Parlamentul, poporul român și … pomicultura

Ipoteză:              Fiecare pom roditor dă fructe după cum îi e soiul.
Demonstrație: Bananierul face banane.
Corcodușul face corcodușe.
Lemă:                Tot astfel, Parlamentul este fructul poporul român.
Concluzie:         Iar poporul român, ca orice pom fructifer, dă fructe după chipul și asemănarea sa.

corcoduș

58 Responses to “Parlamentul, poporul român și … pomicultura”

 1. Filip G spune:

  Degeaba ,omul daca nu e om e o alta specie.
  Ori parlamentarul roman intra in categoria acestor specii.E arogant ingamfat nesimtit si se adapteaza repede la comportamentul de gasca.
  A da vina pe poporul roman ca alege prost acum in prag de alegeri cand se voteaza pe lista e o tampenie.
  Sincer nu va inteleg ,pe zi ce trece sunteti tot mai neanteles la fel ca Ponta. :D

  • Filip G spune:

   Apropos,anul trecut am altoit in corcodus cu piersic.
   Anul acesta am cules doua piersici din corcodusul altoit.
   Un pom salbatic daca e altoit poate da fructe de soi…….
   Asa ar trebuii sa fie si cu demnitarul roman aflat intr-o functie?!?

  • Draga Filip, partidele au sute de mii de membri. Dintre aceștia se aleg candidații pe care după aceea îi votează sau nu alegătorii. Dacă aduni toate partidele, avem tot atâția membri ca pe vremea comunismului Cum poți să spui, atunci, că această clasă politică, formată din milioane de oameni, nu este rodul poporului român? Adică cei care intră în politică sunt altfel decțt ceilalți? Zecile de mii de consilieri locali sunt altceva decțt restul poporului?

   • Filip G spune:

    Am un prieten care e consilier local,a castigat mandatul de consilier din partea UNPR.Acum UNPR a fuzionat cu PMP.
    E la primul mandat de consilier………….
    Nu stiu daca asta a fost vointa cetateanului,nu cred ca a fost consultat privind fuziunea dupa ce a primit votul.
    La parlamentare vine sanctiunea……….

 2. Traian spune:

  Interesanta obraznicia concluziei : NOI parlamentarii furam, VOI poporul purtati o vina colectiva

  • Mihai Somanescu spune:

   Nu, nu asta afirma dl Vosganian. Asta sustineti dvs. Dansul sustine ca asa cum Parlamentul e format din tot felul de oameni, la fel este si cazul poporul roman, care nu este in niciun caz format (exclusiv) din sfinti. Nu toti parlamentarii fura, nu toti romanii au votat parlamentari care au furat.

   • Filip G spune:

    Cine garanteaza ca anul acesta vom avea pe listele partidelor oameni onesti ,demni si profesionisti?
    In goana dupa finantari partidele politice vor mai accepta sa vanda locuri eligibile?
    Cand ai de unde alege ai si ce vota.Ori cand ti se tranteste o lista in care pe locurile eligibile sunt oameni dubiosi,chiar nu mai conteaza personalitatile aflate pe lista pe locuri neeligibile…………

   • Si am mai spus că membrii de partid sunt milioane, adunați din toate partidele. Și că ei sunt așa cum e poporul, căci nu poți separa poporul în două, douăzeci de milioane de nemembri altfel decat două milioane de membri.

 3. cris spune:

  Jose Ortega y Gasset, Revolta maselor – daca am facut ceva in cele citeva zile libere a fost sa citesc.

  “Masa este “omul mediu”. Si ceea ce era o simpla cantitate – multimea – se converteste într-o valoare calitativa: calitatea comuna, omul nediferentiat de ceilalti semeni, repetând un tip generic. Omul-masa se simte “ca toata lumea”, nu-i încercat de nelinisti, ci se simte în largul sau când se gaseste asemanator cu ceilalti. Ori tocmai acest tip de om decide în epoca noastra.”

  ”Pretutindeni au apărut oameni-mase, un tip de om făcut la repezeală, alcătuit din câteva plăpânde abstracţii şi care, tocmai de aceea, este identic de la un capăt la celălalt al Europei. Omul-masă este omul golit în prealabil de propria istorie, fără măruntaiele trecutului şi, prin aceasta, ascultând de toate disciplinele aşa-zise internaţionale. Nu este un om, ci mai degrabă o carapace de om, constituită din simple idola fori; este lipsit de un ”înăuntru”, de o intimitate inexorabil şi inalienabil a sa, de un eu irevocabil. El are doar apetituri, crede că are numai drepturi, şi nu obligaţii: este omul lipsit de nobleţea care obligă, snobul.”

  ”Pentru mine, nobleţe este sinonim cu o viaţă de eforturi, mereu preocupată de autodepăşire, de înălţare a ceea ce este spre ceea ce se propune ca datorie şi exigenţă. Astfel, viaţa nobilă se opune vieţii obişnuite sau inerte care, static, se închide în sine condamnându-se la o perpetuă imanenţă, atâta timp cît o forţă exterioară n-o obligă să iasă din sine. De aceea numim masă acest tip de om, şi nu atât pentru că ar fi multitudinar, cât pentru că este inert”.

  “Astăzi omul mediu are cele mai mărginite idei despre ceea ce se întâmplă şi despre tot ce trebuie să se întâmple în univers. De aceea a pierdut obiceiul de a-şi mai pleca urechea. La ce bun să mai asculte, dacă el are deja răspuns la toate?”.

  ”Misiunea celui numit intelectual este, într-un anumit sens, opusă celei a politicianului. Opera intelectualului aspiră, deseori în zadar, la lămurirea cât de cât a lucrurilor, în vreme ce aceea a politicianului, dimpotrivă, constă frecvent în a le face mai confuze decât sunt.”

  “A fi de stânga sau de dreapta înseamnă a alege unul dintre nenumăratele moduri care se oferă omului pentru a deveni imbecil: într-adevăr, amândouă sunt forme de hemiplegie morală.”

  ”Uitaţi-vă la cei care vă înconjoară şi veţi vedea cum înaintează rătăciţi prin viaţă; merg ca nişte somnambuli prin soarta lor, bună sau rea, fără să aibă nici cea mai mică bănuială despre ceea ce li se întâmplă. Dacă le analizaţi sumar ideile, veţi observa că nu reflectă deloc realitatea la care par a se referi, iar dacă veţi aprofunda mai mult analiza, veţi descoperi că nici măcar nu încearcă să se conformeze unei asemenea realităţi. Ba dimpotrivă, individul încearcă prin ele să-şi intercepteze propria viziune asupra realului, asupra propriei sale vieţi. Pentru că viaţa este înainte de toate un haos în care omul rătăceşte.”

  Sa pun deci afirmatia dumneavoastra in aceasta persepectiva. Omul mediu/mediocru decide, el alege un reprezentant (politic) dupa chipul si asemanarea daca nu a sa atunci a dorintelor sale (ca sa nu spun dupa reclama), reprezentantul sau decide mai departe asupra soartei celui reprezentat. Pe scurt….elite nu mai exista si niciun interes macar de a ridica nivelul general al omului mediu/mediocru, drept care asa cum spuneti, la alt articol, ne invirtim in cerc. Daca ar fi sa continuam imaginea, din bananele care cad din banan tot banani vor creste, acestia tot banane fac si tot banani vor creste din acestea – vorbim de o reciprocitate autoperpetuanta, folie a deux, feedback pozitiv sau cum doriti sa-i spuneti, intins pe generatii. Foarte interesanta imaginea, faptul ca luati drept simbol ceva ciclic si lipsit in fond de… istorie, de regn vegetal, desi la fel puteati sa spuneti ca ce naste din pisica soareci maninca. Ortega y Gasset spune un lucru foarte interesant, chiar inainte de a defini omul masa ca om golit de sine si de trecut: ceea ce ne deosebeste esential de animal este MEMORIA. Oile de acum sunt exact ca oile de acum zece ani, cincizeci de ani, o suta de ani. Nu au istorie, nu au memorie, nu au capacitatea de a invatza, evita greseli, face lucrurile altfel. Filip adauga ceva interesant: dar daca altoiesc un piersic pe corcodus ce se intimpla? – ei, in momentul in care altoiesti piersicul pe corcodus intervine altceva: a invatza, stiintza, experientza, dorintza de mai bine, de a evolua… dar se pare ca in acest domeniu al reprezentarii nici reprezentanti nici reprezentati nu invatza de fapt si nu prea schimba nimic, experientza exista doar pentru a inventa mecanisme mai eficiente de autoperpetuare, se adopta o masca sau alta, un slogan sau altul, iar standardul, ori reperul, e inlocuit de cliseu. A creste nu exista, exista o continuitate bolnava a fantasmelor nu cea a memoriei reale. Experientza, acumulare si evolutie nu exista, doar repetitie…

  Afirmatiile dumneavoastra duc la concluzii foarte triste…

  • cris spune:

   Mda, recomand cu tot sufletul Stasiland al Annei Funder,

   dincolo de faptul ca vedem cit de asemanatori suntem cu est germanii in experientza de dinainte de ’89, inclusiv la a avea un turnator la fiecare 6 locuitori, la campaniile de eliminare sociala a cuiva, la recomandarea fenomenala ” tovarasi mai rasfirati, daca va erijati atita in protestatari, voi securisti fiind, chiar creati impresia a ceva real si pericolul de a fi crezuti”. Vedem cit suntem de asemanatori si in experientza post ’89, cu o germanie federala ca support sufera si ei in continuare de probleme deloc diferite de ale noastre. Nu, nu o pot povesti, trebuie citita, dar daca ar fi sa aleg o singura fraza, esentiala, ar fi “The judge, for instance, who signed the warrant for Charlie’s arrest that last time he went into remand is still on the bench.” judecatorul care a semnat mandatul de arestare al lui Charlie continua sa fie judecator (Charlie este sotul unuia dintre personaje, Miriam, arestat, ucis, uciderea ascunsa, dar inclusiv in epoca post ’89 acelasi joc de ascundere a acestei crime continua spre disperarea lui Miriam, si exact aceleasi personaje deghizate cu masca vestica, de profesori, businessmen, ba chiar exegeti si protestatari de la anti comunism la anti capitalism ramin pe pozitii.

   In alta ordine de idei, prima stire pe care o citesc e cea despre hexipharama… no comment, am comentat deja de la bun inceput care sunt problemele, iar sa aud ca abia acum se gindeste procuratura sa trimita loturile la laboratoare autorizate in alta tara e desigur de aur… asteptam cu interes – am sa caut rapoartele care probabil nu vor fi publicate, asa cum am facut la problema cu e coli toxigen, si daca gasesc ceva la timpul respectiv, probabil luni de acum incolo, va spun. esentza este ca de fapt vorbim de un fenomen repetat de dilettantism, manipulare si de perpetuare a unor probleme reale, fara nicio intentie de rezolvare, in favoarea circului de moment.

 4. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-eu-nu-candidez-la-nimic_1148293.html
  Ponta e putin tra-la-la.
  Rezultatul alegerilor din 2012 se poate atinge doar in vise.
  Apoi Victoras,ALDE nu-i PNL-ul din 2012 sa poti macar spera sa atingi procentele din 2012.USL-ul a strans si simpatizanti in lupta cu Basescu.
  Din pacade dorinta ta de a deveni presedinte a distrus USL-ul
  Si totusi daca nu candidezi la nimic ,cum se explica dorinta bolnava de a arata ca esti inca cineva?
  O frustrare cronica ce se agraveaza zi de zi………..

 5. Mihail spune:

  Eu zic sa rămânem seriosi.
  Daca nu aveti studii debpomicultura, stati deoparte.
  Ce treaba arebuna cu alta ?
  In tara noastră cei care votează, nu au minte.
  Avem, chiar aici doua exemple clare. Una, emi, care a stat cu orele la coada, ca sa voteze cd ? Si celalalt, tot un prost, care sustine ca dupa doi ani de Presedentie, tot pe săsălău l-ar vota. De douăzeci de ori.
  Este vorba de prostie.
  Cand un asemenea prost nu invata nimic, atunci avem un Parlament pe masura. Si sunt câteva milioane de prostanaci.
  Poate n-ati aflat, pomii fructiferi nu sunt prosti.

  • Filip G spune:

   Eu nu consider inteligenti pe cei care stau acasa in ziua votului,acestia nici macar nu incearca sa schimbe ceva.Se multumesc sa critice pe cei care au votat si au exprimat un punct de vedere.
   Si da daca sunt pus sa aleg intre Johannis si Ponta fara rezerve voi vota Johannis,nu pot vota un om care nu a ajuns la maturitate.Ponta e copilul teribilist al politici romanesti……… :D

  • emi spune:

   “Spune-mi cine te admira si te iubeste si iti voi spune ce fel de om esti.” – Charles Augustin Sainte-Beauve

  • emi spune:

   „Noi, femeile, avem nevoie de frumusețe ca să ne iubească bărbații și de prostie ca să-i iubim.” — Coco Chanel

  • emi spune:

   „Este o mare nenorocire să nu ai destulă înțelepciune pentru a vorbi frumos, și nici destulă judecată pentru a tăcea.” — Jean de la Bruyere

  • Ei, hai, acum bați câmpii. Faci legumicultură, în loc de pomicultură. Nu poți spune că pomii au mai multă minte ca oamenii, eventual poți spune că sunt mai lipsiți de păcat.

 6. Mihail spune:

  De dimineata, tot aud la radio, cum se intorc astăzi, in tara, eroi nostri cu medalii de la olimpiada si despre meciul dintre Manchester si Steaua Bucuresti. Si cum o sa-i batem noi, inca o data, pe cei de la Steaua.

 7. Alzara Sibiu spune:

  La prima citire te îneacă revolta ; te calmezi şi îi dai dreptate: un popor vertebral dădea de mult timp de pământ cu şleahta asta literalmente trădătoare ( cu rarissimele excepţii onorante ) ; mai pernicioşi ( dacă se admite ) decât PMR/ PCR .Ghinion!

 8. Filip G spune:

  Frumusetea interioara e calea spre fericire.
  Un om gol pe dinauntru,ranchiunos,posac,permanent nemultumit nu poate fi integrart si nu se integreaza intr-un colectiv.
  Un om gol pe dinauntru nu are ce transmite si nu poate capta atentia celor din jur.
  Un om implinit e acel om care poate oferi mai mult decat e dispus sa primeasca.
  Apropos ce are de oferit politicianul roman?

 9. Mihail spune:

  Avem politicienii pe care-i meritam.
  Repet, cat de prost trebuie sa fii ca dupa doi ani, tot pe sasalau sa declari ca l-ai vot ??? Si nu o data, ci de douăzeci de ori.
  Asta se numeste cretinism.
  Sa-l vezi pe ala ca nu face nimic, ca cheltuie banii tarii pt ca el sa trăiască in lux, cu doua dosare penale, cu doua case confiscate, cu mofturi de mare domn…iar tu, tot pe el îl votezi.
  La fel a fost si cu Iliescu, aceasi 4-6 milioane de prosti.
  Eram in sectia de votare(reprezentat PNL) si veneau hipnotizati întrebând de “trandafir”.

  Atata timp cat vor avea aceasta masa votanta, vor veni minerii ca sa “faca ordine”….domnii Vosganian, Tăriceanu, Paleologu etc, nu au nicio sansa.
  Pentru acesti prosti se canta “Desteapta-te romane”

 10. Kronstadt an der Graft spune:

  Domnule senator, apropo de subiect. Iar vă legați de poporul român de parcă n-ați face parte din el. Un popor e format și din buni și din răi, așa cum e cel armean, rus, american etc. Importantă este elita acestui popor. Un popor cu o elită valoroasă e un popor valoros și viceversa. Elita naostră nu e o elită cernută, e o elită îndesată pe gât. Ne-a fost îndesată de ruși și încă mai suferim de asta, Iliescu încă își primește pensia în liniște și nici Măgureanu nu o duce rău, dau și eu oarece exemple, iar cârlanul de Ponta zburdă pe rețele de socializare ca la el în sufragerie neșutuit de nimeni. Normal ar fi fost să existe niște partide care să facă opoziție la FSN, dar au fost nimicite sub privirile noastre. Țărăniștii au fost deturnați de Aurelian Pavelescu care stă ca cloșca pe acte și le păzește să nu le ia cineva să revigoreze partidul, misie de sus, iar liberalii au fost înhățați de perechea Blaga-Gorghiu via Antonescu și acum s-a ales praful și de ei. În tot acest timp dumneavostră ce-ați făcut? Că eu recunosc că am stat și am boscorodit în barbă. Poate trebuia să merg în munți și să încep lupta de partizani împreună cu alții ca mine dar n-am făcut-o, am așteptat pe alții mai îndemânatici în trebile politicii să mă reprezinte. Din păcate nu s-au arătat încă.
  În timpul ăsta întreprinzătorul român suferă. De câteva zile sunt câțiva fermieri în greva foamei în fața sediului APIA. De câteva zile. În timpul ăsta funcționarii de acolo, cu nerușinare, vin și pleacă de colo colo fără să se sinchisească. În mod normal șefii lor ar trebui să fi luat foc până acum. Îi doare-n cotcodac, n-are cine să-i deranjeze, sunt sub umbrelă politică și sunt imuabili. Unii mai încearcă așa, în silă, să avertizeze că fermierii e proști și nu știe să întocmească dosarele. Dar oare nu se găsește vre-un cerebral să-i învețe că tocmai asta e treba lor, să-i ajute pe fermieri chiar și în întocmirea actelor, că d-aia sunt plătiți? Să vină la fermă și să-l consilieze, că fermierul n-are timp de umblat cu actele, că animalele trebuie întreținute 24/24 ore pe zi. Dar de, ei e domini, să vină pălmașul la ei dacă vrea, că ei oricum își iau lefurile.
  Niște nemernici!

  • Dragă Kronstadt, vrei să spui că nu avem o problemă când pe Tăriceanu l-au vott 5% dintre români și pe Dan Diaconescu 15%? Spuneam și lui Filip, avem aproape tot atâția membri de partid ca în 1989, numai că sunt răspțndiți pe la multe partide. Vrei să spui că milioane de membri de partid sunt altceva decțt poporul??? Eu nu dau vina pe nimeni, spun doar că problema calității clasei politice nu e doar a clasei politice ci a tuturor. Emanciparea mentalităților duce la o clasă politică mai bună.

 11. alexis spune:

  Avem doua posibilitati: parlamentarii au fost parasutati de pe Luna sau i-am votat noi. Inclusiv cei care nu s-au dus la vot pentru ca le-a fost scarba sau erau ocupati cu gratarul.

 12. emi spune:

  „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.” — George Orwell

  • emi spune:

   „Vremurile noastre sunt vremea mediocrităţii, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacităţii de a te apuca de treabă şi a dorinţei de a avea totul de-a gata.” — Feodor Dostoievski

   • emi spune:

    „Viaţa este darul lui Dumnezeu pentru noi. Modul în care o trăim este darul pe care noi îl facem lui Dumnezeu.” — Michelangelo Buonarroti

 13. Mihail spune:

  @emi,

  Doaaaamneee, te-ai ințelepțit !
  Este limpede, ai gasit o carticica cu citate, vezi subiectul, dupa care bagi delicat degetelul in gura, îl umezesti…si caiti pagina cu citatul potrivit.
  Super inteligent.
  Dar daca ne “lucrezi” de pe calculator, atunci treaba se complica, Ctrl+c, Ctrl+v. Multa munculita.
  Ieri dimineata, citind despre cutremur, prima oara m-am gândit la tine, intrebandu-mă daca nu ai mierlit-o. Nu mai retin bine, daca nu cumva am zambit oarecum multumit.
  Astăzi, văzând postările tale, nu stiu daca m-am bucurat. Deci, existi !
  Doar daca, stai pe sub dărâmături si din lipsa de ocupatie, tot postezi citate. Femeie, in acest caz, lasi chestia asta deoparte si ciocanesti viguros peretii. Trei semnale lungi, trei semnale scurte.
  Sau…te rogi.

  • emi spune:

   Cutremurul a fost de suprafata (la 10 km adancime), s-a simtit puternic intr-o zona restransa. Am aflat abia aseara ca a fost cutremur… :)
   Am banuit eu ca erai ingrijorat si de aceea ma tot “trageai de maneca”, in stilul tau inconfundabil.
   Cat despre citate, cautam de fapt altceva, am citit pe undeva dar nu mai stiu unde si ale cui erau vorbele retin doar ideea, ca nu e bine sa judeci pe altii, PENTRU CA JUDECANDU-I LE PREIEI PACATELE PENTRU CARE II JUDECI. Adica te incarci cu toata acea energie negativa si iti faci singur rau.

 14. Mihail spune:

  Ponta cutremură scena politică: Cine și de ce l-a îndepărtat pe Antonescu

  Victor Ponta reacționează în urma unui text scris de jurnalistul Ion Cristoiu la scurt timp după ce fostul premier a avut, la sfârșitul săptămânii trecute, un schimb de replici acide cu Traian Băsescu la România TV, și explică cum fostul președinte a creat “Sistemul”, acesta fiind și cel care l-a “îndepărtat” pe Crin Antonescu din politica la nivel înalt. Potrivit celor scrise de fostul premier într-o amplă postare pe Facebook, ce se întâmplă în prezent pe scena politică este tot rezultatul acțiunilor acestui “Sistem”, “care a prins gustul Puterii și după ce a scăpat de “Vechiul Stăpân” nu mai vrea să aibă altul”.

  “Eu nu laud si nu polemizez cu opiniile Dlui Cristoiu sau ale altor jurnalisti – nu e treaba mea asta / eu pot sa confirm sau sa infirm ceea ce cunosc ca si elemente si fapte reale – si sa arat cum vad eu lucrurile in baza experientei proprii:

  1. Traian Basescu ( pe care eu il consider in continuare cel mai rau conducator pe care l-a avut poporul roman de la fanarioti si pana azi) a construit incepand cu anul 2005 un Sistem de lupta total nedemocratic impotriva adversarilor politici – pe care il voi numi in continuare “Sistemul” ( desi altii ii spun in alte feluri se refera la acelasi lucru) / in acest “Sistem” au intrat ofiteri ai fostei Securitati sau ai actualelor Servicii de Informatii, jurnalisti, activisti din ONG urile construite pe filiera “Soros” ( asa a ajuns Macovei ministru desi Basescu o dispretuieste sincer) , ambasadori si magistrati dornici de promovari, “intelectuali de dreapta” flamanzi dupa functiile si banii de la ICR, oameni “plantati” la Bruxelles pe megasalarii in Euro, afaceristi dubiosi si alti oportunisti clasici/ metodele sale au fost si sunt clasice – manipulare, denigrare, santaj sau eliminare din viata publica, in orice mod, a adversarilor / in pararalel cu acumularea de Putere, resurse financiare si institutionale pentru oamenii sai

  Citește și: Ponta dezvăluie cum poate fi oprit să mai critice guvernul Cioloș

  2. “Sistemul” a fost testat si upgradat in luptele politice contra lui Adrian Nastase si PSD, pe urma contra lui Tariceanu si PNL , Voiculescu si Antena 3 , samd/ asa a ajuns in Decembrie 2008 sa aiba si “Guvernul Sau” condus de Emil Boc

  3. In 2009 acest “Sistem” i-a adus lui Basescu al doilea mandat de Presedinte al Romaniei desi era profund impopular si nu facuse nimic bun pentru Romania/ si pentru ca Mircea Geoana castiga oricum alegerile “Sistemul” a inventat solutia voturilor false din “Diaspora” care a rezolvat problema

  4. In 2010-2012 ( cei mai grei ani pentru Romania) tot Sistemul a luptat contra lui Crin Antonescu- Victor Ponta si USL – de parca nu eram Opozitia ci noi conduceam tara / iar dupa Referendumul din 2012 oamenii “plantati” la Curtea Constitutionala au facut ei ceea ce “agentii” de dezinformare trimisi la Bruxelles si Washington nu reusisera!

  De ce a fost Crin Antonescu îndepărtat de la vârful puterii

  5. Dupa Referendum insa Basescu a devenit un “mort politic” ( americanii spun “lame duck”) si “Sistemul” sau a inceput sa caute o solutie sa se salveze dupa finalizarea celui de al doilea mandat! Eu am declarat public ca vreau nu doar sa plece Basescu , ci sa schimb tot “Regimul Basescu”! / Crin a fost indepartat tocmai pentru ca nu ar fi acceptat niciodata sa perpetueze un “Sistem” cu care s-a luptat toata viata sa politica – asa ca noi doi fiind exclusi a fost inventata solutia magica “Iohannis”

  6. Traian Basescu personal l-a sprijinit pe Klaus Iohannis in Noiembrie 2014 din ura fata de cei care l-au zdrobit politic la Referendumul din 2012 si din convingerea ca de fapt nu se va schimba nimic – va fi tot “Regimul Basescu” cu Iohannis Presedinte de forma ( total ignorant despre esenta si atributele functiei, multumit cu avantajele materiale si oficiale si cu confortul vacantelor cu sepepisti) – iar “Sistemul” va asculta in continuare de Traian Basescu din postura de “Guru” informal ( un fel de Deng Xiaoping romanesc)!

  Ce spune Ponta despre cozile de la ambasade la votul din 2014

  7. Ca si in 2009 in fata situatiei disperate dupa primul tur ( 10% diferenta) a fost construita din nou ” Minunea din Diaspora”!

  Sigur ca oamenii au stat la cozi la vot si pentru asta mi-am cerut si imi cer scuze ( ca nu am fost mai destept sa intuiesc ce se pregatea si sa gasesc solutii) – dar sa crezi ca eu, Dragnea sau Corlatean am vrut sa facem acele cozi trebuie sa fi extrem de stupid ( sau sa ajungi vicepremier ca Dl Borc)/ e ca si cand ai crede ca noi ne doream foarte tare sa pierdem alegerile , ca suntem sinucigasi sau masochisti! Cui i-au folosit cozile de la ambasade si consulate transmise in direct la televiziunile “Sistemului” si propagate pe Internet tot de “Sistem” cu o forta pe care nu o avea nici pe departe nici stafful de campanie al lui Iohannis, nici asociatiile romanilor din Diaspora, sau cativa tineri “frumosi si liberi”? Mie , lui Dragnea si lui Corlatean categoric NU – e deci nevoie doar de foarte putina logica ca sa intelegi ce s-a intamplat! Nu se poate schimba nimic acum dar daca nu intelegem exact si la urmatoarele alegeri tot asa se intampla!

  Credeti ca m-am trezit aiurea sa redeschid subiectul “votul din Diaspora” – asa din senin?!? Am facut-o pentru ca vad clar cum se pregateste iar aceeasi diversiune pentru Alegerile din Decembrie- in loc sa vorbim despre viitoarea guvernare a tarii si proiectele politice ale candidatilor noi toata toamna cautam “solutii” la cum sa voteze oamenii din afara tarii – pentru 2 senatori si 4 deputati , adica cat judetul Harghita sau Covasna!!! Cine a facut legea in asa fel incat s-au inscris doar 8000 de romani? De ce nu a rezolvat Guvernul de Tehnocrati problema de la inceputul anului si a asteptat pana acum?!? E simplu de inteles .

  Vreau din toata inima ca PSD si ALDE sa dejoace aceasta capcana si sa castige detasat alegerile parlamentare ca “Sistemul” sa fie obligat (cum a fost in 2012 ) sa accepte un Prim Ministru ales de oameni si nu unul “emanat”- ca Dacian Ciolos

  Ponta arată marea greșeală de gândire a lui Traian Băsescu

  8. Care a fost greseala fundamentala de gandire pe care Traian Basescu a facut-o? Nu a crezut ca “Sistemul” construit de el a prins gustul Puterii si dupa ce a scapat de “Vechiul Stapan” nu mai vrea sa aiba altul ! Asa s-a trezit Basescu ca a pierdut treptat sprijinul jurnalistilor si “intelectualilor de dreapta” , ca Mircea Basescu si Elena Udrea au ajuns prin arest, ca ONG-istii lui s-au bucurat sa intre in Guvernul Ciolos la “masa bucatelor” , ca oamenii lui de afaceri au cam disparut din scena si ca fostii politicieni pedelisti au fost bine tinuti de Blaga in noul “adapost” de la PNL unde practic acum exercita Puterea fara a mai avea un “Jupan” pe cap – ca asa sunt oamenii si asa e viata!

  Daca urmariti insa cu atentie si Klaus Iohannis a fost “torpilat” in ultima perioada – ca doar nu a ajuns de la 70% la 35% doar ca scriu eu pe Facebook?!? Acum oamenii “Sistemului” incurajeaza “tehnocratii” – adica nu mai vor sa exercite Puterea pentru altii ( Basescu, Iohannis) ci prin ei insisi si direct prin oamenii lor!

  9. Eu cunosc extrem de bine acest “Sistem” cu care am avut perioade lungi de razboi si perioade scurte de “armistitiu”! Si am vrut sa il schimb pentru ca este nedemocratic, nelegitim, netransparent si , mai ales, incapabil de a construi ceva (la daramat si distrus sunt extraordinar de eficienti)!

  Nu cred ca o tara normala poate fi condusa de o minoritate agresiva si razbunatoare, de un grup de “talibani” care se definesc doar prin faptul ca ei sunt “contra ceva” si care crede ca la orice problema solutia este denigrarea si distrugerea celui care indrazneste sa vorbeasca despre acea problema!! Cand vorbesc de mentalitati “securiste si kaghebiste” la asta ma refer.

  Traian Basescu e suparat pe “Sistem” nu pentru ca acesta comite abuzuri sau pentru ca face rau Romaniei – ci pentru simplul motiv ca acum nu il mai accepta de “Jupan” si ii atinge si apropiatii sai – asta e adevarul!

  Ca de fiecare data in Romania si in lume solutia depinde de curajul si decizia noastra – in 2009 si 2014 “Sistemul” a fost mai puternic decat oamenii/ in 2012 oamenii au invins “Sistemul” – ce va fi in 2016 vedem in Decembrie!

  Dar sa nu uitam ca cel care a construit si a asmutit “Sistemul” contra oamenilor pentru interesele sale meschine a fost Traian Basescu – si el merita pedepsit si de unii si de altii!”, a scris, miercuri, pe pagina sa de socializare, Victor Ponta.

 15. cris spune:

  Doua articole interesante din Romania curata.

  ” trebuie spus că medicina hiperbară, în sine, ca modalitate terapeutică, nu e luată foarte în serios de centre importante de arși din Europa.

  Astfel, lt. col. Peter Germonpré, directorul medical al clinicii de oxigenoterapie hiperbară de la Spitalul Militar din Bruxelles – spital la care fost îngrijiți opt dintre răniții de la Colectiv – spune, pentru RISE Project, că marii arși internați aici nu sunt tratați prin oxigenoterapie hiperbară, deși spitalul ar avea întreaga logistică necesară.

  Medicul olandez Jos Vloemans, specialist în îngrijirea arșilor la Spitalul Crucii Roșii din Beverwijk (lângă Amsterdam) – spital unde a fost tratat Andrei Găluț, solistul trupei Goodbye to Gravity – spune, la rândul său: „Oxigenoterapia e puțin eficientă și greu practicabilă la pacienții cu răni extinse. La spitalul nostru, nu există o facilitate de medicină hiperbară”.

  http://www.romaniacurata.ro/rise-project-spitalul-floreasca-a-irosit-un-sfert-din-banii-de-echipamente-ai-unitatii-de-mari-arsi/

  Poftim? Pai nu dumnealor si tinerii dumnealor frumosi si liberi faceau scandal acum vreo noua, zece luni ca de ce nu se foloseste camera hiperbara la marii arsi, ce crima, lascar la puscarie??????? Mare tupeu, acum o spun ca pe ceva subinteles, normal, pe care il stie toata lumea, ca nu, nu se folosesc camerele hiperbare acut la marii arsi…… Lascar era criminal atunci ca nu folosea ceva ce nu se foloseste la marii arsi, acum ca de ce de fapt a cumparat-o: uite domnule, de aia, ca se foloseste la cei cu arsuri mai putin extinse, in ingrijerea cronica, si cum dumnealui nu are grija numai de arsi se foloseste si in alte rani cronice… asa cum spuneam acum 9-10 luni. Bat cimpii si ca de ce camera monoloc ca nu se mai foloseste – s-au trezit specialisti, nu e adevarat se folosesc in egala masura ambele tipuri de camera, mono si multiloc. Pretul… hallo, domnii, o camera hiperbara, doar ea, simpla, carcasa, costa 300.000 dolari minimum, si nu vine ca o carcasa are nevoie de toata aparatura extra inclusiv sistemul computerizat de monitorizare, software-ul si acestea costa peste acesti 300.000. ( imi aminteste de tolontan care se lua de Arafat ca a platit nu stiu 30.000 de dolari pe ambulantze Porsche cind o ambulanta Porsche ar fi 20.000… cit costa domnule o masina Porsche stii? intre 50.000 si 200.000 dolari….cit crezi ca poate sa coste o ambulantza adica ceva specializat doar ca si carcasa fara nimic pe ea?… iti spun eu, cel putin 50.000 de dolari doar carcasa, ca sa pui si numai un defibrillator in ea costa inca vreo 10.000 de dolari). Se pare ca Titanic vals nu a murit…. “gratis mama soacra, gratis….” ,orice ai spune ca pret nu convine.

  Nu, nu le e rusine sa spuna azi exact pe dos decit ieri, cu foarte multa “naturaletze” si sa continue cu prostiile oricum dar pe alte teme. Si cred ca la fel de multa naturaletze ar avea si oricine le-a tinut isonul atunci cu ” sa-i duca la constantza la oxigen hiperbar ca asa se face oriunde in lume, arsii se pun in camera hiperbara, asta-i salveaza, si uite ca s-a oferit doctorul ala din constantza, etc, etc” … ce sa faca in fond, sa-si ceara scuze cumva, sa puna mina si sa citeasca mai mult, sa invetze sa se informeze mai bine? Nuuuu, nu se poarta asa ceva.

  Dupa cum spune Ortega y Gasset, Snobul…. Snobul este omul care are numai pareri, venite din matze de-a dreptul sau din ce spune toata gloata ori propaganda, si care nu asculta niciodata pe nimeni cu adevarat si nu are nicio intentie reala de a acumula cunostintze ori da un argument, nu are coloana vertebrala doar arogantza, este indreptatit la orice si calca in picioare in numele mediocritatii pe oricine – frumoasa originea cuvintului, din Anglia, in dreptul burghezilor se trecea in actele publice: ” s. nob”, sine nobilitate… de acolo vine si discutia pe care o face Gasset si pe care am redat-o mai sus despre snob si nobletze.In ce ma priveste daca mi-a venit in minte un cuvint de descriere a acestor papitzoi care tot fac demonstratii de mediocritate si impun pareri sfertodocte, tupeiste si absolute pina la a extermina pe cel de opinie opusa, a fost arogantza, de la a aroga, a lua, a-ti atribui nu oricum ci pe nedrept, fara temei o calitate, un drept. Am citit Revolta maselor acum vreo 15 ani prima data, am simtit nevoia sa o recitesc… arogantza, ori snobismul de care pomeneste Gasset, se vede ca sunt loc comun in Romania acum… Imi pare cumplit de rau….

  • cris spune:

   Si desigur doamna pippidi

   http://www.romaniacurata.ro/cum-putem-afla-adevarul-in-cazul-hexi-pharma/

   ce sa zic, tirziu doamna, sunt multe luni la care aflati ca oamenii in stare critica nu se transporta fiindca asta omoara (“Nu au idee că primul factor de risc la un bolnav neechilibrat electrolitic e să îl transporți. Ca să ajungi la rai trebuie să supraviețuiești drumului.”) La timpul respectiv unde erati, intre cei care doareau ca ministerul sanatatii, nenorocitul de guvern, sa transporte imediat pe absolut oricine in orice conditii in strainatate? Ei, iar asta cu citatul de revista Lancet ( cea mai prestigioasa revista medicala? serios? dar altele ati mai citit ca sa faceti o comparatie?) e bomboana pe coliva: bravo, bravo, in sfirsit se mai raporteaza cineva la date internationale, face benchmarking, superb., stiintific….

   Am prins doar fragmente din discutia Badea-Tolontan, asa ca n-am habar despre ce vorbesc acum prin presa unii si altii… dar ceva am prins, ca tolontan nu stie ca stafilococul ori klebsiella sunt bacterii nu virusuri, e o mare diferentza intre virusuri si bacterii, si ca la un biocid vorbesti de eficacitate nu de eficientza… dar altfel era doct…. bravo iar, stiintific…. si mai ales cu multa naturaletze….

   • Cred ca dl Tolontan preia informații cu sarcina să le facă publice.

    • cris spune:

     prin nu stiu ce intimplare, fiindca n-am timp nici sa rasuflu, l-am auzit pe domnul procuror in direct, chiar cind a facut declaratia, si spunea ca nu a trimis probe in strainatate ci “se gindesc” sa le trimita. Si aud inca bine. Daca altcineva a zis altceva sau a revenit chiar dumnealui asupra acestei chestiuni si a zis ca le-a trimis, asta nu stiu. Din partea mea nici analiza ICECHIM nici cea cantacuzino nu au valoare mai mult decit informative – singura analiza pe care sa o iau in seama, si singura valida legal, cea pe care vreau sa o citesc, e cea de la un laborator acreditat si trebuia sa existe deja, loturile trebuiau trimise de luni intregi la un laborator acreditat – ce tot spun de la bun inceput adica. Oricum ar fi, se pare ca explodeaza o mare buba de dezinformare in aceasta privintza, acum; macar aici “minciuna are picioare scurte” sa fie valabil….

     Nu sunt fan Badea, pentru simplul motiv ca nu sunt fan-ul nimanui, – ma intereseaza ce spune cineva nu persoana cind e cineva pe care nu-l cunosc personal, dar am revazut fragmentele de discutie cu tolontan: foarte buna argumentarea si tot respectul meu pentru cineva care nu e in domeniu si face un asemenea efort sa se lamureasca el insusi si sa judece informat si drept. Ei, nu sunt fan badea dar ceva trebuie sa spun: e de-a dreptul visul unui medic – omul care se informeaza si care iti e nu doar pacient ci partener in actul medical. Apreciez ca a facut acest effort de la bun inceput, de cind a izbucnit tot scandalul, si serios, citind articol medical dupa articol medical. Tolontan, bietul, se vede spoiala, virusi in loc de virusuri, “virusi” in loc de bacterii ca tot aia e pentru el, eficientza in loc de eficacitate, of, sub multe explicatii docte se vede lipsa unor cunostintze elementare. O fi fost bine intentionat in demersul lui, nu stiu, dar buna intentie fara stiintza darima multe si nu se opreste indifferent ce ai spune. Ca tot suntem la capitolul citate, se vede, vorba lui Anatole France: prostul e mult mai periculos decit tilcalosul, ticalosul mai ia cite o pauza, prostul nu se odihneste niciodata :)

 16. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/un-nou-transfer-de-senza-ie-continua-exodul-oamenilor-lui-ponta_1148628.html
  Privesc cu multa atentie miscarile de trupe de azi.
  Daca se doreste ca PRU sa devina partid parlamentar si sa ajute PSD accepta acest joc periculos pierzand procente importante la vot.
  Chestiunea asta poate fi fatala pentru PSD,poate ajunge al doilea partid in urma votului .Pana ieri PSD spunea ca Johannis nu poate refuza propunerea de premier venita din partea celui mai mare partid politic….
  Sa joace PRU pe partea dreapta dupa alegeri?

 17. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  ai trimis-o la coada cratitei, sau mi se pare mie ?
  Amu, daca tot nu a plecat la Domnu’ ce sa facem ?
  Ce zici, n-o fi un nou cutremur in Italia, unul mai teneini, mai de adâncime ?
  ….Eram in Virgin, atunci când am citit despre zacusca ta si m-a pufnit rasul. Vizavi, un perciunat de ala din Israel, cu pălărie in cap, s-a uitat mirat la mine. Iar bastinasa, de alături de mine, tot mirata si-a dat jos picioarele, de pe scaunul din fata. Aproape ca “făcea lumânarea”. Ce maniere…

  • Adam Mares spune:

   Eu nu-i doresc moartea lui Emi, Doamne, ferește! Nu știu cum poți să glumești cu de-astea!

   • Adam Mares spune:

    Dar prea devenise sapiențială și m-am gândit că o zacuscă armenească o mai aduce cu picioarele pe pământ. :-)

 18. Mihail spune:

  @emi,

  eu sunt de formatie romano-catolic, ca atare noi nu uram pe nimeni, nu tinem supărare. Personal, evit ca sa judec pe cineva, pe oricine.
  Cred ca ai dreptate, ca in anumite circumstante te incarci negativ. Nu stiu.
  Atunci când am aflat de cutremur, dimineata, in secunda următoare m-a dus gândul la tine, sperând ca esti bine.
  Astăzi, in Virgin, am văzut ziarul. Patru pagini pline de fotografii, inclusiv cel cu sora romano-catolica, care sade pe jos si are o pata mica de sânge, pe frunte. Fotografie preluata si promovata rapid, de Vatican.
  Imaginile descriu, cum pot, grozavia.
  Nu am uitat nicio clipa de ‘ 77 nostru.