ALDE Iași şi-a întărit rândurile cu un membru de prestigiu. Profesorul universitar Romeo Ciobanu şi-a anunţat ieri reintrarea în politică.

În 1999, a fost cel mai tânăr profesor universitar din Iaşi, iar în 2000, cel mai tânăr coordonator de doctorate din ţară. Este singurul bursier Humboldt din Iaşi încă în activitate. A predat chiar câţiva ani în Germania. Între 1996-2004, Romeo Ciobanu a fost membru în Consiliul Local al Municipiului Iași, din partea Uniunii Forțelor de Dreapta.”Faptul că astfel de oameni decid să reintre în politică este un prilej de speranţă şi o oportunitate de a lega mediul politic de cel academic. Dacă există o şansă de creştere a calităţii mediului politic ieşean, asta se poate mai ales prin ALDE şi prin astfel de oameni“, a declarat liderul filialei ieşene a ALDE, senatorul Varujan Vosganian.

romeo ciobanu

Noul membru al ALDE a precizat că a reintrat în politică întrucât dimensiunea academică a Iaşului nu este valorificată conform potenţialului său, iar tehnocraţii reali lipsesc din politică. „În ultimii ani, Universitatea Tehnică a participat la consorţii cu firme private care au obţinut finanţări de 60 milioane de euro. Bugetul total al proiectelor a fost de 85 milioane de euro, dar banii atraşi efectiv de UTI au fost doar 3-4 milioane de euro. Acest lucru arată că rolul universităţilor a fost minimalizat, deşi potenţialul este enorm“, a spus Ciobanu.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/achizitie-universitara-a-alde-la-iasi-prof-dr-romeo-ciobanu–137285.html

5 Responses to “ALDE Iași şi-a întărit rândurile cu un membru de prestigiu. Profesorul universitar Romeo Ciobanu şi-a anunţat ieri reintrarea în politică.”

  1. Mihail spune:

    Ei, daca are papion, înseamnă, ca chiar este un respectabil profesor universitar. Iar daca domnul Tăriceanu nu si-a aruncat papionul de european, atunci s-ar putea spune ca e mai multi.
    Sunt curios, daca cu doua papioane si cu un fular fistichiu se poate trece pragul de 5% ?