Şi, din păcate, această “alianţă” împotriva mea nu e la prima abatere…

Desi nu e in obiceiul blogului sa reia pe headline comentariile membrilor clubului, vă rog să-mi permiteţi să-l reproduc pe acesta, al lui Radu Alexandru Vasilescu, căruia îi mulţumesc, deşi, cel mai adesea, nu împărtăşim aceleaşi opinii:

“Citind printre randuri apropo de referirea la persoana politica Vosganian, referire facuta de numitul Ponta Victor, as vrea sa spun un lucru: nu cred ca e intamplatoare.

Daca-l cunoasteti, Varujan Vosganian e cam ultimul lider national ramas prin PNL. Sunt sigur ca-l cunoasteti desi de la unificarea cu PDL intr-u cuget si simtiri l-ati cam pierdut prin meandrele concretului…

Acest om politic Vosganian are insa o problema: domnului Basescu nu-i plac armenii. Asa ca pac la Rasboiu [adica DNA] si taca-paca dosarelu.

Ca dosarelu e prea bine maculatura asta-i alta poveste doar ca de gatul domnului Vosganian [iar acum sigur va amintiti de el] atarna greu pentru urmatorii ani talanga dosarelului. Si pe oriunde paseste se aude clinchetul basist din spatele talangii.

Numai ca fiind acest om politic cam ultimul mohican national prin ce a fost odata PNL-ul, acea talanga suna bine si pentru domnii din PSD.

Si uite asa avem o unire in interes in pomenirea numelui Vosganian intre un anume domn Basescu, renumit consumator de spirtoase si degraba aruncator de scrumiere prin palat, interfata santajabila la care se face aluzie in anumite articole si un domn Ponta.”

Doar o mică observaţie. Dosarul care mi s-a făcut nu e un dosar de corupţie, nu există în rechizitoriu nicio dovadă, cât de mică, a vreunui interes personal în deciziile pe care le-am luat. Dosarul a fost trimis la Senat de DIICOT, sub semnătura doamnei Alina Bica.

292 Responses to “Şi, din păcate, această “alianţă” împotriva mea nu e la prima abatere…”

 1. Adam Mares spune:

  Bietul Florin Zamfirescu: a trebuit sa participe, la Realitatea, la prelucrarea secretarului de partid Dorel Visan! :P

 2. Valeriu Mangu spune:

  Articolul “Temeiul unei cereri a Președintelui României adresate Curții Constituționale prin care Guvernul poate fi obligat să asigure alegătorilor din străinătate condițiile adecvate pentru exprimarea votului”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 3. Mihail spune:

  Johannis o tine din gafa in gafa:

  Klaus Iohannis, gafă zdrobitoare cu două zile înainte de alegeri

  Dacă la începutul campaniei pentru alegerile prezidențiale 2014, Klaus Iohannis a spus că a investit în case, în lipsă de copii, prezidențiabilul ACL face o nouă eroare de comunicare cu doar două zile înainte de alegeri.

  Invitat vineri seară la Etno TV, prezidențiabilul ACL a declarat despre regretul că nu a putut avea copii: “Sunt primarul municipiului Sibiu și, poate, dacă aș fi avut copii, n-aș fi făcut acest pas. Așa am avut mai mult timp și mai multă energie pentru a mă dedica carierei”.

 4. Mihail spune:

  @ Pacala,

  Din nefericire si pe mine ma “incearca” aceeasi stare.
  Dar, nu este bine. Insa, ce sa aleg ?

  In mediul celor care-l sustin pe Crin Antoescu, oppiniile sunt impartite, cei mai multi fiind total dezorientati. Este posibil ca o buna parte sa-si anuleze votul, asta deoarece nu pot vota un tradator.

 5. Mihail spune:

  Asa, cu titlu informativ, habar n-am cat o fi de adevarat:

  Potrivit datelor ajunse la centrul de comanda al lui Liviu Dragnea, estimarile arata ca Victor Ponta va obtine duminica un scor de 54%, iar Klaus Iohannis – 46%.

  Datele au fost transmise sefilor de organizatii PSD.

  “Astazi avem un avans considerabil fata de Klaus Iohannis, ultimel rezultate au venit acum o jumatate de ora si diferenta intre noi si ei este de 54-46″, le-a transmis, vineri seara, Liviu Dragnea sefilor de organizatii PSD.

  Pe de alta parte, in PSD s-a decretat stare de urgenta.

 6. Mihail spune:

  Un articol cam lung, imi cer scuze, dar la o cafelutza, dimineata, merge. Iar speculatiile pot fi interesante.
  Autor Ion Cristoiu.

  Analistul Ion Cristoiu a explicat vineri intr-o analiza detaliata mizele din spatele refacerii USL, dar si din spatele iesirii la rampa a lui Traian Basescu.

  In ceea ce priveste refacerea “simbolica” a USL (n.r. doar simbolica pentru ca partidul lui Tariceanu nu exista din punct de vedere juridic), Cristoiu considera ca aceasta nu a fost facuta doar ca exercitiu de imagine pentru a atrage voturi, ci pentru a “seduce” primari PNL sa se alature lui Victor Ponta, ajutandu-l pe acesta prin forta organizationala sa castige alegerile.

  “Demonstrațiilor anti-Ponta, Victor Ponta le-a răspuns prin reînvierea – doar simbolică – a demult cadavrului USL. Principalul scop nu l-a reprezentat, cum s-ar putea crede, seducerea electoratului lui Călin Popescu Tăriceanu, umflat în primul tur de voturile date pe șest de PSD-iști și de fraudarea locului trei, ci seducerea baronilor din PNL ca să trădeze în favoarea lui Victor Ponta.

  Demonstrațiile au menirea să provoace Revoluția la vot prin ieșirea la urne pentru prima dată în Istoria postdecembristă într-un procent mult mai mare, urieșesc, față de primul tur.

  Reînvierea USL pariază pe mașinăriile de partid, cele care au scos oamenii la vot din mai 1990 pînă azi”, explica Cristoiu pe blogul personal.

  “Al doilea eveniment, dacă nu chiar primul, e ieșirea lui Traian Băsescu”, care in opinia lui Ion Cristoiu a fost menita sa dezminta zvonurile ca ar exista un blat Ponta-Udrea-Basescu. Analistul considera insa ca acest blat exista si ca in spatele lui, dar si a campaniei lui Klaus Iohannis se duc lupte acerbe pentru preluarea conducerii “Dreptei”. Insa o victorie a lui Klaus Iohannis nu va mai lasa acest pol d eputere vacant. Cu alte cuvinte, in ciuda declaratiilor lui Traian Basescu, Cristoiu subliniaza faptul ca o victorie a lui Klaus Iohannis este ultimul lucru pe care si-l doreste Basescu.

  “Potrivit lui political corectly, în ultima zi de campaniei șeful statului care nu candidează ține un discurs plin de generalități democratice: Ieșiți la vot! Să nu se fraudeze alegerile!

  Traian Băsescu a ținut un discurs ieșit din comun.

  Pur și simplu a îndemnat pe români să iasă la vot împotriva unui candidat – Victor Ponta – și pentru celălalt – Klaus Iohannis.

  Nu cu puțin timp în urmă, Traian Băsescu îl ataca pe Klaus Iohannis, declarînd că nu va merge la vot duminică, în al doilea tur. La cele două confruntări, Klaus Iohannis s-a lepădat de Traian Băsescu, ba la un moment dat a fost mult mai dur împotriva președintelui decît Victor Ponta. Te-ai fi așteptat, plecînd de la legenda Traian Băsescu – impulsiv, ca și Klaus Iohannis – să fie atacat sau măcar tras nițel de urechi.

  De ce n-a făcut-o Traian Băsescu?

  Pentru că Monica Macovei, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Cătălin Predoiu nu se mai bat pentru victoria lui Klaus Iohannis. Se bate în schimb strada. s Ei se bat pentru conducerea Dreptei după alegerile din 16 noiembrie 2014. Monica Macovei e mai activă decît Klaus Iohannis. Ea o atacă deja pe Elena Udrea și, de fapt, prin Elena Udrea, pe Traian Băsescu. Oamenii Monicăi Macovei, ca de exemplu fostul consilier prezidențial Constantin Hrițuc, membru PMP, au început să lanseze zvonuri despre înțelegerea Udrea- Ponta, care nu e decît înțelegerea Traian Băsescu- Victor Ponta. În aceste condiții, Traian Băsescu și-a dat seama de riscul ca Monica Macovei, dar și Vasile Blaga, să pună înfrîngerea lui Klaus Iohannis pe seama înțelegerii dintre Traian Băsescu și Victor Ponta.

  Îndemnul clar adresat băsiștilor, adică electoratului său, de a merge la vot împotriva lui Victor Ponta, după ce a susținut că nici unul dintre cei doi candidați nu-i bun, e începutul bătăliei din partea Dreaptă după scrutinul din 16 noiembrie 2014.

  O bătălie care nu poate avea loc dacă Klaus Iohannis învinge”, explica Ion Cristoiu.

 7. Mihail spune:

  Tot la cafelutza merge si acest articol gasit pe internet:

  BOMBA care explodează în mâna lui Klaus Iohannis, cu două zile înainte de scrutinul de duminică

  Presa de la Chişinău a dezvăluit relaţia directă, de familie, a lui Renato Usatîi, un om al Moscovei şi virulent anti-român, cu bunul prieten al lui Klaus Iohannis, omul de afaceri Michael Schmidt.

  Schmidt este căsătorit cu Veronica, sora lui Usatîi. Schimdt este în acelaşi timp şi patronul Automobile Bavaria, firma care comercializează autoturismele BMW în România şi Moldova.

  Între Klaus Iohannis şi Michael Schmidt este nu doar o prietenie ci şi o relaţie de afaceri: Automobile Bavaria a pus la dispoziţie primăriei din Sibiu numeroase limuzine în ultimii ani, în cadrul unui contract de comodat. De ani de zile, Iohannis se plimbă la volanul unui BMW oferit de Schmidt. Abia în iunie 2014, Iohannis a întrerupt contractul cu Automobile Bavaria, dar nu şi prietenia cu Schmidt.

  Omul de afaceri este bine conectat în zona Sibiu şi Brasov şi participă la numeroase manifestări economice şi sociale. La Chişinău, prestaţia lui Usatii este bine cunoscută, el aflnâdu-se în prima linie a frontului anti-românesc, pledând pentru domniaţia Rusiei în aceasta parte a Europei. Klaus Iohannis a evitat sa viziteze Republica Moldova în timpul campaniei electorale, iar explicaţia este simplă: Ar fi ieşit mai repede la iveală legăturile cu Usatîi, via prietenului Schmidt.

  De altfel, Klaus Iohannis are o poziţie confuză şi evită să discute tranşant susţinerea frontului unionist, pro-european, din Moldova. Campania lui Iohannis a ocolit Moldova exact în aceste săptămâni, premergătoare unui scrutin esenţial pentru destinul european al Moldovei – alegerile de la 30 noiembrie. Acesta este şi unul din motivele pentru care Iohannis a pierdut voturile din Republica Moldova în primul tur al prezidenţialelor.

  Dezvăluirile incendiare privind relaţiile pro-Putin ale lui Iohannis pe filiera Schmidt-Usatîi, corelate cu sprijinul declarat de Laszlo Tokes, îl pun pe Iohannis într-o postură imposibilă de câştigător. Acesta să fie motivul pentru care Iohannis a refuzat confruntarea pe probleme de politica externă şi s-a refugiat astă seară într-un studio de televiziune legat şi el de interesele lui Schmidt?

 8. Mihail spune:

  Cozmin Gusa(fragment):

  Din păcate aşa s-a întâmplat, iar staff-ul al lui Ponta l-a făcut în ultimele două zile să facă două greşeli, atacarea la persoană sau la familie a lui Traian Băsescu, nu avea ce să caute, nu mai avea legătură cu campania şi 2.,prin acest pseudo-proiect numit USL 2, retrezirea lui Crin Antonescu, care, fiind extrem de supărat de Klaus Iohannis şi dezamăgit de acesta ar fi putut să stea inactiv. Uite că inabilitatea echipei lui Ponta l-a trezit”, a declarat Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

  În ceea ce priveşte intervenţia fostului lider al PNL Crin Antonescu, la Realitatea TV, consultantul politic apreciază că a dovedit o forţă de convingere extraordinară.

  “Treaba mai serioasă e legată de Crin Antonesu. Intervenţia sa a fost una foarte consistentă, legitimă şi corectă. Crin Antonescu a dovedit în această seară că are forţă multă, forţă de convingere. Sigur, el va merge forţat la vot. Evident, nu-l place pe Klaus Iohannis”, a mai spus Cozmin Guşă.

  O dreaptă care, vedem, apropo de vocile Iohannis şi Antonescu, vocea lui Iohannis total absentă, am înţeles că el el continua să interpreteze melodii pe la Etno TV în seara asta, în loc să ia parte la adevăratul joc politic, ceea ce arată încă o dată slăbiciunea echipei sale de campanie şi lipsa de fler politic al lui Iohannis”, a mai punctat Cozmin Guşă.

 9. Emil Mihai spune:

  Saptamina aceasta 5 studenti si doctoranzi de la Universitatea Cambridge au facut cerere la BEC si MAE (Ambasada Romaniei de la Londra) pentru a intra ca observatori la sectia de vot din Londra ; dau exemplu pe Ioana Pleasca studenta la fizica anul 3 , George Sarbu , masterand la Cambridge ( a terminat sef de promotie pe UPB, cu nota 10 la Automatica acum 2 ani); Alexandra Maria Bocse studenta la Cambridge, a comunicat direct cu Dorina Orzac, First Secretary Embassy of Romania in the UK; toti au fost refuzati!

 10. emi spune:

  Crin Antonescu ar fi vorbit oricum în ultima zzi de campanie electoral, dacă nu pentru, măcar împotriva răului cel mai mare.
  Şi nu a vorrbit pentru o echipă sau un partid, a vorbit pentru România.
  Crin Antonescu are mai multă forţă singur, decât înconjurat de interrese de partid. Câţi oameni politici români se pot elibera de partide?!
  A mai făcut-o VV, eliberându-se de limitele unui Partid Conservator şi îmbrăţişând ideea dreptei, dar puţini i-au înţeles motivaţiile.
  Adevăraţii bărbaţi politici se pot elibera de limitările şi constrângerile unui partid, atunci când interesele unei ţări o cer.
  Această campanie electorală ne-a făcut un rău şi un bine, ca de obicei: ne-a divizat şi ne-a reamintit care sunt metodele de luptă comuniste.

 11. Pacala spune:

  Mihail
  Nu pot sa te sfatuiesc daca sa votezi si cu cine. Eventual bei o cafea fierbinte cu lapte sau un vin si le urmaresti detasat zbaterea de a obtine puterea

 12. Mihail spune:

  @ Pacala + (emi),

  Iti multumesc pentru raspuns.
  Nu voi vota ceva, gandul din aceasta clipa, este ca sa merg la sectia de votare si sa scriu ceva pe buletinul de vot, sa aplic stampila de cateva ori.
  Ambele variante sunt niste prostii, o manifestare de infantilism.

  Pe site-urile cu Crin Antonescu, parerile sunt impartite, insa “marea masa” nu va vota Johannis. Nu-i pot ierta tradarea lui Crin.
  Ceea ce s-a obtinut dupa interventia de aseara, este ca nu-l vor mai vota pe Ponta.
  Cu Johannis presedinte, cooperativa nu dispare, nu apare o reformare a partidului liberal.

  Emi, ma surprinde postarea ta. Tot timpuil campaniei i-ai calact in picioare pe cei care nu erau de aceeasi parere cu tine, cu cei care nu-l agreeaza pe Johannis.
  Poate vei intelege, ca noi, cei care-l apreciem pe Crin, avem alte standarde, ca vedem diferit lucrurile. Asta nu inseamna ca suntem mai putin liberali.
  Crin Antonescu ne-a demonstrat ca se poate fara miciuna, fara dosare penale, fara furt, numai si numai spunand adevarul. Ca poti sa-ti dai demisia in mod real, atunci cand ai inregistrat un esec.
  Nu fac apologia lui Crin, dar acest om nu s-a jucat cu demnitatea lui si a noastra.
  Ar fi minunat daca s-ar intoarce, daca ar reforma din temelii PNL.
  Mai sunt doi ani pana la alegerile generale, putem IMPREUNA, face multe. Doi ani, nu sunt multi.

  Iti respect alegerea de la vot, asta cu toate ca eu am o opinie contrara.

  • Mihai sr. spune:

   @Mihail
   Si d-ta si d-nul care semnează @Pacala îndemnați lumea sa nu meargă la vot. Daca n-aș fi convins ca sunteți activiști (mercenari), as spune ca sunteți neferici si deznădăjduiți. In fapt, faceți o opera de distrugere a conștiințelor fragile si nehotarate.

   Neparticiparea la vot sau anularea votului scriind nu știu ce pe el, nu face decât sa-l avantajeze pe Ponta, si dv. știți asta. De ce nu spuneți d-lor asta direct, de ce va ascundeți după fraze fals-filosofice si duplicitare ?
   “Adevărata fata a mișeliei nu se vede pana nu avem desfacecu ea” (Shakespeare).

   • Pacala spune:

    Mihai sr
    Ori nu stii sa citesti ori esti prost. Unde am indemnat eu lumea sa nu mearga la vot?

   • emi spune:

    De fapt CA a fost rugat să nu se implice, pentru că deranja pe noi veniţi, liberal-democraţii. De aceea a stat retras, tocmai pentru a se putea face în linişte fuziunea. Crin Antonescu nu are talent organizatoric, pentru asta trebuie sa fii suficient de dur să elimini merele stricate din organizaţie. Mai ales când depinzi de fondurile baronilor locali, e dificil să pui pe picioare o organizaţie funcţională.
    PNL ar trebui să aibă 4 vicepreşedinţi, unul pe organizare, unul pe imagine, un trezorier şi un futurolog. Preşedintele PNL ar trebui să aibă votul hotărâtor.
    În acest moment Vasile Blaga ar fi organizatorul, Crin Antonescu responsabil de imagine, Varujan Vosganian futurolog (ideolog şi preparator de viitori barbaţi politici liberali), şi la trezorier nu ştiu, nu cunosc.

  • emi spune:

   Klaus Iohannis este la fel de curat ca şi Crin Antonescu, doar că are alături familia socrilor care se pricepe la afaceri.
   În plus, Klaus Iohannis nu a criticat politica PDL, de aceea putea fi susţinut cu oarece entuziasm şi de expedelişti.
   De fapt orice om cu IQ peste sută a priceput asta, cine continuă cu case, cu copii sau cu cuţite în spate, nu poate fi decât manipulator sau sub sută.

 13. gelu spune:

  “Venny Visătorul · Top Commenter · UNIVERSITATEA BACĂU
  Bună dimineața, ciocoflenderilor!

  Azi e ultima zi de făcut spume. Comentați cât de mult puteți într-un etern delir ce frizează ridicolul. Luați poza lui Băsescu și începeți să vă rugați:

  Dragă Trăienel,
  Președinte cu capul chel
  Și privirea încrucișată
  De alcool tulburată.
  Vino, dragă, să mă vezi
  Știu că pe Iohannis îl ”meditezi”
  Și exemplul tău am să-l urmez
  Când am să votez.
  Hai băsiști cu toți la vot!
  Să le-o dăm PSD-iștilor în bot!
  Mafia PDL să o reinstalăm
  Și țara să o guvernăm.
  Să tăiem salariile!
  Să le jumulim alocațiile!
  Împreună să furăm
  Pe votul lor să micționăm.
  Dă-ne Iohannis putere
  Ca să facem avere
  Pe români să-i umilim
  Doar noi, bine să trăim.
  Pe Băsescu de pușcărie să-l scăpăm
  Și împreună să votăm.
  Prim-ministru să-l numim
  Într-o mare familiglia să ne unim.
  Să votăm ”o schimbare”.
  Pentru cel ce case multe are
  Și copii a vândut
  Și în cur l-a durut.
  Pe cel ce în fund l-am pupat mult
  Și este incult.
  Uniți-vă toți cei fără minte!
  Votați Iohannis președinte!”

 14. Pacala spune:

  Mihai sr
  Ori nu stii sa citesti, or esti prost. Unde am indemnat eu lumea sa nu mearga la vot?

  • emi spune:

   Doar repetând fraza asta, îndemni oamenii să nu meargă la vot. Printre multe alte fraze în acelaşi stil. Se numeşte NLP, programare neuro-lingvistică şi eşti mare mester. Se pare că totuşi nu eşti destul de meşter.