Parlamentul Danemarcei a recunoscut genocidul armean!

The Parliament of Denmark voted 89 to 9 with 11 abstention today to adopt an Armenian Genocide bill, according to the website of the Danish Parliament.Denmark Parliament
On January 19 the Parliament had 2.5 hours of discussion on the bill brought to the agenda by Nick Hækkerup (S) , Søren Espersen (DF) , Michael Aastrup Jensen (V) , Henrik Dahl (LA) , Martin Lidegaard (RV) , Naser Khader (KF).
The document reads, in part: “The Parliament confirms its decision no. V 54 of 19 May 2015 on the tragic and bloody events that took place in eastern Anatolia in the period 1915-1923. The Danish Parliament finds that the best path to reconciliation will be an open dialogue about the story on the basis of a free and uncensored history research, including the release of all official documents from the period. The Parliament regrets that Turkish law prohibits citizens and media to use the term “genocide” about the events, and considers this to be an unreasonable restriction of both academic freedom as freedom of expression relates to the use of this term. Parliament maintains its parliamentary tradition not to issue judgments about historical events.”

http://www.horizonweekly.ca/news/details/98496

38 Responses to “Parlamentul Danemarcei a recunoscut genocidul armean!”

 1. Mihail spune:

  Stiu ca sunt probleme cu aceasta recunoastere. Nu stiu ca de insemnata poate fi pentru armeni.
  Însă, pentru mine este importanta “tovarasia” Armeniei cu “marele popor sovietic”.

 2. Pacala spune:

  Si ce daca? Si holocaustul e recunoscut si ce implicatii are?

 3. Mihail spune:

  Fiecare popor are nevoie ca sa-i fie recunoscuta istoria, drumul.
  In cazul armenilor, tragedia prin care au trecut este imensa. Si nimeni nu vrea sa recunoască cine sunt autorii.
  Ce i s-a întâmplat acestui popor, este groaznic.

 4. cris spune:

  Felicitari pentru perseverentza.

  In ce priveste Romania, Indexul democratiei al The Economist arata ca daca eram oricum la capitolul flawed democracy, democratie viciata, am mai cazut doua locuri in ultimul an, mai ales pentru deteriorarea drepturilor civile si a culturii politice. Ne aflam pe locul 61 ( Bulgaria pe 47, de comparatie). In 2008 eram pe locul 50, am cazut deci din 11 pozitii din 2008 incoace, doua in ultimul an. Dupa noi urmeaza tarile non UE, ultimele doua ca democratii viciate in regiune fiind Serbia si Moldova, apoi urmeaza regimurile hibride (de la pagina 39 incepe discutia despre Europa de Est). Ce e mai rau, deci, este nu ca am cazut 2 pozitii in ultimul an, ci de unde am pornit in 2015, darmite in 2008, si ca intre tarile est europene, deci cu aceeasi mostenire comunista, desi eram oricum pe la coada, acum suntem pe locul 11 adica foarte aproape de tari non UE cu regimuri hibride ( adica tari ca Georgia, Ucraina) – au definitia tipurilor de democratie la sfirsitul raportului pentru cine nu le stie,

  Din partea mea remarc si scaderea in zece ani de la un scor de peste 7 in 2008 la unul la 6,xx din 2010 incoace cu o temporara stabilizare in anii 2012 – 2014: pai cum, atita democratie a facut basescu ? dar iohanis? – ca doar am cazut doua locuri in ultimul an, anul pur tehnocrat…. Coroborat ani de basism si iohanism, cu tot soiul de combinatii bizare de guverne si de dreapta si de stinga, o scadere de 11 pozitii, cum spun mai sus. Hmm… ( imi pare rau ca nu ne mai viziteaza Lordul, la discutia despre autoritarismul competitiv era optimist ca suntem trecuti la tarile care au sanse si se indreapta spre democratie nu spre autoritarism pur… spuneam atunci ca autorul conceptului, Levitsky, va trebui sa-si revizuiasca opinia in curind – caracterizarile lui Levitsky sunt de la 2010-, vad ca nu m-am inselat, din pacate)

  In loc sa urcam devenim pe zi ce trece o tara mai nedemocratica, mai ales ca atitudine a societatii civile ( O cultura democratica, index la care scadem dramatic, inseamna increderea ca democratia e cea mai buna forma de guvernare, asa o definesc ei – romanii sunt deci din ce in ce mai mult inclinati spre autoritarism; mda, ce sa zic e o fotografie mai de la distantza, si deci neclara, tendintza aceasta spre autoritarism se vede mult mai bine de aproape).

  La fel se inregistreaza o scadere importanta la… drepturi civile. O vad si ei, se vede din avion adica, numai romanii se fandosesc ca de ce atita discutie pe drepturi, orice fel de drepturi. Drepturile civile inseamna acea clasa de drepturi individuale care protejeaza libertatea individuala de a participa in viata civila si politica de discriminare si represiune din partea statului, unor organizatii sau altor indivizi. Adica “taci boule, taci dracului ciuma si napirca ce esti, ca acum iti trag una peste bot” exercitat de oricine de la nivel de stat la cel de individ e in crestere in Romania ( merci, adica nu mi se pare)

  “The eastern Europe region is characterized by low levels of popular support for democracy. Much of this stems from widespread disappointment with the political and economic transition from
  communism. Indeed, political culture is the region’s second-worst category, and recent surveys have affirmed this characteristic. The adult population in most countries shows only moderate or low
  interest in following politics, and there is widespread cynicism towards state institutions and political parties. This is exacerbated by political parties’ weak roots among voters and the poor functioning
  of many governments. Not a single country in the region evinces a high level of popular support for democracy.” Ultima propozitie e cea mai cumplita: “nicio singura tara din regiune nu arata un suport popular pentru democratie”.

  pentru cine doreste sa citeasca, desi in genere in Romania clasicii au devenit comisarul, hotnews si adevarul:

  http://www.eiu.com/Handlers/WhitepaperHandler.ashx?fi=Democracy-Index-2016.pdf&mode=wp&campaignid=DemocracyIndex2016

 5. livia spune:

  Dle Vosganian
  Citesc cu stupoare ca Mircea Cosma de la Prahova a fost arestat la o saptamana dupa ce a asemnat certificatul de urbanism pentru autostrada Comarnic-Brasov. Se impune de urgenta o comisie parlamentara pe acest subiect. Sa stim si noi cine si de ce nu vrea sa construim o astfel de autostrada. Sper ca adevarul sa nu fie secret de stat. Ce se aude ( sau de frica nici nu se mai aude) cu autostrada Iasi-Tg. Mures?
  Sau sa dam crezare raportului SIE ca urmeaza sa fim rupti in bucati si nu ne mai trebuie nici o autostrada?

 6. Mihail spune:

  Acum, dupa ce am vâzut aici, o autostrada schilodeste rau de tot peisajul. Iar zgomotul ei se aude la distanta mare.
  Daca ma iau dupa noua autostrada din Grecia(Egnatia) cea care trece, mai ales, sus prin munti, toata treaba este okay.
  In UK se circula, pe autostrada bara la bara, pe cate trei benzi pe sens, iar asfaltul are aplicat un sort mare(cam cum ar fi griblura la noi), acesta generand acel zgomot puternic.
  Eu fac vorbire despre autostrada Liverpool-Manchester.

 7. Mihail spune:

  Legat de tema propusa, astazi, de domnul Vosganian, ar fi interesant de aflat ce fac turcii in Siria, daca nu cumva, se repeta cu kurzii. Am si aici, un amic kurd, care povesteste chestii groaznice.
  O sa va mire, dar romanii sunt priviti cu simpatie de catre cei din partea noastra de Europa.

 8. cris spune:

  @ Shadow

  De la articolul trecut:

  Stii ce ma uimeste? Vehementza aceasta a unora lipseste in orice moment in care este vorba imediat, real, intr-adevar de probleme de viata si de moarte, pentru a indrepta ceva….caci daca e vorba de aspecte de scandal pe acelea le gusta ca babele stirbe cu broboada in cap, la nivel de birfa si voluptate a mizeriei. Acestia iti spun acum ca vorbesti in abstract, si ca esti Ioana d’arc ( e chestiune de relativitate, nu au conceptul normalitatii, asta-i tot, fiindca in ce ma priveste nu sunt cu nimic diferit fata de milioane de oameni, nu fac nimic special) .

  Ce exemple sa dau la intimplare?

  - A fost problema aceea a copiilor morti cu ecoli toxigen, din cauza unei organizari in MS de oroare, tehnocrata, pardon (asemenea problema se adreseaza si se coordoneaza la nivel national, obligatoriu, rapid, in orice tara, nu fragmentar in spitale pe care sa dai vina apoi.) Cei de aici in majoritate daca au spus ceva a fost de dragul scandalului, “anti- coruptiei”, sa vada pe unul inchis ca ar fi fost de vina – gresit, in raportul ECDC jumatate din sursele de e coli era carnea de pui nu brinza de nu stiu und-, dar oricum important era sa dam cu pietre in cineva nu ca mor niste copii. Nu se vorbeste de MS, nu era pe agenda fiindca era condus de un technocrat si tehnocratul e aprioric perfect (nu am invatzat medicina la a 3, spun ce spun ca profesionist: omoriti oameni – dar unii considera, imediat ce spui ceva ce nu le convine, ca te-a spalat pe creieri “haznaua 3″).

  -De nu stiu cite ori am vorbit nu doar despre prezumtia de nevinovatie ci si despre directiva europeana a victimelor si despre transpunerea ei schioapa in legislatia romaneasca si mai ales pe tot parcursul unui scandal – niste copii de gradinitza si parinti au fost chinuiti cu lunile sa apara in fata unui judecator nebun si tortionarilor lor, impotriva drepturilor omului si acestei directive… nici unul de aici nu a spus macar un cuvint de suport, atit de mult le pasa ( si iar, am vorbit de asta cu lunile, inainte sa apara ceva pe “haznaua3″ – fiindca desigur sunt spalata pe creieri, nu?).

  - Vine Voiculescu si da protocoale promovind medicamente gresit, in favoarea Pfizer, si asta omoara oameni – nu se discuta, o spun la pereti – si asta nu a spus-o nimeni altcineva in afara mea, nicaieri in media. Am spus si ca protocoalele au fost facute fara consultarea medicilor,… aaaa nu se poate, “voiculescu se consulta” mi se spune.. abia pe ultima suta de metri acelasi voiculescu vine si manipuleaza ca cei de la Colegiul medicilor ar fi spus ca nu se consulta cu ei si asta doar la o ordonantza care stabileste cum se fac evaluarile de calitate de catre pacienti, ca nenorocitii de medici n-ar vrea sa fie criticati de pacienti… – nu, nu i-a consultat la niciun protocol sau ordonantza si au spus-o de la inceput, gasesti asta pe site-ul colegiului repetat luni la rind. Aceiasi se dau de ceasul mortii initial ca profesionistii din domeniu nu ar fi fost consultati la OUGul de acum,, aiurea, apoi uita si spun ca “CSM-ul a zis” – bun, la aceasta OUG cei de profesiunea respectiva au fost consultati, dar ca in medicina, care iar nu e un domeniu pentru diletanti si exista o obligativitate legala de consultare, nu s-a facut asa ceva un an intreg nu conteaza. Desigur si in aceste conditii eu sunt spalata pe creieri de a 3 dumnealor vecinii de blog nu sunt spalati pe creieri sau nu sunt ei insisi spalatori de creieri ( vezi expresia lui elenick catre VV ca ea scrie ” sa ii intre in cap”) de o propaganda securista.

  Si asemenea discutii am de cind scriu aici. Dureros si cind vezi oportunismul – in 2010 unii erau de acord ca e inuman sa inchizi spitale cu ghiotura, acum il ridica pe boc retrospectiv in slavi ca le-a inchis. – dar eu sunt” pesedista”: eu am atitudinea profesionistului in acest domeniu si nu se schimba dupa girueta, dumnealor se schimba dupa degetul politic, sau de alt fel…. Dar eu sunt “pesedista”: nu am ridicat niciodata in slavi pe un dragnea, nici pe ponta, dar nici pe antonescu inainte, pe nimeni, acum nici pe iohannis, ori pe altcineva si pentru mine asta tine de normalitate, iar pupatul de funduri ca e buca de dreapta sau cea de stinga, nu. Si daca a fost vorba sa fi fost un blog al pnl acum niste ani, am discutat si atunci plusurile si minusurile unui MS inclusiv condus de nicolaescu la fel de lipsit de partinire. Ce anume determina aceasta selectivitate a celor de aici? – rhetoric.

  • cris spune:

   Un imbecil de sef al corpului de control al guvernului spune in gura mare ca nu se face resuscitare pe caldarim. Corp medical, oamenii aceia care au sarit de unde au putut, imediat, si direct de la spitalul vecin Colectivului, sa-i salveze pe copiii de la Colectiv au fost terfeliti in noroi. La putin timp un fotbalist moare pe teren in fata a mii de oameni, Cei care erau alaturi au o singura reactie, isi pun miinile in cap si se vaicaresc de mama focului, fac circ, in timp ce unul moare; cei de aici se grabesc sa spurce un medic, ca asa le zice spalatoarea de creieri nationala, presa securista, cu propria minte nu gindesc; reactia celor de la nici macar un metru de acel om care abia isi trage sufeltul nu o vad. Urmeaza tot circul din presa. Eu o vad si ma infioara, desigur fiindca ce spun e “in abstract”, nu fiindca am facut acest lucru, resuscitare, cu miinile mele alaturi de multi altii ca mine, de mii de ori: singurul lucru pe care trebuiau sa-l faca, pina sa ajunga medicul acolo, singura reactie cu adevarat umana, a cuiva caruia ii pasa in mod real, era exact ce le-a spus guvernul technocrat sa nu faca, resuscitarea direct pe jos. Aceasta din urma e imaginea emblematica si a multora din cei de aici si in buna parte a presei romanesti, si a usr, si a pnl, si a lui iohannis, o duritate gaunoasa, o compasiune circarita, asa cum a altora e doar de circumstanta ( “stolo draga, pedelist sau pesedist ce-oi fi, abia astept sa-ti iau locul”)…de fapt nu fac nimic pentru semenul lor, acela moare cu zile in timp ce dumnealor isi dau talente in fata altora cu ce frumos stiu sa-si puna miinile in cap urlind: “coruptia”.

   Cam despre asta vorbim, despre ipocrizie, gaunosenie, si despre politizare absolut exagerata, partinizare fanatica deja, cu pretul orbirii si dezumanizarii

   *****
   Astea au fost gindurile mele cu amaraciune de joi noapte, n-am postat asta, ci altceva, stirea cu enzimele pentru fibroza chistica, una care trebuie citita correct insa: un an intreg guvernul technocrat nu a compensat medicamente pentru cei cu fibroza chistica. Cel psd a compensat din 2012 pina la mijlocul lui 2015 – trei ani jumatate. Din iunie pina in noiembrie (10 noiembrie 2015) atunci cind s-au schimbat, nu, deci doar vreo patru -cinci luni de guvernare psd – pentru mine si asta e mult, dar pus in balantza cu trei ani jumatate de compensare, e o vina incomparabil mai mica decit nesimtirea de peste un an a unor tehnocrati, Iar acum iar “ciuma rosie” au luat guvernarea de doar 3 saptamini si citeste articolul pe care l-am dat ieri- iata sare deja unul sa-i beteleasca fara sa vada mai bine de un an intreg ca tehnocratii n-au facut nimic in acest sens. Este intr-adevar buna credintza in acest caz? E simptomatic: daca te omoara tehnocratul sau al de dreapta e ok, daca o zbirceste al de stinga e crima – viata nu are importantza, ci carnetul de partid. Am asteptat…..vezi vreun comentariu de la elenick, tudor, kronstadt, fillip, mares? ii pasa cuiva de aici care urla de mama focului pentru drepturile “ne-coruptilor” si despre cit de mult ii doare de viata oamenilor “curati”? Cad in extaz de ce impecabili sunt tehnocratii, ai de dreapta, iohanescu….. la asa ceva, scris negru pe alb, ca sunt niste oameni care sufera, ori ca mai bine de un an tehnocratii lui iohannis au refuzat compensarea unui medicament important pentru sanatatea unora nu e nicio reactie…. desigur fiindca dumnealor sunt “neutri”, drepti , interesati de al de alaturi, destepti si echilibrati nu o ioana d’arc spalata pe creieri de “latrina3″….iar, relativitatea, eu sunt doar un om absolut obisnuit si aidoma multor milioane pe care suferintza altuia ii revolta.

   E trist, foarte trist, si cred ca ne-am lamurit definitiv, daca mai era nevoie. Acum uita-te iar la ce spune acel index al democratiei… nu e deloc “abstract” sau nepotrivit, e imaginea din partea mea superficiala a unei realitati: rinocereala generalizata.

   • Filip G spune:

    Am o stima pentru medici dar uneori nu pot sa-i inteleg.
    Am nevoie de un Referat de la medicul ortoped pentru a finaliza un dosar de proteza.
    Am fost in policlinica cu bilet de trimitere de la medicul de familie.
    Stii care a fost atitudinea medicului?
    Nu am timp,trebuie sa studiez si cam intr-o saptamana doua o sa scriu cate-va cuvinte pe o coala A4.
    Deci sunt lucruri ce se pot face fara multa investitie,doar cu bunsimt.
    Asa ca o sa astept……au trecut 3 zile.

    • cris spune:

     medicii romani nu sunt altfel, unii, decit cei din jurul lor: ce vrei sa spun de cel din puscarie care ii spune unuia cu ochiul scos ca el nu e acolo sa-l ingrijeasca, e un criminal, am spus-o. Timpa aceea de pe terenul de fotbal tot nu are nicio scuza ca venea agale mincind semintze – dar nu a fost diferita de niste mii de oameni de pe stadion care au stat cu miinile in cap. A fost imaginea aceea cu viermii din plaga, nu exista nicio scuza acolo, desi au fost unii sa incerce sa o scuze – am spus-o la fel de drept, ca o sustin pe Camelia, colega mea cu toata puterea in acest sens. Achimas era medic – l-am scutit de ceva? Nu. Dar manipulari si timpenii in ce priveste un ortoped pediatru sau transplanturile (gen ” Irinel vinde organe la sacosa”) sau vai lascar nu a pus arsi critici in barocamera cind asa ceva nu se face, si mai apoi vine unul care nu pricepe in ce domenii se foloseste barocamaera, ca e “cosmetica”, nu, asta nu accept. In fond, pe de alta parte voi vreti asa ceva si nu neutralitatea medicilor: daca doi medici la Constantza au hotarit sa interneze pe nu stiu cine, cunoscut cardiac, 24 de ore de observatie – asa cum se face, ca e protocol de ingrijire intr-o lume, nu stiu daca pricepi, e la fel ca legile obisnuite pentru voi, e lege pentru noi, i-au lluat procurorii pe sus ca isi fac meseria, I-au bagat la puscaria ca isi fac meseria… v-a durut undeva, ati zis ca apara si apar un criminal.

     Cit despre medicul tau: da astepti, fiindca nu esti singurul, asa cum si in ce ma priveste, vazind 30 de oameni pe zi, le spun fiecaruia ca toti au acelasi drept si ca eu sunt un singur om, cu toata bunavointza trebuie sa prioritizez si asa cum acum pe unul il fac sa astepte niste minute fiindca altul moare, exact asa fac si fata de el daca e o urgentza. Vrei ca cineva sa semneze hirtii cu ochii inchisi? – nu se poate, crezi ca meseria asta e echivalenta cu cea de baiat de taraba la un fast food? ai venit sa fii servit primul indifferent cine altcineva e acolo si asteapta sa I se rezolve o problema? Dupa aceea vreti medicii la puscarie ca semneaza nu stiu ce. cu ochii inchisi – stii ceva, hotariti-va ce vreti si fiti cu aceeasi masura fata de oricine… Accepta ca daca vrei sa nu se intimple asa ceva trebuie sa ii dai acel timp care nu e doar pentru tine ci impartit pentru multi alti oameni de care are grija. (Dumneavoastra ca pacienti nu vedeti asa ceva: ne zbatem, oriunde suntem, cu mormane de hirtoage care nu au de a face cu grija pentru om ci cu tembelismele si dorintza de a nu plati a asigurarilor . Eu sunt in State: in aceeasi masura ma zbat cu imbecili de laasigurari, semnez mormane de hirtii zilnic, asistentele mele pierd ore pe telefon chinuindu-se cu vreun imbecil de la o asigurare. Proteze: hai sa-ti spun – aici diabeticii au dreptul la pantofi speciali, ca altfel fac rani si se trezesc cu amputari, o pereche de pantofi pe an: stii ce-i obliga asigurarile de aici sa faca?: vin la mine fac examenul, scriu 10 pagini de foaie de observatie pentru picioare, fac prescriptia, si nu e de ajuns, ei trebuie sa piarda alte ore la podiatru care face acelasii examen, eu doar il confirm pe al lui, pierdem timp faxuindu-ne hirtii unul la altul, eu cu podiatrul, si facem mormanul pe care iar pierdem timp sa-l trimitem la asigurare fiecare dintre noi separat. Ba ne mai vin si inapoi ca li se pare unuia de la asigurari ca n-am scris ce vrea el, ca s-a schimbat o formulare peste noapte la ei. Si apoi asteapta omul cu diabet cu lunile o pereche de pantofi medicali….Si am sute de pacienti cu diabet, crezi ca pot sa le fac rost de pantofi in minutul doi? De ce crezi ca de cite ori vine vorba de obamacare urlu????? e acelasi tip de medina socialista ca aia din Romania, mor, imi vine sa ma mut pe luna !)

     • Filip G spune:

      Noi vedem si intelegem,doar ca avem si noi informatii……..
      -Fa repede dosarul ca acum sunt bani…. in viitor nu se stie cum va fi!
      Fondul pentru proteze a fost finantat din taxe care au fost anulate (celebrele 102 taxe).In viitor nu se stie cum o sa fie finantate……
      Instabilitatea asta permanenta si lipsa de orizonturi clare predictibile duce la un haos.
      Doctorii au dreptatea lor,pacientii au dreptatea lor,partea proasta e ca intre cele doua feluri de dreptate lipseste compatibilitatea

     • Adam Mares spune:

      Scuze, dar legislația o fac cei din MS și parlament, ce vină au pacienții în asta? Deci cris să-și îndrepte revoltele înspre politicieni, nu înspre oamenii exasperați de racilele sistemului și care, vezi Doamne, n-au milă de bieții decidenți urmăriți de parchete.

     • cris spune:

      Da mai omule, dar toti aveti aceasta informatie si veniti la cite un singur medic, care si el are aceeasi informatie, numai ca e unul singur si voi cu zecile si sutele – Acela ti-a spus sa astepti ca nu e Vishnu, nu are o mie de brate, dar tu te grabesti sa spui ca e lenes si nu-i pasa, lui, nu idiotilor care se pregatesc sa nu va mai compenseze ceva. Gata, am plecat ca am si eu niste zeci de vazut azi. Pa

     • cris spune:

      Hai sictir Mares, de cite ori am vorbit despre legislatie ????Bati cimpii.

     • Adam Mares spune:

      Ești o adevărată doamnă, ca întotdeauna! :P :P :P
      Și crezi că dacă vorbești tu pe blog se transmite telepatic și celor din MS și parlament? Sau ți-ai pus baza că VV e mesagerul cunoștințelor tale? :P

     • cris spune:

      uita-te mai devreme in cursul anului, vorbeam despre proiectul ALDE si despre medicina centrata pe pacient, lucruri care au ajuns la Atarastoae, atit pot – daca vrei sa fac legislatie nu sunt parlamentar si nici ministrul sanatatii. Lasa timpeniile si incercatul de a ma enerva pe mine, ca n-ai cu cine. Sa-ti spun sictir e echivalentul alungatuluii unui tintar – trebuie sa te las sa ma bizii te pomeni? dar cine ma crezi, Sf Francisc care ocrotea tot soiul de animalutze inclusiv gindaci si paianjeni? Ce-ar fi sa fiti si aici cu o singura masura si sa acceptati limitele si ale voastre si ale altora? Sorry, nu sunt, nici Sf Francisc nici ioana d’arc, doar un om ca toti oamenii cu limitele mele, si mai ales n-am timp de biziieli.

      PS: Ce-ar fi sa fii la fel ultragiat fata de cei care au impinzit blogul cu injuraturi nu fata de mine? :)

     • Adam Mares spune:

      Având în vedere că vorbești ca la armată (Mareș! La ordine, să trăiți! :P ), cred că nu-i nevoie să sar în apărarea domniței ultragiate! :P :P :P Eu reacționez urât în fața atitudinilor autoritare.
      Țânțar, zici? Și eu care mă credeam trântor! :-) în comparație cu Hărnicia Voastră! :P

     • Adam Mares spune:

      Cred că sfinții n-au grade de general. :P

     • cris spune:

      du-te la gradinitza, rasfata-te si cearta-te acolo :) Poate acolo ti se spune “adamica nu mai bizii puisorule, goe, lasa ca iti face mamitzica toate chefurile. ” In rest, daca ai crescut mare goe, sau zoe, fii barbata, pull up your big girl panties and deal with it, nu te mai smiorcai, victimizatule :) :) :) :) :)

     • Adam Mares spune:

      M-aș duce, dar cred că nu mă primesc, iar când eram mic am ratat etapa asta, m-am dus direct la școală. :-)
      Nici mămăițe și tăntițe nu prea am avut, nu știu de unde ai scos-o pe asta cu victimizarea. Eu doar reliefam modul gingaș în care se exprimă o doamnă. :-)

 9. Adam Mares spune:

  Eu n-am luat niciodată apărarea tehnocraților, dar unele probleme din sistemul medical mă depășesc și n-are rost să bat câmpii. Din postura de simplu “beneficiar” al sistemului românesc de sănătate pot însă spune că e o corupție acolo de mori cu zile, dacă n-ai bani de dat șpagă. Sigur, asta nu o interesează pe cris, care nu înțelege că majoritatea oamenilor sunt ca mine, nespecialiști în medicină, dar știu și ei din experiența directă a mersului într-un spital cum merge treaba și ce condiții sunt, uneori, mai rele decât într-un penitenciar. Și de aceea sunt exasperați. Or, în situația asta, să vezi că prioritatea nr. 1 a guvernării au devenit acele OUG de grațiere, e firesc să apară revolta.

 10. emi spune:

  “În timpul Tribunalului pentru Crime de Război de la Nuremberg 24 de manageri ai Industriei IG Farben au fost judecaţi pentru crime împotriva umanităţii şi mulţi dintre ei au fost condamnaţi. Procurorul SUA Telford Taylor a rezumat rolul acestui cartel chimic în timpul Tribunalului de la Nurnberg în felul următor: fără IG Farben, al Doilea Război Mondial nu ar fi fost posibil.”
  http://www.activenews.ro/cultura-istorie/Cine-a-fost-de-fapt-in-spatele-declansarii-celui-de-Al-Doilea-Razboi-Mondial-115987

 11. emi spune:

  “Noi, armenii trebuie să înţelegem pentru ce vrem recunoaşterea Genocidului, şi cum. Oare o cerem pentru bani sau teritorii?! Nici Ministerul de Externe nu a elaborat o strategie clară în această privinţă. Aşadar, cerând Armenia de Vest trebuie să înţelegem ce cerem. De pildă, comunitatea armeano-română dacă ar face un sondaj, cu 100 de oameni, care să scrie ce înţeleg prin recunoașterea Genocidului armean şi ce cerințe sau aşteptări realiste au de la Turcia, sunt sigur că părerile vor fi diferite.”
  http://www.araratonline.com/noi-armenii-trebuie-sa-intelegem-pentru-ce-vrem-recunoasterea-genociduluisi-cum-spune-artak-shakaryan-doctorul-in-istorie-si-turcolog/

 12. elenick spune:

  Bugetul sta in chinurile facerii! Cifrele nu se leaga de loc si deja ministrul finantelor e atentionat ca poate fi remaniat fiindca nu poseda o bagheta fermecata. Iar sursele de bani pt buget par a fi cu totul altele :

  http://www.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/s-a-gasit-sursa-de-unde-vor-fi-finantate-promisiunile-electorale-se-taie-investitiile-companiilor-de-stat-657727

  Am inteles ca deja s-au taiat cheltuielile pt metroul din Drumul Taberei si pt centura de sud a Bucurestiului… Tot inainte!

 13. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  ai reusit doua performance dintr-o data.
  Prima, ca nu ai mai sters-o asa cum te-ai laudat. Ma rog, personal as fi bocit dupa tine.
  A doua, hmmm ai determinat o doamna ca sa te injure in turca, ca pe un barbat. Sau…asa înjura o femeie pe o alta femeie ?
  Am fost neplăcut surprins.

  • Adam Mares spune:

   Am venit special pentru tine, știam că n-o să te mai oprești din bocit, vorba ceea, de trei zile-ncoace, iarba nu-i mai place, gura nu-i mai tace, ochii-i curg întruna, râul e sărat, cântecul de jele, mioriță lele etc. :P