Tudorel Toader a arătat Ministerului Public cartonașul galben.

Cel care proslăvesc Procuratura și pe șefii ei, scandându-le numele în piețele publice, au fost indignați că această evaluare a avut loc. Cei care acuză abuzurile procurorilor au fost dezamăgiți, la rândul lor, că nu a fost cerută revocarea șefilor Parchetului General și DNA.tudorel


Evaluarea realizată de ministrul Justiției lasă chestiunea la jumătate de drum. Acuză existența unor derapaje constituționale și încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, dar nu cere măsuri ca așa ceva să nu se mai repete și nu stabilește vinovății.
După cartonașul galben, urmează, la repetarea derapajelor, cartonașul roșu. Acest raport este un avertisment pentru Ministerul Public să reintre în matca sa constituțională și să nu transforme combaterea corupției într-o luptă pentru putere, în disprețul drepturilor cetățenești.
Ministrul Justiției trebuie să ne prezinte periodic concluziile monitorizărilor sale. Iar în cazul în care derapajele se repetă, să nu mai ezite.
De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția Judiciară trebuie să ia act de evaluarea pe ansamblu negativă a ministrului Justiției și să comunice opiniei publice măsurile ce vor fi luate în urma asumării acestui raport.
Și, ca după orice cartonaș galben, meciul continuă, păstrând aceiași protagoniști pe teren.
P.S. Rămâne, totuși, senzația ciudată că evaluarea a fost, inițial, redactată pentru a conduce la o altă concluzie.

62 Responses to “Tudorel Toader a arătat Ministerului Public cartonașul galben.”

 1. Mihail spune:

  @Varujan Vosganian,

  Poate putin stiu ca Scoția nu este Anglia. Scoțienii nu sunt englezi. O spun chiar ei, cu multa mândrie.
  Ieri, radioul din Scoția a comentat toata ziua decizia Parlamentului.
  Iar, oricine traieste in Scotia, intelege ca drumul ei poate fi foarte usor si singura.
  N-are nicio problema
  Acum, problema este ca si Irlandei ii trec nistei idei.
  Colegii mei, toti scoțieni, au opinii diferite, dar toti sunt mandri ca sunt scotieni.
  Eu, mi-am promis, ca atunci când ma întorc in tara, vin îmbrăcat ca un adevărat scotian: kilt, vesta, sacou si cravata, ciorapi si pantofi traditionali. Stiu cum se leagă sireturile, cum se poarta kiltul.

 2. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/calin-popescu-tariceanu-ma-denun-in-direct-am-facut-trefic-de-influen-a_1188300.html
  Tary se vede ca e profund afectat.
  Eu intreb:
  Daca a facut trafic de influienta pentru o tara,e un nivel mai sus fata de trafic de influienta pentru persoane? :D

   • Mihail spune:

    @elenik,

    nu ati “organizat” nimic pentru astazi, maine ?
    V-a dat ministrul, rau de tot, peste bot.
    Cum erati voi gata, spionii de tara, manipulatorii, ca sa sariti in aăararea plagiatoarei 4%, hoaţa si…si baschebolista.
    Ia spune drept, voi aveti cate o cucuvea mov pe birou ?
    In rest, spune-mi cum sa te injur, de mama, de organe sexuale, ori de morti ?

   • Vai de capul nostru, dacă colportăm asemenea mizerii. Cu alte cuvinte Catavencii și elenick impreună cu ei consideră că e normal să vânezi oamenii politici, ca să-i pedepsești pentru optiunile lor. Halal.

    • elenick spune:

     Nici vorba! Ati inceput sa interpretati tot ce vi se spune din “partea cealalta” in cheie de atac la persoana (grup/coalitie). Articolul reda informatii din surse (si Catavencii au avut mereu surse credibile) care spun acel lucru si totul comentat in stilul revistei de satira. Atat!

     Personal am avut o mare consideratie pt d-l Tariceanu. Retorica anti DNA si compromisurile politice(obligate de PSD) din ultima perioada arata ca mai sunt si alte fatete ale personalitatii domniei sale, de care iau cunostinta, cu uimire. Observ si imi pun intrebari. Este interzis?

     PS Observ ca injuraturile pe fata pe care mi le adreseaza MITOCANUL blogului au ajuns sa va lase rece, chiar sa va placa. Este doar o “scapare” a intelectualului VV sau o alta “fateta”, cum spuneam mai sus?

  • Și la întrebarea asta vrei să-ți răspundă careva?

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  depinde la ce televizor v-ati uitat… :D

  La cel la care m-am uitat eu am vazut un fel de nea Birlic interpretind o parte dintr-o piesa de Caragiale :D

  • Pacala spune:

   @sorin
   Ai ascultat baza legala a evaluarii sau doar ai citit ce nu prea a inteles presa?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Am ascultat cap coada. De-aia si ziceam ca parca e o piesa din Caragiale, imi vine in minte ceva de genul asta: :D

    https://youtu.be/KAjQOloZDKg?t=1h33m58s

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    “Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”

    • Pacala spune:

     Lazar a venit deja la apel si a zis “sa traiti” citeste
     Procurorul general Augustin Lazăr declară că a luat act de concluziile evaluării prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

     Acesta susţine că Ministerul Public va respecta întocmai decizia Curţii Constituţionale şi va acţiona pentru îndeplinirea rolului său de reprezentare a intereselor generale ale societăţii şi de apărare a ordinii de drept.

     “Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a luat act de concluziile evaluării prezentată în cursul zilei de astăzi de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. În acest context, procurorul general reiterează punctul de vedere potrivit căruia Ministerul Public va respecta întocmai decizia Curţii Constituţionale şi va acţiona pentru îndeplinirea rolului de reprezentare, în activitatea judiciară, a intereselor generale ale societăţii şi de apărare a ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, se arată în sursa citată.

     Reacţia lui Augustin Lazăr vine după ce ministrul Justiţiei a anunţat miercuri că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general şi a procurorului şef al DNA.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Prafuri. Scenariul asta il intuiam inca cu citeva zile in urma. Am si scris aici pe blog, pe mine unul nu m-a mirat deloc finalul, doar ca dupa cum incepuse Tudorel discursul mai mai ca incepusem sa cred ca m-am inselat… :D

      S-a dat la pace tot, nu vezi?

      Problema cea mare nu e ingerinta parchetelor in activitatea guvernului pe care acuma se jura ca nu o vor mai face… ci activitatea in sine a parchetelor care face dosare dupa cum “prioritizeaza” kovesi, si despre care nici macar n-au curajul sa deschida gura cei de la guvernare!

      Niste oameni sunt in puscarie nevinovati, multi! Pe ei cred ca nu-i incalzeste cu nimic nici chiar daca de acum incolo DNA-ul n-ar mai face dosare intru apararea statului mafiot ca pina acum… deoarece ei vor ramine in puscarie! Iar astialaltii vor ramine la butoane, la aceleasi butoane ca si pina acum.

      In principiile unei justitii corecte e unul care zice ca decit sa bagi la puscarie un nevinovat mai bine sa scape 10 vinovati. Aacel principiu nu se aplica si atunci cind e vorba despre kovesi! Ea poate sa bage la puscarie cu probe falsificate, cu intoxicari de presa, cu manipulari, cu santaje, cu aranjamente cu sri-ul, cu aranjamente de complete, si cu tot ce are ea la indemina si are multe… pe oricine ii sta in cale! Si poate sa faca asta de sute de ori, pentru ca nici macar odata vad ca nu indrazneste cineva sa spuna raspicat: pentru cazul x s-a dovedit ca ai facut politie politica, mars afara! Procuror sef dns si procuror general trebuie sa fie o persoana asupra careia sa nu planeze nici macar umbra unei suspiciuni de astfel de fapte!

     • Stai să vedem ce urmează.

  • Eu nu mă uit la televizor. Nici măcar când sunt invitat :)

 4. Mihail spune:

  Foarte interesanta miscarea Ministrului Justitiei.
  Probabil ca este cea mai buna solutie.
  Ideea, armeanului, cu “cartonasul galben” imi place. Poate defineste exact situatia.
  Cat despre PSD, acestuia i-ar fi placut ca sa scoata, altcineva, castanalele din foc.
  Na, ca moldoveanul este cu mult mai destept.

  • Pacala spune:

   @mihail
   Vei vedea ce va urma. O luna doar asteapta. Sa vezi ce va contine propunerea de armonizare cu deciziile ccr

   • Mihail spune:

    @Pacala,

    eu nu ma grăbesc. Sunt in Scotia, o tara fabuloasa, despre care stiam ca este frumoasa…deosebita, dar nu surprinzătoare. As putea spune ca aduce cu Moldova de la Tg.Neamt sau Piatra Neamt, la care adaugam Marea Nordului. Scotienii sunt prietenosi.
    Bun, astept nu-i nicio problema. Consider ca acum, se joaca o piesa de sah imaginara. Ministrul a mutat. Nu sunt sigur ca inteleg toata mutarea, dar este mai bine asa. In acest moment, “strazii”, i s-a tăiat macaroana, trebuie sa-si caute si sa găsească o alta tema. Presedintele crede ca a castigat, dar defapt tăvălugul vine. Ambasadorul american este pe cale de plecare, iar in locul lui va sosi un roman. Cei doi impricinati(Luluta si Procurorul sef) sunt cu sabia deasupra capului. Cade sau nu cade ? Hi-hi-hi. Iar opiniei internationale i s-a arătat o alta fața, modalitate de abordare.
    Foarte interesanta miscarea Ministrului Justitiei !

 5. Filip G spune:

  http://romani-buni.info/2017/03/drama-la-antena-3-un-deputat-psd-isi-anunta-demisia-pentru-ca-sefa-dna-nu-a-fost-demisa-de-ministrul-justitiei/
  Aha,deci ne-am lamurit .Tudorel Toader a fost numit ministrul justitiei sa execute pe cei doi procurori sefi.
  Ca nu a respectat angajamentul e clar,sa i se retraga sprijinul politic……. :D

 6. Mihail spune:

  @Varujan Vosganian,

  Poate va amintiti de “Magicianul”. Cartea se termina intr-o frumoasa coada de peste. Chiar multe cozi de peste.
  Foowles, a declarat in toate conferintele de presa, ca tocmai aceasta este frumusetea romanului sau, fiecare crede ce vrea, fiecare este liber ca sa-si puna imaginatia la lucru.

 7. Pacala spune:

  Depinde la ce v-ati uitat ce ati asteptat.
  Evaluarea s a facut raportat la constitutie.
  „Nu e oportună revocarea acum, așa a sunat. Eu asta am remarcat. Poate să însemne multe. Își cântărește foarte bine vorbele. El a vorbit despre oportunitate, despre discuțiile pe care le-a avut la Bruxelles, despre MCV. Ar fi trebuit să urmeze o demisie a celor doi. Am remarcat cum a prezentat la rece aceste grave încălcări ale constituției. E prima dată când un ministru al Justiției face o evaluare a procurorilor. E un ministru care își cunoaște rolul și și-l asumă. Nu am mai avut așa ceva până acum. Mingea a transmis-o la Cotroceni. Președintele a făcut un lucru stupefiant. A spus că el e foarte mulțumit.

  Ministrul dă un semnal, un cartonaș galben. Eu cred că, de acum încolo, vor fi respectate normale statului de drept. A făcut un gest de curaj politic într-un moment neprielnic și extern și intern. În orice țară normală ar fi trebuit să avem oameni în stradă care să protesteze pentru demisia lui Kovesi.”, a declarat Tăriceanu.

  • cris spune:

   Sunt de acord, si cred ca am intuit bine, important e ce va urma, si as spune ca e pe gustul meu, deh, ala mai occidental si mai rece: este inutil sa scapi de niste oameni daca nu pui in functiune mecanismele care sa previna abuzurile acestora sau altora asemenea lor. Cheie sunt ultimele trei paragrafe din raport: http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2017-03-29-21688938-0-document-rezultatul-evaluarii-dna-catre-ministrul-justitiei.pdf
   Asta stabileste acum si pentru totdeauna, clarifica, pozitia Ministerului Justitiei fata de cel public, foarte important, si anuntza ca acesta va pune in functiune concret mecanismele de evaluare si sanctionare. Am gresit la un lucru – se pare ca zidul major e MCV-ul in opinia lui Toader, cel in care nu trebuie izbit ca berbecele slab la minte, nu atit posibilitatea de refuz de la un presedinte, aceea e probabil secundara.

   In ce priveste comentariile: Iohannis a reactionat ca…bolovanul, nimic surprinzator in reactia sa, e complet pe dinafara. Din partea pesedistilor, hmmm, e dezamagirea celor care n-au putut scoate castanele din foc cu miinile altuia, la PNL cam vad o reactie similara – sa le fie rusine. Desigur ai mai saraci cu duhul, tflistii, cred ca ar arata suprematia lui kovesi – vor avea o surpriza foarte neplacuta. Cei dezamagiti in lipsa unei solutii rapide, inteleg, e foarte greu sa mai ai un dram macar de rabdare dupa atita nebunie. De la Tariceanu – desigur ma bucura echilibrul si suportul, era de asteptat.

   Este clar din ultimele paragrafe ca va fi o monitorizare foarte serioasa a DNA si parchetului si ca se pot aduce in discutie oricind in functie de rezultatele acesteia demiterea sau alte masuri la adresa sefilor acestor servicii. Primul lucru pe care-l astept este deci clarificarea mecanismelor de evaluare si mai ales a tipurilor de sanctiuni in functie de performantele respectiv deficientele din activitatea sefilor respectivi. Cu raportarile festiviste comunistoide, tip numar de morcovi la hectar si scalpuri la cingatoare, cred ca de acum incolo se va termina, va exista contragreutatea deficientelor si incalcarilor limitelor legale, si mai ales nu vor mai exista zei intangibili in procuratura. Asa cum incepe sa se termine si circul cu vrem capul lui Motoc – a evitat frumos agitatia subsecventa unei demiteri cu tefelisti in strada, presa straina, Iohannis in jachetica rosie in strada, ambasadori isterizati – incepe pusul lui Motoc la fiert la foc mic, elegant, fara tiganeli, fara jachetele rosii, luminitze de la telefoane si fara # dar si fara drept de apel. Ar trebui sa urmeze o evaluare mai larga si dura pe activitatea DNA si parchetului – aceasta de acum a trebuit sa se limiteze la incidentul recent cu OUG 13, dar cred, sper, ca avem un “va urma”.

   • Tăriceanu spune un lucru interesant, că normal ar fi fost să fie și acum proteste care să ceară demisia lui Kovesi, cum au fost și cele pentru demisia lui Dragnea.

    • cris spune:

     Normal in ce context? Daca am avea o societate puternica da, asa ceva s-ar fi intimplat. Nu este asa, manifestatiile tefeliste de pina acum au fost o mimare bine dirijata a constiintei unei societati. Acesta e un moment de mare seriozitate si de gindire, abia se formeaza un plan de actiune si nu prea e inteles – manifestatiile tip tfl sunt emotionale.

  • Corect ce spune Tăriceanu.

 8. Pacala spune:

  Si perceptia lui Catalin Predoiu care pare chiar inspaimantat
  ”Unii aşteptau astāzi o ghilotinā ministerialā peste capetele parchetelor. Eu am spus de ieri cā nu va cere revocarea. Şi aşa a fost. Dar, atenție! Toader e mai şmecher decat pare. N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe. De ce? Pentru cā a spus douā lucruri:

  1. Nu revoc, pentru cā nu e oportun;

  2. Procurorii nu pot ancheta guvernul pentru emiterea de acte normative.

  De ce spun cā a amorsat o bomba? Pentru cā:

  1. Ce nu e oportun azi, poate fi oportun mâine.

  2. Dacā procurorii se mai sesizeazā cu un nou caz OUG 13, vezi pct.1, adicā va cere revocarea.

  În alte cuvinte, Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel. Şi nu e scutul de la Deveselu”, a scris Predoiu pe facebook.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Daca a zis predoiu, inseamna ca n-a zis nimeni! Sau daca era busoi… la fel. E drept ca ei au cam multi busoi… dar…

   • Mihail spune:

    Sorine, Predoiu poate avea dreptate.
    Logica lui pare…logica.
    De data aceasta a nimerit-o, a intuit exact ce doreste ministrul.
    Doar ca nu este șmecher, ci inteligent. Foarte inteligent.
    Eu ma aplec respectuos in fata lui(este si iesean, ehei…)

  • Și el are dreptate.

 9. Mihail spune:

  Ati observat cu Ei, elenik, se pregăteau ieri sa dea navala ?
  Cum, elenil, anunta ca sunt pregătiri ca sa iasă in strada, sa o apere pe Luluta ?
  Cat de cretin poti sa fii ca sa ei apararea unei organizatii de forta, de opresiune ?
  Acum, Ei…elenik, se uita precum gaina in lemne, intrebandu-se “si acum noi ce facem” ?

 10. epolitikon spune:

  Las’ ca poate vine pentru Tariceanu cartonasul rosu.
  Esenta e urmatoarea:
  Toader nu a facut nimic bun pentru popor, asemenea tuturor ciorditorilor care i-ar vrea demisi pe Lazar si Kovesi, motiv pentru care nu are legitimitatea sa actioneze legal in directia demiterii acestora.

  Si stie foarte clar ca mai mult decat datul din gura si cartonase galbene nu prea are ce sa le faca pentru ca altfel isi ia banda PSD-Alde cartonas rosu de la: popor, SUA, UE, corporatii, ONG-uri internationale, etc.

  El saracul, ca mic slugoi ce e, a aruncat o soparla infecta cum ca cei doi sefi ar avea la indemana si actul demisiei dar aste nu denota decat rolul sau in acest guvern mafiot, cu unic scop reinstaurarea hotiei si gratierea hotilor din politica.

  • Mihail spune:

   Asta e opinia colonelului vostru, asa v-a instruit ca sa spuneti ?
   Buey, dar tare prosti sunteti, mai ales tu.

  • Ba Toader și-a fcut datoria față de popor în responsabilitățile pe care le-a avut. Și nu mai exagera cu „mai mult decât datul din gură”.

 11. Mihail spune:

  Iată si explicatiile pentru cei care nu au inteles:
  Gîndul de joi, 30 martie 2017 | cristoiublog

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-30-martie-2017/

 12. elenick spune:

  Eu cred ca NU cartonasul galben i s-a aratat d-nei Kovesi/procurorilor in general, ci li s-a ”aratat pisica” in sensul ca nu mai sunt singuri la butoanele justitiei, ci ”masa e mai bogata”. Asadar, li se atrage atentia ca NU vor mai putea ancheta pe oricine, oricand, oricum, ci vor trebui sa negocieze si cu alti decidenti, chiar daca sunt dinafara sferei judiciare (aici Tudorel Toader face un joc perfid, asimilandu-se cu specialistii din sistem, ca fost judecator ccr, in realitate el fiind numit politic – avand comanda politica in spate, deci). Chestie care NU se va intampla, Codruta nu negociaza cu nimeni!

  ”Pisica” aratata are si o trimitere punitiva – solicitarea revocarii din functie – chestie mai mult de orgoliu si imagine pentru PSD, intrucat aceasta revocare NU va putea fi pusa in practica niciodata, atat timp cat Iohannis le tine spatele Codrutei si lui Lazar, si nu va semna niciodata decretele de revocare.

  Pentru ce atata circ, asadar, daca se stia ca demersul nu are nicio finalitate posibila? Inafara de atentionarea Sefei DNA asupra frontului facut impotriva ei de politicieni penali/oameni din justitie (frustrati)
  /lideri de opinie platiti, etc, s-a dorit evidentierea faptului ca CK nu este imuabila, de neatins in acest moment. Total neadevarat! CK are o sustinere europeana si SUA maxima, poate mai mare ca Iohannis! Asadar NIMIC nu o poate clinti pe Kovesi (dupa Rapoartele pe Justitie, premiile internationale, nominalizari in top five europene, etc), cu exceptia…. promovarii intr-o functie europeana. Eu cred ca functia de Procuror european care se va infiinta in curand se pregateste pentru ea. Bucurie generala va fi la Romanica, dar pana atunci… pre multi va mai ”popi” ea :) cam asta e !

  Deci ”mult zgomot pentru nimic”!

  • Pacala spune:

   Nu ai inteles nimic. Controlul a fost o analiza pe art 32 din constitutie. Care nu are aplicabilitate in lege. Va urma auditul extern si va pleca la brusells madam kovesi. Iar pe proiectele de lefi pe justitie le va livra in cca o luna domnul Toader iar domnu lazar si madam kovesi vor baga capul la cutie, pe legi parchetele aplica politicile penale nu le comenteaza. Iar csm csm nu e implicata, ura si la gara.

   • cris spune:

    lasa, e doar dezumflata ca n-au putut sa iasa tefeleii in strada cu urlatul,, se scoate si ea cum poate si aiurea, pentru ca aici nu e nimeni “distrus”. Ba citiva dintre noi suntem chiar foarte zimbitori :)

  • Interesant este că observațiile din raport te lasă indiferent (ă).

 13. elenick spune:

  PS. Toader NU a facut nicio evaluare prin Raportul prezentat, ci si-a spus un punct de vedere, academic argumentat, in legatura cu Hotarrarea CCR si cam atat! Evaluare insemna sa existe o grila de criterii pe diverse aspecte ce tine de competenta Ministrului justitie – reduse la probleme de management si administrative, ca profesional- dosare rezolvate, pedepse, masuri de crestere a indicatorilor, etc – sunt evaluate de CSM, strict.

  In plus, a lasat sa inteleaga ca si sub aspectele analizate, aplicand principiul proportionalitatii, NU se justifica luarea de masuri impotriva celor 2. Adica NU au fost efecte care sa justifice o pedeapsa drastica, cum cereau talibanii din PSD. Un fel de teza de doctorat ”plagiata” sub 4%, pentru amatorii teoriei! V-a cam ”tras-o” Toader, asta e! :)

 14. Pacala spune:

  @vv
  Ce va ziceam
  “Am vorbit cu Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae și alți juriști senzaționali și mi-au explicat situația din punct de vedere tehnic. Ceea ce s-a întâmplat miercuri a fost o concluzie legată doar de decizia CCR în privința începutului de anchetă a organelor de stat vizavi de guvern și nu o evaluare de management așa cum anunțase chiar ministrul. Această evaluare încă se face. Nu a fost anunțat rezultatul. Vom afla niște lucruri senzaționale. Evaluarea continuă. Noi avem așteptări mari de la ministrul Justiției”, a zis Codrin Ștefănescu la Antena 3.

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Pacala

  continuare de ieri…

  Ce scut nuclear domle la adresa guvernului vorbeste Predoiu? Ma uit la toate aiurelile cu care vine lumea si ramin mut! Pai cum adica? Guvernul n-avea voie sa dea ordonante si de-acum s-a dat liber de catre Tudorel Toader? Doamne fereste si apara mintea acestor oameni!

  Pai Kovesi sau oamenii din strada l-au oprit pe Grindeanu cu ordonanta 13? Si daca nu facea pe el de frica nu putea sa lase ordonanta in functiune de frica procurorilor?

  Hai totusi sa revenim pe planeta Pamint!

  • Pacala spune:

   ​Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la finalul Congresului PPE din Malta, ca este “prea devreme” pentru a se discuta despre scenariul numirii Laurei Codrutei Kovesi la sefia Parchetului European, avand in vedere ca Romania abia a semnat scrisoarea de intentie pentru a fi parte din acest proiect.

   Sau altfel spus nu a zis niet

   • elenick spune:

    Sa construiesti o organizatie europeana de la 0 inseamna 2-3 ani pe putin. numai bine pt LCK sa-si termine mandatul glorios si sa-si pregateasca/creasca inlocuitorul/ii, mai tare ca ea!

    Pregatiti-va nervii pt muuult zanganit de catuse! :)

    • elenick spune:

     Oricum pana atunci Dragnea, Tariceanu, Ponta, Nicolicea, S. Nicolae etc vor fi demult istorie!

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  mie mi-e foarte clar ca puterea s-a temut ca de dracu de lumea din strada, si mai nou de indicatiile venite direct din SUA. Acum pentru mine oricum nu prea conteaza pe plan personal, o spun cu deferente maxima: comportamentul puterii din zilele astea cred ca i-a luat in jur de 20% din cei 60% de votanti! Faceti un sondaj si o sa vedeti ca am dreptate.

  Si atunci sa vedem cu ce sustinere veti mai avea curajul sa va atingeti de vreo lege, mai ales daca mai face Grindeanu vreo nefacuta de-asta! Gresala lui cea mai mare a fost ca a pus un tehnocrat la justitie cind toata lumea i-a zis ca nu e bine. Adaugata la bilbiiala cu ordonanta 13… pot baga mina in foc ca a treia va fi fatala!

  Si a mai gresit si acceptind sa fie premier teleghidat, e defapt greseala lui Dragnea care n-a avut curajul sa-si asume functia de premier atunci cind era cazul, cind avea in spate toata sustinerea voturilor de la parlamentare!

  Greselile si compromisurile se platesc, mai ales compromisurile nu iarta niciodata!

 17. redguy1973 spune:

  @VV Felicitari pentru pozitia dumneavoastra si a domnului Tariceanu in legatura cu evaluarea facuta de Ministrul Justitiei.
  Singurul din colegii de alianta din PSD care a avut o pozitie normala a fost domnul premier Grindeanu,ceilalti colegi de alianta nevazand sau nevrand sa vada si partea buna a lucrurilor https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi_x5Dnn4DTAhUESRoKHe-uBl8QqUMIKzAD&url=http%3A%2F%2Fwww.evz.ro%2Fculmea-ipocriziei-imbecile-reactiile-psd-la-raportul-lui-tudorel.html&usg=AFQjCNFgAlO2G57bkTuSnr1j0boa2FNY6w

 18. redguy1973 spune:

  @VV Felicitari pentru pozitia dumneavoastra si a domnului Tariceanu in legatura cu evaluarea facuta de Ministrul Justitiei.
  Singurul din colegii de alianta din PSD care a avut o pozitie normala a fost domnul premier Grindeanu,ceilalti colegi de alianta nevazand sau nevrand sa vada si partea buna a lucrurilor https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi_x5Dnn4DTAhUESRoKHe-uBl8QqUMIKzAD&url=http%3A%2F%2Fwww.evz.ro%2Fculmea-ipocriziei-imbecile-reactiile-psd-la-raportul-lui-tudorel.html&usg=AFQjCNFgAlO2G57bkTuSnr1j0boa2FNY6w