Nu mai mințiți pe români: parlamentarii nu au imunitate pentru fapte de natură penală!

Trăim o perioadă plină de dezinformări menite să stârnească aversiunea românilor împotriva partidelor politice și a Parlamentului. Desigur că și partidele și Parlamentul au, ca toate cele ce țin de societatea românească, multe de făcut pentru îmbunătățirea prestației lor.  Ceea ce se întâmplă, însă, nu este menit să contribuie la reformarea partidelor și a Parlamentului, ci este o tentativă de a asmuți pe români împotriva acestora, de a umili și înfricoșa oamenii politici,  prin vehicularea a tot felul de minciuni, jumătăți de adevăr și populisme propagandistice.

 

Ideea că parlamentarii sunt deasupra legii și că ei se protejează unii pe alții, blocând solicitările Parchetului de începere a cercetării penale, este o minciună sfruntată, bine ticluită în anumite laboratoare și răspândită de tot felul de agitatori năimiți. Tema este reluată de fiecare dată cu abilitate, pusă în legătură cu fapte tragice, cum ar fi evenimente din care rezultă victime, sau cu personaje nepopulare.

 

Parlamentarii răspund pentru faptele lor exact așa cum răspunde orice român. Dacă n-ar fi așa, doi foști prim-miniștri, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta nu ar fi purtați acum pe la procuratură și prin tribunale. Nu există nicio protecție de natură constituțională pentru parlamentari, dacă sunt suspectați a fi încălcat, prin faptele lor, prevederile Codului Penal. Oricine spune altceva o face doar pentru a discredita cu rea credință democrația parlamentară.

 

Parlamentul nu este chemat să se pronunțe în legătură cu începerea cercetării penale împotriva unui parlamentar. Deputatul ori senatorul este cercetat și judecat ca orice român. Imunitatea funcționează doar în legătură cu Codul de procedură penală, și anume în cazurile în care se solicită arestarea ori percheziția parlamentarului, în faza cercetării penale. În legătură cu arestarea, precauția constituțională e aceea că arestarea, atunci când nu este imperios necesară, poate tulbura echilibrul de forțe din Parlament, căci parlamentarul arestat nu mai poate vota. În lipsa imunității parlamentare, Hitler a arestat  parlamentarii opoziției pentru a-și asigura, prin majoritatea constituțională artificial creată, arogarea unor puteri depline și dizolvarea Parlamentului.

 

În ce privește percheziția, Constituția prevede o grilă a votului parlamentar fără de care mascații pot năvăli în casa unui lider politic aflat în faza cercetării penale, îi pot lua oricând computerele și toate documentele pe care le deține, ceea ce nu e tocmai normal, atunci când unele acțiuni politice, în orice democrație,  trebuie să rămână confidențiale.

 

Chiar dacă Parlamentul nu aprobă arestarea ori percheziția, cercetarea poate continua nestingherită și, dacă faptele o îndreptățesc, parlamentarul poate fi trimis în judecată și condamnat, ca orice alt cetățean al României.

 

Cei care propovăduiesc cu rea credință necesitatea eliminării imunității parlamentare din Constituție fac o voită confuzie între imunitatea parlamentară și răspunderea ministerială. Dar despre asta, în comentariul următor.

 

123 Responses to “Nu mai mințiți pe români: parlamentarii nu au imunitate pentru fapte de natură penală!”

  1. Mihail spune:

    Si atuci ce s-a votat in Senat referitor la Oprea ?
    Care sunt diferentele, ce s-a inteles ?

    • Mihail spune:

      …cat despre Hitler, eu sustin in continuare ca-i mergea uns bibilica. Pe Luna s-a ajuns datorita lui, iar la avionul cu reactie ME 262, se uitau aliatii ca la masini străine. Ca sa nu mai zic de V1 si V2. Un pic, daca avea timp, ca sa le regleze, aia era….
      Allah akbar !

    • Ori eu vorbesc la pereți, ori te faci că nu înțelegi. In cazul lui Oprea s-a votat de două ori pentru ridicarea imunității potrivit legii răspunderii ministeriale, pentru că era vorba de fapte săvțrșite ca ministru. Prima oară, pentru cercetarea pentru abuz in serviciu, Senatul a încuviințat începerea cercetării. În cazul al doilea, când DNA (care nu are căderea să cerceteze cazurile de omor, ci pe cele de corupție) a supralicitat, Senatul a votat împotrivă. Dacă Oprea nu era ministru când s-a săvârșit fapta, ci doar parlamentar, nu se cerea niciun vot Senatului. Deci ca parlamentar nu ar fi avut nicio imunitate. E chiar asa de greu de inteles???

      • Mihail spune:

        Okay, nici nu ma fac ca nu inteleg, nici nu umblu ci tâmpenii.
        Sint departe, nu am televizor. Aici, cablul vine dupa 2-3-4 săptămâni. Sunt mai multe companii, ele vin dupa un anumit tipic. Am ales Virgin, vedem.
        Insa nu vine nimeni daca nu ai card. Nu primesti card daca nu ai NINO(National insurance). Pt. asta te înscrii la telefon, primesti un număr si dupa 2-3 săptămâni, te duci la interviu. Daca esti okay, îl primesti acasa in 20-30 de zile.

        Revenind la subiect, realitatile din Romania, aici se percep altfel, mult mai comprimate, mai subtiate. Nu am avut cum sa stiu ce era cu Oprea, de aceea am si întrebat. Aici se stie ca a ocolit cercetarea datorita votului din Parlament. Facem pariu ca si-n tara se stie la fel ?
        Sa nu uit, va multumesc pt. raspuns. Stiam, dintr-un alt articol, cade “crima” nu se ocupa DNA-ul.

  2. tudor spune:

    tudor spune:
    septembrie 24, 2016 la 10:29 pm
    Din nefericire, habar n aveti!
    Din si mai nefericire, faceti legi!
    DNA ul instrumenteaza acel dosar pentru ca este conex cu un dosar deja aflat in lucru la DNA – abuzul in serviciu; si fiindca asa spune CPPn!
    V ati luat dupa serban nicolae, dar ala v a mintit, cu buna stiinta.

    Eu v am mai spus: dv sunteti o persoana prea ocupata pentru a va putea face cum trebuie jobul de parlamentar.

    • Mihail spune:

      Aha, deci stiam ceva, are dreptate sau nu Serban Nicolae ?
      Este anchetat doar pentru omor, sau si pentru abuz in serviciu ?
      Intra, in dosar si “ligheanul” cu jacuzi, dar canapelele ?

      ….Eu nu cred ca aia de la DNA sunt chiar atat de habarnisti.
      Deci, care este adevărul ?

    • Am citit, nu trebuie sa repeti. Pe tine cine te instruiește?

  3. Mihail spune:

    Am vazut argumentele lui Oprea, o lista lunga precum estuarul raului Mersey, la Liverpool. Da-i frumos.
    Aproape ca mi se făcuse mila de el, dar brusc mi-am amintit de politistulcare s-a praadit, de sotiasi familia lui, de varsta lui frageda.
    A vrut sa-si respecte meseria, sa fie sefii bine.
    A murit…el este vinovat.
    Ce facem, nu-l dezgropam si apoi sa-i aplicam un țaruș in cap ?

    Revin la ideea, obsesiva, acea ca toata clasa politica trebuie trimisa acasa, nu au ce cauta aici. Oricum, sunt rupti de realitate.

    • Nu poți trimite toata clasa politica acasa decât dacă se intampla vreo ocupație străină sau o revoluție sângeroasă. Revoluțiile de obicei aduc după ele dictaturi iar ocupatiile străine nasc și mai multe victime. Iar spun tampenii.

  4. Mihail spune:

    @Tudor,

    presa sustine ca dl. Vosganian are patru servicii.
    Deci, de unde atata atentie la detalii ?
    Apoi Orea, o mai fi facut si el neste servicii….

    • Serviciu e una, functie aleasă e alta. Pe aia de la scriitori (prim-vicepreședinte) poți s-o scoți, de acolo nu primesc bani. Armean m-am născut. Ala nu e serviciu, ca sunt președintele armenilor. Să continui?

  5. Mihail spune:

    Nota: sunt vai de capul meu. Am internet de la colega de “apartament”. O unguroaica foarte amabila. Laptom n-am, televizor n-am.
    Bani am, dar nu am card. Aici fără card nu rea merge. La Hiermarchet de cate ori scotteancul de20£, se uita lung la mine si verifica pe loc bancnota.
    Cu televizorul nu am ce face, contine programele lor. Iar un laptop adevărat, este in jur de 1000 pounds. Doar nu o sa-mi iau un Acer sau o Toshiba.
    Vine “vinerea neagra” si Craciunul.

  6. Adam Mares spune:

    @VV
    “Nu-i mai…” e corect.

    • Mihail spune:

      Stiu, scriu de pe telefon. Ecran mic, tastatura mica, internetul chică dupa reguli numai de el stiute.
      Au astia un internet.
      Dar nu-i nimic, cum îmi vine cardul, mă duc si-mi cumpăr un Iphone 7, ca si asa nu se ingramadeste nimeni la el.

      • Adam Mares spune:

        Era vorba de titlul postării lui VV, găgăuță ce ești! :P

        • Mihail spune:

          Aaaaa, nu te contrazic. Sunt cam neatent, m-a pus naiba astazi sa explorez o zona noua a orasului. Pe jos, evident.
          La fiecare sfarsit de saptamana, trebuie sa vad cate ceva nou, sa descopăr. Aici palate, castele nu sunt. Vegetatie este atât de multa, încât nu se vezi mare lucru daca nu stiu unde sa mergi. Pana si parcurile sunt diferie, insa mult mai elegante.

  7. Adam Mares spune:

    Ce-i drept, s-a creat un curent de opinie major împotriva imunității parlamentarilor.

  8. Adam Mares spune:

    Este o ură incredibilă împotriva politicienilor. Dacă rămânem chiar și la acuzația de omor din culpă. Vă dau 2 argumente:
    - Șerban Huidu, pentru același fel de acuzație, dar cu 3 morți, a primit 4 ani cu suspendare;
    - Silviu Lung, tot pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, 1 an și 4 luni cu suspendare.
    N-am văzut pe nimeni care să organizeze proteste de stradă pentru asemenea condamnări nesimțit de lejere.

    • Mihail spune:

      Pentru ca nu sunt persoane publice.
      Nu sunt ca gheneralul. Ministrul.
      Ăstuia i se făceau sarmalele acasa si trebuia sa ajungă repede.

      Dar ia spune-mi tu de ce lui madam Iohanis nu i-a plăcut BMW-ul si a cerut Merțan ?
      De ce au dărâmat sotii Iohanis un perete si au pus un altul de sticla, reparatia costand vreo trei milioane de euro ?
      De ce vrei ca sa-i iubim, merita ?
      Tu crezi ca un om care are patru servicii poate fi un om politic bun ? Poate face, măcar unul dintre ele ca lumea ?

    • Cum același fel de acuzație??? Huidu a omorat calcand pe cineva cu mașina. Oprea era pasager.

    • Shadow spune:

      @Adam
      este vorba de jurisprudenta romaneasca care nu prea exista.

  9. Mihail spune:

    Omorul lui Oprea, este mult mai grav.
    Este cu premeditare.
    Huidu, sau portarul nu au vrut asta, a fost accident. Asa a fost soarta.
    Asta a vrut escorta, sa se niste repede, sa-si respecte standardul.
    Sa se stie ca este ministru la Interne.
    O jigodie.
    Cate stele zici ca are ?

    • tudor spune:

      Chestia asta, ca nu e competent DNA ul este , evident, o vrajeala.
      Daca ar fi fost lipsa de competenta va dati seama ca dosarul ar fi fost retrimis la dna, cu tamtam ul de rigoare.
      Nici macar oprea nu spune asta, s a gasit dl vosganian, ca e mai naiv ….

      Explicatia ca prima data si au dat avizul pentru urmarirea penala a lui oprea este ca … ar fi fost culmea sa nu si o dea, ii lua lumea la bataie de adevaratelea.
      Adica de frica, nu de baietibuni!
      Acum au zis ca merge cu prosteala.

      Problema nu este daca oprea e vinovat de omor din culpa sau nu, ci daca poate fi cercetat; este foarte posibil ca si dna ul sa constate ca n are vina si sa inchida urmarirea penala.
      Altfel, sa spunem ca nu cereau urmarirea lui oprea: ati vazut, poate, tatal victimei il considera vinovat si pe oprea, probabil si altii.
      Lor ce le ar fi raspuns dna ul?
      N am cercetat cum e treaba cu oprea, dar stim noi ca n are nicio treaba: de unde stiti daca n ati cercetat????

      • Draga Tudor, cred ca trăim in doua Românii diferite. In cazul meu solictarea s-a făcut in 2013. Nii pana azi cercetarea nu e încheiata. Adică după părerea ta eu trebuia sa accept să fiu cercetat, cercetarea să dureze vreo cinci ani cel puțin, in timp ăsta cei ca tine să mă facă în fel și chip, să fiu izolat și scos din viața publica. Iar dupa aceea, daca Parchetul zice ca sunt nevinovat, sa zic bogdaprosti. Pe bune???

        • Mihail spune:

          Ha-ha-ha….cu “draga Tudor” cum rămâne ?
          E “drag” ori ba ??

        • tudor spune:

          Draga Varujan,
          stiu ca avut o cumpana si era o deciaie greu de luat, dar ti am mai spus: daca justitia este rea si abuziva, care sunteti persoane importante si in centrul atentiei publice, atunci cu amaratii pe care nu i stie nimeni, ce se intampla?
          Adica , voi de ce sa fiti protejati de o justitie proasta, iar noi – nu?
          Mai ales ca n ati facut nimic sa indreptati lucrurile; invocati “drepturile omului” si alte vrajeli, precum Tary, cand va ajunge cutitul la os.

          Apoi … cum sa se termine cercetarea daca una dintre persoanele importante din dosar nu a putut fi cercetata, nu?

          Nu va scotea nimeni din viata publica daca solicitati senatului sa voteze “pentru”, dimpotriva,

          In locul dv stiti ce faceam?
          Solicitam senatului sa ceara urmarirea penala apoi tineam un discurs in parlament prin care imi anuntam nevinovatia si demisia, precizand ca, dca procesul nu se termina pana la viitoarele alegeri, candidam din nou.
          Si acum ati fi venit pe cai mari.

          Sunt momente in viata cand trebuie sa supralicitam, daca basescu nu si dadea demisia din parlament, fiind evident vinovat (dupa parerea mea) era terminat ca om politic ,
          Dandu si demisia … ne a mai calarit mai bine de zece ani.

          • Shadow spune:

            @tudore spui prostii
            Omul de rand a gasit protectie doar la Tariceanu si nu la altii. Poate ai uitat tu de cazul rarinca, eu nu.
            In lege cercetarea penala nu este oprita de parlament deci nu au nevoie de “circul” de la tv cei de la dna. In realitate insa atat tovarasii procurori cat si tovarasa kovesi traiesc din circ si proprie incompetenta.

            PS. E o aberatie ce ai scris si despre basescu. Si-ai dat demisia din parlament dar nu l-a cercetat nimeni. Dupa ani de zile dna-ul lui morar a decis ca nu s-au creat pagube statului roman. Deci vasele maritate de basea cu 1 dolar tona era treaba absolut corecta. Unde sta sau statea “vinovatia lui”?

          • Tudor, repet, tu ești pe altă lume sau te prefaci. Nu puteam să vin pe niciun cal, mare sau ponei, pentru simplul motiv că cercetarea e tot acolo, ea nu s-a finalizat. Sigur că vouă v-ar conveni să plec acasă , dar asta nu inseamna ca și trebuie să fac asta. Referatul procurorului era plin de omisiuni, de neadevăruri și de lucruri contrafăcute. Adică eu să demonstrez adevărul în fata cui??? A cuiva care trebuie cu tot dinadinsul să mă acuze??? Am prezentat la ASenat o listă lungă de astfel de neadevăruri și omisiuni. Am vorbit la pereși. Tot așa aș fi vorbit și la Parchet. Un astfel de proces, cu apel cu tot, durează cel puțin cinci ani. Deci trei deja au trecut. Și cu cinci, cel puțin, face opt. Pe ce cai mai vin eu după aceea??? Repet, vorbim de două Romțnii diferite. In România ta argumentele nu conteaza, adevărul e o iluzie și legea nu trebuie respectată de procurori.

    • tudor spune:

      4
      cate aveau generalii eisenhower si marchall
      Dar cand i a dat prima stea era … general de justitie/ c’esti copil!!!

      Si, daca nu stii, prima stea de geral i s a dat lui ontanu in timpul guvernarii Tary ,,, :))))
      Parol!

      Intreba VV de ce sunt oamenii furiosi !???
      Ii spun eu: ca si au batut joc de orice in tara asta!

      • Mihail spune:

        Stiam cate stele are si ca este si ofiter de intendenta. Asta daca nu fac astia mișto de el.
        Cred ca-ti scapa un lucru, la care nu te-ai gândit.
        In momentul de cumpana a dl.senator, niste colegi, in Senat, au votat neinceperea urmaririi penale. Dupa momentul bisericesc.
        Ei bine, din clipa aceea dl. Vosganian a căpătat niste obligatii. Probabil, Oprea, in calitatea lui de sef de partid, a dat ordin. Poate armeanul s-a dus in prealabil si s-a caciulit.
        Stii cum este la noi.
        Bun, acum ii întoarce, cum poate, generalului instelat, favorul.
        Este doar opinia mea, presupunerile mele.

        Aici, asa ceva este imposibil. Respecta astia legea intr-un mod exagerat. Daca treci pe rosu, se opreste el, nu te clacsoneaza si te lasa sa treci. Iti si zambeste. In rest totul potrivit legii. Daca “lucrezi la negru” amenda 20 mii lire tu(lucratorul) si 20 mii lire angajatorul. Protectia muncii…este respectata in cel mai mic detaliu. Chiar daca stii, nu ai voie sa lucrezi pe un utilaj daca nu ai licenta. M-am urcat doar pe scaun, era oprit, stationa de ore bune…si imediat am fost întrebat daca am licdnta. Dupa care, caramba pe loc.

      • Cu ce mi-am bătut eu joc, Tudorică? Nu mai scrie după dictat.

        • tudor spune:

          Sunteti parte la mizeria si decaderea generala; oricum, mai mult decat noi, ceilalti.
          O sa va dau exemple banale:
          vinovatia nu trebuie sa fie neaparat directa; ca si n codul penal, exista vinovatie directa, dar si culpa, sunt autori, dar si complici sau instigatori.
          De pilda, tacerea este o forma de complicitate.
          Si acum exemple, banale:
          - ce atitudine publica, in calitate de parlamentar, ati luat . de pilda, in cazul inflatiei de doctorate luate in bataie de joc?
          - dar in cazul “generalilor” facuti la apelul bocancilor, in bataia de joc a mii de ofiteri de cariera si a armatei romane?

          Si pot continua… si fara dictare.

          Asta cu “dictarea” este n felul urmator:
          din 23 decembrie am citit tot ce tine de politica romaneasca, stransesem un pod de ziare, aveam primul numar si aproape toate ce au urmat in anii urmatori din tot ce aparea: romania libera, adevarul, zig zag, expres , expres magazin, baricada – l am cunoscut pe Eduard Tugui …
          cine dracu sa mi dicteze, daca eu sunt enciclopedie politica?
          Poate eu sa le dau indicatii politicienilor de astazi !!!

    • Iar spui tampenii. Unul care omoara direct e mai putin vinovat decat unul care nu omoara direct?

      • Mihail spune:

        Nu stiu…nu m-am gândit, n-am omorât pe nimeni si(important) nimeni din familie nu a murit decât pe cale naturala.
        Nu stiu cum sa cataloghez.

  10. George spune:

    Sincer dle Vosganian, ma faceti sa-mi fie rusine ca v-am votat pe vremea UFD-ului. Pe cine vreti sa prostiti cu driblingurile semantice din textul asta? Si un sfat daca imi permiteti: nu mai publicati pe internet, nu are rost, cine are un calculator si conexiune la internet, nu mai pune botul la vrajeli din-astea. Mai bine printati textul asta pe un hartiuta si o lipiti pe galeata sau pe kilu’ de zahar in campania ce vine.

    • George, nu așa se raspunde. Se raspunde cu argumente. Eu ți-am dat argumentul ca Tariceanu a fost trimis in judecata fara votul Senatului, deci nu are imunitate ca parlamentar. Ori POnta. Da-mi si tu argumentul tau ca parlamentarii au imunitate. Nu cred că ai votat UFD sau daca l-ai votat, pentru tine a trecut cam mult timp de-atunci.

      • tudor spune:

        Corect este “unii parlamentari au imunitate”.

        Argumentul cu hitler care a arestat opozitia este, oricum, tras de par!
        Il puteti invoca, eventual, pentu imunitatea tutoror parlamentarilor, dar nu pentru ministrii parlamentari.

        Il durea n briceag pe hitler de constitutie!

      • George spune:

        Argumente, da? Pai sa incerc: daca despre un neica nimeni Ion Popescu, un procuror crede ca a comis omor din culpa (oricat de absurda ar fi acuzatie raportat la ce s-a intamplat), acea acuzatie adusa impotriva lui Ion Popescu ajunge sa fie insusita sau respinsa de un judecator. Invariabil. Daca acel Popescu nu e chiar nime’n drum, ci un fost ministru, actualmente orice dar nu parlamentar, internive sau nu piedica presedintelui tarii. Daca Popescu e fost ministru si actual parlamentar intervine sau nu piedica parlamentului (am scris “intervine sau nu”, asa, de dragul simetriei, normal ca intervine, ca doar avem un parlament penal*). Aici jonglati dvs cu semantica. Ca vezi doamne, e imunitate de fost ministru, nu de parlamentar. Sa nu dezgropam securea razboaielor semantice si sa ne uitam la fapte: fapt e ca in situatia actuala, cand avem un presedinte ce nu pune piedici si cand avem un parlament penal*, cel ce are tratament preferential fata de mine si nu ajunge in fata instantei, e acea persoana ce are calitate de parlamentar. Faptul ca are calitate de fost ministru nu il ajuta. (E necesar, dar nu suficient. Ca sa scape, trebuie sa fie membru al fratiei, al haitei.) Cum vi s-ar parea daca legea ar spune ca inceperea urmaririi penale a unui fost ministru, actual condamant incarcerat, sa fie decisa prin vot de colegii de celula?!

        * – sa nu ma luati cu ‘ce-i asta cu ?’ Da, avem un parlament penal, in care rata infractorilor e mai mare decat rata infractionalitatii nationale. Nu vi se pare penibil? Un for de ‘elita’ sa fie mai infractor decat masa ce l-a emanat?

        Nu inteleg replica cu UFD. Da, am votat UFD, si de cand am votat eu UFD, peste noi toti a trecut aceeasi** perioada de timp. Dar sa stiti ca n-am irosit timpul asta, am invatat intre timp ca dreapta e cel mult un rau necesar, pacat ca partidul de stanga din Ro e mama penalilor, si astfel total nevotabil.

        ** – cum dvs cred ca sunteti un pic mai inalt decat mine, peste dvs a trecut un pic mai mult timp, cum ne-a invatat Einstein

        • George spune:

          din cauza tehnice (internet, html etc), __sa nu ma luati cu ‘ce-i asta cu ?’__ trebuie citit ca __sa nu ma luati cu ‘ce-i asta cu `parlament penal`?’__

        • Timpul nu a trecut la fel pentru toti. Tema aici e legata de asocierea dintre un ministru și omorul din culpă. Deși nu e o decizie politică, funcționează legea răspunderii ministeriale. Parlamentul e supus la tot felul de agresiuni, pornite din imperfectiuni legislative, de aceea arată așa. Dacă abuzul în serviciu și lobby-ul ar fi fost corect reglementate, două treimi din cazurile infracționale n-ar mai fi fost. Inclusiv aberațiile că trebuie să faci pușcărie dacă-ți angajezi rudele la biroul parlamentar.

      • George spune:

        Sau daca vreti sa ne comportam rabinic, s-o formulam cumva sa am si eu, si dvs dreptate: parlamentarii nu au imunitate, dar pot imuniza prin vaccinul anti-DNA pe care il au in trusa, pe unii colegi la ananghie. Asa e bine?

  11. Mihail spune:

    Domnul Vpsganian îmi explica calm si-ndetaliu cum dta treba cu votul din Senat si dezinformarea prostimii. Asta dupa ce, mai înainte, îmi trage-un șut in c*** si ma urecheste gospodareste.
    Totusi, cineva(in afara de Tudor) are o alta părere:

    http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-24-septembrie-2016/

  12. Adam Mares spune:

    În Tenerife e soare. Pe-aici trecu o furtună! :P

  13. Adam Mares spune:

    La Radio Erevan un ascultător intreabă:
    - Ce poate face un cetăţean de 57 de ani pentru a redeveni viril, puternic şi iubit de popor?
    Radio Erevan răspunde:
    - Nu se mai poate face nimic, domnule Iohannis!
    :P :P :P

    • Mihail spune:

      Toti au o mare problema. Cei din Romanica.
      Defapt, problema este doar in capul lor. Ala care a fost minet, iar colegii lui i-au cotonogit pe bucuresteni, a tot tinut sa anunte ce nu votează si…ce votează.
      De parca ar interesa pe cineva.
      Initial era îndrăgostit de “Tari”(cum îl dezmierda el), acum îl scuipa.

      Fiecare ci ce-l doare. In Romanica toti o ard cu alegerile, iar aici cu Craciunul. Toate magazinile s-au umplut cu ornamente de Crăciun, au apărut oferte pentru restaurante, hoteluri si vacante. Cea mai ieftina in Turcia, dupa care urmează Cipru. Australia este la vreo mie de pounds(10zile).
      A, n-am uitat, este si Halloween, este adevarat dar ocupa, in magazine cam 20% din Crăciun.

    • Kronstadt an der Graft spune:

      Sau poate ne previn că așa va fi ori c-am vrea, ori că n-am vrea. Da pe Băsescu l-au întrebat? Îmi aduc aminte că la o emisiune nu știu pe ce canal, Ponta a făcut niște remarci golănești la adresa matelotului, care era de față. Iar Băselu a mormait ceva de genul: nu scapă el de mine. Sună sinistru. Și Năstase l-a subestimat și uite ce-a ajuns.

  14. Mihail spune:

    Baselu asa este el, nu iarta.
    Pe vapor, daca spunea ceva, trebuia sa executi fără cartnire.
    Daca comentai, daca-l vorbeai de rau, atunci se putea intampla una din doua: fie te debarca in primul port, fie la întoarcere, dar si incondeiat bine la Securitate.
    Insa, tot la întoarcere, membrii echipajului lui, treceau prin Vama cu tot(blugi, Kent, cafea, aur, video).

    • Mihail spune:

      Uite, vezi, ce înseamnă ca sa tragi cruci fără masura si sa rasporni peste tine, in Parlament, vidanja cu mir ?

  15. Mihail spune:

    Nhttp://www.dcnews.ro/mobile/ioan-gyuri-pascu-replic-geniale-actuale-i-azi-la-izvorul-mure-ului-i-medicina_517044.html

  16. Mihail spune:

    A muuurit si Razvan Ungureanu. Ala cu fleica din vaca Kobe.

    • Mihail spune:

      1. Băsescu nu poate fi Presedinte in Moldova. Ii trebuie 5 ani ca sa locuiasca acolo. As spune legea.
      2. Altcineva, declara ca va candida pe listele PNL, ca va fi numit, chiar, Prim Ministru. Ca nu este adevărat ca ar fi certat cu KWI.

        • elenick spune:

          prostane,

          Antena 3 si Savaliuc sunt in campanie electorala pt PSD de cateva luni bune (fiind din totdeauna portavocea lui Ponta), asa ca ei isi fac meseria sa dea in ”concurenta”! dar tu ce motiv ai sa fii atat de bizon?
          aaa, da , am uitat: scrii de pe un telefon mobil ”dastept” care iti scrie singur ideile, cu greseli de gramatica si… tampite! :) :) :)

          • Mihail spune:

            Gresit, telefonul doar redactează uneori, bagand cuvintele memorate. Alea mai des folosite. De ce participa la creatie, dupa ce reguli, n-am reusit ca sa inteleg.
            ….Apoi, mai apar si greseli de tastare, ecranul de 5″ este prea mic ca sa pot verifica de fiecare data.
            Acum, ai priceput blonda mica si cu capul gol ?

            Sa revenim. Mi se rupe-n paispe cine vinde o idee. N-am crezut o iota ce scrie acolo. Nici nu am intentionat ca sa aduc aici gogomania aia, dar văzând tampenia ta, nu m-am mai putut abtine.
            Intelege si tu, asta chiar daca mobilarea intelectuala lasa mult de dorit, ca este o lege clara in Moldova, Baselu nu poate. Trebuie sa stea de cinci ani acolo.
            Sa zicem ca depaseste chestia asta, tot nu ar putea, acolo este o cu totul alta lume.
            Dupa ce stai acolo o saptamana, atunci când te întorci in tara, iubesti brusc Romania. Habar n-ai ce vorbesti.

    • Nu cred ca MRU are multa simpatie printre votanti.

    • tudor spune:

      E trasa de par …
      Basescu presedinte in Moldova … spanac!
      N apuca nici sa si depuna candidatura, n ai idee ce e acolo!

  17. Adam Mares spune:

    Consiliera lui VV o candida la parlamentare? Că cică-i și bogată, și celebră. :P :P :P

  18. Kronstadt an der Graft spune:

    Tare mi-e teamă că boala lui MRU se datorează unui picior bine plasat de dl Johannis. :)

  19. Mihail spune:

    Nimic despre agitatiunea din ALDE.

  20. elenick spune:

    ALDE pare prins intr-o ecuatie politica foarte complicata, cu multe necunoscute. Sa speram ca matematicianul Vosganian ii va da de capat si asta in timp util – inainte de alegeri, ca dupa…

    http://www.catavencii.ro/pe-centura-cu-viorel-si-daniel/

  21. elenick spune:

    Sa speram ca e asa cum spuneti dvs. Oricum Daniel Constantin asta nu mi-a inspirat niciodata incredere sau vreun nivel de competenta…. nici macar politica :( Nu inteleg cum un asa impostor a reusit tot timpul sa ramana pe val, undeva in zona centrala a deciziilor politice… Dar daca il comparam cu bunul sau prieten Victor Ponta, e cum zice proverbul: spune-mi cu cine esti prieten…