Ce straniu, să răspunzi la urări pentru ziua de naștere și la condoleanțe în același timp…

Mulțumesc tuturor celor care au omagiat memoria tatălui meu, celor care au participat la funeralii, care au trimis mesaje sau aranjamente florale, Guvernului Armeniei, Senatului României, Ambasadei Republicii Armenia, Arhiepiscopiei Apostolice Armene pentru modul în care și-au exprimat prețiurea pentru părintele meu și  pentru compasiunea pentru familia mea, tuturor agențiilor de presă, televiziunilor, ziarelor și rețelelor on-line care au evocat amintirea unei vieți exemplare.

75 Responses to “Ce straniu, să răspunzi la urări pentru ziua de naștere și la condoleanțe în același timp…”

  1. Adam Mares spune:

    :-(

  2. Mihail spune:

    Viata este ciudata uneori.
    La rândul meu am fost surprins de viteza întâmplărilor ce vi s-au petrecut.
    Prima oara, Adam va urat “La multi ani”, apoi…dupa 2-3 zile, a revenit cu “condoleante”.
    In acel moment am realizat, inca o data, ca fericirea, viata, sunt stranii.

    Nu stiu daca ati reusit sa faceti fata întâmplării. Bănuiesc ca cel de al doilea eveniment era, poate, asteptat. Sau, poate nu.
    Insa, pierderea, unui părinte, este teribila.

  3. Shadow spune:

    @Dle Vosganian

    Condoleante. Sa-l ierte Dumnezeu pe tatal dvs. Suntem alaturi de dvs.

  4. Mihai Somanescu spune:

    Abia azi am aflat…si culmea e că m-am gândit la tatăl dvs zilele trecute. Mă gândeam în contextul Cărții Șoaptelor…Poate nu credeți, dar de când am citit-o, personajele mi-au devenit foarte apropiate sufletește.

    Dumnezeu să-l odihnească!

  5. Kronstadt an der Graft spune:

    Na beleaua, ni se împuținează doctorii pe zi ce trece. Dacă unii pleacă în străinătate, alții rămân fără doctorat. Văru Ponta, nu că ar conta, a fost dovedit escroc și urmează să-și piardă titlul. Problema e că mi se pare prea puțin ca un asemenea individ ajuns în funcții înalte să fie lăsat doar așa, cu pierderea titlului. Mi se pare corect să fie condamnat cumva și penal. Adică omul a mințit intenționat pentru a trage foloase suplimentare necuvenite. Asta ar intra deja în zona penalului, simt eu.

    • Filip G spune:

      Rolul de victima practicat zilele astea imi provoaca greata.E tipul de om pe care nu te poti baza semnalizeaza stanga dar vireaza dreapta.Pana si PSD nu se poate baza pe el,e imprevizibil.E un fel de Erdogan la scara mica…..
      In fond ce te miri ,Augustin Zegrean s-a folosit de handicapul cu ochii pentru a se pensiona,apoi a fost presedintele CCR,unde culmea chiar ochii sunt “instrumentul “folosit la citirea sesizarilor si legilor.Cat a fost presedintele CCR nu a avut probleme de vedere si nici mustrari de constiinta sa incaseze si pensie si salariu……..

    • cris spune:

      si ce ar rezolva asta? ar restructura invatamintul, ar aduce integritate ?… nu, nu frica pazeste bostanaria K, ci o buna educatie, promovarea serioasa a unei tinute universitare in acest caz, incepind cu studentul de an unu, ba as spune chiar cu liceanul de an unu – asa cum se face oriunde mai putin in Romania de altfel. Penal? scuze, un principiu de baza in statul de drept este neretroactivitatea legii: atita timp cit normativele si legislatia privind plagiatul sunt ulterioare tezei lui Ponta, strict tehnic orice instantza ar trebui sa-l achite. E foarte neplacut si asta va fi valabil pentru multi carora li se va retrage doctoratul, se pot trezi cu titlul restaurat de instantza. Si, iar, nu va rezolva nimic…

      Asa cum prevedeam aceste acuzatii de plagiat sunt selective si folosite ca arma politica, un circ de foarta proasta calitate, zarzavageala cu spoiala universitara, un fals in sine, de un prost gust la fel de puternic ca falsele doctorate in sine… (Sa stii ca m-am uitat atent si pe fragmentele plagiate de kovesi… e plagiat dupa toate normele si la dinsa nu exista scuza, teza dinsei e ulterioara introducerii unor regulamente clare in universitati si legislatiei de proprietate intelectuala: da si kovesi e o hoatza, dumneaei n-ar trebui sa fie in penal? Uite ca nici macar nu I s-a dat un verdict de plagiat asa cum merita. Chiar nu te-ai saturat de “pentru unul muma, pentru altul ciuma”?) In fine, degeaba am spus-o de la bun inceput si daca am intrebat exact care e sistemul de educare si prevenire a plagiatului singurul raspuns a fost “ponta plagiatorul”. Ma bucur macar ca nu sunt singura sa vorbesc asa si ca am o companie serioasa ca universitar:

      “Trebuie spus de la început, spre a respecta faptele, că plagiatul nu se întâlneşte doar la oamenii unui partid sau altul, chiar dacă s-au creat aparenţe pentru această impresie. Adică, cei din partidul guvernelor înlăturate, care au dezvăluit plagiatul oponenţilor lor şi au propus măsuri zise “dure”, nu erau deloc inocenţi. S-a plagiat şi înainte şi mai târziu, de către persoane devenite demnitari în guvernele de după 2004.

      De aceea, campania unui partid sau altul împotriva plagiatului din partidul rival nu are cum să vindece ţara de plagiat.”

      http://www.cotidianul.ro/plagiatul-si-asanarea-titlurilor-284473/
      Eu nu stiu ce rezolvare ar fi in aceasta situatie in care legislatia e ulterioara, si e o problema comuna a multor tari est europene de altfel… poate ar fi cazul sa vedem mai intii cum rezolva si altii aceasta chestiune, si poate cineva ca Marga ar putea da un raspuns.

      Mda, seriozitatea in propria profesiune de la educatie la exercitarea ei, tinuta, rezolvarea sistemica a problemelor sunt ceva strain, festeleul sa traiasca, aratatul cu degetul, lapidarea vreunui acar de ocazie si oportunitatea promovarii sau distrugerii cui ne convine. Dar ce sa mai zic, chiar si ca societate cum ne asternem asa dormim si efectele in acest caz se repercuteaza pe generatii.

      • Kronstadt an der Graft spune:

        Curioasă atitudine. Nu te mai recunosc.

      • cris spune:

        Serios? Ce ar fi, daca nu citesti ce spune Marga, sa vezi un articol recent despre ce inseamna standarde morale in lumea universitara a Europei de est asa cum o vad vesticii, si asa cum se intimpla acest cheting ca termen general in alta tara est europeana, in articol Slovenia. (Am mai dat si cifre mai demult, un procent foarte mare din studentii de provenientza est europeana ajunsi in scoli vestice manifesta aceasta mentalitate, sau mai bine zis ignorantza referitor la ce inseamna plagiat: nu au avut educatia morala, cei sapte ani de acasa daca vrei, care sa le induca ideea ca e anormal si imoral sa plagiezi, ca nu e acelasi lucru cu un imprumut oarecare – spre deosebire de o cultura vestica sedimentata in zeci de ani in aceasta privintza. ) In schimb in aceste tari a aparut postcomunist o moda a doctoratelor tichie de margaritar si, la fel, de curind, izvorit in Germania, si folosit impotriva politicienilor proveniti din Germania democrata vine moda acuzelor de plagiat ca arma politica. Cind aceasta situatie vine din societati formate similar, communist, in niste zeci de ani iti pui problema ca este un fenomen profund de mentalitate si il abordezi ca atare: schimbi inainte de orice mentalitatea.

        Poftim articolul, a aparut in Washington Post, discutia porneste de la Melania Trump si este facuta de un cadru universitar,inteleg, originar din Slovenia. Nu, nu este o scuza, este o realitate care loveste toate tarile fost comuniste.

        https://www.washingtonpost.com/news/monkey-cage/wp/2016/07/20/melania-trump-and-the-culture-of-cheating-in-eastern-european-schools/

      • cris spune:

        Mai citim?, hai sa mai citim cum gindesc si altii:

        Am zis ca e bine sa te uiti si in ograda altora sa vezi ce fac… Detaliez:

        A fost un proiect de modernizare a invatamintului superior cu un subsidiar referitor la plagiat, european. Poftim, citeste, vezi cum se abordeaza asemenea problema, de catre alte tari de la Cehia, Polonia si Lituania la China si Nigeria, de la analiza a cunostintelor si pozitiei fatza de plagiat, cauzelor, tendintelor morale, diferentelor culturale pina la solutii. https://plagiarism.pefka.mendelu.cz/files/proceedings.pdf

        Nu, Romania nu a participat la asa ceva, pentru romani e suficient un soft, un aruncat cu noroi, o haituiala politica, au rezolvat cu un dos de palma si un fi-r-ar al dracului de dottore copy paste. Nu e cazul sa invatam de la altii si impreuna cu altii, nici macar sa ne punem intrebari – daca intrebi sau pui la indoiala o abordare esti automat o mare “dezamagire”, nu avem nevoie sa construim, si asta in felul si termenii nostri nu pe prefabricate de altundeva. OK, asa sa fie….dar, cehii au o abordare pe care tu ai considera-o “dezamagitoare”, nu taie si spinzura – in parteneriat cu suedezii exploreaza diferentze de mentalitate si perceptie, alinierea la niste principii comune si cum sa o faca, chinezii au proiect impreuna cu britanicii intrebindu-se cum sa creasca in timp o asemenea pozitie in propriul system de invatamint, intr-o tara in care a copia e considerat o virtute, si tot asa….. Noi? noi suntem cu motz: ajunge sa importam, ca de obicei, solutii de-a gata si sa le implementam alandala, solutii fast food, ca suntem dastepti, nu ne pierdem timpul sa gindim, de gindit sa o faca fraierii, sau, sa o spun pe sleau, suntem pe sistemul comunistului noi muncim nu gindim, si daca nu muncim e suficient sa dam cu barda.

        Importam ghidul Cambridge si ne vaicarim fatzarnic ca orice student ar trebui sa-l cunoasca fiindca e pe goagal, ca exista din totdeauna, sau luam de gata un soft si il folosim idiot si sec, si il aplicam si selectiv, doar cui ne convine. Ca in Anglia nu exista plagiat… vezi Doamne, ghidul si software -ul au rezolvat orice de la bataturi la doctorat… in timp ce realitatea spune ca britanicii au un program in derulare si finantzat de guvern din 2000, de suport, tehnologizare dar si educatie si consiliere pentru ca ei insisi au constatat ca e o problema in lumea lor universitara, acum, in anii 2000 nu la 1700. ( e prima prezentare din documentul de mai sus). Pai cum, nu aveau ghidul Cambridge, nu e suficient? Domne ce fraieri, n-au invatzat panaceul romanesc “la puscarie”… Mda, la nasul romanilor nu se ajunge nu cu prajina, dar nici macar cu o sonda spatiala: intre arogantza, un cosmopolitism gaunos si o scirba superioara fatza de niste idioti convenabili pe moment -si fatza de care criticii lor sunt sfinti (sau curve pocaite)-, nu exista dram de umanitate, realism si dorintza de a construi…. e singura concluzie pe care pot sa o trag facind comparatia intre seriozitatea unei asemenea intreprinderi ca acest proiect si balacareala si balaceala romaneasca in privintza plagiatului.

        Regret, un universitar britanic, desi are un ghid Cambridge si un software Turnitin la dispozitie, are alta atitudine, cea a omului care a muncit din greu 10 ani sa creasca nivelul de educatie in aceasta privintza. Complet diferit de un basescu cu golanescul lui dottore, de pupindosisti gen mihail neamtu, papahagi si mai stiu eu cine a urlat ca brusc au descoperit plagiatul, si uite domnule la nimeni altcineva decit la ponta…ca in rest toti universitarii sunt luminari de botez si alta nu, inclusiv dumnealor ( dumnealor le-a pus careva un software peste lucrari, apropos?)

        “During this time there have been many challenges and triumphs, with many institutions developing academic integrity policies and procedures where none previously existed and rethinking the whole assessment and student learning process.

        Alongside these successes the last decade has also confirmed what we have always known about plagiarism and how we address it, ie it’s complex; no one size fits all solution exists and most definitely, technology alone isn’t the answer.” (Ultima decada ne-a confirmat ce am stiut dintotdeauna despre plagiat, ca este un fenomen complex, nu exista o singura masura sa se potriveasca oricui ca solutie si in mod cert tehnologia (un software) nu este raspunsul)

        Bunul simt al acestui comentariu al unui englez, care nu ia Cambridge-ul drept adevar universal valabil, desi cu sute de ani de educatie de inalt nivel in istorie ar putea sa o faca, si software-ul drept ghilotina, ar trebui sa-ti dea de gindit si sa te ajute sa intelegi de ce felul in care tratati plagiatul in Romania e de-a dreptul grotesc. Daca nici asa nu intelegi, imi pare rau, eu oricum nu mai insist, am altele de facut.

        • Kronstadt an der Graft spune:

          cris
          E-n regulă, noi românii n-avem ce face și constatăm că suntem rămași în urmă în toate cele. Problema e că dacă vrem să ne înscriem în rândul lumii va trebui să facem niște eforturi serioase în această direcție. Și una din tarele cele mai grele cu care suntem încărcați este imoralitatea. Evident că vesticii pot să discute așezat și filozofic probleme gen plagiatul, dar noi avem de defrișat un păienjeniș de metehne, obiceiuri și apucături rămase după deviația coministă atât de încâlcit, încât cea mai eficientă metodă și cea mai rapidă ar fi aplicarea cu severitate a principiilor morale pe care le-am pierdut în comunism și pe care vesticii și le-au păstrat. Într-o țară în care sunt aleși primari în detenție, este evident că alegătorul mononeuronal nu poate fi atenționat decât prin acte severe, în stare să-i atragă atenția și să-l scoată din somnolența impusă de un regim semipenitenciar, care zeci de ani nu a făcut altceva decât să îndemne populația să devină inertă, să asculte la comenzi și să-și merite astfel minusculul confort asigurat de conducători.

        • cris spune:

          lasa-ma K, nu exista nicio scuza pentru batjocura si grotescul romanesc in a aborda aceasta problema.

          Ti-am aratat clar ca sunt tari est europene care abordeaza diferit problema. In ce priveste Anglia, prin proiectul de care vorbeam a redus plagiatul cu 60% aproape in 5 ani, si stii ce au facut? nu au taiat capul oamenilor pentru plagiat ci I-au educat, software-ul a fost folosit nu ca sa se distreze un basescu pe seama unui ponta ci pentru a schimba perceptia, mentalitatea si actiunile studentilor. Adica nu, frica pazeste bostanaria ca metoda si taiatul de capete nu sunt abordare coerenta ci doar scuza extrem de slaba pentru neputintza si nevointza, si pentru a acoperi niste interese de putere si miscari politice.

          Situatia din Romania, aveam nevoie de niste cifre si le-am gasit, le citesc stiind ca au variatii consistente de la real dar si asa sunt infioratoare:

          “54% din cadrele didactice și 40% dintre studenți confirmă că instituțiile lor au politici și proceduri cu privire la plagiat. Mai mult, 41% dintre cadrele didactice consideră că instituția unde sunt afiliați abordează în mod serios această problemă, în timp ce 51% dintre aceștia consideră că informațiile referitoare la acest subiect sunt accesibile studenților. În schimb, doar 42% dintre studenți consideră că au acces în mod real la acestea. Prin urmare, se resimte o lipsă de informare în rândul participanților la procesul de învățământ superior, având în vedere faptul că noțiunea de plagiat a fost lăsată la latitudinea celor chestionați.
          Lipsa unui cadru legislativ bine definit duce, automat, la o diferență semnificativă în ceea ce privește optica abordării acestui flagel. În orice caz, pornind de la autoritățile naționale în domeniu și ajungând la cea mai mare parte a comisiilor de etică și deontologie profesională ale universităților, sancțiunile în cazurile depistate sunt fie blânde, fie inexistente. Acest lucru nu este de mirare câtă vreme 60% dintre studenți și 40% dintre cadrele didactice nu cunosc exact care sunt metodele de prevenire și depistare în cazul plagiatului. Mai mult, 62% dintre studenți și 36% dintre cadrele didactice consideră că regulamentele și metodele de depistare sunt aplicate după „placul cadrelor universitare”

          ne-am inteles? sunt date din 2014, ma intreb cum ar fi aratat cifrele din 2010, 2005, 2000, adica inainte de popularizarea plagiatului lui ponta? In timp ce o tara ca Anglia in 2000 a demarat un program national. Hai sa rotunjim putin: cam 2/3 dintre studenti in 2014 nu au suficiente informatii referitor la prevenirea plagiatului ba nici macar un concept exact al acestuia, 2/3 considera ca metodele de analiza a plagiatului sunt lasate bunului plac, mai putin de jumatate din universitati au aceste proceduri si regulamente de fapt conform studentilor. Cam jumatate din cadrele univeristare sunt in accord cu studentii nu stiu, nu au informatii, etc. Asta e realitatea 2014,… si in conditiile astea dumneavoastra asumati ca aaaa, e stiut ce e plagiatul, ixulescu e vinovat si singurul, e bine sa dam afara doar vinovatii, ca sistemul e perfect, si daca e ceva de schimbat trebuie doar sa taiem capete ca ajunge. Si daca eu intreb sau deranjeaza al naibii ca o fac, si un domn tudor considera ca sunt “pontista”, sau vii tu si consideri ca te dezamagesc ????? Hai sa repet, 2014, 2/3 din studenti raspund afirmativ, ca nu stiu, ca nu au suficienta educatie, jumatate ca universitatile lor nici nu au regulamente clare…inseamna ca am pus cu temei o asemenea intrebare.

          iar coerentza pe mai departe in aceasta privintza nu exista – din acelasi articol din care am luat cifrele se vad incilcitura, inconsistentza si mizga din capetele celor care ar trebui sa dea o solutie.

          http://www.anosr.ro/wp-content/uploads/2016/06/pozitie_ANOSR_plagiat_etica_2016-6-iunie.pdf

          • Plagiatul a inceput sa fie folosit ca instrument politic. In mod normal, plagiatul ar trebui sever reglementat. Ori, ca și traficul de infleuntă, ca și abuzul in serviciu, nu este.

  6. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/surse-victor-ponta-pregate-te-o-ac-iune-in-justi-ie_1144730.html
    Acum cand lucrurile sunt clare vedem ca zicerea lui Ponta nu valora nimic:
    El cu gurita lui a zis ca renunta la titlul de doctor.
    Ponta, nu are cuvant,nu are onoare e doar spoiala……… :D

    • Filip G spune:

      Nici chiar negru pe alb scris,nu conteaza pentru Ponta.
      http://www.gandul.info/politica/ponta-renunta-la-titlul-de-doctor-13723374

      • Kronstadt an der Graft spune:

        Ponta și onoarea! Haida-de! E un oportunist și un arivist de doi bani și atât, cu un tupeu incredibil. Se întrece cu Gabriel Oprea și Sebastian Ghita. Face parte din generatia de neocomuniști prăsită de tandemul Iliescu-Măgureanu și ai lor. Datorită lor România a devenit ring de dans pentru excrocii de toate națiile, care zburdă la noi ca într-un bantustan african. Evident că nici băștinoșii noștri nu se lasă, amintind aici de prearânjitul Băselu.

  7. Lordul John spune:

    @VV

    Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

  8. Mihail spune:

    @ emi,

    tu chiar esti tra-la-la rau.
    Ce idei iti mai trec prin cap…asta se-ntampla daca nu contine nimic.
    Vezi poate gasesti o solutie, sa te arunci in Dunare, in fata unui tren, sau de vreo cladire inalta de la macaronari.Omul este super trist, nici nu mai stie pe care drum sa o apuce si tiu vii si generezi idei tampite.
    Crede-ma, nu sunt toti cretini(ca tine)

    • anca spune:

      Emi, sunteti Madonna? (cu ciorapii… permanenti)sau Cotoroantza(cu pemanent in cap)?

      • anca spune:

        Permanent, desigur, asta e de la Mihail

        • anca spune:

          Duminica trecuta iar am prins-o cum imi supraveghea domiciliul. A schimbat bichon-ul cu 2 caini si s-a deghizat cu niste ochelari. Mihail si Emi- stiu ca stiti. V-as fi etern recunoscatoare daca ati rezona-o. Provoaca intruna si n-as vrea sa-mi pierd cumpatul. Orice vinde, eu nu cumpar. Plus femeia si fatuca din trenul de la Sinaia.

          • anca spune:

            Duminica trecuta, pe 17 iulie. Tot trecuta. O fi iarba mai buna de pascut pe la noi.

          • emi spune:

            Alegerile pe care le facem nu sunt absolut bune sau absolut rele, depinde de sistemul de referinta sau de unghiul din care privesti. Cand alegi hiperactivitate hormonala la tinerete, alegi implicit si hipertensiune arteriala la batranete, cu toate problemele care o insotesc. M-am simtit intotdeauna mai calda si cu pielea mai protejata, daca era o tesatura pe piele, dar la cei 52 de ani ai mei, nu i-au nici macar paracetamol cand sunt racita. ALEGEREA MEA!
            In plus, acum invat reiki, o metoda de a ajuta fara a face rau.

          • emi spune:

            Mi-ai amintit de gradinita:
            -Jucaria mea (alegerea) e mai frumoasa!
            -Ba a mea!…
            :)

  9. Adam Mares spune:

    Teoria reîncarnării sau a metempsihozei există în religiile orientale. Unii scriitori au folosit-o în literatură, ok, vezi Eminescu. Ca poveste, n-am nimic împotriva ei, altfel nu cred deloc în ea, și nu doar pentru că sunt creștin. Ci și pentru că această teorie anulează, de fapt, unicitatea ființei umane, care e dată tocmai de suflet. Cum să crezi că ar mai putea exista cineva cu sufletul tău? Și care ar fi numărul exact și fix de suflete de pe lumea asta care se tot reîncarnează?

    • Mihail spune:

      @ Adam,
      Mares,

      Ma lasi ?
      Omului ii moare tatal si “tu” vii si-i spui ca sa se holbeze prin imprejurimi ca-l vei redescoperi intrupat in altceva.
      Exact de tampenia asta avea nevoie armeanul, chiar in momentul acesta.
      Okay, ai citit despre asa ceva, ti s-a insurubat ideea asta in cap, atunci tine-o doar pentru tine.
      Eu, pot intelege, ca datorita varstei inaintate(respectabila doamna) este terorizata de ideea ca maine-poimaine, se trezeste…decedata. Si, se tot hraneste cu ideea ca totusi ina nu s-a terminat, ca se va intruchipa(in cazul ei) intr-o gaina, cioara sau ce mai stiu eu ce.
      Bine, emi este dusa cu gondola(italienii nu au plute) dar la varsta ei am ceva pretentii. Asta chiar, daca este dovedit stiintific, ca capul ei este gol.

      PS: cacofonie intentionata.
      PPS: imi retrag orice invitatie, anterioara, pentru emi. Chiar nu ma pot intalni cu o persoana inaintata binisor in varsta si care, mai ales, are tartacutza fara continut.
      Nu pot decadea intr-atat

      • emi spune:

        Ai si tu dreptate, am varsta astrala suficient de mare incat sa stiu ca sexul este la fel de monoton si repetitiv ca si apropourile tale.

    • emi spune:

      Nu ai observat ca un numar imens de plante si animale au disparut?
      Sufletele “tinere” invata sa “traiasca” intai sub forma de piatra, apoi de planta, apoi animal, si cand isi invata toate lectiile pot primi prima viata sub forma umana.
      In plus se spune ca sunt si suflete sosite de pe alte planete care au sosit pentru a ajuta la ridicarea nivelului de constiinta al societatii umane pamantene, se pare ca au aura indigo, sau de cristal, sau curcubeu, adica ei se pot recunoaste intre ei cu mare usurinta.

  10. emi spune:

    “Folosind cuvantul acesta este ca si cum ai decide ca ei sunt bolnavi, i-ai incadrat intr-o categorie. Problema de care vorbeam cu etichetele. Parintii isi doresc ca si copii lor sa fie dupa chipul si asemanarea lor, sa se incadreze in lume, si asta deoarece ei nu vad si nu inteleg misiunea cu care vine copilul din lumea sufletelor. Sunt suflete care vin ca si invatatori pentru parinti, acestia parcurg lectiile de invatare si copii intra in aceasta lume.”
    http://amira-paranormal.blogspot.it/2010/03/interviu-cu-un-copil-de-cristal.html

    • emi spune:

      “Nu exista un Christ mai mare sau mai mic, copii acestia sunt ca niste stelute de energie Christica, fiecare steluta cu lumina ei. Si da, intr-adevar ei comunica cu energiile Christice. Mai exista un aspect, mintea noastra functioneaza cu o viteza mult mai mare decat a celor din jur. Noi stim ce vrea parintele sa spuna inainte ca acesta sa spuna cuvintele, din momentul in care a format gandul in mintea lui. Inchipuie-ti cat de dificil este sa auzi simultan gandurile tuturor celor din jur si in plus si zgomotul vocilor, si alte sunete. De acea uneori nu exista timp necesar pentru a raspunde prin cuvinte, in cele mai multe cazuri raspundem mental. Si tot din acest motiv este foarte bine sa fim in medii cat mai linistite, si cei din jur sa nu fie intr-o furtuna de ganduri, sa isi controleze viteza cu care gandesc. Uneori e nevoie de timp ca sa raspundem si nu avem acest timp.”

      • emi spune:

        “-Exista situatii cand am inteles ca ceilalti copii fie te izoleaza, fie te agreseaza fara motiv. De ce se intampla aceasta?”

        “Izolarea este din cauza ca nu avem aceleasi arii de interes, iar agresiunea este un semn de durere. Acei copii sunt in suferinta, au un conflict cu ei insisi, intre cea ce stiu ei ca sunt ca suflete si ceea ce li se impune din mediu sa devina.”

    • cris spune:

      Perfect de accord ca are nevoie de sustinere, o sa o semnez. Nu am cuvinte, am doar un gust lesios, nu are nimic de a face acest linsaj cu tinuta unui corp medical. Am probleme la rindul meu cu cite vreun om din echipa care mi-o ia razna si topaie peste lantzul de comanda, nu mai departe vinerea trecuta. Atunci stau eu si ma intreb daca nu i-am dat suficienta atentie sau suport, ori ce anume e gresit in masinaria noastra si trebuie imbunatatit, si sunt primul om care preia o plingere si face pe dracu-n patru sa gaseasca o solutie. Of, o fi parte din mentalitatea general instaurata in Romania ca oamenii sunt dispozabile, poate vine din lipsa generala de solidaritate, in timp ce pentru mine e ca la armata, ca la marines: no man left behind. Nu se poate asa ceva, de capatii pentru noi este viatza pacientului, iar suportul pe care ni-l dam intre noi este ceva de demnitate a profesiunii, si nu omerta unei clici…. raspunsul normal al unui corp medical ar fi trebuit sa fie cel de sustinere: sistemul trebuie schimbat, nu se mai poate lucra asa, atunci obligi pe cei care au responsabilitati administrative sa iti dea suportul sa schimbi sistemul…

    • Nu mi-e foarte clar daca un doctor trebuie sa ajute pacientii sau sa-i fotografieze.

      • cris spune:

        Medicul nu e un tinichigiu , pentru ca obligatiile sale profesionale sa se limiteze la a repara masina unui client. Medicul este prin definitie si un reprezentant si avocat al pacientului, si aceasta se manifesta in multe feluri inclusiv semnalind probleme spitalicesti care pun in pericol viatza si sanatatea pacientilor si mergind pina la a promova schimbari de sistem sau legislative; asa e in toate tarile occidentale si e un rol respectat si caruia i se da ascultare de la nivel local la nivel de guvern. Camelia a actionat ca avocat al pacientului.

        Cind eu strig ca imi lipseste ceva in sistemul meu si afecteaza pacientii nu ma pune nimeni in comisie disciplinara ci vine la mine directorul sa ma intrebe ce se intimpla, cum putem schimba lucrurile si pune in miscare tot ce are la dispozitie ca sa dea o solutie. Cind noi ca medici semnalam o problema la nivel de system ca sunt infectii nosocomiale sau erori de transfuzii, sau altele nu ne da afara si nu ne amendeaza nimeni ca in Romania, ci se investeste si de creaza mecanisme la nivel de tara. In Romania medicul e perceput doar ca… tinichigiu, un soi de sclav al sistemului care sa munceasca si sa taca, sa lucreze cu ce poate, cu resturi si gunoaie eventual, cu ce-i arunca cu greatza “patronul” stat absolut surd la problemele pe care le ridica medicul spre binele pacientilor.

        Nu mai comentez, petitia a fost semnata de peste 21.000 de oameni, sunt aproape 3000 de comentarii, de citit, in mare majoritate sunt de mult bun simt si sesizeaza corect problema, complet diferit de circul din presa si aceasta idee indusa in masa de linsaj la adresa unui corp medical. O mare si placuta surpriza pentru mine care ma face sa inteleg ca scandalurile si poalele puse mahalageste in cap din presa sunt de fapt artificial induse si ca daca au cu totul alt scop decit binele pacientului si sanatatii, sunt inca destui care inteleg si vad drept.

        http://www.petitieonline.com/forum/173699/start/25

  11. Filip G spune:

    http://psnews.ro/virgil-popescu-se-revolta-impotriva-intentiilor-big-brother-ale-anaf-am-sperat-mereu-ca-vom-scapa-de-aceste-obiceiuri-proaste-133273/
    Ieri am facut ceva cumparaturi si am platit cu cardul,la casa am ramas surprins ,pana acum tastam PIN-ul acuma cica sunt on-line si nu mai trebuie sa tastez PIN-ul.CEC-ul nu m-a informat,se poate asa ceva?
    Fata de la casa ma atentionat sa am grija sa nu pierd cardul ca il poate folosi cel ce il gaseste.
    Cand am timp o sa cer lamuriri……….

    • Mihail spune:

      unde ziceai ca ții cardul ala ???

      • Filip G spune:

        Acum sincer nu o sa-l mai port cu mine si nici cumparaturi cu cardul nu o sa mai fac.
        Maine incerc si cu cardul de BCR sa vad daca trebuie PIN-ul ori ba.
        O sa renunt la carduri,banul jos la tranzactii……. :D

        • Mihail spune:

          Filip, iti tin du cardul, îl păstrez bine.
          Atunci când vei avea nevoie de el, ti-l dau.
          Doar sa ai grija ca sa fie alimentat periodic.

          :P

    • Cred că in străinătate nu mai tastezi pin-ul la cumpărături.

  12. marius mateescu spune:

    Condoleante pentru dureroasa despartire, alaturi de un omagiu vietii dedicate familiei si comunitatii. Dumnezeu sa-l odihneasca.

  13. Mihail spune:

    Bogdan Olteanu, “cazat” la DNA .
    Dom’le, daca pana si Viceguvetnatorul BNR este priponit, atunci chiar ca e lata rau.

  14. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/razboi-intre-primii-doi-oameni-ai-arii-tariceanu-ii-raspunde-violent-lui-iohannis-e-un-condamnat_1145130.html
    E o tampenie sa te pozitionezi alaturi de Basescu si sa-i dai crezare oei poate nu?!?
    Daca in toamna te gandesti la o guvernare PSD-ALDE-PMP atunci totul are logica.
    Sigur ca cei care au o problema cu justitia sunt multi,ei vad in Tary un aliat.
    Eu unul nu voi vota un satelit al PSD …………

  15. emi spune:

    :) :)
    ” Intentia guvernului maghiar de a construi un gard la hotarul cu Romania pentru a bloca fluxul de imigranti a primit un raspuns genial din partea unui preot roman, in cadrul unei conferinte sustinute la Cluj.
    “Eu dau Slava Domnului ca un foarte bun prim-ministru european construieste un gard cu o tara vecina, pentru ca in sfarsit recunoaste unde-i granita”, a declarat preotul Constantin Necula, consilier al Patriarhului. Sala a izbucnit in aplauze.”
    http://cultural.bzi.ro/preot-roman-raspuns-genial-pentru-premierul-ungariei-orban-viktor-sala-a-ras-in-hohote-47185

  16. Mihail spune:

    @ Varujan Vosganian,

    ….eu nu am zis ca ar fi dimuat intelectual. Chiar, imi place personajul.
    Imi pare bine ca l-au lasat ca sa mearga acasa, nu avea rost ca sa”infunde” arestul.
    Din nefericire, cariera lui este terminata.

    Am uitat ca si el a divortat din cauza relatiei cu Alina Gorghiu, ca el este cel care a propulsat-o pe aceasta in politica.
    Ca totul i se datoreaza lui. Dar femeile uita usor atunci cand un barbat le sprijina si mai ales cand lasa totul pentru ele.

    Acum sunt foarte atent la Tariceanu, sper ca sa fi fost cuminte, sa nu fi facut prostii. Sper ca sa nu pateasca absolut nimic.
    Ramane, in mintea mea, doar povestea cu “biletelul roz”.
    …..O fi plecat Tariceanu din PNL, insa, acum, este singurul care trage neobosit semnale de alarma despre democratia terfelita, din Romania

    • Nu vedeti ce comédie? Daca e adevarat tot ce se intampla, daca toate acuzele sunt adevarate la atatia demnitari, cum de cei care au condus procuratura si serviciile nu sunt trasi la raspundere???

  17. Mihail spune:

    @ emi,

    hai sa ne lamurim cu o chestie.
    Odata si-n primul rand, departe de mie orice idee de a suporta o partida de hatz-hatza cu numita emi. Cede-ma, nici da as fi sub influienta bauturilor alcoolice, daca as fi luat din greseala Vioagra, confundand tabletele cu cele pentru raceala, nici daca ai fi ultima femeie de pe planeta.
    Nici daca, in schimbul ei, mi s-ar comuta pedeapsa cu moartea.
    Nimic din toate acestea.
    Nu ma combin, absolut niciodata, cu femei duse cu pluta, in varsta si care, mai ales, uras barbatii.

    Ce-ar fi tu ca sa ei calea bisericii, sa te “mantuiesti” ?

    In al doilea rand(nu am uitat), te sfatuiesc ca sa te apleci asupra unui studiu prelung, asupra ta, scrutand foarte bine, uitandu-te in oglinda.
    Crede-ma, nu sunt doar batrani italieni, care au uitat demult, cum trebuie sa arate o femeie.

    Imi repugna femeiele care se tot cred tinere si frumoase, Tzacnite, dar cand au luat-o, cica si pe cale meditatiei, a teslaismului…atunci mai bine mor eu.
    Ptiu drace.