Efectele perverse ale campaniei electorale

În campania electorală din toamna lui 2012, efectul pervers a fost colesterolul. Întrebat fiind care este cel mai mare adversar în campanie, chiar aşa am şi răspuns, fără să ezit. Nu PDL, nici PPDD, nici alt partid, ci colesterolul. Campania aceea a fost un adevărat triumf, am luat aproape 70% din voturi, şi alegătorii au început să sărbătorească mult înainte de ziua votului. Iar dacă socotim cât de primitori sunt ieşenii de pe malul drept al Prutului, vă puteţi imagina că nu a fost deloc o campanie uşoară, iar lupta împotriva colesterolului a fost singura pe care am pierdut-o fără putinţă de tăgadă.

În campania electorală din toamna lui 2014, efectul pervers este viroza. Am aflat că viroza este o plăsmuire romantică, are tulpini ca plantele. Fiecare om , aşa cum are îngerul lui, are şi viroza lui. Din când în când, precum Simon din Cyrene, oamenii îşi pot trece virozele de la unul la altul pot purta viroza. Ori dacă socotim că în ultimele săptămâni m-am întâlnit cu sute de mii de oameni, vă imaginaţi, prin ce grădină botanică, prin ce stoluri îngereşti m-am preumblat. Şi, dat fiind că oamenii aceia ne-au primit cu multă prietenie, nu au văzut niciun motiv să nu ne dea, împreună cu uralele, aplauzele şi gândurile bune, şi câte o frântură de viroză. Cu cât mai multă lume, cu atât mai multe viroze. Astfel încât, crezând că m-am vindecat de viroza dobândită în turneul din Moldova, săptămâna trecută, ea s-a reîntors, odată cu turneul din Ardeal.

Am mulţi prieteni. Ei s-au gîndit să-mi fie de folos. Fiecare mi-a recomandat câte un medicament şi, cum vă imaginaţi, fiecare mi-a recomandat cu totul alt medicament decât ceilalţi. Am fost şi la farmacie, am primit un sac de medicamente, altele, fireşte, decât cele recomandate de prietenii mei. Le iau pe toate. Am pe o foaie de hârtie înşirate, ca să nu le încurc, orere la care trebuie să înghit, să beau, să inhalez, să gargarisesc şi să compresez fiecare medicament. Vă ţin la curent.

Şi nu vă temeţi. Am înţeles că prin cyberspaţiu îngerii circulă, dar nu şi virozele. Cyberspaţiul are alte efecte perverse.

179 Responses to “Efectele perverse ale campaniei electorale”

 1. Mihail spune:

  @ gargarin,

  In mod normal, judeand dupa modelul tau de comportament, ar trebui sa-ti zic ceva de mama sau de morti.
  Insa, este sub demnitatea mea, chiar nu pot sa cobor la nivelul tau.
  Ai si seminte ?

  PS: Eu nu am spus nimic. Nu am absolut nicio vina ca-ti este mintea doar la vulgaritati.

  • Mihail spune:

   2. Ha-ha-ha……iti este mintea doar la “bombardit” .
   Povestea era despre cu totul altceva. Nici nu-i poti inchipui.
   Doar trei persoane plus eventual “spectatorii” pot intelege ceva.
   Nimic, despre viata paralela, nimic despre cuceriri feminine, nimic despre maicrosoft sau adees.
   Acum, dupa ce m-am dumirit….acum chiar ca esti prost.

   • Mihail spune:

    3. uite, moldoveanul (adica mois) daca-l surprinde pe “senator ca vorbeste cu o doamna” nu-i fac poze.
    Sa mori tu !
    Insa, daca atunci cand “vorbeste cu o doamna”, incep sa dispara misterios parti din lenjeria intima, ma pun pe inregistrari ambientale.

    PS : vrei si tu o copie ?

   • Adam Mares spune:

    Cred ca Mioara era secu. :P

 2. Tiberiu spune:

  Finita la Comedia basista !

 3. Tiberiu spune:

  @liberalul
  asocierea PNL cu PDL =asocierea cu Clanul Carpaci
  Asocierea PNL cu PMP = asocierea cu Scaraoschi
  de ce ? Intrebare fara raspuns….

  • gargarin spune:

   @Triberiu

   Du-te , Ba , LA BRUTARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE CARTITA KAGHEBISTA

   • @ gargarin

    Dar nu inteleg de ce e asa de rau sa mergi la brutarie? Cand eram copil ne bateam care din nou sa mearga la coada la paine pe cartela la brutarie…

    • gargarin spune:

     Si pe vremea copilariei mele mirosea imbietor la brutarie, amintirea acelui miros ma urmareste si astazi.
     BRUTARIA DE CARE ZIC EU PUTE A SOBOLANI.

 4. gargarin spune:

  Însă lucrul care a fost cel mai şocant până acum a fost audienţa înregistrată de ultima emisiune la care a fost prezent Ponta la Antena3. Sub 100.000 de oameni s-au uitat la Ponta. Iar Radu Tudor s-a făcut negru cînd a văzut audienţele. Despre Sultănescu, Teodorescu şi ceilalţi şobolani care mişună pe lângă Ponta nu mai vorbim. Apropo de audienţe, deşi o să abordăm acest subiect separat, să spunem că Antena3 continuă să piardă, săptămână de săptămână, telespectatori. Însă în legătură avem informaţii premium pe care le vom face publice într-un material exclusiv.

  Dobrogea, ultimul fief unde a început dezastrul

 5. gargarin spune:

  Legături periculoase pentru Victor Ponta cu doi dintre reţinuţii în Dosarul Microsoft. A fost angajatul lui Dorin Cocoş şi atât el cât şi Daciana deţin proprietăţi controversate într-un luxos Complex rezidenţial construit de Dumitru Nicolae NIRO, recent năşit de actualul ministru de interne Gabriel Oprea. Care, la rândul său, este naşul de botez al fiului din prima căsătorie al lui Victor Ponta. Dealtfel, Comisarul.ro a scris despre aceste două relaţii dubioase în urmă cu câteva luni de zile punându-vă în temă cu subiectul cu mult timp înainte ca dosarele Microsoft şi EADS să iasă la rampă.

 6. gargarin spune:

  La fel de pernicioasă este şi legătura lui Ponta cu Dumitru Nicolae NIRO, despre care Comunicatul DNA spune că a primit în conturi suma de 7,6 milioane de dolari. Nimeni altul decât proprietarul Dragonului Roşu, kilometrul zero al afacerilor chinezeşti în România. Dar şi proprietarul complexului rezidenţial de lux unde s-a mutat tot neamul Ponta-Sârbu. Despre NIRO se spune că este sponsorul şi intermediarul legăturilor chinezeşti ale lui Victor Ponta. Dealtfel, Dumitru Nicolae a fost nelipsit de la toate festivităţile organizate de Ponta cu prilejul vizitelor chinezilor pe la noi.

 7. gargarin spune:

  Tot în 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD.

  În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.

 8. gargarin spune:

  16 Iulie 2008, între Dorin Cocoș și Victor Ponta, a fost prinsă în dosarul cauzei Alro, aflat acum câțiva ani în instanță. Numărul de telefon apelat de Dorin Cocoș este cel al lui Victor Ponta. Discuția dintre cei doi are loc la două săptămâni după ce procurorul obținuse la de Curtea Supremă de Justiție autorizația de incerceptare. Iar totul a fost declasificat după două luni.
  Victor Ponta se afla în acea zi la Sibiu unde urma să participe la Raliul Sibiului. Victor Ponta- copilot, Edwin Keleti- pilot în Echipajul 99, așa cum arată referințele din acea dată despre Raliul Sibiului.

  În Iulie 2008, Victor Ponta era deputat PSD, vicepreședinte al PSD, nu avea funcție guvernamentală și abia în Februarie 2010 a devenit președinte al PSD.
  Dorin Cocoș era la acea vreme soțul Elenei Udrea.
  Elena Udrea era în Iulie 2008 secretar executiv PDL.

  Victor Ponta: „Da, domnu’ director!

  Dorin Cocoș: „Domnu’ președinte (Ponta era președinte al TSD, n.r.), ce faci?”

  Victor Ponta: „Ordonați! Sunt la Sibiu”

 9. gargarin spune:

  Tovarășe Iliescu, spre deosebire de cei care-ți doresc moartea, eu îți doresc să trăiești mult și bine. Atâta cât e nevoie ca să vezi cum ți se dărâmă construcția ”comunismului cu față umană”, respectiv încrengătura mafiotă de șpăgi și jaf la drumul mare pe care tu ai permis-o, incurajat-o și la care tu, Ion Iliescu, ai pus piatra de temelie.

  Săracule cinstit, știu că ești criminal din convingere. Știu că atâta vreme cât vei trăi, o vei face cu speranța că România nu putea fi altceva decât o slugă a Rusiei, că România nu poate fi decât vasalul Moscovei, indiferent cine ar conduce-o, că România nu poate supraviețui altfel decât ca satelitul Maicii Rusii. Și mai știu că suferi, Ion Iliescu… Suferi pentru că vezi cum ți se dărâmă șandramaua cârpită din cărămizi, chirpici, cartoane și bucăți de tablă. Suferi când vezi că mulți dintre români te-au ”mirosit” din clipa în care ai apărut dând din mâini la ”televiziunea liberă”. Suferi pentru că au supraviețuit destui mineriadelor care să-și amintească in fiecare an, in fiecare lună, in fiecare zi, in fiecare oră, in fiecare clipă că tu ești cel care ai asmuțit român contra român. Că tu, cu mâna altora, cu bâta altora, cu bastonul altora, ai mutilat, ai violat și ai ucis.

 10. gargarin spune:

  De aceea, Ion Iliescu, eu nu-ți doresc moartea. Îți doresc să trăiești atâta cât să vezi cum șpăgarii, hoții, jefuitorii pe care i-ai crescut, i-ai încurajat, i-ai protejat, să înfunde pușcăriile și să dea banii înapoi. Îți doresc să trăiești zvârcolindu-te la fiecare Hrebenciuc, la fiecare Cocoș, la fiecare Năstase, la fiecare Niro, la fiecare Andronescu arestat. Să te doară de fiecare dată inima aceea de piatră pe care o ai în pieptul tău de comunist criminal. Să suferi vâzându-ți construcția cum se prăbușește și mai mult de atât, Ion Iliescu, să te doară neputința ta de a distruge România, deși Iadul ți-e martor că ai încercat din toate puterile…

 11. gargarin spune:

  Trăiește, criminalule, trăiește să vezi cum crimele ți se întorc împotrivă-ți, cum fiecare victimă a ta e răzbunată cu fiecare cărămidă ce cade din ceea ce ai construit. Cu fiecare corupt pedepsit. Mi-ar plăcea să știu că fiecare mafiot închis îți dă o durere în piept, că fiecare condamnare îți pricinuiește o adâncă suferință.

  Să nu îndrăznești să mori, Ion Iliescu!

  http://www.comisarul.ro/editorial/sa-nu-indraznesti-sa-mori-ion-iliescu!_256101.html

 12. Tiberiu spune:

  Finita la Comedia basista !!!!!!

 13. emi spune:

  Io faccio marmelatta di melograno (rodie).
  E cosi profumatta che c’e andata via tutta la mia cattivita.

 14. liberalul spune:

  http://www.evz.ro/autoritatea-lui-iohannis-in-pnl-este-zero-tot-baronii-sunt-stapani.html

  Autoritatea lui Iohannis în PNL este zero. Tot baronii sunt stăpâni

  Si atentie, asta o spune presa basisto-udrista

  • Tiberiu spune:

   Johannis este o simpla marioneta a clanului mafiot basist din PDL care isi imagineaza ca daca s-au ascuns in colectivitatea onorabila PNL li s–a pierdut si urma de hoti si tradatori.Au mai incercat ei o manevra asemanatoare cand si-au schimbat culoarea portocalie in culoarea verde a legionarilor de care sunt mai bine reprezentati.
   Nulitatea politica Johannis care a fost parasutat de niciunde in PNL nu are greutate si este lesne manipulabil de gasca basista.
   Pana si Boc era o personalitate politica mai reprezentativa decat Johannis.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    asa e cum zici, parca si boc avea un cuvint de spus comparativ cu Iohan. Pe Iohan l-as asemana mai mult cu Funebru, caruia ii soptea pe silabe consiliera ce sa spuna :D

    • gargarin spune:

     Du-te , Ba , pe blogul lu Bombo , sa v-o trageti in idei politice. LA BRUTARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

     Ia-l si pe @triberiu , il lasi la primul BALAMUC pe dreapta , e asteptat cu nerabdare.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     ai rabdare, ca mai e putin si vedem cine si unde se duce! :D

     tare ma tem ca tu o sa mergi dupa basescu :D

 15. IO Galben Marian, descendent direct al castei gete conducatoare a Dacilor Liberi, am sa va impartasesc cele de mai jos:

  https://www.facebook.com/marian.galben.9/posts/307682032752854

  Nu poti spera in asta lume sa traiesti pana la adanci batraneti dupa ce ai batut tot ce se putea bate intelectual pe acest pamant.

  Dracul Insusi inclus……..

  Dupa ce ai batut regi si regine la propriul lor joc murdar de-a Divinitatea…..cu o usurinta care intrece intelegerea unui om obisnuit de pe aceasta planeta, nu poti nici macar spera sa ramai in Istoria Omenirii la fel cum un Achile a ramas in istorie gratie faptelor sale de vitejie la Caderea Troiei…..,

  Stiu ca s-au intreprins actiuni care vizeaza stergerea mea cu totul din analele existentei pe acest pamant….credeati ca nu stiu pana si acest lucru……????

  Il stiu si vi-l aduc la cunostinta……Mai ramane stergerea mea fizica pentru ca lucrurile sa …”fie in regula” pentru mai marii efemeri ai zilelor noastre…….

  Au murit oameni pentru vine cu mult mai mici decat vina mea……

  Am cutezat sa va stau in cale atunci cand ati vrut sa-mi stergeti poporul cu totul din Istoria Omenirii.

  Nu v-am lasat si v-am mai facut si de rusine la nivel planetar, luandu-va pana si galbenii din propria punga……pentru a plati ceea ce mi-ati gresit mie personal….

  Am cutezat sa ma joc cu supravietuirea popoarelor ca Insusi bunul Dumnezeu, pentru ca bunul Dumnezeu mi-a dat aceasta putere.

  V-am scos din ghearele mizere Poporul Persan si odata cu acest lucru, am indepartat amenintarea din coasta Maicii Rusia si a sfantului popor chinez.
  V-am batut intr-un mod rusinos eu un simplu get, numai prin puterea mintii mele si cu ajutorul Divinitatii….

  N-am avut portavioane la dispozitie si nici submarinele voastre, totusi v-am facut de ocara s v-am aratat limitele gandirii voastre care nu este mai presus de …genunchiul l broastei……

  Ati fost mereu speriati de Dacii Liberi pentru ca v-au batut intotdeauna, lasandu-l pe bietul Machiavelli cu mult in urma…..

  Nu ati stiut decat sa ucideti si sa stergeti de pe acest pamant absolut tot ce n-ati putut cuprinde cu mintea voastra bolnava…….

  Nu-mi pare rau ca amintirea mea se va sterge intentionat, persanii, rusii si chinezii sunt sigur ca nu ma vor uita.

  Rumanii mei deasemenea, daca se vor rascula acum pe 2 Noiembrie 2014 Anul Domnului.

  Pana si evreii si ai lor rabini vor avea grija sa-mi scrie cu litere de foc numele in cartile lor prea putin sfinte…..dar numai pentru uzul si studiul lor……

  Dragilor, cand cineva atins cu adevarat de Diviitate va bate atat de rusinos nu poate spera sa aibe zile lungi si monotone….

  Dar nu-i bai, nu-mi pare rau deloc, am fost plamadit cu un anume scop in asta lume si sunt bucuros ca am putut duce la bun sfarsit ceea ce era scris de multa vreme in Cartea Sfanta sa se intample.

  Va urma un razboi nimicitor, care la inceput va fi tinut in faru de catre cei care-l vor incepe, dupa care rachetele nucleare vor zbura “tout azimuth”…..fara ca cineva sa mai poata face ceva…….

  Doar bunul Dumnezeu va opri asta nebunie si-l veti vedea pe Iisus asa cum a fost el vazut cu doua mii de ani in urma, neschimbat, deoarece Eternitatea exista, iar acolo timpul nu are loc………

  Vreau sa stiti ca nu voi fi suparat pe fratii mei atunci cand voi cadea.

  Nu veti putea sa ma aparati o viata intreaga…..nu va veti putea pune cu Dracul Insusi…..care cauta in fiecare zi si in fiecare ora o falie in apararea mea pentru a ma rapune…….

  Dar nu-i bai, voi veti trai pe mai departe si veti duce Steagul Dac ajutati fiind de fratii nostri rusi si fratii chinezi.

  Atat am vrut sa va spun, sa va aduc la cunostinta ca stiu ce ganduri se zamislesc in capetele inamicilor nostri…..

  Atiu vrut sa ingenuncheati Lumea Intreaga, uitand de Babilon si Turnul Babel…..

  Sfantul Dumnezeu nu A uitat incercarea voastra de atunci si are grija sa nu reusiti nici in asta incercare…..

  Pacat ca nu ati priceput atunci si nu veti intelege nici acum…….

  M-ati numit necopt……am ras copios in sinea mea,…..fie cum vreti voi, dara eu stiu mai mult si vad mai multe cu puterea mintii decat vedeti voi cu ochii larg deschisi……

  Timpul nu are nici inceput si nici sfarsit, iar TOT ce exista in acest Univers este Unul.

  Mai sunt alti geti care vor duce mai departe flacara neamului romanesc, dar pentru ca acest lucru sa se intample, voi rumanii mei, trebuie sa va intoarceti fata catre credinta si catre bunul Dumnezeu, pentru ca altfel viitor pentru voi nu va mai exista……..

  Atat am avut sa va spun.

  Va las cu bine dara, cu mult mai saraci atat material cat si spiritual decat v-am cunoscut la nasterea mea.

  Faceti cele de trebuinta si ridicati-va din nou in fruntea popoarelor pentru ca acolo va este locul, neam sfant ales de catre bunul Dumnezeu.

  Tara Sfanta este Romania

  Iisus de aici a plecat pentru a deschide mintea celor din Israel si a-i aduce
  in Lumina.

  Dumnezeu este roman.

  Sa nu uitati niciodata cele de mai sus !!!!!!

  • gargarin spune:

   @Marean

   Parca erai putin jidan, acum esti geto-dac?

   Dumnezeu este roman? Misto! Stiam eu ca nu e tigan!

   Du-te , Ba , LA BRUTARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, NEBUNULE! Ia-l si pe Triberiu, nebunu’ alalalt :) :) :)

   @Triberiu
   Cacareaza Guzganeasca, vezi ca ai o invitatie de la @Marean.

   PS: ‘ra-ti ai drieacu da nebuni, nu are loc omu’ de voi sa combata !

   • Ia de priveste si invata draga Gargara…..poate-ti va deschide ochii, caci inima tare ma indoiesc……
    ————————————————
    ACTE DE IDENTITATE ALE NEAMULUI ROMANESC

    http://zalmoxa.fr.yuku.com/topic/4286/LIMBA-VORBITA-DE-ADAM-SI-EVA-1#.VE5JW58pDbc

    -Permanenta codului get-
    -Limba adamica:limba romaneasca
    -Adevarurile biblice si mitologice demonstrate mathematic dezvaluie marile enigma-
    Amanunte despre regii geti: Ene Basarab, Domikete, IoanI (Burebista). Dinastia Decebalilor

    Ita diis placuit-
    Ainsi il a plu aux dieux-
    Asa le-a placut zeilor.

    Doua statuiete de bronz, o inscriptie de la Histria publicata de Vasile Parvan si alta comunicata de cercetatorul Iordache Moldoveanu polarizeaza unitatea initiala a culturii si civilizatiei cu mult inainte de aparitia religiilor si etniilor. Statuieta de la Curtea de Arges- cu scriere ieroglifica “egipteana” stabileste existenta lui Uranus, cel dintai rege din Nordul Istrului. Dupa cronologiile egiptene, pentru ca domnise si peste Egipt, Manetho calculase cam 30.529 de ani pana la 334ien, data trecerii lui Alexandru cel Mare in Asia Mica. In Egipt, dinastiile divine dinainte de Menes figureaza ca mare Legislator De la MENES la Alexandru, preotii egipteni calculau 5000 de ani.
    Acelasi personaj- vedicul Manu- e numit Manes la palasgii turseni din Lidia, Minos din Creta, Deus Manes la romani, mannus la arimii din Germania. Dupa Champollion- cea dintai dinastie umana in Egipt incepe pe la 5867 ien, iar dupa cronologia lui Boeckh, pe la 5702 ien. Turditanii din Spania aveau codica de legi in versuri- identice cu ale agatyrsilor din Carpati (Strabo III,1,6) pelasge atribuite lui Herrmes, ce traia pe vremea lui Uran denumit si Pelasg-stramosul titanilor. Era denumit si Montu, Tum, Harmakhiris, Armais, Arimul. In legendele noastre este Manea sau Toma Alimos.(cf. N.Densusianu). Se fac referiri la VEDE.

    Statuieta de la ADAM.CLISI infatiseaza primul om prelat al Europei- IKARON cu originea-n Hamangia. El este inhumat in centrul monumentului de la Adam.clisi, constructie straveche pe care l-au atribuit lui Traian- falsificand istoria noastra nationala.

    Inscriptia de la Histria duce la stravechimea ATHAVAVEDEI- prima carte a vedelor- la zeitatile egiptene , la PELEG omul din Pades, pe numele adevarat TITA, si la Iahweh. Se arata cum acesta a mutat legea. Se mai afirma “transformarea” lui ARGUS – preot in “copt…

    Inscriptiile lui Iordache Moldoveanu, definesc celebrul autor al ESOPIEI denumea de fapt pe cel care a dat limbajul de la Slon.
    Iov si Bizantul sunt precizate in text, ca si casta olteana MOTRU.
    SIMA(Misa citita la Champollion!) era Leta- latona mama mitica a lui Apollo si Artemisei. BUCUR da primul calendar. OMU e ars de celti…. Se lamureste monosilaba “RO”, care alaturi de “mana”Roman) formeaza cuvantul ce inseamna OM INTREG rotund ca soarele.

    STATUIETA DE BRONZ DIN CURTEA DE ARGES

    Scurt istoric

    “In anul 1920, cu ocazia sapaturilor facute pentru complexul de cladiri al scolii horticole-pomicole din nordul orasului s-a descoperit o statuieta din bronz inalta de 11 centimetri, de factura egipteana, cu scriere hieroglifica, reprezentand o zeitate. Amuleta aceasta a fost incredintata de catre directorul scolii horticole profesorului de stiinte naturale si totodata directorului gimnaziului din Curtea de Arges, profesorului Nicolae Tanasescu, care la randul sau a predate-o institutului (muzeului) arheologic de pe atunci din Bucuresti. El si-a oprit si doua fotografii pe care in 1966 le-a incredintat profesorului Tudose Dracu Moldoveanu si doctorului Valerian Marinescu. Acesta din urma, cu ani mai tarziu(1975) prin bunavointa unui argesean, a solicitat concursul profesorului Constantin Daniel din Bucuresti care a “descifrat” scrierea si a dat urmatoarele explicatii:
    a) Este vorba decultul lui osiris. Zeul este reprezentat cu insignele sale in stadium de mumie, cu urechile descoperite in afara(semn distinctiv al unei zeitati) iar in partea de jos conturul urmareste intocmai sarcofagul unei zeitati.
    b) Pe aceastastatuieta de bronz, in jumatateainferioara se afla o inscriptie hieroglifa din care s-a putut descifra:

    “CUVINTELE LUI OSIRIS DE IUBIRE…. DOMN AL CELOR DOUA PAMANTURI….!”
    Prezentarea celor de mai sus, apartine Dr. Valerian Marinescu, si face parte dintr-un studiu medico-istoric de atestare a vechimii Curtii de Arges. Materialul ne-a fost trimis de catre profesorul Tudose Dracu Moldoveanu, cu o scrisoare in care-si anunta dorinta de a lucra in CERCUL DE STUDII PLURIDISCIPLINARE, cu ocazia unei sesiuni de comunicari organizate la Curtea de Arges.
    Multumindu-le celor doi oameni de cultura si pe aceasta cale, si intrand in posesie a fotografiei statuetei, s-o citim:

    G a m a U p s i l o 341:1068759-3-2
    Mag Opisul A-
    n U i n v e r s p u 938-2-6: 1245:107
    Pis e Nunu Ur-
    s a i n t r i u n g h 2981-3-3456710 ANUS intrig-
    h i i o t a s i O T 6-11-34-1- 1910:8725-2-a Io hot isit
    a i o t a c i f r a 2341-2- 1089765-3- iota Africa
    s a s e o c h i v i :108-18-349-3-5 AHOM ii SEU O-
    e r m e e t a d e d 105:2167:9:83-5-4 DE RATAE DM e
    o u a o r i e t a p 7254109-5- 83-5 61-5- EUROPA ta IO
    a s a r e t a u p u 541-2-23910:267-1 era pusa sta
    n c t c a p d e c e 183-2-610-16-754-8-98 NUT. Pe dac Ce
    r b a p o s t r o f 12:10967:3485 rb fost apro-
    d o v a p u n c t e 52-1-341:768109-8- po, vad Nucet
    l e t a d e d o u a 6129103-5-54-1-78 elevat da Do-
    o r I I o n t a c r u 231-1-4567-2-8109 RIO iota cur-
    c e I o t ad o v a 1056-18-187:2:943-3 ata COD e voi
    l I n I I o r I z o n91078-2-341:562-3- -zori NIL IO i
    n t a l e I n l I t 43261-3-57-12-8910 LATIN e-n LIT
    e r a u l m a r ed 987-1- 106-16-3415-5- ERA DM AVEL r-
    E t i p a r d o u a 5432:871:1096-7-apit ODE aur
    P u n c t e s p r e 67510-4-89234-1-1 este PRUNC P-
    D r e a p t a I o t 9310-3-817:4325 oet IDA part-
    a m a r e j m a r e 10-2-7845:1923-11-6: e mare ARSA J
    c v l c a t p u s e 91023:18-7-7546-2- Seul cu pact
    p e v I r f u l d e 10:92864-19-1357-16- e DELFI puru
    g e t e l o r e t a143:5896:2710-5—Get LETO era
    m a r e o r I z o n 10932:67-2 -854-7 – Nora RIM ZOE
    t a l a s e z a t a 345812-5-76910: lasata:ZETA- deci:

    “Mag, opisul APIS e Nunu URANUS, intriga Io hot; isit iota AFRICA:AHOM, ii Seu-ODE, RETA e DM e EUROPA ta, IO era pusa sta NUT.
    Pe Dac CERB fost, apropos vad Nucet, elevat da DORIO iota curate COD e, voi zori NIL, IO-I Latin e-n litera DM AVEL rapit ODE aur; esta prunc poet IDA, partea mare arsaJ. Seul cu pact e Delfi puru GET LETO era nora RIM Zoe, lasata ZETA”.

    M A G M U E N U N U 156:91078-2-324 MUE NUNU gas-
    I T H H O T H I I O 8-11-1109:2356:74 I ici THOT HH
    A H O M I I S O D E 2-1-134:10:789-2-56-1-H.AOM e SOD ii
    R E T A E E E R R R 1234-2-1059687-3-RETA-ReReRe
    S P U S A A C E PE:10:534-298-1 – PACS e AUM pe
    C E R B F O S T D V 324-2-5678-2-9101 REB fost duc
    A D N D L O R A O C 1092-3-6587-2-413: cod clar DAN
    O D E I I N IL N A 97610:81-75234-2- Nina io idei
    T T E D M L R A P I :145-1-61023781- 15-9 DM literat P-
    T O T E D C P E I D L 218:54693-7-7:10 oet decid P. d
    A M A R E E A J S 798-2-1063-13-4521:eja SEM arsa
    E U L P U E E A J F 2189:73-10-105-2-46-10- VEDE el fu pe
    G E T E T O L N O 156:4237-4-9101:GETI LETO NOR
    R A A I S Z E T A.8789:6453-2-2:LETA zisa A.-

    “Mue Nunu gasi ici THOT hhh.AOM e sod ii Retarerere. Pacs, e AUM pe Reb fost, duc cod clar Dan, Nina Io idei DM, literat Poet decide, P- deja SEM arsa VEDE, el fu pe GET Leto, nor Leta zisa “A”.-

    Sa citim mai departe:

    III
    m u e a o I I c I t 651:87109-2-324-2-IOM citi EVA
    h o t a a o m e h a 10967:8:12435-3—AHOM e hoata
    e p t a c s e p s e 7621:8459-2-310-7 – este PACS pe
    e d u c n d d a n n 1039-2-7128-2-546-2- NUN Deda NOD
    I n a I d t I m p o 12678453-4-910 intimida –PO-
    E t p p m s m a r s 12-2-34-1-57-12-8910-2-6 ET.pp.mm. ars S-
    a v e d e f u f t a a 1:6721:1053489-5T, Lela ARNOTA.-
    deci:

    “ IOM citi Eva-Ahom e hoata; este PACS, pe NUN Deda;NOD intimida poet, pp.mm.ars SEU ff.VEDA GET Lela ARNOTA.”

    I O M V V A H O M E 9834:67510-4-21 Mosu HAVE ci-
    T E S T E P E D D D 12345-2-1098-2-67-1- teste DDD. Pe
    I T E S T T V E D V 615:78124-6-672-1- Tit Arges Lut
    G E T L E L A R.- 1089345-5-3: VEDELE T-

    “Mosu AHVE citeste DDD Tit Arges, lut VEDELE T..

    M o s u v e e t t I 6:1109:1109:845:341: e mit TEUT SET
    T t I e t -5232-2- voit.-

    “E Mit Teut-SET voit”

    E M I T T E U T S E 1:5678-2-234-2-9101:2: e Teut mit SET. T. TT
    Estet.

    Scurt comentariu:
    Avem a face cu scrierea hieraltica. Parasind prejudecata ca scrierea hieroglifica precede din Egipt, toate scrierile, si ca o dovada ca la Arges avem un centru de cultura ancestral, iata ce comunica aceasta mica statuieta a carei vechime o pot stabili specialistii.
    Pentru cei care nu dispun de dictionare, vom da cateva explicatii:
    Apis era in mitologia egipteana taurul sacru-simbol agriculturii, a carui culoare era NEAGRA.. Pe frunte era reprezentat, cu o pata sub forma de triunghi,(existenta sip e statuieta unde incepe citirea inscriptiei!).
    Printre alte precepte de reprezentare, in afar petelor albe, pe stanga mai avea o pata de forma lunei, iar pe dreapta forma unui vulture, avand sub limba un gandac.
    Strabon mentiona si o vaca adorata la Menphis.
    De fapt mai pe intelesul, APIS era un mag istru(Mag al Istrului) pe nume symbolic PAIS, mentinut pana tarziu in chinul calugaresc de la noi.
    NUN in aceasi mitologie reprezenta Oceanul Primordial, Haosu-ul din care s-a nascut Re- zeul solar. El nu avea forma nici suprafata. De fapt cuvantul are o explicatie mai simpla: inainte de facerea lumii prin botez- e haosul, iar el este NASU;NUNU cum se mai spune pe la noi.
    Despre URANUS metaforic- cel ce-si inghitea fiii- tatal lui Cronos- pe inteles ar fi, ca nu exista idea de timp!
    AHOM- vulturul hieroglifa literei A, inceputul.
    Reta- am gasit-o decodificand cuvantul ARGO.
    NUT era zeita egipteana a boltii ceresti. Impreuna cu zeul Thot cum scrie Plutarch a nascut 5 zile ce completau calendarul:Copii sunt numiti Osiris, Horus, Seth Isis si Nephthis. Oricum e mama lui Re. In ceea ce priveste reprezentarea cerbului- era simbolul zeului suprem al nostrum Salmocsis. Numele era DOR. IO- cuvant tabu, nu intraductibil ce mai cred estetii. NIL- pe cod inseamna fiu.
    In toate inscriptiile Getii- au scris obsesiv despre arderea odelor stravechi- dovada minunatia ramasa in folclor, pentru ca scriptele au fost traduse in codurile de cult.
    In text apare litera J singura.
    De ce? Este cifra 10 deci 10. LETO sau LETA era mama lui Apolo si a zeitei Artemis din mitologia greaca.
    Acest JIU scris cu litere mari, a reprezentat enorm in diversificarea limbilor prin lingvistica matematica a Turnului Babel.
    Cum se stie Apol , patroana Oracolului de la Delfi.
    Mai apare aici si termenul RIM- de la care ne tragem si care nu are evident nici o legatura cu Roma.
    In a doua ecuatie lingvistica apare THOT. El este considerat inventatorul tuturor activitatilor intelectuale. Era “inima lui Re”
    Logosul, scribal divin, pe care grecii il confundau cu Hermes Trismegistos, si I se atribuiau 42 de carti-Cartea Magiei. Cartile lui sapientiale, commentate in chip si fel si stau la baza hermeneuticei- a zisei “stiinte” a interpretarii textelor vechi.( Un exemplu este descifrarea data da Constantin Daniel)
    Sod-dos, taina in codul ebraic, pe REB l-am aflat la Ocnita, insemnand CERB,.. Se mai specifica faptul ca SEM a ars VEDELE, dar de fapt era LETA- mama mitica a lui Apolo… cartile din limba adamica: la Arnota. Numele getului era LELA.
    A patra comunicare ne face cea mai mare surpriza: mentioneaza pe TIT- anterior lui HAVE, numindu-l Arges- pentru ca in urmatoarea comunicare, acest Teut- inventatorul scrisului- sa fie denumit SET-.Cum stim ca SET inseamna inlocuit, ca urmeaza uciderii lui ASEL, ca ABEL(apare in text sub forma AVEL!), avea obarsia in Arges, toata metafora biblica devine de o limpezime atat de mare incat aduce cu “Albul de la Cozia”.
    Ambele-s izvorul :ELINEI.

    Prof.Tudor Diaconu

 16. Lordul John spune:

  Febra e mare!

 17. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ziceati ca Stolojan nu mai e activ, dar eu l-am vazut aseara pe o scena electorala…

  • gargarin spune:

   Era in pauza , Baaaaaa. A zis Belescaru ca a aranjat el cu Ponta si poate sa stea linistiti baietii , e secret ca el si cu Carlanu si cu Draga Stolo si cu Tata (Popa) Socru si cu Popa Mare si cu Morsa si cu toti aialalti . Au servit Patria, BAAAAAAAAAAA!
   ‘Ra ti ai drieacu da securisti!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    asta a ta necesita tratament de specialitate!

    daca nu cumva scrii de pe wireless-ul de la spitalul 9, ca atunci imi cer scuze :D

  • Tiberiu spune:

   Toti basistii trasvestiti penelisti sunt activati las turatie maxima in speranta ca vor pacali electoratul *********************************
   VarujanVosganian spune:
   octombrie 25, 2014 la 2:13 pm
   @ Mihai sr.
   In materie de discursuri e vremea lui Blaga, a lui Predoiu, a lui Razvan Ungureanu si a Andreei Paul Vass. Asa au hotarat cei din echipa de imagine. Eu am vorbit numai la Iasi. E o actiune evidenta a PDL de a acoperi imaginea ACL iar colegii mei din PNL accepta asta.
   *********************************

  • @ sorin gyorgyfalvi

   A fost, cred, la Constanta cu Johannis.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   deci, tot eu am avut dreptate. Ramine Videanu, sa-l vedem si pe el. Cred ca o sa-l vedem la numaratoarea voturilor :D

 18. @ gargarin octombrie 29, 2014 la 5:53 pm

  Ultima oara cand am verificat parca era Gagarin….dar acela a fost OM nu ca altii o gargara…….de toata jena…..

  Adevarat ii ca am si sange evreiesc in vine, dara get eu ma soscot, n-are a face ce gandesti tu, o simpla garagara a unui om slutit sufleteste, care nu poate trai decat din suferinta altora…..

  Ce spui, am nimerit-o…..???

  Fii bun si nu injura, da-mi un raspuns care sa fie la inaltimea raspunsului meu, dupa ce m-ai facut albie de porci…….

  • gargarin spune:

   Scuza-ma, n-am vrut sa te ranesc.
   Fanteziile geto-dace au ceva traditie in istoriografia romaneasca. National comunismul a incurajat exacerbarea acestora. Cel mai important promotor era Ion Popescu – Puturi , care de fapt era specialist in istoria P.C.R.

   • Merci pentru raspuns.
    Nu-i bai.

    National comunismul a avut dreptate.

    Acesta a fost raspunsul la amenintarea extrena la adresa Romaniei. O amenintare care a aratat ce poate face in acesti 25 de ani nenorociti.