Nu pot înțelege cu niciun chip!

 

Liceul Catolic din Târgu Mureș nu poate fi reînființat până la soluționarea în instanță și finalizarea cercetării DNA. De ce???

E cumva interzis să se înființeze licee în România? Nu e interzis. Și dacă nu e interzis, de ce nu se poate înființa? Dacă procedura a fost incorect aplicată, atunci procedura se reface și Liceul se înființează. Dacă instanța hotărăște, după câți ani durează procesul, că și procedura inițială era corectă, cu atât mai bine. Repetarea unei proceduri corecte nu dăunează nimănui. Dacă instanța hotărăște că procedura inițială era incorectă, iarăși bine, Liceul este înființat prin procedura revizuită și merge înainte.

Cât despre argumentul privind finalizarea cercetării DNA, asta face parte din noul registru proverbial românesc: „teama e rușinoasă/ dar e sănătoasă”. Ce treabă are ancheta DNA cu înființarea unui liceu? DNA cercetează dacă cei care au înființat liceul au respectat procedurile, nu spune că a înființa un liceu e un lucru greșit. DNA cercetează persoane, nu proceduri, sau mai exact modul în care persoanele au respectat procedurile. Așadar, reluarea procedurii, astfel încât să nu fie nicio suspiciune, cu semnătura altui reprezentant al Inspectoratului Școlar Mureș, abilitat de minister și de prefect, ar fi fost un lucru cât se poate de normal.

Nimic nu oprea reînființarea liceului în maxim 48 de ore. Numai că atunci nu am mai fi avut spectacol, românii și ungurii nu s-ar mai fi învrăjbit, Ungaria nu s-ar mai fi împotrivit aderării României la OCDE, am fi murit de plictiseală. Și plictiseala ne-ar fi făcut să ne reîntoarcem la temele noastre obișnuite, dacă nu chiar, Doamne ferește!, la unele și mai serioase.

 

https://www.antena3.ro/actualitate/ce-se-intampla-la-liceul-teologic-romano-catolic-din-targu-mures-explicatiile-ministrului-liviu-pop-432215.html

58 Responses to “Nu pot înțelege cu niciun chip!”

 1. Filip G spune:

  Da,aveti dreptate!
  In Romania ar trebuii sa se poata………fiecare sa faca dupa cum doreste.
  Legea e facultativa,e invocata doar cand convine.
  Sunt surprins de atitudinea dumneavoastra.
  S-a incercat o lege pentru o societate Rosia Montana.Hai sa facem o lege pentru Liceul teologic romano catolic Targu Mures.Ardealul e de mult stat in stat cu acordul politicienilor romani.
  Eu unul nu accept asta……..fiind un ardelean autentic dupa arborele genealogic.

 2. Filip G spune:

  Apropos,e mai important ”Liceul teologic romano catolic din Targu Mures” fata de ”Crăișorul Munților”.Ma refer la prioritatile acordate pe blog……..
  Suntet complect defazat…… :D

 3. Adam Mareș spune:

  Mircea Miclea
  “Sa lamurim trei lucruri: 1) infiintarea liceului s-a facut printr-o procedura ilegala. Nu poti sa scoti niste clase dintr-o unitate de invatamant acreditata, sa le dai o noua personalitate juridica numindu-le liceu si sa spui ca acreditarea institutiei din care s-au desprins se transfera si asupra noii institutii. Este aberant nu numai in raport cu legislatia romaneasca, ci si in raport cu orice legislatie referitoare la calitatea educatiei, din orice tara; 2) scolarizarea copiilor nu este periclitata. Ei pot fi scolarizati in vechea unitate de invatamant din care s¬au desprins sau in orice alta unitate de invatamant in care sunt alocate clasele in care sunt inscrisi elevii. Scolarizarea n-are legatura cu unitatea de invatamant unde are loc procesul instructiv-educativ; 3) reactia guvernului maghiar e ipocrita. Adica, guvernul maghiar care condamna CEU sustinind ca el e singurul in masura sa legifereze educatia in Ungaria, fara intruziuni straine, face o intruziune straina brutala, intervenind in Romania, pentru a sustine o ilegalitate. Asta e ipocrizie!
  Ministerul Educatiei si autoritatile locale pot analiza oportunitatea infiintarii sau neinfiintarii unui liceu teologic romano-catolic. Sunt pasi clari, specificati in legislatie, care trebuie urmati. Nu infiintezi un liceu “pe sub masa” si apoi mizezi ca, prin presiunea strazii, si a nu stiu carui guvern, reusesti sa il legalizezi.”

  • Păi oportunitatea a fost analizată și s-a ajuns la concluzia că liceul poate fi reînființat. Pe copiii aceia nu i-a obligat nimeni să se înscrie la Liceul catolic, nu știu de unde ai scos-o că s-au scos clase și elevi etc.

 4. Filip G spune:

  Eu prefer jambonul din porbagajul masinii decat cel injectat din market.
  Produsele din gospodaria taranului sunt mult mai sanatoase.
  Felicitari doamna!
  Toti oamenii politici ar trebuii sa fie adusi cu picioarele pe pamant in realitatea romaneasca……… :D
  http://www.stiripesurse.ro/imagini-senza-ionale-cu-petre-daea-ministrul-a-mancat-jambon-direct-din-portbagajul-ma-inii-unor-oameni-video_1218310.html

 5. cris spune:

  VV

  referitor la cum si cit spun medicii din problemele lor, si daca ar fi tacuti:

  “Maternitățile se luptă cu lipsa capacității, avem doar 50% din capacitatea de a îngriji prematurii, care se nasc sub 1.000 de grame. Este important să ajutăm la extinderea capacității secțiilor deja existente. Trebuie să aducem echipamente de ultimă generație pentru că acestea asigură supraviețuirea și dezvoltarea foarte bună a copiilor. … În maternități, ne confruntăm cu lipsa meselor de resuscitare, incubatoarelor și multe alte echipamente esențiale. Am văzut maternități în care stau câte doi copii într-un incubator sau ventilația respiratorie se face manual”

  https://www.activenews.ro/stiri/Maternitatea-Cantacuzino-a-refuzat-peste-60-de-copii-nascuti-prematur-din-cauza-lipsei-locurilor.-Romania-inca-are-cel-mai-mare-grad-de-mortalitate-infantila-din-Europa-145976

  Nu e problema de pe ultimele luni, nu a adus domnul voiculescu incubatoare si personal si pufffff au disparut in guvernarea psd…. De la Giulesti incoace ministru al sanatatii dupa ministru al sanatatii ar trebui sa stie ce deficit este si sa fi facut ceva… si nu, acesti copii nu pot fi transportati in Bulgaria sau nu stiu unde ca in Romania nu li se asigura niste conditii.

  E in fine oricum mult mai spectaculos ca romanii se ocupa cu bagatul la puscarie al unui ortoped pediatru ca ar fi avut “oase de vaca” in frigider si ar fi pus “suruburi de la obor” la copii. Sigur pusul miinilor si poalelor in cap, scandalul si sforaitul acesta permanent pe o birfa sau alta va rezolva multe…nu-i asa? Adica popor si guvernanti sunt pe masura din partea mea, si pe unii si pe altii ii prinde cite un dezastru permanent nepregatiti si totul se reduce la respectivul scandal, pentru ca apoi sa vina altul… E trist.

  • Am inteles că în cazul dr Burnei e multă invidie din partea confrațillor.

  • tudor spune:

   N avea cum sa aduca voiculescu incubatoare fiindca n a facut el bugetul la Sanatate, s a mers pe bugetul facut de ponta.
   Pentru toate nenorocirile din sanatate este vinovat Voiculescu, clar! Si Soros!

   Voiculescu a facut, atat cat se putea in cateva luni, sa introduca un dram de normalitate intr un sistem bolnav.

   Cand a lipsit morfina cateva saptamani, pe timpul lui Duta, a fost scandal maxim – [e buna dreptate.
   Cand, insa, pe timpul psd numeroase medicamente oncologice au disparut … mucles!
   Daca pana si sluga preaplecata, ciorbea, s a sesizat pentru lipsa oncologicelor … cat putea fi de grav!
   Probabil ca erati ocupata anii aceia, dupa cum sunteti ocupata si acum, cand deja cateva suite de medicamente generice au disparut – si e de abia la inceput!

   Apropos: idolul dv, dragnea, il soma public, din parlament, pe dl Ciolos, sa ieftineasca medicamentele cu 35%.

   Le a ieftinit el acum si nu stim noi???

   Ce vreau sa spun?
   Ca Voiculescu a facut mai mult pentru bolnavii din Romania decat oricare alt pesedist; dupa ce veti ajuta si voi, gratis, cateva mii de romani, atunci sa va legati de el …

   • cris spune:

    Domnule

    Voiculescu a dat inapoi la stat 60 milioane euro, nu iti pot spune cite incubatoare pentru nou nascuti s-ar fi cumparat din acestea, si nu doar…Nu domnule, nu-i pasa nimanui, nici lui voiculescu nici altora, (stai linistit nici lui VV, se vede din raspunsul dinsului: subiectul in ce spun nu e burnei ci propensitatea dumneavoastra de a personaliza si a va multumi cu un scandal, sunteti vesnic infometati de cite un scandal, in timp ce ceea ce conteaza cu adevarat, reglarea unui sistem ramine doar…un amanunt, iar dinsul raspunde la…burnei)

    Despre lipsa de medicamente am tot vorbit si in orice perioada – lasa ca iti spune VV, ca dumneata nu prea ai fost aici, asa cum am vorbit de curind si despre sponsorizarea firmelor de medicamente fata de asociatiile de pacienti, lucru de care iar nu stiti ce impact are si cum sa va feriti, si ar fi mai bine sa cascati ochii mai bine atunci cind se cere précis un medicament sau altul inclusiv de catre asociatiile de pacienti – poftim domnule, ai desfasuratorul pe cite sponsorizari s-au facut pe 2010-2014 catre ONGuri si asociatii de pacient, ca sa completeze imaginea cu sponsorizatul medicilor http://arpim.ro/sponsorizari/ ) dar, ca de obicei, argumentum ex silentio, sau ad ingorantiam: ce nu stii sau nu spune altul e pentru dumneata un argument sa-i demonstrezi vreun nod in papura – zau m-am saturat de giumbuslucurile dumitale propagandistice, sunt rasuflate, macar mai schimba placa, alege alte metode ca sunt o multime…e plictisitor de-a dreptul, se scorojesc peretii, zau…

    Romanii nu prea au metode si structura pentru a reglementa piata interna a medicamentelor si si despre asta am discutat, de multe ori. Nu e usor – nu e usor nici aici, raminem si noi in State fara unele medicamente esentiale – acum de exemplu nu am metronidazol, pentru mine e ceva aproape zilnic sa primesc asemenea instiintari de la farmacia spitalului, ne-a lipsit vorba ceea si solutia de perfuzie normal salina la un moment dat, sau ma trezesc cu preturile crescute si de 10ori peste noapte: e una din binefacerile obamacare, am mai vorbit despre asta, desigur in absentza dumitale. Domnul Voiculescu al dumitale a refuzat sa semneze suspendarea exporturilor pe terte piete – e ceva ce se face limitat pe 3 luni-1 an timp in care sa aranjezi alte mecanisme, nu e o solutie finala (e o reglementare pe care nu a facut-o nici banicioiu pina la capat de altfel, ca asa e in Romania, pe peticeala, faci una sa sara in ochi si nimic altceva – scazi preturile cum a facut banicioiu dar nu rezolvi alte mecanisme, sau faci un site de anuntare a medicamentelor lipsa dar fara niciun alt mecanism de reglementare cum a facut Voiculescu, nu o face nici cel de acum, nu o va face nici urmatorul…)

    Si Alessandra Stoicescu conduce o fundatie Mereu aproape care a facut si face mult bine, nu o califica insa la postul de ministru al sanatatii, diferentza este ca dinsa stie si are acest bun simt, in timp ce Voiculescu al dumitale nu. Incearca domnule sa pricepi ca medicina nu se face doar cu bune intentii ci si cu multa, foarte multa stiintza. Nu-I nimic, nu va impiedica nimeni sa invatzati si singuri: succes la asa ceva, din incompetentza in incompetentza, din arogantza in arogantza sigur va iesi ceva, cindva.

    “Idolul dumneavoastra dragnea” – te rog sa-mi arati domnule o singura propozitie sau mentiune pe acest blog care ar arata acest lucru, unde anume l-am ridicat eu in slavi pe domnul dragnea???? hai, te rog frumos, esti jurist nu? si bun la probe? dovedeste aceasta eticheta pe care mi-o pui: vreau sa vad unde pe blog l-as fi ridicat in slavi pe dragnea, n-ai sa gasesti nimic, dar absolut nimic de acest fel…pentru simplul motiv ca nu am propensitati spre pupat in dos indivizi de ocazie, cum o faci dumneata cu voiculescu acum, ai facut-o si cu pruna, si cu guseth si cu altii. In ce ma priveste mai termina domnule cu masuratul asta al meu dupa propria dumitale persoana si obiceiurile dumitale: nu sunt tu.

    Si aici am terminat, chiar am destula treaba, mai ales acum, din partea mea continuati sa considerati ca medicina sau orice altceva e un meci de fotbal cu fente si chibitari si ca nu va puteti comporta altfel decit ca fani ai vreunuia sau altuia, nu e problema mea, cert nu rezonam in niciun fel la asa ceva, dar e lume libera: descurcati-va si singuri cu meciurile dumneavoastra de fotbal, eu n-am de ce sa-mi pierd timpul cu asemenea spectacol. Cauta-ti alt…bolsevic.

    • tudor spune:

     Nu ai notiuni elementare despre conditiile cheltuirii banilor din buget , altfel le stii pe toate!
     Sunt cheltuieli care se fac pana in ultima zi a anului, iar daca se fac economii la unele capitole generate, de pilda, de transparenta cheltuielilor, acei bani raman necheltuiti.
     Sigur, exista si posibilitatea de a chelui pana la ultima centima in ultimele zile ale anului, cum au facut maitoate guvernele.
     Dar aceia sunt bani aruncati.
     Daca nu s au aruncat pe prostii 60 de milioane este foarte bine, banii aceia nu i a dus ministrul acasa si pot fi folositi cu mai mult folos anul urmator.
     Este ca intr o familie: care este nenorocirea ca n ai spart toti banii din casa pana pe 31 decembrie?
     Procedura pentru achizitia unor incubatoare dureaza, minim minimorum, daca nu s contestatii, 81 de zile, stimata Doamna!
     La fel s au petrecut lucrurile si la ANP, unde transparenta asigurata de Raluca Pruna a permis realizarea unor economii importante.

     Prin buget banii sunt repartizati pe capitole de cheltuieli, iar daca, fata de ultima rectificare bugetara, pana la sfarsitul anului se dau mai putini bani pe achizitiile planificate, acei bani sunt economisiti, ceea ce e de bine, nu de rau.
     Ca preluati “argumentele” sectiei de propaganda a psd nici nu ma mira, ba chiar am ajuns sa ma intreb daca nu cumva dv le livrati asemenea “argumente”.

     Daca, totusi, nu mai puteti de grija banilor publici, cititi raportul Curtii de Conturi efectuat la ministerul dezvoltarii regionale in perioada Dragnea Shaideh, cate sute de milioane s au cheltuit ilegal.
     Cheltuielile ilegale inseamna bani risipiti, in timp ce “un ban economisit este un ban castigat” – adica castig, doamna, clar?

     • cris spune:

      Domnule, bati cimpii, din 118 maternitati in Romania numai 20 pot ingriji copii gravi, in Bucuresti e nevoie de 200 asemnea locuri, sunt numai 60. Poftim domnule, articol din 2015 https://www.realitatea.net/sanse-prea-mici-pentru-copiii-nascuti-prematuri-nu-sunt-bani-pentru-incubatoare-sau-recuperare_1718375.html iti dau articole similare din 2016 de la inceputtul anului nu de cu imediat dinaintea sfirsitului anului, articole din 2014, din 2013. Incubatoare in Romania inca in functiune sunt din 1967, de 50 de ani, citeva mai noi din ’94. Si domnul voiculescu al dumitale, ca multi alti ministri inaintea lui, dar exact la fel ca ei, care nu au aflat nici in 2009, nici 2010, nici 2013, nici 2015, nu a aflat asta in 2016 si a topait imediat sa economiseasca 60 milioane de euro?????????

      Ce a economisit domnul Voiculescu, ca nu a avut timp, spui dumneata, 80 de zile? a aparut brusc problema asta la sfirsitul domniei sale la minister? e o problema existenta de multi ani, nu din octombrie 2016. Da? In 2015 chiar daca dumneata n-ai habar, ca nu te preocupa decit manifestatiile cu ciuma rosie, bolboroseala cu dat jos un guvern sau altul, au iesit parintii copiilor prematuri la o asemenea manifestatie… nici nu stii, nu-i asa? Te-a durut in dos, daca nu e cu hau hau si pus miinile in cap, cu spectacol, urlete si telefonase, va doare in pix. Uite ca stiu eu in schimb, ma abtin de multe ori sa nu strig la dumneavoastra: criminalilor.

      Cit de departe poti sa mergi domnule in campania asta desantzata de pupindosism? A economisit ce, domnule, vrei sa repeti????? Vieti de copii ? Pentru asta e culmea inteligentei si responsabilitatii???? Adica le-a luat o sansa de supravietuire unor copii? a economisit supravietuirea unor noi nascuti, a mai scapat de o gura de hranit in plus sau ce? …. Sa spun ca esti cinic domnule e prea putin, e pur si simplu hidos: il ridici in slavi cu orice pret, chiar pe cadavrele unor copii, imi explici mie ca economisitul de bani al lui voiculescu cu pretul vietii unor copii e de laudat, pardon, nu de laudat, ar trebui sa cad in extaz … Si eu, care stiu de problema asta de ani, fac propaganda psd, dau argumente pesedeului …. hai, lasa, du-te cu Dumnezeu… da domnule, multumesc, am inteles, un ban economisit inseamna un copil mort, pune-le oasele acestor copii la banca alaturi de banii lui Voiculescu al dumitale cel destept si marinimos si sa traiesti bineeee.

     • tudor spune:

      Doamna, imi amintesc foarte bine ca baiatul ala, dintarul, era un ministru al sanatatii foooarte competent.
      Ati izbucnit atuinci de indignare ca mor copii prematuri?
      Nu?
      Ii aveti pe constiinta, inseamna, mai ales ca va pricepeti!

      Chiar si cand acelasi banicioiu afirma ca “avem tot ce ne trebuie” si eu m am indoit foarte tare, pentru ca ulterior sa vad imagini cu arsi grav infasurati in paturi cazone …

      Dupa cum nu v am remarcat indignarea nici cand va povesteam cum oprescu jefuieste spitalele bucurestene, mda!
      Doar s a ridicat putin perdeaua peste jaful de la malaxa unde, dincolo de cei 9 milioane ridicati din casierie (!), majoritatea contractelor erau drenate printr o firma a mafiei pesediste care a avea actionar un cetatean … albanez! prinde orbul scoate i ochii!
      Apropos: jegosul ala de la malaxa facea zilnic plati din casierie in numerar, catre aceeasi firma, in limitele a 5000 de lei pana s au strans atatea milioane – chestie de vreo 4 ani.
      In timpul asta s au perindat zeci de controale, inclusiv curtea de conturi… nimeni n a vazut nimic!
      Afost nevoie de denunturile unor angajati la .. tolontan, intrucat nimeni, nici celebrul DNA , nu misca nimic.
      Despree aceasta mafie vorbeam, nu despre medicii corecti , unii adevarati eroi, asa cum rastalmaciti dv cu maxima reacredinta.

     • cris spune:

      Pentru ultima data, lasa-ma domnule cu amestecul acesta aiuritor de prostii.

      Da domnule, am spus ca banicioiu a facut un lucru bun major, si nu singur: asa dentist cum era a facut un lucru essential, a dezvoltat macar un program in colaborare cu cine trebuie, adica medicii. A introdus, desigur nu din inteligentza sa, protocolul de raspuns rapid la infarct miocardic, E important, Romania e pe locul trei in Europa la infarct, avea o mortalitate de peste 10%, asa s-a scazut sub 2 %. Ce se face si la mine de ani de zile, revascularizare in timp scurt, stenturi in maxim 90 de minute – ba scuze, la mine in spital e sub 60 de minute. In mod similar trebuie sa existe si protocol de interventie rapida pe AVC, era pe cale sa-l faca, nu a apucat, a ramas asa, ca inainte… cui ii pasa, mai mor niste oameni … O floricica de gindire medicala, de protocol si eficientza, care nu aduce primavara, dar macar e ceva profesional facut, Am spus-o exact asa cum am vazut macar o urma de gindire moderna in medicina la Nicolaescu inainte, asa cum si spun ca Arafat merge pe stilul lessons learned/root cause analysis NATO si ma bucura.

      Domnul Voiculescu al dumitale a facut niste protocoale pe infectii nosocomiale scoase din burta dumnealui, in deridere fata de ce se face in lumea medicala – nu a colaborat niciodata cu medicii, i-a considerat mafioti si idioti: ce doresti sa spun? sa calc peste ce stiu si e rutina pentru mine ca sa-i pun pene in cur lui Voiculescu al dumitale, sa nu ti se mai para ca ar fi vorba de ceva pesedist din partea mea? eu am stewardship pe antibiotic in spital domnule, imi fac turul in terapie intensiva cu farmacistul alaturi, in fiecare zi la nu stiu citi pacienti analizez ce antibiotic folosesc si de ce, scriu la sfirsitul fiecarei foi de observatie concluziile acestui stewardship … si imi scoti dumneata mie ochii cu clipurile haioase ale unui idiot fudul, cu apa chioara la picior de lemn PR ????

      Da domnule, imi aduc aminte si cum urlai sa fie transportati niste oameni la nu stiu ce camera hiperbara din Constantza – te-a durut in cur cind am spus ca ii omoara, ca nu se face, dar asta era trompeta pe unitatea dumitale, ca stiti medicina de la tolontan si chirila. In schimb daca Voiculescu inchide o intreaga sectie de arsi cu lunile, fara sa puna nimic in loc, la modul simplu, cum si un imbecil in medicina o stie, sa mute capacitatile respective la alte unitati, vai ce mare lucru a facut….

      Si cind am spus ca e o timpenie sa spui unei populatii ca nu se face resuscitare pe caldarim, si la multe altele, tot pe stilul vai ce medicina stiu tolontan si chirila ai reactionat. S-a vazut efectul , ca un idiot de sef al controlului lui ciolos, avocet de felul lui, nu medic, a spus asa ceva, vezi un stadion intreg cu miinile incrucisate sau vaicarindu-se ca babele ca moare un fotbalist, sa nu cumva sa se faca resuscitare pe iarba…. In schimb daca-ti spun ca Achimas al dumneavoastra nu a actvat ajutorul ECDC decit in doua luni pentru o explozie de e coli toxigen cu morti, copii morti – dumneavoastra, cei care urlati din bojoci ca nu s-a activat mecanismul de ajutor European la colectiv in doua zile, ati tacut milc. Ne-am inteles domnule? – I-au luat 2 (doua) luni lui Achimas si ati tacut milc, fiindca de fapt nu aveti habar, dar va umflati in pene cu dogme medicale scoase din burta de tolontan si chirila. Nu vedeti si nu va revolta decit ce vi se spune sa vedeti si sa va revolte – am dat aici raportul ECDC in aceasta cauza de curind, te-a interesat in vreun fel???? Nici ca nu se face asa reducerea infectiilor nosocomiale, cu clipuri haioase si altele asemenea nu te-a interesat – am dat aici protocoalele OMS, nu avea nevoie domnul Voiculescu nevoie sa inventeze apa calda, se face intr-o lume-, ai zis ceva?????

      De management in sanatate sa nu mai vorbim, ti-am dat un articol, citeste-l, m-am saturat sa tot repet. Nu ar exista asemenea magarie intr-un spital sau altul daca s-ar intelege ce inseamna comisie de acreditare a unui spital, ce face, ce sunt standardele, cum se raporteaza, ce inseamna calitate, ce indici se masoara, cum se face benchmarking, cum se adreseaza problemele. Si o spun de 7 (sapte) ani. Ai inteles ceva domnule? mie imi vine comisia de acreditare cind vreau si cind nu vreau, am n-am treaba masor indici de calitate si ii raportez, si nu de ieri domnule, fac asa ceva de 18 ani, root cause analysis, DMAIC si altele asemenea, maninc medicina si management pe piine in fiecare zi pe ce inseamna virful medical al lumii, cel american..si dumneata imi spui de voiculescu si tolontan…

      Nu te supara domnule ca as fi pesedista, te supara ca imi fac meseria asa cum se face. Nu domnule, si in medicina 1+1=2 indifferent cine e la dumneata acolo ministru al sanatatii, nu vor face niciodata 3 ca e voiculescu ministru nici 4 ca e nu stiu care pesedist, nici 5 ca asa spun tolontan sau chirila. Nu-ti place strictetea asta, nu e treaba mea, deal with it.

      Gata, lasa-ma cu reaua credintza si alte asemenea prostii, profesionalismul nu e rea credintza decit in mintea vreunui secretar de partid, a fost pe timpul lui ceasca, nu va dezbarati de asta nici acum. Sa-ti dau o veste proasta: sanatatea, viata, nu au carnet de partid, nu sunt de vinzare la taraba, nu sunt plastilina politica si propagandistica!!!!

      Pfui…ce Dumnezeu imi trebuie mie sa discut asa ceva, ce mi-a trebuit niste ani? Sa va traiasca voiculescu, kovesi, firea, boc si altii asemenea…

 6. cris spune:

  in alta ordine de idei

  Emi sper ca esti bine, vad ca sunt inundatii in Italia

  In ce ne priveste:

  https://www.nytimes.com/2017/09/10/us/hurricane-irma-florida.html?mcubz=0

  E stare de urgentza in Georgia, Caroline si Alabama, spre Atlanta si Memphis e zona de alerta – asta ca sa aveti informatii mai coerente, fiindca ce vad pe stirile romanesti e mult mai putin fata de realitate (nu stiu pe ce site romanesc am citit ca sunt citeva zeci de mii de oameni fara electricitate – erau cam 1 – 1.5 milioane de fapt) Va atinge Georgia cindva in cursul zilei de luni, spun ei. Se muta spre vest, adica daca o tine tot asa si nu schimba iar directia ne va lovi si pe noi la nivel de furtuna tropicala si inundatii marti noapte-miercuri si se pare ca atunci va scadea pe la jumatate ca fortza adica viteza a vintului undeva spre 70-95 km/h ceea ce fata de 200km/h cit e acum e bine – asa sa fie, daca iar ne cad case si copaci in cap si curg riurile prin oras, hmmm – ca sa fie domnul tudor linistit ca o sa mai aiba pe cine sa scuipe cu “bolsevicii”.

  Sper sa scape cei din Texas fiindca nu au nevoie de inca un val de inundatii dupa Harvey. Ce sa zic, cum vor da Dumnezeu si mama natura…FEMA va avea probleme fiindca se ocupa deja de Texas, dar vorbind de garda civila, in ce priveste Florida sunt deja in jur de 7000 din garda nationala din Florida si 30.000 din alte state in stand by, ca sa nu vorbim de instructia generala – cind am avut interviu in Florida prima grija a fost sa mi se explice in ce parte a planului ma incadrez eu ca medic si ca familia mea sa se descurce singura ca eu voi fi in spital, adica oamenii isi stiu rutina pe asemenea dezastre, vorba celor din video “not too bad, good morning Fort Lauderdale” (na, uite ca e buna si garda civila la ceva decit sa fie considerata SA de romani :) )

  Scuzati asadar daca mai putin din partea mea, nu am tocmai propensitate spre “nazistii si bolsevicii” si “hotii si vardistii” pe blog, am prieteni in Florida si ma chinui de niste zile sa dau de ei, fiecare cu ale lui, aveti si dumneavoastra necazurile dumneavoastra, va doresc sa discutati multe alte scandaluri interesante si importante…ne-om mai auzi

  • emi spune:

   Mulţumesc pentru gandul cel bun!
   Furtuna a lovit în urmă cu jumătate de ora, ferească Dumnezeu!
   Am crezut că sparge geamurile!!! Din fericire a ţinut puţin vijelia, vreun sfert de oră, incepuse să intre apă de la scurgere, in baie, de-aia cu mirosuri pestilenţiale…
   Să vă ajute Dumnezeu!

 7. Mihail spune:

  Sunt de acord cu dvs in ceea cea ce priveshte “timpul prezent”. Chiar daca grammatical nu este corect, din punctul meu de vedere este mai frumos asa.
  Am inteles ca nu este neaparat o ierarhie, insa ma seaca promovarea lui Arsenie Boca. Pana si in casa “mea” din fundul Londrei, am descoperit pe hol, si in bucatarie, cate o “tabliţa” cu vestitul calugar.

  • Mihail spune:

   …imi cer scuze, am postat cam tarziu. Ce sa fac daca lucrez duminica, dis de dimineata, pana spre noapte. Daca mai adaug si cele doua ore de diferenta de fus orar.

 8. Mihail spune:

  Arata timp cat a fost, initial, infiinţat pe baa unei ilegalitati, nu ar trebui infiintat iar.
  De ce ?
  Sigur, trebuie mai intai stabiliţi vinovatii, judeati, si da-te niste sentiţe.

 9. Mihail spune:

  De unde aflam ca povestea este un pic altfel decat o “povesteste” armeanul, iar ca directorul liceului, aflat pe langa lege, este chiar roman. Numele lui ii tradeaza originea dacica.

  https://psnews.ro/scandalul-liceului-catolic-din-targu-mures-se-adanceste-fost-ministru-psd-acuzat-de-ilegalitati11-188075/

 10. tudor spune:

  Ce pretentii sa avem cand suntem condusi de repetenti si plagiatori?
  Dragean repetent, Tary repetent, Tudose privata la batranete, doctorat sri plagiat, ciolacu, privata, doctorat sri plagiat !!!!!!!!!!!!!

 11. tudor spune:

  Propun ca pentru parlamentarii psd alde si accesul in guvern sa se introduca proba de dictare!

 12. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/premierul-mihai-tudose-replica-halucinanta-pentru-marirea-pretului-la-carburanti-e-problema-lor_1218710.html
  E problema lor, nu?’,
  Dai dracului de cetateni,pe noi ”guvern”ne intereseaza ,acciza si TVA-ul.
  Daca acestea cresc ,guvernul e multumit.
  Daca a crescut pretul inainte de introducerea accizei inseamna ca guvernul incaseaza mai multi bani la buget,e bine pentru guvern.
  Sigur ca masura asta nu arata disperare si o lipsa de resurse la buget. :D
  Asta e normalitatea celor care au crezut ca daca PSD-ALDE au promis ca reduc taxe se vor tine de cuvant si nu le vor pune la loc dupa alegeri.

 13. edi spune:

  @elenick
  …dada, cam la obiect D-na PPD, …mama ei politică, …în fond, pesede e considerat partid mare pentru că, vorba lui Patapievici, statistic reprezintă cel mai bine vulgata omului recent, …dar alde Călin & friends, care se consideră de cu totul altă filiație, iată, nu par a fi deranjați, …măcar de faulturile de gen cratimă-la-persoana-a-doua-plural-chit-că-nu-se-desparte-verbul-de-nici-un-pronume :D

  …și, tare, mi s-părut și aia cu /univesități de zero stele/, fiindcă te duce deja cu găndul la zone gen IMM sau HORECA…, bestiaaal :D

 14. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/dupa-romgaz-si-conpet–guvernul-stoarce-bani-de-la-o-alta-companie-de-stat_1218946.html
  ”Nu pot intelege cu niciun chip!”
  Apropos mie nu-mi da statul in avans pensia ce mi se cuvine pe intreg anul?
  Despre recalcularea pensiei ce sa zic,au trecut 14 luni si nimic…..:D