Uniunea Scriitorilor poate boicota Premiul Național de Proză

În situația în care Consiliul Județean Neamț nu-și revizuiește atitudinea în legătură cu destituirea abuzivă a scriitorului Adrian Alui Gheorghe din funcția de director al Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” din Piatra Neamț, există riscul ca anul viitor Uniunea Scriitorilor din România să boicoteze cea de-a doua ediție a Premiului Național pentru Proză, organizat și sponsorizat de Consiliul Județean respectiv.

Dacă juriul condus de acad. Nicolae Manolescu ar fi fost informat în prealabil în legătură cu acțiunea Consiliului Județean de demitere arbitrară a scriitorului Adrian Alui Gheorghe, demitere care a avut loc la începutul lunii mai, probabil că prima ediție a Premiului Național pentru Proză din zilele de 30 aprilie – 1 mai a.c. n-ar mai fi avut loc.

Nu putem lăsa ca o astfel de agresiune îndreptată împotriva unui creator și truditor pe tărâmul culturii, devenit cetățean de onoare al orașului său tocmai datorită meritelor sale culturale, să se petreacă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Indiferența noastră ar da un nemeritat și poate definitiv câștig de cauză disprețului față de cei care merită, de fapt, prețuirea și recunoștința noastră.

20 Responses to “Uniunea Scriitorilor poate boicota Premiul Național de Proză”

 1. Mihail spune:

  Aha, deci le arataţi pisica.
  Punem pariu ca nu le pasa ?
  A disparut mai ditamai “Cerbul de aur’…aiureala aia de la Mamaia si chiar Cenaclul Flacara. Si, s-a intamplat ceva ?

 2. Pacala spune:

  Pt cine e mesajul?
  Si daca nu se conformeaza ce?

 3. elenick spune:

  VV,

  V-am mai pus aceasta problema in trecut si m-ati trimis la plimbare. Si totusi ceea ce relateaza evz este perfect plauzibil… este clar ca se intampla ceva!

  http://evz.ro/5-parlamentari-lanseaza-partidul-lui-victor-ponta-evz-exclusiv.html

  Cum se ”apara” ALDE de acest atac frontal la propria identitate?

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ :D