Aflăm că o seamă de formațiuni locale (Uniunea Salvați Bucureștiul, Pentru Iași etc.) se vor uni pentru a forma o singură formațiune, menită să salveze România. Această nouă formațiune va fi, se spune, “anti-sistem”. Ea este, cel puțin până acum, formată din persoane cu educație superioară, ocupând poziții manageriale în sectorul privat și în cadrul unor organizații neguvernamentale.
Ca unul dintre cei care am fondat Uniunea Forțelor de Dreapta acum două decenii privesc cu o anumită înțelegere tentativele de reînnoire a clasei politice. Când se vorbește, însă, de pretenții “anti-sistemice”, încep să devin neîncrezător.
Ce este sistemul? Potrivit definiției, este un ansamblu de forțe (elemente) dependente între ele într-un tot organizat. Ce este, în consecință, un sistem careconduce o societate? Tot un ansamblu de puteri dependente între ele într-un tot organizat. E vorba, fără îndoială, de puterile statului. Așadar, cel care este anti-sistem luptă împotriva actualei puteri, pentru a o înlocui cu o alta pe care o socotește mai bună. Cel mai bun exemplu de luptă “anti-sistem” îl constituie, fără îndoială, revoluțiile. În copilăria mea, o formulă pașnică de “anti-sistem” o reprezentau, de pildă, hippioții care scandau cântecele lui Joan Baez ori Bob Dylan și citeau romanele lui Jack Keruac.
Sigur că între hippioți și liderii formațiunilor de care vorbim nu e nicio legătură. Aceștia au situații materiale bune, sunt corecți politic și corecție vestimentar. Și Joan Baez, ca și Clotilde Armand, a aboslit Massachusetts Institute of Technology, dar nici prin cap nu i-ar fi trecut să organizeze flagrante împreună cu procuratura împotriva propriilor colaboratori.
Să vedem, însă, în ce măsură sunt aceste formațiuni “anti-sistem”. Cum am văzut, sistemul este format din puterile statului și anume acelea cu potențial dictatorial. Prima țintă ar trebui să fie, așadar, conducătorul statului, vreun Carol, vreun Ludovic, vreun țar Nicolae, vreun… Klaus. N-am văzut la acești combatanți “anti-sistem” nicio referire la președintele țării ori la controversele legate de numele său. O țintă imediată ar trebui să fie serviciile de informații și tentativa acestora de a încălca intimitatea persoanei ori de a influența decizia publică. Mâlc absolut, dacă pot spune așa. O formațiune anti-sistem este obligatoriu anti-guvernamentală, căci puterea executivă este expresia cea mai elocventă a unui sistem politic. Dacă ați găsit vreo remarcă măcar ironică a anti-sistemicilor la adresa guvernului tehnocrat vă rog să mi-o trimiteți și mie.
Toate mișcările anti-sistem acuză abuzurile puterilor statului, între care se află și puterea judecătorească. Căderea Bastiliei este actul de naștere al Revoluției franceze. O soartă similară a avut Fortăreața Petru și Pavel din Sankt Petersburg. Istoria n-a cunoscut încă o forță anti-sistem care să proslăvească sistemul judiciar existent.
Cu cine se războiesc, însă, noile partide? Cu partidele existente și, firește, cu Parlamentul. Or Parlamentul nu poate, prin definiție crea dictatură. Parlamentul este expresia democrației, el nu se bazează pe voința unui singur om ci pe majoritate. Ori majoritatea nu poate fi dictatorială. Dictatura este nelegitimă, majoritatea, chiar dacă este aleasă uneori fără discernământ, atunci când este rezultatul unor alegeri libere și corecte, este legitimă.
Cu alte cuvinte, aceste forțe “anti-sistem” care își propun să salveze România, de fapt, se află în slujba sistemului. Sunt o continuare a mișcărilor de stradă de anul trecut, când sistemul a răsturnat Guvernul cu o mișcare fără lideri (de ei nu era nevoie atunci), care proslăvea pe președinte, serviciile și un anumit fel de justiție. Acum însă e nevoie de lideri, căci sunt alegeri. Sistemul continuă să acționeze, continuând să discrediteze Parlamentul și partidele politice și susținând, dacă nu chiar creând, un “anti-sistem” în folosul său care să înlăture, pe viitor, orice risc al vreunei erezii parlamentare.
@ Shadow – relativ la commentul tau
Intrebarile nu sunt cu raspuns dat sau preferinte deja stabilite. Mai exact “da” si “nu” pe linie nu inseamna stanga/dreapta etc. Variaza de la intrebare la intrebare.
Rolul intrebarilor puse de mine in acel post ar fi sa ne facem o idee despre ce inclinatii au anumiti politicieni pe anumite subiecte.
Potentialele raspunsuri sunt motivul pt care eu spre ex nu consider PSD-ul partid de stanga si nu cred ca PNL si ALDE au ceva in comun cu liberalismul romanesc, european sau nord-american, afara de lozinci goale de continut.
Spre ex atat PNL cat si ALDE sunt conservatori dpdv economic si ambele partide au o doza buna de conservatorism religios pe deasupra, avand in vedere pupaciunea de biserici si icoane, facuta pe banii statului de liderii ambelor partide cu fiecare ocazie. Cum este de altfel si cazul PSD.
Adica mai pe scurt noi in Romania avem niste partide conservator-crestinopate care se vopsesc in diverse nuante de praf in ochi, cu o doza mai mica sau mai mare de plecaciuni la adresa sistemului de forta sau libertatilor individuale [adica fix pe modelul conservatorilor de pretutindeni da mai ales din SUA].
Mie mi-e teama ca si USB/USR – ca si formatiunile de trista mentionare de mai sus – e tot o spoiala de conservatorism si crestinopatism mascat cu ceva mai multa moderatie economico-sociala.
Daca USB/USR vine cu o platforma de stanga reala si ii zice doamnei Clotilde sa taca din gura pe tema valorilor ei crestine, eu personal cred ca poate atinge un 25-30% la toamna, cu lejeritate. Si asta pt ca in Romania avem numai o mare gloata conservatoare mascata sub diferite sigle si cu ceva mici variatii in privinta drepturilor individuale.
Altfel auzi tu pe cineva sa vb despre necesitatea impozitului progresiv si taxarii agresive a luxului intr-o tara in care prapastia dintre saraci + clasa de asa-zis mijloc si o mana de bogati e mai mare ca-n Brazilia sau multe tari din Africa?
Nope – sunt prea ocupati cu pupat icoane, finantat culte si subfinantat educatie si sanatate si cu tinutul taxelor pe venit pt cei bogati mici ca-n tarile bananiere. Ah si in rest cu certatul pe tema DNA/coruptie bla bla bla, in timp ce numai 20% din profitul companiilor straine e mai mare decat toata coruptia facuta de unsii neamului.
Ma doare-n cot de DNA atata timp cat distributia pib intre capital si forta de munca e la nivel de apocalipsa. Si nu ma intereseaza deloc coruptia cata vreme gloata din Parlament si de la Cotroceni refuza sa puna in discutie impozitul progresiv si taxele pe avere taman pt ca ei ar fi primii afectati.
Raducule , vad ca ii tot dai cu impozitul progresiv! Dar cei care-si scot banii afara prin tot felul de facturi de consultanta , nu te deranjeaza?
Oh dar ei sunt o problema mica rau Emil. Daca vrei sa vezi cum se scot banii si devine profitul 0 cu concurenta ANAF si a tuturor ministrilor de finante din 89 incoace, atunci citeste despre preturile de transfer.
In fine nu despre asta e vb – problema e ca niciun partid din Romania nu pune in discutie chestiunile astea pt toate, PSD, PNL, ALDE etc toate sunt in aceeasi cratita conservator-crestinopata.
In fapt din multe pct de vedere, mai ales socio-economice, aceste partide au mai mult in comun cu miscarea falangista a lui Franco decat cu vreun curent democratic modern.
Cum vezi tu impozitul progresiv? E vorba de un impozit pe salarii, băbuiesc, nu pe profit. În momentul de față, la un salariu net de 1000 de euro, angajatorul plătește încă aproape 700 de euro. Nu e destul? Repet, e vorba de salarii.
Cu parere de rau va informez ca ma confundati cu alegatorul tipic cand incercati sa ma prostiti.
Eu vorbesc despre impozitul PE VENIT. Adica cel ce trebuie platit si de cei care realizeaza alte tipuri de venituri. Si ca tot a venit vorba, vorbeam de venitul global.
Daca vreti sa jucam dansul prefacatoriei atunci ok. Nu e treaba mea sa explic unui fost ministru de finante la ce ma refer.
Si inca ceva – angajatorul nu plateste – asta e o gogomanie a sistemului pt ca cetateanul de rand sa nu-si dea seama cat de mari sunt taxele pt el, omul de rand. Ca altfel ar compara cu cat plateste “investitorul” si nu e bine. Cine stie – poate ne pomenim cu oamenii cerand taxe mai mari pt cei bogati si pt companii. Adica lucrearea necuratului…
Aia 700 de euro fac in esenta parte din valoarea muncii angajatului si sunt bani luati de stat dintr-o suma care altfel ar merge catre veniturile nete ale angajatului.
Asa ca hai sa mai terminam cu gogomania asta pe care eu sincer o clasific drept nesimtire – adica angajatorul saracul plateste statulul. Nu domnu’ Vosganian – statul de facto taxeaza salariul real al angajatului mult prea mult.
Iar cand va mai plangeti de aceste lucruri si va mai prefaceti ca v-ar pasa cumva de cat de mult sunt taxati romanii de rand, atunci poate incercati sa le reduceti lor taxele taxandu-va casta voastra sociala prin impozite mai mari pe venituri mari [ca in Romania salariile nici macar in Bucuresti nu trec de 1500 euro brut [cu toate cas etc] decat foarte foarte rar] si prin taxe pe avere si proprietati de lux [cum sunt masinile alea de lux neprodus in Romania pe care le au mai toti colegii d-voastra].
Eu nu mai inteleg nimic din logica ta. Pai daca vrei impozit progresiv, o sa-i iei mai mult de 700 de euro.
Depinde de care sunt pragurile de la care incep cotele mai mari. Dar in principiu asa este. Insa trebuie sa ne trezim putin la realitate – uriasa majoritate a romanilor castiga sub salariul mediu pe economie si o minoritate semnificativa [parca era vb de 20-25%] au salariul minim. Orice masuri fiscale trebuie sa vizeze intai de toate coborarea poverii fiscale pentru acestia.
Cu asta sunt de acord. Dar nu cu majorarea pragului de 16%. Eu am propus, in programul USL, o coborare a impozitarii pt salariile mici pe o formula 12 – 14- 16 si in viitor 8 – 12 – 16.
E fals dle Vosganian.
Franta imi ia mie mai putin decat ia Romania pe un VENIT sensibil mai mare decat cel mediu romanesc. Anul trecut eram impozitat pe un procent mediu la 15%.
Acum exista un adevar trebuie discutat pe de o parte impozitul pe VENIT cum spune Radu dar observat si COSTUL pt intreprindere al unui angajat.
Sunt lucruri complementare care insa se judeca impreuna. Un COST prea mare pe angajat pt o societate face ca acea societate sa angajeze mai putini colaboratori.
Impozitul pe VENIT in Romania este prea mare (16% e enorm pt orice venit).
COSTUL angajatului pt o societate (care implica si venitul angajatului) este inca mic in comparatie cu restul statelor din UE.
Consumul insa se realizeaza foarte slab la nivel de societate pe de o parte datorita acestui impozit pe venit prea mare. Fara consum carnetele de comenzi ale societatilor raman goale, e un cerc vicios.
Daca vreti vorbim si de taxele funciare extrem de reduse in Romania fata de ceilalti din UE. Dar normal aceste taxe ar trebui dirijate direct catre autoritatile locale si nicidecum “operate” la nivel central de catre stat.
Sigur ca da, la acelasi venit in Franta se ia mai putin impozit, pentru ca acolo salariile sunt mai mari. Dar la un salariu de 5000 de euro in Franta se ia mai mult.
@Radu
despre impozitul progresiv am mai vb noi doi si cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Notiunea de impozit progresiv insa a devenit subiect “tabu” si nepolitic corect.
Am mai spus ca 16% impozit pe nivelul de venituri medii din Romania este furt. Si am dat exemplul meu in Franta o tara cu fiscalitate excesiva unde pe venituri ce depasesc 100.000 de euro/an pe familie platesc 15% in medie pe impozit progresiv.
despre orientarea pseudo crestina a doamnei Clothilde nu stiu mare lucru. Fiind frantuzoaica cred ca are o anumita “deformare” impusa de politically corect-ul francez. Respectiv religia este personala nu “afisabila” cu atat mai putin “electorala”.
Partidele romanesti nu sunt nici pe departe “crestinopate”. Asta iubeste electoratul in principal asta se vinde (chestie de marketing).
psd-ul nu poate fi partid de stanga cand mai marii partidului sunt adevarati nababi :-). Un exemplu care a trecut greu in cultura franceza de stanga a fost alegerea lui hollande pe motiv ca acesta ca si fosta sa sotie (actual ministru de mediu) platesc “impozit pe fortune” :-). A trecut doar pt ca francezii se saturase-ra de sarko. cum acum s-au saturat si de hollande in topul preferintelor nu se mai gaseste decat frontul national (extrema dreapta) pe locul 3 extrema stanga iar pe locul 2 un fost ministru francez din fosta garda a lui Chirac si care a fost si el condamnat de justitia franceza pt coruptie(Jupé).
E de remarcat ce se intampla in ultima vreme in Franta. O lege absolut stupida atat pt salariati cat si pt patroni “impusa” de catre guvern ca “ordonanta de urgenta” (pt ca nu putea trece cu toata majoritatea socialista) genereaza proteste de strada in lant. Sunt foarte putine legi in Franta care trec ca “ordonante de urgenta” sau “hotarari de guvern” fara vot parlamentar (permis in Constitutie doar pt cazuri extreme). Comparat cu ordonantele de urgenta a tuturor guvernelor romanesti masoara perfect imaturitatea politica romaneasca.
Nu nu aud astfel de discutii in Romania pe motiv ca in Romania s-a intrat intr-un ciclu aberant in care se vrobeste doar de asa zisa “anticoruptie”. Este anormal ca serviciile si parchetul sa “aleaga” la alegeri intr-un stat de drept. Aici dl Vosganian are dreptate, toata lupta se da pe drepturile parchetului si amestecul serviciilor in toate domeniile. Ce sa mai discuti de restul cand premizele statului de drept (separatie de puteri, etc) inceteaza sa mai existe.
Dar cu ce erau Santiago Carillo sau Enroco Berlinguer saraci? Mai toti bolșevicii erau din familii instarite (cu exceptia lui Stalin) iar ministru de externe a fost chiar un conte, Cicerin. Stanga a fost marea beneficiară a revoluției, după 1990 a avut toate resursele pe mana. Dar nu cred că actualii lideri centrali PSD sunt nababi. Poate cei din teritoriu. Oricum, niciodata dezbatere ideologica nu a fost mai necesara si niciodata partidele nu au fost mai incapabile sa o duca. Cat despre anticoruptie, distractia e atat de mare incat nimeni nu se gandeste la consecinte.
In stiinta politica partidele anti-sistem sunt cele care se pronunta deschis pentru inlaturarea regimului democratic. Cele mai cunoscute au fost (intre timp au iesit din aceasta categorie), Partidul Comunist Francez, cel italian, neo-fascistii italieni si partidul lui Le Pen. Asa ca Nicusor si Clotilde ar trebui sa puna mana pe carte sa citeasca. Inlocuirea unor oameni cu altii nu poate constitui schimbarea sistemului. USB are totusi ceva anti-sistem, ceva ca negativul unei fotografii. Partidele amintite mai sus au fost tinute in afara coalitiilor de guvernare de partidele prosistem. Cei de la USB au declarat, pe proprie raspundere alegatorilor lor, ca au votat degeaba deoarece ei se vor rezuma la un fel de opozitie din tribuna, fara a intra in vreun fel de combinatie cu “politicienii corupti”. Ceea ce transmit ei electoratului propriu, probabil fara sa isi dea seama, este ca, daca nu vor obtine 50%+1 din voturi nu vor intra in vreo combinatie de guvernare/administrare. Or, 50%+1… De fapt, partidele anti-sistem amintite mai sus au acceptat la un moment dat regimul democratic tocmai datorita faptului ca sustinatorii acestora s-au saturat sa fie privati de beneficiile politice.
Mă bucur că vorbim aceeași limbă. De fapt, nu e o mișcare anti-sistem, ci pro-sistem.
Domnule senator, sunt puțin surprins de atitudinea pe care o aveți în ultima vreme. Vă identificați fără nici o reținere cu actuala clasă politică, cu toate că ați avut și aveți mari probleme din cauza ei. Evident că nu consider nici eu că toți politicienii sunt blamabili la ora actuală, dar atitutidinea unora de a influiența lururile în folosul lor, atitudine nedemocratică în consecință, nu am văzut să fie combătută de poziția altora de a-i combate activ și vehement. Ici colo se mai găsește câte un cuc politic să mai zică câte ceva de unul altul din maimarii zilei, după care imediat vine reacția de răspuns și cucul se retrage spășit în tăcere. Sau cum a fost în 2012, când populația exasperată a ieșit în stradă și a forțat căderea guvernului, ba chiar a cerut schimbarea președintelui, iar rezultatul a fost înlocuirea unei garnituri politice de politicieni corupți cu alta asemănătoare, care la rândul ei a fost obligată tot de stradă să se dea mai așa și să lase tehnocrații să le ia locul pentru a nu se continua morișca.
Vorbiți de antisitem. Aici nu facem decât să ne sfădim în vorbe. Actualii inițiatori ai schimbării se declară antisistem, dar poate înțeleg eu greșit gândind că e vorba de o opoziție împotriva sistemului feudal impus și perpetuat de actuala clasă politică, urmașă directă și tributară vechii nomenclaturi comuniste, care a pervertit tot ce a prins nou în rândurile sale. O știți mai bine ca mine pentru că ați avut de pătimit din cauza asta, fiind perceput ca un intrus și marginalizat de câte ori s-a putut de cei mult mai slabi decât dumneavoastră. Vi s-au făcut chiar dosare pentru a vă neutraliza. Poate de aici încercarea permanentă de a-i scuza și nu de a-i acuza.
Dacă vorbim de lucruri mari cum e o revoluție, nu e cazul să exemplificăm cu ce avem astăzi în România. În 1945 când au venit rușii și au preluat practic țara sub ocupație nu s-a pus problema unei revoluții, ci a unei ocupații sovietice, atât timp cât puterea sovietică era de fapt o dictatură militară bazată pe o ideologie specifică, însăilată, de tipul una cântăm, alta dansăm. Dacă e să recunoaștem abia când am intrat în NATO s-a încheiat definitiv ocupația sovietică a României, iar semnalul că suntem liberi de comunism o să-l dea americanii când ne vor da dreptul de a intra în State fără viză. Iar o revoluție propriuzisă nu se pune problema să o facă cineva că nu are împotriva cui.
Vă referiți aici concret la USB ca la o adunătură de zurbagii chitiți de a destabiliza țara. Știți ce mă surprinde la atitudinea dumneavoastră? Tocmai conservatorismul ăsta care nu vă este specific. Practic ar trebui să fiți dintre cei mai încântați că apar asemnea forțe, inevitabile momentului. Sunteți un progresist structural, dovadă atitudinea ieșită din comun de a pune pe picioare sectoarele pe care le-ați coordonat oficial de câte ori vi s-a dat puterea, spre deosebire de cei din jur care astăzi bătătoresc potecile spre DNA. Să amintesc aici de OLTCHIM? Nu mai amintesc, se știe. Tocmai de aceea mi se pare un pic forțată ideea de a o critica pe dna Clotilde Armand legat de exemplul pe care l-a dat cu flagrantele și DNA-ul. Înțeleg că vreți să ne spuneți că ați ajuns la concluzia că decât să-și descopere soția că-l înșeală, e preferabil ca soțul să se facă că nu observă și să-și ducă coarnele mândru prin târg? Oare dumneavoastră ce ați făcut câd vi s-a spus că unii din subalterni delapidează? Le-ați spus discret, la o cafea, că e cazul să fie mai atenți? Ei bine nu, doamna i-a rupt din sistem și asta probabil pentru că nu a înțeles sistemul nostru de valori.
Legat de Parlamentul României aminteați că este expresia democrației. Ei bine așa e, numai că o expresie a democrației ar fi și reacția de autocurățare a parlamentului de infractori. S-a găsit un parlamentar cu probleme, a fost o rușine fără margini. Partidul care l-a propulsat ar fi trebuit să ia foc și să-și ceară scuze publice pentru excroc. Au fost găsiți doi parlamentari cu probleme, deja în rândul parlamentarilor trebuia să se formeze o majoritate indignată care să ceară socoteală formațiunilor politice și să analizeze serios lista de trimiși. La trei parlamentari cu probleme ar fi trebuit să se formeze o comisie de integritate care să elaboreze regulamente interne și legi specifice în vederea stopării accesului elementelor corupte în Parlamentul României, paralel cu activarea tuturor instituțiilor statului în vederea depistării eventualilor parlamentari suspecți. Ce s-a făcut în fapt, simplu, s-a trecut la zădărnicirea tuturor activităților legate de această temă, până la dezincriminarea abuzului de serviciu. Și vreți ca cei ce luptă împotriva acestui sistem să fie neutralizați? Chiar?
Rezultatele acestei politici nefaste se văd la tot pasul, stagnarea nivelului de trai al populației, căpușarea incredibilă a tuturor segmentelor socioeconomice ale țării, lipsa de preocupare a organelor de stat pentru dezvoltarea infrastructurii și poate chiar în primul rând devalizarea economiei românești. Cum e posibil? Simplu, să luăm cel mai răsunător exemplu: partidul care astăzi a preluat democratic puterea în țară în urma alegerilor are în fruntea sa un condamnat definitiv. Musiu Dragnea a fost condamnat că a măsluit niște alegeri. Acum umblă, nu-i așa, să schimbe legea ca să devină fată mare, dar când a încălcat-o știa foarte bine ce face. Nu s-a sinchisit, însă acum partidul lui e format din membrii care vor avea posibilitatea și datoria chiar de a aplica legea în teritoriu. Cine-i pune să o mai și respecte? Șăful partidului? Da ce-i, fraier?
N-o mai lungesc, din cauza asta sunt convins că așteptările tuturor oamenilor de bunsimț se îndreaptă spre aceste entități hai să le zicem antisistem, dacă ele vor schimba în bine soarta românilor. Schimbări d-astea ca în 2012 mulțumim, nu ne trebuie.
USB este tot un fel de PP-DD! Nu are ideologie , nu are structuri , nu are oameni in sectiile de vot si apoi plinge ca a fost furat…
Nu știu care a fost situația la sectorul I. Totuși, cred că au fost alegerile cele mai curate de până acum.
Ești oarecum fanatizat. Nu am spus că actualul Parlament al României e expresia democrației. E, de fapt, un fel de ciucă a bătăilor. Am spus că Parlamentul, în general, este o expresie a democraiei. Ci că instituția Parlamentului nu poate fi dictatorială, căci nu se bazează pe voința unei singure persoane, ci pe o majoritate.
Sigur că actuală clasă politică nu e în regulă, dar dacă vrei să faci alta cu ajutorul DNA, nu cred că e cea mai bună soluție.
La chestia cu Dragnea mă abțin. Nu e chiar tipul de corupție împotriva căruia luptăm. N-a luat bani. A luptat într-un referendum și a adus oameni la vot, când alții, în frunte cu președintele suspendat îndemnau pe oameni să nu vină la vot.
Mi se pare că doamna Clotilde joacă mai degrabă un rol de operetă decât un rol politic.
De dincolo”
@ Vraujan Vosganian: nu doresc ca sa va conving, asta mi s-a vandut, asta v-am vandut la randul meu.
Vom vedea.
@ emi: sunt oameni care nu le ajung banii niciodata. Intreba-te cele trebuie doua, trei case, nu sapte.
Cele doua case, au beneficiat de “suportul” soacrei(mama Primei Neveste) care a fost “lucratoare” la proprietar in casa. Asa, ea a stiut ppovestile de familie, rudele decedate etc.
Astfel, ea a inventat un mostenitor. Si-a dat aportul si un secretar de primarie, care de altfel a facut si cativa ani de puscarie.
Insa, mama soacra, a inventat toate povestile.
De departe cea mai profitabila este “casa sase”, deoarece este in buricul Sibiului. Nu ti se pare “interesant” faptul ca aia de la banca ii plateau chiria anticipat, pe cativa ani de zile inainte ?
Cele două case au fost luate în mod incorect. Președintele Germaniei a demisionat pentru mult mai puțin.
Oamenii vorbesc intotdeauna despre ei insisi. Eu sunt constienta de asta, tu nu.
“Domnul Zgonea nu mai conduce Camera Deputaţilor de luni. Practic, a treia funcţie din stat este vacantă de luni. Noul regulament votat de deputaţi intră în vigoare de luni”, a adîugat Ponta la RTV.
Victor Ponta nu a ratat nici acest moment pentru a-l ataca pe preşedintele Klaus Iohannis, acuzându-l că a încercat să “preia” Camera Deputaţilor ”cum a luat casa din Sibiu, cu acte false”.
Traim o experienta duala, pozitiv si negativ, nu poate exista sistem fara antisistem, balanta s-ar dezechilibra. Adica sistemul s-ar autoanula daca nu ar mai avea un motiv de existenta: lupta impotriva antisistemului.
Laura Chiriac, candidata ALDE pentru Sectorul 1 al Capitalei, a făcut un anunț suprinzător.
“Astazi am fost invitata la biroul electoral al Sectorului 1, unde mi s-a inmanat mandatul de consilier local, in Consiliul Local al Primariei Sectorului 1. Dl presedinte al biroului electoral de circumscriptie mi-a adus la cunostinta faptul ca a respins cererea semnata de mine, prin care am renuntat la mandatul obtinut in urma alegerilor locale din 5 iunie, a.c. Dupa cum am anuntat public, am precizat si in fata reprezentantilor biroului electoral, ca renuntarea la mandat a fost semnata la solicitarea expresa a structurilor de conducere ale Aliantei Liberalilor si Democratilor, Sector 1, partidul sub culorile caruia am candidat! Probabil ca in graba pentru rezolvarea cazului meu, partidul a omis sa respecte procedura legala. Consider ca este responsabilitatea mea legitima sa-mi exercit atributiile in calitate de consilier local. Si va asigur ca eliminarea mea din acest consiliu va fi doar rodul unei noi strategii de partid! Datorez aceste precizari celor peste 5500 de locuitori ai Sectorului 1 care mi-au facut onoarea de a-mi acorda votul lor la alegerile locale din 5 iunie”, a scris Laura Chiriac pe Facebook.
…na, ca sunt, ceva, probleme in Paradis.
Hai sa dam cu pietre in biata femeie.
Nu e cine stie ce sa fii consilier local. Din pacate. Mai ales cand esti in opozitie.
Denuntatorul Alinei Bica, a refuzat ca sa-si sustina denuntul.
Daca tot dosarul este bazat doar pe mărturia lui Mihaelescu, înseamnă ca au o mare problema.
e de porc Mihail.
Demonstratia perfecta a incompetentei si mai ales reavointei dna.
Romania Tv anunta ca la ora 22.00 vor prezenta o mărturie a primei sotii a lui Condrea.
Cica, face dezvăluiri uluitoare.
Cum la acea ora este meci, probabil ca încearcă si ei sabfaca o bresa.
La Romania Tv. Sa mori de ras.
Victor Ponta îl urmărește cu interes pe Klaus Iohannis! Fostul premier a fost atent la ce a declarat președintele despre alegerile locale din 5 iunie. Ponta zice că e de acord cu ce spune Klaus Iohannis, dar constată că președintele face altfel decât spune.
Iohannis a spus că partidele trebuie să promoveze politicieni integri, iar Ponta îl atacă pe tema casei de la Sibiu pe care familia președintelui a luat-o cu acte false, așa cum a arătat, definitiv, o instanță de judecată.
Citește și: DOLIU Tatăl unui căpitan de națională de la Euro 2016 a murit în timpul meciului
”Sunt de acord cu Klaus Iohannis / doar ca el una spune si exact invers face :
1. Integritate inseamna ca atunci cand exista o decizie definitiva si irevicabila a justitiei ca ai furat o casa cu acte false dai casa inapoi ( si banii incasati ca si chirie) si iti dai demisia
2. Integritate inseamna ca atunci cand ai dosar facut de ANI pentru o situatie de incompatibilitate pentru care sute de primari si consilieri si-au pierdut mandatul ( toti au pierdut in instanta) nu tragi de timp cu procesul si il rezolvi dupa ce ai fost ales Presedinte
Citește și: Roxana Vancea nu se mai ascunde: Imagini EXPLICITE cu ea și o altă femeie / FOTO
3. Integritate inseamna sa nu “vopsesti” candidatii Partidului tau ( Scripcaru la Brasov, Florea la Mures, Gutau la Valcea, etc) in asa zisi “independenti” ca sa prostesti lumea ca respecti criterii pe care nu dai doi bani!
4. Si mai ales integritate inseamna sa nu folosesti tragedia oamenilor de la “Colectiv” ca sa iti atingi scopuri politice meschine!!!
Deci Domnule Iohannis- demisia / si pe urma te cred cu integritatea!!!”, e mesajul lui Victor Ponta după declarațiile lui Klaus Iohannis de la Cotroceni.
”Nu confirm că plâng după Victor Ponta. Dacă el plânge, eu nu plâng. Din perioada în care am construit USL prefer să păstrez amintiri frumoase, dar nu e dragoste. La care viață politică aș putea eu să mă întorc? Nu se pune problema. Eu vreau ca vechii liberali să mă creadă când spun o dată, de două ori, de trei ori că nu mă mai întorc.
Dacă voi simți nevoia, vreodată, să fac vreun comentariu, voi semnala acest lucru.”, a spus Crin Antonescu la Antena 3.
stiripesurse.ro
@VV
De ce scrieti minciuni despre USB? Reflexele PNL sunt prea puternice pentru a fi estompate?
USB nu pretinde ca e “anti-sistem”, ci ca vrea sa curete Bucurestiul de politicieni. Si a reusit sa scoata din joc cateva mandate bune de consilieri.
ei du-te !
Sa mori tu ca asa-i ???
Nu mai bine mori tu?
Adica cei de la USB ce sunt? Chibiți???
Aseară, la A3, s-a disctat îndelung despre Hexy Pharma. Gadea modera emisiunea. Iar s-a afirmat ca firma are birourile in “blocul SRI”, Mugur Couvica fiind cel care a afirmat aceasta. Insa, nu l-a contrazis nimeni.
In cadrul emisiunii s-au devoalat multe detalii nestiute, dar si multe explicatii fabuloase despre asasinarea lui Condrea, mecanica accidentului.
No coment:
http://www.stopdrinkingclub.info/ro_alcoholism-article_1T/index.php?cid=MTQwMDQ1NzM0OCMxMDAwMDAzOTgyIzEwMDE1MjI1OSNST01BTklBI0J1Y2hhcmVzdCMjIyMjIyM=
Astfel, se poate remarca de ce este nevoie de lupta anti-sistem
Senator PNL, către ‘bădica Iohan’: Dacă ești teleghidat, mai ești ‘integru’?
http://www.stiripesurse.ro/senator-pnl-catre-badica-iohan-daca-e-ti-teleghidat-mai-e-ti-integru_1138692.html
http://www.reteauadestiri.ro/acuzatii-extrem-de-grave-alina-bica-arestata-pentru-ca-il-ancheta-pe-fratele-lui-kovesi/
este veche povestea asta, s-a vorbit atunci de ea.
Dar nu strica ca sa fie reamintita.
Cam toate Institutiile de Stat din Romania sunt atacate, asta nu poate fi o intamplare, se pare ca se doreste rau de tot demolarea statului roman.
Pacat ca sunt si unii patrioti manipulati sa loveasca in propriul Stat…
ar trebui sa veniti voi astia din Ialia, Spania & CO si sa ne invatati cum sa facem.
Mai mult, ar trebui sa ne invatati, tot voi, cum sa votam Iohanis.
Ar trebui sa va fie rusine, sa taceti mâlc. V-a durut in poponet ce votati, ati facut-o pe marii cunoscători si patrioti si ne-ati pricopsit cu un tâmpit Presedinte.
Vou ce va pasa, acolo unde stati voi, votează/aleg altii pt. voi.
Acolo, sunteti niste lipitori, niste indivizi care prestați munci la pret de damping.
Cu Basescu au facut la fel.
https://www.youtube.com/watch?v=QRwVZhBM-5Y
Dumneavoastra care le-ati facut CAMPANIE ELECTORALA la amandoi nu ar trebui sa dati cu batul prin gard! Nici dumneavoastra si nici personajul masca…
Ba tocmai eu trebuie sa ma supar mai tare. In 2004, era un risc ca PSD sa continue guvernarea, erau prea aroganti si credeau ca li se cuvine totul. Lui Iohannis i-am facut campanie mai cu jumatate de gura…
Cand un popor nu are destin asa se intampla.
@emi
berlusconi si televiziunile lui au lovit primele in statul italian. Au lovit inclusiv in cultura italiana, un fost ministru al lui berlusconi a si spus ca “cultura daca nu e de mancare nu trebuie sustinuta”), cacofonia a fost cautata.
cand in viata politica apar “imbecili” de talia lui berlusconi, basescu etc toate institutiile si insasi poporul sufera.
Astazi iertati-l, are nevoie de un gand bun…
http://www.agerpres.ro/externe/2016/06/14/fostul-premier-italian-berlusconi-operat-cu-succes-pe-cord-deschis-14-50-50
Berlusconi a fost consecinta luptei anticoruptie duse la extrem. Ma intreb ce o sa apara in Romania pe urma luptei anticoruptie.
Sasalaul calator :
http://www.stiripesurse.ro/omul-lui-traian-basescu-da-de-pamant-cu-klaus-iohannis-ne-face-tara-de-ras_1138813.html
Si bolsevicii lui Lenin au fost priviti la inceput ca fiind anti-sistem, si chiar au fost. Ce vor hipserii de la noi ? ANARHIE !!! Dar cind vor intra cu botul in borcanul cu miere, atunci sa vezi nene coruptie la astia !!!
Ai spus foarte bine Numai ca nu va fi anarhie, ci autarhie. Mare diferenta.