Un discurs pentru cinstirea memoriei martirilor comunismului

13 Responses to “Un discurs pentru cinstirea memoriei martirilor comunismului”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  offtopic

  apropo de campania anti tigari de care pomeneati zilele trecute, unele imagini depe pachetele de tigari nu sunt doar oribile ci si obscene! Imaginati-va copii vazind imaginea asta:

  https://ibb.co/hNmEi5

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Foarte bun discurs.

  Ma bucur ca-l tineti minte pe Calin Nemes. A absolvit acelasi liceu ca si mine in anul in care eu intram in clasa a 9-a. L-am vazut de citeva ori, el scria si recita poezii, odata l-am vazut daca nu ma inseala memoria, inainte de Revolutie in avampremiera unui spectacol al lui Stefan Banica Jr., iar mai apoi ca prezentator la unele spectacole Divertis.

  Stiti de ce nu exista respect pentru revolutionari? E foarte simplu: pentru ca stie toata lumea ca imensa majoritate a asazisilor revolutionari defapt sunt niste impostori. Adevaratii revolutionari nu prea au certificate de revolutionar. A fost o imensa bataie de joc la adresa Revolutiei modul cum s-au atribuit certificatele de revolutionar, se cheltuie si azi sume imense cu ei. Daca ar fi dupa mine le-as anula total fara nicio ezitare, si cred ca m-ar aproba pina si revolutionarii reali care au certificate. Tara asta e sufocata tot tot felul de favorizati in timp ce acei care ar fi trebuit realmente sprojiniti intr-o tara normala sunt lasati de izbeliste, ignorati, umiliti si batjocoriti, si care ajung ori sa-si puna capat zilelor, ori prin canale, si marea lor majoritate umplu puscariile pentru furt de salam din supermarket sau fapte similare. V-ati intrebat vreodata cine sunt in marea lor majoritate cei care stau azi in puscarii?

 3. cris spune:

  Mda, de fapt nu s-a prea schimbat nimic decit ca aceleasi metode au trecut dintr-o mina in altele, de la minutza lui ceusescu in mai multe, iar apoi din stinga in dreapta si din dreapta in stinga, ca sa ne numim “democratie” probabil. Suntem in 2017. A fost cineva care a calculat numarul de mandate de ascultare din 2010-2015.
  http://raduchirita.ro/bunicuto-de-ce-ai-urechile-atat-de-mari/
  Uitati-va pe pdf-ul cu datele: 162 de mandate la … Babadag – are o populatie de 10.000, atit, daca faceti calculul ca pe aceste mandate nu s-a interceptat o singura persoana ci cel putin 10-20 -25 ajungeti la concluzia ca un sfert din populatia respectiva a fost ascultata. Valenii de munte 113 mandate la o populatie de 13000. Racari 159 mandate la 6800 de oameni populatie, probabil jumatate din oras a fost ascultata. Care e deosebirea fata de timpul lui Ceausescu? Faptul ca acum se fac ascultarile pe mandate in asa fel incit se face o socoteala, iar pe timpul lui ceasca nu le trebuia mandate? Adica s-a legalizat securismul si a devenit ceva mai “transparent” daca nu cumva doar fudul de nu-i mai pasa daca e vazut sau nu?

  De ce se intimpla cu SIPA, cu cine a fost director acolo, un securist, cine a folosit-o, basescu, alt securist, pregatita de stinga si mutata la dreapta ca instrument de santaj, ce sa mai zic?

  Adica: de la cine asteptati sa onoreze pe cei morti in ’89 sau inainte? De la cei pentru care acestia au fost carne de tun ca sa-si aranjeze dumnealor noul vechi sistem? E sinistru.

  • Oare datele astea, mă refer la cereri, sunt secrete?

   • cris spune:

    Evident nu. Omul le-a cerut direct de la tribunal, explica in text. Adica si dumneavoastra din parlament ati putea sa le cereti , sa faceti o statistica serioasa si sa vedeti daca se poate justifica un numar de peste 100.000 de mandate aprobate in cinci ani ( si repet inmultiti cu 10, 20, 30 de oameni care sunt implicit ascultati cind se da mandat pentru unul singur, adica ajungem la un numar chiar nejustificat de mare, cam de ordinal milioanelor. Poate ii dati tema domnului Toader, ma gindesc, dreptul la viata privata e drept fundamental, art 8 al Conventiei Europene a drepturilor omului.

 4. Mihai Somanescu spune:

  Felicitări, bun discurs!

  După multe momente de dubii, mi-am adus aminte de Radian Belici, mort la Timișoara in 1989. Din păcate, din cei cazuti la București nu-mi amintesc niciun nume …