Tema zilei – 1 iulie 2010 – “Se cauta un presedinte!”

In luna iunie Romania nu a avut presedinte, iar Partidul Democrat a avut un presedinte in plus. Nu tu solutii miraculoase si declaratii de presa de la Palatul Cotroceni, nici cumparaturi cu alai la supermarket ori dansuri cu tiganci! Cat despre vestitele bai de multime, ce sa mai vorbim…Ar fi pacat sa avem un presedinte cuibarit si nespalat in felul acesta, cand multimile abia asteapta sa-l spele din cap pana in picioare…

75 Responses to “Tema zilei – 1 iulie 2010 – “Se cauta un presedinte!””

 1. Toni spune:

  La morgă l-a căutat cineva?!

 2. baiatCUminte spune:

  cand multimile abia asteapta sa-l spele din cap pana in picioare…in scuipat(scuze! stiu ca aici se discuta mai elevat dar, nu am putut rezista sa nu completez punctele de suspensie, asa cum faceam odata la exercitiile de engleza)

 3. baiatCUminte spune:

  ati putea gasi in loc de cuibarit si nespalat doua “epitete” care sa rimeze ( e aproape poezie) cu flegma? termenul ar fi mai apropiat de vocabularul “Jucatorului”.

 4. lorduljohn spune:

  Ultimul, nu cel din urma, articol publicat de Mircea Platon, in ziuaveche.ro si intitulat Sindromul Bucuresti din care va citez mai jos:
  “Romania e plina de oameni care cer “solutia” si de oameni care ofera “solutia”. E plina, adica, de oameni neputinciosi si de smecheri. Unii au ajuns neputinciosi tocmai pentru ca s-au crezut smecheri. Altii se dau smecheri tocmai pentru ca sunt, in sinea lor, niste neputinciosi. |n esenta, slabiciunea Romaniei se datoreaza minciunii care ii uneste pe victime si pe calai. Expresia cea mai clara a acestei complicitati intre elita pradatoare si poporul haituit, a sindromului Bucuresti, ne-au oferit-o ministrii guvernului Boc. Astfel, ministrul Berceanu a recunoscut ca guvernul practica “minciuna prin omisiune”, iar ministrul Sebastian Vladescu a declarat, pentru a sustine masurile de austeritate bugetara, ca: “Era foarte usor sa mintim in continuare.” Daca ar fi fost usor, ne-ar fi mintit in continuare. Asta e sigur. Ceea ce i-a determinat sa recunoasca faptul ca ne-au mintit nu e onestitatea lor, ci starea de fapt, realitatea. Din pacate, in Romania, starea de fapt poate coroda minciunile celor de la putere, dar nu poate da nastere la adevaruri. Elita de dumping recunoaste ca a mintit doar pentru a putea trece la o noua minciuna. Ca si “condamnarea regimului comunist”, marturisirea minciunii nu este preludiul adevarului, ci parte a unei noi minciuni. A unei minciuni mai mari, mai elaborate. A unei metaminciuni.”
  “De douazeci de ani Romania e plimbata dintr-un buzunar in altul al fostei si actualei “oligarhii coloniale”, dupa cum o numeste Ion Varlam (http://constiinte.ro/romania-lui-ion-varlam-pseudo-romania-conspirarea-deconspirarii).”
  “Cum nu simpatizez cu niciuna din actualele forte politice, si cum nu am incredere nici in fortele politice care mijesc la orizont, cum nu am nimic de a face cu acea “Romanie profunda” care aud ca umbla prin tara “oferind solutii” pe tava, ca un serbet cu apa rece, ca tot e caldura mare, cum nici nu vand nimic, nici nu cumpar nimic intr-un sistem care are ambitia de a fixa tuturor un pret, ma opresc aici cu interventiile mele publice pe tema politicii din Romania. Le multumesc colegilor – nevazuti! – de la ziuaveche.ro, care au avut generozitatea si onestitatea de a-mi gazdui opiniile, diferite de multe ori de ale lor. Le multumesc si celor care m-au citit. Punct.”

  • @lorduljohn

   Cine a mantit mai vartos si a mituit mai mult, a avut in 2008 si 2009, reteta de succes in castigarea alegerilor. E, intr-adevar, o complicitate intre cei care mint si cei carora le place sa fie mintiti. Altfel cum ar fi luat o treime din voturi un partid care voia sa introduca a treisprezecea pensie? Ori un presedinte in functie care anunta in campania electorala din toamna lui 2009, ca, iata, criza economica s-a sfarsit.

 5. Petru Groza, Gheorghiu Dej, Ceausescu , Iliescu, Constantinescu, Basescu.
  Cine-o mai zice presedinte sa dea dracii in capu’ lui.

  • @alex.dumitrascu

   Nu e bine sa aplicam modelarea matematica, pentru ca ar trebui sa utilizam seriile de date. Ori seriile de date, cum apar din numele astea, nu ne duc prea departe. As avea, totusi, rezerve in a-l include pe Emil Constantinescu aici. A avut si el lipsurile sale, dar el nu apartine lumii celorlalti pomeniti.

 6. un liberal optimist spune:

  Pai ce treaba mai are presedintele cu Romania? Gata, reformat-o, a bagat-o in c…t. Omul si-a indeplinit “misiunea”…

 7. Barosanul spune:

  Domnule Vosgavian,

  In ultimele zile, Borbely, Blaga, Boc, Udrea, Berceanu, Videanu au fost fie preocupati cu taierile a 59.000 de locuri de munca si adaogarea de 5% la TVA fie cu instaurarea Dictaturii lui basecu la TVR si Radio, cind in tara se petrecea un dezastru. Asta numai pt ca masurile economice le afecta clientela de partid pe cind dezastrul din tara afecta peste 13.000 de gospodarii ale caror ‘fraieri’ le luase deja votul pina in 2012.

  Domnule Vosganian, in legislatia Romaniei inca in vigoare exista raspunderea ministeriala, deci e timpul ca incompetentii sa plateasca cu libertatea.

  Dl Antonescu a lasat sa inteleaga ca ar exista o deschidere catre o colaborare cu PSD. Parerea mea mi-am exprimat-o pe blog de mai multe ori, deci nu mai e nevoie sa spun ca trebuie facut un plan bine structurat si actionat urgent spre interesul Romanilor si al Romaniei.

  • @Barosanul

   Eu am fost cateva zile plecat in Armenia, am avut intalniri cu presedintele, cu presedintele Parlamentului, cu ministrul de externe etc. si nu stiu prea bine cum s-a ajuns la concluzia asta. Dar ea nu pare a fi impartasita de Ponta.

 8. un liberal optimist spune:

  Ma gandesc ca omul o fi ocupat cu studiul Constitutiei…Invata cum s-o incalce fara sa mai fie “sanctionat” de CCR.

 9. Bibliotecaru spune:

  Sunt oare eu singurul care privesc la viitorul României şi îmi este mai frică decât îmi era pe vremea lui Ceauşescu? O fi normal ceea ce se întâmplă cu mine?

  • @Bibliotecaru

   Nu poate sa-ti fie mai frica. Acum , daca nu-ti place, poti pleca, poti privi la televizor la lumea intreaga, poti tropai la mitinguri de protest. Eram mai puternici , poate, pe vremea aia, pentru ca adunasem mai multa sauferinta innabusita. Ca nu e mai rau , e si sansa lor, caci nici inversunarea de face lucrurile sa fie mai bine nu exista cu aceeasi putere.

 10. un liberal optimist spune:

  @Bibliotecaru,
  Pe timpul lui Ceausescu parea o eternitate. Acum, mai avem..2 ani jumatate. Poate mai putin daca crapa Uzurpatorul de constitutie..Sigur, mai pot aparea si alti factori…

  • @un liberal optimist

   Ceausescu era pe viata, precum patrtiarhii. Si mie mi se pare cam mult doi ani si jumatate care au mai ramas din mandatul lui Basescu. Cred ca si lui a inceput sa i se para…

 11. Barosanul spune:

  @ Bibliotecarul

  Inca din 7 Decembrie cind am constatat furtul la alegeri, nimeni nu m-a luat in seama cind am adus elemente care sa demonstreze asta, am intrevazut situatia din Romania.

  Asa ca nu esti singurul, dar nu cred ca iti e frica la propriu ci cred ca am inteles corect ca iti este frica privind soarta Romaniei, care se indreapta cu pasi rapizi spre Dictatura Securista a lui base.

  Daca iti era frica nu mai corespondai pe blog unde IP-urile computerelor sunt inregistrate si se pot identifica chiar si locul de unde transmiti.

 12. cris spune:

  @ Barosanul, @ Bibliotecarul

  Redau mai jos un fragment de text istoric, deloc imaginar:
  “In parte, aceasta povara este financiara si poate fi usor calculata prin inventarierea bugetelor institutionale anuale ( se refera la institutiile pentru boli cronice in acest caz). Mi-am permis sa imi asum sarcina de a calcula materialele referitoare la aceasta chestiune printr-o statistica relevanta a institutiilor germane. Am descoperit ca in medie costul anual pentru intretinerea idiotilor a fost pina acum de 13000 de marci. Este usor de estimat ce capital extraordinar este sustras din averea natiunii destinata alimentelor, imbracamintii, incalzirii — pentru un scop complet neproductiv.”- text nazist, Dr Hoche – unul dintre ideologii eutanasiei.

  Citesc ca pensionarii ar trebui sacrificati, pensionarii hulpavi, CCR care nu stie ce face, traiasca Boc, dar oamenii mor inghitit de ape (cui ii pasa?) sau vor muri din lipsa de ingrijire medicala si de medicamente etc. Si nazistii au avut ratiuni nu numai etnice ci si economice si stiintifice pentru eliminarea celor slabi dintr-o societate. Poate ca suna bine 15% mai putin la pensie, pentru ca ce conteaza, nu-i asa, acesti indivizi decrepiti oricum nu mai produc nimic ( si cu ce pot sa-si cumpere medicamente scumpite pina la paranoie, ori incalzirea, ori mincarea?). Redau mai jos raspunsul Episcopului Clemens August von Galen la adresa acelei monstruozitati naziste numite Aktion T4 (eliminarea prin neglijare, infometare, si ulterior prin eutanasie a celor considerati “slabi”) in Germania nazista a lui 1941. Mi se pare la fel de actuala, pentru o Romanie pierduta intr-o istorie halucinanta, complet pierduta de cursul lumii si al vietii:

  “Opinia este ca cei care nu mai fac bani sunt masini demodate, comparabile cu o vaca batrina care nu mai poate da lapte sau un cal schiop. La ce ne trebuie aceste masini imbatrinite si vite? Trebuie distruse…. Aici insa vorbim despre fiinte umane, vecinii, fratii, surorile noastre, cei sarmani si invalizi… neproductivi poate! Dar si-au pierdut si dreptul de a trai? Tu sau eu avem dreptul sa existam numai pentru ca suntem productivi? ….. Odata ce dreptul de a ucide persoanele neproductive este admis ca lege, atunci nici unul dintre noi nu poate fi sigur de viata sa: Vom fi la bunul plac al oricarui comitet care poate pune un om pe o lista de neproductivi.”

  Guvernul boc/basescu nici macar nazist nu e, ucide fara scopul “marii natiuni”, din prostie si neputinta. Si ma ingrijoreaza chiar mai putin decit multitudinea de oameni care le aproba minciunile, ii aclama, sunt dispusi sa distruga pe oricine numai pentru a scapa ei. A omori sau lasa pe cei de linga ei sa moara li se pare normal, omenesc, justificat, economic. Pentru mine cel putin, aceasta este ingrijorarea.

  • @cris

   Solutia reducerii pensiilor va ramane, in istoria politicii romanesti, pilda suprema de cinism si de nepricepere. Sunt multe legende ale lumii care povestesc de modul in care cetatile care au decis sa-si ucida batranii, pentru ca erau nefolositori, si asta le-a atras pieirea.

 13. Da’ nu-i nici o serie de date si nici o modelare, definesc multimea presedintilor prin enumerare. Bine ca e finita.

  • @alex.dumitrascu

   Enumerandu-i sa cautand o relatie intre ei, poti presupune ca ei vor determina si in continuare, ca tendinta, ceva asemanator. Am putea introduce un nou concept matematic: blestemul la romani.

 14. Christian Wulff, noul presedinte al Germaniei: “In opinia mea e bine ca in politica, pe scena politica, sa nu actioneze doar indivizi alfa, ci indivizi cat mai diferiti. Cred ca viitorul le apartine celor blanzi, facatori de pace, si poate ne putem folosi aceste calitati si in politica, gratie celor care abordeaza lucrurile altfel”.

  • @corina chiriac

   El a spus asta (Wulff) ca sa faca o trimitere la contracandidatul sau Glauck, care a fost un revoltat toata viata. Eu nu cred ca viitorul apartine celor blanzi. Daca esti mereu bland si bun, dar nu ai puterea sa fii rau ori dur cand e cazul, blandetea si bunatatea sunt mai degraba semne de slabiciune decat de putere.

 15. Domnule senator, tocmai il ascult pe domnul Baltazar care e foarte revoltat ca ne-ati facut in 2008 niste salarii EXORBITANTE. Citat aproximativ: ,,Oamenii trebuiau sa fie constienti ca li s-au marit salariile si pensiile in mod nejustificat.” Mi-o inchipui pe vreo bunica de 80 ani care cand a primit cativa banuti in plus la pensie (care tot mica a ramas) se intreaba:,,Maica, oare aceasta crestere o fi sustenabila? Oare PIB-ul n-o fi avand de suferit?”
  Nu stiu daca sa rad sau sa plang cand vad atata prostie si nesimtire in acelasi loc.

  • @coriba chiriac

   Bineinteles ca Baltazar nu avea de ce sa se planga, salariul lui de la BRD si drepturile pe care le-a primit dupa aceea il indeamna sa fie cinic. Asa spun uneori si functionarii de la BNR, ca ce mari sunt salariile. Dar sa-mi arate un salariu bugetar care e mare ( nu castigurile pe care si le-au pus unii peste salariu).

 16. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Bine ati venit in Romania cutreiarata de bok si basescu despicand apele prin tara. Va intrebati la plecare ce mai face basescu? E bine sanatos si se cearta cu babutele ca de ce n-au asigurare pe casele de chirpici. L-o plati si pe el vre-o casa de asigurari cum il plateste “Golden 3 carnati” pe Baltazar si care se intreaba ce posta corina chiriac mai sus? In rest , e bine, s-a aplicat TVA-ul de 24%, bugetarilor le-a scazut salariul cu 25%, bok ajuta la diguri, taranii il privesc si-si fac cruce, atii il mai huduie. Intre timp da si Cristian Preda un interviu la RL ca sa-i prosteasca pe prosti. Cica basescu e la cutite cu bok, dar nu-l poate schimba, asa cum n-a putut sa-l schimbe pe Tariceanu si ca de fapt guvernul nu se confunda nici cu partidul nici cu prasadintele. Bun venit in Romania lui basescu…

  • @un liberal optimist

   Comentariul meu ramane valabil, in luna iunie Basescu a fost dat disparut. Bascaliile si cinismul lui de ieri nu cred ca ii folosesc. Sinistratilor nici atat. Romania nu e a lui Basescu, asa cum geamul spart nu e al copilului care da cu piatra.

 17. cris spune:

  @ VV

  In alte tari se declara stare de urgenta pe regiuni calamitate, ceea ce inseamna mobilizarea comandamentelor de urgenta, a crucii rosii, armatei, societatii civile, ajutorului international: starea de urgenta este o stare de solidaritate pentru ajutorarea acelei parti din populatie in nevoie. Guvernul boc nu s-a dat in laturi sa declare stare de urgenta de dragul FMI-ului indiferent ca a incalcat drepturi constitutionale, dar in cazul unei calamitati reale trec sapte zile pentru ca presedintele unei tari sa spuna macar o vorba – “sanatate si putere”, “de ce ti-ai facut casa acolo?” – la zile dupa ce un post de televiziune privat a inceput o campanie de ajutorare. Domnul Brinza (la antena3) considera ca e comportament prezidential normal (?): Pentru Katrina s-a declarat stare de urgenta inainte de dezastru (dar nu la nivelul la care ar fi trebuit), s-au deblocat fondurile federale de ajutorare in interval de ore, presedintele a facut prima declaratie si a survolat aria prima data la nici 48 de ore, iar americanii considera ca nu s-a facut destul si nu s-a actionat suficient de rapid – si pe buna dreptate: au murit oameni, ajutorul a fost tardiv (tardiv insemnind ore) si insuficient (desi a fost o mobilizare masiva). Pentru romani este normal ca guvernul si presedintele sa reactioneze abia dupa sapte zile : “sanatate si putere” ? Nu, nu este reactie normala, este …o brinza.

  • @cris

   Guvernul nu are nici un ban pentru zonele calamitate. Zice ca o sa mareasca deficitul bugetar. Bascalia si cinimul lui Basescu de ieri nu cred ca mai amuza pe nimeni. Intr-un fel intrebarea cu casa era indreptatita, multi isi fac case fara autorizatie, in proximitatea raurilor Intrebarea e, totusi, cum de li se permite, caci o casa nu se face ca o omleta.

 18. baiatCUminte spune:

  oameni buni!!! care 2 ani si jumatate din mandatul lui Basescu? stiu ca pare o VESNICIE dar abia au trecut 7 luni de la alegeri, deci mai are 4 ani si jumatate….am trait in 7 luni cat pentru 2 ani, ADEVARAT. poate aveti gura aurita si scapam de el in 2012!!!

 19. Mausoleul din parcul Carol e gol.
  A fost construit pentru un dictator, isi cere si isi asteapta darul.
  De 20 de ani in Romania a murit nici un sef de stat si asta e tare ciudat, parca n-ar avea voie sa o faca.
  Ar fi doua lucruri posibile de facut:
  - ii dam mormantului gol ceea ce asteapta si cere.
  - demolam edificiul, aram locul cu plugul si lasam sa creasca iarba.

  • @alex.dumitrascu

   Asa face mormantul acela? Cere un presedinte…Brrr, parca am fi in romanele lui Horace Walpole. Si zici ca nu e bine sa lasam mormintele sa planga?

 20. un liberal optimist spune:

  @baiatCUminte’
  Anticipand inca de acum 2 ani evenimentele, mie mi se pare ca au trecut 2 secunde. Si crede un liberal optimist:nu mai dureaza..

 21. mecanicul spune:

  HAI CRIN !

 22. baiatCUminte spune:

  @un liberal optimist
  poate ai dreptate/sper sa ai dreptate DAR, sunt cateva lucruri in care nu cred:
  1.boala Jucatorului (vorba aia: se moare de ciroza? da, dar nu are)
  2.puterea romanului simplu de a-si schimba destinul( vorba lui Gorbaciov venit in Romania: a fost bine cu revolutia voastra din ’89, noroc ca erau si vreo 12 000 de turisti rusi in tara)
  3.ursul care lasa din mana borcanul cu miere, zicand ca ii e destul.
  …in rest, traim in tara in care Salam ar trebui sa cante ‘Desteapta-te romane’ ca sa ajunga acele versuri si la urechile poporului. imi pare rau ca nu pot fi asa optimist ca tine…

  • @baiatCuminte

   De-atata stat sub turci si sub rusi, intr-adevar, instinctele s-au mai atrofiat. Dar, dupa ce au vazut ca se poate, e mai greu sa-i tii pe romani sub obroc. Uite-te, totusi, ca PD-istilor nu le e prea usor. Si asta dupa doar cateva luni. Om vedea…

 23. un liberal optimist spune:

  Vorba @mecanicului:”HAI CRIN!”

 24. baiatCUminte spune:

  @VV
  capul plecat sabia nu-l taie, dar nici saracia nu pare sa-l ridice. va mai amintiti presupun de ‘recladirea dictatorului’…….
  Din pacate UE nu ne va da voie sa vorbim si de Basescu ca fiind Impuscatu’. sa ne gandim doar ce ar insemna pentru UE in general o revolta populara generalizata intr-unul din statele ei. daca e vorba de comportamentul teoretic al populatiei trebuie sa fim europeni cu papion, dar pentru pastrarea linistitii in organizatie, lui Basescu i se tolereaza pornirile demne de o republica bananiera.
  ma tem ca iar vom incepe sa i asteptam pe americani….mult si bine…..

 25. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Am tras cu urechea ce sfat ii dadeati corinei. Dupa cum ati observat inca n-am remarcat acea rautate crunta la liderii liberali. Si nu s-ar spune ca noi, sustinatorii (totusi 2 milioane inregistrati la ultimul vot!)nu va dau motorina. Pana la urma si mamica DVoastra v-a tras cateva candva, dovedind ceva rautate, ca sa fiti ce sunteti. Corect?

 26. un liberal optimist spune:

  @Itic,
  Iar te-ai cufurit! Posteaza si tu odata ceva serios sa inteleaga ceva postacii astia. Zau asa..Sunt pline blogurile de prostaci. Dar macar scriu si ei acolo, dupa mintea lor, ceva cu subiect si predicat. Sau oi fi si tu unul din consilierii lui bok care a slobozit candva:”Dezastrul Romaniei inseamna cu subiect si predicat Vosganian”. Iata-l pe Vosganian si subiect si predicat. Cum ar fi:” Vosganian a vosganiat vosganierea prin diminuare a salariilor si pensiilor”. Sau:” Vosganian a vosganiat vosganierea cresterii pibului Romaniei cu de 2 ori cat a vosganiat traianbok in jos pibul Romaniei”. Sau:”Vosganian a vosganiat vosganiind reducerea salariilor cu 25% prin vosganierea indirecta a incompetentei crase in administrare a Averii Natiunii de catre clica traianbok.” Sau:” Vosganian a vosganiat vosganiind clicka traianbok sa negocieze un imprumut de 20 mld e prin vosganierea inrobirii urmatoarelor 2 generatii “. In fine, Vosganian este chintesenta sloganului national:” Rusine Patriciu, Crin, Mogulul Sarii, al Postei si inca a ce n-a fost privatizat inca!”.

 27. un liberal optimist spune:

  @Itic,
  Tu esti copil de orfelinat! Se vede ca n-ai avut mamica sa te invete oleaca de bunacuviinta si gramatica!

 28. Cine-o fi secretar general la pedele?

 29. Si totusi, cine si de ce protejeaza si conserva monumentul?
  Nu cred ca Remus Cernea.

 30. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Totusi, e timpul sa-l bagati la moderare pe idiotul asta de Itic. Altfel, mi s-ar parea inutil sa sustin acest blog cu comments.

 31. @VV
  Am preluat citatul pentru ca mi s-a parut interesant ca tema de discutie politica (sau de campanie, nu stiu in ce context a fost fomulat). Nu cred ca blandete e cuvantul potrivit (s-ar putea sa fie o problema de traducere) ci omenie, bun-simt, toleranta, respect. Cred ca pe undeva, si in campania de la noi au fost aceste orientari: unii au preferat ,,animalul politic” iar altii au ales (dar din pacate n-a iesit) ,,omul politic” care prefera sa-si foloseasca creierul si nu ghearele in lupta. Din punctul meu de vedere confruntarea de la Cluj a fost cel mai relevant moment din campania prezidentiala.

 32. @VV
  Domnul Baltazar a spus la un momet dat ca salariile si pensiile in 2008 s-au marit clientelar. Asta inseamna, in traducere libera, ca eram o tara de liberali?

 33. itic al lu’ basescu
  ‘galceava din zoon politicon ‘

  Nu poti sa zici “din zoon politicon” din doua motive:
  1-politikon se scrie cu k
  2- zoon nu inseamna un loc sau o chestie ceva in care sa te bagi sau din care sa iesi. Asa ca n-ai cum sa zici”galceava in animal”, decat atunci cand iti borfaie tie burta dupa laturile cu care te hraneste maica-ta.
  Zoon inseamna animal, vietuitoare, nu inseamna cocina aia unde va aduna pe voi sa va faca instructajul.

 34. -Ori politikon ori politicon tot la aia se refera, depinde insa cine face referirea. Succesuri!
  -Wiki e autoritate pentru semidocti.
  -Unde, in ce lucrare, la ce pagina si in ce editie a folosit Freud sintagma de “supraeu”?

 35. Da’ poate ca cine stie, tu cand zici “eu” crezi poate ca zici “om” si cand zici “supraeu” te-oi fi gandind ca zici “supraom”.
  Eroarea pana aici ai fi ca te consideri om.
  Mai departe, probabil ca il confunzi pe Freud cu Nietzsche fiindca tot nu i-ai citit nici pe unul nici pe altul .
  Mai da cu google….poate afli cine e presedintele Norvegiei.

 36. cris spune:

  @ Corina

  “A world without humiliation dignifies us all!…For me, rather than thinking of human dignity as an individual, internal phenomena, I like to think of human dignity as a co-created experience. It is an experience developed through respectful connection (interpersonal, social, international, etc.) in which people feel known and valued, they feel that they matter… It is our responsibility to participate in the construction of this relational experience for all people…The starting point for new economic possibilities may be emphasizing that relationships should lead rather than follow economic strategies…” L Hartling

  In Hamburg exista o asociatie internationala formata din academicieni, sociologi, psihologi, medici, alti specialisti care se ocupa de promovarea demnitatii umane, si lupta impotriva mecanismelor de umilire sociala – in majoritate se ocupa de zonele de conflicte armate, dar nu numai. Fondatoarea acestei asociatii este Evelin Lindner, director Linda Hartling. Citind ce ai scris tu despre omul vs animalul politic m-am gindit la textul de mai sus.

  O constanta in politica romaneasca actuala, si chiar si in viata de toate zilele este umilirea, scopul major al acestor animale politice este umilirea, dezumanizarea, furtul demnitatii umane. ( in germana umilire este Demuetigung, Mut – curaj, umilirea inseamna si descurajare in acelasi timp). Ma uit la minibasele nostru (apropos, stii de ce scufia mascariciului are trei colturi? – este reminiscenta costumului de magar pe care il purtau bufonii medievali: cele trei colturi sunt urechile si coada magarului), si la maxibasele sau, “animalul” politic: Mda guvernantii par intr-adevar sa fie un soi de gradina zoologica. Cam pricajita – nu are lei si tigri, mai degraba magari, purcei, serpi, sobolani, nevastuici, dar e gradina zoologica.

 37. @
  itic basescu

  Da un citat corect, sa ma convingi ca nu ai facut o confuzie.

 38. Mircea spune:

  Boc, roşiile, ouăle şi digurile (care nu sunt), pe http://taxapenonvaloareaadaugata.blogspot.com

 39. [...] de la anul, Bucurestiul nu va mai avea sectoare, dar Basescu, Boc si Udrea, prin majoritatea pe care o au in Consiliul General si prin marionetele lor, vor avea pe mana 35% [...]

 40. cris spune:

  @ baseanu
  Termenul capote anglaise (nu “capote englais”) a inceput sa fie folosit probabil pe la 1800, ceea ce oricit ai incerca nu poate fi numit medieval. S-ar putea sa nu iti inteleg subtilitatile, dar din moment ce spui ca prezervativul (capote anglaise) are cozoroc, tare ma indoiesc ca stii ce vorbesti. Daca stii insa si ai spus-o intr-adins, cu atit mai mult imi dai dreptate in ce priveste calitatea dumitale de patruped. Intr-adevar, chiar si pe google trebuie sa stii ce cauti – da un search pe google images pentru medieval jester ca sa vezi urechile de magar si poate citesti Visul unei nopti de vara, ca sa afli de ce Bottom a capatat un cap de magar (ass).

  In ceea ce priveste faptul ca ai fi umilit si dispretuit: Dumneata esti cel care adreseaza injurii si dispretuieste pe toata lumea, dumneata faci apologia “animalului” politic si alegi sa-i fii pe potriva. Demnitatea umana este in primul rind o responsabilitate personala, verticala si bipeda. Nu vad de ce ar fi vina mea sau a oricui altcuiva de pe blog daca dumneata alegi cu buna stiinta si din proprie vointa opusul demnitatii umane adica abjectia, daca alegi sa fii orizontal si patruped. Daca vrei sa fii aprobat si mingiiat pe frunte pentru mojicie, du-te la basescu sa-ti dea o medalie si un certificat de buna purtare pdlista. Le meriti cu prisosinta.

 41. cris spune:

  @ VV
  “Libertatea celuilalt se intinde numai pina acolo unde incepe libertatea mea”. Ceea ce cred ca se intelege prea putin este ca incalcarea libertatii unui om se refera si la incalcarea sferei sale emotionale prin: injuraturi si insulte (abuse, insult, torment), umilire, minciuna (lies, broken promises), inspaimintare si terorizare (annoyance, nagging, harassement), comunicari false (fallacious, false or misleading communication), bataia de joc fata de timpul personal si atentie (wasting my time), zgomot (spam, interruption of the dialogue or train of thought).

  Si buruienile sunt “libere”, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le lasi sa-ti sufoce gradina in numele “libertatii”. Desigur cineva ca domnul baseanu se crede indreptatit sa irosesca si timpul si atentia altuia, sa insulte, sa-si bata joc, sa se intinda ca buruiana peste un intreg spatiu de discutie si sa sufoce orice dialog, iar apoi sa urle ca din gura de sarpe ca este insultat daca incerci sa-l temperezi – face adica ce a invatat de la partidul si idolul sau. Ceea ce nu inseamna si ca ar avea drepturile pe care si le aroga. Este perfect democratic si in acord cu notiunea de libertate a dumnealui care se intinde numai pina acolo unde o incalca pe a noastra, sa fie oprit.

  • @cris

   L-am lasat pe Baseanu ( e , probabil forma actuala a lui Basescu) pentru a vedea ce tip de idei vehiculeaza acestia. Ei trebuie tratati asa cum merita, citesti, ca sa stii ce le trece prin cap, nu are rost sa le raspunzi pentru ca ar fi un dialog al surzilor, si mai ales nu trebuie sa te enervezi. Daca am invatat ceva in politica, e tocmai cumpatarea in fata instigatorilor de acest fel.

 42. cris spune:

  @ VV

  Inteleg. In ce ma priveste, cind vreau sa studiez mentalitatea portocalie, o studiez pe ziare.com. Nu vad nici un motiv pentru care ar trebui sa devina si parte a acestui blog, dar va respect decizia. Ma retrag eu, cu toate multumirile pentru timpul pe care mi l-ati ingaduit. A fost o incintare sa pot vorbi cu dumneavoastra, cu oameni de valoare de felul Corinei, Lordului, Barosanului. Cu bine.

  • @cris

   Asta ar fi culmea, cris, sa te retragi din lume numai pentru ca exista in ea si altii care o slutesc. Eu o sa fac cum spui tu, dar nu trebuie sa arati slabiciune fata de astfel de oameni. Te lasi invinsa pe degeaba, ea isi rad in barba. E cam aiurea, Cris. Spui ca daca vrei sa vezi mentalitatea portocalie, deschizi ziare-com. Dar noi ne luptam zilnic cu aceasta mentalitate, nu ne permitem luxul de a o infrunta numai cand vrem noi. Ea e prezenta, nu o putem ignora. Cand o ignoram si nu o infruntam, vine ea peste noi si ne copleseste. Sa fie asta ceea ce ne doresti?

 43. cris spune:

  @ VV

  Si gindacii de bucatarie ori plosnitele vin peste oameni, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa-i lasi in casa. De ce ar trebui sa tolerez mocirlelile unui baseanu? Pe considerent ca sunt inerente naturii si peisajului romanesc si ar trebui sa ma obisnuiesc cu ele? No way! Libertatea de opinie a gindacilor si plosnitelor inceteaza acolo unde incepe libertatea mea de a avea un spatiu curat in jur.

  • @cris

   Ma bucur ca nu te-ai suparat de tot. E ca invazia tatarilor, trebuie sa lupti impotriva lor, ca sa-i starpesti. PD-istii nu dispar daca ii ignori. Dar noi vom fi mai tari decat ei. Pana acum am rezistat.

 44. spele spune:

  spele…

  [...] Tema zilei – 1 iulie 2010 – “Se cauta un presedinte … [...]…

 45. @un nimeni

  Marea literatura se naste in vremuri de criza.