TvR 2 prezinta, în ziua de 21 decembrie 2015, orele 14,30, scurt-metrajul “Legătura de leuștean”

Luni, 21 decembrie 2015, orele 14,30, TvR 2 prezint[ scurt-metrajul artistic “Legătura de leuştean”, un film despre mineriada din 13-14 iunie 1990, văzut cu ochii generaţiei tinere de astăzi. Regia şi scenariul: Armine Vosganian.  Filmul “Legătura de leuştean” este o ecranizare după nuvela cu acelaşi nume, inclusă în volumul “Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri” de Varujan Vosganian. Protagonistii  peliculei sunt Lamia Beligan şi Constantin Florescu.

6 Responses to “TvR 2 prezinta, în ziua de 21 decembrie 2015, orele 14,30, scurt-metrajul “Legătura de leuștean””

 1. Filip G spune:

  http://agrointel.ro/45171/nicolae-sitaru-lapar-raziile-din-oboare-prin-aceasta-actiune-statul-incurajeaza-lenea-nu-munca/
  Cum e obligat taranul sa vanda departe de ochii institutiilor.
  Doctorul veterinar e bun cand pune crotalii,da injectii toate contra cost.Dar e neputincios cand e vorba ca taranul sa-si vanda produsul.

  • La mine la Focsani Antifrauda se poarta excesiv de sever cu micii comercianti. Parca ar vrea sa se razbune pe ei.

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Luați-i de guler cu autoritatea dumneavoastră senatorială. Atenționații că vremurile se pot schimba și roata se-nvârte tot mai repede în societatea noastră. Că numai corectitudinea poate da siguranță în perspectivă. Dar tare mă tem că vor lua în glumă asemenea idei.

 2. Kronstadt an der Graft spune:

  N-aș vrea să scap prilejul de a spune aici un of al meu mai vechi. Și anume că noi nu avem institut de cinematografie. Din cauza asta îi numeri pe degete pe actorii de film de la noi. Majoritatea absolută a actorilor noștri e formată din actori de teatru, care se comportă ca atare în fața camerelor de filmat. Din cauza asta filemele noastre, indiferent cât de buni sunt regizorii, altă grupă influențată serios de teatru, au o tentă sudamericană de mâna a doua. Actorii noștri, chiar și cei cu ani de experiență în spate, fac ce fac și ajung la gesturi teatrale, să priceapă ce vor să zică și spectatorii din fundul sălii. C-așa-i la teatru.
  Dacă domișoara Armine ar urmări cu atenție filmele bune din rețeaua internațională, ar avea mult mai mult de câștigat decât tot ce a învățat de la profesorii noștri rămași la nivelul teatrului lui Vraca.