15 august 2010 – Sa ne rugam impreuna cu Mihai Eminescu

Noi ce din mila Sfantului

Facem umbra pamantului,

Rugamu-ne’ndurarilor,

Luceafarului marilor.

Asculta-a noastre plangeri,

Regina peste ingeri;

Din neguri te arata,

Lumina dulce, clara,

O, Maica Preacurata

Si pururea Fecioara,

Marie!

 

Craiasa alegandu-te,

Ingenunchem rugandu-te

Inalta-ne, ne mantuie

Din valul ce ne bantuie.

Fii scut de intarire

Si zid de mantuire.

Privirea-ti adorata

Asupra-ne coboara,

O, Maica Preacurata

Si pururea Fecioara,

Marie!

 

9 Responses to “15 august 2010 – Sa ne rugam impreuna cu Mihai Eminescu”

 1. Bibliotecaru spune:

  Mai este o poezie creştină eminesciană închinată Fecioarei…

  Rugaciune de Mihai Eminescu

  Nadejde si-ntarire
  si zid de mantuire
  pe tine castigandu-te,
  ingenunchem rugandu-te:
  de chinuri ce ne bantuie,
  Marie, tu ne mantuie!

  O, Sfanta Marie!
  Tu, maica durerilor,
  regina tariilor,
  taria soliilor,
  izvoru-ndurarilor
  luceafar al marilor,
  indura-te, pleaca-te,
  nadejdea corabiei,
  invingerea sabiei,
  limanul sarmanilor
  si soarele anilor,
  balsamul ranitilor,
  norocul iubitilor,
  o, da-ne tarie,
  Sfanta Marie!

  Iisuse Hristoase,
  de oameni iubitorule,
  Mantuitorule,
  izvor mantuirilor,
  de acum si pururea
  si-n vecii vecilor!

  http://poezie-crestina.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/psalmteotoke.mp3

 2. Bibliotecaru spune:

  O linişte suspectă peste tot…

  Domnule Varujan Vosganian,
  Astăzi am aflat că un coleg parlamentar a decedat. Deşi domnia sa a avut o lungă prezenţă parlamentară, recunosc sincer că nu l-am remarcat niciodată, nu mai vorbesc să-l identific după nume. Puteţi să-i evocaţi memoria cu câteva amintiri?

  • @Bibliotecaru

   Iata stirea:Deputatul PDL de Hunedoara Ioan Timiş, în vârstă de 59 de ani, care de cinci ani suferea de leucemie, a murit, sâmbătă seară, într-un spital din Londra, transmite corespondentul MEDIAFAX.

   Preşedintele interimar al PDL Hunedoara, parlamentarul Viorel Arion, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că Ioan Timiş se lupta de mai mulţi ani cu boala.

   “Îmi amintesc că acum câţiva ani mi-a spus că se tratează la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru o boală gravă. S-a luptat mulţi ani cu acestă boală, care, din păcate, l-a răpus”, a declarat Viorel Arion.

   Colegi de partid ai lui Ioan Timiş afirmă că acesta a fost internat, până la sfârşitul săptămânii trecute, într-o clinică din Germania, însă medicii l-au externat deoarece nu mai puteau face nimic pentu el. Familia sa a decis însă să fie mutat într-un spital din Londra, unde a decedat sâmbătă seară.

   Trupul neînsufleţit al deputatului va fi adus în ţară în zilele următoare şi, timp de o zi, va fi depus la Parlatul Parlamentului, apoi adus în judeţul Hunedoara, unde va fi înmormântat.

   Ioan Timiş era la a doua căsătorie, după ce prima sotie a murit într-un accidnet rutier, şi avea trei copii. Cel mai mare dintre ei, din căsătoria anterioară, este Rareş Timiş, solistul trupei Impact.

   Ioan Timiş a fost cel mai vechi parlamentar din judeţul Hunedoara, el fiind ales în primul legislativ de după Revoluţie, în anul 1990, pe listele Frontului Salvării Naţionale. În anul 1992, a fost reales pe listele PD, partid pe care l-a părăsit în 1995. A revenit în Camera Deputatilor în anul 2000, fiind ales pe listele PDSR, devenit apoi PSD. A părăsit PSD în septembrie 2006 şi s-a înscris în PNL, pe listele acestui partid obţinând un nou mandat în 2008. În martie 2010, a trecut la PDL.

 3. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian
  Stimate domn,
  Evident că ştirea o ştiam şi eu… Eu vă rugam, dacă doriţi şi consideraţi necesar, să ne evocaţi câteva amintiri pe care le aveţi despre acest domn lângă care aţi stat atâţia ani. Eu recunosc că nu ştiu cine este domnia sa, deşi, cu excepţia a patru ani, este parlamentar din 1990. Verificând pe site-ul Camerei, am văzut că lua cuvântul destul de des în şedinţe… şi totuşi nu am reţinut numele domniei sale în legătură cu o informaţie importantă.

  • @Bibliotecaru

   Draga Bibliotecarule, eu nu am stat atatia ani langa dansul, caci a fost parlamentar PSD, a trecut pe la PNL scurt timp si a plecat la PD. In plus, eu am fost senator din 1996. L-am cunoscut pe Ioan Timis ca pe un parlamentar harnic si devotat zonei sale, Hunedoara, cu marile sale probleme. Era un om bun si placut la infatisare. Prea putin convingator, din pacate, cu altii si cu sine insusi. Dar un om de care merita sa-ti amintesti.

 4. Bibliotecaru spune:

  Mă bucur că aveţi o amintire frumoasă… Nu am putut să nu observ că nici unul dintre parlamentarii PDL nu a găsit cu cuviinţă să dedice câteva rânduri funestului eveniment. În schimb a scris câteva rânduri domnul Năstase, doamna Tuşa… iată şi domnia voastră aveţi câteva cuvinte spre amintirea domniei sale.

 5. Dorin spune:

  @Varujan: multumesc frumos, este minunat felul in care ai ales sa onorezi Sarbatoarea Sfantei Maria citand o poezie a Luceafarului poeziei romanesti. De asemenea multumiri @Bibliotecaru din acelasi motiv.

  Am preferat sa pastrez tacerea in cursul zilei de ieri in acelasi fel in care atunci cand asculti un concert de orga intr-o biserica, poti sa-ti exprimi entuziasmul fata de magistrala interpretare nu aplaudand, ci doar pastrand un moment de liniste.

  Nu pot de asemenea sa nu remarc contrastul dintre felul in care un membru marcant al opozitiei si totodata un membru marcant al minoritatii armene marcheaza cea mai importanta sarbatoare crestina a sfarsitului verii citand o poezie a lui Mihai Eminescu.

  In acest timp, presedintele insusi, reprezentant de frunte al puterii, se pare ca ignora in mod voit sarbatoarea crestina atunci cand vine cu o afirmatie de genul “dacă ziua de 8 martie este ziua femeii, atunci ziua de 15 august, Ziua Marinei, este, cu siguranţă, ziua bărbatului”. Ma intreb cum s-o fi simtit doamna Maria Basescu, onorata cu numele alaturi de atate alte Marii in cursul zilei de ieri, atunci cand a auzit afirmatia sotului dansei. Dar probabil ca este obisnuita deja.

 6. un liberal optimist spune:

  @Dorin,
  Eh, basescul era la prima lui iesire in fata militarilor care tocmai mai aveau o jumate de solda , fiindu-le taiate si drepturile de hrana! S-a bazat si el pe vechea smecherie ca trebuie sa fim solidari si barbati in fata asa-zisei crize provocate chiar de lacomia si incompetenta sa. Maestrul l-a intuit si, evident, subtil, a venit cu aceasta poezie minunata. Si @Bibliotecarul s-a orientat si a venit cu “Rugaciunea”.