Domnule ministru al sănătății, care este concluzia în cazul bebelușilor din județul Argeș? Putem să mâncăm lactate de la firma Brădet?


bebeluși
După un breaking news bine întreținut și care a scandalizat o națiune întreagă, asupra cazului bebelușilor din județul Argeș s-a așternut tăcerea. Anumite structuri nu mai au nevoie de acest șoc emoțional, între timp au fost descoperite altele care să păstreze vie indignarea românilor, să le dea sentimentul amar că orice e posibil și să inventeze noi ținte de carton, cu precădere oameni politici sau de afaceri români.
Câtă vreme Parlamentul nu va cere cu fermitate să se facă lumină în astfel de cazuri și societatea civilă nu se va implica, tentativele de manipulare și de învrăjbire a românilor vor continua nestingherite.
Din păcate, actualul Parlament este supus, la rândul său unei agresiuni permanente, prin șantaj și intimidare, ceea ce îl înpiedică să-și asume rolul menit într-o democrație consolidată. Iar societatea civilă e ca o maioneză care, în loc să se coaguleze, se taie.

9 Responses to “Domnule ministru al sănătății, care este concluzia în cazul bebelușilor din județul Argeș? Putem să mâncăm lactate de la firma Brădet?”

 1. Kronstadt an der Graft spune:

  Din păcate România în actualul moment este realmente un sat fără câini. Ceea ce se vehiculează astăzi pe la televizii despre prăpădul din sistemul sanitar nu e o noutate de ultimă oră. Noi beneficiarii acestui sistem le știm de mult și din greu. Abia când se sesizează cei din interior se mai află amănunte. Să nu uităm că sinistrul Băsescu, cel care a pus umărul la desființarea spitalelor, s-a operat la Viena. Noi, captivii sistemului, ce era să mai zicem?
  Despre Parlament ce să mai vorbim? Într-adevăr, parlamentarii sunt timorați. Toți cei care au fost forțați să facă matrapazlâcuri, coțcării și alte abuzuri, acum sunt în situația de a se teme. Necăjiți oamenii, ce să-i faci?! Noroc că s-a trecut și peste pragul imoralității, așa că cei ieșiți de la pușcărie pot deveni din nou parlamentari. Deci nu-i nici o pierdere. Sunt curios în ce zonă a sălii vor sta cei din grupul parlamentar al condamnaților definitiv!

  • Nu cred că cei care au făcut închisoare vor mai fi în Parlament. Cat despre sistemul sanitar, poți să-l prezinți cum vrei, dacă vrei. Maine, dacă insisti, o să spunem și despre sistemul de învățământ același lucru.Ori despre transport. Ori despre ce vrei tu.

 2. Mihail spune:

  Vedeti ca ratati momentul cu Radu Beligan

   • Mihail spune:

    @ Filip G,

    Iti multumesc din suflet.
    Din nefericire, de actorul Radu Beligan, mă leagă doar câteva amintiri. Prima este la inaugurarea Teatrului National, atunci când a sosit Ceausescu împreună cu Lenuta. Actorul l-a întâmpinat la scări. Piesa a fost “Apus de soare” cu Carboreanu. Superb.
    A doua amintire, fericita, este cu Radu Beligan, in piesa continuta in link-ul postat de tine. Superba, dar nu neapărat datorita marelui actor.
    Si, in sfarsit, cea de a treia amintire, sunt acele scenete, de umor, unde juca Radu Beligan. Mai ales de Revelion. Consider ca era prea, prea, serios, ca sa genereze umor.
    In fuga, îmi mai amintesc de cele câteva roluri, iar extrem de serioase, de prin filmele vremii. Ba un director de întreprindere, ba secretar de partid, sau Prim secretar, medic etc.
    Nu pot spune ca m-a fermecat, ca m-am dat in vânt dupa el.
    Dar, nici nu sustin ca ma pricep. Doar exprim o stare, a mea.
    Daca status, oameni mari, spun ca este mare, atunci asa este.
    Dumnezeu sa-l odihneasca.

    • Filip G spune:

     Azi scriam urmatoarele unei prietene un cuvant de incurajare a obtinut locul 1 la un concurs de proza scurta:
     ”Coloana Infinitului ”opera lui Brancusi e o zbatere neliniara pornita de pe pamant dar continuata in spatiu in functie de imaginatia fiecarui privitor.
     Frica de esec impiedica pe multi sa lase ceva posteritatii.
     Radu Beligan ramane mereu un suflet tanar in amintirea celor insetati de teatru,cultura,maniere,etc.
     Din pacate si eternitatea are nevoie de asemenea oameni,fiecare e chemat in momentul in care fiecare trebuie sa intra in scena in piesa ”eternitatii”………..

 3. cris spune:

  Raportul ECDC.

  Pe scurt au fost 25 de cazuri, cu doua tipuri de E coli, 0157 si 026, cam jumatate 12 si respective 13 cazuri – e cam neobisnuit ca doua tulpini sa vina din aceeasi sursa, e posibil sa fie mai multe surse: si din ce au testat cam jumatate a fost carne de pui nu laptele; 25 din probele luate din brinza de bradet- total 574 si din diferite locatii nu direct de la producator, ce spuneam ca puteau fi contaminate oriunde inclusiv la desfacere-, au testat pozitiv si numai pentru 026 nu si pentru 0157, adica cealalta jumatate din cazuri.

  Adica ramine asa cum stim: in coada de peste

  raportul complet, pentru alte amanunte
  http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publications/RRA-Escherichia-coli-O26-Romania-Italy-April2016.pdf

  L-am citit mai demult, si da am observat ca de la MS desigur niciun fel de comunicat, exact pe principiul despre care vorbiti.