PSNews – Ştire bombă (!!!): Lider marcant PNL (ăsta eram eu!) anunță că ar putea să nu îl sprijine pe Iohannis.

 

Iată ştirea apărută pe site-ul respectivei agenţii:

Unul din cei mai importanți lideri ai PNL a anunțat marți că nu îl va susține pe Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale în cazul în care se adeverește faptul că FDGR este o organizație urmașa de drept a Grupului Etnicilor Germani din Romania – organizatie catalogata nazistă.

Jurnalistul de investigații Ovidiu Zară i-a prezentat marți, în cadrul unei emisiuni la RTV, fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, o serie de documente și hotărâri ale instanțelor care dovedeau că FDGR, organizația pe care Klaus Iohannis a condus-o mai bine de 12 ani, este continuatoarea Grupului Etnic German, organizație nazistă din perioada celui de-al doilea Război Mondial.

În timpul emisiunii, Vosganian a refuzat să dea crezare acestor documente, invocând că nu cunoaște cauza. Totuși, după încheierea emisiunii de la RTV, liberalul a studiat documentele și a precizat că nu se va mai implica în campania prezidențială a lui Iohannis, în cazul în care ipoteza că FDGR este continuatorul unei organizații naziste.

”Dupa emisiunea de la RTV, i-am inmanat domnului ex-ministru de finante, liberalul Varujam Vosganian (invitat fara pic de credinta in jurnalisti conservatori ca mine, care au venit cu copiile documentelor din Arhivele Nationale), documentele care atesta ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania a depus in instanta, si a obtinut, statutul de organizatie urmasa de drept a Grupului Etnicilor Germani din Romania – organizatie catalogata nazista. Reactia lui Varujan Vosganian dupa emisiune si dupa ce a studiat documentele: “Daca e asa eu nu ma mai implic in campania electorala a lui Iohannis” ”, a precizat Ovidiu Zară pe pagina sa de socializare.

Iată care sunt comentariile mele:

1. Nu am anunţat niciodată aşa ceva. De altfel, dacă aş fi avut o astfel de intenţie opinia publică ar fi aflat altfel, pe canale de mai largă notorietate.

2. Ipoteza că Forumul Democrat al Germanilor din România ar putea fi  suspectată de ataşamente naziste este, ca să fiu amabil, o trăznaie.

3. Jurnalismul respectiv mi-a prezentat câteva documente fotocopiate, lipsite de semnături şi ştampile, ca fiind o decizie judecătorească. I-am promis că o să cercetez chestiunea, ceea ce am şi făcut a doua zi, contactând reprezentanţi ai FDGR.  Concluzia comentariului nr. 2 rămâne, în urma discuţiilor mele cu lideri ai comunităţii germane, perfect valabilă.

4. De altfel, dacă ar fi existat cea mai mică suspiciune, sunt convins că reprezentanţii diasporei evreieşti, altminteri extrem de sensibili la atitudini şi declaraţii de acest fel, ar fi reacţionat de atâţia ani încoace.

5. Ne vedem, aşadar, sâmbătă, la mitingul ACL.

 

196 Responses to “PSNews – Ştire bombă (!!!): Lider marcant PNL (ăsta eram eu!) anunță că ar putea să nu îl sprijine pe Iohannis.”

 1. emi spune:

  Cris
  Voi cauta textul.
  Pe vremea aia te admiram.
  A fost primul semn ca “trebuie sa faci ce zice popa si nu ce face popa”, cum frumos spune intelepciunea populara.
  Ce e mai trist este ca incet, incet, nici ce spuneai nu mai era de urmat…

 2. cris spune:

  @ emi

  desigur, exact ce spuneam, daca ai halucinatii inseamna ca se apropie rapid un episod psihotic, ai mai avut, ai umplut nu stiu cite pagini de blog reluind postarile mele din alti ani ca “sa-i saturi pe ceilalti” cu ele si sa vada dumnealor ce nenorocire as fi, deci nimic nou, dai iar in faza manica, si poate e intr-adevar cazul sa le amintesti personal celor de aici ca ai niste probleme serioase.

  Nu ti-a cerut nimeni sa admiri pe nimeni, e doar imaginatia dumitale bolnava, creatul de idoli cum spuneam, erotomanie amestecata cu paranoie si iluzii de grandoare.

 3. emi spune:

  Filip G.
  Si barbatii se “uda”, fix ca si femeile, mai ales ca in politica au mai multe sanse bisexualii. Cat despre sifilisul Elenei Udrea, e plin internetul, in plus eu nu sunt medic si nu am jurat sa protejez intimitatea oamenilor.

 4. emi spune:

  Poate participa si doamna doctor Anca Dragomirescu cu un diagnostic despre “gusa” si ingrasare… e doar un diagnostic si nu e nimic gresit, ne-a asigurat doamna doctor Cristina Rosca…

 5. Tiberiu spune:

  Emi este pur si simplu o manipulatoare basista platita care abordeaza un diapazon diversionist variat pe blog, de la chat intim,la postari New-Age,link-uri de propaganda basista.
  Faptul ca actiunile ei sint coroborate cu cele ale lui Adam si Mihail este de domeniul evidentei.

 6. emi spune:

  Acum vor sosi victimizarile, nu v-am scris numele intreg la niciuna, deci nu vreau sa va fac rau, dar le pot scrie…

 7. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/psd-mai-arunca-o-mica-bomba-in-curtea-lui-iohannis/
  Apropos care sunt strategii cu care a pierdut PSD prezidentialele?

 8. Tiberiu spune:

  @All
  @VV
  Daca,asa cum pare a rezulta din declaratiile haluicinante ale lui R.Turcescu, se va dovedi ca servciile de informatii ale armatei au fost implicate direct in actiuni de manipulare ale politicii interne acest lucru este un act criminal antinational deoarece misiunea armatei este EXCLUSIV apararea natiunii de dusmanii externi si amestecul in politica interna le este cu desavarsire interzis .
  Turcescu trebuie saltat imediat cu mascatii dus intr-o locatie secreta si anchetat la sange pentru declaratiile lui iresponsasbile care afecteaza securitatea nationala si increderea in armata.

 9. emi spune:

  Cand spun ca imi place o persoana inseamna ca as vota-o daca as avea ocazia.
  Cand spun ca iubesc o persoana inseamna ca i-as acorda un vals.
  La sex si la cafea am renuntat, chiar si in vis, asadar bateti apropouri degeaba.
  Puteti incerca si voi, pur si simplu te poti concentra mai usor pe alte idei.

 10. Lordul John spune:

  @Cris

  Sunt Mare Maestru al ceaiului de rostopasca, galbenele, anghinare si al uzului extern al acestora, si tocmai de aceea am zis de gargara, care nu ajuta mai deloc in cazul acestora. Daca făceau cu ceai de mușețel, mai ziceam.

  Mahalaua (de ce n-are ala copii, de ce are celalalt doua neveste, altul are cinci, unul are coșuri si in fine alta nu si-a tăiat unghiile de la picioare) e ridicata la nivel de norma moral-electorala.

  Daca asta e norma, de ce ne miram de cei care ne reprezinta? In fond ei nu reprezinta idealurile, ci frustarile noastre.

 11. Lordul John spune:

  @adam mares

  Corect ceea ce spune CTP. Mie, pe o chestiune de fonduri, mi-a dat termen după doi ani. Când am făcut cerere de devansare termen, ca pierdeam finanțările, mi-au devansat cu doua luni termenul.

 12. Mihai sr spune:

  @ Filip G
  Asa este: Porcii nu-s bipezi!, este invers: “bipezii” sunt uneori porci.
  Nu vad dece Varujan trebuie sa inghite “porcarii” numai de dragul de a “tine punti de comunicare”. Cand apreciezi o punte, trebuie sa te uiti cu cine.
  Ma opresc.

 13. Adam Mares spune:

  @tudor
  Am citit destul din corespondenta amoroasa a scriitorilor. Cred ca recordul la licentiozitate il detine Joyce. Dar el o iubea pe Nora, a fost femeia vietii lui.
  Cand esti indragostit de o femeie, esti original, pt ca femeia aceea devine unica. Cand vrei sa vrajesti o femeie pt ceva sex, lucrurile se schimba. Te vorbesc sabloanele, chiar propriile sabloane.

 14. Adam Mares spune:

  @tudor
  Pe de alta parte, iubirea nu se ghiceste in literaturizari pompoase, ci, de multe ori, in formulari aparent banale, dar autentic-umane. Care le pot parea altora ridicole. Vezi cazul Eminescu, de pilda.

 15. emi spune:

  Adam,
  Poti recunoaste cand esti indragostit si dupa vorbe, dragostea inspira, ca orice alt sentiment de altfel. Vorbele iti dau de gol sentimentele, impreuna cu tonul lor. De aceea un politician trebuie sa fie foarte atent, chiar la fel de controlat precum spionii. Nici vantul nu trebuie sa stie ce gandeste de fapt.
  De aceea VV sparge toate tiparele, poate tocmai pentru ca nu are nimic de ascuns…

 16. Adam Mares spune:

  @tudor
  Te-ai fi asteptat ca Lucian Blaga sa-i scrie unei femei “te sarut pe toate cele sase buze”? :P
  Sau ca Cioran sa spuna ca ar vrea “sa-si ingroape capul pt totdeauna sub fusta” unei femei? :P

 17. Adam Mares spune:

  @emi
  VV nu vorbeste ca majoritatea politicienilor pt ca are cultura si un vocabular bogat.

 18. Adam Mares spune:

  @tudor
  Si Apollinaire e interesant in corespondenta amoroasa.

 19. Mihai sr spune:

  @ Adam Mares
  @ Tudor

  Doua aforisme ale lui Lucian Blaga

  “Iubirea este al doilea surâs al tragediei noastre. Sau poate că totuşi întâiul”

  “A iubi e primăvară. A cunoaşte-nseamnă iarnă”

  …. si o poezie:

  Iubire
  Iubesti – când ulciorul de-aramă
  se umple pe rând, de la sine
  aproape, de flori si de toamnă,
  de foc, de-anotimpul din vine.

  Iubesti – când suavă icoana
  ce-ti faci în durere prin veac
  o tii înrămată ca-n rana
  străvechiului verde copac.

  Iubesti – când sub timpuri prin sumbre
  vâltori, unde nu ajung sorii,
  te-avânti să culegi printre umbre
  bălaiul surâs al comorii.

  Iubesti – când simtiri se desteaptă
  că-n lume doar inima este,
  că-n drumuri la capăt te-asteaptă
  nu moartea, ci altă poveste.

  Iubesti – când întreaga făptură,
  cu schimbul, odihnă, furtună
  îti este-n aceeasi măsură
  si lavă pătrunsă de lună.

  Lucian Blaga

 20. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  iar au fost luati basistii prin surprindere la faza cu bercea, inseamna ca trebuie sa mai scoata rapid pe piata un subiect gen agentu acoperit ca sa acopere stirea cu bercea…

  de cite ori sunt basistii descoperiti nu mai merge antena3, nici pe net nici pe tv…

 21. Mihail spune:

  @ Cris,

  Niciodata nu am putut identifica”consumatorii”. De multe ori au fost unul-doi pe langa mine, duhneau…iar eu nu reuseam sa detectez asta.
  Insa, o fost prietena medic stomatolog mi-a explicat de ce nu se imbata femeiele.
  Tot ea, mi-a spus ca sa ma uit la tenul barbatilor care presupun ca “servesc”. Arata, cumva altfel.
  Eu am remarcat tenul domnului Johannis, dar nu i-am dat deloc importanta.
  Acum, dupa ce ai spus tu mai sus, trebuie sa ma gandesc ca primarul popate fi un consumator ca si Baselu ?

  Imi cer iertare, insa cred ca eu am creat o confuzie.
  Am dorit sa nu utilizez numele in original si am ales o traducere.
  Cred ca am gresit.
  Eu faceam vorbire despre Hundertwasser , o minunatie a unui arhitect ungur, naturalizat de catre austrieci.
  Asa cum este ea, cu tavanele inclinate, cu podelel kish, cu fatada “manelista”, imi place la nebunie.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hundertwasserhaus

 22. Adam Mares spune:

  @mihai sr
  Poezia de dragoste a marilor scriitori e incantatoare. Si ea va ramane. Dar va ramane si cealalta latura a lor, pt cine poate intelege umanul, fara a stramba din nas superior.
  Mie mi-s la fel de dragi Miţu si Momoţel. :P

 23. Adam Mares spune:

  Ernest Hemingway o alinta pe Mary Welsh (a patra sa soție) Castravecior. :P

 24. Anca Dragomirescu spune:

  Mihail,
  1. Ti-am lasat un mesaj intrebare pe fb.
  2. Ma abtin sa vorbesc despre ten, desi…

 25. Adam Mares spune:

  @mihail
  Daca tot aveti secrete, tu cu doamna doctor, vorbiti pe fb. Nu va mai semnalizati pe aici. :P

 26. Mihail spune:

  @ Anca,

  Uite ca nu am gresit considerandu-te o “pasare rara”, adica o femeie foarte bine mobilata intelectual.
  Atunci cand intalnesti o femeie ca Cris, ca tine, nu trebuie sa le ocolesti, doar sa te bucuri ca nu trebuie sa explici de cateva ori ce ai vrut sa spui. Mai mult, nici nu trebuie sa te simti in inferioritate(ca barbat), exista multe femei citite.
  Sunt bucuros ca esti mult mai frumoasa decat eu te-am zarit si de cat, nici nu viseaza, musiu Adam.
  Presupun ca o conversatie cu tine este extrem de placuta, ca esti extrem de calda, iar o cafeluta bauta alaturi de tine te poate ajuta sa intelegi(inca odata) ce femeia trebuie iubita si respectata.
  ….Acum, tu fiind profesor, inseamna ca ai si o anume disciplina, foarte bine insurubata, ca al tine nu prea merge cu cioara colorata.
  Nu am absolut deloc pretentia ca ceea ce spun eu te reprezinta intocmai, insa-mi pun gatul zalog, la arabii de la ISIS, ca nu ma insel afirmand ca esti frumoasa.

  – Sigur, unde s-a vazut ca un medic sa nu aiba casa de vacanta si…lambriu.
  Am trait cativa ani, printre ei si am vazut ce apetit au pt. casele de vacanta. Am avut in familie doi medici mari, vestiti aici, insa astia erau de moda veche. Unchiu-miu (seful lui a treia medicala) era chisat rau, nici shpaga nu lua. Stiu ca s-a dus taica-miu cu o punga de cafea si era sa o incaseze urat de tot.
  – ca-ti pui “neuronul” la bataie, se vede si dupa alegerea masinii. Nu ai ales-o doar pt. ca era rosie, asta cu toate ca masinile Fiat sunt considerate cu o fiabilitate sub uratele si anostele germane.
  Important este ca ai ales cu sufletul.
  In rest, dupa fotografiile de pe FB, se trage concluzia, ca esti extrem de atenta cu “imaginea” ta. Stiu, o explicatie ar putea fi expunerea ta in fata studentilor, dar nu-i asa, tii neaparat ca sa fii cocheta. Eleganta.

  Demult tare, pe vremea lui ala impuscat prematur in decembrie, am fost cu un bun prieten, fin cunoscator de Timisoara, pe canalele Begai, cu vaporasul.
  A fost fabulos…
  Intrebare: mai exista acele canale, mai sunt navigabile ?

 27. Adam Mares spune:

  Daca e sa vorbim de ten, l-am vazut pe Victoras la A3, de ziua lui, nu mai apucasera aia sa-l smacluiasca si i se vedeau cosurile pe fata. Cred ca n-a trecut de pubertate. :P
  Johannis are ten gras, cu porii deschisi.

 28. Mihail spune:

  @ aDAM,

  Vorbesc unde vrea muschiul meu, daaaa ?
  Atunci cand tu salivai abundent, fiind in calduri, toti v-am rabdat.
  Mai tii minte cu urlai ca un lup…sau ce o fi fost aia ???
  In locul tau, m-as arunca in Dunare de rusine.
  Eu, port doar o conversatie civilizata cu doua doamne.

 29. Adam Mares spune:

  @mihail
  Vorbeste, vorbeste! Ai dreptate, nu visez deloc la doamna Anca Dragomirescu, i-am vazut privirea de aspida si mi-a fost de ajuns, sper sa nu am cosmaruri. :P
  Doamna @cris e tot un fel de Siberie, nu-mi plac oamenii pe care frecventarea bibliotecii ii usuca si ii ingheata. :P

 30. Adam Mares spune:

  Ce zice Vadim. Dar cine poate sti daca nu sunt minciuni?
  Ofiţeri şi Agenţi acoperiţi pe care Serviciile Secrete i-au infiltrat în presa română

  Într-o postare pe pagina de Facebook, Corneliu Vadim Todor a dezvăluit 12 nume de jurnaliști care ar face parte din structurile SRI și SIE

  I. S.R.I.:
  * Robert Turcescu (colonel)
  * Sebastian Ghiţă (maior)
  * Andreea Pora (maior)
  * Nadia Ciurlin (căpitan)
  * Cătălin Striblea (căpitan)
  * Mădălina Puşcalău (lt. major)

  II. S.I.E.:
  * Andrei Bădin (colonel)
  * Corina Drăgotescu (colonel)
  * Silviu Mînăstire (căpitan)
  * Mugur Ciuvică (agent)
  * Bogdan Chirieac (agent + agent dublu, ruso-american)

 31. emi spune:

  Mie mi se pare ca emotionatul este mai impresionat de avere decat de duduca…