Personalități ale Centenarului – Marele pianist Dinu Lipatti

Acest Coral de Johann Sebastian Bach, “Jesus bleibt meine Freude” din cantata “Herz und Mund und Tat und Leben”, a fost ultima lucrare pe care a interpretat-o, la capătul puterilor, marele pianist Dinu Lipatti cu puțin înainte de moartea sa, la numai 33 de ani, în legendarul recital de la Besançon din 16 septembrie 1950.

12 Responses to “Personalități ale Centenarului – Marele pianist Dinu Lipatti”

 1. tudor spune:

  Vosganian pune punctul pe i: „Procurorii vorbesc prea mult”
  Asta e din ciclul codrin stefanescu: ” am castigat alegerile, ceilalti sa se ascunda sub pat”, continuator ai bravilor inaintasi miki spaga si anda constantinescu – ciocu’ mic!

  ce spune distinsul judecator horatiu dumbrava:
  http://epochtimes-romania.com/news/fost-sef-csm-toader-o-fi-fost-procuror-dar-intr-o-epoca-in-care-individul-si-institutiile-nu-contau—264817

  adica si toader e fost procuror comunist, ca si dorneanu si macovei?
  vorba lui basescu; ce blestem pe poporul asta! :)

 2. Mihail spune:

  Si…care e problema voastra ?

 3. cris spune:

  VV

  Nu cred ca a existat vreodata un interpret mai bun al lui Grieg. La Chopin ii simti tristetea, la Bach tehnica, la Grieg Lipatti e ceva dincolo de uman, e lumina pura.

  https://www.youtube.com/watch?v=_uRFCECOnA8&t=151s

 4. Adam Mareș spune:

  Sidonia Bogdan:
  “Foarte bune propunerile UNJR privind procedurile de numire ale procurorilor în funcțiile de top: ei propun să se păstreze aceiași actori, dar în plus, candidații ( cel puțin doi) își prezintă planul în fața CSM, transmisiune în direct ( cum e cea din Parlament privind audierea miniștrilor), iar adunarea procurilor dau și ei un aviz, după ce vizionează candidații.
  Ca principiu, politicul propune, candidații ( mai mulți, deci concurență) sunt confirmați pe bune de corpul magistraților, iar președintele numește.
  Înainte, dosarele candidaților erau analizate cu ușile închise de ministrul Justiției, după care acesta venea public cu o singură propunere către CSM – președinte.
  Ceea ce propune Toader acum e inadmisibil: să dea 100% putere ministrului Justiției, președintele e scos din procedură, iar CSM e mai degrabă de formă.
  Ori scoți toți actorii politici din joc, inclusiv ministrul Justiției, ori check@ balance.”