Vlad Țelea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, va fi înmormântat în Cimitirul Armenesc

 Vlad Țelea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, decedat în urma tragediei din data de 30 octombrie 2015 din clubul  Colectiv, era descendent, după mamă, dintr-o familie armenească. Cei care doresc să fie alături de familia îndurerată pot participa la slujba de înmormântare care va avea loc marți, 3 noiembrie a.c., orele 14:30, la Cimitirul armenesc situat pe Bulevardul Pantelimon nr. 90. .

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Vlad Țelea s-a născut pe 17 mai 1978, a copilărit în cartierul Obor din București, a studiat la Colegiul Național Dimitrie Cantemir, secția matematică-fizică, și a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București. De doi ani devenise tatăl unei fetiţe.

60 Responses to “Vlad Țelea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, va fi înmormântat în Cimitirul Armenesc”

 1. tudor spune:

  VV

  Acum ceva vreme ati pus o intrebare: daca ai 50 de ani, rammai fara job si nu ti gasesti de munca, este din cauza faptului ca altii iau spaga?
  Va scapa, din pacate, intelegerea fenomenului.

  In Romania nu poti sa ti faci un closet in fundul curtii fara jde controale, cum sa functioneze un club fara ca autoritatile sa observe nenumaratele ilegalitati?

  Coruptia nu doar te lasa fara serviciu, ci ti poate ucide copiii, prietenii, concetatenii.

  In mod curios, prietenul dv tariceanu, al doilea om in stat, totusi, nu iese cu o declaratie specifica privind abuzurile justitiei …

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Nu, daca ai peste 50 de ani si n-ai job inseamna ca esti lenes si nu vrei sa muncesti si de-aia te-a dat afara! :D :D :D

   N-ai vazut reclamele care-i indeamna pe lenesii astia sa-si ia un job si sa nu mai frece menta pe-acasa? :D

   • Kronstadt an der Graft spune:

    E incredibilă capacitatea noastră de a părăsi subiectul, dar asta îi. În aceste momente în care unii și alții constată în gura mare, pe toate posturile, că românii sunt inerți și nu sunt în stare să forțeze politicul să devină ceea ce ar trebui să fie, putem să analizăm nivelul la care a ajuns societatea românească. Priveam la televizor cele câteva persoane cărora le mai acord încă credit de seriozitate și ascultam cum prezintă reacții ale mulțimii tăcute. În timpul ăsta politicienii parcă au intrat în pământ. Mimează oroarea, se dau siderați, plâng la comandă în fața camerelor de televiziune etc. Și mă gândeam la Băsescu. Pramatia a reușit în 2012 să scape de furia mulțimii dar cu ce preț. Acum îl plătește din greu și nu s-a terminat. Aviz celor de la putere. Ferească Dumnezeu să se înfurie gloata.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Kronstadt

    Zici asa: “Aviz celor de la putere. Ferească Dumnezeu să se înfurie gloata.”
    Eu am trecut la alt nivel: sa faca cit mai multe greseli, poate odata o sa se infurie gloata!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Kronstadt

    stii ce-mi vine-n minte chiar acum? Mai tii minte cum zicea oprescu in celebrul interviu de dinaintea arestarii?

    “Doamna, doamnaaa, n-om fi chiar toti hoti si borfasi…”

    :D :D :D

 2. Mihail spune:

  @ emi
  (din urma),

  cum sa doresc ca sa te injur, nici aici nu te injur.
  Doar spun atunci cand nu sunt de acord cu tine.
  Nu pot fi de acord cu tine ca BonJovi ar fi rocker.
  E…un menestrel cu chitara electrica.
  Ca-ti place tie, este alta mancare de gup.

  Daca m-ai suna, ai remarca ca sunt extrem de politicos, de prevenitor, de atent si chiar…mieros.
  Atentie, nu libidinos.
  Este drept, nu am nici par in urechi, nici nu am trasaturi armenesti si cel mai grav, nu ragnesc la Timisoara.
  Asta este foarte grav.

  Sa nu uit, nici nu ma las pupat de Adam.

 3. emi spune:

  Unii spun ca nu a fost accident, ca a fost premeditat, ca trebuia acoperit rahatul lui Oprea cu ceva. In 3 septembrie 2012 TB a deturnat atentia cu copilul sfasiat de caini, in 30 octombrie tactica se repeta pentru GO.
  http://www.cunoastelumea.ro/un-jurnalist-roman-spune-ca-a-fost-avertizat-cu-o-zi-inainte-ca-va-urma-o-tragedie-cu-multi-morti-a/

  • Mihail spune:

   unii spun: ” du-te emi si te culca” .
   Ai un talent ca sa o ei langa pe ogoare….

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ emi

   mai sunteti multi?

   Deci trebuia acoperit cazul lui oprea… nu cel a lui udrea…? :D

   Uite cum te dai de gol, uite cum transpira basismul din tine: mega scandalul cu finantarea pdl-ul si cu udrea care tocmai ce turnase la dna o turma intreaga de lideri “liberali” nu ti-a venit in minte… ci ti-ai adus aminte de oprea cu groapa! :D :D :D

 4. cris spune:

  @ Kronstadt

  Uite, nu stiu cit se intelege din ce spun, de ce vorbesc de atitudinea cuiva intr-o functie, intr-o institutie, ce este de asteptat. Sa incerc sa dau un alt exemplu:

  Piedone ca primar: si daca ar fi totul in regula legal (ceea ce stim ca nu e), e raspunzator si reactia normala trebuie sa fie alta in aceasta situatie. Dumnealui declara “din partea mea totul e perfect legal”, atit. Asta e vatasim si nesimtire crasa… Reactia unui om responsabil in functia lui si caruia ii pasa, chiar daca stie ca se va fi facut totul legal din partea lui, ar fi cu totul alta: ‘cert exista deficientze, unde anume, de ce si cum voi afla, cum pot fi corectate trebuie aflat, Revizuiesc impreuna cu.. tot ce inseamna normative, procedura, personal in aceasta situatie si in toate aprobarile date pina acum, ca sa aflam unde anume este problema….in asa fel incit omul sa stie ca e in sigurantza cind se duce intr-o locatie, club sau alt fel, si copii, parinti, frati, prieteni sa stie ca ai lor sunt in sigurantza si ca asa ceva nu se va mai intimpla vreodata.’

  Piedone nu are ce cauta ca primar fie si numai pentru aceasta nesimtire cu care se spala pe miini, si daca ar fi totul legal in perfecta ordine. Si o data cu el oricare alt asemenea nesimtit.

  Acelasi lucru il astept de la un Arafat – de acolo macar am sperantza ca poate veni ceva: da, ISU nu a fost nici macar sesizat in vreun fel ca trebuie dat un aviz ori sa controleze, dar de ce s-a intimplat acest lucru, cum poate fi rectificat, trebuie sa lucram la asta sa gasim raspunsuri si solutii in timpul cel mai scurt, eu Arafat ma asez la masa cu cei de la ISU, de la primarii, etc si venim cu o analiza si un plan.

  Acelasi lucru il astept de la un Iohannis – a fost primar atitia ani, nu cred ca a uitat in citeva luni, de ce nu-si foloseste experienta de primar? (e suficient sa dea ordine? acelasi lucru se putea intimpla si la Sibiu, chiar sub nasul dumnealui. Poftim, din DCnews: “Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat, luni, că majoritatea cluburilor şi localurilor din fosta Capitală Culturală Europeană funcţionează ilegal şi prezintă pericol de incendiu. În această situație s-ar afla inclusiv hala unde se joacă cel mai de succes spectacol de teatru din ultimii opt ani de la Sibiu, ‘Faust’-ul regizat de Silviu Purcărete, a pecizat șeful ISU Sibiu (…) Foarte multe baruri şi pub-uri din centrul istoric al municipiului Sibiu, unde vin cei mai mulţi turişti, sunt amplasate la subsolul unor clădiri vechi, în foste pivniţe, unde există doar o singură uşă de acces, ceea ce reprezintă un pericol, potrivit pompierilor. ‘Singura uşă de acces, asta este o problemă, dar mai sunt şi altele. Unii nu au trecut pe la noi când au deschis, alţii au trecut doar pe la Primărie’, continuă Cosmin Balcu. – http://www.dcnews.ro/eful-isu-sibiu-anun-bomba-despre-cluburile-din-ora_488231.html#sthash.WNCzRaVI.dpuf. Daca e vorba, asa cum spune domnul Iohannis, doar de coruptie, atunci cum de e aceeasi harababura si intr-un oras in care dumnealui a avut atitea mandate de primar, cum de sunt numeroase localuri in care se poate intimpla exact acelasi lucru ca in sectorul lui Piedone??? E si dinsul la fel de corupt? pardon, dinsul nu a fost primar la Sibiu, dinsul e primarul ideal, dintr-un Sibiu ideal, in care dinsul a facut totul perfect…mda.)

  Acelasi lucru il astept de la parlamentari, de la asociatia primarilor, de la ISU… un raspuns omenesc si responsabil. Si un dram de bun simt daca se poate si nu e prea mult.

  • Mihail spune:

   Sa fim seriosi, asta este o analiza executata de cineva care locuieste si traieste intr-o tara civilizata, cu reguli demult si bine stabilite.
   Aici, in tara, trebuie facute modificari majore, taiat cu bisturiul, la greu.
   Tot-tot este bolnav si macat de rugina.

  • cris spune:

   E o poveste cu o vulpe care isi facuse salasul pe o tarina lasata in paragina. In primul an vine taranul si spune, aaa, scot buruienile, ar, plantez… Puiutii vulpii se uita la mama: mama, omul acesta se apuca de treaba, ara, planteaza, e cazul sa ne mutam. Vulpea: stati linistiti ca nu face nimic, e lenes. La fel in al doilea an, la fel in al treilea. In al patrulea taranul zice: gata, ii dau foc ca e o tarina pe care nu creste nimic. Iar vulpea isi stringe puii si pleaca: idiotul si lenesul acesta crede ca pamintul e de vina, sa-si munceasca pamintul nu e in stare, sa smulga buruienile e prea greu si asteapta sa creasca ceva pe el din nimic dar sa-l distruga cu totul cu sigurantza il duce mintea si nici nu-i ia mult.

   • Kronstadt an der Graft spune:

    cris
    Din nefericire tu vezi mai acut diferența dintre sistemul american, așa cum e el, cu lipsurile lui și cel românesc, cu însăilările lui. E drept că noi am ieșit după perioada comunismului penitenciar, fiind o generație majoritar tarată de acel sistem, care ne-a inoculat ideea de a nu reacționa indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Și chiar dacă au trecut 25 de ani de atunci, au avut grijă unii d-ai noștri să ne mențină pe majoritatea inerți, pentru a-și păzi pielea în primul rând și pentru a-și face mendrele în continuare.
    Beleaua e că astăzi timpul a cam trecut, oamenii au început să comunice impetuos, iar cocoțații ăștia de la putere, care nu sunt politicieni ci mai degrabă niște zarzavagii căpătuiți, nu conștientizează pericolul care îi paște de a fi măturați cu victime de pe scena publică. Cazul coanei Udrițica e extrem de elocvent, doar că fiecare se face mic și încearcă să păstreze ce a agonisit, inclusiv poziția față de țuțuroiul cu venituri și privilegii.
    Dacă ar fi politicieni cu știință și cu educație și-ar da seama că persistând în ceea ce fac acum va veni cât de curând un decont nimicitor, declanșat tocmai de un asemenea fapt banal și și-ar revizui activitatea. Când colo acești bugetofagi insățioși nu știu cum să facă să profite mai mult de orice ocazie de a mai ciupi un privilegiu două. Și când dau de greu se înfoaie și sar la atac, de parcă ar fi obligați să-și apere nevoile și neamul. Ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră MoșTeacă, ghinărar cu patru stele, mare combatant al oastei lui Alexandrion.

    • cris spune:

     Crezi ca exagerez asteptind asa ceva? povesteam mai demult despre Amber Alert, acel declic in constiintza oamenilor, cind a fost rapita o fetita numita Amber si omorita, ceva ce a insemnat schimbarea legislatiei, infiintarea registrului de criminali pedofili si a sistemului de alarma si cautare a copiilor disparuti – asemenea reactie as astepta, asemenea schimbare, acel declic in mintea oamenilor… Hai sa mai dau o data povestea acestui sistem de alarma https://en.wikipedia.org/wiki/AMBER_Alert, parinti, asociatii, oameni obisnuiti, politie, primarii, senatori, doi presedinti, Clinton si George W Bush, s-au implicat in acest efort – asta inseamna solidaritate, responsabilitate si institutii apartinind oamenilor.
     (asta apropos de Mihail care considera ca totul e de-a gata in “democratiile asezate” si ca oamenii nu se lupta pentru drepturile lor iar legi si schimbari curg din cer ca para malaiatza in gura lui natafleatza. Nu domnule, si la ei mor oameni fiindca nu se fac diverse, poate si fiindca nu exista legea sau mecanismul sa impiedice asa ceva, diferenta e ca invata din asta si schimba ceva in ce fac.)

     Nu gindesc asa doar pentru ca pot compara. Poate exagerez, poate judec si cu frustetea celui care isi asuma in fiecare zi serviciul fatza de alti oameni. Fiindca asta e profesiunea, daca nu iti asumi concret responsabilitati esti un criminal: e alb si negru pe muchie de cutit si nu ca ar fi vreun merit al meu ci fiindca trebuie, e normal, e zilnic, asta-i meseria a mii si mii de oameni. Si ce spun trebuie luat deci cu aceasta rezerva. Dar din partea mea e grav, oameni cu indiferent ce raspundere care atinge aceasta problema, de la legisplatie la aplicare si verificarea ei, nu au nicio scuza ca ar fi inmarmuriti sau furiosi sau fricosi. Nu exista asa ceva: daca ai rutina serviciului fata de oameni, acesta este primul gind si prima reactie, absolut spontan, ceea ce spun mai sus: rezolva. construieste, verifica daca ce ai construit functioneaza. Pur si simplu nu au aceasta rutina a serviciului, numai pe cea a vatasismului, a arogantei, lipsei de responsabilitate si lipsei de empatie.

     Vorbesti de mimarea ororii, siderarii si plinsului, altii o dau cu critica si coruptia desi sunt parte a aceluiasi sistem, a aceleiasi probleme…. Cind ai o responsabilitate nu ai dreptul sa te porti nici ca un nesimtit, nici ca un las, nici ca o baba plingacioasa, nici tu nenorocitul sa faci pe ingerasul si sa strigi “nenorocitii”. Obligatia ta e sa dai un raspuns si o solutie. Coruptia ucide? Lasitatea, indiferentza, autosuficientza celor intr-o functie in care raspund de viata oamenilor ucid inca mult mai mult.

     Lasa, nu-i nimic, asta nu conteaza, sa intre Arafat la puscarie ca e vinovat ca nu a pus centura de castitate nu stiu cui din nu stiu ce elicopter ( in fine, in elicopterul acela erau trei oameni, pilot, copilot si doctoritza la vreo 40 de ani care aveau copii acasa si o asistenta insarcinata care se pregatea sa se casatoreasca, tocmai dusesera un om cu embolism pulmonar la Tulcea parca – tu nu ai cum sa stii, mie mi-au murit si in secunde oameni cu embolism pulmonar, nu e o joaca, ai grija de ei unu la unu, n-ai timp de hirjoane cu piloti si cind termini esti frint, te asezi pe un scaun si taci…. dar exact ca si la tragedia din Apuseni, daca nu arunci cu noroi in nenorocitii de doctori si o studenta moarta, nu se poate ) Apoi sa zici exact pe dos ca dumnealui Arafat e vinovat pentru opusul si controleaza tot si nu pot sa respire bietii oameni de el.

     Eventual si doctorii si asistentele sunt vinovati de ce s-a intimplat la colectiv – am auzit si asta, noroiul aruncat in exact cei care n-au stat in fund dind din gura ca babornitele stirbe, ca deontologii domni rares bogdan, ctp sau altii, adica nenorocitii astia care vrind nevrind asta fac toata ziua, au grija de oameni. In schimb sa zburde piedoni, opre, boci si altii asemenea si sa ne uitam admirativ la domnul iohannis care a fost primar niste ani si acum tuna si fulgera de parca sub nasul lui nu s-ar fi intimplat acelasi lucru, doar fiindca “e de dreapta” si vrea “guvernul meu” – mai bine ar spune cu smerenie ca da sunt niste problem, tine de legislatie, organizare, e cazul ca cei care se ocupa de aceste lucruri, din atitea domenii sa se puna la un loc sa rezolve problema. Arafat e ahtiat dupa televiziuni, inteleg, cind il vezi numai la probleme majore, dar busoi care sta tot timpul pe sticla sau gorghiu sau blaga lucreaza din greu te pomeni. Mda, nu se va schimba nimic daca si oamenii in continuare asteapta doar asemenea lucruri minore si se limiteaza la a discuta tabloide, tot soiul de birfe si vor cadea pe spate dupa tot soiul de maimutzoi lipsiti de substantza in loc sa discute despre nevoile lor, sa aiba solidaritate si sa ceara concret sa se schimbe nu atit oameni cit modul de a face atitea lucruri…

     • cris spune:

      Am uitat: sa intre la puscarie si Vosganian ca nenorocitul a indraznit sa se gindeasca in modul cel mai concret la niste mii de oameni care ar ramine fara loc de munca si familiile lor…asta ca vad ca Mihail si-a abandonat temporar marota, trebuie suplinit…Sa vina boc, si predoiu si alti asemenea papagali ca sa curga lapte si miere, in buzunarele lor desigur.

      Fi-r-ar sa fie…

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      pai nu stii zicala: Am construit o lume noua! Nu voua!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai da, asa s-a si intimplat la noi, s-a dat foc la tot! :D

    Si poate ca noi atunci ne gindeam ca daca hotii au pirjolit pamintu-n urma lor vor disparea si ei, dar n-a fost asa! :D Au gasit noi metode de furat! Cum? Au transferat stresul asta direct la cetatean, prin inventarea de impozite pe tot ce misca (vezi cazul taxelor de sanatate pentru persoanele fara venit). :D Deci, acum nu mai conteaza daca pamintul mai produce ceva de furat, ei si-au asigurat din nou surse de furat… Cine nu-i convine… sa plece! (daca poate :D ) Ei stiu ca n-au cum sa plece toti oricita presiune ai pune pe ei, si o sa se descurce cum pot, cu ajutoare de la rudele din strainatate, cu imprumuturi prin care-si pierd casele, samd. Pe principiul: nu conteaza cit le e de greu, ca n-au cum sa se revolte caci au nevoie de tot timpul disponibil pentru a face bani sa plateasca taxe! Si daca mai apare cite-o mica revolta din motive neprevizibile atunci se iau masuri populiste platite tot din banu saracilor (de exemplu, nu se cheltuieste niciun ban pentru consolidari de diguri, ci daca se rupe digul si face inundatie se dau bani pentru case noi doar la cei afectati).

    Sistemul statului mafiot e un cerc inchis, nu intra nimeni, nu iese nimeni… A povesti despre norme, legi, proceduri, etc in speranta de a se imbunatati ceva deja mi se pare atit de inutil incit obosesc doar cind pomeneste careva…

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ cris

    mai zici asa:

    “Acelasi lucru il astept de la un Iohannis ”

    :D :D :D

    Serios?

    Iohannis e un papagal cum nu cred ca-ti poti imagina de la distanta. Deja mi se si face greata cind il vad, schimb instant canalul. El nu apare decit atunci cind exista ceva de exploatat in mod populist! Faptul ca nu l-ai vazut multa vreme s-a datorat lipsei de subiecte de scandal cu posibilitate de exploatare populista…

    Urmareste numai cu atentie ce-am zis mai sus, si sa vezi de n-o sa-mi dai dreptate in scurt timp.

    Multi sunt derutati de “succesul” orasului Sibiu unde Iohannis a fost primar… Dar la o analiza mai atenta, cind vezi cazul primarului de Selimbar cu spagi luate peste suta de milioane de euro… deja incepi sa-ti dai seama cum mergeau lucrurile la Sibiu…

    • cris spune:

     da, foarte serios, amar de serios.

     • Mihail spune:

      …eu am aflat cum mergea trebusoara la Sibiu, dar nu zic, asata ca sa nu o supar pe frumusica emi !
      Se stie, ea este indragostita pana peste cap de nemtzalau…dar si de armean.
      Asta, din urma, ii place deoarece nu-i epilat.

     • emi spune:

      Habar n-ai Mihail Iulian, singurul barbat pentru care as merge in genunchi este Nikola Tesla

 5. tudor spune:

  Seful de la ISU Sibiu probabil ca are dreptate, asa e peste tot in tara.
  Curios este ca e singurul sef de ISU din judetele patriei care a iesit cu vreo declaratie.
  In mod cert a fost pus de Oprea …
  Adica unora , chiar si in aceste momente, ;e arde doar de propaganda.

  Acum un an trei fete au murit arse intr o hardughie de local din Constanta.
  Posturile mogulesti au pus batista pe tambal, iar Arafat n a miscat nimic.

  Cand a cazut avionul in Apuseni Stroe n a avea nicio vina directa: cei de la ISU au cautat avionul acolo unde le a indicat softul facut de ghita pentru 112.
  Si a dat demisia; am spus atunci, pe blog, ca este un om de onoare.

  Asa si acum: Oprea nu si da demisia, fiindca … fiindca ce?

  Cu tot respectul pentru Arafat, dar functa aceasta, inventata pentru el, nu este pentru el: e foarte bun ca sef de smurd, ca mama a ranitilor, ca orice … dar , conform legii lui Murphy, a promovat pina a devenit incompetent.
  Una e ISU, alta e uniatetea speciala de aviatie, cu totul altceva smurd ul.
  In primavara vorbeam cu cineva de la isu, superprofi, om cu 30 de ani de experienta si chiar m am mirat cind am observat reactia negativa cand l am intrebat cum e cu Arafat.
  Mi a explicat ca se baga peste tot, nimic nu misca fara aprobarea lui, ca are dreptate ori nu, nimeni nu are voie sa vorbesca decat cu aprobarea lui si ca este ahtiat dupa televiziuni si imagine …

  Ieri, adjunctul sefului ISU, fiind intrebat care era autoritatea care ar fi trebuit sa sesizeze ISU ca la acel club se desfasoara activitati ilegale raspundea:” la ISU n a ajuns nicio solicitare de aprobare..”
  Si aia intreba din nou … iar ala repeta, ca n teatrul absurd, acelasi text… de vreo douazeci de ori.
  Evident, n avea voie sa pronunte “primaria 4″, ca l da Arafat afara.

 6. Dorin spune:

  “Statul român a devenit o boală, o infecţie care-şi ucide cetăţenii. Nici unul din domeniile pe care le gestionează direct nu funcţionează cum trebuie”

  http://www.petreanu.ro/2015/11/02/statul-roman-a-devenit-o-boala/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+petreanu%2FcbAa+%28Amar+de+Zi%29

  • cris spune:

   Ma si mir ca a mai observat cineva aceasta anomalie, coruptia zburda si face ravagii, oamenii mor de atita crima si nesimtire intr-o tara care da un procent foarte mare din PIB institutiilor de tip justitie, procuratura, DNA, servicii, politie, jandarmi, etc. (si mai nimic la educatie ori sanatate). Ce explicatie ai tu pentru aceasta anomalie? Cum de e domnule atita coruptie nedreptate si crima intr-o tara atit de dedicata “justitiei”si in care se investesc atitia bani in a controla ?????

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Cris

   sistemul statului mafiot romanesc e defapt compus din 2 faze: una ultrabirocratizata plagiata dupa sistemul francez (pentru omul de rind), si o alta total dezbracata de orice fel de responsabilitati, obligatii si reglementari la care s-a adaugat un set complet de drepturi aparte (pentru cei din sistem).

 7. Kronstadt an der Graft spune:

  Ceea ce este cel mai trist, legat de ceea ce s-a întâmplat la Colectiv, este faptul că de data asta ne putem imagina destul de precis ce se va întâmpla în caz de cutremur. Pentru că la un cutremur vor fi și arși, și zdrobiți, și oameni care pierd mult sânge etc. Mărturisesc că sunt înspăimântat.
  Așa zisele autorități române, așa zise pentru că se pare că se complac într-o lipsă de autoritate de sorginte mercantilă, suferă de boala miopiei și iau măsuri în domeniul pe care îl administrează doar când sunt obligate. Câinii fără stăpân de prin localitățile românești n-au putut fi împuținați până când nu a murit bietul Ionuț la București. S-a întâmplat accidentul din Apuseni pentru ca să se ia măsuri să se doteze aviația românească cu nuș-ce program care să-i facă mai eficienți. Acum s-a întâmplat să moară un număr de tineri ca să aflăm că nu se verifică ceea ce fac comercianții oneroși prin cele localuri publice.
  Dar mai e loc la noi de catastrofe și mai și. Iată, de ani și ani se vorbește de starea catastrofală a transportului pe calea ferată. Șefii din ministerul transporturilor știu bine că de ani buni nu s-a mai întreținut cum trebuie infrastructura feroviară. Dacă-i întreabă cineva oficial povestesc repede, pe nerăsuflate, cifre, câte mii de kilograme de pietre s-au pus prin zonele unde s-au făcut reparații, sau câte mii și mii de centimetri de cale ferată au fost înlocuiți. Dar dacă i-ar întreba unii la o bere, unde ar fi relaxați, cât de aproape ar putea fi o catastrofă feroviară, ar recunoaște că în privința asta nu ar fi siguri nici pe ziua de mâine. Și exemple ar mai fi cu duiumul. Deci, să ne rugăm dară la Domnul. Atât ne-a mai rămas.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Ceea ce s-a intimplat la Colectiv este doar o infima parte din ceea ce se intimpla zi de zi in Romania. Diferenta e data doar de faptul ca la Colectiv s-a vazut un numar de morti in direct, iar in viata reala de zi cu zi mor nevazuti foarte multi oameni pe care nu-i baga nimeni in seama, si pentru care nu se isterizeaza nimeni. E vorba despre oameni care traiesc mult sub limita saraciei, care iarna rabda frig pentru ca n-au bani de lemne, vara rabda foame, nu-si pot permite sa-si tina copii in “invatamintul gratuit”, se abtin sa foloseasca pina si apa, samd.

   Sistemul e gindit doar sa ia banii acestor oameni fara sa dea nimic in schimb! Pornind de la adeverintele medicale cu 25 de lei pentru scoala fara sa faca niciun medic nici cel mai mic control medical (se cer 2 la inceput de an), continuind cu disciplina muncii unde o seama de oameni sunt bagati pe gitul firmelor sa completeze tone de maculatura fara sa aduca absolut niciun folos oamenilor pe care-i pun sa semneze, si terminind cu tonele de tipuri de birocratii gindite exclusiv cu scopul ca norocosii sistemului sa scoata foarte lejer niste bani (autorizatii de mediu, de functionare, iscir, verificari de gaze, de lifturi, samd, samd, samd, etc).

   Deci, ca sa fiu mai exact, exista o prapastie enorma intre cei modul de viata a celor din prima categorie comparativ cu a celor din sistem.

 8. Kronstadt an der Graft spune:

  Apropo de Arafat, am și eu o cunoștință care știe bine smurdul de la începuturi. Arafat s-a bătut zi de zi, 24 ore din 24, cu birocrații care încercau să-l compromită, pentru că le dădea de lucru mai mult decât voiau ei să accepte. A început de la zero, ajutat doar de oamenii inimoși care i-au stat aproape tot timpul. A creat acest sistem național, care nu s-ar fi format dacă nu era el pivotul în stare să înfrunte îndărătnicia specific românească. Este evident că astăzi își păzește creația cu mare atenție și veghează ca nu cumva să se găsească vre-un nesimțit să i-o deturneze. Probabil că de aceea încearcă să nu lasae lucrurile necoordonate până în cele mai mici amănunte. Oare e nevoie să așteptăm să moară ca să-i recunoaștem meritele?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   I se recunosc meritele fara doar si poate. Pina una alta a fost singurul om pentru care s-a mobilizat lumea si a iesit in strada sa-l apere.

   Cei care nu-i “recunosc” meritele sunt cei care au interese directe ca el sa dispara. Dar chiar si ei stiu ca Arafat e o nuca tare…

 9. Kronstadt an der Graft spune:

  Interesant că și la nenorocirea asta de la Colectiv și în cazul lui Oprea se poate vorbi de două situații paralele. La Oprea e vorba de abuzul de girofar pe de-o parte și accidentul motociclistului pe alta. În cazul Colectivului e vorba de lipsa autorizațiilor de funcționare a localului, paralel cu focul de artificii organizat de firma de pirotehniști. Neanderthalienii respectivi n-ar fi trebuit în ruptul capului să vină în localul care nu era amenajat pentru asemenea spectacol. În cazul patronilor din local se poate spune că au ignorat pericolele din culpă, dar firma de pirotehnică este obligată să cunoască ad litteram toate instrucțiunile de protecția muncii și PSI.

 10. Filip G spune:

  Privesc cu stupoare cata fatarnicie exista.
  Adica preoti care sfinteau crasme si masini,dar nu pot tine o slujba pentru tinerii decedati.
  Mi-e greata!

 11. Mihail spune:

  @ Cris,

  Hahaha, nu mi-am uitat nimic, nici macar “marota” aia a ta.
  Nu se schimba cu nimic daca armeanul intra sau nu la beciul domnesc.
  Nici nu se schimba ceva in tara daca astia l-ar aresta.

  Este adevarat, nici nu sunt de acord cu tine ca armeanul a dat niste ceva de lucru la cativa mii de oameni din buzunarul meu si a celor care platesc impozite fel de fel.
  Dar asta este alta discutie, iar fiecare dintre noi ramane cu opinia personala.

 12. Kronstadt an der Graft spune:

  Se pare că se îngroașă gluma. Probabil că Ponta va avea nevoie de un elicopter la îndemână pentru orice eventualitate. Nu m-ar mira ca Oprea să nu se ofere să-i trimită un motociclist pentru deschiderea orizontului. :D

 13. Kronstadt an der Graft spune:

  Scuzați, să se ofere.

 14. tudor spune:

  In primul rand este un hatis legislativ care face imposibila informarea corecta pentru orice om intreg la cap: ordonante care modifica ordonante care modifica alte ordonante care modifica legi de aprobare a ordonantelor.
  De pilda, OUG 89/2015, doar introducerea:
  + Articolul I
  Articolul I^1
  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2014
  privind unele măsuri în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004
  privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 88 din 4 februarie 2014, aprobată prin Legea nr. 104/2014
  , se completează după cum urmează:
  - La articolul IV, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (2) şi (3), cu următorul cuprins:

  ———-
  Art. I^1 a fost introdus de pct. 1 al art. unic din LEGEA nr. 170 din 29 iunie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 481 din 1 iulie 2015.
  Articolul II
  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 361 din 26 aprilie 2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
  1. La articolul 7 alineatul (1), litera a) se abrogă.
  2. Articolul 8 se abrogă.
  3. La articolul 8^1, alineatele (1) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
  “Art. 8^1. – (1) În vederea planificării strategice, a monitorizării permanente şi evaluării factorilor de risc, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor, precum şi pentru coordonarea gestionării situaţiilor de urgenţă determinate de tipurile de risc stabilite prin hotărâre a Guvernului, se constituie şi funcţionează Comitetul naţional pentru situaţii speciale de urgenţă, denumit în continuare Comitetul naţional, sub conducerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, în calitate de preşedinte.
  ……………………………………………………………………………………
  (5) Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, asigură secretariatul tehnic permanent al Comitetului naţional.”
  4. Articolul 8^2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  “Art. 8^2. – (1) Pentru stabilirea strategiilor şi programelor privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, Comitetul naţional poate solicita consultarea unor experţi, specialişti, cadre didactice sau cercetători constituiţi în grupuri de suport tehnico-ştiinţific.
  (2) Comitetul naţional şi grupurile de suport tehnico-ştiinţific, alături de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, asociaţiilor profesionale, sindicatelor, unităţilor de învăţământ superior şi institutelor de cercetare, instituţiilor culturale, ale cultelor şi asociaţiilor religioase recunoscute potrivit legii şi ai mass-mediei, formează Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre.”

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Da, prin hatisul asta de legi e imposibil sa se descurce cineva, ca de-aia a si fost gindit asa. Daca esti cu cine trebuie… n-ai de ce sa-ti bati capul de legi, daca nu… se gaseste un articol si impotriva ta! Asta e sistemul…

   Am prostestat impotriva acestui mod de a face legi cam din 2007 incoace, cind personal am avut de suferit pierzind vremea cu procese (pe care le-am cistigat intr-un final, dar pierderea a fost tot a mea pentru ca timpul pierdut nu mi l-a socotit nimeni).

 15. Adam Mares spune:

  Mă doare capul! :-(

 16. tudor spune:

  Vineri guvernul a dat oug prin care majora salariile unoras din m fin si anaf, structurile centrale.
  Astazi, marti, tot prin oug, a fost anulata …
  Mai tineti minte ce ofuscat era ponta cand a retrimis iohannis codul fiscal in oarlament …. ca intarzie, ca nu se poate modifica cu sase luni inainte …. deja l a modificat, prin oug.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Tine de alta lege, nu de codul fiscal. Aia cu minim 6 luni pentru modificari in codul fiscal e adevarata, de-aia daca vor ceva modificari sunt nevoiti sa-si asume riscul sa dea oug… si sa nu treaca la parlament!…

 17. Mihail spune:

  @ emi,

  eu doar glumesc, iar uneori sunt usor ironic sau sarcastic.
  Dar, crede-ma, nu o fac cu rautate, chiar imi esti draga !

  Cat despre morti, numai de bine.
  El este mort, tu esti cumva tot cam la fel, da-n viata…hai ca va potriviti.
  Stii ce-i nashpa, ca haloinul a trecut.

  • Mihail spune:

   @ emi,

   aha, te-ai holbat la “identitatea mea !!!
   Hai ca impart cu tine borcanul de miere si pe cel cu dulceata, numai sa am timp ca sa iau coletul de Fun Curier. Sper ca astazi.
   In rest, vezi ca ai si numarul meu de telefon, suna-ma…”sunt fierbinte”.
   Da-mi, poate, un sms si eu iti voi raspunde atent si respectos. Dracul nu-i chiar atat de negru.
   In sfarsit, o mica precizare, cele doua “indicii” sunt defapt cele doua prenume. S-ar putea sa fie o problema la ridicarea coletului, dar avand in vedere ca sunt un client fidea de al lor, poate trec ei peste acest mic detaliu.

   PS: uite, daca prinzi curaj, iti indic si o adresa de e-mail, alta decat cea de aici: mm_creativegarden@yahoo.com.
   Daca doresti pot sa-ti indic si un cont de Faceboock.
   Scrie, scrie scrie(-mi) te asigur ca nu se preabuseste planeta si nici nu sare frigiderul din priza.

   • emi spune:

    N-ai inteles nimic, pentru mine sexualitatea este la fel de importanta cum a fost pentru Tesla. Tocmai de aceea as merge si in genunchi pentru el, nu mi-ar cere 6/9, nu i-ar sta gandul doar la sex, ar avea preocupari mintale care m-ar face fericita si utila daca l-as putea ajuta, alaturi de el m-as simt mai creativa si mai umana. Si nici macar nu a terminat vreo facultate, si nici functii nu prea a avut…

 18. cris spune:

  @ Sorin

  Acum am citit. Monseniorul Ioan Robu

  “Mi-am cerut iertare celor decedaţi. I-am cerut iertare şi lui Dumnezeu pentru că noi, noi toţi din ţară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple aşa ceva, ca România să fie altfel. Ar trebui să ne fie ruşine, nouă tuturor şi guvernelor şi instituţiilor statului şi bisericilor că n-am schimbat ceva în ţara noastră în 25 de ani şi ne pare rău (…) Înghiţim neglijenţele, corupţia, şmecheria şi credem că sunt nimicuri, dar ele pot fi criminale. Nu Dumnezeu a îngăduit această tragedie”.

  Mda, suna bizar poate, dar un asemenea om mi-as dori ca presedinte. E un altfel de noi, cu totul diferit de “ne-am luat tara inapoi” cel basist din 2012 si iohannist din 2014 si de orice slogan ipocrit din partea oricui…. E singura expresie de grija reala, de durere sincera, de smerenie si asumare pe care am auzit-o pina acum de la vreun leader, chiar daca aici vorbim de un pastor al bisericii romano-catolice. E totusi cumplit de putin ca prezentza cind te gindesti la ce ar trebui sa fie conducerea unei societati…e un singur om…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Cris

   eu nu prea cred in schimbarea oamenilor, decit eventual in schimbarea discursului atunci cind problema devine groasa…

   Deci monseniorul asta Robu trebuia sa spuna chestiile astea mult mai demult si poate devenea credibil, asa insa… mi-e greu sa pun botul, mai ales cind vine vorba despre popi. (popii sunt mincinosi de profesie, si cam toti au forma de con).

 19. tudor spune:

  Am inteles de la vioreleee care sunt cauzele tuturor nenorocirilor: patronii hrapareti si micii functionari
  Atat a inteles el.
  Care i mecanismul prin care un asemenea individ – mincinos, plagiator, las …. a ajuns in varful gramezii?

  Salvarea societatii romanesti vine din afara clasei politice: societatea civila a luat initiativa si nu se va opri.
  Va fi nevoie de un guvern tehnocrat si de regandirea intregului sistem politico constitutional.

 20. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  abia acum incepe sa fie misto treaba: Ponta a demisionat!

  Chiar zilele trecute am zis ca ar fi chiar misto sa vina hotii la guvernare pina la alegerile parlamentare… A fost o miscare super inteligenta din partea lui Ponta, sah si mat!

  :D :D :D

 21. elenick spune:

  sorin,
  asta comentez si eu cu prietenii. Un pas inainte e demisia asta, chiar daca generaza un nou guvern PSD (& aliatii )- ceea ce NU ar fi de dorit, iar durata de viata a acestui nou guv. scurta (pana in alegerile de la anul) tot vor fi niste schimbari pozitive…

  Eu m-am mai inviorat! :)

  p.s aflu ca si Piedone si-a dat demisia, cu un gest de neimaginat!
  deci, daca ar fi sa masuram efectele mitingului de aseara : 100% obiective indeplinite! Pai sa nu fii mai optimist?! :)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   S-a deschis topic nou.

   Asa zic si eu, nu e de dorit un nou guvern PSD, nu stiu daca din aceleasi motive ca si tine, dar dupa parerea mea e bine ca sa iasa videnii si bocii la iveala, m-ar unge la suflet…

  • Obiectivul mitingului era doar demisia? Si a doua zi?

   • elenick spune:

    Nu, cred ca obiectivul principal a fost de atentionare a clasei politice ca “nu mai merge asa!”. Restul – tinte secundare.
    dupa cum se vede toate au fost atinse!

 22. elenick spune:

  Ca o paralela, inclin sa cred ca ne aflam in situatia din Italia din timpul ofensivei judiciare “Mani pulite”, cand practic a fost pulverizata clasa politica italiana, guvernele s-au succedat unul dupa altul- cu durate de viata scurte, partidele si-au canibalizat liderii istorici ,”de neclintit” sau au disparut chiar ele… Sigur, nu e de dorit sa apara un nou “berlusconi” si la noi (am tot avut indivizi care il imitau)… dar se misca ceva, e o evolutie! in bine sau rau, depinde de noi cat ne vom implica si nu ii vom mai lasa pe toti aventurierii si analfabetii sa isi faca mendrele!