Mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul comemorării a 100 de ani de la tragedia istorică a armenilor

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 24 aprilie a.c., un mesaj cu prilejul comemorării a 100 de ani de la tragedia istorică a armenilor:

„La un secol de la evenimentele tragice din 1915, aduc un pios omagiu victimelor poporului armean, care a rezistat peste decenii vicisitudinilor istoriei și grelei încercări de la începutul secolului trecut. Sute de mii de suflete nevinovate au pierit atunci în crima teribilă care a umbrit umanitatea și care ne obligă astăzi la recunoaștere și reconciliere.

Comemorarea și conștientizarea dramei prin care a trecut poporul armean reprezintă astăzi demersuri obligatorii pentru ca lumea noastră să-și însușească lecția trecutului. Totodată, recunoașterea unei tragedii istorice de proporțiile celei petrecute acum 100 de ani înseamnă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și xenofobiei.

Respectul pentru victime ne obligă să ne îndreptăm cu toții gândul către cei dispăruți și să ne rugăm în tăcere pentru ei.

Fie ca amintirea victimelor să rămână veşnică în inimile noastre!”

92 Responses to “Mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul comemorării a 100 de ani de la tragedia istorică a armenilor”

 1. cris spune:

  Va intrebati de ce nu a spus nimic pina acum; e simplu, a asteptat sa vada ce spun mai marii. Ieri seara a vorbit Joachim Gauck (azi dezbaterea e clar in ce directie merge – o urmaresc pe focus.de, o sa va dau link-ul mai jos)

  Cam mare diferentza intre o adresa directa, vorbita, si scurtul mesaj de azi al domnului Iohannis, dar tot e bine ca nu l-a dat doar pe facebook. Preferam poate ca dumneavostra sa fi dat aceasta adresa de ieri a presedintelui Gauck, inainte de mesajul domnului presedinte Iohannis, caci in fond e meritul sau si al Germaniei; lasati ca o dau eu.
  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2015-04/armenien-joachim-gauch-voelkermord-genozid

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  nu scrie nicaieri genocid! :D

  Scrie “evenimentele tragice”, cam asa cum s-a scris si despre revolutia din decembrie 1989 .. evenimentele din decembrie ’89! :D

  Ups!

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  chestiunea asta cu recunoasterea genocidului, dupa cum am zis si mai demult, nu e menita sa aduca vreo reconciliere, ci e menita sa reaprinda un conflict pe care multi dintre noi il speram inchis.

 4. Mihail spune:

  “tragedie istorica de proportii”…cam asta spune neamtzul.
  Nu-i fraier ca sa isi ridice pe ceilalti sefi de stat in cap cu declaratii belicoase.
  Apoi..cui mai foloseste.
  Asa, ce-a declarat el, ramane o declaratie draguta, de politete.

  • Adam Mares spune:

   BTW, tot cu conseleira va plimbati!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam Mares

   stirea e de acum un an… :D

   imi plac totusi comentariile, am vazut cu ocazia asta ca nu sunt nici pe departe singurul care gindesc asa…

   Desigur, cred ca noi romanii reactionam pe invers fata de cum vrea VV din cauza ca ne e frica de turci! :D

   • Adam Mares spune:

    @sorin g
    Ptiu, ai dreptate!
    Dar fii atent, in poza e o persoana langa, in rosu, care nu se vede. Aceeasi persoana in rosu este si in pozele de la Pasti, de la UAR. :-)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam Mares

     pai nu trebuie sa cauti neaparat Vosganian comemorare genocid, cauti doar Vosganian si gasesti tone de genocid… Omul si-a dedicat viata acestui subiect, uite chiar si la parlament tot ce-l intereseaza e faza cu genocidul:
     http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=380ccd4e-1089-408a-be0f-871fa564c3af

     da-i click pe declaratii politice si vezi: 4 declaratii politice in ultimii 6 ani (astea fiind toate) si toate sunt pe baza de genocid!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam Mares

     si daca ai curiozitatea sa parcurgi toata activitatea parlamentara, o sa poti vedea o activitate cvasi inexistenta, intrebari, interpelari zero, 11 initiative legislative (toate ale altora la care a achiesat si din care multe la cultura, celelalte nefinalizate) si 26 de luari de cuvint in plen (multe in apararea proprie impotriva actiunilor DNA, multe altele foarte scurte, iar cele citeva pe economie sunt apologii ale unor impliniri marete pe care nu le putem vedea nicaieri). La atita se rezulma 3 ani de activitate la senat!

     • Kronstadt an der Graft spune:

      Domnul senator are o activitate bogată din punct de vedere literar, și-a legat numele de Cartea șoaptelor cu care vrea să-și respecte o datorie față de strămoși și are destule făcute și în ceea ce privește economia românească. Dacă ar avea toți măcar un pic din realizările dânsului încă ar fi bine. Nu vreau să se creadă că îl tămâiez dar unii dintre parlamentari nu sunt în stare să redacteze corect nici măcar informările către serviciile pe unde sunt aciuați. În loc să se ocupe de propășirea vieții celor care i-au ales se ocupă de pripășirea pe lângă sursele de îmbogățire. :-)

     • Adam Mares spune:

      Până la urmă, va fi recunoscut și genocidul armean. Lupta lui VV nu va fi in zadar.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Adam Mares

      problema nu e asa de simpla, degeaba recunoaste tot globul pamintesc genocidul… daca nu recunosc ce-i vizati, respectiv turcii! Nu stiu cum vad altii problema, dar din moment ce eu nu sunt deloc avantajat personal nici daca se recunoaste, nici daca nu se recunoaste, cred ca pot fi destul de obiectiv, si tocmai din cauza asta spun asa: metoda armeana de santajat Turcia sa recunoasca genocidul prin tot felul de conditionari (ca nu intra in UE, ca nu se recunoaste a fi tara democratica, etc…) nu va duce nicaieri! Din problema asta pierd toate partile implicate: pe deoparte Turcia e tinuta la distanta de UE, schimburile comerciale sunt limitate prin extra-impozitare, in timp ce turcii sunt impinsi sa isi orienteze puterea comerciala catre Asia… europenii se vad nevoiti sa faca pe mieluselul fata de rusi (pentru gaz si petrol). S-a anulat si proiectul Nabucco care era o conducta de gaz care trecea prin Turcia iar asta a facut ca 16 state din estul si centrul europei sa plateasca cifre astronomice pentru gazul rusesc, si multe alte asemenea..

      https://www.wsws.org/en/articles/2013/07/13/nabu-j13.html

      Deci, pina una alta, factura jocurilor politice manipulative facute de armeni… o platim tot noi!

 5. Dorin spune:

  “By The Way” in sanscrita veche, WTF!

 6. Mihail spune:

  @ Dorin,

  aha !
  E-te, ca am mai invata ceva.

  …Ma duc sa-i spun lu’ sefu(despre asta) ca in ultima vreme, vazand ingramadeala de postari de pe aici, mi-a comunicat ca nu-mi mai dicteaza la “foc automat”, mai rau…ca-mi taie “subventia” pentru postarile de aici.
  Cica, nu sunt platite postarile pentru oamenii politici “morti” sau care urmeaza sa ia un anumit drum.
  :D

 7. Mihail spune:

  @ sorine,

  baga si tu un numar de de cont, o copie dupa buletin, ca vrea seful nostru sa te treaca pe stat.
  Intreaba daca stii sa scrii dupa “dictare la foc automat” ?
  :D

  • emi spune:

   Iti repugna Armine, sau neputinta ta de a intelege??

   • Adam Mares spune:

    Nu îmi repugnă, nu despre asta e vorba. Ea e un produs al influenței și educației pe care a primit-o.
    Îmi pare rău că unii copii sunt deturnați înspre astfel de prostii, la o vârstă la care nu au puterea de a discerne. Mai târziu, e prea târziu, sunt deja îndoctrinați.

    • emi spune:

     :)
     Daca asa arata prietenii, prefer dusmanii, macar ei sunt cinstiti…

    • Adam Mares spune:

     E inutil să mai discutăm. Pe mine mă amuză veleitățile de inovatori ale unora. Dacă ar avea cultură, ar ști că ceea ce cred ei că au descoperit există deja în teoria și istoria culturii. Dar unde e mult delir, e puțină cunoaștere, de fapt.

     • Adam Mares spune:

      Sunt foarte cinstit, @emi, îți spun prietenește adevăruri crude. Că nu vrei să ieși din prismele încețoșate prin care vezi tu lumea, e deja treaba ta. Eu am conștiința împăcată.

     • emi spune:

      Ce noroc ca tu esti unicul “cult” din lumea asta.
      Pacat ca din tot ce ai citit nu s-a lipit nimic de tine.
      Nici macar pe tine insuti nu te iubesti.

     • Adam Mares spune:

      Nu sunt unicul cult din lumea asta, cărțile pe care le-am citit sunt scrise de oameni culți. Dar tu ești la nivel de manuale de (pseudo)spiritualitate și de self help.

     • emi spune:

      Gresit, nu exista manuale nici de spiritualitate, si nici de self help. Exista doar “carti scrise de oamenii culti”.
      Te cam contrazici, ba citesti carti scrise de oameni culti, ba iti bati joc de spiritualitatea lor. Daca spiritualitatea ce se revarsa din cartile scrise de oamenii culti iti este greu de observat, ma intreb ce poti tu admira, poate doar jocurile de cuvinte?!?

     • Adam Mares spune:

      Ba există, sunt niște prostii și pe alea le citești tu. Nu mai confunda cultura adevărată cu niște clișee preluate de prin cărțile unor popularizatori ai unor religii orientale. Cât privește teoria și istoria artei, asta e deja prea îndepărtat de tine.
      Nu vorbeam despre VV, dacă te gândeai cumva la el. Deși, atunci când spiritualitatea din cărțile lui cade în misticisme teziste, scade și puterea artistică a textului.

     • Adam Mares spune:

      Totuși, pentru cultura ta generală, trans-realismul lu pește e doar o vanitate retorică de ignorant într-ale culturii. “Visătorul trezit” este o operă pur suprarealistă și atât.

     • Adam Mares spune:

      Și, gata, am încetat dialogul cu tine. Te las cu “revelațiile” tale arhicunoscute, de fapt.

     • emi spune:

      De ce, nu mai faci fata?
      Suprarealismul tau poate fi realitatea altuia, asa cum raiul tau poate fi iadul celuilalt. Totusi, vorbind doar cu cei asemeni tie, marea poate deveni balta neaerisita.

     • Adam Mares spune:

      Cei care confundă imaginarul și fantasmele subconștientului cu realitatea au nevoie de tratament (medical).

     • emi spune:

      Cine nu este constient ca visurile sale ii pot schimba realitatea, a cam trait degeaba.
      Nu-i nimic, poate tura viitoare…

 8. Adam Mares spune:

  O fi VV un prozator talentat, dar când mă uit la femeile din viața lui… îmi vine să mă duc să dorm. :-) :-) :-)

  • Mihail spune:

   @ Adame,

   hai laqs-o ca macane, acuma ai devenit brus geloasa, strugurii sunt acri.
   Si-a ales omul ce i-a picat, nu a fost selectiv. Totul la gramada, totul “sa fie primit”.
   Marea majoritate a barbatilor sunt asa, nu conteaza prea mult cum arata ea, sau ce calitati are. Are dom’le gaurica ? Are, atunci e de bine.

   • Adam Mares spune:

    Măi Mihăiță, eu cred că oamenii sunt ceea ce iubesc. Așa că las-o baltă cu gelozia și strugurii acri. Chiar mă duc să dorm. Te rog să mă trezești când mai publică VV vreo carte, că pe aia o citesc. În rest, fie-i viața frumoasă!

    • Mihail spune:

     @ Adame,

     stii foarte bine ca mai ai de asteptat. Inrest tot ce-i doresti tu, ii doresc si eu. Ai dreptate, nici mie nu-mi lac strugurii acri.
     ….si dincolo ai dreptate, au fost in viata mea Eve diferite. Ei bine fiecare mi-a modificat, mai mult sau mai putin, modul de a fi, de a gandi.
     Insa, acum, aproape de final, cred ca numai doua(cele mai inteligente, cele mai rafinate,cu adevarat rare si deosebite) si-au lasat amprenta pe viata mea.
     Dumnezeu sa aiba grija de viata lor. Iar eu sunt un nefericit deoarece am fugit, la un moment dat, de ele.

     PS: parca nu mai postezi “multiplu”. Ai fost cu soricelul la service ?

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  https://www.youtube.com/watch?v=XJp0ENiGV7k

  pentru conformitate, inainte de 24 aprilie a fost 19 ianuarie … pe care asa si-l amintesc turcii!

  In comentariul urmator o sa dau si numarul de morti din partea turcilor maziliti de cetele de armeni care trecusera de partea rusilor!

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  http://www.atukad.org.tr/katliamharita.html

  e data, locatia, si numarul de turci omoriti. Total peste 500 000…

 11. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ All

  si pentru cei care vor sa inteleaga mai bine contextul, le recomand ultimul film al lui Russell Crowe

  http://www.imdb.com/title/tt3007512/?ref_=nm_flmg_act_3

 12. emi spune:

  Si romanii au omorat o gramada de turci, inainte ca turcii sa navaleasca la nord de Dunare, sa dea foc, sa ucida, sa ia robi, sa ceara bir?…
  Cum s-au purtat cu noi, la fel s-au purtat si cu altii.
  Poate ca turcii isi scriu istoria cum le convine lor, asta nu inseamna ca ii crede cineva.
  Turcii nu pot recunoaste genocidul armenesc pentru ca nu se pot ierta. Este o problema de constiinta pe care ei insisi nu o pot rezolva. Vibratia ingreunata de pacate ii va reloca in lumi dispuse la razboaie, ura, vina. Doar ei singuri pot alege in ce fel de societate doresc sa traiasca. Vor razboi, vor crea razboi. Asta fac de sute de ani, atat le place, sa ucida si sa jefuiasca. Problema e ca raiul lor (razboiul iubit de turci), inseamna iadul nostru (al popoarelor jefuite secole la rand de catre turci).
  Terra va evolua, cine nu va tine pasul, isi va crea raiul pe alte planete, cu densitatea apropiata de densitatea inimii lor…

 13. Mihail spune:

  @ emi ,

  spui prostii ca deobicei.
  Cui ii pasa de armeni ? Un popor cu o tara aservita rusilor.
  Turcii nu stiu ce-i aia criza, fiind pe plus. Mai mult, sunt atat de bine “asezati”, incat nimeni nu doreste ca sa se puna kish cu ei.
  Mama lui de Istambul !
  Era sa uit, au cea mai mare flota navala militara din zona. Rusii stiu bine asta.

  Armenii sa stea cuminti, cu capul la cutie si sa nu mai macane atata prin Europa. Daca tot vor “recunoastere” apoi sa abordeze problema cu marele lor prieten rus.
  In rest, mucles !

  • emi spune:

   E ca si cum un bogatan in loc sa restituie ce a furat, de banii furati cumpara arme. Nu se alege nici cu banii, pentru ca ii da pe arme, si nici cu prieteni… se alege doar cu blestemele celor furati, si cu VINA care ii macina constiinta. Si nici macar nu isi da seama.
   Unii oameni isi doresc pedeapsa pentru a se putea ei insisi ierta.
   “Vina recunoscuta (asumata) este pe jumatate iertata.”Pentru a fi iertata, si mai ales autoiertata, integral, trebuie ca greseala sa nu se mai repete.

 14. Mihail spune:

  Romania are conventie de “inapoiere” cu Armenia ?

  • emi spune:

   Evolutia nu are nicio legatura cu banii, ci cu constiinta.
   Degeaba ai bani, daca ii folosesti doar pentru arme si construirea de ziduri si grilaje intre oameni. La Istanbul nu vezi garduri, prin gard se poate vedea, gardul se poate sari, la Istanbul oamenii sunt inchisi intre ziduri. Iar usile si geamurile sunt dublate de gratii.
   Dar ca sa intelegi asta, ar trebui sa fi fost macar 5 minute, femeie.
   Mi se pare interesant ca armenii desi sunt istoriceste inconjurati de arabi si tatari… au ramas ortodocsi.
   Nici romanii nu prea au probleme de constiinta istorica.

   • emi spune:

    As putea spune ca avem “conventie de constiinta”… vibram pe lungimi de unda apropiate. Asta nu trebuie scris, se simte.

    • Mihail spune:

     pentru mine este deja prea mult cu chestiunea asta cu genocididul armenilor.
     Stiu, au murit 1,2-1,8 poate chiar doua milioane de armeni. Insa, toate acum o suta de ani.
     Turcii nua u nicun motiv ca sa recunoasca asta, est(pentru ei) chiar un fix national.
     Nu vad vreun rost, ca acum armenii sa vanture chestiunea asta. Evident nu din ratiuni pecuniare.

     Personal daca este sa “vibrez”, nicodata nu voi vibra la armeni. Cu atat mai mult cu cat se stie ca ei sunt “agatati” de ursuletul rusesc.
     Si-n trecut si acum.
     Daca este sa vibrez, atunci inima mea este deschisa catre turci.
     Shaorma, rahatul, halvaua, ciubucul, lipia etc, toate contra cafeaua armeneasca. Tare subtire.

     • emi spune:

      Cine te opreste sa treci la Islam???

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Mihail

      nu e un fix national nerecunoasterea genocidului, cei care ii tot santajeaza pe turci sa recunoasca asta refuza pur si simplu sa vada problema si din punctul lor de vedere. Realitatea prezentata de armeni pe toate canalele e mult umflata, chiar si maestrul in topicul precedent intr-un comentariu zicea de 3 milioane de morti… in timp ce rezolutia UE pe care chiar dumnealui a postat-o pe blog zice de 500 de mii. Din gura e usor de umflat cifre, dar pe mine ma infurie la culme oamenii care se joaca asa usor cu cifre de genul asta, pentru ca aici nu mai e vorba despre umflat promisiuni de subventie la animale, ci e vorba despre oameni. Si toate astea in timp ce sunt trecute la si altele pierderile turcilor din acea perioada, pentru unii care au curiozitatea sa mai si cerceteze in loc sa creada gogosi dau si link sa se poata informa:

      http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_I_casualties

      Aici se poate vedea clar la pierderile turcilor, ca 1.5 milioane de civili turci au fost masacrati, armenii avind cea mai mare contributie, si inca 1 milion de turci au murit din cauza bolilor, foametei, etc… in timp ce pierderile militare ale turcilor n-au depasit 700 de mii. Cei care rumega putin cifrele astea oficiale (nu povesti!) isi pot imagina mai bine intregul context al evenimentelor de atunci.

     • emi spune:

      Numarul mortilor depinde la perioada la care se refera comunicatul, pentru ca genocidul din 1894 s-a repetat in 1915. De fapt au fost doua masacre cu numar diferit de morti. Cine ar putea sa ii numere in mod exact, daca cei platiti sa apere cetatenii Imperiului Otoman, nu stiau cum sa ascunda crimele mai bine? Nici macar o groapa comuna nu le-au asigurat victimelor.
      Halal administratie!

 15. emi spune:

  Iubitorii de razboaie isi vor recrea dimensiunea lor.
  Iubitorii de pace isi vor crea lumea lor.
  Cele doua lumi nu se mai intersecteaza deja de mult timp.
  Pacea nu trebuie pazita, pacea trebuie dorita.

 16. emi spune:

  Terra a decis ca a fost chinuita destul de oameni. Cei care nu-si schimba atitudinea de dominatori absoluti, vor trebui sa schimbe planeta, Terra se va elibera de dominatia lor.

 17. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  m-am mai documentat si eu in legatura cu Armenia, si am aflat printre altele ca e o tara profund depopulata, in interiorul tarii traind in jur de 3 milioane de locuitori, in timp ce alte 8 milioane traiesc in afara. Nici nu-i de mirare ca pe o scara de 1 la 7, 7 fiind cea mai nedemocratica tara, Armenia are o cota de 5.21 (dintr-un studiu al Freedome House)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Armenia#/media/File:ArmenianDiaspora.png

  Asa am aflat ca Armenia are un mega program numit Back to Armenia, care ajuta armenii din diaspora sa revina in tara si sa se reintegreze, in comentariul urmator va transmit si linkul :D

  • emi spune:

   Si asta e de ras?

  • Mihail spune:

   @ Sorine,

   Intrebare: sa presupunem ca sunt armean cu cetatenie romana. Ca ciordesc ceva serios, dar inca sunt in cercetari, bla-bla-bla…ei bine, daca plec in vizita la mormitele celor dragi din Armenia si brusc nu ma mai intorc(in Rumanica), aia(adica armenii) ma pot extrada ?

   • emi spune:

    De ce s-ar ascunde un armean in Armenia, acolo ar fi cautat prima data? Locul ideal e Turcia!!! :)
    Se pot organiza si sabotaje din interior, daca tot trebuie sa fiu sacrificata, eu mi-as vinde pielea foarte scump.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Mihail

    sincer nu am studiat niciodata problema asta, am studiat insa problema renuntarii la cetatenia romana, si pentru care indeplindesc toate conditiile :D

 18. Pacala spune:

  @vv
  1. Nu are nici o relevanta ce cuvanta iohanis. Nu inteleg de ce il citati.
  2. In mesaj iohanis nu pomeneste de genocid, deci?
  3. Romania nu recunoaste genocidul, de ce ar face-o turcia?
  4. Daca pomeneati de romani armeni care se reintorc in armenia avea o logica. Asa ce scrieti e doar literatura.
  5. Fiecare tara a avut genocidul ei. Si romanii au fost masacrati de diferite natii cotropitoare. Si?

  • emi spune:

   Se pare ca nici germanii si nici americanii nu sunt oameni liberi, asa cum se considera, sunt doar sclavi ai banului sau puterii.
   Nicio noutate… Mai mult, sunt si campioane intr-ale genocidului, corb la corb nu-si scoate ochii. Cat despre domnul Iohannis, poate sta linistit, data viitoare eu nu ma mai deranjez sa votez pentru dumnealui…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Pacala

   am dat chiar pe pagina asta linkul cu activitatea politica parlamentara a lui VV: in 6 ani 4 declararii politice, toate cu legatura la tragicele evenimente cu armenii (VV foloseste termenul de genocid, dar din moment ce Johanis zice evenimente tragice asa trebuie sa fac si eu).

   A dat Adam un link despre comemorarile de anul trecut, unde am putut vedea o reactie foarte legitima a celor care comentau, asa cum gindeam si eu de fapt. Adica, care e legitimitatea unui parlamentar (indiferent cine-o fi el) sa faca declaratii politice menite sa ne invrajbeasca tara cu turcii? Din cite stiu eu, Romania a fost o tara care nu s-a amestecat in politca si in problemele altora, de ce ar incepe-o acum?

 19. emi spune:

  Cat despre Turcia si NATO, pe cat pariem ca turcii joaca la doua capete???

 20. emi spune:

  In Ibrail, pana si negustorii turci isi ascundeau marfurile in grote, cand navalea armata sultanului. Asa cum zicea si Alecsandri in Cantecul redutei: “Ce fugiti ca-n groaza furcii,/ Nu va vin din urma turcii(…)”, romanii stiu perfect cat valoreaza prietenia turcilor.
  Chiar si patronii turci de azi, din industria textila a Brailei, dau nprme care nu se pot face nici in zece ore, si nu isi platesc onorabil angajatele. Dar sunt plini de prietenie…

 21. Mihail spune:

  @sorin gyorgyfalvi,

  a tras atat de mult, domnul senator, cu genocidul armenilor, incat deja este prea mult pentru mine.
  Nu sunt absolut deloc specialist/cunoscator in eveniment, insa cifrele se bat cap in cap.
  Probabil, ca peste tot in istorie, adevarul este undeva la mijloc…sau spre mijloc.
  Am citit cu mare atentie ceea ce tu ai scris, citat, despre acest eveniment.

  Pe de alta parte, domnului Vosganian, atat i-a mai ramas, ca o “voce” a Romaniei. Aceea de a fi “vocea” poporului armean.
  In rest ce sa ne mai spuna, fiind atat de compromis ?
  Cred ca si lectura de pe 21 aprilie nu a avut efectul scontat.

  M-a surprins neplacut si vestea despre activitatea sa parlamentara, apropiata de un zero barat. Stiu bine, ca-n fieful sau, adica la Raducaneni City nu a facut nicio branza, zona nefiind propice oieritului, ci mult mai curand adusului(“discret”) de tigari, de la rusi, peste Prut.
  Izvoarele nu certifica nici c-ar fi, acolo, vreo doua-trei raducanence mai rasarite, mai frumusele, cu un minim de sexapil…disponibile.
  Quo vadis ?

  • emi spune:

   Si de ce nu stati voi de vorba cu modelele voastre de eficienta parlamentara? Apropo, care ar fi modelele voastre de eficienta parlamentara, ca de legi multe si amorale eu sunt satula?!?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   da, am rezolvat problema cu tratatul de la Ialta, am baut cite-un pahar de apa rece sa ne treaca … si ne-a trecut! Am renuntat si la tezaur, si la datoria nemtilor catre noi, si la fundatia Gojdu, si la romanii care traiesc pe teritorii straine foste romanesti si executate cu tratatul de la Ialta, ne-am obisnuit si cu gindul ca francezii care au “luptat” in al doilea razboi mai mult la Moulain Rouge decit pe front au stat la masa invingatorilor in timp ce noi am pierdut mult mai multi soldati decit ei am fost considerati la si altele… samd

   E bine insa ca discutam obsesiv pe tema recunoasterii genocidului armean de catre turci!

   :|

 22. emi spune:

  Armenii isi pot recupera teritoriile prin invaluire. Este suficienta o infiltrare masiva a armenilor in Turcia, si cumpararea obiectivelor cheie. Turcia se poate numi Armenia in maxim 50 de ani…