Eveniment cultural romanesc de anvergura la Viena

Artistul vizual Daniel Djamo si scriitorul Varujan Vosganian sunt invitatii organizatiei Kulturkontakt Austria pentru un eveniment dedicat marcarii a 100 de ani de la genocidul asupra armenilor in Imperiul Otoman. Evenimentul are loc la Institutul Cultural Armean, inaugurat cu acest prilej si este sustinut de Societatea Austro-Romana AUSTROM, Camera de Comert a Austriei, Ambasada Armeniei la Viena si editura Paul Zsolnay.

In cadrul evenimentului special va avea loc proiectia video-ului  „Soghomon´s Iblis“ de Daniel Djamo, aflat la Viena in programul de rezidente acordate de Kulturkontakt si Cancelaria Federala a Austriei, lectura unor fragmente din romanul „Cartea Soaptelor“ de Varujan Vosganian, a carui traducere in limba germana apare deja in a treia editie de la lansarea in noiembrie 2013, precum si o dezbatere la care participa unul dintre cei mai reputati orientalisti austrieci, prof.univ.dr. Jasmine Dum-Tragut de la Universitatea Salzburg.

 KULTURKONTAKT AUSTRIA, organizatorul si finantatorul evenimentului este cel mai activ promotor al culturii est-europene in Austria si Europa Occidentala. Sute de artisti si scriitori romani au beneficiat in cei 25 de ani de la infiintare de rezidente la Viena, expozitii personale si de grup, lecturi si traduceri ale operelor in limba germana, intermedieri de contacte profesionale cu operatori culturali din spatiul de limba germana si nu numai.

Institutul Cultural Armean de la Viena se inaugureaza pe 25 septembrie cu evenimentul „Istorii si istorie“ la care invitati sunt artistul roman Daniel Djamo si scriitorul Varujan Vosganian.

197 Responses to “Eveniment cultural romanesc de anvergura la Viena”

 1. Filip G spune:

  A nu se uita cum a plecat Melescanu din PNL la SIE.In ochii mei e un tradator,ca multi altii.Deci sansele lui sunt infime chiar daca prin absurd e scos Johannis din cursa.Eu nu-l voi vota.
  Melescanu spune ca e suspendat din PNL,acum dupa ce a demisionat de la SIE nu se intoarce in PNL ci candideaza incercand sa rupa voturi de la PNL.In opinia mea se alatura celor ce au tradat PNL-ul,nu stiu ce joc face?
  In opinia mea e la fel de prost precum MRU,demisionand de la SIE si sperand sa ajunga presedintele Romaniei.Sa fim seriosi si sa avem simtul ridicolului.Abia daca strange 200 ooo de semnaturi.Asta spune mult.O sa vedem cati ofiteri descoperiti sau acoperiti are Romania,asta va fi rezultatul……

 2. Mihail spune:

  Chiar n inteleg, maimutzoiul (tiberiu) este taracenistm liberalul, sorin numai ei stiu ce-or fi…dar in nici un caz liberali, atunci ce mama ma-sii cauta ei aici ?
  – Maimutzoiul sa mearga pe blogul lui Inima zburdalnica si sa exerseze acolo tehnicile de onanist.
  – Sorin, sa ramana la ungurii lui unde nu este necesar sa stii un minim de rumaneste. Asta nici daca vrea sa “vomiteze” nu are cum, deoarece nu stie cum se spune. Mai e ceva, in cazul lui asta, nu putem vorbi despre niste cerinte minimale cum ar fi : buna crestere, educatia, cei seven ani de acasa. La el, definitoriu este mitocania/marlanismul, comportamentul suburban, shaorma cu de toate, semintele si berea ieftina. Sa nu uit…si ragaitul.

 3. Mihail spune:

  @ Filip G.

  Nu gresi cautand o explicatie facila pentru intamplarea cu Melescanu.
  Aici este ceva mult mai complicat.
  Eu ma indoiesc ca Johannis ajunge in turul doi, dar vedem ce se va intampla.
  Antipatia mea fata de el este una, iar ce se va intampla este cu totul altceva.
  Uite, Udrea cum creste….

 4. Valeriu Mangu spune:

  O mare provocare pentru jurnaliști, realizatori radio, tv. etc.

  A cam sosit momentul ca Președintele României să-și onoreze cuvântul dat. Adică să facă publice dosarele ofițerilor “acoperiți” care se găsesc, în măsura în care se găsesc, printre candidații la funcția de Președinte al României.

  În logica lucrurilor, Președintele României în exercițiu trebuie să fie deja în posesia respectivelor dosare.

  În măsura în care Președintele României este în posesia acestor dosare și, respectiv, are dreptul legal să facă public conținutul fiecăruia dintre acestea, și mass-media poate să intre în posesia lor, în 24 de ore.

  Rămâne de văzut cui din mass-media îi dă prin minte schema prin care să intre în posesia dosarelor. Cine va da lovitura jurnalistică?

  Valeriu Mangu

  Preluare dupa: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 5. Filip G spune:

  @Mihail,
  fragmentare voturilor e cu dus intors.Cu cat mai multi candidati cu atat mai mici procentele lui Ponta in turul 1.
  Pana aici e logic,dar ruperea voturilor PNL se face pentru a creste sansele Elenei.
  Daca Macovei rupe din voturile Elenei.Intrarea lui Melescanu e gandita sa rupa din voturile lui Johannis.
  Daca asta e plata ce trebuie onorata de catre Melescanu pentru mandatul SIE,e jalnic.
  Sigur Melescanu obtine multe voturi de la ofiterii acoperiti si descoperiti.Insuficient pentru a ajunge in turul 2…

 6. Tiberiu septembrie 23, 2014 la 8:24 am

  Cand vreodata un ofiter acoperit s-a deconspirat numai pentru…a se deconspira…???

  Pentru ca eu unul chiar nu vad motivul pentru care zisul acoperit iese teatral pe un post TV ca sa ce….????

  Ce ascunde acest alt tip de show politic…???

  Ce se intampla cu adevarat in spatele perdelei de fum asigurate de catre acest Turcescu care nici macar stagiul militar nu a fost in stare sa si-l duca la bun sfarsit….

  Ce sa mai vorbim despre o misiune reala a unui ofiter cu adevarat acoperit, care strange din dinti, injura marunt, calca peste tot si peste toate, inima sa implicit NUMAI pentru a duce la bun sfarsit misiunea care i-a fost incredintata…..

  Daca a cedat nervos numai pentru ca s-a sculat cu fata la cersaf….ce sa mai zic altceva….???

 7. Mihail spune:

  Gata…Melescanu si-a depus candidatura.
  Fix la ora 10 AM.

  In plus, vorbeste frumos, se exprima cald si elegant. Nu din topor, nu cu lozinci. Nu zambeste stramb (nemteste).
  Dealtfel, ca deobicei.

 8. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Filip G

  nu e ceva nou… Fiscul e o institutie foarte rigida de cind o stiu, exceptind perioadele lui bodu si blejnar cind a fost flexibila pentru clientela sa…

  Scrisori de genul celor care sunt descrise acolo au fost trimise intotdeauna, bineinteles ca nu sunt ceva dezirabil cind vine vorba despre o institutie care ar trebui sa fie depolitizata, dar nu pot sa incriminez scrisorile astea mai mult decit pe cele de dinainte…

  Ca sa-ti spun si mai direct: n-am nici cel mai mic dubiu ca daca azi ar fi fost la putere cei din uniunea hotilor mai mult ca sigur ca s-ar fi trimis astfel de scrisori… Ba mai mult decit atit, imi aduc aminte ca in vremea lui boc toate institutiile erau folosite in interes de partid!

 9. Filip G spune:

  @sorin,
  Parerea mea e ca nu ANAF ,trebuie sa -mi sugereze ce sa fac.Trebuie sa fiu convins eu ca e bine.Dupa doi ani nu ANAF imi garanteaza FALIMENTUL PERSONAL in cazul in care veniturile mele nu cresc.
  Rostogolirea datoriilor ii afecteaza pe cetateni,smecheria e sa nu fie in mandatul actualului premier.
  Acum nu stiu daca Ponta crede in ea.Ori el spera sa ramana premier si daca pierde presedentia………

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Filip G

  datoria tarii se plateste prin sufocarea cetatenilor, din buzunarul lor se plateste.

  Si datoria asta a fost facuta de catre pdl-isti, sa nu uiti asta!

  Metodele de rostogolire a datoriilor sunt solutii disperate, care daca n-ar fi fost atunci o mare parte din oameni ar fi cedat psihic, si si-ar fi pierdut locuintele pe bani de nimic. Oricum, lucrul asta se intimpla! Multi oameni isi pierd casele, le poti vedea de citiva ani incoace in Monitorul Oficial partea a VI-a…

  Deci, ceea ce face statul asta nu e altceva decit sa mentina prin orice metode platitorul de taxe sa plateasca la nivelul maxim pe care-l poate el. Adica il sufoca la maxim ca sa-i ia banii sa se poata plati datoria externa, si cind vede ca e pe punctul sa sucombeze ii mai da o bula de oxigen… Nimic altceva.

 11. Kronstadt an der Graft spune:

  Interesantă această inflație de catindați. Se pare că Băsescu știe că-i va fi greu să-și pună omu’ în funcție și inundă scena cu obedienți. Iată dar după Udrițica și Macovista se iți și Meleșcanu. Ideea ar fi derutarea electoratului. Război mare în FSN, lupte fratricide ca-n evul mediu, se bat ajunșii între ei în timp ce populația suferă. Cred că ar fi cazul să punem de-o răscoală.
  Văd că primul lucru pe care l-au făcut a fost să nu lase nici o figură cu adevărat demnă de funcția de președinte să participe la vot. Probabil că s-au înțeles în sensul ăsta de la început, că dacă venea, de exemplu, una din tabere cu dl Pleșu în ring, îi dezmembra pe ceilalți. În al doilea rând au făcut și unii și alții tot ce le-a stat în putință ca oamenii indeciși să stea acasă, pentru a se putea concentra pe proprii combatanți. Dovada e că nu i-a interesat să-și atragă populația de partea lor printr-o aplecarea serioasă către adevăratele necesități ale acesteia, ci doar să-și formeze tabere cât mai extinse de mercenari politici. De aia și vedem apeluri către combatanți, de genul celor de pe stadion. Ceea ce mă neliniștește este că după alegeri va veni și răfuiala.

 12. adam mares spune:

  Zara Ovidiu
  8 puncte pentru care “dezvaluirile” lui Robert Turcescu miros a INTOXICARE. Parerea mea!
  1. Livret militar are doar un ofiter in rezerva, nu un ofiter activ. Livretul militar publicat de Turcescu este eliberat la data de 11.04.2010, cu mult dupa ce Turcescu ar fi trebuit fie incorporat. Chiar daca nu a facut armata, Turcescu trebuia sa aiba un livret militar cu precizarea “inapt serviciu militar”, eliberat in 1993-1994.
  2. Livretul militar nu este completat la rubrica act identitate.
  3. Specialitatea militară -213 – este pentru soldați și gradați, nu pentru ofițeri.
  4. Un ofiter acoperit nu are acces la statele de plata. Ce ofițer acoperit merge în fiecare lună și semnează statul de plată la angajator ?
  5. CNP-ul de pe livretul militar nu ii apartine lui Turcescu.
  6. Livretul militar prezentat nu este semnat de titular si nu are nici o treabă cu livretul militar al unui ofiţer sub acoperire.
  7. Daca s-ar fi deconspirat, Turcescu stia bine ca risca o pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani. De ce s-ar da in vileag ?
  8. U.M. 02515/B care figureaza pe stampila este Directia personal si mobilizare din Statul Major General, care are indicativ de unitate militară. Deci nu este o unitate secreta. Aceasta unitate se ocupa, printre altele, si de procedura de stabilire a calitatii de veteran de razboi. A se vedea ORDIN pentru aprobarea Normelor privind stabilirea calitătii de veteran de război de către Ministerul Apărării, semnat de catre Teodor Melescanu, care era Ministrul Apararii in decembrie 2008 cand aparea publicat in Monitorul Oficial respectivul document. Melescanu ?!

 13. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ kronstadt

  oricit ar incerca basescu sa deruteze electoratul… toti iepurasii astia se bat pe aceeasi felie de placinta… cea din partea dreapta (care e o idee mai mica decit cea din stinga)

  daca-l socotesc si pe tariceanu… doua zecimi din electoratul de dreapta vor merge pe linga felia stinga tot catre ponta

  melescanu in mod special… e o gluma de candidat, o sa vezi ca la vot nu va reusi sa obtina nici macar jumate din cele 400 de mii de semnaturi pe care le-a depus.

  deci, furtuna intr-un pahar cu apa, o sa ma amuz in turul 2 cind toti iepurasii astia vor negocia sustinerea pentru iohanis… degeaba. Dupa 2 saptamini vor lua x% din nimic… adica nimic. In schimb vor trebui sa se scotoceasca prin buzunare sa vada cum platesc afisele :D

 14. Kronstadt an der Graft spune:

  @sorin gyorgyfalvi
  Am precizat că nu se pune problema de vot al alegătorilor, ci al susținătorilor fiecărei tabere, iar în cazul ăsta băseștii nu sunt mai prejos decât sârbeștii :-) , că doar despre asta e vorba, Ponta fiind, nu-i așa, candidatul-ginerică.

 15. Filip G spune:

  @Kronstadt an der Graft,
  PSD ,are o mare problema,cine va fii premierul Romaniei daca Ponta castiga alegerile?
  Daca nu-i din PSD dece ar trage baronii pentru Ponta?
  Ori intre primul si al doilea tur trebuie sa transeze situatia.
  Tary iese din carti atat pentru prezidentiale cat si pentru postul de premier.
  Adica indiferent de partea cui joaca Ponta pierde sprijin din cealalta parte.
  In disperare de cauza accepta sprijinul Elenei……..

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Filip G

  si daca ar iesi Iohanis (prin absurd) cine ar fi premier?

 17. Filip G spune:

  @sorin,
  atat cat nu se schimba actuala componenta parlamentara.PSD hotaraste daca il mentine pe Ponta ori incredinteaza altui premier PSD sarcina de a forma un alt guvern.Miza PSD va fii sa castige alegerile din 2016 si sa ramana la impartirea bucatelor.
  Chestiunea cu presedentia e un orgoliu personal al PSD-istilor.
  Nu pot accepta faptul ca PSD rateaza post Iliescu sansa de a da presedinte.
  Ori parfumul de democratie aruncat de Ponta e pentru prosti”daca castig presedentia ,premierul nu va fii din PSD”
  Cine il crede?
  Prima batalie pierduta de PSD va fii numirea sefului SIE.Acesta va fi numit de Basescu….

 18. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Filip G

  :D

  basescu nu mai poate numi nimic… Seful SIE are nevoie de aprobarea parlamentului, ori ponta a spus clar ca parlamentul nu se va reuni pentru ca sa-i valideze lui basescu ceva (orice)

  dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare, ai presupus doar ca noul presedinte va respecta constitutia in spiritul ei…

  eu presupun ca daca ar iesi Iohanis s-ar continua exact stilul de interpretat constitutia avut de basescu! Pe baza faptului ca presedintele face numirea, imediat dupa alegeri vor fi demarate negocieri agresive pentru exact ceea ce critici tu acum: anume, pentru racolat parlamentari!

  Eu n-am uitat anul 2009! Am memoria buna!

  Tu de ce crezi ca se straduie iepurasii astia, candidati cu sanse minuscule? Crezi ca in afara de Tariceanu exista vreunul care-si pune speranta sa negocieze cu Ponta? :D

  Deci, revin cu intrebarea: cine crezi ca va fi premier daca ar iesi Iohanis?

 19. Filip G spune:

  @sorin,
  daca iese Johannis presedinte,PSD il arunca pe Maior ca premier.Are suficiente informatii pentru a tine in frau migratia.
  Mizele PSD vor fii enorme pentru castigarea alegerilor din 2016……

 20. Kronstadt an der Graft spune:

  @sorin gyorgyfalvi
  Nu știu de ce vă faceți probleme cine va fi primministrul lui Ponta. Dragnea ce are? Nu-i toată ziua cu Ponta după el? Sau viceversa.
  Echipa Viceversa. Doar s-a văzut ce știu să facă amândoi într-o barcă, cum știu să pună subalternii la treabă.

 21. Filip G spune:

  @sorin,
  daca as fii in locul lui Basescu i-as da sah lui Ponta.As numi pe Silviu Predoiu propunere pentru seful SIE,el actual tine locul vacant dupa demisia lui Melescanu.
  Ponta s-a pronuntat ca e OK si e de acord ca acesta sa fie interimar.
  http://www.obiectiv.info/victor-ponta-sie-va-fi-condus-pana-la-sfarsitul-anului-de-generalul-silviu-predoiu_54978.html

 22. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/iohannis-isi-anunta-strategia-pentru-turul-doi-cu-cine-e-dispus-sa-faca-intelegeri/
  Bravo,Johannis are coloana vertebrala.
  Cetatenii hotarasc cu cine voteaza in turul doi.Nimeni nu-i mandatarul voturilor pentru turul doi….

 23. Buddha spune:

  All
  La cate se intampla in fiecare zi in politica romaneasca, eu cred ca cel care va manca popcorn in ziua alegerilor va fi poporul roman, care oricum nu mai intelege nimic! :)

 24. Tiberiu spune:

  Marian Nicolae
  Sceneta burlesca a cabotinului Turcescu nu ascunde nimic.Ea devoaleaza prostia si porcia basista in toata plenitudinea ei.Toata lumea stia ce pramatie este Turcescu,acum el s-a dat singur in “gat”. El este evident marioneta Nasului care isi imagineaza ca poate produce daune electorale unui candidat pe care nu-l agreeaza.Exact invers se va petrece.
  Daca TUrcescu spune adevarul el a comis o infractiune grava impotriva securitatii statului si poate fi arestat imediat, judecat si condamnat in secret.Daca a mintit acelasi lucru este valabil pentru delicte multiple de uzurpare a unei functii si de denigrare a unor institutii esentiale pentru securitatea statului.

 25. Tiberiu septembrie 23, 2014 la 3:25 pm

  Mie imi miroase mai degraba a lucrare facuta cu premeditare pentru a desfiinta si a arunca in ridicol serviciile romane de securitate a statului, care de foarte multe ori au pierdut oameni de valoare in lupta ascunsa dintre servicii si inamicii tarii.

  Culmea este ca in marea majoritate a cazurilor, inamicii poporului roman se intorc direct impotriva oamenilor serviciilor deoarece acestea sunt in prima linie a frontului nevazut..

  Ca sa intelegeti mai bine, agentul X din serviciul Y isi face unii dintre cei mai mari dusmani posibili in caesta lume numai pentru ca si-a dus la bun sfarsit misiunea…..daca ajunge sa duca la bun sfarsit misiunea respectiva.

  Oricum privesti lucrurile, misunea agentului X este o misiune de sacrificu.

 26. @ Tiberiu septembrie 23, 2014 la 3:25 pm

  Sau, mai putem avea si varianta …Vadim, o varianta pe care eu unul nu-mi permit s-o emit:

  “Două tabere din servicii voiau să-și dea în cap cu listele de ofițeri acoperiți” Cazul Turcescu explicat de Vadim Tudor

  http://www.cotidianul.ro/cazul-turcescu-explicat-de-vadim-tudor-247782/

  Corneliu Vadim Tudor și-a depus marți candidatura la Președinție, arătând că până la 2 noiembrie „ăștia își vor sparge capetele”. Liderul PRM ar fi strâns peste 250.00 de semnături pentru candidatura

  „Până la 2 noiembrie ăștia își vor sparge capetele, vedeți bine ce se întâmplă. Să încep prin a spune că Ponta a pierdut sâmbătă peste 4 procente. au făctu ei un sondaj intern, coordonat de Liviu Dragnea, care a făcut această manifestare pe care nici Ceaușescu nu și-a permis-o. Ilie Sârbu i-a dat acest sfat”, a afirmat Vadim Tudor, la BEC.

  Acesta a vorbit și despre dezvăluirile lui Robert Turcescu, arătând că serviciile secrete s-au împărțit în două tabere.

  „S-au scindat servicile secrete, cele de partea PSD, Ponta și cele de partea Băsescu, PD sau partidul Elenei Udrea. Sunt două tabere și voiau să-și dea în cap cu listele de ofițeri acoperiți și Turcescu a fost sfătuit să se autodenunțe să atenueze puțin din șoc. Eu am scris de ani de zile că a fost ofițer acoperit și a fost plătit”, a mai spus liderul PRM.
  ————————–
  In opinia mea Turcescu nu este nici un fel de ofiter acoperit, poate unul facut la…apelul bocancilor……

  Tind sa cred varianta mea, anume faptul ca se doreste distrugerea ultimei bariere de aparare a Romaniei, anume serviciile secrete romane.

  De aceea avem acest teatru absurd cu Turcescu & Co.

  In Israel sau UK, sunt sigur ca nu s-ar fi intamplat o asemenea batjocorire pe fata a apararii unei tari.

 27. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Filip G

  iohanis zice ca nu va face intelegeri cu politicienii pentru turul 2?

  minte prin omisiune: le-a facut deja! inclusiv cu basescu prin elena udrea si boc, chiar acu citeva zile la uniunea unde erau toti laolalta….

 28. Tiberiu spune:

  Marian Nicolae
  Scopul basistilor cu aceasta farsa grotesca de prost gust este pur electoral.Faptul ca ei afecteaza nemijlocit securitatea statului asta este cu totul nesemnificativ pentru niste inamicii inraiti ai natiunii.
  Dupa parerea mea este f. bine ca acesti cabotini penibili sunt deocamdata tratati cu indiferenta de procuraratura militara.Daca insa vor incerca sa dezvaluie elemente suplimentare care vor periclita imediat politica de securitate a statului aceste paiate trebuie arestate imediat, judecate si condamnate departe de ochii presei pentru tradare. Simplu ca buna ziua.

 29. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Filip G

  Maior e un personal umflat artificial, exact pe aceeasi metode au fost umflatu Ungureanu, Melescanu…

  Oamenii proveniti din servicii sunt slugi, sageti… nimic altceva.

  Cristian Diaconescu asemenea.

  sper sa n-apuc sa vad tara condusa de vreunu din astia…

 30. @ Tiberiu septembrie 23, 2014 la 3:25 pm

  S-ar parea ca CTP vede lucrurile un pic la fel ca mine:

  Reacții la autodenunțul zilei
  CTP, despre cazul Robert Turcescu

  http://www.cotidianul.ro/ctp-despre-cazul-robert-turcescu-247681/

  Citez un fragment:

  “„Și dacă e ofițer acoperit, ce? Simplul fapt că ești ofițer acoperit al unui serviciu de informații într-o țară democratică a UE constituie ceva de rău? Că un delict nu constat în niciun caz”, a mai susținut acesta.”

  altul:

  „Nu știu cât de vinovat e Turcescu, ce a făcut, pentru ce se pocăieste, se spovedește, mărturisește în felul ăsta. Parcă e un pastor de prin Noua Anglie”, a continuat el.

  Cristian Tudor Popescu a mai spus că acum pare a fi „o redemonizare a serviciilor secrete la 25 de ani după Ceaușescu, al cărui lider este domnul Băsescu în acest moment”.

  El a afirmat că șeful statului „nu a avut nicio ezitare să înceapă un proces de redemonizare a actualelor servicii secrete”.
  —————————————————
  „Nu aș fi crezut că Traian Băsescu se apucă acum, după ce a reformat SRI și SIE, se apucă să le redemonizeze în campanie electorală, pentru ce?”, a menționat el.
  —————————————————
  „Ce a făcut Robert în seara asta (duminică seară – nr.), prin apariția de la televizor nu se încadrează de bine în nimic. Nici în ce a fost și nici în ce va fi”, a conchis Cristian Tudor Popescu.”

 31. @ Tiberiu septembrie 23, 2014 la 4:04 pm

  Problema este ca securitatea statului inseamna securitatea noastra a tuturor romanilor….

  Iar cine isi permite sa se joace cu acest lucru….sigur se va arde.

  Oricum dusmanii Romaniei profita de faptul ca nu mai avem armata, vezi si povestea infecta cu tinutul secuiesc, dupa care dorinta altora de a ne lua Transilvania, lista este lunga……

 32. @ sorin gyorgyfalvi septembrie 23, 2014 la 4:05 pm

  Nu fceti afirmatii cand nu stiti despre ce este vorba….

  Aflati ca nu toti oamenii proveniti din servicii sunt slugi.

  Inca un lucru la care va rog sa inchideti gura ca sa nu intre musca….

  Romania are inca centrala Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Electrocentrale, TOCMAI pentru ca au fost salvate de la falimentarea intentionata de catre SERVICIILE ROMANE stimabile !!!!

  Practic Romania a fost deja condusa de catre “unii din astia” multumita carora va frigeti inca puiul in cuptor si va faceti inca cafeaua dimineata….

  Ar fi fost interesant de aflat cum ati fi nimerit gaura de la WC fara lumina electrica in baie…….

  Asa ca, daca taceai filozof ramaneai….cum spune zicala……

 33. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ marian nicolae

  nu-i vina mea ca ai un nivel de inteligenta redus la intelegerea mot-a-mot a unor texte…

  cind ziceam “oamenii proveniti din servicii” … ma refeream la cei intrati intr-un alt mediu, si anume… politic

  oamenii din servicii nu sunt prosti… nici n-ar avea cum sa fie asa.

  mai mult decit atit, cei la care ma refeream eu inainte de a fi fost in servicii… au fost tot oameni politici, deci n-au nicio treaba cu pregatirea riguroasa care se face in servicii.

  daca n-ai inteles nici acum, spune-mi, ca-ti mai scriu…

 34. Tiberiu spune:

  Marian Nicolae
  Sigur este ca farsa pusa in scena de TB si Turcescu se desfasoara pe un teren minat.Ei sunt in in primul rand vizati de un pericol iminent si nu cei pe care ei ii vizeaza in mintea lor bolnava.

 35. Tiberiu spune:

  marian nicolae
  TB este un “maestru” al facerii raului dar cu povestea ” ofiterului acoperit” a dat-o rau in bara : isi face rau siesi si sclavetilor lui (ca Turcescu)

 36. Filip G spune:

  @Tiberiu,
  nu mai plange de grija ofiterilor acoperiti.
  Nu ai nervii tari nu intri in joc.Victimizarea ofiterilor acoperiti nu tine.

 37. Tiberiu spune:

  Filip
  Ofiterii acoperiti si descoperiti care isi servesc tara nu au nicio problema, dimpotriva.Problema este a celor care vor sa submineze securitatea tarii pentru scopuri electorale.

 38. Tiberiu spune:

  Filip
  tu si ceilalti basisti habar n-aveti pe ce lume traiti.Chiar acum 2 ore am auzit ca se discuta din nou problema suspendarii lui TB sau a inculparii lui pentru tradare. Se asteapta numai ca “mangafaua” sa spuna un singur cuvintel prin care sa incalce legea secretului de stat.
  Sa-l vedem daca are curaj.
  :-)

 39. Tiberiu spune:

  Sa vedem daca are nervii tari :-)

  ARTICOLUL 96
  (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
  (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
  (3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.
  (4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare

 40. Tiberiu spune:

  Sa vedem daca are nervii tari :-)

  ARTICOLUL 95
  (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
  (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

  (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

 41. Filip G spune:

  Tiberiu,
  nu va pati nimic Basescu,isi termina linistit mandatul si asta nu fiindca eu nu vreau.Ci datorita celor care pot dar au alte interese.
  Cum sa faci o campanie impotriva lui Basescu,daca il suspenzi?
  Lupta asta trebuie purtata cu declaratii dure,si dai si lupta!

 42. @ Tiberiu septembrie 23, 2014 la 5:01 pm

  O spun inca odata raspicat si clar sau in clar…..

  Teatrul cu Turcescu este un atac direct la adresa serviciilor de securitate a statului roman cu intentia clara de a le DISTRUGE ultimile ramasite de patriotism si iubire de popor…..

  Asta inante de a le DISTRUGE definitiv caci oricum au englezii si israelienii servicii secrete si pentru romani……sic.

  Armata romana au distrus-o deja……

  Industria au distrus-o,

  Economia au distrus-o,

  Agricultura au distrus-o,

  Sanatatea la fel……

  Serviciile romane au ramas efectiv ULTIMA REDUTA…….

  Cine are urechi, sa auda si sa actioneze in conformitate cu legile Romaniei si cu dragostea de tara.

 43. @ sorin gyorgyfalvi septembrie 23, 2014 la 4:38 pm

  La neuronul meu stingher, scuza-ma te rog dar daca-mi mai scrii odata tot n-am inteles nimic….

  Fa-mi un desen te rog.
  Merci pentru intelegere.

 44. ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT.

  Năstase: Turcescu, pionul sacrificat

  Iordachescu Ionut / 23 SEP, 2014 / 21:31 -
  http://www.dcnews.ro/robert-turcescu-ofi-er-acoperit-nastase-turcescu-pionul-sacrificat_454482.html#sthash.0Rh2EH2e.dpuf

  “Înțeleg că este vorba despre un ofițer acoperit al statului roman. Dacă este al statului român, în condițiile unui stat democratic, nu ar trebui sa fim atât de nervoși pe un asemenea subiect.

  Chestiuni de genul Turcescu și alte jocuri d-astea ne arată formule de deschidere la șah, în care se sacrifică un pion pentru a se câștiga la final un nebun.

  Dar dincolo de câștiguri strategice prin mutări tactice este o temă neinteresantă”, a declarat Adrian Nastase, marți, la emisiunea “Vorbește liber”, difuzată de TVR 1.

  Potrivit lui Adrian Năstase, lansarea unor amenințări privind divulgarea identității unui ofițer secret este dăunătoare.
  ——————————————————————————-
  “În momentul în care vii și lansezi proiecte de genul ofițerilor acoperiți lovești și în serviciile de informații și în credibilitatea în exterior a țării”, a spus fostul premier.
  ——————————————————————————-