Ce bine ar fi dacă, pe lângă atâta ură, Raluca Prună ar avea și nițică rușine!

Iată o descriere pe care Rodica Prună, fost ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, o face alegătorului PSD ori ALDE: „…un votant fie interesat de pensia lui speciala si de pensionare la 40 de ani, in genere un mediocru, fie un dezavantajat social care e tinut in lanturile asistentei sociale de 27 ani, cel mai adesea turmentat inca de dimineata, cu copii multi pe care ii arunca in lume ca sa isi sporeasca venitul din alocatii si creditul pe caiet la crasma, cu copii pe care ii abuzeaza de multe ori, cu care se poarta violent si pe care ii retrage de la scoala pentru ca sunt o mana de lucru gratuita.”

Așadar, în opinia cuiva care a fost garantul dreptății, majoritatea românilor care votează (adică votanții PSD și ALDE) este formată din mediocri, bețivi, marginali social, trăind pe datorie și snopindu-și în bătaie, în vagile momente de trezie, copiii mulți și analfabeți.

Această Raluca Prună este membră a echipei Platforma 100 a lui Dacian Cioloș. Nu am vreme să cercetez printre cei aproape două mii de căzuți în extaz ai acestei postări de pe Facebook câți alți membri ai aceleiași echipe consimt la mizeriile astea, ca să știm și noi cât noroc am avut că alegerile ne-au scăpat de „tehnocrați”.

Și încă ceva, Raluca Prună! Trebuie să fii un Petre Țuțea, să suferi și să ai credință ca el, ca să te încumeți să definești în răspăr poporul român! Dar până și Țuțea, cu tot năduful lui metafizic, s-a sfiit să folosească adjectivele imunde cu care caracterizați dvs. majoritatea românilor care votează.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1712014268857771&id=1236199349772601

Raluca Alexandra Prună

Trebuie să stopăm creşterea pensiilor speciale; sistemul nu mai ține, crapă. Indemnizatiile pentru cresterea copilului vor fi plafonate la maximum 1.800 de europe luna. Se va decide o plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului. Vreun semnal din partea opozitiei? Mai grav chiar, vreo voce tehnocrata, vreun acolit de-al lui Soros, vreun dusman al natiunii? Nuuu, e numai noua lamentatie guvernamentala exprimata de Olguta si Calin.

Serios??? V-au trebuit 7 luni in a tz-spea guvernare ca sa descoperiti apa calda?

Imi aduc aminte de galetile de gunoi aruncate anul trecut in capul celor care mai vedeam ca imparatul e gol, golut. Citesc si mi-e greata. O greata imensa, pentru ca astfel de afirmatii de bun simt ar fi adus o motiune anul trecut pentru grav atentat la iubirea pe patrie. Ca iubirea de patrie la politicienii din tagma asta neaos romaneasca cu mici, bere si voie buna asa se intretine: prin cumparare. Bon, e detaliu ca dupa ce te-am cumparat, te calc in picioare. Vorba lui Zinoviev, daca nu m-ar iubi nu m-ar bate…. Acesti oameni sunt aceiasi care anul trecut se intreceau in a promite luna de pe cer si asta gratis. Fara vreun efort din partea votantului lor tipic – un votant fie interesat de pensia lui speciala si de pensionare la 40 de ani, in genere un mediocru, fie un dezavantajat social care e tinut in lanturile asistentei sociale de 27 ani, cel mai adesea turmentat inca de dimineata, cu copii multi pe care ii arunca in lume ca sa isi sporeasca venitul din alocatii si creditul pe caiet la crasma, cu copii pe care ii abuzeaza de multe ori, cu care se poarta violent si pe care ii retrage de la scoala pentru ca sunt o mana de lucru gratuita. Anul trecut in Parlament era concurs de marit pensii speciale existente, de inventat altele noi, de ridicat la cer indemnizatia pentru cresterea copilului despre care deputati PSD spuneau ca nu exista limita (caci, nu-i asa, e vorba de copiii patriei!), de redus peste 100 de taxe impotriva oricarui calcul aritmetic care dadea cu un mare minus la tot (sau cu plus, depinde cum vezi – important e ca ne creste deficitul si asta in ritm alarmant). Nu mai spun de rapiditatea cu care PSD se dezice de propria Biblie cunoscuta cu numele de scena program de guvernare. O cacofonie generala – ce ni se vinde ca fiind bun azi, ni se spune ca e prost sau nerealizabil in chiar seara zilei. Si da, pentru toate acestea si multe altele inca neinventariate sunt de vina tehnocratii, corporatistii, cei fara ochelari de cal si Soros care ne plateste pe toti.

Am luat ceva distanta, dar am ramas lucida. Si sunt tot mai ingrozita. Biata noastra patrie este condusa de o pegra politica, una pentru care nimic nu e prea mult cand e vorba de promis (ca sa nu zic mintit) unor nefericiti care voteaza cu speranta unei paini ceva mai albe. Ar fi interesant ca cineva sa faca o istorie a crearii pensiilor speciale, a pensionarii la 40 si putin, a inventarii unor sporuri de doctorat care au dus la proliferarea unor fabrici de maculatura numite scoli doctorale si la dictatura mediocritatii in cetate, a inventarii sporului de lapte, de zambet, de intors din concediu, de antena, de praf, de faptul ca lumea are sansa sa fie contemporana cu noi, in genere o istorie a crearii culturii dependentei de bunavointa mizerabilei noastre clase politice. Vom intalni intotdeauna PSD si en passant in plina criza prin 2008-2009 pe premierul liberal Tariceanu. Ce este de facut? Pare ca nimic. Nu se poate intra in competitie cu asa ceva – cu minciuni electorale fara limita si cu o sustinere tot mai fatisa a institutiilor care ar trebui sa cenzureze derapajele majore (CCR, de pilda). Cum suntem si campionii dreptului castigat, va trebui sa asteptam un schimb natural de generatii ca sa punem societatea pe criterii de retributie meritocratice si bazate pe contributivitate. Generatia mea nu va mai apuca asta. Cei mai recenti pensionari ai patriei in temeiul legii 223/2015 au cu vreo 6 ani mai putin decat mine. Mai au probabil vreo 40 de ani de pensie – indexata cu inflatia si cu cresterea salariului de ramura… Cei din generatia mea care ies la pensie pe alte meridiane mai au vreo 15-20 ani de lucrat in functie de meridian. Sunt de acord cu politicienii iubitori de patrie ca Romania e gradina Maicii Domnului. Adevarat ca este, caci nicaieri, in lumea fara Grecia, statistica nu permite o durata a pensiei dubla fata de viata activa.

Cel mai tare sunt mirata de cei care au copii si care au ales sa fie complicii acestui fel de a face politica, fara sa se gandeasca pur si simplu ce fel de tara le lasa – una in care copiii lor trebuie sa plateasca dezmatul parintilor care au girat inconstienta PSD & co. Anul trecut am primit raspuns si la aceasta mirare: toti acesti oameni nu isi doresc decat ca proprii lor copii sa plece din Romania. Asta ii ajuta probabil moralmente sa contribuie cu sarg si mai mare la distrugerea viitorului Romaniei.

130 Responses to “Ce bine ar fi dacă, pe lângă atâta ură, Raluca Prună ar avea și nițică rușine!”

 1. elenick spune:

  VV,

  Inafara de complexul de ”lese-majeste” pe care l-ati dobandit de curand (sau poate exista mai demult…) cand cineva atinge fie si cu o ”pana” grandilocventa actualei coalitii de guvernare, nu prea am auzit proteste ferme din partea dvs la valul de minciuni populiste exhibate fara rusine in programele de guvernare PSD ALDE! Cel putin pe partea economica, desi STIATI ca majoritatea masurilor clamate nu au nicio sansa de reusita, ati tacut malc, facnd mici comentarii benigne pe blog.

  Asa este, imparatul e gol! situatia economica si sociala din tara e catastrofala si se deterioreaza progresiv, cu consecinte greu de imaginat pe viitor! Legile pe care le-ati promis sunt proaste si sunt corectate pe parcurs, de obicei DUPA ce produc efecte catastrofale! Singurii care au beneficiat de ”inteleapta” guvernare de pana acum sunt… parlamentarii, alesii locali, demnitarii, in general. Pentru ASTA ati vrut puterea?

  Si in acest climat, in loc sa fiti mai ponderat in a ”sari la beregata”, sau mai ”umili” pentru prostiile, gafele si iresponsabilitatea masurilor luate de coalitie, tot cu gura mare???

  CE nu este adevarat in ce spune Raluca Pruna? de ce va deranjeaza adevarul gol-golut, ca votantul PSD este ”in genere” un asistat social, iresponsabil si care trimite in Parlament sau la Primarie oameni de aceeasi calitate umana/intelectuala/profesionala ca si el?

  Va fac o bucurie, cred ca am sa ma autosuspend si eu de pe blog, deja o rarisem… e de bine, nu?

  • elenick spune:

   Ca tot vorbeam de exemple, acum nu mai sunteti ingrijorati de plafonarea platii concediului pt mame sau de cresterea poverii fiscale pt PFA-uri? Sfanta ipocrizie… !

   http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dacian-ciolos-publica-scrisoarea-pe-care-i-a-trimis-o-liviu-dragnea-anul-trecut-sa-explice-de-ce-coalitia-psd-alde-a-mintit-fara-scrupule-oamenii-771948

   • tudor spune:

    De ce te miri!???
    Iti amintesti cand, prin 2007 Tary, acompaniat de Vosgy, spunea ca peste cadavrul sau va accepta ca Romania sa devina “cimitirul de masini al Europei”?
    Zece ani romanii au platit suprataxa daca doreau sa si aduca o masina la mana a doua, iar banii aia au fost dati producatorilor de masini, pentru a incuraja “innoirea pragului auto”.
    Asta pana cand Dragnea&Tary s au decis sa promita absolut orice pentru a castiga alegerile parlamentare si pe langa promisiuni abracadabrante si taieri de taxe de a n pulea au scos si taxele pentru masinile la mana a doua.
    Astfel, in 6 luni s au inmatriculat in Romania 255000 de masini la mana a doua.
    W
    Umplurati tara de rable, domnu deputat!
    Adica sa faceti din Romania “cimitir de masini”?
    Daca Ralucai Pruna ar trebui sa i fie rusine, dv ce ar trebui sa va fie??

  • Minți, elenick. Ai auzit proteste ferme din partea mea, inclusiv la discursul de la votul de investitură, când m-am referit la taxa de solidaritate, sau , chiar în aceeași zi, la Antena 3, când m-am referit la impozitul p e cifra de afaceri.. Dar , cum ziceam, vorbim la pereți, adică orice aș spune, o ții pe-a ta.

   • emi spune:

    Frecvente diferite… :)

   • edi spune:

    [citat din onorabilu' Vosganian] >>

    “…majoritatea românilor care votează (adică votanții PSD și ALDE)…”

    :D :D …mâetre, sã mã ierti, dar n-ar strica o vizitã la medicul de familie ca sã verifici dacã nu cumva ai luat virusul peseditei-de-mezaliantzã, usor recognoscibilã, ca manifestare, printr-un început de usoarã grandomanie vis-a-vis de bazinul electoral al poporanilor despre care se spune cã cic-ar vota, de acord, poate, de regulã, PSD, acestia probabil AU FOST MAJORITATEA VOTANTILOR dela ultimul scrutin, dar aceia au mers pe pesede, nicidecum pe wisfullthinking-ul din imaginarul tãu, “PSD+ALDE” !

    Reformuleazã, deci, fiindcã, de fapt, probabil gãndisei asa : “…majoritatea românilor care votează (adică votanții alde PSD)…”

    Zãu, e amãgire inutilã, cautã, zic, alt mod de a spera !

    …pãrerea mea !

    [Mihail, gresesc cumva, sau... ?]

    PS : …aaaa, poate ca slogan graffiti, daaa, ar merge o dumã din asta, clasicã, pe un calcan mare : PSD+ALDE=LOVE

    … cã zic …

 2. tudor spune:

  Are dreptate Raluca Pruna, in principiu, in privinta votantilor psd, fiindca votanti alde nu exista, decat accidental.
  Votantii psd pe care i cunosc ori au un interes material direct, ori sunt frustrati, ori cumparati, ori pusi de primari, ori dependenti de statul pesedist.
  ALDE este un partid clonat, conform practicilor nkvdiste, operatiune inceputa in Romania in 1945 si preluata imediat cu mare succes de reprezentantii oamenilor rusilor coordonati de ion iliescu, imediat dupa ’89.

 3. tudor spune:

  Am incercat sa fac o sinteza a Directivei 1371.

  Cum e treaba cu Directiva asta …?
  Nasol!!!
  Zici ca e scrisa in ciuda lui dranea!
  Directiva face referire la fondurile Uniunii, dar nu va putea nimeni pentru bani publici sa instituie praguri mai mici.
  Acest prag, stabilit de UE la 10 000 nu obliga statele la dezincriminare, ci le ofera posibilitatea, iar nu obligatia de stabili si alte sanctiuni in afara celor penale.
  Practic, “pragul” instituit de ccr nu mai este obligatoiu.
  In concluzie: pentru prejudicii aduse fondurilor uniunii, peste 10 000 uero este inchisoare obligatoriu, iar peste 100 000 euro pedeapsa maxima prevazuta de lege trebuie sa fie de minim 4 ani.
  Mai spune ceva Directiva, referitor la pedepse, anume ca daca pedeapsa este peste un an, trebuie sa fie cu parnaie “la zi”
  Decizia 1371:
  I auzi braul:
  art.2
  (1) Statele membre iau măsurile necesare pentru a se asigura că frauda care aduce atingere intereselor financiare ale Uniunii constituie o infracțiune atunci când este săvârșită cu intenție.
  (2) În sensul prezentei directive, sunt considerate fraudă care aduce atingere intereselor financiare ale Uniunii următoarele:
  (a) în legătură cu cheltuielile care nu sunt aferente achizițiilor, orice acțiune sau inacțiune cu privire la:
  (i) utilizarea sau prezentarea de declarații sau documente false, incorecte sau incomplete, având ca efect deturnarea sau reținerea necuvenită de fonduri sau active de la bugetul Uniunii ori de la bugetele gestionate de Uniune sau în numele acesteia;
  (ii) nedivulgarea de informații, cu încălcarea unei obligații specifice, având același efect; sau
  (iii) utilizarea necorespunzătoare a unor astfel de fonduri sau active în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate inițial;
  art.5
  (1) Statele membre adoptă măsurile necesare pentru a se asigura că se pedepsesc ca infracțiuni instigarea și complicitatea la săvârșirea oricăreia dintre infracțiunile menționate la articolele 3 și 4.
  (2) Statele membre adoptă măsurile necesare pentru a se asigura că se pedepsește ca infracțiune tentativa de a săvârși oricare dintre infracțiunile menționate la articolul 3 și la articolul 4 alineatul (3).
  art.7
  (1) În ceea ce privește persoanele fizice, statele membre se asigură că în cazul săvârșirii infracțiunilor menționate la articolele 3, 4 și 5 se aplică sancțiuni penale eficace, proporționale și disuasive.
  (2) Statele membre iau toate măsurile necesare pentru a se asigura că infracțiunile menționate la articolele 3 și 4 sunt sancționate cu o pedeapsă maximă care prevede închisoarea.
  (3) Statele membre iau măsurile necesare pentru a se asigura că infracțiunile menționate la articolele 3 și 4 sunt sancționate cu o pedeapsă maximă de cel puțin patru ani de închisoare atunci când implică un prejudiciu sau avantaj
  semnificativ.
  Prejudiciul sau avantajul rezultat în urma săvârșirii infracțiunilor menționate la articolul 3 alineatul (2) literele (a), (b) și (c) și la articolul 4 este considerat a fi semnificativ atunci când prejudiciul sau avantajul implică mai mult de
  100 000 EUR.
  Prejudiciul sau avantajul rezultat în urma săvârșirii infracțiunilor menționate la articolul 3 alineatul (2) litera (d) și care fac obiectul articolului 2 alineatul (2) sunt considerate semnificative.
  Statele membre pot prevedea, de asemenea, o pedeapsă maximă de cel puțin patru ani de închisoare în alte circumstanțe grave definite în dreptul lor intern.
  (4) Atunci când o infracțiune menționată la articolul 3 alineatul (2) litera (a), (b) sau (c) sau la articolul 4 implică un prejudiciu mai mic de 10 000 EUR sau un avantaj mai mic de 10 000 EUR, statele membre pot să prevadă sancțiuni de
  altă natură decât penală.
  (5) Alineatul (1) nu aduce atingere exercitării competențelor disciplinare de către autoritățile competente împotriva functionarilor publici .

 4. tudor spune:

  Hai sa va mai zic una, ca sunt statut :)
  Sa vedeti cum se lupta psd alde pentru statul de drept si impotriva statului “securist”:

  OG13 prevedea pentru abuzul in serviciu pedeapsa de maxim 3 ani, indiferent de valoarea prejudiciului.
  Abuzul in serviciu inseamna “fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice.”

  Sa retinem: un functionar al statului a drepturilor sau intereselor legitime.
  Boooon!

  Carmen Dan, absolventa a facultatii de ia ma, nene (spiru haret) la ff inventeaza infractiunea de lez majestatea sa Daddy:
  Propune modificarea art 371 cod penal – Tulburarea ordinii si linistii publice, astfel:
  „Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea şi liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.”
  Adica daca “atingi grav” demnitatea persoanelor (Daddy, Tary etc) scandand, de pilda “Iesi afara, javra ordinara!” – la parnaie! 5 ani!

  Intrebare pentru dl deputat w dar si pentru alti specialisti in drept: daca strig M… Dragnea! ?
  1. trebuie prag?
  2. cat sa fie pragul?

 5. emi spune:

  Astazi am primit instiintare de la banca ca am dosar de poprire de la anaf pentru 250 ron. Am platit pentru ca inca mai am nevoie de cont, dar in aceste conditii ma voi reorienta spre un cont online.
  Am vrut si eu sa stiu ce reprezinta suma si nu am reusit, banca ma trimite la anaf, am incercat sa ma inscriu in spv de la ghiseul.ro dar nu se poate pentru ca in maxim 10 zile trebuie sa ma prezint la un ghiseu anaf.
  DE CE MAMA DRACULUI M-AM INSCRIS ONLINE DACA TREBUIE SA MA DUC LA GHISEU?!?
  Evident eu sunt in Italia si trebuie sa platesc orice emana anaf fara sa ma informeze ce reprezinta!
  Tin sa anunt anaf pe aceasta cale ca este ULTIMUL dosar de poprire pe care il achit fara sa stiu ce reprezinta, ma retrag in online definitiv, sa ii vad cum ma mai executa…

  • emi spune:

   Daca romanii plecati in strainatate se supara asemeni mie si nu mai trimit bani in tara, ce va face anaf?!? Dragnea si javrele lui cum va carpi gaura din buget?!?

   • emi spune:

    Ca sa te inregistrezi pe INPS Italia (corespondentul ANAF) faci cererea online si iti vine parola jumatate prin sms, jumatate prin posta.
    Daca nu au bani de posta terestra o pot trimite in email, in felul asta verifica si telefonul si adresa de email si stiu unde te pot gasi la nevoie, prin toata lumea.
    Chiar daca mi-ar sparge cineva contul de la ghiseul.ro, crede anaf ca se apuca sa-mi plateasca hackerul popririle? Si daca ar face-o, cu ce ii deranjeaza pe ei?!? :)

 6. cris spune:

  Este acelasi cinism ca si la Liiceanu cu stirbii, dumnealor sunt din clasa privilegiata a uebermensch-ilor si oricine nu e de acord cu ei e prost si enervant, drept care trebuie redus la tacere (ca asa i-a invatat Ratiu, nu?) Daca ma uit la statistici sunt insa destul de echilibrate procentele de votanti.

  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-parlamentare-2016/ires-profilul-alegatorului-de-la-scrutinul-de-duminica-631028

  Acum ce sa-i spui lui Pruna care crede ca numai cei care voteaza dreapta sunt buni si exclusiv “superiori”? Hai sa o iau putin pe psihologie inversa: PNL si USR impreuna au fost votati de cam 32% din someri (aoleu, nu sunt acestia asistatii sociali de 27 de ani, beti de dimineata de care vorbeste Pruna?) 21 % din cei cu 10 clase , 29% din cei cu liceu (vai, uite ce procentaj de mediocri voteaza dreapta, dupa Pruna), 28% casnici (adica cei care fac copii cu nemiluita sa capete alocatii?) Tinind cont ca procentajul luat in genere de PNL si USR impreuna e pe la 40 % doamna Pruna jigneste inclusiv o multime din votantii asa numiti de dreapta. Ce sa zici la asa ceva?

  Asa cum spuneam, proiect de tara: cum scapam de dispret?

  • emi spune:

   Raluca Pruna se recunoaste in oglinda societatii, pe ea si neamurile ei…

  • cris spune:

   http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/HEXI-PHARMA.-Peste-600.000-de-romani-iau-zilnic-antibiotice-fara-sa-stie-ca-astfel-contribuie-la-cresterea-numarului-de-infectii-nosocomiale.-Prescrierea-si-consumul-excesiv-de-antibiotice-dateaza-din-%E2%80%9Eepoca-de-aur-a-industriei-farmaceutice-145161

   Acum ce sa mai zic, zic de atita timp, programul de combatere a infectiilor nosocomiale e unul pe tara, foarte complex. De stewardship pe antibiotic am vorbit. Ala de la hexifarma a crapat, domnul Voiculescu s-a limitat la a face reclama anti-antibiotic, ca sigur mor bacteriile de ris uitindu-se la clipurile lui haioase, cel de acum de niste luni intregi nu porneste niciun asemenea program…. mai e o boala de scapat din Romania – asa zisii intelectuali cu multa arogantza , mofturi si gura mare care fac orice altceva decit a construi ceva cu cap, coada si mai ales sens. Bacteriile la puscarie – cum, n-a rezolvat DNA-ul problema infectiilor nosocomiale, nu e sufficient un scandal Hexiharma, nu e sufficient sa dai cu pietre in medici, sa acuzi, sa blestemi? NU…dar nu conteaza. romanul e satisfacut de spectacol, un fost ministru isi plimba ingimfarea pe facebook, altul nou nu face nimic in acest domeniu…si uite asa…nu se schimba niciodata nimic.

   (Lasa ca se intimpla si pe aici, mai diminuat dar se intimpla, in plus oamenii mai si asculta cind ai ceva de zis, o faci puternic si insistent. Pe programiorul meu paliativ imi ies peri albi, ultimele doua saptamini am ajuns in fiecare seara acasa plingind. Ca de ce ai nevoie de alti oameni in program doctore, e Aventura ta, nu te-a rugat nimeni, descurca-te singura- asta a fost seful meu medical, e atit de sef ca nu a auzit nici acum ca da e proiect al spitalului, ca fara noi oncologia nu se certifica sa fie centru de oncologie…eu ma sufoc sub numarul de pacienti, nevoile lor, cu lipsa de bani, iar el sta comod pe scaun si vede patru pacienti pe saptamina…i-am spus un du-te-n si gata, ce sa fac, nu-mi pierd timpul. Alaltaieri la board vine nu stiu cine cu pai aducem mai multi pacienti facind publicitate – What?ma uitam la ala si imi spuneam uite unde se ascunsese fratele lui Voiculescu cel cu clipurile haioase. II spun sefului meu administrativ de luni intregi ca daca acum construieste un nou turn al spitalului sa-mi dea si mie naibii un dram de loc, o sectie, pentru ca ingrijirea acestor oameni e foarte speciala, vrei sa le faci viata mai usoara un pic daca se poate, – vine senin acum citeva zile si-mi spune uite ca asta se face in centrele universitare, sectii speciale – pai ce pisici ii spun de atitea luni??? Da-mi locul, da-mi posibilitatea sa-mi formez personalul pentru acel loc. Uite ca mi-l da si e desigur ideea lui – a lui sa fie, I don’t care, sa-si puna penele in coada, numai eu sa am o solutie pentru niste oameni ingrozitor de bolnavi si chinuiti. Si am cale lunga, turnul e gata in doi ani, acum sa ma rog de toata lumea administrativa sa-mi formez personalul, ca nu se face peste noapte…ooof. Desigur scuze lui Mihail de paranteza, ca rahatii astia de doctori nu stiu decit sa se manince unii pe altii si sa se plinga, altceva nu stiu. )

   Ce vreau sa spun: oamenii acestia , cu toate fumurile si arogantza lor, stiu doar sa macane si sa se plinga, altii sa se acopere de realizari pe cit de marete pe atit de inutile: a rezolvat Voiculescu nosocomialele cu clipurile, proiectul medical al pesedeului e spitalul mamut, ei hai sictir. Toti vor cit mai multe pene in posteriorul statut si au o gura atit de mare, fac atita scandal si parada ca nu se mai aude om cu om. Peste toate domneste macaneala din presa gen hotnews si tolontan vinind cite un scandal ca sa se umfle in pene ei cu onorabilitatea lor, sa ridice in slavi vreun incompetent sau altul, si desigur DNA-ul care le rezolva pe toate. Proiect de tara? ce proiect de tara, cu cine??? Cit de dispusi sunt oamenii sa -si puna in minte ceva care sa devina realitate nu miine, pe stilul fast food ci intr-un an, doi, trei? Ca sa o faci trebuie sa te gindesti la ceva mai mult decit propria persoana, sa te intereseze omul de alaturi, sa renunti la a te privi pe tine, permanent pe tine in oglinda cum spui tu si sa incepi sa te uiti la altii si la nevoile lor. cu aceeasi iubire si grija cu care consideri ca trebuie sa fii privit si respectat tu insuti, sa nu te mai gindesti atita la cit esti tu de buricul pamintului si la ce “ti se cuvine”, ci la ce au si altii dreptul sa aiba, de la omenia celor din jur pina la cel mai concret si trudnic ajutor. Sa dai altuia din ceea ce nu ai – tehnica zen, maestrul e cel care poate bea ceai dintr-o cupa goala. – , fiindca nu primesti decit ceea ce dai. Cu atita aroganta, ura si scandal ce construiesti? Nu e nevoie sa fii maica tereza, e sufficient sa fii om. Proiect de tara: cum scapam de indiferentza, vanitate si mizantropie, de macaneala searbada, competentza de ferentari si vinat de vrajitoare?

   In fine, si eu cu supararile mele, nu conteaza.

 7. Mihail spune:

  “MINTI ELENIK” !

  Dupa mine, nu minti deloc. Ai dreptate.
  Armeanul a prestat “proteste ferme” in discursuri sau prin alte locuri.
  Atat.
  “Minti Elenik” atata timp cat tu indraznesti sa spui adevarul, despre un parlamentar care nu face altceva decat ca sa foloseasca masina, soferul, indemnizatia de parlamentar si pensia speciala.
  Un parlamentar care nu lasa nicio unda de siaj. Va ramane si ramane, in memoria colectiva, ca unul care nu s-a prezentat in fata justitiei, s-a fofilat, care i-a fost frica ! Ramane un barbat fricos si las, umilit de catre o blonda maruntica, care are sange, cat cuprinde, in instalatie, Elena Udrea.
  Acesta este Parlamentul nostru, acestia sunt cei care ne reprezinta.
  “Minti Elenik” !

 8. Mihail spune:

  Sorine,

  Este graznic si de neinteles povestea cu plosnitele. Iarata-ma dar nu o pot intelege.
  Si aici, in Londra, am descoperit o alee traversata de sobolani. Dar Londra este un oras cu 20 milioane de locuitori, mai sunt scapari. Bat zilnic orasul, in lung si-n lat. Sunt si zone superbe, dar si locuri mai putin interesante. Uite, ieri am descoperit cateva case vechi, cea mai veche, acum un restaurant, era de la 1580.

  • emi spune:

   Sunt plosnite de cereale, se inmultesc cand e seceta, astea nu ataca omul sunt inofensive, doar se dau cu capul de pereti si te enerveaza prezenta lor. In casa in general mor sau pleaca singure.

   • emi spune:

    Cat despre Sorin, ma asteptam sa aiba o plasa de tantari la geam…

    • tudor spune:

     nici eu n am plasa la geam, ma enerveaza ingrozitor, imi da senzatia de colievie, prefer sa pun coatele pe pervz si sa scot capul si corpul afara.

     • emi spune:

      In jurul meu roiesc tantarii precum mustele la miere, daca sunt eu intr-o camera ceilalti pot dormi linistiti. Este incredibil dar ma prefer si copiilor mici!!!
      Fara protectie serioasa fac nopti albe.
      Asa cum spuneam, fiecare vorbeste despre el insusi… :)

     • emi spune:

      Poate in alta viata am fost un tantar insetat de sange si acum cei pe care I-am ciupit imi intorc ciupiturile…
      Sau am circulatie periferica buna ca sa imi pot plati karma insangerata. :)
      Asta este avantajul sa folosesti tot creierul/ambele emisfere, e ca si cum ai fi vazut in plan bidimensional, si brusc apare o noua dimensiune, profunzimea, si poti vedea in spatiu.
      De fapt asa se si antreneaza gandirea in paralel, cu ambele emisfere cerebrale, exista imagini pe care la inceput le vezi in plan, iar dupa un anume tip si timp de focalizare, brusc le vezi in spatiu.
      http://www.nlpmania.ro/invata-cum-isi-folosesc-geniile-creierul/
      Dupa cum va exprimati pe blog va pot “citi” si daca sunteti hipermetropi sau miopi, daca promiteti ca nu ma ardeti pe rug va spun si deductia logica. :)

     • emi spune:

      Pentru ca pe tine @Tudor te vad mai curand miop decat hipermetrop, pentru ca fortezi folosirea logicii desi inconstient esti bine conectat si cu emisfera dreapta, am sa-ti spun un secret, pentru hipermetropi este mai usor sa vada in profunzime stereogramele, miopii au nevoie de mai mult exercitiu.
      Stiti vorba aia, “vede padurea in ansamblu si pe copac ca si o celula a ei” versus “nu vede padurea pentru ca e prea concentrat la copac”?
      Cei prea incorsetati in logica sunt concentrati pe copac si le e greu sa vada padurea, folosind preponderent si fortat emisfera stanga, pot deveni miopi in plan fizic.
      Cei prea atenti la emotii si intuitie sau care folosesc fortat intuitia, poate chiar fara sa fie constienti de asta, vad mult mai lejer padurea decat copacul si in plan fizic devin hipermetropi.
      Cei care nu poarta ochelari inainte de 50 de ani sunt intr-un echilibru mai mult sau mai putin constient, folosesc cele doua emisfere cerebrale cu usurinta si nu incearca detestarea uneia in favoarea celeilalte, asa cum incearca sa ne programeze societatea. Rezolvand “cearta” inter-emisfere te poti trezi ca nu mai ai nevoie de ochelari. :)

     • tudor spune:

      mda, sunt miop!

 9. tudor spune:

  In 2015 il avertizam, aici, pe dl VV , ca legea pensiilor speciale pe care o voteaza este o imbecilitate.
  Evidnet, putin i a pasat!
  Acum, insusi Daddy, spune ca e “aberanta”.
  Faza tare este ca vor sa dreaga subiectul printr o ordonanta si mai idioata!
  Asta ca sa vedem toti care i “capacitatea intelectuala” a coalitiei psdalde!

 10. tudor spune:

  cr posteaza o doamna, oana vasiliu, pe fb:
  Waaww! A ieşit Tăriceanu şi-a zic că cei din Cămin Canta sunt oameni cu propria lor demnitate!
  Cică mai ales copiii cu handicap, cu epilepsie sau autism care locuiesc in 9 metri pătrați.
  El a mai zis că vine chiar el la Iaşi şi dă cu primaru’ Chirica de pământ că-i ține ca in lagăr şi fără lumină pe casa scării.
  Nu-i aşa că-i fantastic?!
  Nemaiponenit chiar…
  Ce să mai…
  M-a lăsat fără cuvinte!
  Pardon! M-am inşelat. Declarația era pentru politicienii din inchisori.

 11. cris spune:

  @ Sorin

  Mda, domnul Vlad Voiculescu e mare proiectant in proiectul presedintelui? Splendid.

  Adica mai bine imi faceai bucuria sa nu pomenesti ca e si dumnealui parte de proiect…Pruna nu e? Dar Gusset? Macovei nu? Busoi? Ala cu patratele pe burtici si sconcs in cap de era sa ajunga ministru al sanatatii nu?… Na ca ma faci sa-i stric bucuria lui VV cu proiectul. :)

 12. emi spune:

  In urma cu patru-cinci ani era aici pe blog prima “ceartă” între @cris şi @VV.
  Erau iar inundaţii, iar @VV era supărat că nu fuseseră stabilite corect urgenţele/priorităţile şi se acţionase bezmetic. Cred că erau inundaţiile de pe Siret. Astfel @VV critica lipsa combustibilului, a zonelor de refugiu, a apei îmbuteliate, a hranei reci, păturilor şi asistenţei sanitare în zonele de refugiu. Norocul făcuse ca un gălăţean cu suflet mare să sară în ajutorul sinistraţilor cu barca lui, dar şi acela fusese limitat de lipsa de combustibil.
  @cris l-a contrazis pe @VV spunaând că sunt necesare şi alte lucruri, trebuie să te gândeşti şi la alte necesităti ale oamenilor, că nu pot trăi doar cu apă şi hrană conservată.

  • emi spune:

   @VV insista că sunt grade diferite de urgenţă, @cris îşi susţinea opinia că trebuie făcut totul de la început şi se poate dacă ai deja în faţă un plan de acţiune bine structurat.
   Eu am zis ceva cu pădurea şi copacul, @VV avea viziunea pădurii, @cris era concentrată pe copac. Atunci mi-a venit în minte analogia cu hipermetropia şi miopia, dar nu citisem nimic despre o asemenea analogie şi mi s-a părut exagerat să vorbesc despre asta. Nici până azi nu am găsit nimic relativ la această analogie, dar între timp am început să observ oamenii din jurul meu şi am văzut că analogia rămâne valabilă, cine îşi neglijează/anulează femininul/emisfera dreaptă în plan fizic face miopie, cine îşi neglijează masculinul/emisfera stânga în plan fizic degenerează în hipermetropie şi astigmatism.

   • emi spune:

    Pe vremea aceea încă nu citisem nimic despre spiritualitate sau new age, totuşi aveam obişnuinţa să fiu atentă la mesajele ascunse ale comunicării şi probabil aveam deja o bună conexiune cu Divinitatea şi conştiinţa umană comună. Sau poate mi-a şoptit ingeraşul meu păzitor…

    • emi spune:

     Eu am hipermetropie şi astigmatism, am probleme nerezolvate cu masculinul iar societatea centrată şi idealizând exagerat masculinul m-a transformat într-o “neadaptată”.
     În clasa întâi învăţătoarea m-a trimis la psihiatru pentru că “nu mă poate stăpîni, astăzi i se spune ADHD sau deficit de atenţie, norocul meu a fost să nimeresc la un psihiatru care ştia meserie, a spus că mă plictisesc în oră, înţeleg uşor lecţiile şi repetiţia fără sfârşit mă stresează.
     I-a recomandat învăţătoarei să facă orele mai jucăuşe.
     În amintirea acelui medic luminat care nu m-a umplut de medicamente vorbesc astăzi despre necesitatea dezvoltării şcolii tip Waldorf.

     • emi spune:

      Am inceput sa am problem de vedere la pubertate, la inceput imi oboseau mai repede ochii, “citesti prea mult” spuneau unii, “nu avem suficienta lumina” spuneau altii referindu-se la invatatul la lumanare, eu eram insa deja in “lupta” cu nedreptatile societatii. Nu am putut purta niciun fel de ochelari pana la 42 de ani, ma durea capul. Am fost la oftalmologi diferiti, am facut exercitii ortoptice, am avut lentil sferice sau cilindrice… nimic nu functiona. Nu trebuiau ochelari, imi trebuia echilibru, dar asta am inteles mult mai tarziu. Continuam sa functionez pe vizual (eram contabil), dar nu mai puteam citi o carte pe zi ca in tinerete… :)
      Venind in Italia, citind despre spiritualitate si lupta interna din noi, in ultimul an am invatat si Reiki, pot sa va spun ca nu a mai trebuit sa schimb ochelarii, ba nici nu mai am nevoie de ei decat pentru activitati deosebit de migaloase.
      De aceea insist pe lupta pe care fiecare o da cu el insusi si care ne imbolnaveste.
      E ca si cum ai spune zilnic mainii stangi ca nu e buna de nimic, si nu ai folosi-o, in timp muschii se atrofiaza.
      Cred ca la fel este si cu muschiul ochilor, ceva din gandirea noastra blocheaza functionarea naturala a ochiului.

 13. tudor spune:

  Proiect de tara aldepsd:
  media salariului brut in sectorul public este cu aproape 700 de lei mai mare decat in sectorul privat!
  Stiti cum se numeste asta: faliment!
  In locul presedintelui Iohannis nici nu invitam aldepsd la proiectul ala!

  • tudor spune:

   asta e pila lui valcov
   adevaratul prim ministru.
   dl vosganian si alde sunt mana moarta, niste figuranti care primesc cate ceva de ros din osul generos al patriei romane.

   dar dupa cum se observa, dupa ce au promovat asemenea nenorociri, mai vor sa faca si proiect de tara!
   tara curului!
   daca un plutonier cu 16 ani vechime iese cu pensie dubla fata de un general cu 35 de ani vechime iti dai seama cat de descalificati moral si profesional pot fi!?

 14. emi spune:

  Pentru un proiect de tara, pentru ca este vorba de “padure”, eu as alege hipermetropi :) de fapt as dori ca numarul lor sa predomine.
  Adica sa fie mai mare numarul oamenilor de cultura, care sa cunoasca si putina istorie si sa fie conectati mai bine la constiinta comuna a societatii, pentru ca daca proiectul de tara corespunde nevoilor societatii are sanse mai mari sa fie implementat.
  Totusi nu vreau sa exagerez, si printre miopi sunt oameni cu viziuni interesante si valoroase.

  • cris spune:

   Simpatic ce spui. Uite, cu proiectul meu e cam asa, deja functioneaza, practic, de aproape trei ani, vad pacienti de medicina paliativa unul cite unul, si am deja in minte ce va incepe peste doi ani si ce trebuie facut intre timp la o scara foarte mare. Un asemenea proiect este cumva modular, am facut deja clinica si o cresc, am inceput deja modulul pe pacienti internati – Terapia intensiva e program pilot si e un alt medic care vede pacientii de pe sectiile medicale. Acum imi fac modulul de ingrijire acasa, pe hiome health care, imi construiesc modulul de sectie speciala, imi costruiesc relatiile cu celelalte specialitati pentru ca e o ingrijire extrem de complexa, de la cei din oncologie deja am cistigat cardiologia, chirurgia cardiaca si cea generala, neurologia si pulmonarii. Am nevoie de psihologi care sa ma ajute si am doar doi, am in minte partea de reabilitare fizica, programul se numeste STAR, am nevoie de inca un nutritionist si de un medic holist – ma bate rau de tot gindul sa-mi fac cursurile si sa iau al patrulea board, cel de medicina holistica.

   Hai sa o spun asa, cind nu te uiti la o padure deja existenta ci e viziunea din mintea ta pentru viitor si trebuie plantata, atunci o plantezi copac cu copac, aduci oameni care iubesc copacii si visul sa o creasca si ingrijeasca impreuna cu tine, o uzi, o populezi cu pasari, animale si fluturi si ii spui: acum cresti. :)

   la ideea cu vederea, consideri la acest moment, in aceasta teorie, ca de fapt vizionarul si pragmaticul trebuie sa fie persoane diferite. Pragmaticul fara viziune e doar un mechanism limitat, vizionarul fara pragmatism construieste castele in nori; in realitate sunt multi oameni care sunt ambele in acelasi timp, vizionari si pragmatici, indiferent cum vad, perfect, miop sau hipermetrop. Sa-ti spun si eu un secret personal, la virsta asta si dupa sute de mii de pagini citite am probleme cu ambele, si cu miopia si cu vazutul aproape. E bine, Borges cind a ajuns directorul bibliotecii din Buenos Aires era orb, nu mai putin e unul din marii vizionari ai lumii.

   • emi spune:

    De fapt omul ideal este cel echilibrat, care poate “vedea” si padurea si copacul si spre acest ideal am putea sa tindem toti, macar pentru a scapa de ochelari.
    Eu in locul tau as analiza perioadele in care a scazut brusc vederea de un anume tip si as incerca sa inteleg de ce, tu te poti analiza din toate punctele de vedere, si poti corecta.
    Orbirea se spune ca apare la cei suparati pe societate, care nu vor sa mai vada ce se intampla in jurul lor, si ca de multe ori se dezvolta in paralel cu deschiderea celui de-al treilea ochi :)
    Eu nu am incercat sa impart sau sa etichetez oamenii, am vrut doar sa subliniez ca prin modul cum gandim ne putem sabota/imbolnavi singuri.
    ORICE BOALA PORNESTE DE LA UN DEZECHILIBRU EMOTIONAL!

    • cris spune:

     As spune mai degraba ca dezechilibrul emotional exacerbeaza boli – e ceva extrem de frecvent. Sa-ti dau un singur contraargument – sunt copii care dezvolta cancer la virste foarte mici, siclemia se manifesta la copii, Charcot Marie Tooth la fel, nu au nimic emotional ca si cauza, n-au cum. Pur si simplu natura nu e perfecta, sunt oameni care au acest handicap al mamei natura imperfecta. Pe unele boli da, chiar le creeaza: exista de pilda un tip de insuficienta cardiaca numita cardiomiopatie Takotsubo, care apare pe stress, suferinta psihologica foarte mare, o inima altfel sanatoasa refuza brusc sa functioneze, omul poate muri de ce noi numim inima rea. De multe ori relatia e biunivoca: pe studii infarctul sau accidentul vascular cerebral se asociaza cu depresia, tot pe studii depresia creste mortalitatea in aceste doua conditii.

     Sa ajuti pe cineva sa ajunga la echilibru emotional e important, aici da, ai foarte mare dreptate: indiferent cit de grava ii este boala, indifferent cit de lunga sau scurta asteptarea de viata, in ce stare e emotional un om e extrem de important. E parte din ce fac – la nivel de psihologie se numeste reframing, sa ajuti pe cineva sa isi gaseasca un nou echilibru spus simplu. ( Sa o traduc in limbaj nonmedical. Papa Ioan Paul spune undeva: cere sfatul nu disperarii ci sperantei si visurilor tale, gindeste nu la frustrarile tale ci la potentialul tau, preocupa-te nu cu cu ceea ce a esuat si nu ai facut ci cu ceea ce poti face)

     E important sa ai un asemenea sprijin, culmea optimismului sa fii si tot esti darimat uneori. De ieri dupa amiaza rid continuu. Asistentele mele au vazut ca nu mi-e bine de citeva saptamini. Ca sa nu le incarc, ieri dimineata le-am spus ca doar m-am saturat de clinica asa cum arata, ma supara acele flags – niste stegulete de plastic pe care le folosim ca si cod la camerele pacientilor ( alb inseamna asistenta e in camera, rosu e lucratorul social, eu am o culoare de unt, si fetele oricum mi-au pus stickere pe stegulet, stele, floricele.) Am zis ca am nevoie de un steag nou: pufos, cu ochi, coada, mustati, ochisori si coada. Dupa amiaza am fost in spital nu in clinica asa incit mi-au trimis pozele din clinica: mi-au imbracat steguletele: sunt pufoase, cu ochi, mustati si coada….mare lucru si iubirea asta dintre oameni, sa te gindesti sa faci pe cineva sa zimbeasca, sa-l alini, chiar daca e doar cu mustati si coada. gesturlie simple si venite din inima. Iubirea da viata, ura si indiferenta sunt moarte curata, as spune.

     Nu, nu e un repros din partea mea ca ai eticheta; analiza si sinteza, a analiza presupune oricum sa diseci si etichetezi, sinteza sa le pui pe toate la un loc.

 15. Adam Mareș spune:

  Nu vă mai bateți capul, ne rezolvă @emi pe toți, are toate rețetele vindecării, fericirii, bunăstării, mântuirii etc., etc. :P :P :P

  • cris spune:

   Doamne, rautacenie ce esti. In primul rind nu e nimic rau in a dori binele altora, prefer de o mie de ori pe oricine gindeste de bine pentru altii unora care doar mesteca in dinti pe semenii lor, inclusiv mie care nu ma pot abtine de multe ori de la a face pe cineva care nu-mi place fisiute si aschiute. In al doilea rind si Emi planteaza copacii ei in minte, de aici, de dincolo, si la un moment dat, hop, mai apare o padurice in mintea ei, asa cum facem multi altfel: e dialectic mon cher, ca sa ai salt calitativ mai intii faci acumulari cantitative. Cind ne mai dezvoltam un pic ajungem la docta ignorantia si coincidentia oppositorum, transcedem cu Nicolaus Cusanus si ne reconciliem universal cu Pico della Mirandola.

   E weekend, zen time…

  • emi spune:

   Primul impuls a fost sa-ti spun ca ai deja dioptrii prea mari, e momentul sa scoti “ochelarii de cal”! Dar ai dreptul sa traiesti cum iti place, asadar tu alegi care “reteta” e mai buna pentru tine. De fapt te deranjeaza ca ceea ce spun eu este pe cat de intuitiv tot pe atat si logic, si nu ma mai poti injosi cu glumite care te fac sa te simti superior. Sorry, “cresc”, si inevitabil imi creste si echilibrul, pot face conexiuni spiritualitate-stiinta mult mai echilibrate.

  • Mihail spune:

   Si daca nu se scoala ?

 16. elenick spune:

  @emi,

  Din ce spui fii foarte atenta sa nu te ”recruteze” Biserica Scientologica, au si ei un discurs despre autoperfectionare si inaltare, salvarea Universului, etc prin metodele bisericii, in fapt o ”corporatie” de multe miliarde ce urmareste profit prin inregimentarea oamenilor si transformarea lor in ”sodati” disciplinati si devotati. Au tot felul de ”tehnici” de atragere, de la codependenta familiala- se aduc membri familiei unii pe altii, se nasc copii si se cresc inside, se asigura job-uri, case, asist medicala, etc et. Am vazut o emisiunedespre ei, te doare capul! Inafara de multe celebritati de la Hollywood – Tom Cruise, John Travolta, etc care ii promoveaza, sunt deja faimosi si cei cazuti in dizgratie – care au inceput sa vorbeasca.
  In situatii extreme mintea umana incearca se protejeze si sa caute solutii de supravietuire, de aici pana la autoamagire si/sau brainwashing al unor detinatori de solutii facile e doar un mic pas…

  • emi spune:

   Ma indoiesc ca ai mai citit undeva despre unele idei ale mele, iar cu bisericile sunt paralela. Eu nu iti spun ce sa faci, iti arat doar ca poti trai mai bine, depinde doar de tine ce alegi.
   Ura imbolnaveste, de ce ar trebui eu sa simt ura, sa ma imbolnavesc si sa ma umflu de pastile, crezi ca devine vreun hot cinstit doar pentru ca l-am urat eu?
   Acum am sa pun si cireasa pe tort: in februarie sau martie 2014, suparata ca TB e inca presedinte indemnam aici pe blog ca la o anumita ora sa ne gandim toti la el cu ura, poate asa simte ca e nedorit si se cara. In aprilie 2014 baiatul meu a fost operat de apendicita acuta. Macar daca toata acea energie negativa lansata din ego in Univers s-ar fi intors la mine, dar iata ca a lovit in ce aveam mai scump ca sa invat rapid ca nu te poti juca cu energiile, ca ele se intorc precum bumerangul si pot lovi si in urmasii nostril pana la al saptelea neam. Este adevarat, nu toti “platesc” rapid ca mine, si de aceea nu isi invata usor lectiile.

   • edi spune:

    …mmm, ar fi o temã de meditatie…, adevãrul e cã ura este reactia primarã…, e previzibilã si, mai ales, umoralã (vezi cazul Mircea Badea !), e prima capcanã care ni se întinde.

 17. elenick spune:

  Ura e un sentiment care iti mananca tie zilele, emi, si distruge sufletul, nu ”mobilizeaza” mai stiu eu ce energii, catre nu stiu cine… Nu Universul e vinovat de ce li se intampla oamenilor ”rai”; ca e posibil sa pateasca si ei ”rautatile” pe care le doresc altora, e chestie de neputinta personala a omului si de… probabilitate statistica :)

  Nu stiu cat te ajuta toate aceste ”interpretari”, mai bine e de sperat ca iti vei aduce baiatul mai aproape…

  • cris spune:

   bun sfat, atunci mai renunta si tu ocazional la Schadenfreude, la uite ce bine ca I s-a dat unuia in cap ca nu-mi place oricum individul. Eu am renuntzat temporar, eram cit pe ce sa il toc pe Voiculescu de bucurie ca e proiectant natonal. Am renuntzat. Propun armistitiu de doua zile, ne dam in cap unii altora….de luni. :)

   • elenick spune:

    schadenfreude o fi la tine, eu rasuflu usurata cand se face dreptate si cel care a furat, dat in cap, initiat grup infractional, etc ”primeste” ceea ce merita si scrie la lege, nici mai mult nici mai putin. Nu am nimic cu individul, nu-l cunosc, nu-mi dispalce, cu drama lui personala de hotz prins si legat (nu inca…) nu pot empatiza. Eu sunt parte din restul societatii romanesti care suporta consecintele faptului ca s-a umplut tara de hoti ca Popoviciu, munca cinstita si profesionalismul sunt bagatele!
    Pe scurt, cand a gandit mafiotaria cu terenurile trebuia sa stie ca ”dupa fapta si rasplata”, iar asta NU e acces de rautate, lipsa de umanitate, etc, etc.

  • emi spune:

   Atunci de ce te deranjeaza ce spun eu?

 18. edi spune:

  …deja miroase a mâncare pe strada lui Vosganian, …pe cãldura asta …, fereascã… !

  • Mihail spune:

   Voi va chinuiti cu 40 grade C, iar aici s-au pornit centralele aseara, ieri…

  • elenick spune:

   Azi am facut un gazpacho – cu legume din gradina si rosii supercoapte. In rest – salata de rosii cu branza!

   • cris spune:

    Multumesc de idee, au iesit excelenti. Ajustari au insemnat ca a fost carne de vaca, asa ca mai intii am prajit niste bacon cu ceapa pentru amestec, si ca nu folosesc orez – am facut orez de conopida. Nu le prea am nici cu faina de ceva timp, asa incit a fost doar smintina cu iaurt si marar. Si desigur am avut asistenta de la golden retriever – ii place gatitul, capata si bucatele si e si curioasa rau, se urca cu labele din fatza pe counter si ma urmareste.

    Inteleg ca aveti canicula, la mine nu stiu ce s-a intimplat, de doua zile sunt pe la 25-27. (obisnuit vara inseamna constant 35-38-40 daca e o vara blinda, nu a fost rar sa avem 40-43, si tinind seama de umiditate e crima si pedeapsa – adica asta am avut pina acum citeva zile). Ce sa spun, doar sa aveti grija sa nu beti doar apa ci ceva care are si potasiu, magneziu, sodiu mai ales daca nu mincati bine din cauza caldurii – transpiratia e mecanism fiziologic de racire, evaporarea ei raceste pielea, si nu transpiram doar apa ci pierdem si saruri. Rosiile sunt o alegere excelenta, au mult potasiu, daca pui si brinza alaturi inseamna si sare. La fel portocalele, fasolea rosie si alba, pepenele, lintea, cartofii, pestele, sfecla, iaurt. Pentru magneziu: avocado, spanac, fasole neagra, lapte/iaurt/kefir, conopida/broccoli, mazare, seminte de floarea soarelui/dovleac, smochine, banane, porumbul fiert, iar dintre condimente coriandrul.

    Adica in genere peste vara ne orientam instinctiv spre feluri de mincare cu mult potasiu si magneziu.

    Azi fac niste portabella la gratar, cu brinza, rosii, patrunjel, unt – am gasit unele frumoase, cam 10 cm diametru, mini-pizza :) ( asta inseamna vitamina D, zinc, mangan, B 6, tiamina, acid folic, niacina, pantotenat, cupru, seleniu, magneziu) N-am chef de gatit, mi-l fac, am pe cineva bolnav si e nevoie. Multumesc de ideea cu ardeii umpluti, eram in pana de idei culinare: au fost de succes. Multumesc si de acompaniamentul muzical, Emi, daca nu gatesti cu drag si un dram de bucurie nu iese nimic bun.

    • elenick spune:

     N-ai pentru ce! Si noi multumim pt sfaturile pe timp de canicula. Ai dreptate, instinctiv mancam ceea ce are organismul nevoie. Eu vara nu sar in vreo zi rosiile cu ceva branza, patrunjel si marar puse in orice, Sana/kefirul nu lipsesc din frigider, e sezonul smochinelor si murelor – abia am trecut de zmeura,coacaze si caise, pepenele tine loc de apa. Mai nou fac cate un smoothie cu 3-4 fructe + iaurt cremos/grecesc, care tine loc de masa de dimineata/seara.

     PS. Poti incerca ardei umpluti si cu carne de curcan tocata, la fel si sarmalutele in foi de vitza. Trebuie doar sa bati carnea cu celelate ingrediente + 1/2 canuta de apa, sa iasa mai pufoase. Si musai sa pui orez. Ce ai cu orezul? :) Nu uita de condimente – cimbru, patrunjel, marar… – de baza. Coriandrul – la mancarea mexicana sau asiatica. Eu vara pun la salate, tzatzikki, sosuri reci, bauturi, etc – menta proaspata ! Enjoy!

 19. Dorin spune:

  Proiect de tara pentru Romania: cine pleaca ultimul din tara, stinge lumina!

 20. livia spune:

  DREPTATE PANA LA CAPAT!!!!
  Care dreptate? Unde este capatul???
  Iată ce spune jurnalistul Grigore Cartianu despre pensionatul special, mare senator PSD.

  „Ce avem noi aici? Un posesor de dublă pensie nesimțită! Una ca mare șef în Jandarmerie, cealaltă ca parlamentar.

  Acest rechin cu două burți se numește Viorel Sălan, are 58 de ani și este senator PSD de Hunedoara. Anul trecut a făcut două vrăjitorii (politice) prin care și-a asigurat venituri colosale până la sfârșitul vieții. Din banii noștri.

  În februarie 2016, generalul Sălan conducea – de 18 ani – Jandarmeria județului Hunedoara. Mai avea 6 luni până la pensionare. Atunci, prin sfori trase la nivel înalt, a fost promovat adjunct al șefului Jandarmeriei Române, făcând rocadă cu colonelul Robert Viță.

  Generalul Sălan a fost numărul 2 în Jandarmeria Română exact șase luni: 1 martie – 30 august 2016. Apoi s-a pensionat, cu o pensie de peste 12.000 de lei.

  Pensia i-a fost umflată exact de acele ultime 6 luni, când generalul Sălan a avut un venit mult mai mare decât cel de la Hunedoara, umflându-l și cu câteva sporuri bine plasate.
  Totul a fost premeditat: Sălan știa că, așa cum prevede legea, valoarea pensiei va fi stabilită pe baza celor mai bune 6 luni consecutive din ultimii 5 ani. De aceea a fost nevoie de promovarea din ultimele 6 luni!

  La scurt timp după pensionare, Sălan a intrat în campanie electorală, în județul Hunedoara. În decembrie 2016 a devenit senator PSD, asigurându-și o a doua pensie specială, de cel puțin 3.000 de lei (pentru un mandat). Dacă-și prelungește cariera parlamentară, va încasa 6.000 de lei (pentru două mandate) sau 9.000 de lei (pentru trei sau mai multe mandate).

  Deci, când va împlini 65 de ani, generalul Salan va ajunge la o pensie totală de cel puțin 15.000 de lei, putând depăși chiar 20.000 de lei. Pe lună!

  Dar până atunci, Salan se va mulțumi cu tradiționalul cumul pensie + salariu, ambele nesimțite, adică 12.000 + 11.600, la care se adaugă 6.500 suma forfetară pentru cazare în București, ajungând la un total de 30.100 lei.

  Cu cei 20.000 de lei alocați biroului său parlamentar, 1.400 pentru combustibil, 500 pentru deplasări în circumscripție și cel puțin 2.000 diurna (160 de lei pe zi de activitate în plen), generalul-pensionar ne costă 54.000 de lei lunar. O nimica toată: vreo 12.000 de euro”.

 21. cris spune:

  http://www.comisarul.ro/articol/asta-nu-este-de-dna-povestea-unei-infractiuni-in-d_901485.html

  E o idee foarte frumoasa si foarte vie, ma bucura sa vad asa ceva, aceasta idee cu sute de mii de stejari. Dar nu stiu, nu se poate sa faceti un proiect oarecare de la un capat la altul cu un dram de bucurie, sa faceti exceptie macar o data de umori si otrava? Bun, s-au hotarit oamenii sa planteze niste copaci, sa adune niste oameni la a face un monument viu, sa se vada si sa fie un motiv de bucurie si de memorie…care-i problema? Sa vina DNA-ul ca e infractiune… hai, sa calce in picioare si copacii, sa puna buldozerul, sa faca desant cu mascatii, sa se opreasca tot si sa aresteze pe toata lumea… un alergat cu biblia pe capote nu? … Si daca nu acum, dupa sa cheme pe toata lumea la DNA, sa ii aduca pe cei care au plantat vreun copac cu autobuzul, sa bage pe toata lumea la arest preventiv… E dezgustator.

 22. Mihail spune:

  @edi,

  mmmm, “cam” ai dreptate.

  Te rog iarta-ma, am vazut tarziu paranteza ta. Sar in mod automat peste postarile lui emi. Este rea, urata si “cam” proasta. Are teorii de femeie aflata in plina menopauza si care pare ca locuieste chiar langa spitalul de nebuni.
  E si nociva, dar si plictisitoare.
  Kihhh ! (aduce cu un rahat mare de Saint Bernard lasat pe o alee in parc).
  De ce-ti spun toate astea ?
  Deoarece, aici eu am gresit, confundând “edi” cu “emi”.

 23. livia spune:

  http://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-face-anun-ul-lege-noua-a-pensiilor-la-finalul-anului_1211929.html

  Daca o tot scalda si pe unii ii lasa neatinsi, pot sa renunte la o noua lege a pensiilor.
  Legea pensiilor trebuie sa contina un cuvant: CONTRIBUTIVITATE. Pentru cei care, cat au fost in activitate nu au platit 1 leu contributie la pensii, sa se gaseasca o formula de echivalare, astfel incat TUTUROR celor 5 milioane de pensionari din colonie sa li se atribuie un punctaj. Acum punctul de pensie este 1000 lei; punctajul individual inmultit cu 1000 este pensia fiecaruia. Si terminam o data cu privilegiati ai sortii, cu pensii speciale. Daca se doreste, daca nu, o bolmojim in continuare, dar increderea e pe duca….

 24. cris spune:

  VV, am si eu o intrebare cu proiectul asta de tara. De ce il incepe presedintele dupa deja vreo doi ani de mandat, ca vad ca s-a inceput prin toamna lui 2016 – apropos si de atunci pina acum ce-ati facut ca e cam un an

  Pina acum presedintele s-a ocupat cu altele, cu plimbatul, cu “penalii” si “statul de drept”, cu “ciuma rosie”, cu tehnocratii, printre plimbaturi ocazional cu cite ceva mai important. In buna masura s-a ocupat cu mentinerea unei stari de intoleranta si discordie, as zice, chiar daca mult mai atenuat, mai acoperit, decit basescu, sustinatorii sai au facut multe ca sa jigneasca si alieneze o buna parte a populatiei. Imi cer scuze daca se simte vreun iohannist atins, dar mai degraba vad ca e o schimbare de tactica electorala: din moment ce PNLul care il sprijinea e in scadere si firav rau, USR-ul doar se ocupa cu sine, e putin probabil sa aiba partinic un sprijin puternic la viitoarele alegeri, drept care probabil incearca acum sa dreaga busuiocul si sa aiba o sustinere mai larga, asa un mic compromis, un mic blat. (Un asemenea proiect trebuie deja discutat din perioada electorala, asta propui populatiei care sa te aleaga, ai deja ceva concret in minte, nu ramine decit sa incepi sa-l construiesti – se incepe cu primele zile ale unui mandat. M-am uitat pe site-ul prezidential, nici macar liniile generale, niste idei fundamentale ale acestui proiect nu vad. Adica nu, din partea mea credibilitatea pe care i-o ofer in acest sens al proiectului de tara e pe la un, hmmm, sa fiu generoasa, un 10%)

  Nu stiu, zic si eu, imi pare mai degraba un stunt preelectoral. Cu “vom face”, vorbitul la viitor politicianist.

  • emi spune:

   Daca se face, se iarta multe pacate, sa vedem cine va fi in stare sa FACA proiectul de tara. Cine se lauda conteaza mai putin…

   • cris spune:

    Pai cum ziceam, se vrea dres busuiocul.

    Vezi tu, totusi foarte putini oameni sunt capabili sa o faca avind in minte rectificarea unei probleme trecute la care au fost si ei parte (Multi nu stiu sa spuna macar un scuza-ma, iarta-ma, am gresit, li se pare ceva de slabiciune, desi nu e nimic mai puternic si nobil decit sa te pui constient intr-un dezavantaj aparent fata de altul – in crestinism “puterea Mea in slabiciune e facuta desavirsita” -, sau sa faca macar un gest de reconciliere, ori e ceva repede uitat- vezi Mihail, si-a cerut o data scuze a revenit la aceeasi placa de dinainte fara ezitare). In genere omul se uita la viitor, la ce poate obtine ca avantaj pentru sine, adica actiunea propusa ramine ceva nu indreptat spre beneficiul real al altuia ci al initiatorului: beneficiul pentru altii ramine la nivel de vorbe, de promisiuni frumoase, fiindca nu presupune o reconciliere reala, sincera. La nivel de politica asta se numeste in Romania blat – In cartea lui Levitsky e una din tehnicile specifice autoritarismului competitiv, blatul, il si descrie foare bine, de parca ar fi fost in Romania si l-ar fi studiat :) . Din nefericire e una din tehnicile de supravietuire la putere specifice regimurilor similaer cu cele din tara noastra si nu am inventat noi apa calda, se practica in destule regimuri de acet tip – transfer de pe kindle mai incolo ( e cam laborios) sa-ti dau fragmentul respectiv. Si are consecinte urite, mai ales in ce priveste rezultatul real electoral, o dezamagire majora si dezinteresare in final a populatiei – dupa cum se si vede de altfel, de alta parte crearea si mentinerea de clici transpartinice, cum iar se vede.

    Vom vedea, astept. In 2014 vorbeam de Intermarium, ca proiect major si in conflict cu cel german mitteleuropean si imi exprimam ingrijorarea ca vom fi nici in caruta nici in teleguta si probabil mai mult in teleguta mitteleuropeana. Abia acum se vorbeste in Romania despre Intermarium. Pina acum Iohannis nu a jucat foarte intelligent cartea capra si varza – angajatul acela cu 2% la aparare hmmm, nu e pe placul European, Iohannis a angajat, fara sa-l fi mandatat cineva, o comunitate europeana ( majoritatea UE e sub 2% si deloc binevoitoare sa dea mai multi bani) cind marile discutii sunt altele, nu procentul ci modul de distribuire a fondurilor de pilda. Sa vedem cum impaca varza si capra la nivel de proiect national… In fine, fiecare cu perspectiva sa.

    • emi spune:

     In week-end-ul asta ai avut o nevralgie pe trigemen?
     Daca nu vrei sa raspunzi e ok. :)

     • cris spune:

      Nu, nici vorba, de ce?

     • emi spune:

      Imi voi face blog si voi explica acolo. In doua cuvinte am crezut ca am preluat prin schimb energetic. Multumesc pentru raspuns!

     • emi spune:

      In Reiki se lucreaza cu energie, de aceea timpul si distantele nu conteaza… de aceea il ador. Se poate trimite energie si in trecut, si in viitor, si in Antarctica :)
      Duminica am vrut sa te energizez dar nu o pot face fara acordul persoanei si a lui Dumnezeu, Domnul poate dispune ce face cu energia mea dar nu aveam acordul tau si imi era jena sa-ti cer acordul, nu toate persoanele au incredere in mine… :)
      Tot gandindu-ma la nevoia ta de liniste, telepatic am creat o coarda/legatura, si asa se schimba de fapt energie. De aceea puteam prelua din energia bolii tale, daca eu aveam nervul trigemen sanatos, energia bolnava trecea precum norii pe cer, cum eu am sensibilitate pe infectie/raceala, ma loveste si pe mine. E posibil sa fi fost infectia mea proprie si personala, tot gandindu-ma am realizat ca nu am mai luat antibiotic de vreo 4 ani… :)
      In general persoanele empatice preiau energie joasa/care imbolnaveste de la persoanele dragi, daca inveti Reiki vei intelege necesitatea “curatarii”, nici nu iti imaginezi ce bine te simti dupa…

     • cris spune:

      Multumesc, dar in materie de telefonie de tip nonlocatie cuantica trebuie sa si fie cineva sa ridice receptorul, sa fie “acasa’ – mintea mea e mai pe coclauri, imi cer scuze.

      fiecare isi gaseste metodele lui de linistire si poate schimbator de la un moment la altul, eu nu pot sta cu una singura. De la gestul simplu, sa gatesc, sa merg pur si simplu cu retriever-ul la plimbare sau sa o las pe Ghiocel sa ma toarca, pina la meditatie pe litere ebraice, citit poezie, wholetones music sau altele

      Acum, hai sa-ti spun, am o obsesie, tinjesc de-a dreptul: vreau o piatra de larimar, o gindesc de mult timp – asa fac de obicei, gindesc la ceva care are sens pentru mine pina sa aleg, acum o astept deja. Imi plac pietrele – ca orice Capricorn ai spune tu. Culoare, caldura, structura cristalina, sunt multe care te ajuta sa meditezi. Larimarul arata ca o bucata de cer, o piatra la fel de diafana ca cerul… interesant nu? E din republica Dominicana, nu seextrag mai mult de 100kg pe an, adica nu e tocmai usor de gasit. Nu sunt doua pietre la fel, ca si cum tinind-o in palma ai avea propria ta bucatica de cer, unica, a nimanui altcuiva – il alegi, te allege, e o relatie unica. (Cu mult timp in urma am avut un vis uluitor, eram pe munte, iar muntele doar o pojghitza, din loc in loc erau crapaturi prin care priveai in jos si vedeai cerul, marea…. Asa si cu larimarul.) Hai sa ti-l arat
      https://www.google.com/search?q=AAA+larimar&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinkqi34sfVAhVEx2MKHXLWDosQ_AUICygC&biw=1301&bih=641

      Mai am o obsesie: Liber Novus, cartea rosie, a lui Jung, dar despre aceasta alta data.

     • cris spune:

      Ca sa ai idee despre wholetones, si poate sa te incite sa cauti mai departe

      https://www.youtube.com/watch?v=IU13sdrLQ-M&list=RD31iD2VPLMxQ&index=2

    • Nu e prima oară când ne-am grbit. Iată, de pildă, cu Pactul Fiscal (deficit sub 1% din PIB).

    • emi spune:

     Uite un autotratament:
     https://www.youtube.com/watch?v=B9Ub-xbsZJA
     Nu ai nevoie de semne specifice Reiki, daca vrei neaparat sa amplifici energia palmelor este suficient semnul crucii care este symbol de cer zece, mai puternic decat oricare symbol Reiki.
     Noi crestinii habar nu avem cat de puternic suntem conectati la Divinitate si cat de puternici suntem!

    • ed spune:

     Biiiine, bravooo, coreect, …si, mai ales, nu avea bascã, nuuu ?

     Dar nu zici cã, de fapt, cota de 2% a fost convenitã în cadrul NATO, [nein, keine, Wir gruseen MittelEuropa...], cã cu ‘j de panzere Leopard-2 si alte Tornado pe cer Germania [care, bravo ei !] s-a chivernisit si si-a acoperit demult nevoile de apãrare, tehnologic fiind la zi.

     Hai sã-i mai dãm o smetie lui Johannis, care mai e si fascist, cã a condus Forumul German care, dupã fo 45 de ani dela disparitia GEG, e legatarul acestuia în România [naa, a zis-o to'arsul Scurtu...], niste nenorociti, sorooo… ! [...dar chiar pe-bune-nenorociti, la cât lagãr siberian au prins multi dintre ei...!]

     Pãi la dotarea actualã a armatei vis-a-vis de ditamai arsenalul rusesc stocat deja, la numai 400 km în zbor, din Crimeea, ce ar trebui, mmmm?, …sã stãm, vorba lu’ ceashcã, linistiti la locurilii noastre, eventual cu pâine si sare pregãtite pentru o D-day moscalã, …asta ar trebui ?

     Mie-mi pare cã omul tzine totusi o cumpãnã corectã între parteneriatele astea cu NATO si EU…, adicã, pe bune, n-ar fi hilar ca tocmai un sas sã întoarcã spatele Germaniei ?

     Dar tare faine sunt frectiile astea alternative de ipocrizie, fiindcã, siiigur, sasii sunt buni, au influentat pozitiv si din plin patrimoniul istoric si arhitectural [vezi Sibiul, Brasovul, vezi "vecinãtãtile, vezi"Viscr si Alteta Sa Regalã...!!!], au avut o influentã pozitivã asupra localnicilor, au contribuit si cu o tiparnitzã la aparitia primei Biblii în limba românã, etc., etc. …, mdaaaa, dar sunt fascisti nenorociti, hitleristi din tatã-n fiu, lasã-ti-iiiii… !

    • edi spune:

     Alocarea de 2% nu era un angajament în cadrul EU, ci o asumare valabilã tuturor aliatilor din NATO [mai ales celor care au probleme de dotare si aducere la zi a tehnologiei cu standardele aliantei].

     Arsenalul dela Sevastopol e doar la maxim 400 km în linie dreaptã.

     Deci, vorba lui ceashcã, “alooo, tovarãsi, stati linistiti la locurilii voastre” ???

     MittelEuropa, naturlich…! Dar mãcar s-avem un sfert din panzerele si avioanele germane.
     …si acum sã nu ne spui cã vezi tocmai un sas care ntoarce spatele Germaniei !

     Stii ? …asta mã terminã la unii dintre voi, “alternantele” gen :
     “…daa, sigur, sasii au convietuit fain cu noi, au contribuit din plin la patrimoniul istorico-arhitectural, au influentat pozitiv comunitatea majoritarã, iatã Sighisoara, iatã Viscri, iatã Alteta Sa Regalã, iatã tiparnita cadou dela prima Biblie româneascã cu caractere latine, …siigur cã da… !

     versus

     “sasii…, niste hitleristi din tatã-n fiu, nenicã, dela 1200 încoace… !”

     • cris spune:

      https://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2017/02/daily-chart-11

      OK? sa mai dau surse de informative despre cum se angajeaza aceste tari occidentale sa ajunga la 2% pina in …2024 in timp ce Romania sare in 2017 caci altfel si-a rezolvat orice alta problema? Sau sa dau discutiile din cadrul NATO despre modul in care trebuie repartizati acesti bani? Nicio probema, iti dau o intreaga bibliografie. In ce ma piveste sustin ideea de Intermarium, e ceva ce ma intereseaza de niste ani buni, o urmaresc de la revitalizarea ei de catre polonezi.
      ****

      Stimate domn, dumneata cam iti inchipui ca discuti cu vreun idiot care abia acum a descoperit pasta de dinti si tzop se da grande cu politica internationala. Nu sunt expert, nici pe departe, dar sunt lucruri care ma intereseaza de multi ani, drept care ma informez constant: Zeflemeaua in ce ma priveste e prost plasata. Asa incit lasa prostiile de genul “ce ma termina la unii dintre voi” – asta poti sa o spui cu amicii dumitale, la coltul strazii, la o berica, la ce doresti: daca acesta e tonul pe care doresti sa discuti cu mine, regret, ai gresit adresa, iti pierzi timpul, si e mai bine sa iti indrepti atentia spre alti parteneri de discutie mai pe potriva.

     • cris spune:

      si hai sa privim lucrurile si din macar alta perspectiva, macar ca sa intelegem de ce o tara ca Germania de pilda e nemultumita de pretentia la 2% – contribuie deja cu 14,65% din bugetul NATO, e pe locul doi dupa SUA, iar pretentiile unei tari ca a noastra de 2% ca si ale altor tari estice arata un picut cam ridicol, cam de parada de purici care tropaie cu elefantii. In acest context, din pacate, afirmatiile de la Washington ale domnului Iohannis, faptul ca se lasa folosit pentru a da peste nas, gratuit, unor aliati de tipul Germaniei sau Frantei (locul 3 la contributii cu 10,6%), nu poate da loc la aplauze din partea acestora si nici nu ne pune pe noi ca tara neaparat intr-o pozitie favorabila.

      http://www.cnsnews.com/news/article/patrick-goodenough/

     • cris spune:

      Si hai sa o mai lasam un picut mai balta, mai la rece si cu articolul 5 al tratatului NATO, adica scopul supreme pentru care toate tarile sa dea 2% din GDP: specifica faptul ca ajutorul NATO pentru tarile participante nu e obligatoriu militar, asa cum se sustine prin presa romaneasca, ca daca ne ataca rusii tzop sar toate tarile occidentale sa ne scape, “vin americanii” sau altele asemenea, ci NATO will take “such action as it deems necessary, including the use of armed force” – daca NATO considera necesar sa stea cu bratele incrucisate asa sta, daca vrea sa trimita doi soldati si cind, asa face, daca vrea sa trimita doar un camion cu mincare sau gloantze, asa e, dupa cum dicteaza interesele de securitate Nord atlantica in intregime, nu salvarea nominala a unei tari. Nu, nu scrie ca tzop te ajuta militar, ci ca ajutor poate include sau nu implicarea fortelor armate. “Vin americanii” poate nu e necesar o poveste dar “vine NATO” e ceva cu multe nuantze… nu ne strica nici noua in materie de politica internationala sa avem oameni de profesiune care sa gindeasca in…nuantze… si uite ca nu avem.

      Art 5

      “The Parties agree that an armed attack against one or more of them in Europe or North America shall be considered an attack against them all and consequently they agree that, if such an armed attack occurs, each of them, in exercise of the right of individual or collective self-defence recognised by Article 51 of the Charter of the United Nations, will assist the Party or Parties so attacked by taking forthwith, individually and in concert with the other Parties, such action as it deems necessary, including the use of armed force, to restore and maintain the security of the North Atlantic area.”

      Deci inca o data domnule, nu, nu discuta cu mine la nivel de tabloid romanesc, nu citesc revista cancan, nu e Radu Tudor expertul NATO litera de lege pe care sa-l urmaresc, nici domnul Chirieac analistul suprem, nici altii, nu “discut politica” la o bericica, cauta-ti pe altcineva.

   • Cred că e exagerat titlul „Proiect de țară”.

    • edi spune:

     Coreect…, schimbând unpic datele problemei, uite !, …de exemplu, dacã ideea pornea dela Dragnea, atunci mergea de minune titlul alternativ “Proiectul DELA tarã”… :D

     Omule, acum, pe bune, sper cã n-o sã fie o competitie între “nominalizãri”, un fel de scop în sine pentru /cine-are-ideea-cea-mai-ce/, sincer, chiar nu e clar cã nu mai avem vreme de noi momente în care sã ne exhibãm din nou imaginarul nostru “interesant”, dar mereu neproductiv ?

     Adicã nu ti-e suficient sã te uiti la imaginea pe care o avem azi si, apoi imediat, sã realizezi CUM AR TREBUI SÄ FIM PENTRU A FI, UNDEVA, ÎNTRE NATIUNILE ACELEA, “DE INVIDIAT” ?

     Pãi, rãspunsul mi se pare simplu, e Saltul Civilizational de care trebuie sã fim capabili pentru a trãi decent, conform NORMELOR si VALORILOR “acelea” (sigur cã da, crestine !), si nu într-o quasi-anomie, iar astfel vom vedea cã LEGEA asta ne va da [...zic eu] TUTUROR senzatia de normalitate în “Agora”, la spital, la scoalã, la volan si LA VOI POLITICIENII, adicã în actul de guvernare !!!

     E chiar asa de complicat de înteles ce-si doreste, în sinea lui, orice om de bun simt ?

     Deci, ideea-mi pare simplã, DEPINDE DE VOI SÄ NU COMPLICATI INUTIL SI NEFEZABIL !

     Pãdurea e imediat în spatele copacilor din primul sir !

     Trebuie doar sã vrei s-o vezi, mosule !

  • Nu știu ce s-a făcut până acum, eu nu am fost implicat. Din partea ALDE au fost Radu Cojocaru și Cristian Cosmin. Cristian Cosmin a plecat cu Daniel Constantin. După ceva vreme, Călin Tăriceanu m-a rugat să intru eu în locul acestui Cristian Cosmin și așa se face că acum sunt membru al Comisiei. Am primit doar cțteva pagini de propuneri de idei. Eu m-am apucat de scris.

   • edi spune:

    “Să faci un proiect de țară nu e așa de simplu.”

    …pãi, da, s-ar putea sã apelati la ceva ecuatii diferentiale, poate chiar integrala Riemann-Stieltjess sau Relatiile-de-incertitudine Heissenberg, …aici, chiar n-as vrea sã fiu în pielea voastrã, …cã zic…

    Baftã multã la comisie, …si sã fie cu reushintzã, maicã !

 25. tudor spune:

  Din ciclu “am fost dobitoci”:
  Dupa ce au aprobat prin lege (printre initiatori si Tudose) cumularea pensiei cu salariul la stat, aldepsd – adica tot ei – intervin, prin ordonanta de urgenta, sa repare “anomalia”.
  Pai nu era Boc ticalos ca a luat masura asta???
  Vai vai vai … dar cum faceau spume la gura cei de la Latrina 3 !!!

  VV
  Asta e tot din “programul de guvernare”?
  “La virgula”?

  Sunteti toxici!