se pare o necesitate istorica a momentului.
    Mihai sr
    PS. Pentru tine: eu, totusi, nu am carnet de partid.

  3. elenick spune:

    sorin, filip,

    agentul acoperit – fostul- este Ponta, e clar. daca pui cap la cap tot ce a zis Basel reiese limpede ca el e! Initial ma gandisem si eu ca e o cacealma cu ala, William Branza, pe urma a mai dat detalii si….Ponta e!

    Intrebarea e pentru ce face basel atata scandal, fiindca risca sa-si puna serviciile in cap – deja sunt alarmati. Probabil ca sa isi pastreze statutul de jucator la masa. Eu cred, dincolo de toate speculatiile, ca toata lume aincearca sa scape de el, sa “uite” ca l-a cunoscut. Ca orice jigodie, el face miscarea de a le scoate el ochii celor care “nu il mai vad”, ca sa simta, sa isi aduca aminte… :)

  4. emi spune:

    Tariceanu ar putea deveni premier doar din partea coalitiei dar ma indoiesc sa renunte Dragnea in favoarea lui Tariceanu.
    Cu majoritatea PRL ma indoiesc ca glumesti.
    Socialistii nu l-ar accepta pe VV la Economie. Cu USL au avut nevoie de deblocarea fondurilor UE, dar au avut grija sa nu poata face nimic altceva.
    Cred ca si VV s-a lamurit ca socialistii in loc de “multumesc” i-au confectionat un dosar, ca apoi “marinimosi” sa-l “salvaze” votand impotriva.
    Modelul Ponta: eu incendiez ca sa ma dau salvator…
    Nici in Basescu nu poti avea incredere dar nici in Ponta.

  5. tudor spune:

    elenik

    daca halesti vrajeala lui ponta si hrebenciuc, e problema ta.
    cred ca este o intoxicare menita sa i duca cu presu pe cei ingrijorati de posibila preluare de catre psd a puterii absolute.

    asta ca hrebenciuc nu minte este o alta vrajeala; i s a creat aceasta imagine tocmai pentru a i se permite sa manipuleze in momentele importante;
    aminteste ti , dupa alegerile din 2009 si intrarea psd ului la guvernare alaturi de pdl, brebe a lansat minciuna ca, vezi doamne i au tradat liberalii si de aia s au dat cu basescu.
    cum i au tradat liberalii? pai, cica tariceanu a refuzat sa anunte victoria!!!
    ce victorie sa anunte tariceanu???
    teza a fost preluata de radu tudor, in special, tavalita pe a3 ani de zile, stiut fiind ca daca repeti o minciuna de un numar suficient de ori isi atinge scopul, oricit ar fi de gogonata – minciuna.

    de altfel, geoana n a avut obrazul suficient de gros sa spuna vreodata vrajeala asta, l a lasat pe hrebe ….

    daca poresedinte psd ul va organiza alegeri pentru noua conducere.
    eu pot sa fac pariu ca noua conducere psd nu va da functia de pm pentru nimic in lume.

    in 2009 psd ul a intrat la guvernare la presiunea baronilor (in frunte ca mazare) care au batut cu pumnul in masa de foame, iar geoana a acceptat, cu toate ca alegerile prezidentiale bateau la usa si i ar fi prins mult mai bine in opozitie, citeva luni doar ….

    asadar chestia cu pm nepesedist cred ca este gulguta pentru sorin @ co :) :)

  6. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Mihai sr.

    in loc de uniunea pnl-istilor cu hotii din pd eu zic ca era de preferat doar uniunea votantilor pnl cu cei ai pd sub o singura umbrela, a pnl.

    Prin uniunea lor aceste partide au facut abstractie de votanti.

    Prin extrapolare zic asa: daca eu (pe persoana fizica) as putea face toti votantii de dreapta sa ma voteze… atunci ar insemna ca eu sunt dreapta din romania…

  7. Adam Mares spune:

    @elenick
    Daca va ajunge PM, Tariceanu isi va recompensa slugile care l-au urmat.

  8. elenick spune:

    filip,

    si de ce sa nu mai ocupe functii Maestrul?

    adam,

    doar doua volume la Istoria tradarii…? :)

  9. Adam Mares spune:

    @elenick
    Dar, ca si tudor, nici eu nu cred ca PSD va ceda postul de pm.

  10. Adam Mares spune:

    @elenick
    Sunt vreo 800 de pagini. Nu e suficient? :P

  11. emi spune:

    Daca Ponta nu convoaca CSAT si nici Basescu nu o face inseamna ca sunt bara-bara si ca TB ii creaza o aureola de James Bond lui Ponta.
    Nu degeaba urla toti ca spionii sunt cei mai patrioti.
    Legea, care Lege?!

  12. Filip G spune:

    @elenik,
    e greu de explicat aici pe blog.In mentalul colectiv e in aceiasi oala cu toti borfasii.Asta s-a dorit sa planeze o suspiciune asupra dansului,maestrul nu a ripostat corespunzator la momentul oportun.Iar acum orice explicatie e puierila.Eticheta a fost pusa.
    Poate reusesti sa-l intelegi pe Johannis si sa intelegi dece face plangeri organelor competente sa solutioneze diferite spete………

  13. tudor spune:

    sorin varza

    musiu:
    parlamentul cenzureaza guvernul POLITIC.
    puterea judecatoreasca controleaza, deasemenea, guvernul, in chestiuni juridice.

    dupa varza ta ar insemna ca nici un membru al guvernului sau al parlamentului nu poate fi cercetat penal … unde pe lume s a pomenit asta?

    oug, pina in momentul aprobarii sau respingerii de catre parlament are valoare de lege si isi produce efectele imediat ce este publicata in MO si trimisa parlamentului.
    tocmai din aceasta cauza, daca urgenta nu se justifica respectiva ordonanta nu doar ca este neconstitutionala, ci este si ilegala; adia puterea judecatoreasca …

    apropos …
    ce inseamna la tine “control reciproc”?

  14. emi spune:

    Eu in locul lui VV ma razbunam urat pe pesedisti pentru dosarul in care l-au bagat alaturi de Videanu (in loc de multumesc pentru ca le-a deblocat fondurile europene). De fapt este un tipar, si Relu Fenechiu a primit acelasi “multumesc” sub forma de dosar penal. Pentru asa ceva exista doar o revansa.

  15. elenick spune:

    tudor,

    in principu ai dreptate, nici ponta nici Hrebe (de fapt nici un pesedist) nu sunt vrednici de incredere (nu ca ai nostri ar fi…), dar experienta guvernului PSD-PDL , cand psd-ul a intrat la guvernare la presiunea baronilor CONFIRMA ceea ce spun eu, nu invers, si asta pt ca :
    - Geoana a fost un foarte slab lider, iar ca om politic, de-a dreptul PROST.Nu il vad pe Ponta la acelasi nivel, adica isi da seama de pericolul ca baronii sa traca tara prin sabie pentru averi, dupa atata seceta si prigoana, ca in ultimii ani.
    - PSD-ul a mai guvernat “prin liberali” si in guvernul lui Tariceanu, cand sprijinul din parlament a fost cat se poate de clar : voi ca liberali faceti tot ce stiti sa creati valoare, sa mariti pib-ul, sa cresteti economia,etc, iar noi ca socialisti redistribuim banii! Si intelegerea a mers, cu rezultate excelente pentru toti (si firmele aveau rulaj si oamenii bani in buzunare, se potentau reciproc)
    - pus pe cai mari, PM< tariceanu va initia unificarea PNL-ului, asdar nu va trage "dizidenti" ci va avea pretentia ca el sa fie Pacificatorul dreptei – chestie care cred ca il omoara pe Base, de-asta isi propune sa il distruga pe Ponta, sa fie sigur ca scenariul nu va avea loc.

    ar mai fi si altele..

  16. emi spune:

    Probabil dupa alegeri si Tariceanu va primi drept rasplata tot un dosar penal, ca sa se scape de pretentiile lui.

  17. tudor spune:

    elenik

    nu este niciunul ofiter acoperit, chiar daca unii au fost scoliti de rigoare, la islaz (linga branesti) de exemplu – eu stiu un caz, persoana importanta, da’ nu spui ….

    serviciile lucreaza, in situatii specifice, folosind persoane din sfera publica in actiuni punctuale, dar fara a i incadra in structurile respectivului serviciu secret.
    peca unul intr o activitate externa care prezinta interes pentru structuri, tree si pe la sie, pentru un schimb de impresii… la plecare si la inapoere …
    dupa cum, pentru a obtine informatii, nu este nevoie sa i faca unui parlamentar sau ministru acte de informator, ci pur si simplu poarta cu respectivul “discutii informale”.
    in contrapartida, va fi si el ajutat, la nevoie, tot discret ….
    pentru ce i ar face hartii?

    e simplu, nu?

    ca ponta s a “ocupat ” de carla ponti cind a fost in italia trebuia sa fie neaparat ofiter sie???

  18. elenick spune:

    tudor,

    ai dreptate, nu tre sa fie “ofiter” dar poate a fost “acoperit”, asadar toti lucreaza cu jumatati de adevar/resp. minciuna :)

    Si totusi Basel are ceva la mana, altfel nu ar face atata tam-tam.
    Eu cred ca le da drumul la presa maine, de ziua lui Viorel…. sa tina minte aceasta aniversare!

  19. tudor spune:

    elenik

    in momentul in care ponta va iesi presedinte va pierde controlul psd ului.
    basescu, cit a fost el de tartor la pdl, tot n a avut controlul pe cit si ar fi dorit.

    dar, in timp ce pdl ul era adus la putere de basescu, ponta este facut presedinte de psd.
    adica pdl ul era un produs basescu, pe cind ponta este produs psd.

    mai este o chestiune: situatia economica se preconizeaza a nu fi foarte confortabila.
    cum ar putea un pm sa guverneze fara sprijinul total al psd, in conditiile in care psd ul are o majoritate lejera, chiar si fara tariceanu?

  20. Filip G spune:

    @elenick
    PNL are o mare problema pentru 2016 tocmai daca se uneste cu Tary.
    Ramane fara sustinatorii care nu-s inregimentati politic,adica liberi.Care in schimbul sustinerii nu primesc functii ori posturi din partea partidului precum cei care azi isi bat joc de partid.Deci pentru 2016 e exclus o impacare cu cei din grupul lui Tary.Sa treaca prin alegerile din 2016,sa ofere tuturor celor care lau urmat functii si mandate.Noi sustinatorii PNL nu o sa-i votam…….

  21. tudor spune:

    Intr un cadru restrins, cineva care a plecat la plr spunea zilele trecute ca daca nu si ar fi dat demisia, probabil tariceanu ar fi fost astazi candidatul pnl la presedintie….

  22. tudor spune:

    elenik

    esti elenic sau elenica? :)

  23. Tiberiu spune:

    Cretinilor sau tradatorilor care divulga secrete de stat sub orice forma ar trebui arestati imediat si deferiti justitiei conform legii.

  24. elenick spune:

    filip,

    din pacate, in acest caz, tinand cont de mentalul colectiv, cred ca VV poate fi absolvit mai repede de “vina” , drept victima a lui Basel, decat Johannis pe care l-au terfelit si il terfelesc astia pe toate canalele! Sincer mie mi-a pacut Johannis la inceput, stilul lui sobru, exprimarea monosilabica – in ANTITEZA cu marea masa de politicieni, dar mai ales realizarile notabile, certe, din Sibiu mi-au produs incredere. In schimb zbaterea generala de a-l calomnia si “scoate din carti” , atat a taberei Ponta – la care se poate intelege, e challangerul nr. 1, dar si mizeriile pe care le-a aruncat asupra lui Basescu mi l-au facut… de-a dreptul simpatic si frecventabil. Repet un om impotriva caruia se mobilizeaza toate fortele raului, cu cele mai abjecte metode, pare a fi trustfull, ca nu degeaba se consuma atat munitie.

    Insa, ii astept si eu, ca si muti altii de pe blog, programul, proiectul lui de Presedinte, precum caile prin care il va pune in practica.

  25. cris spune:

    @ Mihai sr

    Am spus ca PNL este foarte important si nu se ridica din punct de vedere al responsabilitatii la nivelul sau de importantza. Si ramin la aceasta opinie. Iertati-ma dar e o diferentza uriasa intre PNL-ul Bratienilor si modul in care acestia intr-adevar au luptat pentru a-si asuma responsabilitate in grija fatza de o tara, si PNL-ul de acum. Acela da, a fost un partid constient de importantza si responsabilitatea atasata acestei importantza.

    O organizatie in genere, nu doar un partid nu se intareste prin unirea cu alta organizatie necesar, ci in primul rind prin structura interna pe care si-o creaza si capacitatea de a promova proprii oameni pe competentza, de a atrage oameni – am vorbit despre o loialitate reciproca. si o structura democratica organizatorica. E necesar si daca se intra intr-o aliantza oarecare, caci un partid structural slab e foarte usor de preluat de unul mai bine organizat. Consider ca PNl are o structura fragila, iar a-ti amenintza primarii cu DNA_ul – asta e valabil si pentru tudor ca raspuns, nu e solutie, nu iti conduci partidul cu DNA_ul

    In fine, nu tine de mine ce veti face mai departe. Romania are tendintze autocratice foarte puternice. De la psd ca structura oricum nu am asteptari si dorintza lor de putere trebuie cert contrabalansata, dar nu cu o atitudine la fel de autoritarista preluata de la pdl ci cu una democratica.

  26. cris spune:

    @ tudor

    si tu chiar crezi marota asta? “daca nu pleca era azi prezidentiabilul pnl” Adica daca raminea disparea cooperativa puf in aeer? hai sa fim seriosi, iti dai seama ca nu e adevarat si numai uitindu-te la congresul pnl, majoritatea pe care si-au luat-o si structura creata. Tariceanu ar fi fost exact in pozitia in care este acum VV.

  27. Filip G spune:

    @elenick,
    Johannis nu a tras glontul de argint.Si inca nu a inceput campania oficiala.
    Apropos ,Ponta si PSD au dat ce au avut mai buni in ei fiind singuri la guvernare dupa iesirea PNL-ului,care sunt efectele?
    Deci Ponta si PSD sunt plafonati in acest moment,nu au suflu de crestere.In schimb,Johanis fara sa faca minuni in pre-campanie e pe un trend crescator.
    TB a fost resuscitat si tinut in viata politic de Ponta si PSD.Deci basismu si pontismul sunt compatibile………..

  28. Filip G spune:

    Iata si proba ca Ponta nu-i un crestin ortodox autentic.
    Biseica Ortodoxa nu impartaseste aceleasi valori .Deci mitul ca Ponta e un ortodox a fost spulberat de el insusi………..
    http://www.stiripesurse.ro/ce-spune-ponta-despre-casatoriile-intre-homosexuali/

  29. tudor spune:

    cris

    nu pot sa evaluez ce sanse ar fi avut taiceanu sa fie prezidentiabilul pnl, oricum mai mari decit de a ajunge prim ministru psd :)

    nu cred ca aceasta candidatura a lui Johannis ar fi produsul unei cooperative; nu ca n ar exista, doar s a vazut atitia ani cind aprobau ca pinguini toate prostiile lui crin.
    deasemenea, nu cred ca Johannis si a propus neaparat sa candideze la prezidentiale, ci mai degraba se vedea presedinte al pnl, organizator al acestuia pe alte principii si viitor PM, eventual din 2016.

    cred ca dupa iesirea de la guvernare, constatind scaderea dramatica in sondaje a lui crin, cei din pnl s au vazut obligati sa caute un alt candidat din propriul partid, iar singurul care statea binisor in sondaje era johannis.

    johannis nu este tipul care sa joace totul pe o carte, ar fi preferat, probabil … pasi mici viata lunga; probabil n a avut de ales.

    altfel, actuala coperativa din pnl nu este creatia lui johannis; exista momente cind nici chiar coperativele n au prea mult loc de intors … :)

    cu respect,

  30. elenick spune:

    tudor, cris,

    daca nu pleca singur era dat afara cu surle si tobe!
    cred ca nu ati uitat atmosfera de teroare intituita de Antonescu, la modul ca NIMENI nu putea avea o opinie diferita de a sefului de partid ca era calificat ca indezirabil.

    Mai grav e ca daca era dat afara NIMENI nu ar fi sarit sa ii ia apararea , decat cu riscul sa fie si el dat afara, atata obedienta era in Biroul ala permanent.

    poate vrei sa spui ca MERITA sa fie prezidentiabil, daca ramanea, dar degeaba, ca nu i-ar fi permis Antonescu accesul spre aceasta funcie.

  31. elenick spune:

    tudor,

    dupa scris, tie ce iti par a fi?

  32. cris spune:

    @ emi

    domnisoara, inteleg ca faci medicina dupa internet, dar asta nu te face medic. Hai sa te lamuresc desi am mai scris asta. Toata clasa de antiinflamatoare nonsteroidiene (NSAIDs) creste riscul de accidente vasculare cerebrale si infarct. Riscul – calculat la hazard ratio este de 1 maxim 4 % la tratament zilnic cu doze mari, pe mai mult de trei ani. insa. NSAIDs sunt de doua tipuri – nonselectivi COX1 – COX2 inhibitori, si selectivi COX 2 inhibitori. Coxibii, VioXX, Celebrex, Bextra, arcoxia etc sunt cox 2 inhibitori – avantajul lor este ca au incidentza mult mai mica de singerare gastrica, de ulcer, decit nonselectivii.

    Dintre coxibi, Vioxx a fost retras de pe piatza fiindca are un risc de 3,5% de AVC/IM, Bextra pentru ca nu are studiile sa demonstrze nivelul derisc, Celebrex insa are un risc cu mult mai mic decit ibuprofenul pe care-l gasesti dumneata la liber. RIscul de AVC/IM pentru diclofenac, ibuprofen, naproxen, toate medicamente pe care le gasesti la liber in Romania, este la fel de mare sau chiar mai mare decit al COX 2. Si este o discutie pe care am mai avut-o de citeva ori, inclusiv cu Sorin. Niciunul din aceste medicamente cox selectivi sau neselectivi nu este recomandat pentru tratament indefinit de lung, si nu se dau celor care au deja probleme cerebrale sau cardiace. In genere: Nu exista medicament care sa nu aiba efecte adverse. Decizia medicala tine constant seama de balantza intre efectul terapeutic si cel advers, in contextul medical al unui pacient anume.

    Asa ca zau lasa timpeniile si mai ales arogantza, faptul ca dumneata citesti prostii pe internet nu este echivalentul a sase ani de facultate si a educatiei postuniversitare. despre dorintza dumitale de a face tot soiul de insinuari si denigrare in ce ma priveste sa nu mai vorbim. Dumneata esti cel mult o infirmiera, daca doresti sa discuti probleme medicale coerent du-te si da examen, fa sase ani de facultate si rezidentiatul si dupa aceea poti sa sa ma contrazici cit doresti.

  33. cris spune:

    @ tudor

    nu inteleg ce anume te deranjeaza in ce spun. Tocmai am spus ca problemele din PNL sunt de mai lunga durata – pinguinii sunt premergatorii cooperativei, daca doresti. Adica este exact acelasi sistem care evolueaza, si evolueaza rau. Si da, exista solutie, oricind, sa schimbi sistemul, sa o termini si cu pinguinii si cu cooperativele.

  34. tudor spune:

    elenik

    nu stim.
    daca antonescu nu l a dat afara cit era tartorul pnl, cum l ar fidat afara cind nu mai detinea nicio functie?

    cit despre faptul ca VV nu mai este vicepresedinte pnl … asa s a decis prin alegeri :)
    aaaaaaaa…. se trag sfori la alegeri? evident! dar asa a fost dintotdeauna, e ceva nou?

    ps: poate ca electorii s au gindit ca si asa vv e foarte ocupat: poet, narator, senator, presedinte la UAR, prim vice la uniunea scriitorilor, apropritar de blog … mi a scapat ceva? :)

  35. Filip G spune:

    @elenick,
    hai sa clarificam cum sta treaba cu Tary,
    Cand a demisionat din PNL,ii pot intelege gestul.
    Ca si-a dorit sa fie al doilea om in stat il pot intelege ca om.
    Dar din momentul cand a dat telefon din biroul lui Ponta lui Crin nu il pot intelege nici politic nici ca om.
    Pastrarea postului de al doilea om in stat in schimbul ruperii a unei parti din PNL,e peste puterea mea de intelegere.Acum sa nu credeti ca cei care au plecat langa Tary sunt sfintisori si doar calauzirile launtrice si doctrina mentorului ia impins.Cei plecati au fost ademeniti cu posturi odata USL refacut si reformatorii intrati la guvernare.
    Unde suntem acum,PRL nu exista juridic.Daca la prima infatisare pe 9 oct nu se clarifica juridic PRL,toti primarii si consilierii plecati la PRL isi pierd functiile.Deci mari realizari si strategii a facut Tary dupa plecarea din PNL.Proiectul cu suspendarea lui TB il trece ca esec personal inainte de campanie.

  36. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tudor

    esti praf cu teoria, norocul nostru e ca nu esti la putere, sper sa nici nu fi vreodata…

    cum sa controleze toate puterile una pe alta??? Pai nu urla propagandistii aia cu neamestecul in justitie, justitie independenta?

    si da, niciun membru al guvernului nu poate fi cercetat penal pentru actiunile sale in cadrul guvernului. Actiunile sale in cadrul guvernului sunt exclusiv actiuni politice supuse aprobarii parlamentului, de-aia Parlamentul aproba bugetul, Parlamentul aproba ordonantele, samd Daca un membru al guvernului trece strada pe rosu, sau e prins ca ia mita, sau face trafic de influenta e cu totul altceva! Raspunde pe persoana lui fizica pentru actiunile sale…

    Dar sa faci plingere penala pentru “iniţierea ordonanţei de urgenţă 55/2014″ e noaptea mintii, sau lumina basista…

    Cenzura pentru actiunile chiar si personale ale membrilor guvernului o face doar cetateanul, la urna de vot!

    Am gresit cind am zis ca ai ramas agatzat intr-o mentalitate comunista, pentru ca defapt asa ceva n-au facut nici comunistii, faza cu duba neagra o faceau pe ascuns. Ceea ce e in capul tau e mentalitate legionara, pentru ca aia mergeau la guvern si bateau cu pumnul in masa si-si impuneau vointa prin metode de forta precum metodele securisto-basiste de azi…

  37. tudor spune:

    cris

    nu ma deranjeaza nimic din ce spui, eventual pot sa nu fiu de acord ca johannis este produsul unei coperative pe care n a creat o si cu care nu prea si a ciocnit valizele cind plecau la armata .

    sigur, lucrurile se pot schimba si spre bine, doar ca un partid politic important prezinta un grad mare de inertie si nu se pot vedea efecte semnificative decit dupa doua congrese si minim 4 ani.

  38. Filip G spune:

    @sorin ,
    Dragnea asta ,da bani primarilor traseisti din banii lui ori din bugetul national unde ministerul lui Dragnea are cota parte?
    Asta nu-i tot un fel de santaj,treci tu primar in tabara ta si eu iti dau bani?
    Daca Dragnea da primarilor traseisti bani din contul personal nu am nimic de comentat.Dar daca in schimbul tradarii primesti bani de la Dragnea,e o problema.
    Parerea mea.

  39. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tudor

    ti-am pus o intrebare simpla, si n-am primit raspuns:

    Iohanis a depus plingerea cu pricina, ce te-astepti sa se intimple de-acum? Sa descinda mascatii la guvern si sa-l salte pe Dragnea?

    Legislatia cu ordonantele de urgenta a fost dusa la rang de mare arta de catre boc. Cretinu ala in campania electorala din 2008 urla ca descreieratu in parlament: “trebuie sa eliminam stilul abuziv de conducere prin ordonante al guvernului Tariceanu!” … pentru ca ajuns la putere sa dea cele mai numeroase ordonante de urgenta (pe foarte multe dintre ele i le-a transpus in lege chiar guvernul USL (si cind criticam asta nu te-am auzit sa carai nimic)… Apoi asumarile de raspundere ale guvernelor boc au venit pe banda rulanta, si nu pentru un subiect de 2 lei cum e asta cu primarii, ci pe subiecte dintre cele mai grele care produc efecte si azi, si care au bagat tara asta in datorii de nu le vor plati nici stranepotii nostri…

    Dupa ce a ajuns USL la putere iar am criticat faptul ca USL nu face ce a promis in campanie, respectiv eliminarea abuzurilor din legislatie. Toti au zis daaa, trebuie sa le eliminam, dar de data asta mai mergem inca pe uninominal si o sa schimbam dupa… Am si zis atunci ca nu va ma fi niciun … dupa. Si nici atunci nu te-am auzit sa carai ceva…

    Acum ca a ajuns psd sa fie cel care profita exact cum au profitat cei de dinainte de aberatiile legislative… acum ti-a revenit graiul.

    Asa cum am mai zis, ceea ce fac azi psd-istii e foarte legal! Asa a fost perpetuata legislatia de catre cei care au fost la putere, intre care si prietenii tai basistii…

    Eu ma si astept de la tine sa incerci sa ne convingi in 2015 cum ca basescu e cel mai bun… N-am prea multe sperante sa pricepi cum e asta cu democratia…

  40. Tiberiu spune:

    Sorin
    parerea mea ca tu esti mai “praf” cu teoria separatiei puterilor in statul modern bazata pe principiul “Checks an balances”- verificare si echilibrare reciproca”

    http://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_powers

    Checks and balances

    To prevent one branch from becoming supreme, protect the “opulent minority” from the majority, and to induce the branches to cooperate, government systems that employ a separation of powers need a way to balance each of the branches. Typically this was accomplished through a system of “checks and balances”, the origin of which, like separation of powers itself, is specifically credited to Montesquieu. Checks and balances allow for a system-based regulation that allows one branch to limit another, such as the power of Congress to alter the composition and jurisdiction of the federal courts. Both bipartite and tripartite governmental systems apply the principles of the separation of powers to allow for the branches represented by the separate powers to hold each other reciprocally responsible to the assertion of powers as apportioned by law. The following example of the separation of powers and their mutual checks and balances for the experience of the United States Constitution is presented as illustrative of the general principles applied in similar forms of government as well.

  41. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Filip

    da Filip, dar intelege ca Dragnea face treburile astea pentru ca le poate face legal, asa au dres legislatia cei de dinaintea lor la putere, iar acum el profita exact similar..

    Daca ma intrebi pe mine, primarii nici n-ar trebui sa fie legati de un partid, ar trebui sa se auto-suspende din partide dupa ce au luat mandatul de primar, exact cum e obligat sa faca presedintele tarii…

    Politizarea la maxim a tuturor posturilor platite de la buget a fost dusa la rang de arta de boc, adu-ti aminte cu ajunsesera foste femei de serviciu pe post de consiliere, si fosti portari pe post de directori…

  42. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tiberiu

    parerea ta nu conteaza pentru mine

  43. Lordul John spune:

    @sorin g

    Sincer sa fiu nu am înțeles eseul tău cu diversitatea și diviziunea!

  44. Filip G spune:

    @sorin,
    deschiderea cutiei pandorei e cu dus-intors.
    Adica un primar traseist dece e mai valoros decat unul din PSD,o intrebare logica zic eu?!
    Dece sa-i dea Dragnea lui si nu mie baron PSD care aduc voturi pentru PSD?
    Nu exista fonduri sa-i multumeasca pe toti.Peste asta asezat lupa justitiei pe Dragnea e tot ce le trebuie.
    Asa e cand te legi la cap fara sa te doara,ori toata miscarea aduce prejudiciu PSD-ului nu beneficii
    Legea compensatiei ce castigi intr-o parte pierzi in alta.Asa vad eu lucrurile………

  45. elenick spune:

    Filip,

    Tary era un asset, un bun de valoare pentru partid. Cand ai asa ceva il folosesti in partid, il asculti, il expui, il pui sa-ti faca scheme, etc, extragand tot ce poti de la el, inspre binele partidului. Daca insa ai artag pe el si un fel de “gelozie” masculina aiurea si il pui la colt fiindca acum tu esti seful, mi se pare normal ca individul la un moment dat sa spuna “adios si un praz verde!” Deci aici nu poate fi invinuit pentru ce au facut altii.

    Incercarea de renegociere cu PSD a fost un gest disperat prin care a dorit sa pastreze PNL-ul la guvernare (el neavand nici un beneficiu din asta, nu era in guvern), intuind ce inseamna alegerile fara resurse si ca PSD-ul le va “aspira” primarii. Din pacate, Ponta nu putea negocia decat cu….Seful, asa incat Tary s-a pozitionat Mediator in rel. cu Antonescu, incercand sa obtina ce era mai bun/ce credea el ca e mai bun pt. PNL. Dar cu Antonescu nu putea vorbi nimeni, era prea sus, in sfere inalte, atat de inalte ca din lipsa oxigenului nu mai judeca limpede.

    Partidul pe care si l-a format in disperarea neintelegerii propriilor colegi, multi apropiati colaboratori sau prieteni , e doar o aripioara a PNL-ului, cu oameni din PNL si se va intoarce in PNL, nu exista alta varianta.

  46. tudor spune:

    sorin

    mi am propus sa fiu politicos, cu toate ca s in criza de timp …

    sigur ca puterile se controleaza una pe cealalta.

    astfel, puterea judiciara efectueaza un control specific al legislativului dar si al executivului.
    poate iti amintesti cind a fost adoptata legea pensiilor in lipsa cvorumului. opozitia a sesizat parchetul nu stiu care. raspunsul a fost ca este o chestiune interna a parlamentului. atunci n a spus nimeni ca este un demers ilegal ci, eventual, ca parchetul nu si a facut treaba cu obiectivitate.

    cit priveste controlul justitiei asupra actelor executivului… acesta este absolut evident pentru oricine are citdecit habar; institutia contenciosului administrativ tocmai asta face, supune controlului judecatoresc actele administrative (adica ale executivului, ca sa intelegi si alde matale… de la iccj pina la tribunale exista sectii speciale de contencios, musiu);
    dupa cum tot justitia, prin parchete, poate cercetata orice act al executivului susceptibil a incalca legea penala.

    amestecul in justitie are alta semnificatie decit cea accesibila tie, din pacate. acesta se poate face direct , prin interventii la cel care administreaza un act de justitie, sau indirect, prin interventii publice, cum a facut de zeci de ori basescu, dar cum face, mai recent, si ponta.
    daca interventiie lui basescu sunt foarte cunoscute, iti spun o interventie indirecta de a lui victoras: la citeva zile dupa arestarea lui mircea basescu o parte din media a inceput sa carcoteasca ca dna ul nu face o ancheta corecta – fara perchezitii etc.
    absolut intimplator victoras spune, la nustiucare emisiune, ca este convins ca a facut o alegere buna atunci cind a propus o pe kovesi la dna.
    eu am inteles aceasta declaratie ca un semnal catre procurorii dna care instrumentau dosarul mircea basescu ca se afla pe partea corecta a baricadei ….

    tot astfel cum parlamentul controleaza guvernul ar trebui sa controleze si puterea judecatoreasca; ca parlamentarii romani se caca pe ei de frica justitiei, chiar nu e vina mea, dar constitutia nu i impiedica in niciun fel.
    numai in romania o comisie parlamentara de ancheta inceteaza in momentul cind se sesizeaza parchetul.

    in statele unite, in cazuri foarte importante, senatul se poate constitui in instanta de judecata.
    apropos: stii ca la americani (niste baieti care halesc “separatia puterilor” dinaintea lu matale) senatul poate destitui un judecator?

  47. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ lordul john

    difera doar contextul pe care-l analizezi…

    diversitatea . . . e normala in orice democratie

    diversitatea in contextul la care probabil te gindeai tu n-ar fi cuvintul potrivit pentru ceea ce avem noi aici pe blog, pentru ca daca in urma cu vreo 5 ani noi (aproape) toti eram aici pentru ca doream sa contribuim la evolutia pnl-ului, in timp ce azi nu mai e asa: suntem divizati, gindim diferit, suntem polarizati in gindire… cu toate ca in urma cu 5 ani credeam ca avem acelasi scop…

  48. Filip G spune:

    @elenick,
    intoarcerea trebuie sa se faca dupa alegerile din 2016.Tary trebuie sa demonstreze ca poate.Ori vrutul si pututul nu-s tot una.Eu daca gasesc nume pe listele PNL din cei care au plecat nu votez PNL in 2016.
    Imi tot notez nume sa nu-i ratez .
    Acici nu exista negociere in care sa cad la un compromis.