Opțiune

Sunt dispus să susțin o campanie de informare și educare ce să aibă ca scop împiedicarea avortului. Mi se pare cea mai potrivită cale de a apăra viața pruncului și a mamei sale.
Dar nu susțin interzicerea avortului prin lege.

5 Responses to “Opțiune”

 1. emi spune:

  Sa nu interzicem liberul arbitru, fiecare are dreptul sa-si aleaga experientele pe care doreste sa le traiasca, bineinteles in conditiile unei corecte informari. Oamenii trebuie sa invete sa gandeasca, biciul/frica de Lege nu este acceptabil(a) intr-o societate dezvoltata.
  Poate ar ajuta o sustinere reala a familiei/parintilor/sustinatorilor legali.

 2. Pacala spune:

  @vv
  Cred ca trebuie sa diferentiati. Daca este la mijloc un viol nu este bine

 3. Mihail spune:

  Femeia, cuplul trebuie sa decida,nu Statul, ori Biserica.

 4. Adam Mareș spune:

  Trăiască liberalismul! :-)

 5. cris spune:

  Cam asta s-a intimplat in Romania cind a decis statul. Pentru cine are stomacul suficient de tare sa citeasca:

  http://clujeanul.gandul.info/cluj/marturisiri-cutremuratoare-din-epoca-avorturilor-2430184

  Ceva de remarcat pentru cine nu stie, comisiile prin care se hotara daca o femeie poate sau nu sa aiba un avort legal continea un medic, un militian si un procuror. O femeie care se ducea la spital dupa un avort de orice fel era imediat hartuita de procuratura, sanatatea si viata ei nu contau. Adica nu, nu este prima data in Romania acum ca procurorul isi aroga dreptul sa spuna unui medic cum sa-si trateze pacientul sau unui om ca are sau nu dreptul la propria sanatate si viata. S-au tratat oamenii asa cum dementii trateaza niste animale la dispozitia lor pe care sa-i bata cu biciul pina crapa, exact ca acei dementi care-si bat calul pina cade din picioare, mult timp, aceasta situatie cu femeile haituite sa-i cresca demografia lui Ceausescu e doar una. Pentru mine inca un motiv sa consider ca actuala procuratura are reflexele procuraturii comuniste atunci cind ii vad ca iau medici pe sus daca decid internarea 24 de ore a unuia pe care ei, DNA, ii hatuiesc, sau ca nu permit ingrijirea medicala a cuiva – am mai vazut asa ceva, eram in primii ani de facultate, am vazut femei pamintii, septice, anemice, chinuite de procuratura, ma stradui sa uit si se vede ca nu se poate.

  Aceasta problema a limitarii avorturilor nu se poate pune acum in Romania. Rezolvati mai intii saracia cumplita – caci acesta este unul din factorii limitativi la a avea copii: daca nu ai cu ce sa-i intretii, daca abia iti tragi tu sufletul muncind, nu ai cum sa ii cresti -, imbunatatiti ingrijirea medicala ( inainte de a pune lacat pe uterul unei femei ar trebui sa existe suficienta ingrijire medicala, si ob-gyne si pediatrica ca sa scada mortalitatea femeilor gravide, neonatologica si pediatrica),desigur nu mai vorbesc de educatie si multe altele. Rezolvati si ingrijirea copiilor abandonati – in tari care se confrunta cu abandon mare al copiilor nou nascuti sau chiar cu uciderea lor s-au impus legi de safe-haven, conform carora femeia are unde sa-si duca acel copil pe care nu-l poate creste fara sa riste sa fie haituita de procuratura si bagata la inchisoare, ba chiar fara niciun fel de intrebare si hartuiala.

  ***

  In alta ordine de idei, vad la a3 povestea unei femei cu proteinoza alveolara si trei copii. M-a socat ceva – trebuie sa plateasca chirie pentru aparatul de oxygen pe care abia si-o permite, si a fost amenintzata ca i se ia oxigenul, si nu are nici macar un concentrator ca sa se poata deplasa. E strigator la cer si se vede ca nici macar nu reactioneaza cineva si nu-si da seama: oxigenul pentru aceasta femeie inseamna viata, lipsa lui moarte. E vorba de drept la viata nu la sanatate. (Aici nu exista asa ceva, sa lasi omul fara oxygen, in nicio circumstantza. Daca omul nu poate plati electricitatea de pilda aceasta nu se poate inchide daca omul e pe aparat cu oxygen, e lege. Nu se poate, sa lasi un om dependent de oxygen fara acesta: e crima) Ar trebui complet asigurat de stat in cazuri ca al acestei femei. Si sigur ca exista tratament – deloc usor, se face lavaj pulmonar total care nu e deloc simplu, sagramostin nebulizat sau Rituxan injectabil – acesta e un chemoterapeutic, se face transplant pulmonar. Adica in Romania ministerul trimite nu stiu citi oameni cu arsuri la nu stiu cite spitale in strainatate, si se face atita scandal pentru infectii nosocomiale, dar sa aiba grija de o femeie cu trei copii care trebuie trimisa la o clinica in afara daca in Romania nu se fac asemenea tratamente nu se poate????? Se revolta populatia numai cind e ceva spectaculos? Asta e? doar spectacol?

  Statul roman nu are macar un dram de atentie pentru o femeie cu trei copii, pentru dreptul ei la viata, nici macar la sanatate, si discutati in Romania de a interzice avortul???? Vai.