Interviu la Adevărul Live care pune întrebarea: Se opune ALDE măsurilor fiscale promovate de PSD?

Răspunsul meu: ALDE își promovează propriile principii fiscale. Atunci când, uneori, există opțiuni diferite între cele două partide (lucru firesc, de altminteri) dialogăm și ajungem la o soluție comună. Dar am vorbit despre nenumărate alte lucruri.

 

http://adevarul.ro/news/politica/se-opune-alde-masurilor-fiscale-promovate-psdd-8_59f8302c5ab6550cb8a89b03/index.html

45 Responses to “Interviu la Adevărul Live care pune întrebarea: Se opune ALDE măsurilor fiscale promovate de PSD?”

 1. Adam Mareș spune:

  @VV
  Dacă știam că faceți festival de umor și dați premii mă băgam și eu cu vreun banc! :P :P :P

 2. Adam Mareș spune:

  @Mihail
  Ai avut dreptate, parcă s-a mai rotunjit. :P

 3. Mihail spune:

  Tudorele,

  Ti-am ramas dator cu un sfert de raspuns, deoarece la porcaria cu “sluga” nu merita sa pierd timpul, nici sa ma cobor atat de jos.
  Asadar, fata de tine, ej am stat si lucrat in Scotia. 5-6 luni. In fiecare zi in alta parte.
  Am discutat mult cu colegii scotieni. Ei bine, de la Dundee pana la Aberdeen, toti vorbeau despre independenta. Dupa alegeri, eu fiind acolo, am vazut ca pe aceasta costa a castigat alegerile un partid proenglez. Unul care se opune independentei.
  Deci, despre ce vorbim ?
  Scotienii sunt vazuti de catre englei, asa cum se uita grecii la grecii din Cipru, sau cumneuitam noi la moldovenii din Moldova.

  • tudor spune:

   Ti am spus, am cunoscut un colonel de infanterie care chiar m a surprins, fiind extrem de cult!
   Mi a explicat caracteristica sociala fundamentala a societatii moldovenesti: Mica boierime, razesii si micii negustori – extrem de atasati fata de locul de bastina, au daruit tarii si umanitatii nenumatate genii, oameni de mare cultura si intreaga intelectualitate aleasa …
   Slugile de pe marile mosii taranesti – din astia se trag betivii, toti cei care au umplut tara cu neam prostia lor fara margini etcetc; se trag din slugi si au ramas slugi!
   La asta ma refeream…

 4. tudor spune:

  VarujanVosganian spune:
  octombrie 31, 2017 la 2:20 pm
  Eu am propria opinie despre rezistența în munți, am prezentat-o de nenumărate ori. Nu sunt răspunzator pentru opiniile altora. Unde e sofismul? Nu suntem in Avatar, să avem toți aceleași idei Fiecare răspunde pentru ale lui.

  Nasol!
  In poliitica nu prea merge “pe persoana fizica”!
  Stiu ca v ar conveni sa va bucurati de toate privilegiile guvernarii cu psdul dar sa ramaneti si fete mari, luptatori pentru democratie, blbla!

  Aici functioneaza regula cmmmc: cobori moral pana la nivelul celui mai jegos dintre aliati; ca vreti sau nu, sunteti un serban nicolae, cel ce i considera dusmani ai poporului pe anticomunistii din munti. dar nu numai pe aceia….

  pe acelasi principiu ati devenit tovaras de idealuri cu mafiotii din giurgiu, conform exemplului de mai sus, un fel de
  vosganian@butoane :)

 5. Adam Mareș spune:

  Tăriceanu habar nu are ce înseamnă liberalismul. Liberalismul nu înseamnă, în niciun caz, tirania majorității (a poporului sau a Parlamentului), ci consultare cu breslele în procesul legiferării, dialog social. Aia cu Parlamentul face legi și Justiția doar le aplică este o atitudine totalitară. Liberalismul înseamnă separare a puterilor, dar și control reciproc, limitare a puterilor nelimitate ale unora în detrimentul altora. Iar când vorbim de drepturile omului, vorbim de drepturile tuturor oamenilor, nu numai a celor din aparatul politic-administrativ, care trebuie, cică, protejați de abuzurile Justiției. Dreptul meu la egalitate de șanse față de cel care poate fura prin subterfugiile legii unde e? De ce sunt eliberați infractori fără recuperarea prejudiciilor? Asta de ce nu e o prioritate pt dvs.?

  • Adam Mareș spune:

   Eu sunt de acord cu pedepsirea procurorilor care falsifică probe, dar nu cu îmblânzirea legilor penale. Sunt și așa destul de blânde, în condițiile în care marii hoți stau maximum 2-3 ani la pușcărie pentru furturi de miliarde de euro și nu dau nici banii davalizați înapoi.

   • Adam Mareș spune:

    Orice om trebuie protejat, în egală măsură, de abuzul instituțiilor de forță, dar și de hoți. Asta nu înțelegeți dvs. Iar eliberarea cu plata compensatorie a infractorilor nu e o politică liberală, ci neo-marxistă, de discriminare pozitivă a infractorilor. Într-o țară cu spitale și școli de mâna a șaptea nu poți să ai închisori de lux, ca în țările dezvoltate. Înțelegeți sau e prea complicat?

   • Poate că marii hoti stau doi-trei ani, dar pentru că sentintele sunt blânde, nu codul penal.

  • Nu e corect să-l acuzi pe Tary că nu știe ce înseamnă economia de piață.

 6. tudor spune:

  Varujan a primit ordin de la sectia de propaganda sa l spele pe serban nicolae si s a executat , normal!!! ca doar n o belferi moca, nu?

  Asa ca in loc sa condamne declaratiile ticaloase ale aluia se apuca sa l spele ..
  Cum comenteaza unii pe fb:
  Lilick Auftakt Momentan isi protejeaza ouale lui. Le-a pus in acelasi cos cu Serban Nicolae.
  Îmi place · Răspunde · 1 · 43 minute
  Gabriel-Marius Udrea tot rosii sunt … rosu la rosu trage :)))
  Îmi place · Răspunde · 1 · 41 minute
  Administrează
  Lilick Auftakt
  Lilick Auftakt Nu degeaba e in partidul altui liberal rosu, Tariceanu.
  Îmi place · Răspunde · 1 · 39 minute
  Administrează
  Lilick Auftakt
  Lilick Auftakt Se mai dadea si conservator. Poate conserva moscovita.

 7. tudor spune:

  „Îl cunosc pe Şerban Nicolae, am citit ca să văd exact ce a vrut să spună, adică dacă el chiar a gândit aşa ceva. Eu cred că el s-a gândit la cei care au făcut rezistenţă armată înainte de eliberarea României, sugerând că oamenii care luptau împotriva ruşilor slăbeau capacitatea de apărare. Pe scurt, nu permit nimănui să atingă, măcar cu o ramură uscată, memoria acelor oameni.”

  Dupa cum vedeti, VV a citit sa vada exact … si atat de exact a vazut incat este singurul care a venit cu aceasta intelegere absolut muncheauseniana: ‘s-a gândit la cei care au făcut rezistenţă armată înainte de eliberarea României’

  Este , in mod sigur, singurul din aceasta lume care s a gandit la aceasta explicatie :)

  VV
  Cat de penibil puteti fi?

  Da’ aia cu churchill tot una cu Stalin … la ce s o fi gandit “autorul”?
  Io cred ca la Petru cel mare, dumneavoastra?

  • Tudore, în ce privește omagierea rezistenței anticomuniste, chiar nu permit nimănui să-mi dea lecții. Tie, cu atât mai puțin. Poate citești romanul meu Copiii războiului.

  • Adam, ideea că salariul minim e 80% din salariul mediu e chiar mai cretină decât impozitarea cotețelor. Salariul minim va fi, după majorare, 45% din salariul mediu Adică mai puțin decât media europeană. De ce suntem nevoiți să ascultăm toate tâmpeniile astea???

  • Adam Mareș spune:

   A devenit absolut hilar VV prin replica asta reiterată în fața oricărei critici la adresa sa oria a coaliției de guvernare: cine te plătește?.
   De fapt, hilar e un eufemism pentru o gândire tot de tip totalitar: neacceptarea (posibilității existenței) altor opinii. Cine are altă opinie este musai plătit, sorosist, dujman al poporului. Trist. :-(

   • Adam Mareș spune:

    Adică folosește obsesiv prezumția de vinovăție pe care o reproșează altora.

   • Mihail spune:

    Adam, nu stiu daca chiar ai dreptate.
    In urma cu trei, sau patru ani, armeanul m-a acuzat ca as fi platit, ca de unde am eu atata timp ca sa stau pe internet.
    Defapt, eu lucram in gradini, iar din când in când, luam cateo pauza mica. Sau mai mare, nu conteaza.
    Haios este, ca uneori ori deschideam telefonul de la Fenechiu din gradina, sau de la vecinul de peste strada, deputatul Dobos(bun amic cu dl. Vosganian).
    Cat despre faptul ca eram platit, nici vorba. Poate doar eram ceva mai virulent, de la soarele care ma batea, zilnic, in cap.
    In timp am vazut ca foloseste teoria asta, la Filip cica el scrie cu voie de la nevasta.
    Este limpede, armeanului nu-i plac criticile.

   • Ba alte opinii sunt acceptabile. Dar cănd cel din fața ta are cu obsesie alte opinii te gândești că ceva nu e în regulă.

 8. edi spune:

  [interviu cu Radu Paraschivescu, Revista SINTEZA]

  RS: “Tot mai mulți politicieni folosesc rețelele de socializare pentru a comunica cu alegătorii. Care credeți că sunt interesele acestor postări?”

  RP : “Bănuiesc că în spatele multor politicieni există echipe de lucru. Nu-l văd pe Victor Ponta comunicând personal pe Facebook decât sporadic. Cred că cei care fură like-uri de la Simona Halep sunt alții, nu el. (E-adevărat, o fac în numele lui.) Din punctul de vedere al politicienilor, cred că Facebookul este o scurtătură spre inima alegătorilor. Şi mai ales spre votul lor. Pe de altă parte, politicianul care intră în relație pe Facebook cu electoratul vrea să arate că e „de-ai lor”. Există un soi de intimizare a relației, un soi de ștergere a treptelor, a nivelurilor. Și eu sunt utilizator de Facebook și tu ești utilizator de Facebook, suntem egali, nu sunt mari diferențe între noi. Asta e o formă de ipocrizie politică, una dintre atâtea. Nu spun că procedează toţi aşa. Există și oameni care fac din Facebook un instrument de semnalare, de informare, de atragere a atenției. Dar sunt și oameni care folosesc Facebook-ul pe post de momeală. Ies la pescuit de simpatizanți.”

  RS: “Nu este exclus ca principiul „publish or perish”, în cazul acesta a publica postări, ori altfel riști să cazi în uitare, să se aplice tot mai des în lumea rețelelor de socializare.”

  RP: “S-ar putea ajunge și la asta. Dacă nu va fi folosit la capacitate maximă, Facebook-ul va fi pândit de riscul de-a se atrofia și de-a te trăda. Ca orice organ pe care nu-l pui la treabă îndeajuns.”

 9. edi spune:

  Varujane, scrie, nene, la proxima postare asa, gen /no-topic/, …asa, de experiment, cã oricum, duci cu greu oamenii la tema pe care o propui mereu, …nu e clar ?

  Ce pierzi… ?

  ..si, b), am o curiozitate, dacã zici cã-l cunosti, e gabor cu pãlãrie cu cu sapcã ? …cã mie asa-mi pare…

 10. elenick spune:

  @all,

  Un interviu exceptional cu un mare jurist – recunoscut ca atare in UE, care arata, cu argumentatia de specialitate aferenta, care sunt pericolele de moarte pentru echilibrul puterilor in stat si pt o justitie independenta, pevazute in ”noul” proiect Ciordache-sustinut de alianta PSd Alde, deci si de d-l senator. Cine are urechi si cap….

  http://www.ziare.com/stiri/justitie/fost-judecator-la-tribunalul-ue-incepe-o-vanatoare-de-vrajitoare-o-dna-a-vremurilor-trecute-ne-ar-fi-scapat-de-holocaust-interviu-1487521?utm_source=Digi24.ro-Cross&utm_medium=Fost+judecator+la+Tribunalul+UE%3A+Incepe+o+vanatoare+de+vrajitoare%21+O+DNA+a+vremurilor+trecute+ne-ar+fi+scapat+de+Holocaust+-+Interviu&utm_campaign=Interpromo

 11. tudor spune:

  Adam
  Ai dreptate, atat tariceanu cat si VV, cu toate ca s de 30 de ani in politica nici macar nu si au insusit chestiuni elementare despre democratie, stat de drept etc; pentru ei “democratie” inseamna cine are mai multe voturi si atat.
  Crezi ca are habar VV ca problematica “statului de drept” s a ridicat tocmai pentru proteja societatea impotriva unei majoritati abuzive, chiar daca corect aleasa?
  In conditiile astea, ce pretentii sa mai ai de la tzutzerii lor???