Sunt întrebat cu insistență de „apărătorii” statului de drept de ce, dacă scopul grațierii este să despovăreze închisorile, se grațiază și pedepsele cu suspendare? Iată răspunsul:

Când grațiezi pe cineva care a furat două pâini și a primit un an cu executare, grațiezi și pe cel care a furat o pâine și a primit un an cu suspendare. Grațierea unei pedepse presupune și grațierea pedepsei mai ușoare. Altminteri, respectivul va regreta că n-a furat și el două pâini, ci numai una.

justitie

158 Responses to “Sunt întrebat cu insistență de „apărătorii” statului de drept de ce, dacă scopul grațierii este să despovăreze închisorile, se grațiază și pedepsele cu suspendare? Iată răspunsul:”

 1. Barosanul spune:

  E o aberatie si o MANIPULARE POLITICIANISTA si stiti ff bine.

  Credeti ca daca spuneti aceeasi aberati de 1000 de ori lumea va v-a crede?

  Ati evocat Drepturile Omului si Conditiile Mizere din PUSCARII. Foarte Corect!

  Ce are asta cu Anularea amenzilor si pedepselor Financiare care trebuie sa Compenseze Statul Roman si Cetateanul FURAT?

  Prin Gratierea ‘Pedepselor cu Suspendare’ se da liber la infractiunilor viitoare si se absolva de ‘Vina’ cei Dovediti Vinovati, chiar daca nu are nimic de a face cu cei aflati acum in Penitenciare dintre care 47 sunt actuali sau fosti parlamentari plus alte peste 500 de politcieni sau din sfera politica (primari, ministri fosti sau actuali gen etc)

  De ce le injumatatiti pedeapsa ‘TUTUROR’ care au varsta de peste 60 de ani? Inclusiv unui ‘pedofil’ sau ‘criminal’etc. care au peste 60 de ani sau copii sub 5 ani?

  De ce ‘SCUTITI’ de plata pagubelor ‘Tuturor’ celor peste 60 de ani, gen Voiculescu care ar fi scutit de plata a peste 60 Milioane de euro, in detrimental cetateanului?

  PS. Ghilimelele trebuiau puse ”Statului de drept”.
  In Romania exista decat in Stat de HOTI si MAFIOTI pe care PSD_ALDE vrea sa-l acapareze

  Si un Stat al SPERANTELOR (desarte) pe care Romanii vor sa-l recastide din 1990 incoace, dar POLITICIENII MAFIOTI (din absolut toate paridele si ONG-uri guvernamentale) se opun cu vehementa.

  • Barosanul spune:

   Pentru toti care vor sari cu ”Vai Doamne” PNL-USR etc sunt Curati si nu trebuiesc bagati in aceeasi oala!

   1. PSD_ALDE a pregatit terenul Ordonantelor de Urgenta prin abilitarea guvernului sa emita ordonante de urgenta in perioada pana la 31 Ianuarie.

   2. PNL_USR a asigurat cvorumul in Senat, care a permis abilitarea guvernului de emitere de Ordonante de Urgenta. Fara asigurarea cvorumului Guvernul NU Puetea fi abilitat sa emita Ordonante de Urgenta.

   3. Printre cei cam 500 de Politicieni

   care ar putea beneficia de cele DOUA Ordonante de Urgenta

   in afara de Dragnea, Voiculescu, Sova, Popescu Piedone, Ecaterina Andronescu, Adrian Severin, Șerban Mihăilescu,

   sunt si Niculae Bădălău, Ionel Agrigoroaei (fost ppdd), Toni Greblă, Victor Mocanu, Marius Ovidiu Isăilă, Iosif Secășan (PNL), Gigi Christian Chiru (PDL Constanța), Alexandru Cordoș (PSD Cluj),Ákos Mora (PNL Mureș),Alin Trășculescu (PDL Vâlcea), Anghel Stanciu (PSD Iași), Dan Ilie Morega (PNL Gorj), Dan Ilie Morega (PNL Gorj), Florin Pâslaru (PSD Galați), Ion Dumitru (PSD Dâmbovița), Ion Stan (PSD Dambovita), Marian Ghiveciu (PSD Buzău), Mihai Radan (croați, Caraș-Severin), Mihail Boldea (PDL Galați), Mugurel Surupăceanu (PSD Gorj), Neculai Rebenciuc (PNL Botoșani), Petru Movilă (PDL Iași), Sorin Andi Pandele (PDL Argeș), Stelică Iacob Strugaru (PDL Botoșani), Ștefan Buciuta (minorități, Maramureș), Virgil Pop (PNL Cluj), Ioan Cindrea (PSD Sibiu), Attila Markó (UDMR Covasna), Marian Neacșu (PSD Ialomița), Adrian Merka (slovaci – Bihor), Alin Augustin Florin Popoviciu (PDL Timiș), András-Levente Máté (UDMR Cluj), Cătălin-Marian Rădulescu (PSD Argeș), Cornel-Mircea Sămărtinean (PDL Timiș), Dumitru-Verginel Gireadă (PNL Botoșani), Florin Aurelian Popescu (PMP Dâmbovița), George Becali (PNL București), Gheorghe Coman (PPDD Buzău), Gheorghe Costin (PNL Bihor), Grigore Crăciunescu (PNL Iași), Ion Diniță (PC Brașov), Károly Kerekes (UDMR Mureș),Mircea Drăghici (PSD Argeș), Mircia Muntean (ARD Arad), Oana Niculescu-Mizil (PSD București), Sebastian Ghiță (PSD Prahova), Sonia Maria Drăghici (PSD Bihor), Vlad-Alexandru Cosma (PSD Prahova), Theodor Nicolescu (PNL Argeș),Ioan Adam (PSD Brașov), Niculae Mircovici (bulgari, Timiș), Dorinel Ursărescu (PNL Neamț), Mircea Roșca (USL Prahova), Dănuț Culețu (ARD Constanța), Ion Ochi (PSD Brașov), Mircea Cosma (PSD Prahova), Ioan Cindrea (PSD Sibiu), Emanoil Bocăneanu (Galați), Sergiu Marian, fostul subprefect al județului Vaslui, Aurica Luchiniuc, fostul subprefect al județului Galați, Constantin Boșcodeală, (PSD Buzău),

   inclusiv Blaga, Ioan Oltean, Chivorchian, Udrea, Videanu, Fenechiu, Gheorghe Falcă,Gheorghe Ștefan, Tudor Chiuariu, Iacob Ritzi, Tariceanu, Vosganian sau chiar Iohannis etc

   multi multi multi foarte multi altii plus sponsori si parteneri de afaceri

    • livia spune:

     Special pentru tine Barosane:
     in premiera in Romania, un presedinte a purtat vesta antiglont, surse din cadrul SPP sustinand ca, in ciuda dispozitivului impresionant creat ad-hoc pentru descinderea lui Klaus Iohannis in Piata Universitatii, s-a luat decizia ca acesta sa fie protejat in plus. Si astfel s-ar explica si de ce era asa de bombata de acuma atat de celebra geaca rosie a presedintelui. Oricum, mergand pe mana consilierilor sai, acesta a riscat mult, pentru ca, daca deturnarea mitingului ar fi fost dusa pana la capat si s-ar fi ajuns la incidente violente, atunci chiar ca acesta ar fi purtat povara instigarii publice.

     De ce s-a temut dragul tau talamb? De dragostea celor manati in piata de securisti? Doar era mitingul lui!

    • tudor spune:

     Lasa ca ti spui eu:
     nu se incadreaza la gratiere, nefiind condamnat, dar beneficiaza de modificarea art 297 cod penal.

   • Nu fii tembel. Eu nu pot beneficia de nicio graiere pentru ca nu am fost condamnat. Esti dus rau.

    • Barosanul spune:

     Ohhh V-ati insusit acum si libajul de ‘MINER’ e cumva o sarcina trasata de Dragnea???

     Maine sunt in piata Amzei ce faceti veniti sa ma ‘impuscati’??

     Am spus ca ati putea beneficia nu ‘ca -ve-ti beneficia’ (asta in cazul unei condamnari definitive) cel putin pe motivul ca aveti peste 60 de ani, iar la momentul condamnari juridic, comform legii, se v-a lua in calcul, scenariul cel mai favorabil inculpatului.

     • Asta e pentru tine conditionalul optativ? Iti multumesc pentru urari. Ce-ar fi sa fii conditional optativ cu altii? Ai avut vreodata o responsabilitate importanta in Romania?

  • Nu se scutște plata pagubelor.

   • tudor spune:

    “se scuteste” pentru un an.
    dupa un an … nu se stie, a stat omul acasa, si a babardit nevasta, se mai gandeste ..
    asta la gratiere

    la Abuzul in servicu nu se mai recupereaza niciun ban;
    mai mult, fiind dezincriminata infractiunea, foarte multi vor putea cere in instanta returnarea banilor care deja le au fost luati.

 2. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,
  V-am mai spus:

  In Engleza este o zicala ‘’Be careful what you wish for, you may not like it’’,
  ‘’Ai gija ce-ti doresti, s-ar putea sa nu-ti placa!’’
  PSD_ALDE
  ’’Bamboo si Colectiv, niste tragedii. Le catalogati ca si atentate la stabilitatea țării.’’ A3 + Norica Nicolai
  ’’ ca protestatarii sunt naziști’’ Catalin Beciu Vice Presedinte Alde
  ’’ca protestul e începutul unei lovituri de stat.’’ Dragnea –PSD
  ’’ca protestul e o mineriada.’’ Dragnea, Ponta –PSD, Norica Nicolai +A3
  ’’ca cei care protesteaza sunt adeptii torturii și ai lagărelor de exterminare’’
  ’’ca (Rock the country) a carei traducere poate avea chiar conotatii muzicale, o interpretati (Dam foc tarii daca este nevoie)’’ Blog Varujan Vosganian

  Geo-politic cu Moldova-Dodon, cu Putin, cu Turcia, cu Scutul de la Deveselul, cu Ungurii, cu Brexit-ul, cu Franta-Austria-Italia-Olanda etc la iesire din UE cu atata INSTABILITATE sa aduceti DEZBINAREA asta in Romania.

  Daca asa vreti sa-i guvernati pe ROMANII care nu agreaza cu politica Dumneavoastra de a introduce 2 OUG pe sest si cu ‚’’dedicatii’’ pt clientlele politice ALE TUTUROR partidelor, Dumnezeu sa Ajute Romania si Romanii!!

  Ce ati zice de CALM si o INVITATIE la NEGOCIERI intre parti sa DEZAMORSATI situatia?

  E oare prea mult sa faceti asta pentru Romania?

  Sau Interesul de GRUP MAFIOT PSD-ALDE e mai important?

  V-am trai si v-aom afla foarte curand.

 3. elenick spune:

  VV,

  reiau aici alte 2 intrebari care va sunt puse de “aparatorii statului de drept”, poate, poate…..

  1. Care este opinia dvs. legata de OUG de gratiere (cu 1/2 din pedeapsa) pentru TOATE faptele , inclusiv cu cele violenta, crime, violuri, etc dar si pt fapte de coruptie si evaziune cu sume astronomice ?

  2. Cum vedeti faptul ca legea NU urmareste recuperarea prejudiciilor, fiind laxa ( termen de platit 1 an DUPA eliberare) si neconstrictiva (fara nicio consecinta pt cai care nu platesc !)?

 4. Filip G spune:

  Daca gratierea asta nu ar viza pe cei care au pedepse cu suspendare si altele pe rol,nu ar fi o tragedie.
  Da uite ca nu se pupoa ideea de a goli puscariile cu GRATIEREA celor care au pedepse cu suspendare.
  Ori ”avocatul”celor cu pedepse cu suspendare e insusi maestrul VV.
  https://www.youtube.com/watch?v=0vVpsJnbq3A

 5. Kronstadt an der Graft spune:

  Bre! Bre! Bre! Da amarnică păruială se făcu în preziua unirii. Văd că se susțin tot felul de scuze, argumente mai puțin, pentru un pachet de legi destul de dubios în sinea lui. Asta e, lipsa cronică de respect. Să mai zică cineva că n-am învățat nimic în comunism. Poate am învăța ceva de la generația monumentalului moment numit Mica Unire, în care adevărații patrioți și-au vîndut din avere în folosul națiunii, deci al tuturor.

  • Barosanul spune:

   Acum ‘Politicienii” Mafioti

   Au VANDUT NATIUNEA ROMANA in folosul lor personal!

   • Si daca am vandul natiunea, noi penalii, cine o cumpara?

    • Barosanul spune:

     Tot Dumeavoastra politicienii!! V-ati vadut-o unii altora si unor Corporatii Straine gen Alro Slatina etc

     Cum au ajuns Milonari de mucava gen Voiculescu, Ioan Nicolae, Gigi Becali etc

     • Ce ai cu mine, nu inteleg. De ce nu le spui alors care au facut lucrurile astea? Pe mine ma cheama Varujan Vosganian, daca nu stiai, si nu am vandut nici ALRO, nici Petrom, ci am salvat Oltchim, Aversa etc.etc. Scuteste-ma cu generalizarile tale.

 6. Pacala spune:

  Legea 14/1992 actualizata:
  Eliberarea din funcţie a directorului Serviciului Român de Informaţii se face de Parlament, în şedinţă comună a celor două Camere, la propunerea Preşedintelui României sau a cel puţin o treime din numărul total al deputaţilor ori al senatorilor.

  Personalul Serviciului Român de Informaţii nu poate face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu poate fi folosit în scopuri politice.

  Serviciul Român de Informaţii nu va întreprinde nici o acţiune care să promoveze sau să lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu excepţia acelor acţiuni ale acestora care contravin siguranţei naţionale.

  SRI a avut echipe comune de ancheta cu DNA pe spete care nu erau de siguranta nationala, Helvig a stiut si a tacut.
  Deci o mica demitere nu i ar strica.

 7. Mihail spune:

  Domnul Vosganian, eu nu va inteleg. Ce rost au discutiile astea, purtati un dialog cu niste contributori care par drogati, hipnotizati etc.

  Când Baselu făcea tampenii, “armata lui”(votantii) il aplaudau si-l sustineau neconditionat. Deseori am fost amenintat ca nu-mi țin gura.
  Acum, aceeasi situatoe. Armata lui Iohanis, este in stare de orice, dar un singur lucru nu-l fac, nu gândesc.
  O țin langa pana când ala o sa ajungă la pârnaie pt. falsurile cu casa.

  Cred ca ar trebui sa inchideti blogul, in acest moment astia sunt dusi tare. Pana si Adam a inceput. Chiar asa de “acoperit” era ?

 8. Mihail spune:

  M-a surprins plăcut de una sau doua ori, Dragnea, cu ceea c se scoate pe gura, sau tace mestesugit, ori oferă solutii “briliante”( Barosanul o sa inteleaga ce vreau sa zic).
  ….acum, Dragnea, vine cu doua gaselnițe care efectiv ma ung la suflet. Dom’le daca sasalaul vrea Referendul, pai sa facem nu unul, ci doua. Iar temele celor doua referendumuri sunt beton. Nene iohanis ai belit-o ! Iar sustinatorii lui, n-au decât sa dea mărunt din buze. E lata baieti, asta al vostru nu prinde grațierea.

  • tudor spune:

   Moldovene, ai grija cu miocardul, ca ai mai patit o si la alegerile prezidentiale, cand mureati toti de dragul lui ponta :)))

 9. tudor spune:

  Pentru trecerea prin oug a modificarilor la codul penal s ar putea sa fie o intelegere transpartinica, adica sa fie in combinatie, pe sest, si unii de la pnl.

  Ca sa vada toata lumea cam ce pot scoate astia in domeniu legislativ, ca sa “decongestioneze puscariile”:

  1. in expunerea de motive nu se spune cati vor fi eliberati, adica in ce masura masurile de decongestionare chiar … decongestioneaza !!!

  2. in inchisori sunt cam 11000 de infractori pentru furt; in mod sigur cei care au furat mai mult de 200000 lei sunt sub 500 de persoane, dar
  3. in acelasi timp, dezincrimineaza abuzul in serviciu mai mic de 200 000 lei,

  intrebare:
  daca a fura de la stat 199 999 lei nu mai vreti sa fie infractiune, de ce nu scoateti din puscarii aia 11 000 de hoti si rezolvati problema?

  altfel, se intelege ca a fura de la stat , cand esti pus sa administrezi un bun al statului, e voie, pina n 200 000 lei
  dar daca vine un amarat si ia , sa zicem, o bicicleta de la stat, face puscarie
  daca e noapte, mai intra si la furt calificat!

  Pedepsele:
  ABUZ IN SERVICIU, numai daca e mai mare de 200 000 lei (de la stat), de la l luni la 3 ani sau amenda
  FURT: savarsit de un amarat: 6 luni la 3 ani sau amenda
  FURT CALIFICAT: daca amaratul fura bicicleta noaptea adica: 1 la 5 ani;
  DACA BICILETA ERA INTR UN BIROU, SEDIU: de la 2 la 7 ani.

  Amuzant este ca, prin buget, DNA ul primeste mai multi bani, cu toate ca prin modificarea , doar a articolului 297 cod penal (abuzul in serviciu) toate cele 2000 si ceva de dosare ale unei jumatati din DNA raman fara obiect, si nici de acum incolo nu ar mai avea ce face, fiindca in noul reglementare Abuzul in serviciu nu mai poate fi instrumentat de niciun parchet.

  Daca majoritatea asta parlamentara sustine asa aberatie, chiar n aveti ce cauta sa conduceti tara asta nici macar o secunda!

  Personal, ma amuz, fiindca stiu ca deja psd alde si a semnat condamnarea si nu va termina acest mandat.

  Pentru ca adevarata tragedie va veni de la buget…

 10. Adam Mares spune:

  Un banc :-)
  Un bancher evreu isi insoara baiatul.
  – Simon, fiule, maine zburam la Tel Aviv pentru nunta ta.. Imi dau brusc seama ca nu ti-am spus multe lucruri despre viata. De maine vei fi impreuna cu sotia ta, trebuie sa stii unele lucruri. Uite, spre exemplu, cunosti degetele de la mana?
  – Sigur, tata, degetul mare, aratator, mijlociu, etc .
  – Nu, fiule, stai sa-ti explic: exista degetul calatoriei, al directiei, al placerii, al casatoriei si al distinctiei.
  – Ah, nu stiam asta, tata.
  – Degetul calatoriei este degetul mare, care iti permite sa faci autostopul; degetul directiei – indexul – il intinzi ca sa indici un anumit lucru; degetul casatoriei – inelarul – pe care pui verigheta, iar degetul distinctiei – cel mic – pe care-l ridici cand bei cafea.
  – Am inteles, tata, dar ai uitat degetul placerii.
  – Ah, Simon, l-am lasat pe cel mai bun la sfarsit. Degetul placerii este degetul mijlociu, cel mai lung si mai frumos. Pentru placere, fiule! Il umezesti cu limba si… numeri bancnotele!

 11. Barosanul spune:

  @ livia
  De regula dau extrem de rar replici celorlalti blogger-i pt ca asta este un blog, nu este un forum. Totusi ar fi mai bine daca ai urmari mai atent(a) postarile mele.

  ” Livia spune:
  Nu te deranjeaza ca borfasul Johanus a furat cu acte false niste case,
  Mesajul meu de mai sus este pentru barosanul si altii ca el.”

  Barosanul spune:
  ”Iohannis este avantajat de catre cealalta OUG, cea a Codurilor penale.”
  De fapt acolo sunt avantajati cei peste 500 de politicieni

  ”Fapta funcţionarului public care, în exercitarea serviciului, nu îndeplineşte un act sau îndeplineşte un act contrar legii şi prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 lei

  Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”

  Adica nu e o paguba peste 200.000 nu mai e face Dosar (Ex Dragnea are un prejudiciu de 100.000 si Piedone care e in legatura cu Dosarul Colectiv 30.000)

  ”Apoi toate primariile si institutiile prejudiciate de catre Seful lor trebuie ca insusi acesta sa-si faca plangeri penale.”

  Sunt fff multe

  Tu crezi ca Iohannis e mai putin CORUPT?

  Uiti ca in Sibiu, fieful lui Iohannis, Basescu facea 65% la prezidentiale, iar la cel de demitere au iesit doar 20% ceea ce l-a pastrat in functie?

  Iohannis tocmai a iesit in piata sa-si faca capital politic in cazul unei suspendari cu care tembelii de PSD tot il ameninta din campanie.

  E asa de greu de vazut?

  Iohannis, si-a facut ‘datoria’ (menirea). A impiedicat PSD (Ciuma Rosie) sa detina puterea DEPLINA in Romania.

  Daca chiar iti pasa de Romania.
  Poate ca ar fi mai honest sa te concentrezi pe Marlania Trans-partide pe care vor s-o faca politicienii.

  Altfel e ‘free country’ gandesti si scrii ce vrei.

  • tudor spune:

   Barosane,
   eu nu vorbesc aiurea,’fata asta, livia, se produce si pe alte bloguri, asta e jobul ei.
   acum au trimis o la intarire, ca e inghesuit vv.

 12. livia spune:

  S-ar putea o lege prin care Procurorul general al Romaniei sa fie ales de popor? Iar el apoi sa-si aleaga SUBALTERNII, respectiv sefii celor doua directii: DIICOT si DNA?

 13. tudor spune:

  Filip

  ceea ce spui tu se numeste “comutarea pedepselor”, ar fi, poate, cea mai buna varianta.

 14. Filip G spune:

  La multi ani tuturor romanilor care nu sunt certati cu legea!
  La multi ani cu ispasire si celorlalti!
  Azi e Ziua Unirii,eu unul nu pot sa ma unesc cu hotii.
  In rest ramane cum am stabilit ,ne intalnim la urne la referendum……… :D

 15. cris spune:

  VV

  Se discuta daca presedintele are sau nu dreptul sa supuna la referendum orice e de interes national ca asa a zis CCR referitor la legea 3/2000. Aici insa nu e vorba de a declara un articol de lege neconstitutional, ci de art 74 al Constitutiei. CCR in decizia respectiva s-a referit la o lege si a verificat-o fata de constitutie, nu poate declara insa constitutia neconstitutionala, e un nonsens, dar poate clarifica daca in ce priveste art 74 se considera ca oamenii pot vota prin referendum sau nu in aceste trei domenii: fiscal, amnistie/gratiere si ratificarea tratatelor internationale. Exact aceleasi specificari, si mult mai clar, sunt in constitutia Italiei, Spaniei dar si a altor tari: nu se pot supune referendumului punct, sunt strict in domeniul parlamentului exact aceleasi prevederi ca la art 74 al Constitutiei romanesti – nu e domeniul meu, si nu am timp sa citesc de ce exact acestea trei in fiecare tara, si nu stiu de ce exact acestea trei au fost trecute in Constitutia Romaniei. Alte tari au alte limitari, altele nu au deloc, dar toate au prevederi legate de amnistie si gratiere.

  Nu stiu de ce vad ideea unora ca daca presedintele a propus referendum parlamentul e knock-out – probabil e bucuria badaranului sa i s-ar fi tras unui parlament o zmetie. Ideea ca parlamentul nu poate interveni este gresita – este si legal,in Romania, parlamentul isi exprima o opinie in intervalul a 20 de zile, dar a se citi si codul de bune practici ale Comisiei de la Venetia, aici atit in privinta referendumului declansat de cetateni cit si al celui declansat de orice alta institutie se accentueaza aceasta obligativitate, si se specifica “mai ales de executiv” (presedintele apartine de executiv). Este OBLIGATORIU sa se ceara opinia parlamentului in aceasta privintza, si vine ceva imperativ: este important sa se arate daca aceasta actiune a unui executiv doreste sa ocoleasca parlamentul – traduc cuvint cu cuvint din textul original pe care il dau mai jos – parlamentul are dreptul si datoria sa prezinte acest lucru electorilor, daca e cazul, ca este o tentative de ocolire a reprezentantului legitim al unor alegatori. Mai mult, parlamentul are dreptul, acolo unde nu este de accord, sa supuna la referendum, in acelasi timp, o contrapropunere.

  Din codul de bune practici in privinta referendumului, la Explanatory memorandum:

  6. Opinion of Parliament
  46. In the case of popular initiatives, it is important for the people to be informed of Parliament’s opinion. Accordingly, the guidelines provide for Parliament to give its opinion.
  Where Parliament opposes a text but wishes to take a step in a similar direction, it is very helpful if it can put a counter-proposal to the popular vote at the same time24.
  47. Parliament’s opinion is all the more necessary when the referendum is requested by the executive. In such cases, it is important to ascertain whether the call to the people is designed to bypass Parliament. Electors must be informed of Parliament’s position.

  Sunt si alte recomandari, de exemplu ca textul sa fie verificat pentru concordantza sa constitutionala dar si cu principii internationale cum sunt cele ale drepturilor omului, sa fie valide material si formal- altfel este pierdere de vreme sa faci un referendum, este ulterior invalidat. Deci in cazul nostru propunerea domnului presedinte odata facuta ar trebui sa poata fi adusa in fata CCR pentru opinie in privinta constitutionalitatii sale, referitor la formulare dar si daca e permis sa faci referendum pe aceasta tema in prezentza unui art 74: e gresit sa spui ca presedintele nu ar avea acelasi drept cu parlamentul in aceasta privintza de a demara un referendum, au exact acelasi drept, intrebarea este daca oamenii au voie conform constitutiei sa voteze in privintza acestor trei domenii de la art 74, au drept de initativa in orice domeniu mai putin acestea trei, un motiv exista… asa de ce nu se supune referendumului bugetul sa zic (parca-l vad pe Iohannis ca e capabil sa faca si asa ceva, daca tot ii e permis unui presedinte sa propuna orice (?) la referendum.

  In fond stiti ceva, hai sa terminam cu reprezentativitatea si cu parlamentul sa se voteze orice lege prin referendum, perfect de accord, macar asa oamenii nu vor putea da vina pe “politicienii”,daca ei insisi voteaza legi aiurea ca se pricep la orice: e democratic, ii invatza pe oameni responsabilitatea ( adica e de succes sau ajung sa se stringa unii pe altii de git de-a binelea) A doua va tine de formularea pe care o allege pentru intrebarea de la referendum… daca va fi ceva de felul cu sunteti de accord cu gratierea in genere, (ca ce sa-i faci tot principiu al referendumului este ca intrebarile sa fie simple), hmmm, nu stiu cit de constitutional e din moment ce aceasta e instrument de clementza absolut constitutional. Asteptam cu interes.

  Stiti ceva, din partea mea sa fie referendum, de ce manifestatii de strada, hai sa vedem cine si cum se mobilizeaza si ce voteaza, daca se respinge referendumul lui Iohannis macar avem o concluzie, daca se aproba, o alta, asa in genere despre romani.

  • cris spune:

   PS. BTW sunt de acord cu Mihail, daca blogul dumneavoastra a devenit un loc in care sa fiti injurat , ca asa se face, nu?, se vede foarte clar ca se doreste se cultiva acest lucru: daca omul iti deschide o usa , daca iti ofera un spatiu de dialog si libertate, da-i cu parul in cap. Si deja accentele sunt urite, xenofobe de-a dreptul unele, atunci mai bine il blocati ca si comentarii. Stiti ceva sunt bloguri care sunt sub asediu, si totusi asemenea mirlanie nu e acceptata, sunt moderate, pare sa fie singura solutie.

   Nu e democratic? hmmm, am inceput sa traiesc dupa paradoxul tolerantei al lui Popper pesemne, scuze, nu-mi plac clasicii hotnews oricit incearca vreunul sau altul sa mi-I bage pe git, ramin la ai mei: “Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance. If we extend unlimited tolerance even to those who are intolerant, if we are not prepared to defend a tolerant society against the onslaught of the intolerant, then the tolerant will be destroyed, and tolerance with them.” toleranta nelimitata duce la disparitia tolerantei. Daca extindem o toleranta nelimitata si intolerantului, daca nu suntem gata sa aparam o societate toleranta in fata atacurilor intolerantului, atunci cel tolerant e distrus si tolerantza impreuna cu acesta. Ne vedem la referendum :) ….

  • Depinde cum se pune intrebarea. Daca intreaba vreti lupta impotriva corptiei? romanii n-or sa zica nu.

 16. elenick spune:

  VV,

  Cum apreciati ”supararea” lui Dragnea in legatura cu modul in care a fost conceput bugetul si mai ales modul de manifestare prin care chema ministrii la ordine, pt discutii de prelucrare individuale si pt a-i determina sa-si schimbe pozitia?

  Cum vi se pare ca membri executivului din ALDE sunt chemati la ordine de Seful de partid al PSD, care il substituie grosolan pe PM , si asta chiar in sediul guvernului?

 17. livia spune:

  Prin legea bugetului, administratiei prezidentiale sa i se dea mai putini bani ( si asa are prea multi) – contravaloarea referendumului. Vrea sa se joace in spielhosen prin curte, sa plateasca.

 18. Mihail spune:

  @Adam Mares@tudor,

  sa fim seriosi, eu joc in alta liga, n-am obsesii, poate ar fi cum fac sa-mi cumpăr un Jaguar, sau un Rolls. BMW si Audi, ca-n Romanica, nu prea vezi. Nici Merțane, lumea prefera si alege masinile mici, decente. Daca vezi un A4, A6…A8, precis e un roman, sau un rus, ori un arab.
  Cat despre plătitul lui Tudorel…rămâne o gluma.
  Privindu-va pe amândoi, de departe, credeti-ma in afara ca sunteti monstruosi sunteti si caraghiosi.
  Va cramponati de niste idei mărunte si cu valoare modesta.
  Limbajul vostru, exprimarea voastră este in zona care face trecerea către suburbii. Daca nu vi se da dreptate, daca nu este “populatia” de acord cu voi, injurati, scuipati, dati in cap. Asta vi se pare normal.
  Ada cum vi s-a părut firesc sa o condamnati apriori pe femeia care candidand la postul de PM, nu era ortodoxa.
  Asta este măsura inteligentii voastre, măsura intelegerii si a educatiei obtinute. Măsura tolerantei. Adică zero !
  ….Adame, unde este dragostea ta nesfarsita fata de armean ?

 19. sorin gyorgyfalvi spune:

  @VV

  nu trebuie acceptat niciun referendum!

  Iohanis trebuie demolat PAS CU PAS!

  A accepta un referendum inseamna sa-i faceti jocul, pentru opinia publica asta ar insemna un fel de infringere.

  Trebuie mers inainte… lasat papagalul sa vorbeasca… singur la pereti, putere n-are, exact asa cum am zis dupa alegeri: Iohan tata… ai 3 ani de concendiu!

  Lasati-l sa scada in popularitate, urmariti cifrele, daca scade destul de tare bagati-i si suspendarea, ca va veni lumea si la demitere, si sa-l demitem pe porcul asta sa intram odata in normalitate.

 20. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  si manevra asta e manevra securistolor mai mult, e pentru acoperirea scandalului Coldea! Nu va lasati dusi de nas, spuneti-o tare si raspicat! Nu lasati subiectul SRI sa iasa din atentia publica! Acolo trebuie facut curatentie ca la carte. Altfel vom avea parte de tone de alte manipulari!

  • Pacala spune:

   @sorin
   Am citat din legea sri. Au posibilitatea sa faca curat la sri. Si sa il lase pe Iohannis fara instrumente

   • elenick spune:

    Pacala, esti subiectul favorit de manipulat al celor de la SRI, tu si cei ca tine! rupt de realitate si consecvent in asta!
    SRI FACE DEJA CURAT in structura interna de vreo 2-3 anisori, mai exact de cand a iesit de sub influenta lui Sauron basescu, in 2014. Speriat de faptul ca, la schimbarea regimului, se va descoperi si el va ramane in istorie ca, luptand cu ”mafia” transpartinica, l-a protejat tocmai pe TATAL mafiei-Basescu, Coldea a promis sa curete serviciul de ”spionii afaceristi” si protectorii mafiei economice. Evident a inceput cu cei din tabara lui Maior, adica a PSD, inaintand la DNA probele necesare, de aici si incredibilele dosare ale lui Ponta/Dan Sova, Cosma de la Prahova, Nichita de la Iasi dar mai ales Hrenbenciuc (cine se gandea ca va ajunge Hrebenciuc la beci?) N-a crutat nici mafia PDL – dos Microsoft (care nu s-a terminat, inca) nici pe cea a PNL (dos. retrocedarilor lui Truica/Tari?)
    In paralel a scos la pensie toti generalii de linie compromisi (a se vedea lista de puneri in rezerva semnata de presedinte)
    Evident sistemul a reactionat si a strans randurile. Asa s-au coalizat cativa generali/marimi dati afara ( Maior, Dragomir & comp) cu politicieni/ afaceristi sub spectrul puscariei si anchetelor DNA (Basescu, Adamescu, Voiculescu, Ghita, etc) sa o compromita pe LCK si prin ricoseu, pe Coldea. Batalia e inca in toi dar, cu exceptia lui Coldea – care era oricum pe tusa- mari progrese nu au facut (esecul Black Cube, esecul plagiatului lui Kovesi, etc).

    In acest context complicat se ridica pe firmament Luceafarul de Teleorman, cu plan bine pus la punct de prostit prostimea si cu ambitii prezidentiale ridicole pentru nivelul lui intelectual si moral. Si meciul asta se joaca, dau iata un mic exemplu de manual de manipulare a maselor :
    http://psnews.ro/intoxicarea-psd-referitoare-la-audierile-din-comisia-sri-din-parlament-exclusiv-158878/

    • elenick spune:

     Concluzia : Tu iti imaginezi ca pe Dragnea il intereseaza ”curatenia” la SRI, nu incalecarea Serviciului, pt a-si atinge scopurile, dupa modelul Basescu? Nu uita, basea a zis de cateva ori ca Dragnea e ”crescut” de el la PDL, il stie bine…

    • Da, chiar, foarte serioase dosare, mare coruptie, Ponta, Tariceanu, Nichita. Sa mori de ras.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Pacala

    nu numai pe Iohanis, ci pe oricine ar mai ajunge vreodata presedinte si ar vrea sa faca politie politica cu ajutorul institutiilor de forta. Ceea ce traim noi acum este bolsevism!

    Trebuie creat un mecanism care sa puna capat pentru totdeauna ultilizarii serviciilor ca instrument de politie politica. Serviciile trebuie sa-si faca treaba lor normala intr-un stat democratic, si nu sa ajunga sa stea cu zecile de mii pe spatele amaritului de contribuabil care mai e putin si trebuie sa plateasca impozit si pentru aerul respirat doar ca astora sa le ajunga!

  • Asta da, s-a acoperit scandalul cu serviciile și procuratura.

  • Tu n-ai visa in locul lor?

   • Adam Mares spune:

    Sunt curios ce ați mai zice dacă ați fi în locul rudelor unor victime, ale părinților unor copii violați sau omorâți. Sigur, e ok să empatizăm cu infractorii, nu cu victimele.
    De la o vreme, chiar nu vă mai recunosc.

   • elenick spune:

    VV,

    Cu scuze, dar aceasta atitudine este de scriitor, nu de om politic. Cel mai mare pericol ar fi sa discutati in termeni de om de litere in Parlament si sa scristi – ca si cum ati vorbi cu Dragnea! Nu v-am vazut facand confuzie intre calitati, pana acum…

    • emi spune:

     Ba fix scriitorul are un orizont mult mai cuprinzator tocmai imaginatiei incomensurabile, poate fi un vizionar nepretuit pentru o lume politica in dezagregare. Dansul nu doar “vede” in profunzimi inaccesibile majoritatii, dar mai poate si explica pe intelesul oricui ceeace “vede”. Este poate adevarat ca legea amnistiei nu e perfecta, ca este scrisa cu dedicatie de moment pentru un numar de rechini, dar si printre rechini trebuie sa existe echilibru :)
     Crezi tu @elenick ca tu sau @tudor ve-ti reusi sa-l “racoriti” pe unul ca Base? Tot un Nastase sau Voiculescu ii vor scrie prohodul.
     De ce sa ne amestecam in lupta rechinilor?
     Eu prefer sa ii urmaresc de la distanta, si cel care va supravietui voi sti ca e cel mai puternic, dar si cu inima cea mai neagra.
     Are nevoie si Romania de rechini ei bine antrenati, altfel ne “papa”
     unul ca Soros cu fulgi cu tot.

    • Scriitorul e si el om. Bine ar fi ca multi parlamentari sa aiba atitudine de scriitor. Ma rog, nu de scriitr precum Cartarescu despre care am auzit ca i-a facut pe toti parlamentarii hoti.

 21. cris spune:

  @ Sorin

  Sorin, lasa sa fie referendum, poate sa puna si parlamentul o intrebare, sa faca o contrapropunere, ca de exemplu ” sunteti de acord ca lupta anticoruptie ( ca vad ca asta se spune ca ar vrea sa intrebe domnul presedinte, desi aici e vorba de gratiere) nu trebuie sa incalce drepturile fundamentale ale omnului? ( dreptul la viata, la un proces echitabil, la a nu fi torturat)” Ce crezi ca iese de aici, exact ce e normal sa fie, lupta anticoruptie e ok, dar nu comitind abuzuri, nu?

  Sigur ca ai dreptate si e o manevra de a ascunde subiectul coldea, kovesi, si tot gunoiul care sta sa erupa de acolo, e evident, s-a mobilizat toata feisbucimea sa faca tambalau pe subiectul cu grtierea, dar se baga frumusel sub pres subiectul cu un serviciu de informatii care actioneaza ca in communism… Tu nu vezi ca toti ” anticomunistii” care arata cu degetul la altii cu un vehement “ciuma rosie”, nu scot o vorba cind e vorba de resuscitarea unui mechanism comunist de tipul contopirii securismului cu justitia, si asta in CSAT si in afara constitutiei in afara discutarii normale in parlament, acela pe care tot I il invoca acum cu OUG-ul asta, nu vezi ca nu-i deranjeaza?(Pai cine a iesit la manifestatie, nu domn turcescu colonelul?) Sunt revolutionari, ei au fost si la Universitate in ’90….atunci cum nu le fierbe sngele in vine cind e vorba de mecanisme securiste? Doamne, multa minte au, uita-te la elenick, coldea e dimpotriva eroul ei… mai nene dar sa-i invete o tehnica a manipularii mai cu perdea, mai subtila? nu-i invatza? (Pacala, uite vezi, de aia nu se discuta subiectul, se descopera acoperitii daca-i bagi intr-o discutie directa pe subiectul acesta, din rivna democratica desigur)

  • Filip G spune:

   Intrebarea trebuie sa fie:
   Sunteti de acord ca orice modificare legislativa sa aiba acordul CSM fara a fi doar un acord consultativ?
   Aici intra Gratierea si Amnistia. :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Cei care au iesit in strada sunt aceiasi cretini care pe vremuri votau dan diaconescu, mai nou usr! Iar ei sunt teleghidat fatis de ong-urile macoviste… care la rindul lor sunt teleghidate de sri!

   • elenick spune:

    Esti dus rau cu capul! poate cu putin noroc si terapie iti revii!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Ce-ar fi sa-ti vezi de treburile tale inainte sa ma iau si de tine?

     • cris spune:

      nu vezi ca trebuie “sa bage in cap altora” ce sa gindeasca… isi face datoria, penibil, mai are si atita desteptaciune incit sa o spuna mai sus, gazdei… e aici ca sa convinga pe altii sa gindeasca ce vrea ea , sa le intre in cap ce spune dumneaei… Ce spui Franz? Hai mai da din casa elenick, ca le dai bine….

 22. Filip G spune:

  VarujanVosganian spune:
  ianuarie 24, 2017 la 4:03 pm
  Cum stai cu impozitele la vandutul mierii de albine?

  Dupa solicitarea lui @VV catre ANAF privind veniturile lui Johannis,urmez eu?
  Adica eu daca am vandut 1 kg de miere,a fost produsa de albinutele mele,am cumparat imputuri si am platit TVA catre stat.Am tinut copii in scoala si facultate si pe banii castigati in urma vanzarii mierii de albine.
  Genul asta de afirmatii nu ma sperie.
  Nu am devalizat tara si nu am furat de la nimeni.Din contra mi-am adus aportrul la mentinerea biodiveritatii prin polenizarea asigurata de albine.

  • elenick spune:

   Filip,
   cum l-am sfatuit si pe VV , nu pune la inima! n-a spus-o cu intentie, ci ca pe o mica rautate! se mai racoreste si dansul cand are ocazia! :)

   Fara sa-si dea seama, a ajuns un fel de ”vecin vigilent” care toarna la Fisc pe toti cei pe care ii suspecteaza de avere ”nemeritata” ! :)
   Cred ca vv este intr-o perioada mai dificila, in care trebuie sa impace, sa armonizeze multe lucruri contradictorii din existenta cotidiana…

  • Mihail spune:

   Adică….N-A PLATIT NIMIC !
   Buna treaba.

  • Eu de la cine am furat? Tariceanu de la cine a furat? Olguta Vasilescu de la cine a furat? Chereches de la cine a furat? Dragnea de la cine a furat? Irinel Popescu de la cine a furat? etc.etc.

 23. emi spune:

  Dupa cum sunt facute legile in Romania (si nu numai), oricine, ORICINE, poate intra in puscarie indiferent ca are comportament exemplar sau chiar a facut rautati mai mici sau mai mari, daca a suparat pe cine nu trebuie poate mucegai in puscarie la fel ca in socialism. Din acest motiv mi se pare ca gratierea este necesara, chiar cu riscul de a mai scapa si dintre cei rai pe langa nevinovati.
  Cat despre legile facute cu dedicatie, am sa va spun un secret: TOATE LEGILE SUNT FACUTE CU DEDICATIE, doar ca unele convin mai multor personae iar altele plac la mai putini cetateni.
  Societatea nu se va dezvolta prin inchiderea in puscarii a populatiei ci prin preventive. Puscariile sunt o noua forma de sclavagism.

  • emi spune:

   Preventie, desteptul asta de program ma “corecteaza”.
   Daca esti o societate dezvoltata poti controla un violator si chimic, poti controla un ucigas intr-un spital de psihiatrie, poti controla un hot/delapidator/corrupt prin legi care sa faca imposibila hotia, delapidarea, coruptia, si nu prin legi pedepsitoare a unor fapte deja comise.
   Asta este diferenta dintre o societate inapoiata si una dezvoltata: numarul de puscariasi!

   • elenick spune:

    Tocmai aici e problema, emi, ca legile astea sunt atat de laxe pt hot/delapidator/ corupt, incat ii permit sa iasa din puscarie, ii permit sa isi albeasca cazierul si ii permit sa NU plateasca prejudiciul. Tu sa fii in locul lui CE ai face? Te-ai mustra singur in oglinda? NU, ti-ai sufleca manecile si te-ai reapuca de hotit/delapidat/corupe!!!

    • emi spune:

     Eu nu sunt in locul lor, am preferat sa ies din sistem in loc sa-l folosesc asa stramb cum e. Tot mai multi oameni parasesc tacut sistemul, preferand respectarea legilor propriei constiinte decat respectarea legilor/moralei unei societati dictatoriale/inapoiate.
     In acest mod statele se autodistrug.

   • Foarte bine, Emi, preventia e fundamentala.

  • Aici ai dreptate. Toate legile au beneficiarii lor.

 24. Mihail spune:

  Uite am aflat ca Filip G, o fredonează cu impozitele. Nu le plateste.
  Sa zică Statul mersi ca are omul albine.
  Buna treaba.
  De asta nu-i pasa ca săsălăul a cheltuit banii de la buget aiurea, pe masini si renovări de resedințe.
  Nu-s deloc si banii lui. Daca-l întrebi cate tone de miere a făcut, se isbeste la pământ si spune ca de ani buni are doar Varoa, iar vecii toți, dau in fiecare an cu Decis.

  • Filip G spune:

   Am atestat de producator si Carnet de Comerecializare.
   Asa ca cine doreste poate verifica.
   Daca am gresit cu ceva ,platesc.
   As dori sa fie toti politicienii sa fure cat am furat eu.

   • emi spune:

    Tu ai folosit banii pentru viata/familia/visul ta/tau, politicianul are vise ceva mai cuprinzatoare, sa faci politica costa bani multi, unii mai mult cheltuie decat “dosesc”. Oricum se fura pe rupte nepermis de mult si pentru institutii, nu doar in interes personal, partidele sunt mari consumatoare de bani negri, serviciile sunt adevarate mafii, uneori ma intreb cum poate construi moralitatea sociala un Stat mafiot?!?

    • Filip G spune:

     Stai linistita anul asta nu mai investesc nimic.Deci nici TVA,accize nu o sa incaseze de la mine.
     O sa stau la soare si o sa ma minunez de beneficiile date de Dragnea la pensie.
     Nu o sa ma mai acuze nimeni ca sunt evazionist si produc miere ……..

   • Chestia asta cu politicienii care fura e o marota. Spune-mi si mie zinci nume de oameni politici care au furat, dar nu gainarii de tipul am dat un telefon sau am angajat pe cineva.

    • Filip G spune:

     Cand in urma unei licitatii o banca care costa in magazin 100 lei e cumparata cu 1000 lei din banul public.Cum se numeste asta?
     Cand o autostrada nu s-a construit niciodata dar au fost facute studii peste studii de fezabilitate,cum se numeste asta?
     Adica furtul e reglementat sub o spoiala de legalitate……..

     • Adam Mares spune:

      Exact. Și averile lor sunt din salariile de bugetari și din afaceri cinstite!!! Nu contează însă, să fie To, ei cu averile, noi să muncim în continuare ca proștii pentru o viață amărâtă și să zicem mersi că ne mai dau câte cava la salar. Într-adevăr, vai de țara asta cu asemenea viziuni!

     • Eu, de pilda, nu am avere. De ce vorbesti asaq pe blogul meu? De ce nu mergi pe blogurile celor care au facut avere din bani bugetari sa-i plictisesti pe ei cu chestiile astea?

     • Adam Mares spune:

      Pe principiul, cine poate să fure, bine, cine nu, să ierte. Mda.

     • Da-mi un exemplu de obiect cumparat cu de peste zece ori valoarea lui. De ce nu s-au luat masuri?

  • elenick spune:

   Tu ce taxe ai platit pe munca de gradinarit, mai , papagalule? ca la cat ti-a mers de bine ai fredonat taxele la mare fix si tu! Nu ti-e rusine sa arati cu degetul la altul in timp ce tu esti plin de….?

   Vezi ca atitudinea asta de javra care da si el un picior in spatele omului necajit, nu o sa-ti aduca mari rezultate in UK! te scuipa aia de nu te vezi, cat te crezi tu de smecher!

 25. emi spune:

  Uneori ma intreb daca nu cumva Terra este o scoala de reeducatie pentru ingerii curiosi/cazuti… :)

  • emi spune:

   Mi-ati amintit de povestea inteleptului care raspundea calatorilor care intrau in cetate ca oamenii din cetate sunt la fel ca oamenii din locurile de bastina ale calatorilor. Asta pentru ca oamenii recunosc in jurul lor (in oglinda… :) ), propriile lor pacate/nemultumiri. Astfel un om prietenos, cu inima larga, va avea prieteni peste tot unde va merge, va vedea in jurul sau doar bunatatea din oameni, hotul va vedea in jur doar hoti, nesuferitul va avea in jur doar barfa si rautati. Poate ca ar trebui sa fim mai atenti la “oglinzi”, ne pot ajuta sa ne corectam micile imperfectiuni…

 26. elenick spune:

  @all,

  Nu stiu daca vedeti ce ”tango” de santaj face Dragnea cu bugetul! Dupa ce a umilit Guvernul si pe Grindeanu insusi, ”urechindu-i” in public, i-a chemat pe toti ministri la sediul PSD, unul cate unul, si i-a pus cu botul pe labe vis a vis de ideile proprii pe care le-ar putea avea in exercitiul de guvernare, a impartit ”bulibasa” banii de Buget cum a vrut !

  Deci, ”ciocul mic” si la ministri, ca acu EL e la putere!

  hai, siktir, pt un manelist de Teleorman, impostor si avid de putere!

 27. Adam Mares spune:

  Un penitenciar costă 50 milioane de euro! cât are ANAF de recuperat după urma condamnărilor definitive? peste 500 milioane de euro!

  • emi spune:

   Vezi numai hoţi în jurul tău şi numai “penali”.
   “Cine se simte imaculat să dea primul cu piatra…”
   “Nu judeca pe alţii pentru că vei fi judecat cu aceeaşi măsură “.