Duminică, 27 decembrie 2015, orele 9,00, de ziua Sfântului Ștefan, vom vorbi timp de 15 minute despre mucenicie la TvR 1, emisiunea “Universul credinței”, împreună cu Cornel Matache

20 Responses to “Duminică, 27 decembrie 2015, orele 9,00, de ziua Sfântului Ștefan, vom vorbi timp de 15 minute despre mucenicie la TvR 1, emisiunea “Universul credinței”, împreună cu Cornel Matache”

 1. Adam Mares spune:

  Vreți să ne treziți cu noaptea în cap? :P

  • Mihail spune:

   daaaa’ daca tot te trezesti, nu-l pupi ???

   PS: e tare rau, numai la “Universul Credintei” nu a fost armeanul.
   Mai raman emisiunile despre si agricultura, unde poate tine un discurs despre insamantarile de primavara, irigatii si cum scapam de grauri. Poate veni si la “Manele tv”. unde si aici poate tine un spici interesant. Pe mine m-ar interesa opinia armeneasca despre nasterea in imersie si despre faptul daca americanii au fost ori ba, pi Luna.
   PPS: iar ca sa-i provoace un mioc orgasm, intelectual, lui emi, poate vorbi despre piramidele egiptene. Eu am fost intr-una dintre el;e, dar nu am simtit decat o durere de shale, asta avand in vedere pozitia in carte am intrat, mers si am iesit. In rest, nimic-nimic. Toata lumea face apologia piramidelor, dar cei care au fost acolo, au intrat, stiu foarte bine ca nu-i mare lucru de capul lor. Niste pietre stivuite….si cam, atat.
   Insa….odata ajunsi la Luxor/Karnak….povestea seschimba total. Ramaii tampit de ceea ce vezi. Intelegi repede parametrii despre care se discuta.
   Iar noi ii tragem cu dacii si Stefan cel Mare si manastirile din nordul Moldovei….

  • Pai nu mergi duminica la slujba?

 2. emi spune:

  Oamenii care nu îl pot simţi pe Dumnezeu aproape, folosesc beţia sau orgasmul pentru a reuşi să atingă emoţia din vecinătatea Divinităţii. In lumea materială însă emoţia se poate resimţi dual prin dragoste sau ură, de aceea beţivii şi îndrăgostiţii pot trece cu uşurinţă de la dragoste la ură, cu aceeaşi forţă, şi simţind aceeaşi voluptate. Totuşi ura îi îndepărtează de Divin, îi adânceşte în materie, în realitatea cu două dimensiuni.

  • Adam Mares spune:

   Iar tu folosești transa tribală! Dacă ai mintea limpede nu-l poți simți pe Dumnezeu?

   • emi spune:

    Care transa tribala, iepuras? A te energiza pe tine si planeta nu inseamna a intra in transa. Tu cand asculti/spui o rugaciune intri in transa?!?

    • Adam Mares spune:

     Tu nu energizezi nici măcar o muscă! :P Doar te exciți singură în transele tale.

     • Adam Mares spune:

      S-ar putea să te recunoști într-unul din personajele secundare de aici :P
      http://www.cinemaro.net/filme/913671

     • emi spune:

      Energizare nu este sinonim cu excitare, dar dacă nu poţi face diferenţa este problema ta de percepţie.

     • emi spune:

      Energizarea inseamna transformarea energiei potentiale (a vidului) in energie cinetica (materie), prin meditatie/gand (la inceput a fost cuvantul/gandul).
      Excitarea inseamna stimularea nervoasa a organelor sexuale.

     • Adam Mares spune:

      Nu sunt retard, Emi. Știu ce e meditația și excitația. Cred că tu le confunzi.
      Iar tu nu ești vreun Dumnezeu. Doar idioții de new-age-iști, pseudo-spiritualiști spălați pe creier au impresia că pot face și ei ce poate face doar Dumnezeu.

     • Adam Mares spune:

      Chiar e inutil să mai dialogăm.

     • emi spune:

      Energia potentiala/vidul este divinitatea care se transforma aleator sau prin puterea gandului in materie/energie cinetica de diverse forme si grade de libertate. Dupa dependente/grade de libertate se poate spune despre o persoana in ce spectru de frecvente vibreaza.

     • emi spune:

      “Nu e nimic si totusi e,
      O sete care-l soarbe,
      E un adanc asemene,
      Uitarii celei oarbe.”
      (M. Eminescu, “Luceafarul”)
      Il acuzi si pe Eminescu de new age? :)

     • Adam Mares spune:

      Cred că habar nu ai despre ce e vorba în Luceafărul eminescian.