Despre sleita împrospătare a clasei politice

Evoluția organică e ceea ce a lipsit dintotdeauna națiunii române. Noi nu am păstrat ceea ce era bun, adăugând ceva, ci am distrus, pe cât s-a putut, luând-o de fiecare dată de la început. După anul 1848 a fost arsă Arhondologia cu toate vechile rânduieli.  După 1945 toți miniștrii României Mari care n-avuseseră inspirația să moară sau să se exileze între timp au fost băgați la pușcărie. Dupoă 1989 au fost distruse CAP-urile, banii oamenilor ca participare la beneficii au fost returnați brusc cu impactul inflationist pe care îl știm, legăturile între ramurile economice au fost anihilate, investițiile neterminate au fost lăsate de izbeliște și marile unități economice au fost prădate.

Noi nu am continuat, ci de fiecare dată am vrut să punem altceva în loc. De fiecare dată am fost nepregătiți să o facem. Între tradiție și modernitate (în felul în care modernitatea a fost înțeleasă) a existat de fiecare dată o prăpastie. Ele nu s-au legat în mod organic, adică tradiția să fie temeiul modernității, iar modernitatea să fie validarea tradiției. Capetele nu au înnodat firul istoriei.

Suntem, fără a avea o amploare revoluționară, într-un asemenea moment. Cum s-ar zice în matematică, avem un punct de inflexiune. Venim dintr-o tranziție a jumătăților de măsură, a ambiguităților și a tergiversărilor pe care căutăm, în plus, să o ponegrim cât putem, de parcă nu am trait cu toții în ea și nu noi am optat de fiecare dată pentru ceea ce ni s-a întâmplat. Lucrurile sunt ceva mai rafinate, totuși, nu mai e ca în 1948. Pedepsele se dau în mod selectiv. Cei care pedepsesc nu sunt niște nou-veniți, sunt tot dintr-ai nostri,  de aceea ai nostri îi protejează pe ai nostri.

De unde venim, de douăzeci și cinci de ani încoace, am văzut. Bun, dar încotro ne ducem? Și aici sunt oarecari diferențe. Pașoptiștii se deosebeau de purtătorii de caftan. Comuniștii se deosebeau de capitaliștii pe care îi vânau. Hai să zicem că și în 1989, cel puțin în primele ore ale revoluției, unii purtători de blugi și de plete se deosebeau de activiștii fălcoși în costume și cu cefele rase. Dar acum? Cine sunt cei care vin? Sunt ei altfel? Sunt alții? Puteți să-mi dați un nume măcar?!?

Nu puteți, pentru că în locul celor cercetați, arestați la domiciliu ori condamnați, nu vine altcineva cecât cei care le-au stat prin preajmă și au scăpat până acum ca prin urechile acului ori au fost făcuți scăpați ca fiind dintr-ai nostri. Clasa politică nu se împrospătează. Nici măcar, ca până acum,  cu unii oportuniști de la sindicate. de la organizațiile neguvernamentale  ori din presă care își dădeau pe față, la alegeri, simpatiile ori conspirațiile politice. Oamenii cu prestigiu moral sau profesional fug de politică precum dracul de tămâie. Clasa politică nu se reîmprospătează, dimpotrivă, se sleiește. Cu obrajii palizi, cu umerii căzuți, cu palmele umede și cu genunchii moi, clasa politică stă cu urechea ciulită la ușă să vadă dacă nu cumva bate cineva , cu buzele țuguiate, ca să vorbească pe cât se poate în șoaptă, și  pe vârfuri ori în genunchi, ca să nu supere, cu mersul său înainte, pe nimeni.

Vorba unui definiții glumețe: optimistul e cel care, atunci când îi intră mascații în casă, speră să fie hoții.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

109 Responses to “Despre sleita împrospătare a clasei politice”

  1. sorin gyorgyfalvi spune:

    In Romania, precum era si in vestul salbatic, un otimist poate fi definit mai degraba asa: un om intr-un cosciug cu miinile pe piept!

  2. Lordul John spune:

    Motiv pentru care gasesc de cuviinta sa ma retrag definitiv de la a mai comenta ceva pe acest blog! Va multumesc tuturor pentru rabdare si va doresc succes!

  3. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    Buey, tu sa nu ne faci pe noi “pungasi”, daaaa ?
    Ce treaba ai tu pe cine iubim noi, dupa cine zbarnaim ?
    Oare tu nu ai auzit, ca uneori, catzelul se prapadeste din cauza drumului cam lung ?

  4. Mihail spune:

    @ emi,

    multumesc frumos pentru Phoenix.
    Cred ca aveam aproximativ 14 ani, atunci cand a venit Phoenix-ul la Iasi.
    Era, undeva, inainte de aparitia dublului album Catafabule.
    Dealtfel, au cantat cate ceva de pe noul lor album.
    Imi amintesc foarte bine de Pasarea Rock.
    Atunci cand ei au venit la Iasi, toti cei din Sala Polivalenta erau in axtaz, deoarece formatia il continea si pe noul “tobosar”, Tzandarica.
    Aceste era din Iasi(din Pacuretz, cartier de tzigani) si provenea de la Rosu si negru. Era considerat cel mai mare baterist roman, al momentului.
    …Cat despre spectacolul in sine, il tin minte si acum, de parca a fost ieri. Au facut un spectacol mare, ei fiind atenti la toate detaliile. De la lumini, pana la costumele de scena, pe care le schimbau periodic.

    …acum , eu ce sa-ti ofer la schimb, iar “cuconelul” Adam sa nu se bage in borshul nostru, dar mai ales, sa nu bage shoparle ?

    Ia sa vedem, asta merge :

    https://www.youtube.com/watch?v=7vBRiFfXIiA

  5. Adam Mares spune:

    @VV
    Nu pot înțelege decât parțial acest text. E jale în clasa politică, inclusiv prin faptul că nu mai intră oameni de calitate. Dar din acest motiv cei care au furat trebuie lăsați în continuare în funcții? Mai sunt și abuzuri ale procurorilor, dar dacă vreți să ne faceți să credem că toți cei anchetați sunt îngerași, e grav!

    • Parca vorbim la pereti, Adam. De unde ai inteles tu ca asta am vrut sa spun? Vrei sa-mi indici macar un cuvintel din care sa rezulte ca cei care au furat trebuie lasati in continuare sa fure?!?

      • Adam Mares spune:

        Vorbiți prea general și asta se înțelege. Știu să citesc un text. :P
        Clasa politică vs procuratură:

        “Cu obrajii palizi, cu umerii căzuți, cu palmele umede și cu genunchii moi, clasa politică stă cu urechea ciulită la ușă să vadă dacă nu cumva bate cineva , cu buzele țuguiate, ca să vorbească pe cât se poate în șoaptă, și pe vârfuri ori în genunchi, ca să nu supere, cu mersul său înainte, pe nimeni.

        Vorba unui definiții glumețe: optimistul e cel care, atunci când îi intră mascații în casă, speră să fie hoții.”

        • De aici rezulta ca e intimidata, nu hoata. As fi ultimul care sa spun, precum unii colegi de-ai nostril de pe blog, ca toti care au fost in varful politicii au fost niste hoti.

          • Adam Mares spune:

            Da, intimidată, prigonită. Problema este că nu toată clasa politică este prigonită pe nedrept, nejustificat. Cea mai mare parte a ei trebuia să fie de mult timp luată la întrebări.

          • Cea mai mare parte, cam cati. In clasa politica sunt la fiecare tura cam patruzeci de mii de alesi plus sefii de filiale care nu sunt in functii. In ultimii 25 de ani au fost cam doua sute de mii. Cea mai mare parte e de peste o suta de mii. Nu crezi ca e cam mult? Nici revolutia franceza sau bolsevica nu cred ca au ajuns din prima la asa o performanta.

          • Adam Mares spune:

            Da, intimidată, prigonită. Problema este că nu toată clasa politică este prigonită pe nedrept, nejustificat. Cea mai mare parte a ei trebuia să fie de mult timp luată la întrebări.

  6. Adam Mares spune:

    @VV
    Nu pot înțelege decât parțial acest text. E jale în clasa politică, inclusiv prin faptul că nu mai intră oameni de calitate. Dar din acest motiv cei care au furat trebuie lăsați în continuare în funcții? Mai sunt și abuzuri ale procurorilor, dar dacă vreți să ne faceți să credem că toți cei anchetați sunt îngerași, e grav!

  7. emi spune:

    Ati reusit o noua metafora memorabila, “sleita improspatare a clasei politice”, deja simt dezgustul in cerul gurii. Nici pe blog nu mai stim care si ce culoare are, orgoliile marunte au luat de multa vreme locul gandirii liberale. La ce partid liberal avem acum, nici nu mai avem motiv sa iubim liberalismul… toata politica este sleita si rancezita. Poate ca am avea evolutie organica daca nu am tot copia de la altii: la 1848 copiam latinitatea, un secol mai tarziu importam binefacerile rasaritului, dupa alti 50 de ani ne suciram iara spre apus, de parca nu am putea sa ne uitam pur si simplu in curtea noastra. Un strain iti poate da un sfat, dar nu poate trai in locul tau, nu poate sti cum iti e tie bine. Si chiar daca ar sti ce iti prieste, strainul va tine cont intotdeauna si in primul rand, de ceea ce ii prieste lui.

  8. Adam Mares spune:

    Pffffffffffffffffffff! În seara asta sunt dual band! :P

  9. Adam Mares spune:

    Pffffffffffffffffffff! În seara asta sunt dual band! :P

  10. alexis spune:

    In momentul in care regele Prusiei, Frederick Wilhelm I, a vrut sa isi execute propriul fiu si mostenitor, viitorul Frederick cel Mare, unul dintre membrii miscarii cameraliste (cei care au pus bazele teoretice ale statului de drept), Sohnenfels cred (nu mai gasesc citatul) a scris unui colaborator (citat aproximativ): “se pare ca natura ne ofera uneori fiinte slabe pentru a ne conduce; de aceea trebuie continuam sa contruim institutii si legi puternice pentru a suplini aceasta slabiciune”. Cu votul popular e cam la fel. Prima data cand francezilor li s-a oferit posibilitatea de a vota liber au votat un dictator, pe Napoleon al III-lea. Peruanii l-au preferat pe Fujimori lui Vargas Llosa. Si asa mai departe. Celebra reformare a clasei politice de la noi e doar o lozinca. Votul uninominal a inrautatit situatia. Dar daca s-ar schimba mizele s-ar schimba si calitatea celor care se indreapta spre politica. Acum majoritatea celor care opteaza pentru o cariera politica doresc sa se capatuiasca. Daca s-ar face transferul competentelor executive spre functionari de cariera, cu alte cuvinte, daca s-ar scoate banii de pe mana politicienilor, vanatorii de averi nemuncite s-ar lasa pagubasi.

  11. mariusmioc spune:

    Domnule Vosganian, 1989 nu se aseamănă cu 1945. Activiştii fălcoşi au rămas la butoane, deci din punctul ăsta de vedere nu s-a dărîmat nimic. Că după cîţiva ani s-a mai strecurat la butoane şi unul ca dv. nu schimbă tabloul general al faptelor.
    Că veni vorba de 1989, mai fac o observaţie legată de noul cod fiscal. Eu sînt revoluţionar din 1989, am fost arestat atunci. Ca şi dv. – eu la Timişoara, dv. la Bucureşti.
    Văd în noul cod fiscal (art. 456 alin. 1) că se păstrează scutirea de impozit pe locuinţă pentru personalul armatei participant la acţiuni militare în străinătate (litera p), veteranilor de război, văduvelor de război şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război (litera r), foştilor deţinuţi politici şi deportaţilor (litera s). Cînd e vorba de revoluţionarii din 1989, scutirea e condiţionată de aprobarea consiliului local (art. 456 alin. 2 lit. j).
    Extrem de perversă această măsură. Ea arată că pentru guvernanţi revoluţionarii din 1989 care şi-au riscat viaţa pentru democratizarea României sînt mai prejos decît militarii care şi-au riscat viaţa pentru democratizarea Irakului, Afganistanului ori Cosovoului. Ultimii au scutire de impozit automat, în timp ce primii doar dacă aprobă consiliul local. Dar nu e vorba numai de asta. În fiecare an consiliile locale din întreaga ţară vor trebui să dezbată dacă le dau sau nu revoluţionarilor scutire de impozit pe locuinţă. Foarte posibil că le vor da – căci sumele despre care discutăm sînt mărunţişuri, fără impact semnificativ. Presa va relata că revoluţionarii au primit scutiri şi din nou va fi motiv să se comenteze că uite ce privilegii au revoluţionarii. În timp ce militarii care au fost în misiuni în străinătate, deţinuţii politici, deportaţii în Bărăgan, veteranii de război şi văduvele acestora îşi primesc scutirea de impozit pe tăcute, fără să se atragă atenţia asupra ei, în cazul revoluţionarilor în fiecare an va fi motiv să se amintească despre această scutire, să se comenteze în presă, să se indigneze opinia publică în legătură cu ea (poate nu făţiş ci prin bîrfe spuse pe la spate).
    E umilitoare procedura aceasta prin care, pentru cîţiva lei/lună scutire de impozit, subiectul „privilegiile revoluţionarilor” e readus anual în atenţia opiniei publice. Domnilor guvernanţi, nu mai umiliţi revoluţionarii din 1989! Aţi dat o lege pe care aţi botezat-o „a recunoştiinţei”, dar acum vi se pare că sînt prea mari drepturile înscrise acolo. Consideraţi că militarii care au mers în Afganistan, fiind de altfel bine plătiţi pentru asta, merită fără discuţii scutire de impozit, dar nu sînteţi convinşi că acelaşi lucru îl merită şi revoluţionarii. Atunci anulaţi complet articolul din legea 341/2004 care prevede scutirea de impozit! Nu lăsaţi mărunta scutire în vigoare doar ca să existe pretext de umilire anuală a revoluţionarilor şi de menţinere în opinia publică a mitului că revoluţionarii nu plătesc impozite!
    Am explicat mai pe larg părerea mea pe acest subiect într-un articol pe saitul propriu: https://mariusmioc.wordpress.com/2015/10/07/noul-cod-fiscal-eliminarea-scutirii-automate-de-impozit-pe-locuinta-pentru-revolutionari/

    • Nici n-am stiut ca eram scutit de impozitul pe locuinta! Eu fiind ranit si detinut. Chestia, Marius, e ca din cauza unor revolutionari de ocazie, cei cu adevarat curajosi si dispusi la sacrificiu au avut de suferit in ochii opiniei publice.

      • mariusmioc spune:

        Eu nu văd numai răspunderea unor revoluţionari de ocazie ci şi răspunderea instituţiilor statului care au eliberat certificate de revoluţionar. Am făcut personal plîngere penală unui fost şef al Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari, pînă acum fără rezultat.
        Deasemeni văd şi răspunderea parlamentarilor care votează un cod fiscal cu prevederi de felul celei amintite, care creează toate premizele umilirii revoluţionarilor. Şi aici problema falşilor revoluţionari n-are nici o influenţă, căci scutirea de impozit se dă ori ba în funcţie de votul consiliului local, iar dacă se dă absolut toţi posesorii de certificat de revoluţionar vor beneficia, nu va exista nici o separare a revoluţionarilor adevăraţi de cei de ocazie.
        E preferabil să se elimine complet scutirea asta (care oricum nu reprezintă decît cîţiva lei/lună pentru unul ca mine, cu apartament la bloc; poate pentru cei care au palate e mai importantă) decît să se păstreze cu condiţia actuală de rediscutare anuală, practic pretext de menţinere în opinia publică a mitului că revoluţionarii nu plătesc impozite. Au fost şi emisiuni televizate care spuneau că revoluţionarii nu plătesc impozite, iar mica scutire e sîmburele de adevăr necesar ca marea minciună să fie credibilă. https://mariusmioc.wordpress.com/2012/09/14/facatura-la-antena-1-despre-revolutionari/
        Văd o problemă şi din faptul că dv., ca legiuitor, nu cunoaşteţi legislaţia.

        • Draga Marius, de cand sunt legiuitor am votat cateva zeci de mii de legi. In total peste un milion de pagini. Cam cum crezi tu ca un om ar putea sa tina minte toate astea?!?

          • mariusmioc spune:

            Domnule Vosganian, nu trebuia să votaţi un milion de pagini de legislaţie. Nu de complicarea hăţişului legislativ are nevoie România, ci de simplificarea lui. Legile trebuie să fie un lucru pe care un cetăţean de rînd îl poate înţelege, dar s-a ajuns la situaţia cînd nici legiuitorii nu mai ştiu legile.
            Sistem legislativ foarte complicat nu înseamnă dreptate mai multă, ci mai puţină.
            Aştept omul politic care să-şi propună ca obiectiv abrogarea a un milion de pagini de legislaţie, nu adăugarea la legislaţie.
            Iată un articol pe această temă din cartea mea “Libertatea şi politrucii”: “O bucurie pentru avocaţi: 800 de legi în plus” http://procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/mmioc/libpol/docs/35leg800.htm

          • Sunt de acord cu tine. Scriam inca de acum aproape douazeci de ani ca principiul nemo censetur ignorare legem este impozibil de aplicat in Romania.

  12. cris spune:

    Un articol de pe stiri pe surse spune ca va veni un val DNA – dincolo de sforaielile din articol spune asa, pe sursa “sigura”

    “Asta aviz pentru cei care se cred imuni în fața acțunilor parchetelor – ”cine pricepe se retrage la timp”, potrivit unui om avizat cu ce va urma.”

    CINE PRICEPE SE RETRAGE LA TIMP – din politica, din competitia electorala, etc. Oricum te uiti suna infect: Adica DNA are plan de dosare si cum zice cineva ceva care nu e pe linia de partid/procuratura il trazneste cu un dosar? – asta ar fi santaj, exact ca al lui basescu catre firea (ai grija ca nu-ti mai gasesti barbatul acasa). Daca te uiti altfel: ca cineva se retrage politic si lasa calea libera altora, atunci se sterge cu buretele ce va fi facut? (adica troc pe justitie si libertate de o parte, politic de alta, un” esti de-al nostru ori tii ciocul mic nu te atingem”?). Dosarul a ajuns un soi de bita si obiect de troc ori santaj pentru pastrarea si promovarea unora in politica si respectiv eliminarea altora? Un “toti aveti dosar si dansati cum va cintam noi”? E grav daca vine intr-adevar de la o sursa din DNA – asemenea mentalitate e clar sovietoida. E rau si daca e numai idee indusa populatiei ca si si celor care sunt sau vor sa intre in politica, ca DNA face jocurile…

    http://www.stiripesurse.ro/valul-dna-va-matura-tot-cine-pricepe-se-retrage-la-timp-surse_969219.html

    In fine, ce sa spun, de ce nu ocupa direct parlamentul si nu devine republica procurorilor priceputi la toate si a celor pe care ii aleg dumnealor ca fiind protejati? Ce atitea alegeri, da-le dracului de alegeri ca oricum decide DNA-ul….parlament unicameral facut din procurori si pedelisti – ca de acestia nu se atinge nimeni se vede-, si un guvern ales pe sprinceana si condus de Kovesi….Si sigur va fi sprijinit de populatie , nici o problema…..

    • Culmea e ca autoarea articolului e de acod cu asta. E un amuzament in chestia asta, precum crestinii dati prada leilor.

      • cris spune:

        Din pacate cam este o atitudine generalizata si nu tine seama de domeniu sau obiect, o bucurie a raului altuia provocat direct de cel care ride sau de altii. Si se vede bucuria aceasta a raului foarte puternic in media. Sunt site-uri infecte, cum e comisarul – daca va uitati la comentarii dar si la articole va intrebati la ce grad de injurie, mirlanie, primitivism s-a ajuns… Campania prezidentiala m-a ingrozit – ce s-a vehiculat pe facebook, porcarii, xenofobie, amenintzari cu moartea chiar la adresa alora mai moderati-, si e clar o involutie rapida in ultimii ani: Postacii din 2009 erau dragalasi de-a dreptul, acum e o dezinhibitie a cruzimii si josniciei de proportii … incit ma intreb daca in buna masura e dirijata (cred ca da; Filip vorbeste de “starea de spirit”: daca ajungi sa ginndesti cu “starea de spirit”, adica emotionalitate usor manipulabila, si nu cu mintea, hmmmm, te face extreme de permeabil la comanda si conditionare)

        Cred ca e un soi de “doua minute de ura” orwelliene perpetuate, generalizate, stare de spirit maligna crescuta, incurajata: gaseste “vinovatul”, pune-l pe ecran si incurajeaza multimea sa urle, ba chiar sa ridice pietrele de pe jos si sa ucida.

        E ceva generalizat, o bucurie de a lovi pe altul, o falsa incredere ca tu ala care lovesti esti impecabil arbitru moral si mai ales ca cel pe care il lovesti e un obiect, nu o persoana ca si tine.

        Bolnavii sa crape, si in fond de ce se pling, simuleaza – obiecte, copii batuti, chinuiti, schingiuiti, omoriti, vinduti – obiecte, femei vindute, violate, omorite – obiecte (dar e vina lor ca “n-au fost cuminti”), unul care da buzna cu masina intr-un spital ca nu danseaza medicii cum cinta dumnealui soferul – stire de ieri alaltaieri, agresiunea fizica intre diversi soferi care e stire cam zilnica, ciini schingiuti si omoriti ( a fost un filmuletz din acesta postat de niste imbecili mindri de ce faceau si astazi) si tot asa…. Nici nu stiu in ce categorie sa pun asa ceva mai intii, anomie, patologie sociopata, amoralitate, barbarie….Ca pe un asemenea fond cineva mai haituieste si niste politicieni care si asa au bube in cap, cu atit mai distractiv, nu conteaza daca ceva e drept sau nu, daca e legal sau nu, sa li se dea foc in piatza publica, la toti…

        • Uite-te si pe blogul nostru. Epolitikon, Sorin, chiar si Adam cer sa fie bagati in puscarii toti sau mai toti oamenii politici. Chestia aia cu stiripesurse cu amenintarea pentru cei care vor sa faca politica este absolut ticaloasa. Toate aceste oribilitati se petrec in aclamatiile multimii. Probabl ca asa a fost intotdeauna, probabil ca asa a fost si in anii 50 pe care ii deplangem acum.

          • Adam Mares spune:

            Cei care au furat. Dacă asta înseamnă cam toți, asta e! :P

          • Punem si profesorii care nu au platit taxe la meditatii? Si taximetristii care nu au dat bon fiscal? Si medicii care primesc bani, pentru ca salariile sunt mizerabile (la fel de mizerabile ca cele din administratie)? Si oamenii de afaceri care nu au platit taxele la timp? Si femeile care muncesc cu ziua fara sa plateasca taxe? Si pe cei care primesc subventii pentru oile pe care nu le mai au si pentru pamanturile pe care nu le lucreaza? Sa continui? De asta spun ca problema e a noastra a tuturor, dar voi vreti, ca in comunism, sa dati doar vina pe altii.

          • Adam Mares spune:

            Cei care au furat. Dacă asta înseamnă cam toți, asta e! :P

          • Adam Mares spune:

            E cam jenant să comparați niște profesori care dau meditații cu politicienii care au furat zeci de mii de euro.

          • Adam Mares spune:

            E cam jenant să comparați niște profesori care dau meditații cu politicienii care au furat zeci de mii de euro.

          • Eu n-am facut comparatii intre profesori si oameni politici. Te-am intrebat doar cum consideri faptele astea? Normale sau nu. Daca le consideri normale, e in regula. Daca nu le consideri normale, o sa te intreb de la cati lei incepe anormalitatea. Si daca nu cumva o tara in care anormalitatea e considerata normala (ca, de exemplu, comentariul tau ca e jenant sa compari) nu avem decat clasa politica pe care o meritam. De la cati euro comparatia ar inceta sa mai fie jenanta, ca sa stiu data viitoare?

          • Adam Mares spune:

            Profesorul muncește când dă meditații, chiar dacă nu plătește impozit la stat. Șpaga politicienilor e altceva. Credeam că se vede din avion.
            Cred că există grade ale răului, chiar dacă lumea nu-i perfectă.

          • Adam Mares spune:

            Profesorul muncește când dă meditații, chiar dacă nu plătește impozit la stat. Șpaga politicienilor e altceva. Credeam că se vede din avion.
            Cred că există grade ale răului, chiar dacă lumea nu-i perfectă.

          • Adam Mares spune:

            E ca și cum ați compara babele care vând pătrunjel în piață cu marii evazioniști.

          • Draga Adam, nu te fa ca nu intelegi. Siogur ca cel care comite o infractiune de sute de mii de euro este mai vinovat decat cel care comite o contraventie. Eu voiam sa spun altceva. Ca aceasta clasa politica este produsul unei societati permisive, (auto)educata de generatii sa pacaleasca statul.

          • Adam Mares spune:

            E ca și cum ați compara babele care vând pătrunjel în piață cu marii evazioniști.

          • Adam Mares spune:

            Vina colectivă, fără grade ale vinei și fără individualizare, este echivalentă cu anularea vinei.
            Într-o oarecare măsură, toți suntem vinovați, dar e o distanță ca de la cer la pământ între un amărât de profesor care mai dă meditații să supraviețuiască ori țăranul care vinde în piață și conturile de milioane de euro ale unor politicieni (bani murdari, evident).

          • Siguur ca e diferenta. O spune si Codul penal. Dar daca ne dezobisnuim de micile contraventii poate producem si oameni politici fara mari infractiuni.

          • emi spune:

            Profesorul educa noua generatie si este un model. Daca modelul este evazionist, evident asa va fi si viitoarea generatie.

  13. Mihail spune:

    eu “cer” sa-i bagam in puscarii pe…pupaciosi !

  14. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    Dom’le ce generos esti, sa ma si mangaie, sa ma si pupe…
    !
    Dar ea, mai curand, cred ca m-ar mangaia cu Tefalul de 28 cm.
    Periculoasa treaba.
    Cat despre pupat, crezi ca mai tine minte, ca n-o fi uitat cum se face ?

    PS; nu sunt absolut deloc nervos, cel putin ieri nu eram.
    Acum sunt intre nervos si furios, s-a trezit si un alt client ca sa-i schimb cativa arbori din proiect, da nu stie ca chestia asta o sa-l coste peste doua mii de euro.
    Ar trebui sa stau toata noaptea ca sa execut schimbarile.

  15. Mihail spune:

    Special pentru @emi …si nu numai !

    In general, atunci cand petrec multe ore la calculator, proiectand, gandind, ascult si ceva muzica.
    De cele mai multe ori Pink Floyd. Poate asta ma face ceva mai abraziv, imi creiaza stari diferite.
    Printre “picaturi”, atunci cand sunt obosit, mai iau cate o pauza, haladuind pe internet.

    In aceasta dimineata, am gasit asta.
    Chiar imi pare rau pentru tine(voi) mari iubitori ai neamtzului, dar adevarul, tot adevar ramane:

    http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri7-octombrie-2015/

  16. sfarma-piatra spune:

    Cititi cartea ,,Trei ani in Romania 1870-1873” scrisa de functionarul ambasadei britanice din Romania, James William Ozanne . Tipu’ lucra de fapt pentru agentul secret Sir Stephen Bartlett Lakeman nume de cod ,,Mazar Pasa” in casa caruia a fost infiintat PNL . El descrie in carte TOT ce a vazut si TOT ce a trait in Romania, rasu’ naibii ! :)

  17. Kronstadt an der Graft spune:

    Domnule senator, văd că iar vorbim fiecare din colțul lui. Unii cer aplicarea toroipanului legislativ tuturor, ca să se învețe minte, alții sunt scandalizați de efervescența DNA-ului care nu mai termină cu arestările. Dar dacă astăzi DNA-ul asudă din greu înălțând dosare, (ce păcat că nu există în statistici și rubrica Elaborarea dosarelor, unde România ar fi printre primele locuri în lume), asta se datorează și faptului că din 89 până astăzi s-a furat în țara asta cum rar s-a mai văzut în istorie. Și nu numai că s-a furat dar nu se oprescu nici astăzi. Iar până nu demult instituțiile statului nu mișcau un deget pe tema asta.
    Acum când au început să facă anchete e firesc că trebuie să scoată tot gunoiul adunat sub preș și urmând un fir să găsească o puzderie de ramificații. Cine sunt primii vinovați de situația asta? Foștii guvernanți, evident. Cine știa de coțcăreală avea două posibilități, să dea totul pe față sau să renunțe la funcție, ori mai bine amândouă. Au fost unii care au renunțat dar și-au ținut gura. Au preferat omerta politică să nu fie zburați de la cașcaval.
    Mereu mi-a plăcut să dau ca exemplu cazul Mareșalului Antonescu. Omul ăsta a avut o biografie de excepție. A fost un excelent militar, un excelent conducător, a fost poate singurul care îl impresiona pe Hitler cu toată deviația lui comportamentală, dar are un minus în biografie, e vorba de Holocaustul românesc. Nu e vinovat direct de cele petrecute, dar e răspunzător de faptul că s-au petrecut și n-a luat măsuri să le oprească. Și nici după aceea nu s-a sinchisit prea mult de ele. N-a strigat, adică. Din cauza asta noi românii nu putem să-l omagiem așa cum am simți nevoia.
    Recunosc, personal am o mică satisfacție astăzi când văd persoane pe care le știu bine că au furat că sunt în anchetă. Și ca mine or mai fi. O dorință aș avea pe tema asta, să aflu care sunt cei care au distrus cărămidă cu cărămidă fabrica de tractoare. Tare m-aș mai bucura să-i văd plătind pentru asta!

    • cris spune:

      Dna asuda fiindca s-a furat…. DNA exista de vreo zece ani, zece ani au taiat frunza la ciini?…. Cum au permis sa ajunga presedinte un hotz, ba l-au si acoperit? flota, Mihaileanu… unde au fost DNA? daca nu in 2004 in 2009, sau in 2012… acolo sa acopere si sa inchida dosarele lui Basescu? sau sa tina ciocul mic si sa permita unui cocos sau unei udrea sa fure zece ani la rind si sa-i bage bani in buzunar lui basescu? Unde a fost DNA la alegerile din 2009, au investigat ceva? – asa cum au haituit apoi pe cei de la referendum? Au acum denunturi legate de blaga , boc, anastase primind bani pentru pdl – investigheaza ceva? Afacerile ALRO – unde e dosarul?unde sunt inregistrarile? – si stii ca afacerile ALRO s-au derulat prin firma lui Predoiu si a socrului lui – Rakotzi, a treia partenera in firma e acum executiv in conducerea ALRO… Investigheaza ce s-a intimplat acum zece ani si ce s-a intimplat dupa 2012…. in buna masura anii lui basescu sunt ocoliti – au sute de dosare de la comisiile de control din 2012, ce au facut cu ele? Ce au facut in alte situatii… cu vamile au chinuit o multime de oameni, le-au distrus viatza, de rezolvat nimic, de ajuns la adevaratii capi nimic – doar circ; au terminat coruptia din CFR – s-a inchis procesul de curind, au arestat controlori, I-au purtat cu anii prin tribunal, oameni saraci, pentru o spaga de trei lei….De un Eva sau un Papici sa nu mai vorbim…

      Chiar nu crezi ca ar avea macar o parte de vina desi ani la rind nu au facut nimic…. Iti reamintesc: de ani de zile procuratura, politia, SRi, etc sunt pe locul trei in UE ca procent din PIB acordat de o tara unor asemenea institutii (in timp ce la sanatate sau educatie suntem pe ultimul loc in Europa); platiti sunt, bani sa-si cumpere toata tehnica au, si au avut…. si sunt o institutie platita de cetateni si in serviciul lor…sunt mai numerosi, mult mai numerosi decit in orice alta tara….ce au facut pina acum timp de 10 ani? Circ, PR si pupat de conduri lui basescu & pdl? Si acum ti se pare ca termina coruptia…. basescu zburda, blaga zburda, anastase si boc zburda, udrea pina una alta isi vede de ale ei, cocos e acum pe la cumparaturi, carausii lor sunt liberi si cu banii neatinsi…Justitia si ea e splendida: suntem pe locul 3 la condamnari CEDO, imediat dupa Rusia si Turcia…multe condamnari nu doar pe conditiile din inchisori ci pe proces inechtabil, ba chiar si oameni condamnati fara sa existe legea sa-i condamne…si dupa cum actioneaza acum vom ajunge probabil inca si mai sus pe podium.

      OK, daca tie ti se pare ca sunt salvarea Romaniei si Doamne fereste sa fie criticati in vreun fel, OK, sa va traiasca, mai vorbim intr-un an doi despre asta sa vedem unde se ajunge asa…
      …….

    • cris spune:

      Cit despre Antonescu, hmmm, stii ca in jurul lui Maniu au fost o multime de oameni politici, profesori universitari, dar si generali, din ce in ce mai multi pe masura ce trecea timpul, impotriva lui Antonescu si a deciziei lui de a continua razboiul dincolo de Nistru? Din 1940, nu abia in august ’44, cu riscul de a fi arestati, pusi in inchisoare, omoriti de Antonescu. 1944 nu e rezultatul exclusiv al unei actiuni a regelui Mihai, nici gind, si nu se pomeneste nimic de ceilalti… nici nu-i de mirare nu? au murit in inchisori (dincolo de cei din partidele istorice au fost omoriti in inchisori si zeci si zeci de generali, ca au fost impotriva lui Antonescu ori citiva cu el pina la capat, generalul Arbore avind capul taiat in patru cu toporul de pilda) si uite trebuie cultivata mai departe imaginea tatucului salvator, pentru unii Antonescu, pentru altii regale Mihai, pentru altii basescu, pentru altii ceausescu… mda, noi nu trebuie sa avem istorie, doar tatuci, orice fel de tatuc, dar tatuc, vai Doamne.

      ( poftim, din scrisoarea trimisa de Maniu lui Antonescu in martie’44 si semnata de numerosi

      “Domnule Mareşal,

      Bombardarea capitalei, distrugerea altor oraşe, avertismentele de la Londra, Washington şi Moscova, transformarea Moldovei în teatru de război sunt semne prevestitoare de dezastru.

      Poporul român sleit de un război prea lung pentru puterile lui, nu se mai poate bate. Coborâţi în stradă şi întrebaţi trecătorii, mergeţi în sate şi oraşe, ascultaţi glasul poporului. Pretutindeni veţi vedea deznădejdea în ochi şi auzi acelaşi răspuns: NU. Pentru ce să mai luptăm? Interesele vitale ale statului şi poporului nostru cer imediata încetare a războiului, oricare ar fi greutăţile acestui pas. Sacrificiile pe care România ar trebui să le facă vor fi incomparabil mai mici şi mai puţin dureroase decât continuarea războiului.”

      Urmează 66 de semnături, printre ele:

      BORDEIANU Constantin

      HEROVEANU Eugen

      GEROTA Dumitru

      LUPU Nicolae

      NECULCEA Mihai

      OŢETEA Aurel

      PAPILIAN Victor

      RĂŞCANU Vasile BOTEZ Ion HAŢIEGANU Eugen IOANIŢESCU D.R. MOTAŞ Constantin MACOVSCHI Eugen POPA Grigore PAPACOSTEA Victor STĂNESCU P.P. DANIELOPOL Daniel HUDIŢĂ Ion JOVIN Ion MEZINCESCU Eduard NISTOR Ion POTOP Aurel TAŞCĂ Gheorghe ZÂNE Gheorghe.

      Altii care au fost alaturi de Maniu din 40

      Între membrii Partidului Naţional-Ţărănesc care şi-au riscat libertatea pentru a fi în jurul lui Iuliu Maniu şi a-1 sprijini la nevoie s-au numărat şi: MIHALACHE Ion HUDIŢĂ Ion BOCU Sever CĂMĂRĂŞESCU Ion DEMETRESCU Camil GEORGESCU Valeriu-Rică ANCA Victor GHEORDUNESCU Bogan GHICA Şerban HERLEÂ Alexandru LIVEANU Ion HAGEA Constantin LUPU Nicolae MADGEARU Ecaterina NEGRUZZI Ella POP Romulus POPA Ghiţă-Bacău PANAIT Iuliu SĂVEANU Sauciuc Teofil SIMIONESCU Ion TAŞCĂ Gheorghe VENEŢU Liviu POPOVICI Mihai COPOSU Corneliu BOILĂ Zaharia CĂPĂŢÂNEANU Dumitru GEROTA Dumitru CIOCULESCU Radu CRISTI Vladimir GEOROCEANU Romulus HAŢIEGANU Emil JOVIN Ion LEPĂD ATU Vasile LEON Ion MARINACHE Ion MĂNUILĂ Sabin NICULESCU Grigore Buzeşti POPA Augustin POPESCU Toma-Iosif RĂDULESCU POGONEANU, SCHITIU ION, SOLOMON Virgil
      POPESCU Nic. Zorica VISA Augustin POP Ghiţă LAZĂR Ilie BORCEA Mihai DORESCU Aurel BOTEZ I. Gheorghe CIUGUREANU Daniel GEORGESCU BÂRLAD Vasile GHILEZAN Emil HALIPA Pantelimon JINGA Victor LOLU Ion LEUCUŢIA Aurel MĂCĂRĂSCU Gheorghe MIHĂIESCU Ştefan NEGREI Gabriel PENESCU Nicolae RADOCEA Cornel RĂUTU Mihai SIMIONESCU Cezar SPINEANU Cezar MUREŞEANU Anton Ionel VIŞOIÂNU Constantin

      Printre membrii Partidului Naţional-Liberal se numărau:

      BRĂTIANU Const. Dinu ANGELESCU Constantin SASSU V.V. PAPACOSTEA Victor BRĂTIANU Bebe COSTINESCU Ion ŞTIRBEI Barbu
      ZAMFIRESCU Constantin-Căteasa BRĂTIANU Gheorghe DENIELOPOL Daniel VÂLSĂNESCU Radu

      Despre Antonescu ai tot citit, despre generalul Ioan Arbore sa zic ai citit?
      ( asa macar sa adaug un singur alt nume, Ioan Arbore, din marturia altuia la inchisoare la Vacaresti

      “Când am voit să-i punem o compresă, capul i-a alunecat pe pernă. Avea peste 70 de ani. Am aprins o lumânare (aveam întotdeauna la noi un căpătâi de lumânare, de la infirmerie) şi-am plâns cu toţii.

      Am anunţat miliţianul de pe secţie şi el a înştiinţat administraţia. După o oră au sosit zece ofiţeri şi doi medici care au confirmat decesul. Ofiţerii au ordonat să se facă autopsia cadavrului. Dimineaţa spălam coridorul de la intrare în saloane. Auzind buşituri am coborât treptele în curte, mimând că mă duc la cișmea.

      Prin ușa întredeschisă, un miliţian care făcea serviciul de felcer, hăcuia trupul generalului cu o bardă şi un topor.

      - Ce aţi constatat, de ce a murit?

      - Parcă mai contează. Bine c-a murit! Eu am ordin să-l tai!

      Dar trezindu-se la realitate, s-a uitat spre mine speriat, văzând că cel ce îl întrebase era un deţinut. Se răsti:

      - Da’ cu tine ce-i? Afară, mă!

      Mi s-a părut că se uită la topor. Am fugit urmărit de imaginea pe care o văzusem: capul generalului, despicat în patru, cu creierii pe un colț de masă, stâlciţi de lama toporului. Dumnezeu i-a făcut altă primire în ”salonul’” Ospăţului Împărătesc.”)

      Ce stii despre ei, de cite ori sunt pomeniti, unde au macar un mormint si o cruce multi dintre ei? Foarte putin se face nu pentru ei in sine ci pentru a cultiva intr-o natiune spiritul lor, curajul, verticalitatea morala, solidaritatea. Eu stiu fiindca am incercat sa aflu mai multe despre unii dragi mie, dar altii cit stiu???? Citi realizeaza ca toti acestia ar trebui numiti, amintiti, cultivati ca memorie si simbol, ca sa avem si noi ca natiune o coloana vertebrala si un spirit de solidaritate, iar, caci l-am avut… Nu exista… traiasca tatucii si multi falsi “eroi” singulari, Ceausescu, Iliescu, Basescu, Iohannis, Kovesi (ba chiar si istoria e strimbata catre nume singulare) si cine va mai urma dupa cum da moda si momentul…. si ne mai miram ca suntem frunza in vint, o natiune de oameni singuri.

      • Kronstadt an der Graft spune:

        cris
        Sunt absolut de acord cu tot ceea ce spui. Beleaua este că spre deosebire de nemți, la care denazificarea a fost făcută la presiunea ocupanților, la noi decomunistizarea a fost blocată din prima de către haita comunistă rămasă la putere până astăzi. Ceea ce i-am spus domnului senator în mai multe rânduri rămâne valabil și astăzi, adică existența pe scena politică doar a urmasilor foștilor politruci comuniști, unii făcându-ne semnul șoferului cu dreapta și alții cu stânga. Din cauza asta nu mă interesează să mă mai duc la vot, pentru că după ce l-am votat pe Băsescu sperând în mai bine mi-am dat seama de cumplita greșeală și m-am resemnat.
        Privindu-i pe eroii neamului martirizați de comuniști am avut și eu parte de destui printre rudele mele. Am și eu de povestit o grămadă, din păcate, pe tema asta. Dar ce poți face când sunt incriminate toate formele de extremism numai comunismul nu? Cu cine să te bați? Clasa politică e formată artificial din indivizi care n-au rușine, n-au repere morale și nu răspund decât în fața celor care i-au agreeat la ciolan.
        Poate că americanilor le convine o societate condusă de dalmațieni pentru că poate fi condusă mai ușor de afară, dar nu-și pun problema că le-ar prinde mai bine o societate prosperă în care cetățenii au ce pierde? Nu știu, dar știu că ceea ce se întâmplă la noi nu e bine deloc.
        Aventurile lui Putin sunt convins că se vor termina cât se poate de rău pentru ruși. Ciolovecii n-au după ce bea apă Dar lui Putin îi arde să consume dolari și euro pe războaie zonale unde poate să-și arate mușchii, singurul lucru care i-a mai rămas. N-ar fi exclus ca în megalomania lui să nu-i vină ideea de a se lua la harță cu noi cei din fostul lagăr socialist și atunci am deveni vioara întâi. Dar ce vioară dacă noi nu avem nici bani de sacâz?

        • La noi restauratia a luat-o inaintea revolutiei. De aceea oameni care nu erau legati de vechiul regim nu au reusit sa stea prea mult la putere. Asa este cazul lui Emil Constantinescu, al lui Tariceanu, al meu si al altora ca noi. Din pacate.

      • cris spune:

        fara radacini, fara repere, fara coloana vertebrala si plini de paduchi securisti… cam asta e cu ultimii 25 de ani…

        mda, ma uitam la un articol de pe psnews despre plagiatul mai multora. Ma trimite la un articol din cotidianul din 2012 cu cine a stabilit ca ponta e plagiator, Miclea el insusi plagiator, dar plagiator pdl, si doamna Motoc….. Cred ca am cam avut dreptate, ce se doreste e abuz si bataie de joc, hoti care striga hotii si curve (ne)pocaite care acuza cu tot tupeul: si-au gasit o noua jucarica de aruncat mizerie in capul altora, ei cei mizeri, de fapt si de drept educatia in sine, ori asanarea lumii universitare ca moralitate, nu-i intereseaza. Acum vad ca-l acuza pe Nicolaescu….

        Mda

        “Unul dintre membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Certificatelor Universitare este Mircea Miclea, fost ministru PDL al Educaţiei. Cum în rândul acoliţilor lui Băsescu nu a fost niciodată o problemă să se antepronunţe, Miclea a declarat vineri, înainte de orice concluzii ale Consiliului, că premierul Victor Ponta a plagiat.

        Ce nu spune fostul ministru al Educaţiei este că el însuşi a fost acuzat de plagiat în trecut.

        Mircea Miclea a fost acuzat în 2005 că a copiat în “Psihologie cognitivă” pasaje din lucrarea unui autor american. Printre membrii Comisiei se află, potrivit Antenei 3, şi Iulia Motoc, judecător la Curtea Constituţională, care a fost acuzată de incompatibilitate.”

        si raspunsul e OUG ca poti sa-ti retragi doctoratul… Pfui, ce mi-e cu unii, ce mi-e cu ceilalti. E chiar asa de greu sa faci altfel de curatenie? – domnule, pina la data de erau cutare reguli, de la data de cutare reguli, cunoscute de toti, judecam dupa si dupa….regulile cutare se aplica la lucrarile facute pina la, regulile cutare la lucrarile facute dupa data de. Si cel mai important lucru: studentii sa fie educati cum sa-si scrie lucrarile. Nu, nu se poate, nu e nevoie de curatenie ci doar de circ si jucarele de aruncat porcarii asupra cui dorim in acest moment sau la altul, ne-am mai gasit ceva de facut santaj si porcait…. e o rusine, mi-e (sincer) greatza (pai deh, il copiez si eu pe busoi, el crede sincer….ei, mie mi-e sincer greatza)

        Ce e asta? ce fac astia ? e bucuria de a scormoni in mormanul de balega, nu dorintza de a curatza…E un vid de buna vointza si dorintza reala de a vindeca si curatza, e doar golul rautatii, relei-vointze, santajului, tupeului, porcaielii, oportunismului tzatzesc. Seamana cu niste leprosi care isi scurma ranile ca sa fie mai apetisanti cind cersesc un vot, o pozitie, un ban, o “clantza de lins” de la vreo ambasada….si cu cit sunt mai admirati in “rectitudinea” lor morala ranita, de plagiat in acest caz, de altele in alte actiuni la fel de mizere si tupeiste, spoite cu o falsa moralitate, cu atit storc mai multa “incredere” de la populatie.

        articolul cu pricina
        http://psnews.ro/exclusiv-scandalul-de-plagiat-o-moda-in-politica-de-varf-galeria-ministrilor-banuiti-94354/

        • cris spune:

          Nu-l judec. Ce incerc sa spun este ca inclusiv in ce priveste istoria recenta mentalul unei natiuni e “educat” sa se indrepte asupra unor persoane singulare, unor conducatori, tatuci, si toti ceilalti, tot ce inseamna solidaritate, verticalitate a multor oameni e trecut sub tacere. Daca am putea sa ne referim ca reper, ca fundament, mereu si mereu, la acei multi oameni, si nu doar la cite o figura exceptionala, tatuc controversat, nu credeti ca am avea cu mult mai multa rezistentza si la indivizi gen basescu umilind o tara, sau la oricine incearca sa arunce in derizoriu oameni si sa li se adreseze ca unor iobagi, idioti sau hotzi, si rezistenta la alegeri personalizate emotional, ca ne-am recupera dorintza de demnitate individuala a celor multi, la individualitate a celor multi in solidaritate si nu la acest individualism egoist, crud, distrugator… pe scurt un alt soi de valori morale? Sa spui numele, sa le dai chip, sa spui povestile oamenilor in simplitatea, omenia si verticalitatea lor, ii scoate din conditia de obiect ori functiune.

          Eu cred ca ar ajuta. Ajuta si sa cultivi valorile, normalitatea, aceea simpla de toate zilele: ma uit cu drag la fragmente de emisiuni ca vedere de la tara, sau la emisiunile doamnei Avram. M-a socat de-a dreptul cind in decembrie anul trecut a3 au avut acea zi in care pe fond se rosteau numele celor care au murit in ’89 si au fost atitia care si-au spus povestea… exista si altceva decit cite un “conducator iubit” ce tipa gorghiu, ce minte ponta, dar si decit ce accident de masina s-a intimplat si cine pe cine a omorit, sau ce a mai facut zavoranu (cultivarea mizeriei… e incredibil ce tip de atmosfera se cultiva: cum dai pe un post de stiri, dimineatza primele vorbe sunt despre cite o nenorocire personala a cuiva ca spectacol, a suferi ori a muri a devenit subiect de tabloid, te duci pe un site de stiri, primul lucru pe care il vezi e pe cine mai ia DNA, ce stenograme mai scormonesc in viatza personala a cuiva, injuraturi si cite un “sa-l ia dracu’”… sa te mai miri ca exista o efervescentza de spirit tzatzesc, morbid, crud. Mda, brainwashing, cultivarea narcisismului, a lipsei de compasiune sau a falsei compasiuni, cruzimii, perceperii altora ca fiind obiecte)

      • E greu pentru noi acum sa judecam, dar Antonescu, totusi, nu a facut nimic sa opreasca trupele romane pe Nistru.

    • Doua lucruri. Guvernul lui Antonescu nu a fost unul corupt. Doi, sunt de acord sa-i gasim pe cei care au distrus o gramada de fabrici. Dar sufera si cei ca mine care au ajutat sa nu de inchida fabrici sau au deschis multe altele.

  18. Adam Mares spune:

    The 2015 ‪#‎NobelPrize‬ in Literature is awarded to the Belarusian author Svetlana Alexievich

  19. Adam Mares spune:

    The 2015 ‪#‎NobelPrize‬ in Literature is awarded to the Belarusian author Svetlana Alexievich

  20. emi spune:

    Un abonament la metrou pentru studenti ar costa 35 lei. Asta daca studentii ar avea adeverinta de student sau carnetele de student vizate. Credeti ca ii pasa cuiva? NU! Pana isi aminteste conducerea ASE Bucuresti de asemenea amanunte, studentii stau cu Legea in mana si platesc de doua-trei ori mai mult. Daca nici conducerea ASE nu stie ce inseamna un Buget de venituri si cheltuieli in care trebuie sa se incadreze orice tanar student, daca nici la acest nivel nu se pot organiza astfel incat sa se respecte drepturile studentilor, atunci ce pretentii sa mai avem de la altii??? NESIMTIRE!!!

  21. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    Sa traitz’ …..am executat ordinul, am aplicat cele trei palme !
    Aoleoooooo, ce doare.

  22. epolitikon spune:

    Pai rationamentul e gresit pentru ca daca-n 89 comunistii si securistii erau beliti la Targoviste sau in Baragan, soarta noastra era alta.
    Nu ajungeam sa sper in 2015 ca poate doamna cu coasa ajunge si la Iliescu, de exemplu…

  23. Pacala spune:

    @vv
    Intrebare – ce oameni politici ati adus dvs in politica. Oameninoi?

    • Mihail spune:

      @ Pacala, hai las-o ca macane.

      Este ca si cum ai intreba de ce curge apa !
      Mai bine, pune si tu(iar) o intrebare “consistenta” aia cu “pretul de la gaz metan de la combinate “…sau, daca vrei una mai domestica, de ce statea cu gluga-n cap intr-un Supermarket(acum falimentat).

      PS: vezi, unde intra Vosganian, vineeee falimentul !
      PPS : Hai sa traiesti !

    • Enorma de multi. Uniunea Fortelor de Dreapta a avut la inceput numai oameni noi. Laurentiu Ulici, presedintele Uniunii Scriitorilor, Adrian Iorgulescu, presedintele Uniunii Compozitorilor, Nicolae Alexi, presedintele Uniunii Artistilor Plastici, Horia Ene, presedintele Societatii Matematicienilor din Romania, Angheluta Vadineanu, unul dintre cei mai mari specialisti romani in ecosisteme, Ducu Darie, regizor, Nicolae Paun, decanul Facultatii de studii europene de la Babes Bolyai, Vasile Astarastoae, directorul Institutului de Medicina Legala din Iasi, ulterior presedintele Colegiului Medicilor, politologul Bogdan Teodorescu, prof. univ. Mircea Maniu, prof univ. Mircea Muthu, eminentul bizantinolog (ambii de la BB Cluj) prof. univ. Adrian Ciocanea (Politehnica Bucuresti), Rudolf Fatyiol, directorul Filarmonicii Dinu Lipatti din Satu Mare, scriitorul si diplomatul Mihai Sin, scriitorii Dan Cristea, Angela Marinescu, Patrel Berceanu (director al Teatrului de copii din Craiova), Horias Garbea, Adrian Aluigheorghe, Ion Vadan (director al Editurii Dacia), actorul Emil Coseriu, soprana Elena Gantolea, politologul Dan Pavel, marele italienist Marian Papahagi, prof. univ.Serban Iosifescu, unul dintre cei mai buni specialistii in domeniul invatamantului, prof univ. Florin Gabriel Alexe, specialist in domeniul energetic, Arin Stanescu, intemeietorul legislatiei insolventei, Varujan Pambuccian, intelemetorul legislatiei IT&C, prof. univ. Vlad Ursu, unul dintre promotorii leasingului in Romania, numerosi alti profesori universitari, oameni de afaceri, medici, profesori care nu mai facusera politica dupa 1990. Am facut atunci o lista cu o mie de astfel de oameni. Numai ca Uniunea Fortelor de Dreapta era nascuta spontan, nu era facuta cu fostele sau actualele structuri si nici cu voie de la primarie.

  24. Mihail spune:

    @ emi,

    iti sunt dator cu un raspuns, nu am uitat. Multumesc.

    Sunt prins in doua proiecte mari, trebuie sa ma misc repede, acus se-nchide piata din Olanda si din Ungaria.
    In plus, vine si iarna, candva.
    Mai mult, ceilalti “colegi din echipa Mihail”, nu prea te inghit, nu vor sa comunice in paliere dragute cu tine.
    Asadar, vrei ori ba, trebuie sa te multumesti cu mine.

    Bun, astazi programul meu este complicat, maine, cam la fel, voi sta mult prin spital. Revin duminica….sau la noapte(vezi tot noaptea) si vad cum procedez vazavi de tine.
    Multumesc de intelegere.

  25. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    ti-as putea spune ca-mi fac un implant, o marire de “pix”, ca-mi scot ridurile, ca mi se extrage burta…hi-hi-hi.
    Nuuu, doi dintre clientii mei sunt medici maricei. Coincidenta ciudata, dar sunt in acelasi spital. Unul este la etajul doi, iar celalalt chiar deasupra, la trei.
    Nu stiau ca lucrez pentru amandoi, nu m-au recomandat, ei intre ei.
    Amandoi medicii sunt, ca firi, diferiti, insa amandoi, alta coincidenta, sunt scorpioni.

    Stai….ca ieri m-a cautat si seful politiei, iar in urma cu cateva zile cineva important de la SRI . Iar de vreo luna, lucrez si pentru primul judecator roman de la Curtea Europeana. Un om extraordinar.
    Mi-a zis o chestie interesanta despre mita, mituit, in speta despre Oprescu. Mituitul prins, nu este niciodata, atunci, prima data cand a primit banii.