Dacă argumentele de factură creștină nu au relevanță în definirea familiei ca fiind unirea dintre un bărbat și o femeie, ce fel de argumente pot fi invocate atunci față de cineva care ar dori legalizarea poligamiei?

66 Responses to “Dacă argumentele de factură creștină nu au relevanță în definirea familiei ca fiind unirea dintre un bărbat și o femeie, ce fel de argumente pot fi invocate atunci față de cineva care ar dori legalizarea poligamiei?”

 1. Filip G spune:

  http://www.dcnews.ro/se-cere-legalizarea-incestului-i-a-necrofiliei_520175.html
  O lume nebuna,nebuna,nebuna!
  O natiune care nu are valori si principii,nu exista .

 2. Alzara Sibiu spune:

  Sau a poliandriei ! Bun clenciul! Am murit de râs !
  Serios vorbind ,nu religia coondiţionează legile decât în teocraţii ; pe români cel mai mult i – ar durea ( pe drept cuvânt ) interdicţia divorţului şi a avortuluiv!
  Altfel e simplu : cetăţenii apreciază în majoritate naturalul ,fără să excludădin societateopusul .
  Am râs bine de argument…

  • Sigur ca nu religia este argumentul legal. Dar exat cu argumentele pentru legalizarea casatoriei intre doi barbati, putem cere si casatoria intre trei barbati, intre un barbat și ai multe femei, intre o femeie și mai multi barbati etc.etc.

 3. Victoria spune:

  Strict vorbind despre Iudeo-Creshtinism si Biblie, poligamia nu a fost abolita in nici un text din Vechiul Testament, deci din Religia Mozaica:
  Regele David a avut 6 neveste si multe concubine in
  2 Samuel 5:13 si in 1 Cronici 3:1-9 si in 1 Cronici 14:3// iar regele Solomon a avut 700 de neveste si 300 de concubine in 1 Regi 11:3.
  …………..
  Nu cunosc text din Noul Testament unde se spune explicit ca nu e permisa poligamia. Daca shtie cineva, rog sa mentzioneze unde e scris in Biblie.
  Si cand s-au dat legi in societatzile moderne, in Israel si tzarile cu majoritatzi Creshtine, declarand ilegala poligamia?

 4. Mihail spune:

  Nu, argumentele de factura crestina trebuie invocate, doar ca cele de origine ortodoxa suna prafuit, din alt secol.
  Apoi, de ce trebuie neaparat modificata constitutia (in acest sens), de cevtrebuies recunoscute casatoriile gay, incheiate intr-o alta tara ?
  ….Daca suntem obligati ca sa recunoastem o casatorie “nepotrivita” atunci n-au decat ca sa modifice Constitutia. Atunci, trebuie.
  Poporul roman este traditionalist, nu nevpoate obliga nimeni cacsa aplicam urmarile unei legi dintr-o alta tara.
  Este, cumva, ca si in cazul masinilor cu volanul pe dreapta care au invadat Romania.
  …Am locuit doua luni impreuna cu un gay. Pana când nu a aparut iubitul(iubita) totul era aproape normal. Dupa aceea, situatia s-a schimbat brusc. Nu vrea sa povestesc, insa credeti-ma nici nu vreti sa stiti, nici nu este bine ca acestia sa se poata casatori. Au iesit din acea discretie fireasca, autoimpusa.

 5. Kronstadt an der Graft spune:

  VV
  Neapărat țin să precizez. Nu vă contest priceperea în politică, mai ales ca ministru în sfera finanțelor și ale economiei în general, dar alegerea ALDE ca vehicul politic mi se pare nu foarte inspirată. Dl Tăriceanu a fost un bun primministru într-o perioadă când intrau în țară și bani de la românii de afară și investiții străine. Numai că astăzi a ajuns în rolul unui copreședinte (nici măcar președinte) de partid de divizia a doua acreditat pe lângă PSD. Chiar dacă încearcă să-și umfle importanța prin piața politică, șansa de a trece de 5% e destul de firavă, ce să ajungă pe locul trei. Și asta în timp ce liberalii sunt în cădere liberă, cu o conducere incapabilă să oprească picajul (par că nici nu vor acest lucru).
  Dragnea și el se screme să facă pârtie partidului, dar cu gogonele politice de tipul tăiem tot dar mai lăsăm pe ici pe colo prin punctele esențiale, curat Caragiale, și cu bălăcăreli în dreapta și în stânga pe principiul îi trag mai jos ca mine că poate alegătorul mușcă, nu văd ce-ar mai putea face. Noroc cu rețeaua moștenită de la moși, cred că înțelegeți aluzia la Iliescu, că-i singura resursă sigură de voturi.
  Băsescu ar vrea el multe dar cu minciuni ne-a mai păcălit și altădată, așa că toată lumea cât de cât informată știe că are nasul roșu nu numai de la whisky.
  În concluzie ar fi bine să vă gândiți la o retragere onorabilă, eventual după alegeri. Nu merită, părerea mea, să mai stați pe o scenă cu cabotini și actori de duzină. Vedem că vin mânjii ăștia din urmă fără complexe și cu CV-uri doldora de realizări, care pot mătura pe jos cu cotoii politici bătrâni, smotociți și plini de smântână pe mustăți, de pe scena politică actuală.

  • Mihail spune:

   Deacord cu tine, doar ca ar trebui sa se retraga inainte devalegeri. Dupa e vacs !
   Insa, sa nu ne facem iluzii, armeanul s-a obisnuit cu patru salarii, cu foncţia si onorurile de senator, cu cardul de femei proaste, care-l sorb din ochisori.
   Mai mult, nu sesizeaza caveste expirat, ca , vorba ta, vin tare din urma cotoii tineri.
   Habar n-are ce inseamna tavalugul asta. Nu mai tine cu vrajeala.
   Bine, o sa vada !

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Apropo Mihail, ne povesteai de Transilvania-Ungaria. Cred că ai auzit că udemeriștii au copt iar o miștocăreală la adresa românilor? Au făcut niște panouri mari cu sloganul Salvăm Clujul de București. Când ai noștri i-au luat din scurt au dat-o cotită, că vor să zică că vor ca banii din provincie să nu mai meargă la București. Eroare! Îi știu cum gândesc. Au făcut-o la mișto pentru alegătorii maghiari. Politica lor e cu ochii la Budapesta. Dar cum ai noștri se uită după ce frizură și-a tras madam Udrea în loc să sară cu parul la hotare, asta fac și nu le e jenă. Dacă mai stăm mult cu limba în gură în timp ce maghiarii se laudă că vor Ardealul, s-ar putea să-l obțină. Vezi cu câtă sârguință apără Orban puritatea neamului unguresc! Ai noștri sunt în stare să ne vândă cui o da mai mult, da-s patrioți nevoie mare.

   • Uite, postarea asta m-a hotarat să incep să te scot de pe blog. E de o răutate inutilă și nu are rost să t4 mai las, pe gratis, să-ți popularizezi tâmpeniile. Așa că ăsta a fost ultimul tău mesaj. Nu sunt impotriva libertății de opinie. Sunt împotriva calomniilor. Tu crezi că stau în politică pentru a lua patru salarii, nu știu de unde vin astea. Ignori absolut tot ce am făcut. Susții că la 58 de ani sunt terminat și că singurul meu scop e să mă grozăvesc cu titlul de parlamentar în fața femeilor proaste. Atunci, după părerea mea, nu ai de ce să te cobori să dialoghezi cu un astfel de om cum sunt eu. Te scutesc. Te salvez de o asemenea corvoadă și, de acum înainte, te șterg.

    • Filip G spune:

     Cand stergeti o postare,stergeti doar comtinutul si va semnati (text sters de VV).Altfel o ia razna blogul.Apar aiurea postarile

    • marius mateescu spune:

     Ati luat o decizie inteleapta, multe din postarile celui in discutie m-au facut sa evit sa mai accesez blogul dumneavoastra.Poate mai aud si altii.Limbajul trivial si jignirile aruncate la intamplare nu sunt usor de digerat, mai ales ca presupun ca ajungi la acest blog pentru ca impartasesti convingerile celui care il detine. Este la fel cum, invitat sau neinvitat, intri in casa unui om si arunci gunoiul tau in sufrageria lui.

  • In principiu ai dreptate. Mie prezenta in politica nu prea imi face servicii de imagine. Dar eu te intreb: de ce imi ceri mie sa ma retrag și nu cabotinilor? Adica e mai bine sa se retraga cei care mai pot salva ceva ca sa fim siguri ca se duce dracului tot…

  • Shadow spune:

   @Kron
   tariceanu a fost bun prim ministru pt ca a atras investitii straine si nu s-a opus acestor investitii precum au procedat pdlistii(vezi platforma nokia, ericsson etc pe care ministrul de resort pdl-ist nu dorea sa o dezvolte).
   intrarea Romaniei in UE nesuntata de catre Tariceanu in ciuda atacurilor continue basesciene a facut ca un numar mare de romani sa poata pleca afara sa-si gaseasca de lucru si deci sa poata sa trimita bani in tara.
   Numarul de contribuabili persoane fizice la ora aceea era de cinci milioane si ceva din 9.5 milioane populatie activa. O parte din populatia activa care nu-si gasea loc de munca in tara a plecat sa lucreze afara.

   Azi numarul contribuabililor persoane fizice e pe la 4 milioane iar la capitolul persoane juridice este de plans. O parte importanta din romanii plecati atunci din tara si-au tras familiile dupa ei. Fluxul de bani de “sustinere” a scazut notabil.

   Aia cu “divizia a doua” psd e simpla manipulare. Ceea ce conteaza este ce a facut fiecare cand a ocupat postul si cat din Romania a beneficiat dupa.

   Posibilitatea de a ajunge la 5% din electorat pt ALDE este legata de amestecul serviciilor in viata politica a tarii mai ales la alegeri.
   Eu nu vad de ce dl Vosganian ar trebui sa iasa din ALDE. Mai degraba ii cereti “baronului munchhausen” sa-si dea demisia dintr-un post care reprezinta o palarie prea mare pt el. Pardon ciolos a decretat ca este un foarte fun presedinte deci “daca e ordin cu placere” in buna traditie neocomunista.

 6. emi spune:

  “De ce femeia are un rol deosebit în familie
  Semnificația ezoterică a influenței feminine asupra sorții lumii înconjurătoare este foarte vastă: femeia este principala ocrotitoare, vindecătoare și inițiatoare. Aflându-se în variate ipostaze în diferite perioade ale existenței umane, femeia este înzestrată în mod natural cu calitățile, care anume acum sunt foarte importante și necesare.
  Gândirea creativă a femeii este cu mult mai puternică decât cea masculină. De aceea, capacitatea ei de a influența destinul este foarte mare: atât pe al ei, cât și pe al soțului său…
  Când femeia se simte satisfăcută și fericită în relația sa, bărbatul ei începe să aibă noroc, în fața lui se deschid toate ușile și succesul începe să-l urmeze peste tot. Toate acestea se întâmplă, pentru că având sufletul mulțumit și fericit, prin gândirea sa creativă, femeia își binecuvântează soțul spre succes și atrage în viața lui evenimente binefăcătoare.
  Prin intermediul femeii spre bărbat se îndreaptă fie un flux de bunătate, noroc și prosperitate, fie unul de forțe distrugătoare…
  Femeia este foarte strâns conectată cu sferele sensibile, cu lumea energiilor. De aceea, gândurile ei și starea ei emoțională, care creează planul fizic, se realizează mai rapid. Dacă soția nu este mulțumită de viața ei familială și de soțul său, lui îi va fi mai dificil să se realizeze și să aibă succes…
  De ce bărbații înțelepți nu economisesc, când vine vorba de cadouri pentru femeile lor? De ce ei încearcă să le izoleze de orice muncă neplăcută și să le înconjoare doar cu impresii plăcute? Pentru că acești bărbați știu că o femeie mulțumită este izvorul prosperității și fericirii familiale.”
  http://perfectmedia.tv/de-ce-femeia-un-rol-deosebit-familie/
  :) :) :)
  Este clar ca dumneavoastra VV, aveti mare grija de doamna Mihaela…

  • emi spune:

   Cine a scris “de ce femeia are un rol deosebit in familie” este clar mana de femeie un pic prea orgolioasa, nu pentru ca nu ar adevarat, ci pentru ca si reciproca este valabila.
   In familie partenerii se armonizeaza, nu poate exista echilibru daca doar unul este multumit, atrag fluxul de energii rezonante cu starile lor emotionale armonizate.

 7. emil mihai spune:

  “Schimb de Ioni neproductiv între ALDE și PSD. Domnul Ion+ Martin, un fel de cation al PNL cu înveliș electronic de PSD (configurație stabilă pe ultimul strat) a fost cedat la ALDE în vederea unei candidaturi la Senat. Mutarea cică ar fi opera strategului Alfa din PSD, nea Marinică Neacșu, care a mutat cu nebunul în diagonală în speranța unui șah-mat la PNL, partid pe care nea Cation Martin l-ar fi remorcat cu brio la PSD și l-ar fi însămânțat cu fani ai socialismului de rit teleormănean. Treaba mai nasoală cu nea Martin e că deși pare pozitiv, nu prea cedează electroni de pe ultimul strat. La schimb liberalii au transferat un ion negativ rău, respectiv Ion–escu Aurelian. Aurelian este mai de grabă un electron tembel care a migrat haotic în banda de energie PNL-ALDE-PSD în căutarea unui ciolănaș bugetar cu pensie inclusă. Din punct de vedere al sarcinii băiatul este negativ rău de tot. Noroc cu mintea puțină a Aaaaahlinei Gorghiu care l-a cumpărat la preț redus de la second hand pe ideea că arată ca nou. Țeapă mare!””

 8. Filip G spune:

  http://olt-alert.ro/2016/10/28/continua-revolta-in-psd-un-baron-local-a-trecut-peste-liviu-dragnea-si-si-a-depus-candidaturavideo/
  Privesc cu amuzament jocul politic facut in Gorj.
  Dragnea nu a miscat un deget sa stinga conflictul.Si totusi care-i miza politica care sa-l ajute pe Dragnea?
  Pai daca primarii PSD din Gorj merg cu Calinoiu,Ponta cu ce ramane?
  E polita platita de Dragnea pentru jocul facut de Ponta cu PRU. :D
  Ponta e pe primul loc la deputati in Gorj,dar poate sa nu intre in parlament.:D

 9. Kronstadt an der Graft spune:

  Oameni buni, Dragnea este de-a dreptul scandalos! Auziți ce gândire are! Că dacă o persoană fură ceva, Johannis vrea condamnarea ei la moarte. Cum s-ar zice ce dacă fură cineva acolo, una-alta? Ce mare scofală?
  Omului ăstuia îi lipsesc ori părinții, ori cei șapte ani de-acasă. Sau așa l-au învățat ai lui, că furtul merge între niște limite, depinde ce furi. Mă uit cu groază că nu-l trage nimeni de mânecă să-i șoptească la ureche că ar fi timpul să se retragă din lumina reflectoarelor. Deci sloganul cine fură azi un ou mâine fură un bou e de bine, e dovadă de perfecționism. Halal!

 10. emi spune:

  “Asta nu înseamnă, însă, că toţi bărbaţii sunt predispuşi la infidelitate. Cercetările recente arată că bărbaţii se situează pe un spectru larg, de la poligamie totală la monogamie totală. O genă care codifică un receptor al vasopresinei (hormon cu acţiune vasoconstrictoare şi antidiuretică secretat de hipofiza posterioară) ar putea fi cheia acestei variaţii. Când cercetătorii au inserat această genă în creierul unui şoarece de câmp, acest animal promiscuu a devenit monogam. Masculii care aveau o versiune mai lungă a acestei gene receptor petreceau mai mult timp cu puii lor şi prezentau o preferinţă mai mare pentru partenerele lor, chiar şi atunci când li s-a oferit şansa unei cuplări cu o femelă tânără şi fertilă. Astfel, monogamia masculină pare a fi, cel puţin parţial, prestabilită de genele pe care fiecare individ le-a moştenit.”
  http://www.descopera.ro/cultura/8274894-monogamia-umana-stare-naturala-sau-constructie-culturala

  • emi spune:

   Homosexualitatea a fost incurajata in societatile umane militarizate:
   http://www.descopera.ro/cultura/2851087-homosexualitatea-in-lumea-antica

   • emi spune:

    ” Aşadar, modelul „o femeie + un bărbat” este departe de a fi universal, deşi pare a fi direcţia spre care tinde, la ora actuală, societatea globală. Între timp, variaţii ale modelului răsar ici-colo prin lume, ca rămăşiţe ale unor tradiţii ancestrale sau ca dezvoltări noi ale concepţiiilor privind stilul de viaţă.”
    http://www.descopera.ro/cultura/10151392-casatorie-o-femeie-un-barbat

    Se pare ca acest model, familia formata dintr-un barbat si o femeie, este cel mai rezistent in timp pentru ca are avantajul de a putea sustine si transmite generatiei urmatoare tot ceea ce au cei doi parteneri, genetic, economic, spiritual.

    • Kronstadt an der Graft spune:

     Apropo de direcția spre care se îndreaptă societatea globală, tare îmi pare că este matriarhatul. Femeia și-a cam păstrat toate atuurile funcționale, pe când bărbatul a cam început să-și piardă din importanță, în familie cel puțin. Sunt din ce în ce mai multe femei singure cu copil, care mai fac și performanță și din ce în ce mai mulți bărbați singuri și atât.

     • emi spune:

      Eu personal am ales solitudinea pentru ca toti barbatii pe care i-am cunoscut aveau pretentii sodomice si gomorice. Ce-si fac barbatii cu pretentiile lor nu este alegerea mea.

     • In Romania numarul familiilor care fac copiii fara sa se casatoreasca este tot mai mare.

     • emi spune:

      Un barbat tip Adam Mares mi-ar reprosa/mi-a reprosat si aici, ca nu (pot sa) il iubesc suficient, un barbat tip Mihail m-ar acuza/m-a acuzat deja, ca as fi frigida, un Filip G. ca sunt usuratica, de fapt asta recunosc dumnealor in “oglinda”.
      Apropo, sustinatorul casatoriei homosexualilor de azi, AM, ma certa candva, ca am indraznit sa fac un copil in afara familiei traditionale. Atunci il credeam conservator, azi pare ca si-a schimbat radical sistemul de valori.
      Poate ca si eu platesc greseli facute in alte vieti, poate si eu mi-am obligat partenerul/partenera sa faca chestii care nu ii placeau si de aceea intalnesc acum oameni asemeni mie in trecut…

     • Adam Mares spune:

      Nu, Emi, n-am fost și nu sunt conservator. Mi-e milă de un copil fără tată, atâta tot. Tuturor vă e teamă că niște homosexuali ar strica un copil, dar n-am văzut pe niciunul să se gândească la un copil fără un părinte sau fără amândoi, eventual lăsați pe la case de copii unde sunt violați de mici, și fete și băieței. Nu, pe voi vă înspăimântă un drob de sare ipotetic.
      Dincolo de orice, eu sunt uman. Și nu cer niciodată, nimănui, mai mult decât ofer.Din păcate, am întâlnit mai ales oameni fățarnici și care așteaptă doar să primească.

     • Adam Mares spune:

      Copilul tău are o linie în locul tatălui. Nu e un bărbat de care tu te-ai fi despărțit, dar pe care el putea să-l cunoască, să știe cine este, să-l vadă. Nu, tatăl său e un vid.

     • emi spune:

      Eu nu am avut o linie, un vid, am avut un model alcoolic care m-a invinetit de nenumarate ori, drept urmare am facut operatie de exostoza pe femur la 16 ani.
      Am jurat ca fiul/fiica mea va creste in liniste si siguranta.

      Plangi orfanii molestati prin orfelinate, dar cei care ii molesteaza nu sunt cumva pedofili sau homosexuali?!?

     • Adam Mares spune:

      Nu neapărat, Emi. Sunt doar brute. Copii lăsați de capul lor care trăiesc ca-n junglă, umilindu-i și supunându-i pe cei mai mici și mai slabi. Cum se întâmplă și prin închisori.
      Altfel, nu înțeleg de ce prezumi în orice homosexual (care ar înfia sau nu un copil) un pedofil. Oare de tați hetero care-și violează propriii copii sau copiii adoptați n-ai auzit? Crezi că nu există dereglați psihic hetero, care bat, violează și ucid?
      Vezi, tu însăți spui că ai avut un tată de doi bani și nu era gay.

     • Adam Mares spune:

      Da, liniște și siguranță, dar fără tată, din cauza ta, pentru că așa ai decis tu. Că ai vrut tu să-ți faci un copil. Nu a contat pentru tine faptul că pe el l-ar afecta vidul ăla. Nu, tu să fii fericită că ai un copil. Tu nici nu-ți realizezi egoismul, așa că discuția asta n-are niciun rost.

     • Adam Mares spune:

      Sunt curios ce-ai fi făcut dacă se întâmpla să naști un copil homosexual.

     • emi spune:

      Exact, inchisorile demonstreaza cel mai elocvent ca intr-un mediu homo, toata lumea devine homo, indiferent de orientarea avuta initial.

     • emi spune:

      Am oferit unui suflet oportunitatea de a se intrupa, nu l-am obligat, el m-a ales, eu doar l-am primit cu bratele deschise si l-am ocrotit cat m-a dus mintea.
      Ca a fost bine sau rau nu tu poti decide, ci doar el.

     • Adam Mares spune:

      Adică ăia din închisoare sunt sau devin toți homo? Nu, Emi. Nu înțelegi nimic din lumea asta.

     • Adam Mares spune:

      Și n-ai răspuns la întrebarea ce făceai dacă aveai un copil homosexual.

     • Adam Mares spune:

      Te-a ales pe naiba. L-ai procreat cu Sfântul Duh?

     • emi spune:

      Toti avem in noi si feminin si masculin, si yin si yang, concentratia difera si alegerile de pe drumul vietii. Mi s-a propus in Italia sa fie luat si “ocrotit” de un “tata spiritual” care sa-l “faca om”. Am avut si oportunitatea sa il lansez in lumea modei, ambele “oportunitati” presupuneau evident sa devina macar bisexual daca nu homo, el a spus ca prefera sa invete.
      Daca ar fi avut aceasta atractie din ADN, sau daca o are si nu si-a descoperit-o inca, tot fiul meu ramane, si il voi iubi si sustine la fel ca si pana acum. Asta nu inseamna ca o casatorie il va face mai fericit decat un parteneriat, sau ca trebuie sa sfideze societatea si religia cerand drepturi cu care majoritatea democratica nu este de acord.
      Si pana la urma chiar daca se vor legaliza casatoriile gay pierderea va fi a acestora, exchibitionistii care ii fac sa para mai multi ii vor parasi daca intra in legalitate, si vor ramane ceeace au fost intotdeauna: persoane care nu se pot accepta din interior si cer acceptarea din exterior.

     • emi spune:

      Am folosit metode de contraceptie care nu au functionat, asa a dorit partenerul meu, deci pot considera copilul un dar de la Sfantul Duh.
      Din moment ce tatal a rupt-o la fuga cand a auzit de copil, nu vad de ce trebuie sa ma simt eu vinovata…

     • Adam Mares spune:

      Eu m-aș bucura dacă aș fi în locul tău. În felul ăsta, poate măcar o parte dintre homosexualii activi care obligă femeile să facă sex anal vor căuta tot homosexuali. Deși, legalizarea nu va rezolva mare lucru, mentalitatea homofobă va persista.

     • Adam Mares spune:

      Tu la orice îți găsești o scuză. Tu n-ai niciodată vreo vină. Tu ești sfânta sfintelor.
      Eu sunt păcătos, recunosc, nu respect dogmele religioase, dar nu rănesc pe nimeni, nu fac pe nimeni să sufere.

     • emi spune:

      Si eu pe cine fac sa sufere?!?
      Nu am cerut pensie alimentara, baiatul a crescut fara stres, este student si inainte de a implini 20 de ani a ales sa mearga si la serviciu.
      Daca alegeam sa devin sfanta mergeam direct la manastire, incerc doar sa ma eliberez de emotiile negative care atrag necazuri.
      Cat despre vina, toti gresim, important este cum reparam greseala. Eu prefer sa spun ca am ales sa ma impac cu solitudinea si ca am fost fericita cand in sfarsit am primit in dar un bebelus.

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Fiindcă tot a citat amicul Filip din Biblie, mai adaug și eu niște citate care ne vor lumina și mai bine în încercarea de a desluși tema propusă. Iată ce ne povestește apostolul Matei că ne învață Isus:

    “- Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, şi se va însura cu alta, săvârşeşte adulter; şi cine s-a însurat cu cea lăsată săvârşeşte adulter.
    - Ucenicii I-au zis: Dacă astfel este pricina omului cu femeia, nu este de folos să se însoare.
    - Iar El le-a zis: Nu toţi pricep cuvântul acesta, ci aceia cărora le este dat.
    - Că sunt fameni care s-au născut aşa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, şi sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înşişi, pentru împărăţia cerurilor. Cine poate înţelege să înţeleagă.”

    • emi spune:

     Se spune ca sufletele aleg diverse experiente in noua viata pentru a plati/echilibra greseli/vibratii joase din alte vieti.
     De exemplu un homofob care a facut mult rau homosexualilor se poate naste in urmatoarea viata homosexual, pentru a intelege experienta si a invata lectia de viata: este loc pentru experimentare, dar daca vibratia iti scade, atragi singur diavolul/energii de aceeasi vibratie care te vor distruge. Mahnirea din suflet este indicatorul care semnaleaza ca ai gresit strada, ca este timpul sa faci alte alegeri.

  • Kronstadt an der Graft spune:

   În concluzie noi bărbații suntem cam neisprăviți. :)

   • emi spune:

    Am mai spus, organizarea sociala incurajeaza sau descurajeaza experientele umane, oricare ar fi ele, in functie de interesele organizarii sociale. Problema majora a homosexualitatii este invecinarea nepermisa cu pedofilia.

 11. Filip G spune:

  @emi,
  am si eu o curiozitate.
  Baiatul tau isi doreste sa formeze o familie traditionala, astfel ca copii lui sa aiba si mama si tata
  Ori isi doreste un copil pe care sa-l creasca doar el?,

  • emi spune:

   Are abia 20 de ani dar pare sa isi doreasca o familie traditionala.
   Si eu mi-am dorit o familie, dar probabil am fost prea exigenta.
   Oricum, viata poate fi traita frumos si casatorit si necasatorit, dupa cum poti alege sa o traiesti urat si casatorit si necasatorit.
   Cat despre alegerea de a creste un copil singur(a), unii raman vaduvi/ vaduve, altora le pleaca partenerii cu altii parasindu-si inclusiv copiii, alegerea este de a creste acel copil sau de a-l parasi si tu, al doilea parinte, fugand de responsabilitate. A-l parasi in orfelinat sau a-ti obliga partenera sa avorteze e cam acelasi lucru, inseamna pierdere de suflet.

   • Filip G spune:

    Curiozitatea mea era daca baiatul are o frustrare fata de tata si cum il marcheaza asta in viitor.
    Nu e usor sa cresti de una singura un copil ,mai ales in Romania.Pentru asta ai respectul meu.

    • emi spune:

     Nu a vrut sa aiba o relatie cu tatal sau, desi eu am incercat sa ii apropii, se ignora reciproc.
     Sper ca frustrarea sa il faca responsabil, dar nu pot trai in locul lui.