Sper că această știre nu e adevărată sau traducerea din engleză e greșită

Declarații INCREDIBILE ale Ambasadorului SUA la Chișinău: Moldova nu e România! Are propria istorie!

“Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul R. Moldova”, a spus ambasadorul pentru postul public de televiziune Moldova 1.

Diplomatul are încredere în viitorul Republicii Moldova, dar are şi un regret. “Este regretabil că atât de mulți cetățeni au plecat din Moldova de la independența ei, nereușind să găsească un serviciu sau să vadă un viitor pentru ei aici. Cred că este foarte important ca să se încerce să facă lucrurile mai bune aici, pentru ca cel puțin o parte din cei plecați să fie atrași înapoi pentru a contribui”, a mai declarat James D. Pettit.

http://www.stiripesurse.ro/declara–ii-incredibile-ale-ambasadorului-sua-la-chi–inau–moldova-nu-e-romania–are-propria-istorie-_1149009.html

23 Responses to “Sper că această știre nu e adevărată sau traducerea din engleză e greșită”

 1. Filip G spune:

  @maestre,
  doua lucruri nu mi se pot imputa:
  1Implicarea totala in proiectele in care cred ca fiind viabile.
  2Cuvantul dat si strangerea de mana sunt contracte nescrise dar parafate si respectate.
  Acolo unde ma implic sigur ca sunt si rezultate.
  Ori ALDE nu e un astfel de proiect……..

 2. Filip G spune:

  Moldova in actuala conjunctura internationala nu poate ramane decat o tara libera si independenta.
  Orice discutie despre alipirea ei la Romania nu ar face decat sa alimenteze idea ca toate tarile fostului URSS trebuie sa se intoarca la tara ”muma”Rusia.

  • Adică dacă noi vrem să ne unim cu Moldova, inseamnaă ca ea trebuie să se unească cu Rusia ?!?

   • Filip G spune:

    Am deschide cuitia Pandorei ,acest pretext ar fi numai bun pentru destabilizarea zonei.
    Pe de alta parte nu stiu cat doresc moldovenii din moldova unirea.
    Ei doresc o plasa de siguranta financiara si o deschidere spre vest ,Romania e doar o trambulina pentru realizarea acestor dorinte…..

  • Shadow spune:

   @Filip

   gresesti, interesul rusiei este ca Moldova sa se uneasca cu Romania, asa “politica europeana” ar fi un esec pt ca europenii considera ca nu se pot face nici un fel de contopiri sau partajuri teritoriale odata intrat in UE. Un astfel de esec ar da si mai multa putere atat celor care vor independenta, basci, scotieni, irlandezi, catalani, alsaci, loreni, deci ar diviza populatiile europene, etc si ar “indreptati si justifica si mai mult “prezenta” rusiei in crimeea.

   Aia cu tara muma rusia e o tampenie.

   • Nu cred că interesul Rusiei este ca MOldova să se unească cu România.

    • Shadow spune:

     Interesul Rusiei este sa darame conceptul european. UE s-a apropiat prea mult de ei. Sunt o presiune indirecta a SUA. Acum daca in SUA trump va iesi presedinte o sa puteti sa asistati la una din bizareriile istoriei. Si SUA si Rusia vor da “bobarnace” grele europenilor, europeni prea stupizi in ultimii ani sa-si distruga complet facilitatile de aparare (forte armat, cercetare militara, etc) las ca ne apara NATO.

     Moldova nici nu conteaza pt rusi ne-ar fi dat-o daca nu erau lebetz si alti cretini de zeci de ori pana acuma, poate chiar in schimbul tezaurului sau in schimbul neinstalarii de baze americane in Romania ca doar trebuie sa se faca ca “negociaza”.

 3. Mihail spune:

  @ Vv ,

 4. Mihail spune:

  @ VV,

  prefer sa stau fără cafea decât sa merg la Starbucs.
  Asta, asa ca idee….

 5. Mihail spune:

  Ca un mergator săptămânal in Moldova, ca unul care a tot sta pe acolo, in ultimile noua luni, ca unul care a vorbit cu moldovenii si rusii de acolo, pot spune acum ca nenea asta ambasador “stie” ce spune.
  Înainte cu trei săptămâni, au venit la Iasi un grup de moldoveni in cadrul programului “Cunoaste-ti tara”. O parte dintre ei au folosit excursia ca pe un pretext. Din grup făcea parte si primarul din Floresti, domnul Ceapa.
  Cunoscadu-ne binisor, fiind si seful moldovencei personale, fiind si moldoveancu cu prietenelei, m-am lipit de grup.
  La un moment dat, primarul a vazut pe un perete, din Palatul Culturii, o placuta indicatoare, despre niste săli cu istotoria Moldovei. Primarul( al partidului lui Usatii) a tras concluzia ca Moldova este rupta in doua, ca au luat-o romanii.
  La întoarcere, către Moldova, in autocar s-a supărat ca a fost tarat intr-o excursie “unionista”.
  Luni dimineata, la brifingul de la Primărie, s-a pus pe zbierat ca el nu doreste unirea, ca sa se unească cele doua Moldove si sa fie un stat independent. Si iar, ca el a fost tarat intr-o excursie unionista, ca su- pătat imaginea.

  Okay, cam asa gandeste si ambasadorul SUA. Pentru mine este limpede unde bate, de ce gandeste asa. Nimic nu este întâmplător.
  Gogomania cu istoria personala a Moldovei sa su-o bage in….fund.
  Intre timp, eu mă duc la Starbucs, ca tot e Bank holidei si-i inchis. Na.

 6. Mihail spune:

  Sa mai precizez ceva, foarte important, incredibil.
  Niciun moldovean, dintre cei plecati, nu se mai întoarce in tara, nu mai vrea asta.
  Nici măcar cei din Romania. La Iasi sunt peste cinci mii.

 7. Alzara Sibiu spune:

  Nu la ticalosia americana e necazul; tragedia e pe malurile Prutului unde majoritatea nu pare sa mai aiba aceeasi constiinta nationala ; in timp ce coeziunea etno- nationala este in cresterein tot Rasaritul Europei ,la Romani pare sa dispara inlocuit fiind de acerba lupta individuala .Sa fie rezultatul politicii postdecembriste ? Tradarea politicienilor putea fi fara urmari ? In toata Romania ( si Moldova) – politicienii la TOATE nivelurile – imbogatiti ,tara neadministrata ,poporul saracit ,emigrat sau hot ,

 8. alexis spune:

  Credeam ca rezervorul de incompetenti ai (ne)administratiei americane s-a epuizat cu Mark Gitzanstein. Am constatat ca dl. Klemm are mult mai multe “calitati”. Si sa nu ne asteptam ca in Moldova vor fi trimis vreun geniu.

 9. emi spune:

  Pentru SUA e mai ieftin sa ne imparta cu Rusia decat sa ne apere de rusi…