Programul lui Dacian Cioloș este o amenințare la adresa democrației

Echilibrul puterilor în stat este un principiu sacrosanct al democrației. Se pare, însă, că domnul Dacian Cioloș n-a auzit de el sau se preface că n-a auzit.

În preambulul și textul celor zece principii enunțate de domnul Cioloș nu se pomenește nimic de statul de drept. Această noțiune este, pentru domnia sa, neglijabilă într-o Românie care sărbătorește centenarul Marii Uniri.

În schimb, dânsul dorește, chiar din debutul programului său, o Justiție puternică. Eu credeam că prima însușire a Justiției este să fie corectă. Zeița Justiției poartă în mână o balanță, nu o ghioagă. Dar se pare că m-am înșelat. În România dorită de domnul Cioloș, Justiția trebuie să fie, în primul rând, puternică. Puternică era justiția și pe vremea Revoluției franceze, când descăpățâna pe cine dorea. Puternică a fost în orice regim dictatorial, căci fără o justiție puternică opozanții nu puteau fi puși cu botul pe labe. Nu asta dorim noi de la Justiție. Mi-aș fi dorit ca primul atribut pe care domnul Cioloș îl dorește pentru Justiția română să fie corectitudinea și asta să-i confere autoritate.

 

Mai credeam, în naivitatea mea de om care a stat la pușcărie pentru ca asta să se întâmple, că o democrație trebuie să aibă, în primul rând, un Parlament puternic. Această năzuință a instituirii autorității parlamentare este inexistentă pentru domnul Cioloș. Axul central al democrației, așa cum și-o imaginează dânsul, este justiția, nu Parlamentul. Parlamentul trebuie să respecte Justiția, ne spune d-l Cioloș, în mod corect. Dar nu spune nicăieri că și Justiția trebuie să respecte Parlamentul. Ideile lui Montesquieu țopăie într-un picior în jurul domniei sale.

 

Multe lucruri trebuie reformate, spune d-l Cioloș, începând chiar cu clasa politică. Numai Justiția nu. Despre reforma în Justiție axa Klaus Iohannis – Dacian Cioloș – PNL – USR nu suflă o vorbă. Dânșii nu se sinchisesc de faptul că autoritatea în materie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, socotește că, în ce privește numărul încălcărilor drepturilor omului în actele de justiție, suntem întrecuți în Europa numai de Rusia și Turcia. La o interpelare e care am depus-o în Parlament pe această temă, Guvernul n-a răspuns nimic. Justiția e perfectă, ea nu are nevoie de nicio reformă, chiar dacă deunăzi, de pildă, doi demnitari plimbați acum doi ani cu cătușe au fost declarați, în cele din urmă, nevinovați cu motivația că „fapta nu există”. Imperfecți sunt doar cei care se încumetă să nu facă apologia perfecțiunii ei.

 

O astfel de viziune nu are nicio legătură cu principiul separației și controlului reciproc al puterilor, pe care se bazează statul de drept. Disprețul față de Parlament, ploconirea lui în fața altor puteri ale statului constituie anticamera autoritarismului. Eu cred că, înainte de a scrie orice program de modernizare democratică a unei țări, potențialul autor trebuie întâi să meargă la bibliotecă și să citească textele fundamentale ale democrației. Silviu Brucan spunea că ne trebuie douăzeci de ani ca să învățăm ce e democrația. Noi, în vanitatea noastră, ne-am supărat atunci pe el, zicând că știm. Iată că au trecut douăzeci și mai bine de ani și, în loc să învățăm democrație, uităm și ce mai știam despre ea.

70 Responses to “Programul lui Dacian Cioloș este o amenințare la adresa democrației”

 1. Miruian Penalian spune:

  Da-te tataie cu mir si poate scapi de amenintare

 2. emi spune:

  Este un program extrem de populist, nici nu-mi vine să cred că un fost comisar european poate scrie un program după tipicul comunist. Nu doar Instituţia Parlamentului trebuie reformată ci şi Instituţia Justiţiei, Instituţia Preşedinţiei, Instituţia Guvernului, şi nu în ultimul rând, ar trebui reformate Serviciile.
  De media nici nu mai vorbesc, acolo pur şi simplu nu mai există oameni în cuvântul cărora să crezi. Toţi arată spre Acarul Păun, Parlamentul, pentru că vor să-şi instaleze obedienţii în spaţiul legislativ.
  Poate că Parlamentul ar trebui să predea lecţia democraţiei responsabile.

 3. tudor spune:

  Ciolos este un om corect, pregatit, cu expertiza in administratie si responsabil.

  Nu aveti caderea sa vorbiti despre statul de drept in conditiile cand voi sunteti primii care incalcati legea de fiecare data cand aveti interesul.
  V am dat un exemplu minor, la care ati respuns tipic unui politruc fsn adapat la ion ilieci iliescu:
  eu va intreb de ce ati votat numirea lui ilie sarbu la curtea de conturi in conditiile in care nu indeplinea conditiile legale si dv imi spuneti:
  a) esti platit
  b) esti acoperit
  c) cine te a invatat sa spui asta?

  Adica in viziunea dv tipic securistica, oricine pune o intrebare careia nu i puteti da un raspuns aplicat, nu gandeste cu mintea lui … etc.

  Chiar astazi, colegul dv de … valori democratice, unei reporterite care a intrebat nustiuce i a raspuns in acelasi mod : “inteleg ca sunteti in timpul serviciului si intrebati ce ati fost invatata…”

   • tudor spune:

    Basescu mananca cacat ca de obicei, de minim trei ori.
    1. ciolos a fost in guvernul tariceanu si apoi comisar european si n a intrat nici in pnl si nici in pdl, aratand astfel ca nu e disperat
    2. ce dovezi are ca asa a fost? daca era o problema trebuia sa o spuna atunci!
    3. “Jean Claude…” – sanki, sa arate ce se mai tragea el de bracinar cu maharii europei, cand el era un pacalici p acolo.

    ps: ala care a titrat stirea este si el un mancator de rahat si vad ca pui si tu botul:
    pai, daca lui ciolos stirea ca ar fi vrut sa intre in psd dar n a intrat ii poate distruge cariera, de astia de la alde care s oamenii de paie ai psd ului, ce sa mai zicem??

 4. elenick spune:

  @vv,

  Se pare ca viziunea dvs – privire dintr-o singura parte – nu este impartasita de oamenii simpli, destul de multi, carora aceasta Platforma le place, isi regasesc sperantele in ea si mai ales,par ca au incredere in cel care o prezinta. nu-i putin lucru…

  http://www.ziare.com/dacian-ciolos/premier/platforma-lui-ciolos-a-devenit-viral-si-petitia-are-succes-zeci-de-mii-de-oameni-au-semnat-o-1440227

 5. Kronstadt an der Graft spune:

  Dle senator, de mai multe ori ați reclamat faptul că vă bag în aceeași oală cu cei pe care îi acuz de abuzuri, de deturnări de fonduri publice sau de alte matrapazlâcuri. Dar constat că sunteți trup și suflet alături de parlamentarii acestui Parlamet pe care l-am numit al rușinii. Și l-am numit așa pentru că asta-i proiecția lui în sfera alegătorilor români.
  Un Parlament curat ar fi avut o atitudine tranșantă prin conducătorii săi de la primul caz de parlamentar bănuit că ar fi încălcat legea și ar fi luat o serie de măsuri drastice privind moralitatea membrilor săi. Ar fi cerut imperios retragerea tuturor reprezentanților partidelor care știau că ar fi făcut ilegalități în termen de…, iar după primele zece cazuri de parlamentari cercetați de Justiție și-ar fi depus cu toții demisia și ar fi cerut reluarea alegerilor parlamentare. N-au făcut-o. Și nu numai atât, s-au dat în spectacol cu refuzarea cererii organelor de Justiție de a continua cercetările în cazuri concrete. Nu continui, dar cu un asemenea Parlament clasa politică de la noi n-are cum să se mai scuze.
  Dl Barbu făcea compuneri despre periculozitatea muncii de politician. Probabil că se referea la faptul că politicienii care se țin de coțcăreli ilegale sunt la fel de nesiguri în fața Justiției ca orice cetățean, în schimb tentațiile sunt enorme. Poate. Dar întrebarea e cine i-a pus să se facă parlamentari? Ba încă ce ciorovăială e înainte de alegeri pentru un loc în zona eligibilă! Deci cum zicea Creangă, la plăcinte înainte la război înapoi.
  Văd că e o diferență de optică între noi alegătorii și parlamentari. Noi am vrea ca Justiția să fie puternică și corectă. Palamentarii ar vrea ce, o Justiție slabă și timorată care să răspundă obedient la reacțiile parlamentarilor? Cred că aici nu ne înțelegem. Și nici pe dumneavoastră nu vă înțeleg. Încă vă cred că sunteți nevinovat, dar la felul în care v-ați integrat în corul celor care cer punerea Justiției cu botul pe labe încep să devin ușor nesigur.

  • Emil Mihai spune:

   Care justitie dopmnu’ , pai eu stiam ca justitia e legata la ochi , nu ca leaga pe cine nu-i convine; pentru aceasta situatie insa -aveti dreptate , vinovati sunt politicienii!

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Dacă justiția leagă pe oricine vrea ea atunci înseamnă că noi plebeii suntem în mare pericol și trebuie iute-iute să ne căutăm niște politicieni care s-o pună la respect. Când ajung diriguitorii să țipe de spaimă ne-am ars. Nu pot să uit secvențele filmate la Sibiu la tărășenia cu ursulețul cel speriat. În viața mea n-am văzut polițist mai speriat decât cel care striga la oameni să plece din zonă. Păi cu asemenea protectori mulțumim frumos, ne descurcăm singuri.

    • Kronstadt an der Graft spune:

     Și încă o treabă, constat că unii în disperare de cauză preferă să arunce și copilul odată cu apa murdară din cadă. Urâtă chestie. O să ne aducem aminte cu tristețe de ceea ce a spus fiecare la greu. De exemplu eu n-o să-l iert în veci pe Iliescu de ceea ce a ordonat să facă minerii. Băsescu iară, are multe de explicat. Și așa mai departe. Creștinește e să ierți și să uiți. Iaca eu am o hibă, nu uit. Și ca mine mulți.

 6. Filip G spune:

  Maestre,parlamentul s-a decredibilizat el singur.
  1 Prin indivizii ce-l populara.
  2 Prin facilitatile ce-si votara.
  3 Prin imunitati nu pentru declaratii ci pentru fapte penale.
  Intreb si eu cum un parlament plin de inculpati si condamnati poate fi credibil.
  Unde in societate gasesti un patron care sa angajeze condamnati care si-au ispasit pedeapsa si nu 1-2……
  Problema e ca acei condamnati voteaza si initiaza lezi pentru noi astia care nu suntem certati cu legea.
  Deci lupii pusi paznici la stana.
  Cam cat de credibili sunt in ochii oilor?
  :D

 7. emi spune:

  Se pare ca si la aceste alegeri oferta vine de la Secu sau/si (?!?) de la Soros. Daca dispretuim oamenii care au dat masura valorii lor precum Tariceanu sau Vosganian pentru Alinute sau Clotilde, atunci ne meritam soarta de colonie…

  • tudor spune:

   Daca vorbesti de securitate nu crezi ca mult mai probabil sa fi avut legaturi cu ea aia mai … batranii?
   De vv nu cred, dar ….

   • emi spune:

    Vremurile nu s-au schimbat şi în mentalităţi, lupii tineri sunt educaţi in vechiul stil: de la Stat se fură cel mai uşor, pentru că nu se vede şi nu-l păzeşte nimeni. De fapt tocmai ei, cei de la Secu trebuiau să păzească, lupii paznici la oi.

 8. emi spune:

  :) :) :)
  http://cyd.ro/decizie-socanta-preotii-nu-vor-mai-cununa-fetele-care-nu-sunt-virgine/
  Sau altfel spus, daca nu esti virgina te costa 500 euro in plus ca sa te cununi religios. Si se mai mira ca le raman bisericile goale…

  • tudor spune:

   Dl tariceanu a imbatranit urat; dizgratios ….
   Probabil ca cercetarea unor ilegalitati posibil a fi fost comise de cei din preajma sa ii da fiori reci si procedeaza conform regulii “cea mai buna aparare este atacul”.

   Adica, guv tariceanu a impropietarit un off shore din cipru cu zeci de hectare in Baneasa si Snagov in contul unor drepturi inexistente ale lui prens Pol si primul ministru nu stia?
   Si, culmea coincidentei! in off shorul ala se regasesc fostii sai consilieri???

   pai, si daca n ar fi stiut nimic ar trebui sa si asume raspunderea sau, minim, sa ofere o explicatie publica …

   Si asa ma dau vv afara de pe blog,
   si bine mi pare, ca am mult de lucru :))))

   • emi spune:

    Dar ce te îngălbenişi aşa, că doar n-ar fi pus KI în fruntea PNL o persoană fără scheleţi prin dulap?!? Sau te-ai îndrăgostit de Alinuţa? :)

  • emi spune:

   Eu am un déjà vue: şi Elena Udrea a fost puţin arestată când a decis cineva că a fost preşedinte la PMP destul, să mai facă loc şi altuia care tocmai rămăsese fără ocupaţie…

 9. tudor spune:

  Cat despre acest Parlament … cartea recordurilor e mic copil: suntem singura tara din aceasta lume si din istorie in care infractorii dovediti de justitie (cu hotarari definitive) fac legi!!!
  Sunt mai mult de zece condamnati cu suspendare care…legifereaza, normal, nu?

  Nesimtitii!

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  ei na! xD

  http://vosganian.ro/?p=6250&cpage=1#comment-296827

  VarujanVosganian spune:

  noiembrie 4, 2015 la 10:16 pm

  Ciolos e OK, am fost coleg de Guvern cu el.

  sorin gyorgyfalvi spune:

  noiembrie 4, 2015 la 11:21 pm

  O fi ok pentru dumneavoastra, pentru mine nu e deloc ok.

  • elenick spune:

   si acum cum ti se mai pare, Sorine?

   am recitit toata pagina – ce de mai comentarii ”dastepte” pe blogul asta! :)

   si un p.s. ref la mine: ce am mai nimerit-o cu ”prognoza” de PM…Oracol, nu alta! :)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    :D

    da

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    :D

    daca mai faci o prognoza de=asta … chiar ca ne ia dracu cu totul, asa ca ai grija data viitoare!

    :D

    • Filip G spune:

     Filip G spune:
     octombrie 30, 2015 la 1:08 pm
     UNPR aflat in exteriorul PSD nu face pragul electoral.
     Crezi ca e o intamplare gestul lui Dragnea de a impinge UNPR inafara PSD?
     Partidele care nu fac pragul electoral,procente se vor duce inspre PSD si PNL.
     Atunci de ce sa resuscitezi partide ce nu pot face pragul electoral dar care racoleaza parlamentari si sunt umflate artificial ca pondere in parlament?
     :D

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Filip

      am zis si eu ca UNPR dispare, si am zis multe, dar chiar mi se pare ca mi-am pierdut timpul degeaba, pentru ca in tara asta se merge la vot complet aiurea! De condus conduce si va conduce si in viitor doar cine vrea sistemul!

  • Adam Mares spune:

   Eu aveam o problemă colosală: cum să procedez cu pupatul.
   :P :P :P

 11. Mihail spune:

  @ emi,

  tu mă suspectezi, oleaca, ca nu m-as descurca foarte bine cu una de varsta mea ? Ce-ai zice ca sa cercetam împreună, daca este ceva de capul meu, sau nu ?
  Asadar, tragi tu o fuga in insula, sau iau eu TGV-ul si vin pana la tine ?
  Acuma, se zice corect, Eurostar.
  …Ne punem amândoi pe cercetare. Eu trebuie sa verific musai, informatia cu picioarele tale.

  In rest, asa a fost sa fie, niciodată nu am întrebat, ales, dupa varsta. Ar trebui sa stii si tu ca bărbatul nu prea alege, el…ci domnita decide daca merge, sau nu mai departe.

 12. marius mateescu spune:

  Cum se fac banii…
  Fondul Proprietatea a vandut cu 0.21 lei peste 3 miliarde de actiuni Petrom.Investitori institutionali au cumparat peste trei miliarde de actiuni, 6% din Petrom. Pretul la inchidere azi la SNP este 0.229. S-a obtinul un profit potential de peste 60 de milioane de lei in cateva zile la o investitie de 600 de milioane de lei.Aceasta este piata de capital agreata de guvernul care sta sa numere banii de lumanari…

  • tudor spune:

   Ce are fondul proprietatea cu guvernul, ba, zabaucule?

   • marius mateescu spune:

    Vorbiti si scrieti conform educatiei dumneavoastra.Sunt sigur ca acest tip de exprimare caracterizeaza personalitatea dumneavoastra in cel mai adecvat sens. Va multumesc pentru aprecieri, de mult nu mi-a mai vorbit cineva atat de sincer, din adancul sufletului. Pot sa va spun ce legatura are guvernul cu fondul proprietatea. Actiunile Petrom au fost vandute in 2004 cu 0.239 lei . Ulterior, guvernul a incercat sa mai instraineze 10% din Petrom cu 0.37 de lei. Nu a reusit , i s-a oferit mult mai putin , in jur de 0.31 lei.Toata lumea plange dupa actiunile vandute, acum era un prilej de a recupera o parte din ce s-a instrainat, pe mai nimic, in urma un 12 ani. Daca nu era in stare, guvernul putea indemna populatia sa investeasca in Petrom, in loc sa stranga bani sa cumpere opera indelung disputata si discutata. Guvernul pierde, prin instarinarea tuturor activelor sale, posibilitatea de a investi in mod real, ramanand la discretia celor care investesc doar atunci cand au o cota de profit deosebita.Deplangem lipsa fondurilor pentru aparare, sanatate, educatie, infrastructura dar nu incercam sa facem rost de surse de venit, altele decat impozitele asupra producatorilor si consumatorilor interni. In urma cu 100 de ani, pentru forma de adresare folosita, v-as fi provocat la duel.Azi imi permit sa astept scuze, probabil inutil, adresandu-va rugamintea de a-mi ignora eventualele postari viitoare, care in nici un caz nu va vor fi adresate .

    • tudor spune:

     Daca te referi la duel adevarat, nicioproblema, rezolvam cumva.
     Stii de ce au scazut actiunile Petrom asa mult?
     Simplu, domnule duelgiu: fiindca patronii externalizeaza profitul real. De ce investeasca guvernul, in conditiile in care pretul acestora poate scade in continuare?
     Crezi cumva ca austriecii vor vinde pachetul de control?
     Nu!
     Si atunci?
     Ar fi trebuit bagati la puscarie toti aia care au votat legea prin care s a dat Petromul moca, dar nu vezi cum se acopera unii pe altii?
     Spun ei ca au imunitate pentru vot.
     Coect!
     Dar in conditiile in care votul este expresia unei opinii politice, dar daca acesta este determinat de interese contrare statului roman … la puscarie!
     Tot asa, ar trebui bagati la puscarie si cand voteaza chestii ilegale.

     In 28 de ani ce investitie a fost administrata foarte bine de statul roman, de banditii astia?
     Am dat aici exemplul Ungariei:
     MOL este proprietatea statului si este evaluata undeva la 20 mrd euro, iar noi am dat Petromul pe profitul pe 6 luni, cu reteaua de benzinarii, cu rafinariile, cu petrolul si buna parte din gaze.

     Vrei, adica, sa se cumpere cu bani de la populatie ca sa aiba astia ce pradui?

     VV n a fost in stare , in enspe mandate, sa faca un pod peste Arges, la Gradistea, si se mai lauda ca a fost mare ministru la economie si la finante.
     Prima cale ferata din Regat, facuta intre 1866 – 1869, adica in trei ani, este nefolosita si se degradeaza de 11 ani si 5 luni!
     Si e cale ferata strategica si internationala !

     Io zic sa te duelezi cu sancho panza, dle!

 13. Mihail spune:

  @tudor,

  las-o mai moale cu teoria, ca si tu la rândul tau, daca ti se spune ceva ce nu-ti convine, acuzi omul ca)i plătit de partidul de pestre drum, sau servicii.
  Dl. Vosganian, de ce ar face exceptie ?
  Problema este daca chiar crede tampeniile astea. Probabil ca-i place, tare mult, ca sa se victimizeze.
  Eu, nici nu-l mai iau in serios. Aaa, nici pe tine.

  • tudor spune:

   Daca nu esti platit, inseamna ca esti idiot, nu te supara!
   Adica sa mergi la munca in Anglia, la Londra, si n timpul liber sa stai pe blog … chestia e ca tu stai si n timpul zilei, iar din ce am auzit si eu in Anglia, daca ai job, nu merge deloc sa freci menta ca pe aici.

 14. marius mateescu spune:

  Din platforma ro100 a Excelentei sale Prim Ministrul Daniel Ciolos

  #4 Susțin o Românie în care fiecare muncește și este plătit cinstit
  Creșterea economică sănătoasă și nivelul de trai vor putea fi menținute numai dacă vom crea mai
  multe locuri de muncă. Creșterile de salarii, de pensii sunt posibile numai dacă există suficienți
  oameni care muncesc, care aduc valoare în economie. Crearea de noi locuri de muncă trebuie să fie
  obiectivul principal al guvernului, preocuparea permanentă a decidenților politici. Pentru aceasta
  avem nevoie de investitori, de capital autohton consolidat dar și de capital de peste hotare. Oamenii
  trebuie să-și găsească de muncă nu numai la București, în Cluj sau în Timiș, dar și în Botoșani, Vaslui
  sau Dolj.
  #

  • tudor spune:

   Imi place de tine ca i zici lui Ciolos Excelenta Sa!

   Sa ti traiasca cine ti e drag!
   Scuza ma, am copilarit la “Gura padurii”, era plin de magraoni :)))

 15. Mihail spune:

  …astazi am văzut, aici, ceva nemaivazut.
  Trebuie sa precizez, ca toata lumea din servicii, iti zambeste automat si te întreabă cum esti. In rest toti sunt labdispozitia ta, încearcă ca te satisfaca.
  Asadar, eram in autobuz(Aviva), afara ploua încontinuu de dimineata. Frig si mizerabil. Autobuzul nu opreste on statie decât daca apesi pe butonul soneriei.
  Un domn cu parul alb, înalt, apasa pe buton. In mana avea un fel de baston, scurt, alb.
  Coboară cu greutate. Soferul coboară cu el, apoi apasa pe buton ca semaforul sa se faca verde.
  Isi schimba culoarea, iar soferul îl traversează pe nevazator.
  Totul cu un zâmbet amabil pe fata, nimic fortat, in gestul lui.
  Nimeni din autobuz nu a comentat, sau a pretins ca se grabeste.

  • Mihail spune:

   subliez, afara ploua mărunt, rece, bătea vântul foarte tare. Soferul la camasa alba cu maneca scurta si cravata. Nu tânăr.

   • tudor spune:

    Ce pretentii sa ai, cand tu erai tzutzar ponta, bagabontu ala!???
    O mai stii p aia de a pus o presedinte la CNA?
    Aia care vorbea cu salariatii “sa moara mama, te fut?”
    Si acuma este in CNA, ia o caruta de bani si nu face nimic, ca n o mai lasa aialalti din Consiliu, decat trece si si ia banii.

    S a adunat mareata comisie de cultura din senat (inteleptii natiunii, de h!) s o dea afara, fiindca CNA ul este subordonat Parlamentului.
    Stii la ce consluzie au ajuns “senatorii: psd si alde alarnatorii lor?
    Ca nu exista procedura sa fie data afara!

    Ai mai pomenit undeva in lumea asta sa nu poti da pe cineva afara?
    Pana si presedintele chinei poate fi destituit, numai laura georgescu, NU!
    Da’ stii de ce?
    Ca nu vrea muschii lu ponta; si precum vrea muschii lu ponta , asa vrea si alde tariceanu , vosganian si restul …

    Pai daca presedintei cna ului i se accepta asa ceva, despre ce vorbim?

    bagabontu ala de ponta, cand era PM , il intreaba ce l recomanda pe unu de l a pus pe nusce functie.
    raspuns: “vocea si talentul!”

 16. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/ultimatum-pentru-tehnocratul-dacian-ciolos-psd-ordin-pentru-palatul-victoria_1158500.html
  Are PSD sange-n instalatie?
  Motiune de cenzura,frate.
  Guvernul Ciolos a fost votat si de PSD si sustinut tacit.
  Motiunea simpla a fost aratatul pisicii,Ciolos n-a pus botul.
  Face PSD mutarea urmatoare?
  Eu cred ca nu……….
  E a doua miscare gresita a PSD dupa chemarea lui Ciolos in parlament.
  Si uite asa PSD se bate singur…….. :D

 17. Adam Mares spune:

  Pentru ce a făcut Cioloș platforma asta?

  • marius mateescu spune:

   Un raspuns ar putea fi acesta.La alegeri este imbulzeala mare, se asteapta mult la coada, rezultatele sunt incerte. Cum la portile palatului Victoria nu sunt mii de aspiranti la postul de premier, este normal sa iei o platforma in brate si fara a fi participat la alegeri sa iti ridici mandatul de Prim Ministru de la Palatul Cotroceni. Nu vor fi prea multi cetateni indignati, ca doar nu preschimba carnetul de conducere auto, innoieste doar mandatul de Premier!

   • Filip G spune:

    Ciolos speculat toate slabiciunile PSD si a marcat.
    PSD la chemat in parlament,a fost un fel de scos la tabla,sa arate cetatenilor cine e elevul si cine e profesorul.Ciolos a venit cu lectia invatata.
    PSD nu are o propunere de premier anuntata,astail ajuta pe Ciolos sa lanseze ”platforma”,sa-si tina promisiunea si sa nu se inscrie intr-un partid politic.
    Graba cu care PNL a anuntat ca platforma e 100 % compatibila cu programul PNL,arata ca nici PNL nu are solutii viabile.
    Cei de la USR au fost mai echilibrati,sustin pe Ciolos dar trebuie discutat ,preluarea unor puncte din programul USR e esentiala.
    Motiunea simpla impotriva doamnei Pruna nu-si are sens dupa ce Ciolos a anuntat ca aceasta ramane in functie,aici Ciolos a marcat iarasi.
    PSD nu poate spune ca nu a sustinut guvernul Ciolos din moment ce la votat si nu a depus nicio motiune de cenzura,desi sustine ca e un guvern catastrofa.
    In cazul asta PSD e partas la dezastru,una zice si alta face…… :D

  • Mihail spune:

   Sa scoată petrol din Marea Neagra ! :P

   • Adam Mares spune:

    Așa mă gândeam și eu. Vrea să guverneze în continuare, dar fără a trece prin votul electoratului. E și asta o înțelegere originală a democrației. :P

    • Filip G spune:

     Ce vrei mai mult de atat?
     PNL si USR il sustin pe Ciolos.
     Apropos uite care-i sloganul USR :
     „Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine”

     • Adam Mares spune:

      De ce nu candidează? Îi este teamă că nu va fi votat și că USR sau chiar și PNL nu câștigă alegerile. Iar el probabil nu vrea să fie un simplu parlamentar, ci direct prim-ministru. Valabil și pentru alți tehnocrați, care vor direct miniștri.

     • Filip G spune:

      Omul a spus de la inceput ca e tehnocrat si asa ramane pana la finalul mandatului.
      Ce zici tu acum e identic cu ce face PSD
      Guvernul Ciolos e unul catastrofal,dar nu facem nimic sa-l dam jos.
      Daca PNL si USR merg in alegeri cu propunerea de premier Ciolos,e ca si cand ar candida.
      Multe voturi vor veni PRO CIOLOS si nu PNL ori USR…… :D

     • Adam Mares spune:

      Păi în politică nu vor, că e murdară, ei nu se coboară să stea de vorbă cu țața Leana și nea Ion. Ei vor să fie numiți.

 18. elenick spune:

  @VV,
  rapsund aici ironiei dvs – “asteptai de mult?”- la comentariul meu vis a vis de aparitia Platformei Ciolos.

  Da, astept de mult implicarea in politica “mare” a unui om cinstit, moral, dotat intelectual, profesionist de top in domeniul sau, cu expertiza europeana (cunoasterea birocratiei europene NU e un minus, ci poate fi un avantaj, in sensul ca stii cu cine vorbesti si ce ai de facut, in “termenii” lor) si determinat de o ambitie personala sa dovedeasca faptul ca “se poate” si in afara sistemului smenar, clientelar, bazat pe nonvaloare, ‘foame’ de avere, oportunism feroce, tupeu si obraznicie – caracteristici de baza ale sistemului politic actual. Practic in acest sistem sa fii corect, bun profesionist, animat de bune intentii, etc sunt “calitati” negative, “prezumtia” necesara si suficienta de a fi rejectat imediat, ca un corp strain.

  Eu cred ca politica de valoare, avangardista,de secol XXI, ce aduce imbunatatiri pentru intreaga societate, este facuta de persoane de cu totul alt calibru, “dotare” si interes decat marea masa de parveniti, smenari, “dusi cu capul” sau “rataciti” pe culoarele Parlamentului actual… (cu tot respectul pentru institutia Parlamentului, cam asta e realitatea, exceptiile confirma regula!) Din pacate nu prea avem ce alege din “oferta” politica a partidelor actuala; aceleasi “fete triste”, aceleasi minciuni si promisiuni neacoperite… suntem satui, a se slabi!

  Ce sa fac, atunci? aleg/prefer “incepatori” in ale politicii dar buni meseriasi in ceea ce fac/au facut si mai ales CURATI penal, neimplicati in mafiile potice omniprezente de la putere sau din “subterane”… ce e asa greu de inteles?
  NU am cum sa girez prin vot reprezentantii ACELEIASI clase politice prin partide – TOATE partidele- care de 26 de ani au adus (sau mentinut, cu mici corecturi de fatada) DEZASTRUL peste Romania.

  ACCEPTATI faptul ca EXISTA oameni care gandesca asa… poate va va fi mai usor de tinut un blog cum e acesta :)

 19. Mihail spune:

  @tudor,

  ai auzit prost.
  Realitatea este un pic diferita.
  1. eu nu sunt la Londra, ci exact la mijlocul distantei dintre Liverpool si Manchester.
  2. Se lucrează, dar si se sta, atunci când supervaizerii nu sunt. Cri mai mari lenesi sunt englezii. Polonezii sunt cei mai harnici, dupa care urmează romanii. Ungurii ard gazul, se fac ca lucrează.
  3. Pe internet intru doar seara, nu uita, este o diferenta de doua ore. Acum, sunt la job, dar sunt in pauza. Lucrez pentru o companie uriasa(Plastic Omnium), aici pauza o ei când vrei tu. Sigur, nu saramim peste cal. Este ultima lor fabrica, din cela 120. A fost finalizata in 2016. Este farmacie.
  4. Nu pot sa-ti conform, sau nu, ca sunt idiot. Însă, dupa criteriile tale, daca nu gandesc similar cu tine, pot fi oricum.

  • Mihail spune:

   aia cu “frecatul mentei” este tare la englezi. Când nu-i vede nimeni, n-au ei atata menta. Toti de aici ne întrebăm de unde le vin banii, cine munceste ?
   Probabil ca răspunsul este, cei 3,5 milioane de “vizitatori”
   Sunt munci pe care nu vor sa le faca, spunând ca banii sunt putini. Pe de alta parte, patronatul nu este dispus sa plătească mai mult de 7.20£/h-9.5£/h. Prima cifra fiind minimul pe economie.
   Presupun ca si economia Angliei, încearcă cumva ca sa reziste chinezilor.

   Aici, daca nu ai cont la banca, o adresa, NINO, nu existi. Acum le am pe toate. Am, in sfarsit si internet pe numele meu. Asadar, poti si tu, dar si armeanul, verifica IP-ul. Este pe Tree.co.uk.
   Simplu.
   Sa va vad, acum, daca mai sustineti amandoi, tampenia aia ca ori sunt mai multi, ori ca ma plateste nu stiu cine.
   PS: cu masona am o mare problema. Nu ma pot deprinde cu circulatia pe partea ailalta.

 20. Filip G spune:

  Monument de prostie Cristiana Anghel.
  Dupa ce spune ca e instabila.Nu o interesaza programul ALDE deoarece nu a fost consultata pe capitolul invatamant
  Zice ca unii zic despre ea ca e pe lista,altii zic ca nu.
  Dar daca nu o sa fie sunt destule partide care o vor……… :D
  Sa mai spuna cineva ca ALDE nu e un partid de oportunisti si traseisti.
  Si cat de mult o apara aici pe blog VV.
  Daca vreti sa radeti copios dati acum pe Realitatea TV…… :D

   • tudor spune:

    Cine da lecti despre statul de drept, un domn care face parte dintr un cartel care silueieste cotidian legislatia romaneasca?
    Si care, prin populismul extrem si iresponsabilitatea fata de viitorul tarii si a dat mana inclusiv la subminarea sistemului de pensii?
    http://www.comisarul.ro/articol/romania-lor/acest-sclav-al-sistemului-va-lua-o-pen_852756.html

    Anual, cateva mii de persoane vor iesi cu pensii peste 10000 lei/luna, chiar ieri am vorbit cu un amic care a iesit cu pensie mai mare cu 15% decat ultimul salariu.
    N are decat 8200 lei pensie, modest.

    Habar n au domnii astia ce voteaza!
    Eu i am spus lui vv ca dupa legea asta de rahat de pilda, plutonierii care se pensioneaza acum vor avea pensii mai mari decat coloneii pennsionati acum doi ani.
    L a durut undeva, ce s banii lui!???
    Platesc prostii care stau la cozi, nu?

    Se supara cand ii spun ca a nenorocit romania, de mana cu baietii buni ….

  • tudor spune:

   Nu te stiam asa securista :)))
   Insinua Mihail una alta, da’ nu l credeam.

   • emi spune:

    Da’ ce te supără aşa tare adevărul?!?
    Sau credeai că dosarul caltaboşul chiar era despre corupţie?!?
    Eu când aflu ceva pun şi biografia, tu de unde le scoţi, apropo de securism?!?

    • tudor spune:

     Prezinti ca adevarate niste dari cu parerea, ponegrind astfel imaginea unui om muncitor, responsabil si de buna credinta.

     Te afli in acea tabara politica nevoita, pentru a supravietui, sa apeleze la populisme, demagogie, minciuni, calomnii.
     Inclusiv idolul tau, VV, face parte din aceasta echipa care a preluat fix practicile comunisto securiste din ’90.

     Exact ca in acea lege a lui murphy, fiecare politician progresist evolueaza pana cand ajunge …. retrograd.
     Aisderea, tzutzerii lor.

     • emi spune:

      Nu poate fi minciună că sunt din acelaşi sat iar restul se vede cu ochiul liber. Întotdeauna există un beneficiar al unei întâmplări ciudate, şi după dosarul caltaboşul a existat un singur câştigător.

    • emi spune:

     Scuze, bibliografia, încep să uit cuvintele…
     Mare noroc cu blogul ăsta!!!