Cum am ridiculizat toate minciunile debitate de PNL și USR despre faptul că prin OUG 9/2017 s-ar permite cheltuirea fără limite a banului public, dându-se, citez: „liber la furat”

42 Responses to “Cum am ridiculizat toate minciunile debitate de PNL și USR despre faptul că prin OUG 9/2017 s-ar permite cheltuirea fără limite a banului public, dându-se, citez: „liber la furat””

  1. Mihail spune:

    Stiu si eu ? Parca n-am cazut pe spate.

  2. cris spune:

    Marisica

    un caz concret pe care se intelege diferentza intre a sanctiona penal o infractiune satelita unui proces legislativ, vs modul in care se reglementeaza normal problemele de oportunitate, constitutionalitate, etc. Vlasov e condamnat pentru spaga primita fiindca a vrut sa promoveze o lege cu dedicatie, de o parte. De alta parte, legea respectiva pe care a incercat sa o promoveze de doua ori a fost sanctionata in alt fel, o data a fost gasita neconstitutionala de CCR, a doua varianta a picat in parlament. Cineva ca Alina Gorghiu de pilda care a semnat initiativa nu e in culpa, desi a semnat, fiindca aceasta tine de mersul normal al unei legi, nu a primit vreo spaga, opinia dinsei chiar gresita in acest caz nu e penala ci se sanctioneaza strict la nivel de Curte constitutionala si parlament.

    Inutil sa spun ca decizia ICCJ este in consonantza cu ce tocmai a spus CCR pe OUG 13.

    http://adevarul.ro/news/eveniment/curtea-suprema-explicat-manopera-infractionala-mihail-vlasov-spaga-proiect-lege-parlament-1_58c7f9a55ab6550cb8529a15/index.html

    Se intelege? Nu e nevoie amesteci abuziv lucrurile si teritoriul unor institutii ale statului sau sa bagi un parlament la puscarie, asemenea problem se decanteazasi judeca in alt mod intr-un stat de drept decit cu un idiot generalizant “DNA sa vina sa va ia” Aici ma bucur si pentru actiunea DNA – e justa, si pentru modul in care da ICCJ aceasta hotarire, asta inseamna normalitate democratica si a unui stat de drept.

    Dar, desigur, doamna Dogioiu care iti formeaza tie opinia, in consonantza cu o doamna Stanciu, mai si spune ca cei 8 judecatori de CCR, care au dat o hotarire si motivatie conforma cu documentele CV si Constitutia Romaniei, trebuie pusi in catuse pur si simplu fiindca atit o duce mintea pe ea. Nu prea inteleg de ce un dobitoc de la psd care amenintza cu arma trebuie reprimat dar o individa ca Dogioiu care vrea o curte constitutionala in catuse poate face mai departe afirmatii fascistoide fara macar o dojana. Dar, in fine, pentru propaganda de un anume tip orice e bun, si fascist sa fie, fata de “prostovanii” si “ciuma rosie” fiindca obiectele acesteia, dumneavoastra, nu aveti standarde, acelea sunt maleabile si de folosit sau spurcat dupa chef: stiti pe cine nu va doriti, sau pe cine va doriti, dar ce e drept, nu prea. Nu-i nimic, se invatza, un dram de liniste si de bunavointza sa fie.

    • Adam Mareș spune:

      Nu-mi amintesc să fi zis Dogioiu de cătușe pentru CCR, ci doar că, dacă prin decizia CCR nu se va mai putea ancheta în niciun fel modul de emitere a unor legi, nu se va mai descoperi niciodată vreun caz de corupție sau trafic de influență (ca în cazul Vlasov, de pildă). Deci tu, amintind de acest caz, nu faci decât să confirmi că e nevoie să se poată ancheta chiar și emiterea de legi, pentru că altfel nu se pot descoperi posibile fapte penale.
      PS. Am impresia că tu stai prost cu logica. :P Cel puțin așa reiese, de fapt, tu doar răstălmăcești orice în sensul dorit de tine. La o adică, faci din negru alb.
      PPS. Vlasov e prietenul bun al madam judecătoarea CCR Pivniceru, iar Tobă e ginerele lui Dorneanu. :P

      • cris spune:

        exact asta a spus doamna dogioiu
        http://www.stiripesurse.ro/un-deputat-psd-a-distribuit-o-inregistrare-incredibila-cu-o-controversata-jurnalista-video_1185507.html

        in rest tot n-ai inteles nimic, iar cine e Vlasov nu ma intereseaza, pedepsele nu se dau ca cineva are un nume sau pe faptul ca cineva e prieten cu nu stiu cine ci pe infractiunile respective

      • Pacala spune:

        Adam
        Tu zici “modul de emitere a unei legi…” nu va mai putea fi anchetat. Legiuitori in Ro sunt 2 entitati supreme guvern si parlament. Parlamentul este legiuitorul suprem care (in)valideaza guvernul. Ccr a zis ca acuzele dna in dosare de abuz in serviciu sunt valide doar pt ordonante hg si legi. Daca vrei sa discutam pe argumente juridice te rog. @cris face apologia institutiilor democratice care trebuie sa functioneze dupa reguli aplicabile nu dupa cum ar vrea un actor politic.
        In ceea ce priveste lupta curenta de putere, daca psd alde reusesc macar 50% din programul de guvernare vor da si urmatorul presedinte. Pt ca usr si pnl nu inteleg ca unirea face puyerea si nu poti avea electorat de dreapta cu 3.5 milioane de salariati la stat si privat cu salariul minim pe economie

      • CCR nu a zis sa nu se cerceteze cum se elaboreaza o lege. Daca se dovedește că a fost viciata voința legiuitorului prin mită, sigur că se ancheteaza.

  3. cris spune:

    Magnific papa Francisc, nu inteleg de ce acest titlu idiot al articolului “halucinant…” VV, iata ca si insusi Sanctitatea sa aproba faptul ca va luptati pentru niste locuri de munca. :)

    “Munca ne dă demnitate. Cei care sunt responsabili pentru oameni, managerii, sunt obligaţi să facă totul, astfel încât fiecare femeie şi fiecare bărbat să poată lucra şi astfel să poată merge cu capul sus, să-i privească pe ceilalţi în faţă cu demnitate….Cei care, pentru scheme economice sau pentru afaceri care nu sunt pe deplin transparente, închid fabrici, închid întreprinderi şi iau oamenilor locul de muncă, acele persoane comit un păcat foarte grav”

    http://www.stiripesurse.ro/halucinant-papa-francisc-a-identificat-un-nou-pacat_1185699.html

    Eh, ma simt si eu mai bine citindu-l – am niste saptamini infernale la munca, legate de chestiuni administrative si staff , atit de cumplite incit nu mai am mult pina sa imi pun demisia si sa-mi iau lumea-n cap. M-am saturat sa muncesc pina la epuizare si sa fac efortul acesta gindindu-ma ca altfel fetele mele se duc acasa fara bani sau sunt date afara, ori ca niste oameni sufera ignorati, si altii sa stea comod pe scaun, sa macane, sa se fandoseasca, sa dea indicatii si sa-mi spuna cum nu se pot face una sau alta doar ca sa-si salveze comoditatea. Imi prinde si mie bine ce spune Sanctitatea Sa.

    • Adam Mareș spune:

      Extraordinar! Tu ești singura persoană de pe lume care muncește! :P :P :P
      Bine că ne-ai reamintit, uitasem! :P :P :P

      • Adam Mareș spune:

        Poate citești și alte predici ale Papei, acelea despre corupție sau despre vanitate și fățărnicie. :-)

      • cris spune:

        care v-am reamintit, dumneata mares esti noi? care noi? :)

        ce dragutz, ai momente in care te dai de gol, vorbesti la feminin, vorbesti cu “noi”…. esti ca dogioiu care are nu stiu cite pseudonime inclusive masculine? aaa, atunci nu ma mai mir de afinitatile tale,cine se aseamana se aduna, personalitati multiple cu personalitati multiple, ca la….. balamuc :)

        • Adam Mareș spune:

          Nouă – celorlalți de pe blog. :-)

          • cris spune:

            hai, las-o cu dresul busuiocului ca il dregi ca dobitocul acela care amenintza pe cei din strada cu pusca, s-a corectat, ca era vorba despre ziaristi, asa si tu acum ce sa zic o dregi ca vorbesti in numele tuturor de pe blog, tuturor care, le-ai cerut acceptul, te-a votat cineva ca purtator de cuvint?

            ai comis-o si nu e prima data, las-o balta, te/va ia gura pe dinainte si te/va dai/dati de gol, nu ma deranjeaza, doar… remarc. :) Buna companie si comuniune de gindire ti-ai gasit, dogioi si parlamentari pesedisti plecati cu pluta :) :) :)

          • Adam Mareș spune:

            Nici nu știu cine e dogioi aia, pe mine mă interesează fondul problemei în decizia CCR. Nu dreg nimic, nu e nimic greșit să spun că ne-ai reamintit nouă, celorlalți de pe blog. De fapt, era o ironie la adresa ta, că ne-ai spus (nouă, celor de pe blog) de nenumărate ori ce “eroină” ești tu. :P

          • Adam Mareș spune:

            Și nu mi te mai adresa, fiindcă dialogurile cu tine îmi fac rău, aproape fizic, tu poți să te lauzi cât vrei, dar nu exprimi nicio fărâmă de bunătate sau blândețe.

          • Adam Mareș spune:

            Cu parlamentarul PSD cred că tu ești în conivență, având în vedere tot ce ai spus până acum despre protestatari.

  4. Mihail spune:

    Bine ca i-ai indicat si numele. Trăim intr-o epoca, hai sa-i zic, ciudata. Avem doi Papi. Unul in functie la Vatican, iar altul “la pensie”, intr-o manastire.
    Din când in când, dar nu foarte rar, se întâlnesc in public. In rest, vorbesc aproape zilnic.

    • cris spune:

      Imi plac franciscanii, chestiune veche, de la Cartea din San Michele si Axel Munthe, Sf Anton de Padova si rugaciunea Sf Francisc. Nu are nimic de a face cu organizarea catolica, pe aceea o stii tu cu mult mai bine decit mine care sunt un profan in acest sens. E ceva de suflet, consider blindetea o putere cu mult mai mare mai greu de crescut si mai trainica decit violentza de orice fel, incerc sa o “imprumut” si eu macar temporar, cind e nevoie. Rugaciunea Sf Francisc cel putin e ce-mi spun in gind de fiecare data cind am in fatza o conferintza de familie grea cu oameni necajiti unii, plinsi altii, furiosi sau intoleranti altii ca sa pot sa-mi adun mintile, sa ascult, sa am permanent in minte pe cel bolnav si incapabil sa vorbeasca ori sa se apere, si sa ma pot aseza in pozitia de mediator si sprijin sperind ca decizia tutror impreuna va fi cea buna. De aceasta vorbesc:

      Doamne, fa din mine unealta Pacii Tale
      Acolo unde este ura s-aduc iubire,
      Acolo unde este ofensa s-aduc iertare,
      Acolo unde este dezbinare s-aduc unire,
      Acolo unde este greseala s-aduc adevar,
      Acolo unde este neincredere s-aduc credinta,
      Acolo unde este disperare s-aduc speranta,
      Acolo unde este intuneric s-aduc lumina ta,
      Acolo unde este tristete s-aduc bucurie.

      O, Stapane, nu te-am cautat atat
      Spre a fi consolat… cat pentru a consola,
      Spre a fi inteles… cat pentru a intelege,
      Spre a fi iubit… cat pentru a iubi.

      Deoarece:

      Dand… primesti,
      Pierzand… gasesti,
      Iertand… esti iertat,
      Murind… reinvii la viata eterna!

      Doar nu crezi ca VV e singurul care-si spune un Doamne ajuta cind sta un munte sa i se pravaleasca in cap :)

  5. Mihail spune:

    18 grade C. Soare. Stau pe malul Tamisei cu un pahar de Pepsi rece si un Marlboro. Nu sunt fumator, doar stric țigarile. Pe Tamisa trec multe bărci cu canotori. Dupa ei, in spate, o alta barca, cu motor, din care zbiara ceva la ei.
    Iată ce am citit pe net:

    TE-AI PRINS, LULUTA? – Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, la bilantul MAI: „Intr-un stat normal, institutiile de f

    http://m.luju.ro/te-ai-prins-luluta-presedintele-senatului-calin-popescu-tariceanu-la-bilantul-mai-intr-un-stat-normal-institutiile-de-forta-nu-isi-etaleaza-trofeele-obtinute-nu-fac-defilare-prin-fata-cetatenilor-sau-prin-fata-mass-media-spre-deosebire-de-alte-institutii

  6. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    in cazuri de astea, mai intai verifica postarea, apoi apasa pe butonas.
    Acum, despre Vlasov eu iti pot spune multe. Il cunosc personal, am luat masa de cateva ori, fiind chiar si sotia lui. Si pe cele doua fetiţe le stiu. Deh, târgul este mic. Pe vremuri, demult, atunci când una dintre ele era in amor cu Catalin Botezatu, cel din urm

    • Mihail spune:

      ….urma mi se plangea ca)i mananca zilele,
      Despre Vladov stiu multe, dar nu se poate afirma ca este vreun inteligent.
      Gresit.
      Este un smecheras cu pretentii de mare domn. In rest, a tras sfori.

  7. Mihail spune:

    PS: a inebunit tableta. Imi cer scuze.

  8. Mihail spune:

    @ Cris,

    Adam are dreptate. Si eu muncesc. Deci, puţintica atentie.
    Deci, doar noi doi muncim.
    #Rezista !

    • Adam Mareș spune:

      :P :P :P

    • cris spune:

      Cam asa e Mihail, noi vorbim de munca noastra, tu de flori, eu de oameni, Shadow mai vorbeste, Dorin… Marisica niciodata. Ii dorim sa afle vreodata, sa aiba si o profesiune, una de care sa fie pasionata, si de care sa vorbeasca cu drag, caci deocamdata are probabil doar un job, asa incit nu poate intelege. :)

      Da, am niste probleme acum.

      Pe mine ma afecteaza direct discordantza in volumul de munca, dar din pacate e mai grav: mi s-au luat asistentele care lucrau obisnuit cu mine, foarte bune, destepte, rapide, si au fost incarcate cu munca suplimentara pentru celelalte asistente care o lalaie. Si in asemenea hal incit doua din ele pleaca, cele mai bune: nu mai suporta, nu sunt acolo sa tina si locul altora care iau acelasi salariu ca si ele si stau. Dar acelasi lucru mi l-au facut si mie, au ajuns sa pretinda si sa fiu in trei locuri in acelasi timp, sa suplinesc pentru toata lumea care vine trei zile pe saptamina la munca, adica am exact acelasi grad de suparare ca si fetele mele. Si cum suntem in medicina socialismizata toti iau acelasi salar’, ei nu zau…

      Mi-am spus, # resist, si… si mi-au pus mie toantele pe cap in loc sa pot lucra cu asistentele mele, desigur, ca sa ma “ajute”. Drept care ma trezesc de exemplu cu una ca pune pacientii in camere, si in loc sa aiba grija de ei ..pleaca, se duce la telefon, dispare, fara sa spuna macar alteia ceva ca sa preia stafeta, fara sa-mi spuna mie, ba chiar lasind sa para ca e cineva in camera cu pacientul si lucreaza… fiindca ea avea treaba la telefon. la o discutie privata. O ora intreaga de au inceput sa tipe oamenii. Pe alt pacient, care a venit la sfirsitul programului, in loc sa-l preia, sa faca analizele dupa vizita si sa-i dea drumul sa plece, pur si simplu l-a uitat acolo… bine ca eu sunt ultima care pleaca din clinica si l-am luat cu mine, ca altfel raminea acolo inchis in clinica – de ce trebuie sa-mi crape mie obrazul de rusine pentru asemenea magarie a unei asistente? Alta, dupa ce vad pacientul. nu stiu ce prostie face in computer, imi sterge toata foaia de observatie, toate ordinele, toate retetele din computer, o ora intreaga de munca fiindca era pacient nou si greu – cancer, si se uita ca oaia la mine: in loc sa puna mina pe telefon sa cheme IT-ul sa recupereze datele… ca asa s-au obisnuit, sa repare altii prostiile lor.

      Stii, cind pleci asteptarea initiala e ca cei din occident ar munci de sa se rupa. Adevarul e ca in orice tara e o proportie de oameni care muncesc si restul care traiesc pe spinarea lor facindu-se ca muncesc, cu cit mai de stinga inspiratia cu atit mai multi. Proportia e variabila, in Romania o fi 1%, in alte parti 25% care muncesc, dar e intotdeauna o proportie. In State vezi o degradare a acestui procent – am boala mea pe conducerea asta de stinga de prea multi ani, a crescut proportia de” salariul merge noi stam in fund pe scaun ” ingrozitor, si asta au inceput-o de ceva ani si in medicina – e unul din motivele pentru care astept ca pe o gura de aer reversarea Obamacare, sunt all for it in acest aspect de de-socialism-izare a serviciului medical in interiorul sau. Nu stiu cit se vede in Anglia socialismizarea progresista, in Franta la Shadow cred ca rau de tot. Adica, daca ma intrebi, l-as mai vota inca o data pe Trump si cu amindoua miinile, Shiva ma fac sa am o suta de miini sa-l votez, fiindca asa trebuie sa fie, sau iti faci munca sau YOU’RE FIRED, scurt, cum e la el acum, 46 de procurori out, fara discutie. Dreapta, vreti dreapta? Asta e dreapta, eu sunt all for it. M-am saturat de balast, m-am saturat de gentutze, aere, si mofturi, vreau oameni care inteleg ca e si raspunderea lor sa-si faca munca serios in loc sa astepte de la altii.

      Ma descurc, de doua saptamini mi-am luat eu pauza de la niste obligatii, imi pun creierii la loc fiindca mi i-au imprastiat destul si fac instructie: au inceput deci lenesele mele, in fine, ale celorlalti care daca oricum sunt mai mult prin vacantza n-au nevoie de ele, sa se miste ca titirezul ca altfel naiba le ia, incep sa si gindeasca pe alocuri, si cine rezista sta, cine nu pleaca. Bootcamp, asta fac. Am doua locuri libere acum de asistente, si am strins deja 6 candidati. Daca nu se rezolva asa, atunci plec eu si oferte am girla.

      Asa ca nu stiu daca e # resist, dar # dreapta cert e. Ba chiar crestin de dreapta: # sa nu arunci margaritare la porci, ci sa faca bine sa munceasca porcii; sa si le cumpere singuri daca le vor si din banii facuti de ei :) :) :) Curat “Hitler” ar zice marisica noastra progresista.

      • Mihail spune:

        @ cris,

        eu evit ca sa ma plâng. Sunt siderat de cata meserie stiu astia din Londra.
        Au clienti cu bani foarte multi, toata zona este exclusivista. Tot vad niste case, de stau si eu alături de mâța care sta-n coada.
        Am ajuns la concluzia ca in Romania se face scoală.
        Cum sa nu stiu tu, marele gradinar, ce-i aceea o stomata(defapt sunt doua) ? Cum sa tai tu un trandafir de-nboulea, sa-l lasi si fără frunze, ca apoi sa-i faci tratament pentru “patare neagra” ? Faci tratament la lemn. Apoi, habar n-au ca Lavandula sa taie, fir in toamna, fie in primăvara. Totate levanțicile sunt hidoase, bătrâne si lemnificate. Gazonul ? Doamne, cel mai prost client sl meu, din țara, avea gazonul de o mie de ori mai frumos.
        Mi-au zis ca sunt foarte bun, dar nimic nu vor sa invete.
        Clientul oricum plateste, nu stie cum trebuie sa fie.
        Inca ceva, toate plantele au denumirea in limba latina. Englezii nici nu vor sa audă de asta.
        In rest, se îmbulzesc ca oile sa iasă din UE.
        Sunt-sunt total dezamagit. Iar chiria barcii costa o mica avere. Ei o plătesc in proportie de 70-75%. In Londra, in zona Kingston se găsesc foarte greu case de închiriat. Au găsit ceva, dar nu vor romani. Este zona exclusivista. Ma opresc, as putea vorbi o ora fără pauza. Nu stiu cine proiectează grădinile, dar mentenanta este de rahat.
        Adam Mares, tu de ce nu muncesti ?

  9. cris spune:

    Interesant articolul. E un jurnalist de la DW pe care il citesc de mai mult timp, cu placere, mult mai echlibrat in opinii si cu o baza solida in analiza.

    http://www.dw.com/ro/există-o-constituție-perfectă/a-37930947

    “Ținând seama de aceste observații, putem accepta simultan faptul că judecata CCR este corectă și că, la limită, ea ar putea duce la un dezastru. Tocqueville și Gödel păreau încredințați că și Constituția americană ar conține această contradicție. Nu ne rămâne prin urmare decât să ne mobilizăm și să ne organizăm în așa fel, încât dezastrul, posibil, să nu se producă. Să fim de exemplu mult mai prevăzători atât în alegeri, cât și atunci când se fac numirile în instituțiile importante.

    Dar cei care ”au votat DNA” mai fac eroarea de a crede că procurorii ar putea fi ultima barieră constituțională în calea abuzului politic. Căci oferindu-le acestora puterea deplină li se oferă și încrederea deplină, considerându-i infailibili. Or, e suficient să refacem avertismentul lui Tocqueville, adaptându-l la problematica noastră: ”Dacă vreodată s-ar întâmpla ca la DNA să ajungă oameni imprudenți sau corupți, țara va trebui să se teamă de anarhie”. Sigur, se va spune că nu procurorii decid, ci judecătorii, dar până la o sentință definitivă, procurorii pot schimba orice guvern care nu le este pe plac.”

    O data vorbim de necesitatea unor mecanisme de checks and balances solide

    A doua vorbim de necesitatea bunei cumpaniri in alegeri. In State Curtea Suprema este atit de importanta incit la alegeri, asa cum spuneam, Trump a prezentat inclusiv lista scurta cu judecatorii potentiali de Curte Suprema din care va propune unul si a fost criteriu major in alegerea lui. Ma intreb deci cum s-ar fi inclinat balantza daca la alegerile din 2014 candidatii ar fi prezentat si potentialii numiti care vin cu autoritatea dumnealor, cum sunt procurorul general, procurorul DNA, judecatorul de Curte Constitutionala pe care il vor propune, de ce nu a directorului SRI sau SIE. Ce ar insemna in sine acest tip de abordare nu doar ca rezultat al alegerilor ci ca educatie ori maturizare democratica in sine a unei populatii. Cert o departare de ideea de “tatuc” si implicit o intelegere a multitudinii aspectelor unui stat democratic si importantei alegerilor, efectelor lor in timp si in multiple domenii, o crestere a responsabilitatii alegatorilor de asemenea.

  10. Mihail spune:

    @Adam Mares,

    nu vrei sa renunti la gelozia ta deloc.
    Înțelege femeie, ca medicul este pe alt continent, peste ocean.
    Ce te deranjează atât de mult ca i se invart rotițeld, ca gandeste, ca este creativa ? Stiu, faptul ca armeanul a spus cs si-ar dori sa stie la fel de multe, precum cris.
    Pentru asta faci istericale ?

    • Adam Mareș spune:

      Nu e vorba de nicio gelozie. Mie îmi plac persoanele inteligente, dar @cris nu-mi place din alte motive, pe care le-am mai spus.
      Din partea mea, poate s-o ia și de nevastă, chiar mă lasă rece!
      :-)

      • Adam Mareș spune:

        Apropo de rotițe, a fost pe vremuri o glumă în Academia Cațavencu, asociată cu CTP (că și ăla tot roboțel încruntat este):
        “De-atâtea nopți m-aud gândind
        Mi-aud rotița scârțâind”.
        Așa cred că e și la cris.
        :P :P :P

      • Shadow spune:

        @Adam
        din ce scrii tu pe blog esti departe de a fi placut impresionat de “persoanele inteligente” dimpotriva. As spune ca te incadrezi perfect in articolul dlui Tudoran pe care l-am dat in link pe blog. Unde?
        Uite aici:
        Esti unul dintre cei care au “acreditat printre “Drepturile Inalienabile ale Omului” splendoarea de a fi imbecil”.