Cum ne tot învârtim în jurul cozii…

Câteva întrebări ajutătoare, pentru a ajunge împreună la o concluzie:

 

 1. Dacă președintele Senatului și-a luat permisul de conducere înainte de începerea programului, înaintea cui a intrat în clădire, din moment ce nimeni altcineva nu intra?
 2. Dacă președintele Senatului nu a procedat corect, cum ar fi fost corect să procedeze?
 3. Ați văzut vreodată (dacă nu în realitate, măcar în filme) vreun conducător de stat  ori pe locțiitorul acestuia (de obicei președinte al Senatului) stând – flancat, cum spune legea, de bodyguarzi –  ore în șir la coadă?

Apare tot mai clar că ALDE este cheia pentru rezultatul alegerilor parlamentare din acest an. Și cum pentru majoritatea românilor, ALDE este asociat cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta  devine ținta atacurilor de tot felul, unele mai penibile ca altele.invartit coada

 

Deunăzi, Călin Tăriceanu și-a reînnoit permisul de conducere fără să stea la coadă. Cum România este țara în care președinții țării, președinții celor două Camere ale Parlamentului și primul ministru sunt văzuți adesea stând la coadă, gestul domnului Tăriceanu a fost socotit nelalocul lui. Și, culmea sfidării, președintele Senatului s-a prezentat să-și ridice permisul înainte de începerea programului de lucru, neintrând, de fapt, înaintea nimănui pentru că nimeni nu intra în clădire.

 

Desigur că primii care ar fi trebuit să ofere un comunicat pentru a limpezi situația ar fi trebuit să fie cei de la Serviciul de Protecție și Pază. Ei ar fi trebuit să explice care sunt cerințele de siguranță ale demnitarilor și în ce mod aceste cerințe puteau fi asigurate ore în șir, înghesuindu-se printre alți cetățeni, de preferință nervoși de atâta stat la coadă. Vă imaginați cum s-ar fi delectat breaking news-urile televiziunilor (care ar fi fost prezente cu care de reportaj), cu această imagine a președintelui Senatului, flancat de ofițeri SPP cu mâna pe teaca pistolului și cu ochii roată, dând, eventual, audiențe improvizate ori răspunzând ironiilor câte unui penelist ori pempist care i se proțăpea în coaste? Sigur că celor care ar dori, cu tot dinadinsul, să-l pună pe Călin Tăriceanu, altminteri o persoană elegantă și educată, în situații ridicole, prezența sa, protejată de sepepiști și mergând cu viteza melcului la coadă, ar fi fost un moment sublim. Dar noi, ceilalți, care spunem că mai avem încă mințile întregi, nu putem privi lucrurile din această perspectivă.

 

O doamnă din anturajul lui Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Călin Tăriceanu că a intrat în clădirea înainte de începerea programului, trăind clipe de glorie. Țuțerii de la Prefectura Capitalei au ordonat o anchetă ca să afle cine se face de vină. Nu, cum v-ați fi așteptat, cine se face vinovat că există cozi de o mie de persoane, adică în primul rând prefectul însuși, ci cine se face vinovat că președintele Senatului a fost primit la DRPCIV (sper că n-am greșit inițialele) înainte de începerea programului. Jurnaliști năimiți s-au întrecut în a-l ponegri pe Tăriceanu pentru că și-a permis să spună că un demnitar care are responsabilități e de preferat să nu stea la coadă. Alții, mai inspirați, au avut revelația faptului că, fiind în vacanță, Tăriceanu nu ar fi putut invoca responsabilitățile funcției, deși vă asigur într-o astfel de poziție, mai ales când se află în capitală, un demnitar are responsabilități în permanență.

 

A trebuit să facem o revoluție anticomunistă pentru ca, în sfârșit, comunismul să învingă. Pentru slugile stăpânirii anormal nu e să stai la coadă, ci să nu stai. Când te numești Tăriceanu, desigur. Când te numești Iohannis poți să-ți permiți orice, e în regulă.

 

Și, uite-așa, în loc să evoluăm, ca popor, ne învârtim în jurul cozii.

42 Responses to “Cum ne tot învârtim în jurul cozii…”

 1. Mihail spune:

  Eu as intreba, in plus, dar de ce sunt cozi ? Alte solutii nu se găsesc ?
  Pe site-ul stiripesurse.ro a apărut stirea ca Vntul i-a dat un milion de euro șpaga lui Tăriceanu. Lupta se ascute.

 2. Filip G spune:

  Ar fi culmea ca in urma acestei frustrari sa apara un departament doar pentru oamenii politici a caror” timp e pretios”.
  Intrebare e:
  Cu ce e mai pretios timpul unui demnitar fata de a celor care trebuie sa-si ia zile libere sa rezolve aceiasi problema?
  Declaratia lui Tary e mult mai grava fata de intrarea pe usa din dos.
  Prin intrarea pe usa din dos Tary gireaza metehnele ”statului de drept mafiot si ticalosit”.
  S-o fi folosit si alta data de scurtaturile ”statului de drept mafiot”?

  • Mihail spune:

   @Filip G,

   dar cand ne tragem dormitor de 500 mp pe banii statului, cand o tinem numai in concedii atunci nu este stat de drept ?
   Sau, ce este mai grav, mai “stat de drept”, faptul ca al doilea om in stat intra înainte de programul cu publicul, sau ca avem un Presedinte penal, cu doua case obtinute prin fals DOVEDIT ???
   Tu unde crezi ca unul din cei doi “statul de drept” a derapat ?

  • Filip, termina cu tampeniile astea comuniste. Nici in comunism nu vedeai presedintele Marii Adunari Nationale stand la coada la carne. Dar pe Joe Bidden l-ai vedea?

   • Filip G spune:

    Apropos,desi am un handicap care imi permite potrivit legilor sa intru in fata nu am uzat de el.Asta e chestiune de bun-simt,timpul tuturor cetatenilor e pretios.Nimeni nu sta de nebun la o coada la institutiile statului.Preucuparea lui Tary ar trebuii sa fie rezolvarea acestor deficiente nu fentarea cozii.

 3. Kronstadt an der Graft spune:

  Constat că în România coeficientul de inteligență cumulat este în cădere liberă. Este o întrecere fără precedent între tot felul de ciudați care încearcă să doboare recordul autoridiculizării în spațiul public. Ce să vorbești de moralitate într-o lume în care stupizenia e ridicată la rang de conduită obligatorie? Cred că ar trebui neapărat ca cei câțiva care mai au standardele de moralitate intacte să strângă rândurile pentru a nu fi copleșiți de invazia imposturii și a mârlăniei.

 4. emi spune:

  In general cand se porneste cate o furtuna in paharul cu apa, si se vorbeste zile intregi despre nimic, Guvernul rezolva cu mare celeritate si in ascunsa liniste o alta vanzare de tara, si cum Premierul e fan/ginere de francez, as banui ca s-a mai cedat ceva catre francezi.
  Stie cineva ce se ascunde in spatele acestui “scandal”?!?

 5. Filip G spune:

  In campania pentru parlamentare Tary are doua handicapuri greu de demontat.
  1 Tary e omul care nu sta la coada se foloseste de facilitatile”statului mafiot si ticalosit”
  2 Tary e omul care aflat in vacanta nu e egal cu muritorii de rand timpul sau e pretios.
  In ambele cazuri e sfidare la adresa cetateanului.
  Chestiunea asta cu pensia alimentara coraborata cu timpul pretios o sa faca deliciul presei.
  Asta e……..
  http://www.stiripesurse.ro/calin-popescu-tariceanu-prime-te-pensie-alimentara_1147735.html

  • Faptul ca Tari se ingrijeste, ca tata, de educația copilului nu ti se pare un lucru frumos? Cat despre concediu, să mori de ras. Eu sunt acum la Iași, in colegiu, dar cică sunt in concediu.

 6. Mihail spune:

  @FilipG.

  esti mai comunist, sau mai rau intentionat, decât credeam.
  Nu este niciun “deliciu al presei”, doar ca este care, nu sunt subiecte, nu au despre ce sa scrie.
  Te-as intreba, de ce nemțalaul nu sta la coada, pe sosea si merge cu girofar ?
  Nu este treaba nimănui ca sa judece ce decizii au luat sotii Tăriceanu. Sunt aspecte private.

  • Mihail spune:

   rectific, doar ca este vara.

   • Filip G spune:

    Discutam in toamna ,asa vad eu lucrurile si sunt multi care au aceiasi opinie ca mine.
    Apropos,salvarea ,politia,pompierii toate au girofar dar nu le folosesc decat la urgente potrivit legii.
    Care era urgenta pentru care Tary trebuia sa fenteze statul la coada?

    • Mihail spune:

     Care este urgenta ca Iohanis sa ajungă, in weekend, la Sibiu ?

     Tu, daca mai gasesti inca trei-patru, ca sa gandeasca ca tine, gata toti au aceeasi opinie. Nici nu vrei sa intelegi ca Tăriceanu s-a dus înainte de programul cu publicul. Totusi este al doilea om in stat, sunt sigur ca mai are si altceva mai bun de facut, mult mai util.
     In sfarsit, nu este treaba lui ca sa dispara cozile de la permise de conducere. Ministrul de Interne nu este in subordinea sa.

     Cred ca cel mai bine este ca sa nu ti se mai dea atentie aici. Doresti sa ai apucături comuniste, te priveste. A avut dreptate dl. Vosganian.
     N-ai decât sa prorocesti si sa postezi tâmpenii, cat doresti. Îmi propun ca sa te ignor, sa sar peste postările tale.

    • Tari a fost la Politie inainte de inceperea programului, tocmai ca sa nu fenteze pe nimeni.

 7. Adam Mares spune:

  Oricine are cunoștințe la Buletine, Pașapoarte, Permise le folosește. N-am auzit pe nimeni care să spună: eu sunt corect, eu stau la coadă!!!
  :P :P :P Și
  Problema mi se pare chiar coada, fiindcă niciun cetățean, demnitar sau nu, n-ar trebui să stea la coadă. De ce un om obișnuit ar trebui să lipsească de la serviciu pentru a-și schimba CI, Pașaport, Permis?!

 8. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/alina-gorghiu-atac-devastator-la-calin-popescu-tariceanu_1147884.html
  Tari a explicat ceva ce nu e de explicat.In loc sa-si ceara simplu scuze a pus paie pe foc.
  Cam tarziu reactia Alinutei………. :D

  • Declarația asta e un fel de a respira cu zgomot. Tariceanu nu e un om cu tupeu, spre deosebire de unii dintre preopinenții lui. Și nu a propus niciodata legi privind statul la coada. Nu poti să iei o declarație a unui loider local și s-o pui in carca partidului decat daca esti Alina Gorghiu sau altcineva in același dulce stil.

 9. alexis spune:

  Tariceanu a gresit cu explicatia pe care a dat-o. Ar fi trebuit sa invoce motive legate de securitate. Se putea intampla foarte usor sa se iste un conflict intre sustinatori si opozanti ai presedintelui Senatului. Pe de alta parte, ar trebui sa cereti demiterea prefectului de Bucuresti. Biroul de permise este in subordinea sa si ar trebui intrebat de sunt cozile acestea atat de mari.