Mișcările de stradă: cuvântul care nu s-a rostit a fost “democrație”

Am căutat să demonstrez în comentariul trecut că între cei care au protestat în stradă și cei împotriva cărora protestau nu exista un conflict profund, care să sugereze o răsturnare de natură revoluționară.

De fapt, protestatarii invocă două diferențe majore între “noi”, care protestăm, și “voi care trebuie să plecați: întâi, diferența de vărstă care, cum am arătat nu este reală, câtă vreme copleșitoarea majoritate a elitei politice e alcătuită din reprezentanți ai generațiilor de după 1990 și, în al doilea rând,  atitudinea în ce privește moralitatea. Noi suntem cinstiți, voi sunteți niște hoți. De aceea voi trebuie să plecați și noi (sau cei pe care îi dorim noi) trebuie să vină în locul vostru.

Această segmentare între hoți și cinstiți este destul de ambiguă. Ea a fost adesea invocată în ultimii douăzeci și cinci de ani. Așa s-a întâmplat în 1996, când CDR a invocat mafiotlâcurile PSD, așa s-a îmtâmplat în 2004, când Alianța D.A. a condamnat hoțiile aceluiași PSD (amintiți-vă de țepele din Piața Victoriei :) Așa s-a întâmplat în 2012, când USL a demascat corupția din PDL. Așadar, demascarea corupților de către cei cinstiți e un loc comun în tranziția noastră. Chiar dacă adesea se observă că diferența dintre corupți și cinstiți e doar aceea că cei cinstiți nu au avut încă oportunități pe măsură.

De data asta e puțin altfel. Nu mai e un partid sau o alianță împotriva altuia/alteia. Suntem “noi” împotriva “voi”. Noi suntem o entitate abstractă, fără nume, fără structuri, dar trebie să ne credeți pe cuvânt. “Voi” sunt toate partidele, întreaga clasă politică, eventual toți care au făcut politică în ultimii 25 de ani. Iar dacă nu vă cărăbăniți cât mai repede, punem DNA pe voi. Iar DNA trebuie să răspundă doar în fața românilor, precum tribunalele poporului din anii 50.

“Noi” suntem vocea poporului. Așa am crezut și noi, tinerii de acum un sfert de veac, în Piața Universității. Și, totuși, peste 80% dintre români au vrut atunci altfel. E o lecție amară pe care am învățat-o. Poporul nu grăiește prin sloganuri. Poporul, în democrație, grăiește prin partide, eventual prin structuri civice. Dar, din păcate, degeaba invocăm democrația, căci ea  lipsește cu totul din sloganurile de azi ale străzii.

Ce dorește strada? Să plece actualele partide. Citez: “Dacă vă schimbați voi cu voi, noi vă aruncăm la gunoi”. Să plece parlamentarii, acasă sau la pușcărie. Să luăm labele jos de pe justiție. Spre deosebire de toate celelalte instituții, justiția este singura perfectă. N-are importanță că am intrat în Uniunea Europeană. Țara e în dezastru, tranziția este un eșec lamentabil.

În fapt, această mișcare nu are decât un singur scop: să compromită politicul, cu toate expresiile sale democratice (partide, Parlament, Guvern politic) . În schimb, ea dă o aură binecuvântată “tătucului” președinte, procuraturii și serviciilor. Când mi-am pus viața în joc, în anii 90, am făcut-o pentru democrație. Pentru pluripartidism, pentru alegeri libere și la termen, pentru democrație parlamentară. Mișcările de astăzi nu au nicio legătură cu toate astea. Totul, cu excepția președintelui și a structurilor care îl pot deservi, trebuie zvârlit la coș. Cuvântul democrație nu a fost rostit în stradă nici măcar o singură dată. Tinerii de acum nu au trăit sub dictatură și, de aceea, nici nu știu cum să se ferească de ea.

Cât timp a avut nevoie de stradă, președintele a întreținut-o. A încurajat-o, a legitimat-o (mă rog, cât s-a putut), i-a adăugat victimele incendiului de la Colectiv (deși jertfa acelor tineri nu a fost o dedicație pentru președinte), ba chiar i-a și propus întâlniri, fără să spună când, ca să fie sigur că tinerii stau acolo și-l așteaptă. După ce Victor Ponta a demisionat și PSD a pierdut controlul majorității parlamentare, strada și-a îndeplinit menirea. Ea a fost folosită în scopuri extrem de prozaice și de practice, a fost întreținută, dar împiedicată să se organizeze, astfel încât acum nu mai e nevoie de ea.

Vom avea un guvern tehnocrat. Susținut de mulți dar, practic, nesusținut de nimeni. Dar vom mai avea ocazia să vorbim despre asta.

a

353 Responses to “Mișcările de stradă: cuvântul care nu s-a rostit a fost “democrație””

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Am trait s-o vad si pe asta. Ziceti asa:

  “Așadar, demascarea corupților de către cei cinstiți e un loc comun în tranziția noastră. Chiar dacă adesea se observă că diferența dintre corupți și cinstiți e doar aceea că cei cinstiți nu au avut încă oportunități pe măsură.

  Sunt pur si simplu ametit, uluit!

  Deci, cu alte cuvinte, trebuie sa ramina de aceasta data clasa politica asa cum e, ca oricum cei care vor veni in loc vor fi tot niste hoti!

  Nu cred ca mai pot avea vreun alt comentariu dupa spusele astea. Bine macar ca recunoasteti! Stim si noi cu cine avem de-a face!

  • Sorin, nu ne intelegem. Clasa politica nu trebuie sa ramana asa cum e, ea trebuie sa se primeneasca in mod democratic. Ceea ce inseamna oameni noi, eventual partide noi. Tu imi ceri sa fiu convins ca oamenii noi si partidele noi vor face asta, fara sa-mi spui si cine sunt acestia. Nu vrei, mai intai sa-mi spui cine sunt ei si dupa aceea sa vedem impreuna, prieteneste, daca ofera suficiente garantii. Tu vrei sa iau drept garantii doar miscarile de strada?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai in 26 de ani tot asa s-a primenit clasa politica: democratic! Numai ca democratia ultimelor alegeri a insemnat intre a alege dintre x si y, ambii hoti, unu deja la putere, celalalt fost la putere in etapa anterioara. Asta inseamna democratie?

    Stiu ca va convine actualul sistem, si stiu si de ce va convine: tocmai pentru CA NU EXISTA sansa sa fiti concurati cu eventuali noi oameni care ar vrea sa intre in politica! De-asta va convine. Si v-am mai spus: probabil credeti ca ati inchis gura lumii si de data asta, dar revolta o sa revina, inzecita ca forte, si de data asta nu as mai paria ca va reveni pe cale pasnica…

    • In democratie votezi partide. Daca stii alt sistem in care sa se voteze strazi, poate imi zici si mie. Eu pentru democratie era sa mor. Faceci o democratie in care sa se voteze piete si atunci va fi ca tine.

     • gelu spune:

      “”A fost o tentativă de lovitură de stat, dejucată de demisia lui Victor Ponta”

      Senatorul Ioan Ghişe ne-a trimis la redacţie o documentaţie teribilă, despre care spune că ar fi „DESFĂŞURĂTORUL PROTESTELOR”, pe care am publicat-o mai devreme. Ghişe nu contestă că mulţi dintre protestatari au venit din bună credinţă la manifestaţii, însă crede că totul a fost regizat de specialişti în arta manipulării, care au urmărit anumite interese politice evidente.

      Ioan Ghişe spune că „aceste proteste au reprezentat o tentativă de lovitură de stat, dejucată de demisia lui Victor Ponta”! Conform declaraţiei sale, a încercat să deschidă acest subiect la o televiziune, însă moderatoarea l-a împiedicat într-un mod agresiv pe care nu şi-l poate explica. Atunci a decis să ne pună la îndemînă întreaga documentaţie. Înainte de a o publica, l-am rugat să ne acorde acest interviu pentru a-şi motiva susţinerile absolut spectaculoase.

      Rep.: Nu vă întreb cum aţi intrat în posesia acestei documentări, ci care a fost prima dvs. impresie cînd aţi constatat că acţiunile de protest erau programate din 4 noiembrie pînă pe 1 decembrie, stabilindu-se şi localităţile unde urmau să aibă loc?

      IOAN GHIŞE: A fost o confirmare că marile manifestaţii de stradă sînt organizate de specialişti şi că ele nu se petrec spontan. Mă bazez şi pe experienţa personală, din august-septembrie 2012, cînd m-am plimbat timp de o lună în jurul Palatului Cotroceni, cînd s-a demonstrat că şi dacă este vorba de lucruri importante (atunci era vorba de 7,4 milioane de voturi care nu fuseseră luate în considerare pentru demiterea lui Traian Băsescu), cetăţenii nu sînt prea entuziasmaţi să iasă în stradă pentru a manifesta.

      Or, manifestaţiile acestea planificate pe zile, pe ore, pe oraşe, în ţară şi în străinătate, cum s-a întîmplat şi în ţările arabe, cu aşa-zisele primăveri, sau evenimentele de la Kiev cu Maidanul de acolo, ne arată că există un anumit scenariu care se aplică în anumite locuri pentru a folosi politic celor le iniţiază, le organizează şi, la sfîrşit, le orchestrează şi profită de efectele lor.

      A fost o asemenea miză în cazul acestor proteste?

      Sigur. Miza a fost dărîmarea Guvernului Ponta, care vine într-o succesiune deschisă de moţiunea de cenzură, depusă în aceeaşi zi în care DNA anunţa punerea sub acuzare a premierului şi cînd preşedintele Iohannis i-a cerut demisia prima oară.

      Dar tragedia de la „Colectiv” a fost un accident pe care nu-l putea anticipa nimeni.

      E adevărat. Dar materialele pe care vi le-am pus la dispoziţie arată că scenariul era planificat să culmineze odată cu Ziua Naţională a României, cînd urma să se petreacă acea Revoluţie politică. Tragedia de la Clubul „Colectiv” a fost un eveniment emoţional atît de puternic încît a devansat planul iniţial, de care autorii scenariului iniţial au profitat pentru a obţine scopul politic, pe care-l vedeţi în acţiunile multora dintre organizaţiile implicate în aceste proteste.

      Spuneţi că aceste organizaţii se bazează pe manipulare în scop politic?

      Bineînţeles. Dar se ştie că ele sînt finanţate din exterior de ani de zile şi se lipesc de interese politice concrete. Este o listă întreagă de ONG-uri care au la dispoziţie o serie de mijloace de comunicare inteligentă şi o bază de date construită în timp, pe care au folosit-o din plin, aşa cum se vede din materialul pe care vi l-am trimis la redacţie! Vă spun sincer, prima oară cînd am tresărit a fost cînd i-am văzut în Piaţă pe mulţi tineri cu rucsacul în spate, cu sticluţa de apă în mînă şi cu smartphone-ul permanent la ureche. Uitaţi-vă şi alte acţiuni similare din lume că apar aceleaşi obiecte! Nu-mi plac scenaritele, dar observ că scenariile acestea sînt similare. În toate, se valorifică nişte mulţumiri ale oamenilor sau emoţii colective. Însă scopurile sînt totdeauna politice!

      Nu este o exagerare? Un rucsac sau un telefon inteligent sînt lucruri normale mai ales în rîndurile tinerilor. Toţi erau din grupul de manipulatori?

      N-am spus asta! Eu ştiu că în Piaţă au fost cei mai mulţi veniţi din bună credinţă, crezînd că participă la o acţiune de protest faţă de tragedia de la Colectiv. Spun, însă, că majoritatea lor a fost manipulată! Tot protestul firesc faţă de tragedia de la Colectiv, la care aş fi participat şi eu, a fost deturnat de acel grup foarte influent care avea pregătită acţiunea împotriva guvernului Ponta pentru 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României!

      Cum, adică?

      Exact aşa cum vă spun. După mine, a fost o tentativă de lovitură de stat, care era programată pentru 1 Decembrie, dejucată de demisia lui Victor Ponta chiar după prima zi de proteste! Poate că o fi avut şi el, în calitate de prim-ministru, informaţii despre acest plan. Uitaţi-vă pe „Desfăşurătorul” pe care vi l-am trimis! Erau programe acţiuni de protest în toată Europa, în zeci de oraşe, dar şi în ţară. Cine credeţi că poate să organizeze în acest fel o acţiune de protest? Numai tinerii de pe Facebook? Eu cred că rolul important îl au alte structuri.

      Dar de ce în ziua de 1 Decembrie?

      Domnule Spânu, eu, fiind mai bătrîn, am mai trăit chestiuni din acestea. Tot aşa am fost manipulaţi şi în decembrie 1989, cînd lumea ieşise în stradă tot din bună credinţă, iar cei de meserie au deturnat chiar sensul unei Revoluţii adevărate! Vă daţi seama că acum le-a fost mult mai uşor. Vă amintiţi mitingul lui Ceauşescu din 21 decembrie?

      Sigur, toată lumea îşi aduce aminte.

      Aţi văzut atunci ce efect a avut acea grenadă sau ce-o fi fost, aruncată în mulţime? La fel era programat şi acum. În Piaţă ar fi fost o mare adunare populară şi era de ajuns ca un grup să strige „Jos Ponta”! şi totul s-ar fi transformat în „Noua Revoluţie”! De-asta vă spun că „meseriaşii” ştiu cum să procedeze. Şi vă mai întreb ceva: dacă n-ar fi fost manipulaţi, oamenii nu ar fi fost acum tot în stradă, căci, după cum se vede, cererile „Străzii” nu s-au îndeplinit nici după ce dl. Iohannis s-a dus acolo?

      Dar de ce credeţi că şi-ar fi propus cineva să doboare Guvernul Ponta exact în acest moment?

      Pentru că, de un an de zile, preşedintele Iohannis ne tot spune că vrea „Guvernul său” personal! În decembrie se împlineşte un an de la investirea sa şi ar mai recupera din popularitatea pierdută dacă ar reuşi să realizeze măcar acest lucru! Cei care se vehiculează acum ca viitori miniştri nu au nici o susţinere, de aceea premierul desemnat aleargă disperat pe la partide să-şi găsească o majoritate. Asta demonstrează că majoritatea lor este scoasă din mînecuţele prestidigitatorului cunoscut care este fostul preşedinte Traian Băsescu. Credeţi că asta au dorit tinerii prezenţi în Piaţa Universităţii?

      Ce vreţi să spuneţi?

      Foarte simplu. Că premierul i-a fost dat în plic domnului Iohannis de la Bruxelles, în persoana consilierului preşedintelui Comisiei, iar acesta va fi obligat să ia în guvern oameni care vor enerva pe toată lumea pentru că cei mai mulţi sînt dintre cei care au fost susţinătorii lui Băsescu. Nici nu ştiu de ce domnul Iohannis a mai chemat partidele la consultări, din moment ce avea deja numirea în plic!

      O ultimă întrebare. Cum rămîne cu Guvernul Cătălin Predoiu, despre care liberalii şi dl. Iohannis au tot spus că va fi premierul pe care-l vor desemna în locul lui Victor Ponta?

      Cei care au urmărit atent viaţa politică din ultimii ani ştiu că Predoiu a mai fost folosit de Traian Băsescu în diferite momente tensionate, cum a fost bătălia sa cu guvernul Tăriceanu. Cătălin Predoiu a fost folosit doar pe post de iepure. Uitaţi-vă la numirile făcute de dl. Iohannis pînă acum: la SIE l-a repus pe MRU, fostul şef numit de Traian Băsescu, Dacian Cioloş, propunerea lui Băsescu pentru funcţia de comisar european, este acum desemnat Premier şi multe altele. Practic, cei care au reprezentat fostul regim sînt puşi acum în funcţie unul după altul de către actualul preşedinte al ţării! Nici măcar nu asistăm la rotirea cadrelor, ci la revenirea lor pe funcţii! Asistăm, dacă-mi permiteţi să spun aşa, la o resuscitarea unei mase politice formate de Băsescu şi serviciile secrete în cei 10 ani ai regimului trecut.”

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ gelu

      are dreptate Ghise, si e unul dintre cei maxim 5 parlamentari care are curaj sa lupte cu sistemul. Nu cred totusi ca Predoiu va fi doar iepure sacrificat, maurul inca nu si-a facut datoria, doar s-a incalzit pe tuse. O sa apara el mai devreme sau mai tirziu.

      In rest, in ce priveste VV… e ca-n bancu aia cind o baba surda in tramvai e intrebata de bilet: Doamna, biletul. Eu sunt controlor. Si baba: bine maica, si eu sunt contra lor! :D

 2. Ivi spune:

  Cred ca exagerezi Varujan …eu am fost in piata si am vazut o diversitate mare de cerinte – inclusiv cele care cereau o reala democratizare …si sa dau un simplu exemplu – cererea de a se alege primarii si presedintii consiliilor judetene din 2 tururi de scrutin e o cerinta de democratizare a societatii romanesti semiblocata de actualul mod de a face politica…
  …un alt exemplu – oprirea migratiei politice e o regula de democratizare foarte importanta
  …uiti ca societatea a evoluat si acum ceea ce se cere pentru democratizare face parte din ceea ce s-ar numi “reglaj fin de importanta capitala’ pentru a ajunge la o reala si eficace democratie

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   S-a vazut clar, pentru cine avea ochi sa vada! Revolta a inceput cu niste oameni, si a terimnat cu altii! Cei dintii aveau cerinte absolut esentiale pentru orice stat de drept, iar cei din urma au venit ca diversiune din partea sistemului de stat mafiot.

   • Eu nu am prins nuantele astea.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Dumneavoastra nu prindeti cam multe nuante in ultimul timp.

     Chiar credeti ca niste oameni normali la cap, care au iesit in 2012 pentru Raed Arafat… sa iasa azi ca sa-l atace? Si sa atace si sistemul medical cind toata lumea a vazut ca a existat o mobilizare fara precedent? Chiar asa de naiv puteti fi?

     • Mihail spune:

      eiii, daca vinea o nuanta de la consiliere…eu ma jur ca o prindea(nuantza, evident)

     • Nu sunt naiv. Eu observ ca tinerii strazii nu au avut decat un singur rezultat: reintoarcerea PDL si a lui Basescu in majoritatea parlamentara. Halal!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pai da, de-asta au disparut din strada tinerii, care si-au dat seama ca defapt au fost manipulati, cu exceptia celor care erau manipulatorii. Reprezentantii manipulatorilor (in buna masura) au fost si la Cotroceni chemati de Iohannis. GDS, etc…

      Toata lumea stie cine e GDS si interesele cui le sprijina. Si atunci cum poate un presedinte (in spatele caruia sunt serviciile) sa cheme la consultari GDS-ul, decit daca nu cumva e pe-o mina cu basistii?

      Eu am vazut totusi un cistig in revolta asta: a vazut toata lumea ca exista o foarte mare nemultumire in populatie vis-a-vis de clasa politica, si acum cred ca aceasta forta va incepe sa se organizeze si sa-si puna ideile in acord.

      Vom mai vedea aceasta forta in viitor.

  • Draga Ivi, democratia incepe de la respectul pluripartidismului si al alegerilor libere. Asta e fundamental. Chestia cu alegerile primarilor e un detaliu. Acum zece ani toti cereau vot uninominal si alegerea primarilor intr-un scrutin. Acum toti spun ca votul uninominal a fost o prostie. Peste alti zece ani s-ar putea sa se reintroduca. Tot asa si cu mandatul presedintelui de patru sau cinci ani. Astea sunt detalii. Ceea ce este fundamental, insa, nu numai ca nu a fost reafirmat, dar a si fost discreditat.

   • Filip G spune:

    Alegeri libere e OK.
    Dar ALESUL cand e TRASEIST nu mai reprezinta alegatorii.
    In cazul asta ALESUL nu reprezinta vointa alegatorilor.Deci e un impostor…..

   • Ivi spune:

    In privinta pluripartidismului si alegerilor libere nu am ce sa comentez si nu am comentat…
    Atentie insa la “detalii” – ele fac diferenta intre un sistem democratic deschis, corect si performant si unul “mafiot” (inchis, incorect si neperformant ) …si asta tocmai prin modul in care sunt stabilite “detaliile” (mai ales cele de “reglaj fin de importanta capitala’)
    Cand am spus detaliu de “reglaj fin de importanta capitala’, ma refer tocmai la aceste detalii …desigur ca exista si “detalii neimportante” – care nu au decat o mica importanta…
    Si iarasi sa nu uitam exista o “intelepciune a multimii / wisdom of the crowd” care e mai inteleapta si mai “inteligenta” decat a celui mai “inteligent politician”, care transcende si “populismul gregar si agresiv” al majoritatii “gruparilor de interesati, numite partide, asa cum au devenit ele acum in Romania”…
    Si iarasi mai stim ca, poate e timpul sa armonizam o “democratie reprezentativa” cu o “democratie participativa” …acum in societatea cunoasterii acest lucru, practic si tehnic, e usor de realizat…

    • Filip G spune:

     Un parlamentar care nu se regaseste in interiorul unui partid trece INDEPENDENT.Nu pot intelege parlamentarii care isi fac interese proprii schimband partidele in cursul mandatului.
     Acei parlamentari sunt impostori.Punct

    • Deci, cand se vota in doua tururi, adica pana in 2008, eram un sistem deschis. L-au inchis pedistii dupa aceea, inteleg. Si acum aceiasi pedisti, cu vocea strazii, ajung la putere. Poate imi explici si mie unde e moralitatea aici.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Da, pdl-istii au inchis sistemul, dar dumneavoastra care ati fost la putere 3 ani… de ce nu l-ati reparat la loc? :|

      Ca doar ati promis…

 3. Pacala spune:

  @vv
  Usl a avut toata puterea. Nu a stiut ce sa faca cu ea. Si s-a si destramat. Iohanis dorea si el puterea. O are. Ce va face cu ea? Pronostic nimic. Ca nu are omul nici o viziune de tara. Iar ciolos… intr- un an doar va tine tara intr-un oarecare echilibru. Alegerole de la anul vor stabili cine are dreptate. daca ciolos sta si el 4 ani e alta discutie

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Varujan Vosganian il numeste tatuc pe omul caruia personal i-a facut campanie electorala… cind defapt Iohannis e doar un papagal cu expresii putine!

   Dar daca vorbim de tatuc… le era bun un Vlad Tepes!

  • Eu am lucrat cu Ciolos in guvern. E un om serios si priceput.

  • Mihail spune:

   @ Pacala,

   n-ai murit ???
   Ce bIne-m pare ca te vad.
   Okay, hai sa-ti spun eu ce face Iohanis cu puterea: renoveaza vilele de protocol, se trage cu aeroplanul prin tari straine.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Stii cum se zice: nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste! Tot asa si-a marit si Nastase mandatul la 5 ani… si a beneficiat basescu (si statul mafiot).

    Pe Iohannis nu-l vad terminind nici macar jumate din primul mandat!

   • Pacala spune:

    @Mihail
    Stiu ce face iohanis cu puterea. Nimic. Va fi aruncat cand nu ii va mai folosi lui Coldea

 4. Mihail spune:

  De dincolo !

  @Adam Mares,

  gresesti destul de mult. Nu am afirmta ca sunt “fkusturatic”. Sa ma explic. Odata ca nu sunt casatorit, asa ca sunt, cumva, liber ca sa ies cu cine vrea muschiul meu. Evident ca sunt selectiv.
  Apoi, eu am declarat ca iubesc femeia, in tot intregul ei, conceptul, si mai ales ceea ce reprezinta in viata noastra. Personal am convingerea ca ea este “Seful” pe lumea aceasta. Un barbat care stie asta, intotdeauna se va purta atenta si curtenitor cu ea(ele). Nu se va gandi niciodata cum sa ajunga in pat cu ea(ele) cum sa le-o traga.
  Femeia nu este un obiect sexual…ci o floare. Iar cand vorbim despre flori, crede-ma, ca stiu despre ce vorbesc.
  Revenind, a fi “flusturatic” langa ea, este cel mai sigur lucru cu care o poti rani.
  Precizare, “consilierele” sunt considerate un factor de poluare sigura, nici ele neavand ce cauta in viata unui barbat serios.
  Ce-ar fi daca sotia si-ar lua, la randul ei niste consilieri de la cipandels ?

  @ Tudor,

  demult am avut la randul meu stupi, familii de albine. In “orizontali” si RA 1001(sper ca sa nu gresesc).
  Imi place mierea de salcam, dar din tara noastra, apreciez cel mai mult mierea de mana, care este un cosmar pentru apicultori.
  Altceva vroiam sa spun, domnul Filip G, a facut un gest care m-a pus intr-o situatie stranie, trimitandu-mi coletul. A stat cateva zile, nedesfacut, colea langa mine, pe birou. M-am tot uitat la el, nestiind ce cale sa aleg.
  De borcanul de dulceata nici nu m-am atins, stiu cat a muncit pentru el, iar eu vin ca un nesimtit si cer.
  Urat, tare urat, din partea mea.
  Acum, zi si tu, cu sa nu-l iubesti pe Filip ?

  • Adam Mares spune:

   Nu se va gândi niciodată cum să ajungă în pat cu o femeie???? Păi atunci cu cine să ajungă, cu un bărbat? :P

 5. Mihail spune:

  Domnul Vosganian, are si nu are dreptate.
  Daca miscarea din strada este acoperita de bune intentii, daca nu este manipulata, atunci are dreptate.
  Nimeni nu mai stie sa distinga ceea ce este bun, de ceea ce este rau.
  In acest caz, medicul nu mai sta pe ganduri, cauterezeaza tot, sau o zona intinsa, extirpa tot organul bolnav.

  Armeanul iubaret(ma refer la consiliere) nu-i convine ca este ejaculat odata cu toata clasa politica. A facut mult bine, a facut si ceva rautacisme, a pus mult suflet, a luat cafteala la Universiotate, “a facut Revolutia in ’89″….iar acum de tot se alege praful.

  Eu nu pot decat sa-i raspund(dar nu ma citeste) cu un citat a unui mut in viata: “Ghinnion!”

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   :D

   Stii cum se zice, fiecare pasare pe limba ei piere! Ca doar nu tata i-a facut campanie lui Klaus Iohannis, ci Varujan Vosganian!

   • Vosganian i-a facut campanie si lui Campeanu, si lui Constantinescu, si lui Isarescu, si lui Basescu, si lui Antonescu, si lui… Geoana. In unele cazuri cu mai multa convingere, in altele cu mai putina. Dar eram intr-o echipa si trebuia sa o respect. Asta nu inseamna ca ei vorbeau mereu aceeasi limba ca si mine.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Ati avut de ales intre a face, si a nu face campanie lui Iohannis. Chiar ati stat pe ginduri, eu am memoria buna. Si in final ati decis sa faceti campanie, cu toate ca eu va prezisesem traseul afara din PNL cu mult timp in urma.

     Imi pare rau sa va zic, pur si simplu nu mai percepeti cum trebuie realitatile, deci nici nu poate fi vorba sa puteti face ceva in folosul real al celor pe care ar trebui sa-i reprezentati.

     De votat votati tot pe invers, chiar as fi curios sa vad citi dintre cei care v-au trimis in parlament ar fi de acord ca ati votat legea big-brother?!?

     Sistemul despre care tot vorbim este ca un glob de sticla securizata, interiorul e format din membri sistemului, iar exteriorul din sticla securizata este clasa politica din care si dumneavoastra faceti parte. Orice vine din afara sistemului se loveste de protectia securizata. Si va demonstrez asta:

     Cind cineva are o intrebare, sau o cerere, dvs ziceti: ii intreb pe baieti si revin cu un rezultat. Adica, mergeti si intrebati niste baieti din interior, fara de care nimic nu misca. Dupa care veniti si ne ziceti: am vorbit cu baietii, au zis ca nu se poate ca bla bla bla… Deci dumneavoastra nu mai sunteti exponentul celor care v-au trimis in parlament, ci sunteti exponentul acelor baieti cu ochi albastri…

     Cu toata credinta dvs ca faceti un lucru bun.

     • Asta e tare, cu baietii cu ochi albastri. Mi s-a mai zis ca sunt spion ceausist. Tampenie mai mare ca asta nu exista. Tu de ce crezi ca mi se intampla tot ce mi se intampla? M-am decis sa fac campanie pentru Johannis (in turul I, pt ca apoi m-am retras) pentru ca nu mi-a placut campania nationalista a lui Ponta.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pai aveati varianta a 3-a, de care eu chiar v-am scris si n-ati vrut s-o luati in considerare. Trebuia sa stati pe tusa o tura, sa nu sustineti pe x doar ca sa nu iasa y, intotdeauna exista si a 3-a cale, cea fara compromisuri!

      Daca ati fi facut asa, acum aveati o pozitie cu mult mai mare greutate…

     • emi spune:

      VV in ritmul asta veti primi si reprosul ca aveti ochi albastri… :) :) :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Acum mi-a picat fisa, dintre toti astia pe care i-ati sprijinit cu exceptia lui Isarescu toti au dat-o in bara!

     Radu Cimpeanu – prima mare dezamagire, primul compromis politic halucinant

     Constantinescu – invins de sistem

     Basescu – no coment

     Geoana – ha ha ha

     Antonescu – “bine sfatuit” a ajuns un nimeni

     Probabil ca si Iohannis va lua loc pe aceasta lista. Oricum pentru dvs nu s-a dovedit a fi benefica sustinerea, dimpotriva :D

     Oare n-ar fi cazul sa va puneti si dvs intrebarea: ce caut eu in viata mea? Cum poate cineva s-o zbirceasca in halul asta?

   • Mihail spune:

    S-a strigat Bingo !!!

 6. Filip G spune:

  Sunt curios cum vede @VV urmatoarea afirmatie:
  ”Vom avea un guvern tehnocrat. Susținut de mulți dar, practic, nesusținut de nimeni.”
  Adica partidele politice risca sa intre in contradictie cu cetatenii?
  Guvernul Ciolos o sa aiba sustinere,nu toti parlamentarii sunt sinucigasi politic.
  Liderii politici ai partidelor vor impune asta,altfel vor avea un esec total in 2016. :)
  Perioada asta de un an va arata daca actualele partide merita sa ramana ori sa dispara.

 7. Radu Alex. Vasilescu spune:

  Este atat de amuzant sa vad aceasta postare aici si acum, aducandu-mi aminte de modul in care ne injurau basistii in 2012 pt ca am contribuit la caderea lui Boc…

  Este chiar si mai hilar tinand cont de faptul ca ma numar printre cei care au ramas sa protesteze la Fantana de la Arhitectura pana a cazut si MRU.

  Vorba lui Claudiu “cand te-njura si dreapta si stanga inseamna ca poti sa dormi cu constiinta impacata”.

  As mai spune ceva – in 2012 pe intreaga perioada a protestelor (cu tot ceea ce au insemnat ele atunci – de la jandarmi dezorganizati si extrem de violenti pana la un frig siberian) eu mi-am asumat in acel grup restrans de la Arhitectura statutul de membru PNL, in mod onest si deschis.

  Cu ocazia acestor proteste ma intreba Claudiu Craciun daca mai sunt in PNL si explicandu-i ca nu si asta din ratiuni de PDL si Alinuta, a venit si firescul follow-up: si de ce n-ai mers la Tariceanu?

  Pai bine ca mi-a dat domnul Vosganian un raspuns aici: n-am mers la Tariceanu in partid (acum – dar poate o sa merg cand o sa fie cu adevarat in opozitie si mai pleaca din fripturisti) pt ca nu vreau sa fiu coleg cu oameni care – asemenea dl. Vosganian – incep sa devina niste mici Baconschi cand vad cum se indeparteaza ciolanul puterii cu un an inainte de alegeri.

  Si totusi ce hilar! Sa stai in strada in 2012 pana cade si MRU si vine Ponta, ca la 3 ani dupa sa te injure ceilalti pt ca ai iesit in strada si ai contribuit la caderea lui Ponta. Eu unul pot sa dorm linistit.

  Cat despre partidul dl. Tariceanu cu aceasta ocazie a pierderii ciolanului sa speram ca mai pleaca din moftangii si fripturisti ca asa poate se mai face loc si pt niscaiva liberali.

 8. tudor spune:

  VV

  In postul precedent ati preluat doua idei de baza vehiculate de iliescu fata de protestele din 90: demonstrantii sunt manipulati, nu stiu ce vor, in timp ce EI reprezentau vointa poporului, rezultata din alegeri.

  Acum preluati o alta idee chestie folosita de iliescu in ’90.
  In urma transformarii fsn in partid politic pnt si pnl au organizat in februarie un mare miting, protestand impotriva confiscarii puterii de noua structura.
  A avut loc o intalnire intre Corneliu Coposu, Campeanu si iliescu.

  Ce a spus ilici atunci?
  “ce vreti, sa ne ridicam noi si sa va asezati voi?”

  Ha!

  • tudor spune:

   Marile spirite se intalnesc, clar!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Da, exact acelasi lucru l-au spus toti cind altii le cereau sa plece. Exact pe ideea asta vine VV si zice: vedeti, oricum e un cerc vicios, asa ca mai bine sa ramina hotii unde sunt, iar ceilalti sa bea un pahar cu apa rece si sa nu mai faca atita gargara…

    Ce replica sa mai gasesti dupa asta?

    • De unde ai scos-o pe astam, ca hotii trebuie sa ramana unde sunt?!? Dar sa ne jignesti intruna , sa ne faci hoti pe toti (inclusiv pe Coposu, caci si el a fost parlamentar) mi se pare oribil. De cea mai brutala speta a anilor 50, cand toti ministrii dinainte erau bagati la puscarie.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pai chiar dumneavoastra ati lasat sa se inteleaga asta, cititi chiar primul comentariu de pe aceasta pagina, ca acolo v-am raspuns la intrebarea asta.

 9. tudor spune:

  VV

  Korect, incerc sa renunt la artagosenie ….

  Ponta a coborat standardele democratice sub orice limita, iar dl tariceanu si alde au girat si au incurajat o putere abuziva si aroganta, un pericol real pentru evolutia democratica a tarii.

  Cum spuneam, suspendarea unei legi organice prin procedura de urgenta si declarata neconstitutionala in integralitatea sa, pe linga abuzul in sine, este un pericol extrem pentru viitor.
  Nesanctionarea acesteia, mai mult, cautionarea ei, creeaza un precedent extrem de periculos: pe viitor orice prim ministru, prin oug, poate face orice ilegalitate.
  De ce?
  Fiindca poate.
  Fiindca e smecher.
  Fiindca politicieni pe care i aia grija de stadiul democratiei romanesti pot accepta orice magarie, daca au si ei un avantaj.

  In ce tara din lumea asta un prim ministru spune ca nu vrea sa aplice o lege si asteapta sa fie obligat de o instanta … ?
  N am nicio indoiala ca este o premiera mondiala.

  Despre ce stat de drept vorbiti, domnilor tariceanu, barbu, vosganian?
  Ca esti la putere, nu ti convine o lege si o modifici, ok.
  Ca legea ramine in vigoare si pur si simplu nu vrei sa o aplici e chiar culmea democratiei!

  Noi de ce trebuie sa respectam legile, iar voi nu?

  Sunt nenumarate situatiile in care primul ministru ar fi fost obligat, conform oricarei norme de bun simt, sa ofere explicatii publice si sa comunice masuri in consecinta.

  De pilda, in dosarul retrocedarilor de paduri hrebenciuc&co, este trimis in judecata si directorul romsilva, adam, baiatul de casa al lui tatat socru.
  Procurorii il acuza ca, prin intermediul lui ilie sarbu a decis ca romsilva sa nu trimita jurist in procesul care era pe rol, pentru ca statul sa piarda.
  Mai departe, din rechizitoriu rezulta ca, intr adevar, romsilva nu a participat cu jurist la proces.

  Oriunde in aceasta lume guvernul ar fi trebuit sa faca o ancheta administrativa si sa constatate: este adevarat ca lucrurile stau asa cum spune parchetul?
  Daca da, guvernul il demitea sau, minim, il suspenda.
  Dar a invoca prezumptia de nevinovatie pentru a mentine un posibil infractor intr o inalta functie publica este neconform oricarei practici de bun simt democratic.
  Oricum, o pozitie publica a guvernului era obligatoriu.
  Dar daca dl ponta avea majoritatea si era si de al nostru … care e problema?

  • Draga Tudor, tu invoci o ordonanta ca motiv pentru care un guvern sa plece. Si cine sa-i ia locul, in majoratea guvernamentala? PDL si Basescu ?!?!? Pai asta e marea schimbare de care vorbesti? Haida-de!

   • cris spune:

    E bine sa vina inapoi tocmai cei care au dat ce consider cea mai nedemocratica prevedere legala, vierme la baza constructiei asteia firave de o numiti acolo democratie, sa legi primarul de partid, sa-l faci ales de si raspunzator fatza de partid, si sluga sa aduca voturi, nu om cunoscut, votat de cetatean sau demis de cei care l-au votat. E bine sa vina cei care pun comunitatile locale in lesa de partid, care fac posibil de pilda ca o udrea care nu a calcat prin roman sa fie aleasa deputat acolo, sau sa se adune voturi sa iasa o analfabeta ca EBA europarlamentar ca asa s-a dat ordin in teritoriu, ca asa a zis partidul primarului sa adune voturi pentru ele. Nu s-a terminat traseismul cu aceasta prevedere ci s-a incurajat vatasismul, pardon, sa-i spunem cu manusi: centralizarea.

    In fine , traiesc pe alta lume, acolo unde primarul e ales de oameni nu de partid si unde asa ceva ca biciul partidului pe primar si vatasismul multilateral dezvoltat de la maharul din capitala la vataful local e ceva de-a dreptul extraterestru. Nu ca ordonantza psd-ului ar fi fost ceva bun, alta cirpeala pe zdreantza de democratie: prevederea respectiva cu legatul primarilor de partid ar trebui complet abrogata si intarita capacitatea comunitatilor de a alege si demite. Dar daca spun asa ceva mi se raspunde ca sunt “pontista” si sufar de ipocrizie democratica, “I see dead people”, mda, scuze.

    • tudor spune:

     Doamna, daca aceea a fost “cea mai nedemocratica prevedere legala, vierme la baza constructiei asteia firave de o numiti acolo democratie, sa legi primarul de partid, sa-l faci ales de si raspunzator fatza de partid, si sluga sa aduca voturi, nu om cunoscut, votat de cetatean sau demis de cei care l-au votat”….
     va faceti de ras, si mi pare rau de dumneavoastra.

     Va intemeiati judecatile de valoare pe informatii eronate; in aceste conditii “valoarea” judecatilor este impecabila, conform principiului logic ca daca pleci de la premise false itntotdeauna vei obtine rezultate reale ….

     Asadar: in 2005, guvernarea tariceanu: liderii principalelor partide (psd, pdl si pnl) convin ca , pentru asanarea vietii politice romanesti se impun a fi luate masuri care sa combata traseismul politic – asa se numeste ce face VV acum; in acest sens s a convenit sa se faca modificarile legislative corespunzatoare.

     Repet, a fost un acord politic convenit de domnii tariceanu si geoana.
     S a modificat, in consecinta, legea alesilor locali.

     Mai mult, s a dat si o lege pentru interzicerea traseismului parlamentarilor, dar a fost declarata ca “neconstitutionala”; asa au interpretat judecatorii ccr expresia ” orice mandat imperativ este nul” – art. 69 (2) din constitutie.

     In mod sigur varujan a votat lege aceea cu maxim entuziasm.
     Intrebati l!

    • tudor spune:

     cris

     ma scuzati ca intervin, doamna, dar dezinformati …copios.
     nu era niciun bici pus de partide pe primari (in original expresia este , cred “de ce sa fie primarii sclavii lui blaga” – citatul este din marele ganditor politic victor ponta)
     astfel, daca un partid excludea un primar (ca nu asculta de bici, adica), acela nu isi pierdea mandatul.
     nici daca intrerupea orice relatie cu partidul care l a propus nu si pierdea mandatul.

     singura situatie in care opera masura pierderii mandatului era daca se inscria in alt partid.
     adica sanctiona traseistii care se dadeau totdeauna cu puterea centrala.

 10. tudor spune:

  In loc de explicatii publice pentru diverse chestiuni punctuale, dl ponta ne oferea, saptaminal, propaganda politica de cea mai proasta factura: la fiecare sedinta de guvern televiziunile transmiteau in direct scenariul gretos si deseori mincinos pe care ponta il citea dupa o hartie.
  Despre cat de destept si iubitor de popor si de tara este primul ministru.
  Musai sa dea bine la prostime.

  Va amintiti despre spunerea lui ponta catre cazanciuc: domnule ministru, astept proiectul ordonantei de urgenta pentru interzicerea exportului de busteni. daca nu o am pe masa pina … , sa va dati demisia!
  Iubeste natura domnul ponta si apara padurile patriei.

  Ati vazut voi vreo ordonanta de interzicere a exportului de busteni si noi n o stim?

  Cum spuneam, dupa fiecare sedinta de guvern, chiar si boc ieisea la o scurta conferinta de presa, raspundea catorva intrebari, apoi ministri si purtatorul de cuvant continuau.
  In aproape 4 ani dl ponta n a organizat macar o singura conferinta de presa de la sediul guvernului.
  Cand era prins de ziaristi, pe la partid sau pe holuri, iar cineva ii punea o intrebare incomoda, ii ocara mai ceva decat basescu.

  “Tatucul” Iohannis, cum ii spuneti, organizeaza cel putin odata pe luna conferinte de presa si raspunde oricarei intrebari, orict de incomoda.
  Iar la sfarsitul conferintei salura reverentios ziaristii si spune “multumesc”.

  Stiti cand un om politic nu ar trebui sa mai faca politica, sa se simta si sa se retraga, fara a astepta sa fie dat afara ?

  In momentul in care nu mai poate sa iasa public si sa ofere o explicatie multumitoare relativ la activitatea sa publica.

  Asa ca va intreb, pe dv, dar si pe domnii tariceanu, barbu si ghise:

  Care este justificarea numirii de catre senatul Romaniei a lui ilie sarbu la curtea de conturi?

  Pentru cei care nu stiu, legea spune ca cel numit trebuie sa aiba minim 10 ani vechime in specialitate 9control financiar sau audit).

  Unui parlamentar pesedist i s a spus ca numirea este ilegala.
  Raspuns: si ce daca!
  Intradevar, hotarirea senatului, chiar si ilegala, nu poate fi atacata, deocamdata; eventual ulterior, pe contencios.

  Raspunsul dv la intrebarea de mai sus as dori sa ia in consideratie aspectul legal, dar si cele morale.
  Deasemenea, avand in vedere ca va aflati, conform constitutiei, in serviciul public, care este interesul public pe care l ati servit prin numirea lui ilie sarbu la curtea de conturi.
  Nu exista in Romania oameni mai calificati?
  De ce sa platim cu mai mult de o suta de milioane un bosorog care in loc sa stea la pensie paraziteaza o institutie publica foarte importanta?

  De ce sa i plateasca tinerii aceia lui ilile sarbu si pensie si salariu, ca e de al vostru?

  Astept raspuns … :)

 11. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  si uite-asa isi semneaza si ALDE condamnarea la moarte… Tariceanu a anuntat ca-l va sustine pe Ciolos dupa ce vede programul de guvernare… Poate chiar dvs. l-ati sfatuit :D :D :D

  Lipsa totala de viziune politica, ce sa mai zic…

  Ciolos o va zbirci urgent, cum defapt ar fi zbircit-o orice guvern de tehnocrati, pentru ca e o timpenie sa pui guvern de tehnocrati intr-un moment de cotitura precum cel de anu viitor… Oamenii vor astepta niste decizii politice extrem de importante anul viitor, iar ele pur si simplu nu se vor putea lua fara sustinere politica reala. In acelasi timp oamenii sunt tot in aceleasi proportii impartiti ca si pina acum, unii au viziuni mai de dreapta, altii mai de stinga, si orice decizii va lua un guvern va nemultumi cel putin jumate din electorat. Eu cred ca cei mai nemultumiti vor fi cei de dreapta, deoarece pina acum a guvernat stinga, iar doleantele celor de dreapta s-au adunat si nu vor putea fi satisfacute de catre un guvern tehnocrat.

  Mai mult decit atit, Tariceanu fiind un om de dreapta chiar daca guvernul va lua niste decizii bune pentru cei de dreapta nu va putea capitaliza electoral realizarile guvernului, deoarece faptele bune ale guvernului se vor capitaliza de catre PDL. Tariceanu daca avea un minim de viziune politica trebuia sa se identifice ca opozant al guvernului tehnocrat si sa capitalizeze voturile celor nemultumiti de activitatea de dreapta a guvernului, care oricum ai calcula vor fi de citeva ori mai multe decit voturile pe care le-ar putea acapara Tariceanu dinspre votantii PDL.

  Sa nu ziceti ca nu v-am zis…

  NB – a nu se intelege ca ma doare undeva de pierderea ALDE

 12. Ivi spune:

  (…un raspuns la comentariul VV, care cred ca nu a fost vazut…repus inca odata)

  In privinta pluripartidismului si alegerilor libere nu am ce sa comentez si nu am comentat…
  Atentie insa la “detalii” – ele fac diferenta intre un sistem democratic deschis, corect si performant si unul “mafiot” (inchis, incorect si neperformant ) …si asta tocmai prin modul in care sunt stabilite “detaliile” (mai ales cele de “reglaj fin de importanta capitala’)
  Cand am spus detaliu de “reglaj fin de importanta capitala’, ma refer tocmai la aceste detalii …desigur ca exista si “detalii neimportante” – care nu au decat o mica importanta…
  Si iarasi sa nu uitam exista o “intelepciune a multimii / wisdom of the crowd” care e mai inteleapta si mai “inteligenta” decat a celui mai “inteligent politician”, care transcende si “populismul gregar si agresiv” al majoritatii “gruparilor de interesati, numite partide, asa cum au devenit ele acum in Romania”…
  Si iarasi mai stim ca, poate e timpul sa armonizam o “democratie reprezentativa” cu o “democratie participativa” …acum in societatea cunoasterii acest lucru, practic si tehnic, e usor de realizat…

  • tudor spune:

   Retroactiv, berbecule!

   Dupa cum vezi, intre clasa politica a lui Varujan si doleantele protestatarilor exista o adevarata osmoza.
   Mi ar placea ca data viitoare sa i si alerge putin pe domnii astia, astfel incat atunci cand aud de politica sa fuga ca de tamaie.

   Cam asta merita, imi pare rau.

   • Adam Mares spune:

    Scuze, sunt cam adormit! :P

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Daca un foc mic fierbe sub o oala cu capac, cu cit mai mare presiune pui pe capac cu atit mai mare va fi explozia!

   • Termina cu tampeniile. Nu e clasa mea politica! N-ai citit comentariile mele de pe blog? Nu incercati sa ma murdariti cu tot dinadinsul. De zece ani tot incearca unii si altii.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Nu cred ca incearca nimeni asta.

     Nu vreti sa fiti asimilat cu actuala clasa politica? Solutia e simpla si am zis-o demult! Doar ca dumneavoastra ati insistat sa ramineti in ea, in ciuda faptului ca sunteti cu miinile legate fedeles si ca nu puteti schimba nici cit un pai nimic din ceea ce face statul mafiot.

 13. cris spune:

  @ VV

  Despre “noi” si “voi”.

  Orwell, 1984

  “Ce fel de lume pregatim noi? Este exact opusul acelor Utopii hedonistice cretine pe care şi le imaginau vechii reformatori. Este o lume a fricii, a tradarii, a chinurilor, o lume in care calci in picioare şi eşti calcat în picioare, o lume care, pe masura ce se va perfecţiona, va deveni nu mai omenoasa, ci mai puţin omenoasa.

  În lumea asta, progresul va insemna progresul durerii. Vechile civilizatii pretindeau ca sunt intemeiate pe iubire şi dreptate. Civilizatia noastra are la temelie ura. In lumea noastra, singurele sentimente vor fi teama, furia, triumful şi auto-flagelarea. Vom avea grija sa le distrugem pe toate celelalte.”

  E inutil cred, in anume instantze, sa incercati un dialog, pentru unii si daca adreseaza un potop de cuvinte aparent ca si comentariu ori intrebare, e doar pentru a cere agresiv socoteala. Nu asteapta un raspuns decit aparent, asteapta doar prilejul pentru a plezni din nou , “impetuos”, arogindu-si un noi ( care noi? Zimbardo puncteaza pierderea identitatii si difuzarea atitudinii dar si a raspunderii, acest “noi”, uniforma, ca fiind unul din elementele de baza in coonstruirea raului, asa cum “voi” la fel fara chip, fara personalitate, e imaginea in oglinda a acestei difuzari a raspunderii, scuza pentru primii, ca ceilalti ar fi obiecte nu oameni aidoma lor, care sa le permita lipsa de constiintza ori omenie).

  Agresivitatea le creste unora imaginea despre sine, le umfla imaginea proprie: gazul cu care se umfla sunt potopul de injurii la adresa altuia, bucuria de a umili si satiisfactia unei insulte iscusite, a unei mojicii groase. Raspunzind realizezi inutilitatea gestului si mai ales ca pentru dumnealor esti redus la un obiect, pompa careia ii apasa nervos butoanele ca sa isi umfle ego-ul – si o fac ca cei care folosesc un drog, dezvolta adictie si tolerantza, apasa din ce in in ce mai des, mai furios ca sa-si primeasca senzatia de bine personal – un de-alde Chirila e un exemplu tipic. In asemenea instantze e poate mai bine sa taci, din respect fata de tine insuti, din refuz de a fi un obiect si un drog pentru asemenea oameni. Asemenea oameni sunt din nefericire si materialul de baza al pseudorevolutiilor.

  Acei putini care se exprima ca indivizi, din convingere, sunt din pacate inghititi in final de cei prinsi de aceasta betie generalizata – nimic nou sub soare, bacanalele au fost limitate prin anii 200 de senatul roman prin lege, Senatus consultum de Bachanalibus, miscare de realpolitik imperiala, limitarea manifestatiilor publice vazute ca pericol pentru stat. Aceeasi realpolitik moderna e mai subtila, a descoperit utilitatea acestei tendintze a maselor: aspirantii la autoritarism au folosit asemenea bacanale, chiar le-au incitat si intretinut pentru a veni la putere, pentru a-si intari autoritatea si pentru a-si elimina adversarii. Aceasta ca sa revin si la spusele lui Orwell despre vechile civilizatii si cele noi de mai sus.

  Sa inchei tot cu vorbele lui Orwell: “razboiul e razboi, singurul om bun e un om mort”. Adica e bun mortul si ca sa-l porti ca stindard, sa te urci pe cadavrul lui si in numele lui sa lovesti pe altii (mortii sunt tocmai buni de abstractizat, nu se mai pot apara si spune : nu asta mi-am dorit de la viatza nu asta astept de la tine), e bun si cel pe care il lovesti pina il omori ca fiind dusman, e bine sa fii tu insuti un mort, un zombie, traind intr-o lume halucinanta…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Cris

   din tot ce-ai scris mai sus sunt de acord doar cu acest inceput de fraza: “E inutil cred, in anume instantze, sa incercati un dialog…” dar si asta in alt context: e inutil sa incerce un dialog, pentru ca nu e capabil de asa ceva!

   Am convingerea ca nici n-a incercat vreodata un dialog, blogul asta a cam folosit doar ca sa vada in ce masura e lumea de acord cu ideile sale, nefiind niciodata dispus sa-si schimbe cu un milimetru optica in vreo problema.

   Uite, iti dau un exemplu concret cu care doar acum citeva zile Varujan Vosganian era de acord, s-a rasuflat revolta populara discreditata de catre securistii statului mafiot… si prin articolul postat azi vei vedea o rasucire de 180 de grade:

   http://vosganian.ro/?p=6250&cpage=2#comment-297118

   Era vorba tocmai despre DIALOG, despre deschiderea larga a usilor parlamentului pentru implicarea activa a societatii civile in viata politica, dezbateri, samd… Ei bine, acum nu mai e cazul! Au rasuflat usurati…

   • Draga Sorin, cred ca ti-am raspuns de sute de ori mesajelor. Cum nu incerc un dialog. Inteleg ca nu dialoghez cu Mihai care spune tot felul de aiureli despre mine, inclusiv ca nu am ajutat Raducaneni si colegiul meu,cand presa ma acuza pe atunci ca am ajutat judetul Iasi cum niciodata nu a fost ajutat un judet, dar cu tine…? De ce spui neadevaruri? Ca nu ma convingi e altceva, dar cine spune ca intr-un dialog trebuie sa pleci neaparat cu ideile celuilalt?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Pai am si scris chiar mai sus: “dialogati” cu noi ca sa vedeti cum puteti sa ne impuneti ideile dumneavoastra, nu pentru altceva.

  • cris spune:

   Nu am considerat blogul un dialog al surzilor si nu m-am referit neaparat la aceasta mai sus – nu vad niciun domn Chirila pe blog si e un tip de adresare pe care il vad in multe parti, pe forumuri, ziare, la televiziune, etc: daca aceasta se manifesta si aici intr-o masura sau alta nu e unic ci parte a unei mode, e tonul general. (n-am fost niciodata la moda, asa am crescut, cu ideea ca un om trebuie sa aiba stil, al sau, nu sa fie o maimutza la moda – individualism daca vrei, daca e bun sau nu ramine sa o judec cind imi voi face socotelile cu Sfintul Petru), In ce ma priveste am inceput sa refuz sa mai discut cu oameni care ma folosesc ca obiect ori drog pentru starea dumnealor de exaltare a autoindreptatirii si agresivitatii, o fac profesional, o fac in viatza personala.

   Dar daca tu sau altcineva considera ca e un dialog al surzilor, ori ca sunteti folositi, nu am sa te intreb de ce mai scrii, nu iti voi spune ca in final aici e un loc deschis in care fiecare sa spuna ce gindeste, tinind cont ca si altii au dreptul la aceasta, si ca domnul senator face acest loc posibil asa cum nu o face niciun alt om cu functie politica in Romania, dupa stiintza mea. E ceva ce poti gindi tu pentru tine, sau nu.

   Nici eu nu sunt poate de acord cu unele din lucrurile pe care le spui – pina acum ne-am respectat unul altuia acest drept, sper sa fie asa si de acum incolo – adica iti multumesc pentru opinie, a mea e cumva diferita. In rest ce consider despre surzenia parlamentarilor ca grup am vorbit, dar domnul Vosganian nu e un “voi”, e persoana in carne si oase pe care o cunosc de citiva ani si careia ma adresez direct. Hmmm, acum realizez un lucru, pina acum se vorbea despre ei, si profesorii, mediciii, politicienii ca zoaiele, bugetarii… e probabil moda noua a impersonalului, acest “noi” si “voi” – nu mi se pare mai de soi decit basismul ei, zoaiele, -ii. Regret, il trec pe noi-voi la acelasi capitol al demagogiei ca si pe ” -ii” si il consider la fel de daunator – opinia mea, am obisnuintza sa discut fatza in fatza cu oameni in carne si oase, de la egal la egal si deschis, o fi deformatie profesionala, nu tratez abstractiuni.

   • cris spune:

    PS nu cred nici in a trata oamenii ca pe niste tapi ispasitori, purtatori ai pacatelor altora, care sa raspunda pentru altii. Scuze, traiesc de ceva ani in “capitalismul salbatic” unde oamenii raspund individual. Chestia asta de gazeta de perete comunista in care se infiereaza dusmanul poporului, la galeata cu laturi, cu unul sau altul ales drept exemplu de pus la zid, tocmai bun pentru cele doua minute de ura, mi-a ajuns straina. Nu vad sensul ca domnul senator sa raspunda in locul lui ponta sau al lui sirbu sau al mai stiu eu cui. Deh, am lipsuri, nu ma pot plia pe asa ceva, ca unii considera asta comunism, pontism sau mai stiu eu ce, treaba dumnealor.

    • cris spune:

     razboiul e razboi, singurul om bun e un om mort… cred ca refuz sa traiesc intr-o lume cu stafii ori umbre fara contur bine definit, personalitate ori inima. mea culpa. Cred ca tot Orwell spunea ca normalitatea nu e strict o functie statistica, a numerelor, nu e pur si simplu norma, media, generalizarea; in aceasta masura prefer normalitatea halucinantului lui noi si voi, al numerelor fara chip. Scuze, sunt “comunista” :)

     Am poate o remarca la ce spune VV, faptul ca daca se intimpla sa existe un drum spre autoritarism nu e doar “dorintza maselor” ori nestiintza lor, clasa politica in sine e egal raspunzatoare. Kennedy spunea la un moment dat “Communism has never come to power in a country that was not disrupted by war or corruption, or both.” e valabil pentru orice tip de autoritarism.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Cris

    NB – n-am zis niciodata ca nu-ti respect opinia, departe de mine asa ceva. Doar ca pot sa nu fiu de acord cu unele dintre ele… La fel ca si tine, nu cred ca detine nimeni adevarul absolut.

    Referitor la dialog, eu chiar dau importanta dialogului, doar ca el se desfasoara mai mult intre noi decit intre noi si gazda (cu toate ca domnia sa raspunde la foarte multe comentarii, dar in marea majoritate a cazurilor raspunde dezaprobator :P )

    In rest, discutii sunt multe, ceea ce ma dezamageste pe mine este ca deja imi pare ca orice as zice eu si chiar si altii, VV va avea parere opusa, ca si cum am trai realitati paralele.

   • Pentru cine e raspunsul asta?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Era un raspuns pentru Cris, care va luase apararea intr-o problema. Dupa cum vedeti eu n-am zis ca nu dialogati, ci ca o faceti doar in sensul dorit de dvs.

  • Tot ce spui e perfect. Numai ca aici, in Romania, umbla duhuri rele.

   • cris spune:

    Da, asa e. Asta si tot incerc sa spun. Dar cit de direct si de cite ori o poti spune? – Ajungi precum copilul din The sixth sense, sa te prelucreze psihologic ori sa-ti faca morala un mort care se crede viu: I see dead people… mda. Intr-o lume anormala, anormalul devine normal, iar normalul real o amenintzare.

    Ei, sa fim Orwellian optimisti: si daca esti singurul care spune adevarul aceasta nu te face nebun, normalitatea nu e o statistica si nici o moda ( “sa fii in minoritate chiar si intr-o minoritate de unu nu te face nebun; exista adevar si exista neadevar si daca te agati cu toata forta de adevar chiar si impotriva unei lumi intregi, nu esti nebun”)

    Chiar ma intreb, e o atitudine foarte puternica de respect al individualitatii, pe care am avut-o iesind dintr-o lume totalitara, aceasta riposta, acest “sa fii in minoritate nu te face nebun”; e sfisietor sa aud acum pe unul sau altul care sa-mi spuna ceva de genul, “e democratic ales x , inseamna ca e perfect, ciocul mic, esti comunist, napirca rosie ca nu ridici ode partidului si alesului, dispari”…unde au fost dumnealor acum 25 de ani daca au inteles ca democratie ar fi sa calci pe altul in picioare doar fiindca gindeste diferit si sa folosesti ca argument faptul ca adevarul ar fi apanajul unei majoritati statistice?

 14. emi spune:

  Daca vom merge unii catre altii, ne vom intalni in viitor, daca ne vom indeparta unii de altii, ne vom intalni in trecut:
  https://www.youtube.com/watch?v=XfLeA8bGe-s

 15. tudor spune:

  VV

  ” … ponta nu trebuia sa demisioneze.” – varujan vosganian, senator al Romaniei.

  Ba da, domnule senator!
  Ponta trebuia sa demisioneze de nenumarate ori.
  Astfel, in momentul in care s a demonstrat ca doctoratul lui este plagiat, trebuia sa demisioneze.
  In momentul cand a desfiintat comosia aia nationala si a numit alta, populata cu clienti politici, trebuia sa demisioneze.
  In momentul in care a fost acuzat de basescu ca are trecut in cv un masterat la Catania si a recunoscut acest fapt, stergandu si l din cv, trebuia sa demisioneze; cu atit mai mult cu cat cu respectivul masterat se si laudase public.
  Ar fi trebuit sa demisioneze si in momentul in care s a demonstrat ca cumnatul sau a fraudat bani europeni dintr un contract public, trebuia sa demisioneze.
  Iar daca n o facea, trebuia ca voi, care erati in coalitie, sa i cereti psd ului sa stabileasca o alta persoana pentru functia de prim ministru.

  Ar mai fi trebuit sa demisioneze si imediat dupa ce pnl ul a iesit de la guvernare, asta este practica peste tot in lumea democratica; priviti la tsypras: aveau guvernarea, dar au considerat corect, intrucat coordonatele politice se schimbasera, sa faca anticipate.

  Actuala majoritate parlamentara este ilegala , dar ilegitima.
  UNPR ul n a candidat in nume propriu, ci ascuns pe listele usl, de alde, ce sa mai zic… ma bucur ca va disparea.
  Facem si pariu, daca aveti curaj!

  Si sa ne intoarcem la Piata pe care n o intelegeti (ma refer la tinerii manifestanti, nu la pietarii de serviciu): credeti ca, de exemplu. vreunul din acei tineri poate fi pacalit de doctoratele dubioase ale lui ponta si oprea?
  Astia doi erau principalele tinte ale bataii de joc.

  Mai grav este ca nu realizati ca, prin protectia acordata de politic acestor plagiatori faceti un mare rau invatamantului romanesc, prestigiului international al acestuia.
  Practic, voi submonati astfel eforturile, munca si prestigiul milioanelor de tineri studiosi.

  Asadar, ca sa va ajut sa intelegeti inca una dintre cerintele presei: nu vor sa fie condusi de impostori.

  • tudor spune:

   erata: “… este legala, dar ilegitima…”

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Pai Ponta trebuia sa demisioneze in 14 decembrie 2012 imediat dupa anuntarea rezultatelor alegerilor cind a deschis gura prima data in calitate de premier al cistigatorului USL, atunci cind a zis ca UDMR trebuie sa vina si ei la guvernare, si ca “jos basescu” nu e un proiect de tara!

   Iar demisia trebuia sa i-o ceara Crin Antonescu!

  • Ponta ar fi putut demisiona, daca existau garantii ca va fi propus tot un premier de la PSD. Dar cand demisia lui Ponta insemna preluarea puterii de catre PDL, mi se parea aiurea. Si mi se pare si acum.

 16. tudor spune:

  Varujan, in calitate de moralist, ne tine discursuri foarte frumoase … iti plac si tie, nu?
  Cand e vorba insa sa aplice cite ceva din acele frumoase, e … greu

  Nu i mai distrage atentia lui VV, nu astepti si tu nerabdare raspunsul la intrevarea cu ilie sarbu?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Pai stiu ce-o sa zica, ca el nu e de la psd…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Apropo de discursuri, nu ai senzatia ca intotdeauna VV se exprima dupa ce trece valul? Cu trei zile in urma credeam ca in sfirsit e de acord cu ceva (e link mai sus un pic).. si cind colo… dupa ce politicienii si-au sters sudoarea rece vazind piata Universitatii goala… hop si VV cu moralismul! In genu: “bai baieti, bagati-va mintile-n cap, aici suntem noi si gata!!

  • Nu stiu de intrebarea cu Ilie Sarbu.

 17. adam mares spune:

  Bau!

 18. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  Ultima gaselnita a parlamentarilor, evident pentru furt, pentru ce altceva: se fura bilele de vot (cu intentia clara de a se folosi la voturi mai importante). Inca n-am uitat aiureala creata la votul pentru retinerea elenei udrea…

  • Filip G spune:

   Si totusi nu te-ai fi gandit sa existe 22 de hoti,Sunt 22 de perechi de bile.
   Se impune o sedinta cu parintii.
   Care e Sfantul care ne apara de hoti?
   Sfantul MINA e in tabara parlamentarilor.
   Si lucreaza Parlamentul asta la imagine ……… incat o face praf.:)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai nu, ca acum si-au dat greata, acum stiu si ei ca popularitatea lor a ajuns la zero… si nu se mai retin de la nimic. Vorba aia, mai jos de atit nu se poate!

 19. adam mares spune:

  Uraciosule!

 20. Adam Mares spune:

  De-ale Alinuței:
  Ieri declarații ca PNL se opune creșterii salariilor bugetarilor cu 10% pentru ca nu sunt resurse la buget, astăzi Alina Gorghiu declara ca PNL a votat pentru majorare cu un amendament: așteaptă ulterior un studiu de impact …..
  Adică mai întâi am luat decizia politica ….. apoi vedem care vor fi consecințele!
  Daca, de exemplu, nu vor fi resurse bugetare, ce va face PNL, își va anula votul?

 21. Kronstadt an der Graft spune:

  Prieteni, cred că se cuvine să luăm un moment de pauză și de relaxare. Prea ne-am învârtoșat pe cele politice. Nu cred că e cazul să discutăm pe acest blog ca și cum gazda ar fi plecată și ne permitem să spunem orice despre ea că nu ne aude. Știți cum vine vorba, dacă nu-i convine ne taie microfonul. Faptul că n-o face se datorează unei bunecuviințe pe care mi se pare corect să i-o întoarcem. Iar dacă nu mai dăm doi bani pe felul în care gândește și se comportă, mi se pare corect să părăsim relația.
  Până una-alta personal consider că e unul dintre politicienii noștri de succes, lucru care ar trebui să ne facă să ne dăm seama că atacând toată clasa politică în bloc intrăm într-o gravă eroare. Cum ziceam, e ușor să stai la televizor și să dai note. Pe teren e puțin altfel, ca să fiu gingaș.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   It’s a free country.

   E parerea ta, foarte bine, o respect, dar nu sunt de acord cu ea… :D

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Bun, s-o luăm metodic. Ce-i reproșezi, că a fost liberal și că la destrămarea liberalismului a rămas loial formațiunii și nu s-a dus cu dl Tăriceanu? Că după ce a fost debarcat de noua conducere ad hoc s-a integrat în grupul ALDE fără să se înscrie la tăriceni? Că atâta timp cât a făcut parte dintr-un grup sau altul a fost loial acestor grupuri? Asta e de ocară?
    Acum îl mai luăm și la țintă cu ouă și roșii pentru că îi apără pe unii dintre politicieni, încercând să ne tempereze iureșul proletar desființator cu care vrem să aruncă la lada de gunoi a istoriei toată suflarea politică, inclusiv copilul din albie odată cu apa?
    Nu știu dacă e cazul să devenim adepții lui Robespierre. Exact pe principiul ăsta au lucrat șmecherii care ne-au manevrat din umbră atâția ani. Ne-au înpins în dreptul tirurilor victime nevinovate, gen Mona Muscă, pentru ca apoi să ne rușinăm și să ne potolim. Mai bine ne respectăm meritele și ne iertăm creștinește greșelile, de care nu suntem scutiți nici unii, și vedem cum ajungem la un dialog constructiv. Asta e părerea mea.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Ti-am zis ca-ti respect parerea. Numai ca in tara asta exista dupa cite s-a vazut destul de multi oameni care vad diferit situatia, stii cum e: fiecare poate fi subiectiv in masura in care o duce mai bine sau mai rau. Cind te uiti la toate cite s-au intimplat doar in ultimii 3 ani, poti sa-ti dai seama ca atunci cind USL se cerea la putere paradigma era destul de diferita fata de ceea ce ne povesteste VV mai sus. Numai ca ei, politicienii, dorm la fel de linistiti ca-n totdeauna… Vorba aluia: n-am facut nimic din ce-am promis? Ghinion!

    Lui Varujan Vosganian ce-i reprosez? As putea rezuma la atit: domne, daca ai stat acolo j-de ani, si noi azi suntem in halu in care suntem in timp ce dumneata impreuna cu toata clasa politica nici macar nu mai aveti curajul sa va asumati nimic… pai mergeti domle acasa si dormiti, parlamentu nu-i hotel! Ar fi o chestie de elemenar bun simt, ca la fotbal, noi an de an ratam calificarile… dar Piturca tot acolo raminea! De ce? Pentru ca din punctul lui de vedere el nu gresise cu nimic! Doar dracu era al dracului ca nu baga mingea aia in poarta…

    Daramite cind recunosti ca nu poti face nimic, la ce bun sa mai stai acolo?

    • Kronstadt an der Graft spune:

     Știi care-i defectul acestei opinii, că dacă ar fi să se retragă cineva din politică tot specialiștii și oamenii cu bun simț s-ar retrage, ocazie cu care concentrația de pramatii ar deveni explozivă. Că pe unul ca Băsescu n-ai să-l vezi plecat.
     Dl senator face totuși parte dintre cei cu studii în domeniul în care activează, n-are studii făcute pe la Mitică Cantemir, la fără prezență ca alții și nici doctorat garantat Vanghelie. De-aia l-au și tras pe linie moartă, că le prezicea efectele măsurilor pe care le luau și nu le convenea.
     Tocmai asta ne lipsește nouă românilor, sistemul meritocratic. Cred că din cauza asta s-a pornit așa tare Băsecu și Bocii lui contra sistemului sanitar, pentru că acolo nu a putu să-și introducă șulfele lor, fiind un loc de strictă specialitate. Pentru asta au făcut ce-au știut mai bine spre a-l discredita. Noroc că n-au reușit, că astăzi nu mai aveam răniți de la Colectiv, doar cruci.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Pai, sa stii ca defapt nici nu politicienii ar fi cea mai mare problema, ci oamenii pe care ei ii tin in spate! Acolo e toata miza!

     E ca o pinza de paianjen, intretesuta peste tot! Si cind spun asta eu chiar stiu ce spun. De ce crezi ca sunt asa de vehement?

     E cancer tot! Si cind vrei sa scapi de cancer ai o singura varianta: sa elimini pina si ultima celula cancerigena, altfel ai muncit degeaba pentru ca el se va raspindi la loc cu vitaza astronomica.

     Si cind se face extirparea unei tumori, guess what: sunt taiate si celule care n-au fost afectate!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Statul asta e condus de frica fata de SRI, si stii de ce? Super simplu: pentru ca aproape toti au ceva scheleti prin dulap! Si atita timp cit asta nu se va schimba in sensul sa apara oameni fara frica fata de SRI… guess what: tara asta va merge din rau in mai rau!

     Asta mi se pare un motiv mai mult decit suficient sa cer sa plece toti cei n-au curaj sa zica ceva!

    • Sorin, cu mine romanii nu au pierdut. De cate ori am condus tara a fost mai bine. Ti-am mai spus, eu iti dau zece argumente la unul de-al tau. Dar nu ma mai amesteca pe mine cu altii de la alte partide. Daca eram ca ei, eram in partidele lor.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      L-ati vazut probabil pe Tariceanu in ultimul timp, stiti cum a reactionat, stiti ce declaratii a facut. Din toti parlamentarii a fost singurul pe care l-am vazut eu ca are curaj si nu se teme sa zica exact ce gindeste, si nici nu se teme sa voteze exact cum considera domnia sa. Restul… s-au temut, si au votat tot ce-a vrut sistemul.

  • Eu iti multumesc pentru cuvintele astea.

  • emi spune:

   Draga Cetate a coroanei de pe Imputita, unii incepem sa intelegem, fiecare modeland realitatea proprie, incepem sa strangem randurile, trecutul l-am vazut si nu ne place, vrem sa cunoastem viitorul. Pe aceia care prefera sa traiasca in trecut, nu ii putem obliga sa vina in viitor, daca liberul lor arbitru vrea in trecut.

 22. Mihail spune:

  @ Pacala,

  sunt de acod cu tine, asta e.
  Nu ma mai intereseaza politica, oricum astia sunt incorigibili. Pleaca ei, vin tot ei.
  Iohanis nu este cu nimic mai intelgent, sau mai cinstit decat restul.
  Tot un shpagar.
  Am ales sa ma ocup intens de blonda mea, care este defapt satena. Macar ea este vie, frumusica si placuta.
  Am cu cu ne schimba o vorba, o privire etc. Sa vad daca rontzaim impreuna borcanul de dulceata primit de la bunul Filip G.

 23. tudor spune:

  Adam &all

  Va dati seama, cu liste nesfarsite de autorizari (numai sa le citesti o data cu atentie iti ia ceva timp, iar fiecare din alea presupune drumuri, reveniri etcetc) trebuie sa ai o doza majora de inconstienta pentru a te apuca de o activitate economica.
  In plus, toate alea trebuie reinnoite permanent.
  Mai mult, ulterior obtinerii tuturor acelor hartii urmeaza calvarul controalelor …

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ tudor

   da, exact. E un cerc vicios pe care n-au cum sa-l stie cei care n-au avut in viata lor o afacere. Nu-l stiu nici macar cei ce au votat una dupa alta toate prevederile alea legislative, ei doar au pus pe unii sa traduca niste legi straine si le-au votat de bune… fara ca unu macar sa-si fi dat seama ca luind cutare lege de la francezi, cutare de la nemti, samd… n-au cum sa se potriveasca intre ele.

   E usor sa tot dai legi, dupa care atunci cind tocmai incoerenta prevederilor legislative a lasat loc de accidente… sa scoti legile de la sertar si sa gasesti vinovati dupa plac…

   Am criticat mecanismul romanesc original de emis legi de mi s-a uscat gura… si exact cum ii spuneam si lui Cris… am putut eu sau altii sa zicem pina poimarti, pentru ca blogul asta foloseste mai mult pentru a “veni cu ideile noastre, si a pleca cu ideile lui Varujan Vosganian”.

 24. tudor spune:

  Kronstadt

  N o da pe melodrama, ca nu e cazul.

  Mona Musca era o doamna cu bun simt, dar dincolo de asta a declarat ca n a colaborat cu securitatea si i au gasit cei de la cnsas niste hartii olografe.
  Avea posibilitatea sa declara ca a colaborat si, legal, nu patea nimic.

  Daca mi amintesc bine ea dadea “note” despre studenti straini.
  Daca n ar fi facut fals in declaratii cred ca i ar fi fost lesne sa ofere o explicatie publica.

 25. tudor spune:

  Cat priveste situatia lui Varujan, ….. uffff
  A avut o cumpana si a luat o decizie neinspirata. Ni se intampla tuturor, doar ca el e persoana publica.
  N are de ce sa se supere pe partid, care se afla sub presiunea opiniei publice si a presedintelui.
  Tin mulr la el si in perioada respectiva n am deschis deloc blogul, nedorind sa fiu parte chiar si prin asta, la decizia ce urma sa o ia.

  Ce ar fi trebuit sa faca?
  Foarte simplu: sa solicite senatului sa i ridice imunitatea.
  Uita te la kati andronescu: i s a ridicat imunitatea, nu s a cramponat intelegand considerentele politice, iar acum e bine merci in partid.
  Nu s a suparat pe colegii pesedisti, n a plecat din partid, nu s a dat cu mir.

  Problema ridicarii imunitatii parlamentare a ministrilor este gresit inteleasa si gresit legiferata.

  Daca parchetul detine informatii sau indicii ca un asemenea personaj este posibil sa fi savarsit o infractiune nu poate verifica veridicitatea acelor date fara sa ceara aprobarea camerei respective.
  Legea il obliga pe procuror sa verifice orice informatii despre savarsirea unei infractiuni.
  In cazul ministrilor care sunt si parlamentari are insa nevoie de avizul parlamentului.
  Si normal este sa ceara acest aviz, pentru ca numai astfel isi poate indeplini obligatia legala de a verifica datele pe care le detine.
  Este absurd sa nu poti verifica niste date doar fiindca cineva detine o functie publica.
  Adica acea persoana se bucura de o imunitate absoluta.

  Solutia corecta si care ar oferi satisfactie si opiniei publice este ca legea sa ceara avizul nu pentru urmarirea penala, ci pentru trimiterea in judecata (asta e gaselnita mea).
  In aceasta situatie parchetul ar putea face cercetari, iar parlamentarii s ar pronunta pe probe, si nu pe indiciile procurorilor .

  Ce nu intelege dl Vosganian este ca a scris cel mai bun roman romanesc de la volumul I si II din “Cel mai iubit …”, ceea ce e mult mai mult decat a fi coleg de pravalie cu micky spaga, de pilda.

  Si mai avea o varianta: ia ca va aia neamu’ n cur cu parlamentul vostru! Am treburi mai importante.

  Altfel, e usor arivist, ce e drept. Daca n ar fi senator, chiar i ar sta bine .. :)

 26. cris spune:

  @ Kronstadt

  Spui : dacă ar fi să se retragă cineva din politică tot specialiștii și oamenii cu bun simț s-ar retrage, ocazie cu care concentrația de pramatii ar deveni explozivă.

  Adaug: iar mafia ar ajunge in sfirsit la deplinatatea puterilor sale….

  Din Mafia-Judecatorul si oamenii de onoare a lui Giovanni Falcone:

  “Judecatorul: Signor Coppola, ce intelegi dumneata prin mafie?

  Coppola: Domnule judecator, la ora actuala exista trei magistrati care doresc sa devina procurori ai Republicii. Unul este foarte inteligent, cel de-al doilea este puternic sprijinit de partidele de guvernamant, iar al treilea este un imbecil. Care dintre ei va fi alesul? Imbecilul, de buna seama. Aceasta este Mafia.”

  In rest, de acord cu tine.

  Uite, ma gindesc ca sunt 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu, nu am auzit nimic de la institutia prezidentiala atit de dornica de politicieni curati, dar nimic, macar un cuvint fatza de cel mai curat dintre oamenii nostri de stat… cred ca aceasta tacere spune destule. In razboi singurul om bun este unul mort, creeaza o senzatie de confort, inclusiv prin faptul ca poti sa-l ignori…

  (Scuza-ma cam atitea cepe degerate face respectul prezidential fata de istoria Romaniei, nu a putut pune o tinichea in pieptul cuiva, nu s-a putut afisa cu cineva de aceea acela nu exista???? Poate mai ales acum fiindca se doreste o schimbare, sau fie si numai fiindca Seniorul a iubit si apreciat tinerii si poate a repeta citeva din cuvintele sale ar fi fost un reper moral si o mingiiere. Cam atitea cepe degerate face si un parlament fara repere morale… Mda, si impostura si oportunismul ucid, nu doar coruptia. Nu e un repros, e doar o constatare trista, asta pentru oricine isi inchipuie ca I s-ar fi atacat idolul: in fond fiecare are dreptul sa creada in ce doreste iar daca mie mi se pare ca dumnealor cred intr-un ficus, nu inseamna ca nu au acest drept. Nu ma intereseaza personajul, nici sa dau cu pietre in parlament, si nu asta discut, ci o idee, aceea de recunoastere a unor repere… Poate mi-a scapat mie, te rog spune-mi ca mi-a scapat si ca exista macar un cuvint in parlament, din partea presidentiei, ceva cit de mic)

  Ce se intimpla acum este ca oamenii sunt strict interesati de propria persoana si propriile beneficii, a discuta politica pentru multi inseamna a adula unele persoane, sau a acoperi alte persoane cu insulte. Nu se discuta probleme, nu se cauta solutii, orice minima incercare e acoperita imediat de injurii personalizate.

  Fiindca tot sunt 20 de ani, Corneliu Coposu: “Dacă acestă idee triumfă şi dacă ea este îmbrăţişată de prietenii mei şi de opinia publică, apariţia sau dispariţia mea sunt secundare. Totul este să supravieţuiască o atitudine. Dacă aceasta triumfă, dispariţia mea nu este semnificativă”

  Sa ai un asemenea model de modestie si daruire care spune ceva cu nimic mai prejos decit acel I trust I make myself obscure al lui Thomas Morus, si sa-l ignori… mda, scuze, suntem amindoi melodramatici probabil, pentru unii…

 27. adam mares spune:

  La tine e ziua, cris?

  • cris spune:

   E noapte tirziu, inca 11 octombrie. Te intereseaza cind scriu? dimineatza inainte sa plec la munca – ma trezesc pe la 4:30-5:00 am asa incit am timp si de catzei, si de altele, si de citit si de scris, si seara cind vin de la spital, in genere tirziu dupa ce termin altele. Uneori daca pot sa-mi trag sufletul raspund doua vorbe la prinz intre doua spitale.

 28. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  chestia cu “patul” este putin mai complicata. Uite, eu nu stiu ce varsta ai, daca esti barbat sau femeie.
  Tot ce stiu ca esti mare iubito(iubitoare) de armeni si pupacios(a).
  Cam atat.

  Nu trebuie musai ca un cuplu sa junga in pat. Eu merg mai mult pe iudeea de prospectiune, de a studia “piata”. De multe ori se intampla ca cei doi, odata ajunsi sub pilota, sa nu reuseasca ca sa se armonizeze, totul sa se transforme intr-un mic dezastru. Mai este problema si cu cele doua orgasme, care se pot intampla la distante importante in timp. Si nu numai asta.
  Atentie nu fac vorbire despre ceea ce se-natmpla intre sufletele pereche, acolo este cu totul si cu totul altceva, dar subiectul este tabu.

  Inca o precizare absolut necesara(tu vei intelege), nu cunosc mecanismele dintre un parlamentar si consilierele sale, ce-i guverneaza, ce primeaza. La fel nu stiu cum gafaie un armean sub paturica. Nici nu cred ca m-ar interesa.
  Ce poate sa-mi dezvaluie mie interesant, un armean cu gluga trasa in Supermarchet(care a si dat faliment) ?
  As putea crede, dupa zbieretele de la Timisoara, ca in pat este chiar foarte-foarte vocal, dar hai sa nu ne luam dupa aparente. Inseala(chiar si pe consliere)

  • Adam Mares spune:

   N-am zis că trebuie să ajungi cu toate femeile sub păturică, ci cu una. Și acela e cuplul. În rest, că te uiți tu după femei, asta e așa, de pamplezir.
   Știi că nu sunt de acord cu desfrânarea. De-aia ziceam să nu mai fii flușturatic.
   Armeanul e însurat, așa că să-l lăsăm cu nevasta (și consilierele :P )

   • Adam Mares spune:

    Eu îl pup platonic(ian). :-) De pamplezir, vorba ceea.

   • Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    multi din cei care presupun ca ma cunosc, afirma ca sunt “flusturatic”.
    Din nefericire, nu este chiar asa, singura mea vina fiind ca am tot cautat. Insa cautarea nu a avut loc saptamanal, lunar ci o data la cativa ani. Functie de despartiri.
    Atunci cand am avut “consiliera” nu am putut sa ma indrept cate o alta Eva. Pur si simplu, sunt incapabil de asta.
    In acest moment, trecut binisor de cinzeci de ani, insa frumusel si dragalas(fara chelie, barba si mustati) incerc sa ma “canalizez” pe o idee. “Ideea” exista, doar ca, probabil, am o imagine proasta si ca atare sunt sub lupa, se holbeaza la mine.
    Este prematur sa facem vorbire despre “viata de sub paturica”, acum fiind momentul schimburilor de impresii, mers pe la restaurante, spus si debitat tot felul de prostioare, shoping modest etc etc. S-a ridicat si problema teatrului, insa eu nu mai sunt purtator de costum(deh tzaran care face gradini) iar ea nu concepe ca sa nu-si traga o rochie eleganta. Ma rog, la corpul ei de fosta sportiva de performanta, ii convine.
    O sa ne petrecem timpul sub paturica, atunci cand vom fi armonizati perfect, atunci cand noi vom simti asta, nefiind nicio graba. Apoi, stii si tu, domnitzele acheseaza mai greu la pipaiala, tavaleala si tumbe, mai intai trebuie sa simta.
    Eu, fiind scorpion, am opinii similare.
    Ca urmare, ii tragem cu “Platon”

 29. Filip G spune:

  Dezinformarea continua.
  Ieri am ascultat doua opinii din clase sociale diferite,o abordare periculoasa zic eu.
  ”Serviciile au dat foc la localul COLECTIV”pentru a cadea guvernul Ponta.
  Si totusi daca demisiona PIEDONE si Oprea mai cadea guvernul Ponta?
  Greu de spus,totusi zvonul asta lansat in piata,arata o frustrare.
  Cum raspund serviciile la asemenea zvonuri,greu de spus.
  Pot fi de acord ca NEPASAREA poate ucide,dar ca serviciile omoara programat oameni,e prea mult……….

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Chestia asta cu datul foc la Colectiv miroase a fumegantă clasa întâi. Cu știri d-astea suntem noi aburiți mai tot timpul, știri care au rolul de a împărți populația în tabere: adoratorii de scenarii fanteziste versus oamenii realiști. Iar serviciile nu răspund la semenea știri ci le răspândesc. Că au timp și bani.

   • Filip G spune:

    Eu cred ca stirea vine din partea politicului frustrat.
    Nu pot crede ca serviciile se discrediteaza singure. :)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Kron.

    Exact. Divide et impera.

    Filip

    Serviciile nu se discrediteaza, pentru ca nu sunt suficient de multi oameni care sa vada realitatea, nici macar parlamentarii nu o vad. Cei care stiu cum stau lucrurile sunt putini, si de regula nu sunt crezuti. Sistemul tacut merge inainte, pe metoda: ciinii latra ursul trece…

    • Filip G spune:

     Iata un posibil raspuns.
     http://www.cotidianul.ro/se-pregateste-o-contrarevolutie-271228/
     Ramane intrebarea:
     Vrea PSD sa arunce tara in aier?
     Isi asuma posibile varsari de sange?
     PSD a pierdut guvernarea pe mana lui.Nu a stiut sa gestioneze,pierderea alegerilor prezidentiale.Dupa mine Ponta trebuia sa ramana doar premier ,nu candidat la presedentie din functia de premier……..

     • Kronstadt an der Graft spune:

      He, he, oamenii lui Ponta fac igienizarea imaginii șăfului. E normal să nu se lase. E vorba de milioane de euro aici, pe care le pierd sau le păstrează.

     • Mihail spune:

      @ Filip G, @ Kronstadt…@Sorin…

      au aparut tot felul de vesti false si tampite.
      Cea mai urata, mai gogonata, fiind cea ca au fost mult mai multi morti, ca i-au ascuns astia prin spitale.
      Eu, incerc ca sa fiu cat mai ponderat, nu as merge pe ideea de manipulare etc, ci ca niste televiziuni le trebuie material, ca trebuie sa editeze ceva musai.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Mihai, nicio televiziune nu poate lansa o minciuna de genu asta fara ca ea sa provina de la servicii. Si stii de ce? Serviciile in mod sigur depisteaza in timp real astfel de manipulari. Deci daca astfel de manipulari totusi apar ele nu pot proveni decit de la servicii!

     • PSD nu a pierdut pe mana lui. Nu suntem copii.

  • E dret ca zvonurile sunt tot mai insistente, chiar si cu ceva argumente, dar si mie mi s-ar parea monstruos si nu pot crede asa ceva.

 30. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Tudor

  Am o opinie diferita de a ta cu privire la ridicarea imunitatii lui Varujan Vosganian.

  Si o sa vezi ca se leaga si cu intrebarea ta de mai sus: “Sa inteleg ca d aia toti iau spaga, de frica?”

  Ai dat exemplul Ecaterinei Andronescu, dar nu sunt comparabile situatiile, in cazul ei era vorba despre o facatura de dosar fara nimic care sa aiba legatura cu realitatea, pe cind facatura din dosarul lui Vosganian este legata de o decizie politica, care la rindul ei avea la baza o alta decizie “politica” a pdl-ului prin Videanu, unde beneficiarul deciziei chiar este in puscarie la ora asta pentru o spaga de 1 milion de euro dati la campania electorala a psd. Deci, ceea ce se dorea acolo dupa parerea mea, era sa se asocieze numele lui Varujan Vosganian care a luat decizia politica de a subventiona gazul lui Ioan Nicolae fara sa ia nicio spaga, de numele lui Videanu care a luat exact aceiasi decizie si pentru care mai mult ca sigur s-a luat spaga. Trebuia facut scapat Videanu din chestia asta cu explicatia: pai pina si Varujan Vosganian a luat aceiasi decizie, deci… a fost justificata. Bun pina aici.

  Dupa cum vad eu lucrurile, Varujan Vosganian cind a vazut directia in care o iau ostilitatile cu dosarul ala a stiut exact ca daca incape pe mina sistemului exista toate sansele ca Videanu care probabil a luat spaga sa scape, si el care n-a luat nimic sa ajunga in puscarie (cum de altfel au ajuns multi dintre colegii sai cu dreptatea in mina). Tocmai de aici provine si supararea mea (ca sa fiu elegant) pe Varujan Vosganian: cu noi aici e zmeu, dar cind il ia sistemul la bani marunti i se cam inmoaie picioarele….

  Si uite cum ajungem si la intrebarea ta: cei care iau spaga o iau pentru ca ei sunt in sistem, iar cei care mor de frica au devenit in fata noastra aparatorii sistemului.

  De-aia tot zic eu CA TREBUIE SA PLECE TOTI!

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Ce vreau eu să se înțeleagă este că reliști fiind n-o să reușească nimeni, dar absolut nimeni, să-i facă să plece pe toți. Chestia cu câinii și tomberonul de la măcelărie.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    De ce crezi ca eu critic faptul ca si-au creat un sistem exclusiv pentru ei, iar acum se tin cu dintii de el?

    E buna analogia cu tomberonul de la macelarie, si tocmai de-aici trebuia sa-ti dai singur si raspunsul la problema: scapi de tomberon!

    Ei singuri evident ca nu vor vrea sa faca asta, nici macar un “amarit” de parlamentar a carui singur beneficiu este salariul de 5000 plus abonamentul exclusiv de acces la cazemata (parlament) nu va renunta de buna voie la sistem, pentru ca tot datorita lor traim vremuri grele si altii cum ar fi medicii stagiari muncesc pe rupte pentru 1200 de lei. Deci, 5000 pentru frecat menta si socializat la cafeneaua parlamentului e mult mai bine decit sa tragi ca boul pe 1200 de lei. Basca ca majoritatea parlamentarilor n-au alta calificare decit cea de dat din gura…

    Dar sa revenim la problema: va veni o zi in care vor trebui sa plece toti, si n-as vrea sa fiu in pielea lor in ziua aia. Nu uita ca de nici 4-5 zile tremurau toti ca varga in cazemata lor, neavind niciunul curajul sa apara public si sa scoata vreo vorba. Crezi ca daca au reusit si de data asta sa puna capac revoltei (cu ajutorul serviciilor) vor reusi asta la nesfirsit? Sa fim seriosi, problema nu a fost rezolvata, ci cel mult … aminata!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Da, chiar cu vreo 3 saptamini in urma ziceam ca abia astept documentarul de la In Premiera care arata cum a preluat in Ukraina armata problema anticoruptiei, aruncind politicienii corupti la tomberon.

      Bravo Filip, i-ai raspuns si lui Kronstadt cu tomberonul :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Nu uita ca eu am prevazut si faptul ca va veni aceasta revolta in trecut, nu mai mult de o luna jumate in urma chiar Varujan Vosganian ma ridiculiza cind vorbeam despre asta zicind ca e o aiureala ce tot zic eu, ca lumea in general o duce bine, si sa fac bine si eu sa-mi caut un serviciu sa nu mai parazitez societatea…

     • Kronstadt an der Graft spune:

      Aha, știai că urmează ceva la Colectiv! :) Toți? Să plece toți? Cred că intrăm în virtual.
      Cum ziceam mai deunăzi, e bine ca partidele actuale să se primenească. Dl senator a condus un partid, are experiență. Poate să caute niște tineri care vor și pot face politică, îi poate consilia astfel încât să croiască un partid pe măsura așteptării marii mase a alegătorilor. Sunt convins că dacă s-ar pune ceva criterii mai dure de apartenență la acest partid, va putea fi ferit de cotoii actuali care n-ar sta mult pe gânduri să se mute în el. Asta bineînțeles în timp ce își rezolvă problema cu justiția. Bănuiesc că de-aia sunteți supărați pe el și-l contrați atâta.

     • Filip G spune:

      @Kronstadt,
      daca arunci o cantitate de apa in mijlocul jarului,e posibil sa obtii o explozie de hidrogen.
      Sunt curios pana unde merge clasa politica?!?
      O confruntare in strada nu o sa reabiliteze PSD.
      Se incearca acelasi scenariu din 13-15 iunie?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Kron.

      Nu, stiam ca va fi o revolta la un moment dat. Ceea ce s-a intimplat la Colectiv n-a fost decit scinteia care a declansat revolta. Ca dovada ca numarul mortilor s-a dublat, dar … oamenii din piata au disparut. Deci…

  • Termina cu tampeniile. Ai citit declaratiile mele la Senat? Ele erau ale unui om cu picioarele muiate? Sa treci inati prin tot ce-am trecut eu prin viata si dupa aceea sa spui lucrurile astea. Cand ai avut tu o teava de pistol in ceafa? Cand ai stat tu legat pe camp cu pusca indreptata spre tine. Cand te-ai asezat in fata minerilor dezlantuiti ca sa salvezi femei de tortura? Cand ai luptat impotriva FSN ori a lui Basescu? Etc.etc. Nu ne doare gura sa stam la caldurica in fata computerului si sa ne dam mari, nu-i asa, Sorin?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Imi pare rau, am stat si eu in fata pustilor la revolutie, si nu cred ca ati fi dispus sa schimbam viata dvs cu a mea… Credeti-ma pe cuvint, ati avut o viata de zeci de ori mai linistita decit a mea! N-o sa ma apuc sa scriu pe blog asta, pentru ca nu conteaza persoana mea aici.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    pentru cultura dumneavoastra generala: in 1990 la Cluj eu impreuna cu alti 4-5 insi am organizat o contramanifestatie de 50 de persoane ca si reactie la manifestatia organizata pentru Iliescu (unde erau vreo 20000 de persoane dintre care unii dadeau cu pietre dupa noi).

 31. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  tineti minte ce va spun: timpul care trece nu e in favoarea lor!

 32. Mihail spune:

  atat domnul Vosganian cat si restul politicienilor, trebuie sa plece.
  Cat mai repede.
  Asta cu riscul de a afecta grav democratia.
  Toti, ca au luat sau nu shpaga sunt parte al “marului stricat”.
  Nu trebuie sa eliminam doar”veriga slaba” ci tot lantzul.

  Apoi, trebuiesc anulate toate facilitatile pe care tocmai ei si le-au acordat.
  Ci tot ne ascundem atata dupa deget.

  V-ati intrebat vreodata ce a facut efectiv domnul senator pentru comuna Raducaneni, daca a facut totusi ceva pentru cei de acolo si cel mai trist…de cand nu a mai fost in circumscriptie ?

  • Adam Mares spune:

   Cred că tu nu știi care este fișa postului unui senator. Senatorul nu este al unei circumscripții, nu e ca primarul, ci, odată ajuns parlamentar, reprezintă în Parlament interesele tuturor românilor, nu are mandat imperativ.

   • Adam Mares spune:

    Ce ai fi vrut să facă, șușele? Din păcate, ești la nivelul oamenilor de la țară, care au impresia că un parlamentar trebuie să le repare drumurile și conducta de apă. Dacă vrei să-i găsești vini lui VV, caută altceva.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Mihai.

   Ai zis ceva, dar n-ai zis tot:

   Noi doar ne prefacem ca ne jucam de-a democratia, deoarece actualii politicieni alesi de noi ne-au reprezentat doar 5 minute dupa alegeri, dupa aia s-a ales praful!

   Adu-ti aminte: usl prin Ponta a zis ca gata cu campania, jos basescu nu e un proiect de tara (adica fusesera niste minciuni menite sa pacaleasca alegatorul), PPDD-istii care fusesera alesi sa faca opozitie la ideile USL… au migrat imediat catre USL (unii spre psd, altii spre pdl, si cei mai multi catre UNPR… care nici ei defapt nu reprezentau pe nimeni, pentru ca ei erau migranti la generatia a doua :D ).

   Pentru cine se gindeste cu creierul din dotarea proprie lucrurile sunt foarte simple: in fapt oamenii aia care tin cu dintii de fotoliile lor demult nu mai reprezitna pe nimeni!

   Deci, care democratie zici tu ca va fi pusa in pericol? Aia care nu exista? Din punct de vedere democratic ce poate fi mai rau decit sa ai un parlament din oameni care nu reprezinta in mod real pe imeni?

 33. Kronstadt an der Graft spune:

  Nu se încearcă nici un scenariu de contrarevoluție pentru că nu e nici o revoluție. În 13-15 iunie da, a fost o contrarevoluție.
  Dacă în 90 Iliescu cu ai lui au organizat o lovitură de palat pe fondul ridicării maselor după metoda lui Lenin în 1917, după asta au trecut la represalii cu omuleți roșii (teroriști), pentru ca să oprească transformarea loviturii în revoluția care i-ar fi măturat și pe ei. În 13-15 iunie a fost o încercare a opoziției anticomuniste să finalizeze revoluția, dar s-au opus forțele represive cu ajutorul cazacilor din Valea Jiului. Acum e altă pagină a istoriei, mai liniștită.

 34. Kronstadt an der Graft spune:

  Precizare, Golaniada a fost încercarea prin metode pașnice a opoziției anticomuniste de a finaliza revoluția. 13-15 iunie a fost momentul reprimării acestei încercări.

  • Filip G spune:

   http://www.cotidianul.ro/se-pregateste-o-contrarevolutie-271228/

   ”Acum e altă pagină a istoriei, mai liniștită.”
   Linistitapana la confruntarea intre cele doua tabere in strada,
   Chiar toti din PSD sunt spalati pe creier sa nu inteleaga consecintele?

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Filip taică, stai liniștit. Ăsta e războiul stelelor. Se bat pe virtual că în stradă n-au curajul, că-și trimite Obama Garda Pentagonală cu joarda în mână. Sunt zvâcuri ale unor oameni care s-au crezut pe cai mari și acum nu se împacă cu marșul în noroi. Ponta e un fel de Goe al politicii românești. N-aș fi crezut!

 35. Filip G spune:

  VarujanVosganian spune:
  noiembrie 12, 2015 la 1:41 pm
  Nu sunt naiv. Eu observ ca tinerii strazii nu au avut decat un singur rezultat: reintoarcerea PDL si a lui Basescu in majoritatea parlamentara. Halal!

  Cand noi scriam aici pe blog despre absortia celor din PDL la bucata.Strategii PNL-ului mare ne explicau cum o fuziune rezolva problema.
  Cine a avut dreptate?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   :D

   Bravo Filip. Ai punctat excelent.

  • Pe atunci nu se stia inca faptul ca JOhannis va debalansa lucrurile in favoarea PDL.

   • Filip G spune:

    Adica?
    Daca iesea Crin presedinte,PDL era frcventabil.
    Acum cand Johannis e presedinte PDL nu mai e frecventabil?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Ei nu se stia!

    Dumneavoastra n-ati stiut, ceea ce e alta treaba!

    • Adam Mares spune:

     Nu ai dreptate aici, VV a făcut ce era normal: campanie pentru președintele partidului său.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Glumesti, asa-i? Ia mai ia putin arhiva la purecat si citeste, sa vezi ca VV era deja prigonit si cu un picior in afara PNL…

     • Mihail spune:

      @ Adam Mares,

      esti orbit de iubirea fata de armean. Stai linistit, oricum nu mai prinde un alt mandat.
      Te strofoci degeaba.
      Chiar nu intelegi, nu strada, ci toti s-au saturat de matrapazlacurile oamenilor politici. Ce-i aia sa dai de lucru la sase mii de oameni, dar costurile sa fie suportate de toata populatia ?
      Asta ca sa ne (pre)facem ca suntem miopi.
      Te rog, nu-mi jigni inteligenta. Dca ama enervezi, chiar spun de ce se enerveaza unii atunci cand sunt pe malurile Begai.
      Crede-ma ca stiu tot-tot. “Arma “crimei’ este si acum in biblioteca mea, cu continutul “infam”.
      …Hai sa gandim pozitiv, sa uitam trecuturile. Ce a fost a fost, privim in viitor.

     • Adam Mares spune:

      Fugi de-aci cu balivernele de pe Bega! Nu te cred yok!

     • emi spune:

      Au mai fost unii care l-au impiedicat pe VV sa ajunga comisar european si asa a aparut mult mai devreme Cartea soaptelor. Daca va avea timp liber VV va scrie. Mult si absolut liber va scrie, despre tot ce a trait, despre tot ce a simtit. Poate ca nu toti isi vor dori asta… :)

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Interesantă opinie. Apropo de Piedone (știu că țiganii au obiceiul masiv de a-și numi odraslele după vedetele momentului), mi se pare aiurea că a fost arestat. Știu că fiecare serviciu dintr-o primărie are un șef care răspunde de ceea ce se întâmplă acolo, iar smnătura primarului nu face decât să confirme faptul că documentul ieșit din acel serviciu e făcut de persoanele legal îndreptățite să-l emită. Nu-i treaba primarului să verifice fiecare anchetă făcută de subalternii lui.
   Pe de altă parte da, întreaga clasă politică, repet, întreaga clasă politică se face vinovată de sărăcirea românilor. Nu cer să fie arestați toți dar moral sunt în culpă. Este vina tăcerii. Au participat direct sau indirect la jaful economic din ultimii 25 de ani, chiar și numai pentru că au putut să afle detalii despre acest subiect și ar fi putut să le facă publice dar n-au făcut-o. Nu pot susține că n-au știut, ca unii dintre acuzați germani în procesul de la Nurnberg.

   • Filip G spune:

    ”Vina tacerii” si ”acceptarea tacita” a parlamentarilor e cam acelasi lucru.Fuga de asumare a responsabilitatii.
    Aceasta fuga de responsabilitate are efecte uneori dramatice pentru cetatean.
    Discutam zilele acestea de faimoasa ordonanta 55 a TRASEISTILOR.
    Maestrul spunea ca o lege nu poate avea efect retroactiv (pierderea functiilor a celor incriminati)
    Curtea Constitutionala a decis ca Ordonanta 55 nu e Constitutionala.
    Atunci cum se explica ca toti primarii si nu doar ei vor avea pensii prin efectul retroactiv al legii?
    http://stirileprotv.ro/stiri/stirileprotv-special/parlamentarii-cer-pensii-speciale-si-pentru-primari-si-sefii-de-consilii-judetene-ocuparea-functiei-sa-fie-atractiva.html

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Kron.

    Pai nu, Piedone nu acum trebuia arestat, si judecat, ci acu vreo 15-16 ani cind mergea cu controalele in piete! Asta ti-o spun din experienta mea, cind venea Piedone cu controalele in piata se evaporau toti de pe la mese (n-aveau acte in regula), el stia cum merg treburile si-si trimitea omul sa-i puna pe oameni sa faca colecta toti sa adune spagile, bani grei. Burta aia a lui sa nu crezi ca s-a facut cu salata!

    Si daca un corupt ca Piedone n-ar fi fost lasat sa prospere… n-ar fi ajuns nici primar!

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Asta-i ca la câinii cu conserva legată de coadă, când se opresc se trezesc că-i pocnește conserva peste poponeț. Dacă refuza se trezea că-l denunță, dacă a acceptat tot a fost denunțat. Dacă te bagi în troacă riști să te mănânce porcii, așa cugetă românii. Cine l-a pus să se încurce cu șmecherii?

  • Filip G spune:

   ”Strada”se misca si noi odata cu ea!
   Astfel ca bulgarasul pornit din varful muntelui se transforma in avalansa,matura tot din calea lui.
   http://www.expunere.com/florin-zamfirescu-strada-urla-porcii-rama.html

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Filip

    da, minunat. Iata ca din nou nu e cum zicea VV… care credea ca poate clasa politica dormi linistit :P , cind zicea ca nu sunt intrunite conditiile pentru o revolutie!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Filip

    cu dedicatie pentru VV, ca sa vada ca mai sunt si altii care gindesc asa, si nu orice oameni ci oameni de valoare recunoscuti:

    Să întreții pe bani publici o cohorta de pușcăriași fără să recuperezi cele furate, este cârdășie!
    Toți “fac pe proștii” și merg înainte ca porcii când râmă… Pe sub garduri, pe sub legi!
    Strada urlă, porcul râmă.
    Asta trăim.
    Președintele gândește profund…
    Și Corabia se scufundă.”

    Florin Zamfirescu – extras preluat din linkul de mai sus

 36. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  tu il aperi pe armeanul senator, altminteri ramai fara obiectul de pupat.

  Nu am nevoie ca sa “caut altceva”, imi ajunge circul din Senat, faptul ca s-a ascuns dupa “poalele mamicii” numai si numai ca sa nu dea ochii cu DIICOT-ul. Apoi, sunt martor, in umbra, al intamplarii de la Timisoara, de anul trecut, atunci cand a venit impreuna cu Iohanis si cu Blaga ca sa-i faca campanie viitorului Presedinte. Sunt doar cativa oameni care au fost martori, si-au astupat scarita, nicovala si ciocanelul.
  Tu cel care-l pupi, trebuie sa afli ca armeanul are o voce tare puternica.

  Hai sa-l lasam deoparte, oricum nu intelege ca nu mai are ce cauta in politica, ca toti sunt compromisi, indiferent daca a luat shpaga sau nu.
  Te-ai intrebat cum a votat armeanul marirea de idemnizatie, pensia speciala ?

  PS: tot ma intreb, cum reuseste o blonda micuta sa faca fata avalansei de dosare, se duce la DNA, este detinuta si trece peste aceste momente tragice demn si cu capul sus ?
  Cum poate o femeie sa fie atat de barbata ?

  • Adam Mares spune:

   Nu știu cum a votat, a fost vot cu ridicatul mâinii.

   • Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    eu tin la tine, te pretuiesc…stiu ca-l tot pupi pe armean, insa nu vreau ca s ama cert cu tine din cauza lui.
    Am o alta imagine despre el, tare-tare urata. Si aceasta perspectiva nu se datoreaza doar unei singure intamplari.

    Am peste 56 de ani, am invatat ca niciodata oamenii nu sunt asa cum ii vedem, tot timpul au niste “camere” ascunse, putin vizibile.
    Eu daca as fi om politic, nu as avea niciodata consiliere, ci numai consilieri barbati. Nu as repara pianina si ceasul de la minister decat pe banii mei.
    Bun, ceasul este pe Calea Victoriei, perfect…dar la pianina se stie, doar armeanul presta. Ministrul trebuie sa fie preocupat doar de binele natiunii, exact ca corespondentul in latina al acestui termen.

    • Adam Mares spune:

     Consilierele, după cum ai văzut, sunt o problemă a sistemului. Ar trebui făcută o departajare clară între consilieri, asistenți sau interni și secretare. Fiindcă nu sunt aceeași mâncare de pește.
     Plus că eu nu înțeleg plimbatul “consilierelor” peste tot. Înțeleg să lucreze la un birou. Sau consilierele/consilierii miniștrilor care sunt puși fie în comisii de privatizări, fie în consilii de administrație ale firmelor de stat pentru a lua mulți bani. Ce învață tinerii ăștia din politică în felul ăsta? Cum se sifonează niște bani aiurea.
     Plus că acești consilieri personali ai parlamentarilor ar trebui să aibă public CV, să nu mai vedem balerine și sexologi în funcția asta. :P
     Poate la VV a fost mai vizibilă faza cu consilierele fiindcă le lua și la activitățile sale extra-politice: lansări, manifestări literare etc.

     • Adam Mares spune:

      Vorbim de megalomania unora de a avea coloană oficială. E aceeași boală, la scară mai mică, de a plimba după tine pe unii să-ți care servieta sau să-ți țină o trenă imaginară (regii, împărații, nobilii aveau cortegiu). Deci o mentalitate medievală.

     • Adam Mares spune:

      Consilierul ori lucrează la birou, ori vine cu tine să participe la discuții oficiale, dacă este într-adevăr consilier, nu cărător de trenă. :P

     • Adam Mares spune:

      Pe VV l-am boscorodit destul, de vreo 2 ani, dar repet, este o problemă a sistemului parlamentar. Ar trebui reducerea numărului de consilieri personali, însă remunerarea lor mai bună. Plus instituirea de interni. Acum, e de râsul curcilor: ce naiba poate să-l consilieze un tinerel fără niciun pic de experiență în domeniu pe un parlamentar sau ministru? Dimpotrivă, aceștia ar trebui să învețe ceva pe lângă primii.
      Plus, evident, transparență în privința angajărilor.

     • Adam Mares spune:

      Pe urmă se întreabă parlamentarii de ce au imagine proastă…

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Adam

      tu l-ai boscorodit atacindu-l la persoana, ceea ce eu n-am facut-o si n-o s-o fac niciodata. Ti-am mai zis asta, si ti-am explicat si atunci de ce, si azi ai putea sa observi macar ca exusta muuuulte alte lucruri mai importante despre activitatea unui politician decit … viata personala.

     • Adam Mares spune:

      Da, așa este, sunt jafuri uriașe pe lângă angajarea unor amante consiliere. Dar făcând o adunare pentru toți parlamentarii, iese și de aici o mică mlăștinuță de imoralitate și dispunere de niște bănuți publici după bunul plac.
      Cu VV am fost aspru fiindcă aveam eu așteptări foarte mari de la el și în planul ăsta, al vieții personale. Pt că VV nu e un simplu politician, este și un om de cultură, un intelectual.

     • Adam Mares spune:

      Dacă te raportezi la o persoană, pare atac la viață personală. Dacă privești în ansamblu tot aparatul politico-administrativ bazat pe nepotisme și amantlâcuri, o să vezi că problema nu ține de viața privată, de fapt, ci de viața societății.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Eu sunt mai pragmatic de felu meu, daca lucrurile mergeau minunat in tara asta… n-as comenta nici daca ar avea cite 10 amante… Nici nu mi-as pierde vreo secunda cu asa ceva.

     • Adam Mares spune:

      Da, dar lucrurile sunt legate, nu pot merge minunat dacă în loc de competență și meritocrație numești și angajezi oameni pe principiul nepotismului și al amantlâcului.

  • emi spune:

   Tu ce cautai “in umbra”, in acea companie selecta, sa inteleg ca “scarita” ta inregistra atenta ce se vorbea, ambiental?!? Vezi cum spui singur care iti sunt adevaratele preocupari: vazutul prin gauri si ascultatul prin antene?

 37. Mihail spune:

  Atentiuneeeee !

  Iohanis a pierdut o noua casa, cea cu numarul sase. Deci, fals si tot ce este in acel pachet.
  Cum este emi, tot nu-i shpagar si “falsificator ?

  Sentinta este definitiva !

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Da, doar ca acum este un spagar si falsificator… presedinte.

   Adica, n-are voie sa se atinga nimeni de niciun fir de par din capul lui, si va putea sa vorbeasca in continuare cu nesimtire despre coruptie, ca si cum el ar fi Alba ca Zapada…

  • emi spune:

   A pierdut nevasta-sa iepuras, ca ea era ruda cu nu stiu cine.
   Nu cunosc dosarul deci nu ma pot pronunta, poate ca e alta facatura a serviciilor ca sa-l tina “agatat” si in pozitie de drepti.
   Un lucru e sigur, dupa ce a devenit primar nu a cumparat nicio casa.

 38. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  https://www.youtube.com/watch?v=H9NXCwSFKpE

  uitati-va la asta, accident absolut similar ca si cel de la club colectiv, cu 100 de morti si 230 de raniti, in Rhode Island in 2003

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Am tot cautat sa vad daca au tinut americanii doliu national macar o zi pentru cei 100 de morti, dar… dezamagire mare, n-au tinut!

   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Station_nightclub_fire

   • Mihail spune:

    este clar, n-au murit ! Au plecat care la Domnul, care in directia opusa, functie de CV si fisa de la Seful cel mare.

   • cris spune:

    Sorin, lasa, sunt deja peste 50 de morti, e mai mult decit dublul numarului initial, si va creste. Dati-o incolo de pretentii cu doliu national, oamenii acestia, familiile lor , au nevoie de ajutor nu de vreun spectacol ipocrit sa-i serveasca domnului presedinte sa arate dinsul bine si sa-si aleaga guvernul meu. Nu mi-ai spus, a pus macar un picior in vreun spital, si-a aruncat macar paltonul pe vreun ventilator ca nu i l-a tinut sepepistul? Sau te pomeni ca si-a lasat prima doamna sedintele de coafor care costa fiecare cit jumatate din salariul sau pensia unui medic si a vizitat vreun spital ????

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     exact asta vroiam sa zic si eu din prima zi, chestia cu doliul national e un gen de ipocrizie tipic romaneasca. Oamenii continua sa moara, s-a dublat intre timp numarul mortilor ajungind la 54 si uite ca nu mai e nimeni in strada.

     Referitor la orice provine de la familia Iohanis eu am asteptari zero. Zero insemnind zero. Nici nu pot sa ma supar macar pe el si stii de ce? Pentru ca niciodata n-am avut vreo asteptare de la el. Pe mine ma supara doar oamenii care m-au dezamagit.

    • tudor spune:

     Da, doamna!
     A pus piciorul si anume prin toate spitalele unde au fost internati. Cred ca s a intamplat luni, imediat dupa nenorocire.

 39. Mihail spune:

  Povestea lui Iohanis cu casuta, din centru, este extrem de simpla, soacra stie istoria casei, deoarece a lucrat in casa proprietarilor, i-o vinde sotiei(Prima Nevasta).
  Inventeaza o ruda, trag niste documente false, pe care apoi le prezinta acolo unde trebuie. Din pozitia de Primar, neamtzul da unda verde, misca lucrurile, avizele, aprobarile curg ca mierea din centrifuga lui Filip(mmmm, buna mierea ta).
  Apoi, ce sa vezi, inchiriaza repejor casuta unei banci austriece si aia, generosi ii vireaza chiria pe cativa ani buni, inainte.

  Nu o fac pe desteptul, insa am prezentat acest matrapazlac chiar anul trecut inainte de alegeri.
  Aferim….

  PS; asta, nemtzalaul adica, sustine ca tor purcoiul de bani l-a facut din meditatii. Mai sa fie !

  • Mihail spune:

   MORALA: cine vorbeste frumos, posteaza o adresa de e-mail si un numar de teleofn aici, primeste de la Filip cel Bun, un borcanoi cu miere.
   Acum, mai erau si alte bunatati in cutiuta, dar e secret de stat.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Pai nu minte direct, ci prin omisiune: a meditat foarte mult cum sa fure si sa nu se prinda nimeni, ca stii ca el gindeste mai greu :D

  • emi spune:

   Din pozitia de primar nu a cumparat nicio casa, a devenit primar in 2000, avea deja toate casele, la acea data, cumparate. Mincinosule!

 40. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  continuare de mai sus…

  Va pricepeti foarte bine sa alunecati prin omisiune, eu am citit discursurile dumneavoastra din parlament, chiar am postat aici pe blog cu un an in urma (parca) o documentare destul de ampla despre toate cele vreo 20 luari de cuvint la microfonul senatului pina la acea vreme, din care vreo 7 parca erau despre genocidul armean, vreo 6 despre cererile de ridicare a imunitatii, si restul razlete. M-am uitat acum, intre timp s-au facut 30, proportiile probabil ca se pastreaza, dar ideea e alta: nu exista nicio luare de cuvint pentru demascarea statului mafiot, pentru indreptarea legilor strimbe facute de basisti in trecut, si in general pentru niciun lucru care framinta azi societatea. Numarul de initiativelor legislative era 9 parca, acum sunt 11, majoritatea esuate.

  Si ca sa fiu si de data asta la fel de explicit in legatura cu documentarea, poftim, dau din nou si linkul unde poate lumea sa “constate” minunata dumneavoastra activitate parlamentara. Sa decida ei.

  http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=380ccd4e-1089-408a-be0f-871fa564c3af

 41. sorin gyorgyfalvi spune:

  Cristiana Anghel
  ACTIVITATE PARLAMENTARĂ

  Iniţiative legislative (27)
  Declaraţii politice (8)
  Întrebări (33)
  Interpelări (19)
  Interpelări adresate Primului Ministru (6)
  Luări de cuvânt în plen (1095)
  Moţiuni (0)

  Varujan Vosganian
  ACTIVITATE PARLAMENTARĂ

  Iniţiative legislative (11)
  Declaraţii politice (2)
  Întrebări (0)
  Interpelări (0)
  Interpelări adresate Primului Ministru (0)
  Luări de cuvânt în plen (30)
  Moţiuni (1)

  • Adam Mares spune:

   Mai uită-te și la conținutul propunerilor!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Nu ma face, ca-ti umplu mai jos o tona de texte, citeste tu, eu am citit si imi place, chiar daca sunt si multe mai pe linga, dar se vede o activitate parlamentara a cuiva care se implica, se straduieste

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Astia de se dau rotunzi se remarca printr-un singur lucru: prin tacere absoluta! E mai bine asa?

    • Adam Mares spune:

     Nu există termen de comparație între VV și Cristiana Anghel. Și nu-s nebun să stau să citesc acum stenogramele ședințelor Senatului.
     Cristiana Anghel e o marionetă a lui Voiculescu și atât. Și ia întreabă dacă a văzut-o cineva prin colegiul ei, să-i întrebe și pe oamenii care au trimis-o acolo ce vor.

 42. Filip G spune:

  Dincolo de ideologii,platforme politice,cetateanul cauta un CV de OM onest care sa aiba DEMNITATE.
  La alegerile din 2016 punand fata in fata OMUL politic si Omul onest,omul politic e spulberat cu tot alaiul de activ de partid.
  Pe mine nu ma incanta un CV in care apar zeci de initiative legislative proaste.Decat mult si prost mai bine putin si bun!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Pai te rog sa-mi dai si mie un exemplu dintre aia cu putin si bun de care zici!

   • Filip G spune:

    Cand dracu sa-i remarci pe cei cuinitiative bune cand Parlamentul legifereaza toate tampeniile emise de guvern prin ordonante de urgenta.
    Cum ar fi o initiativa de sprijinire a celor ce produc in tara asta fara sa ceara 1 LEU?
    Doar un cadru legal corect.
    Sigur ca din asta nu iese PARANDARATUL,dar macar in paralel?!?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai tocmai de asta te-am intrebat. Vezi, nu e nimeni!

    In schimb, ei cer sa nu fie bagati toti in aceiasi oala :D

 43. Filip G spune:

  @sori,
  era bun proiectul asta in CV lui @VV ori a liberalilor?

  Azi noapte am pus creierul la treaba si m-am tot gandit cum sa rezolv problema Apicultorilor Neafiliati.
  Daca a iesit ceva bun,un punct de unde sa pornim,voi decideti,
  Proiect.

  1Apicultorii Neafiliati putem spune generic Fermierii Neasociati.
  Cu un numar de stupi(animale) intre 1-75(numar luat in calcul de Codul Fiscal de la care in sus se plateste impozit pe norma de venit)
  2Acesti Apicultori Neafiliati ,nu primesc un leu SUBVENTIE,nici alte foloase atat de la bugetul national cat si de la forurile UE
  3 In consecinta daca nu primesc nici sa nu li se ceara ,ci doar sa fie lasati liber sa produca.
  4 Dreptul apicultorul sa fie : dreptul de a vinde legal 15 kg miere de albine pe fam de albine.
  5 Apicultorul e obligat :
  a)Sa aiba stupii inscrisi la Registrul Agricol
  b)Sa fie inscrisi la medicul veterinar zonal,sa colaboreze cu acesta oferind :albina moarta,puiet in fagur,etc pentru probe de laborator.
  6Documentele ce ii sunt eliberate de primarie conform Registrului Agricol sa se faca in schimbul unei Declaratii pe propria raspundere,cu consecinte ulterioare daca nu concorda cu realitatea.
  7 Apicultorul Neafiliat e obligat sa:
  a)aiba buletin de analiza a mierii daca vinde in piata.
  b)daca vinde catre un procesator acesta poate face propria analiza,apicultorul ne fiind obligat.

  Si in final ce obtine statul fara a baga mana in buzunarul apicultorului,
  1Kg de miere la procesator porneste de la 8 lei/Kg
  8×15=120.Per fam de albine statul daca apicultorul produce obtine 28,8TVA la produse cumparate ori facturi platite.
  Apicultorul nu-i un Asistat social ci un contributor la buget.
  Nu ma pricep la legi,am deficiente la scris.Dar asa vad eu lucrurile.

 44. tudor spune:

  VV

  Mi se pare cel putin lipsit de eleganta sa i numiti pe fostii dv colegi care au ramas in pnl – “pedelisti”.

  Adica domnii quintus, nicolaescu, orban si multi altii sunt pedelisti?

  Parca erati infocatul adept al unificarii dreptei …. pardon! nu va daduserati seama ca va precumpani aripa pedelista.
  Incurajata de iohannis.

  Apropos de “democratia” careia i duceti grija ca n a fost clamata in strada: iohannis a fost ales de poporul roman.

  Cumva, observ ca nu v ar fi stat rau in poza aceea de familie cu cei care l sprijineau pe ponta: tariceanu, vadim, dan diaconescu, presedintele tiganilor, regele cioaba, melescanu …

 45. tudor spune:

  all

  intrebarea mea ctre VV;
  in ce fel senatorii Romaniei au slujit interesul public prin numirea lui ilie sarbu la curtea de conturi (ilegala etctetc…)

  raspuns:

  VarujanVosganian spune:
  noiembrie 12, 2015 la 1:42 pm
  Tudor, guvernul PSD a fost mai bun decat guvernul PDL. Si atunci de ce schimbam majoritatea PSD pe majoritatea PDL?

  Răspunde

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ tudor

   vezi cit de usor este pentru cineva sa-si “reorienteze” discursul? :D

   Cum ar fi fost daca VV n-ar fi fost dat afara (prin demisie de “onoare” :D ) si azi ne-ar fi explicat de ce trebuie sa schimbam majoritatea PSD cu una PNL ( :D ca deh, si-au tras portocalii brand de 150 de ani) ???