Astăzi, 3 ianuarie 2018, la orele 20,00, ne vedem la Antena 3, la emisiunea „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor.

antena 3

40 Responses to “Astăzi, 3 ianuarie 2018, la orele 20,00, ne vedem la Antena 3, la emisiunea „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor.”

 1. Adam Mareș spune:

  “Sunt tânăr, Doamnă, Vinul mă știe pe de rost!” :P :P :P

 2. Mihail spune:

  @Varujan Vosganian + @emi,

  Eu nu doresc ca sa enervez pe nimeni.
  Nu am pretenția ca sunt un cunoscător in armeni. Însă, stiu ca Armenia are, așaaaa, o traiectorie tare alăturata de rusi. Si, totodată, uneori ma intreb, de ce si de unde, toate bancurile cu Radio.Erevan. Care o fi explicatia.
  In rest, ma scuzati, dar când aud de armeni si Armenia, gândul mi se duce automat la cafeluța lor. Buna, foarte buna.
  Multi trăiesc cu senzatia ca, aici, pe insula, este doar ceata si ploi. Adică ploua foarte des.
  Nici vorba.
  Am trait si la Liverpool, dar si in Scotia, iar acum(sa zicem) in Londra.
  Asadar, ceata nu am vazut decât o singura data. De plouat, ploua, la Londra, cam la 3-4 zile. Mai ales noaptea.
  In Scotia ploua cam de 6-7-9 ori pe zi. Acolo este alta poveste. Ploaie marunta si deasa. Scurta, câteva minute.
  In Liverpool putea sa nu ploua cu săptămânile.
  In Londra foarte rar, iarna, scade temperatura sub 5 grade C. In general sunt 7-9-11 grade C.
  Asadar, daca nu este inversiune termica, nu este ceata.
  …Stiu, scriitorul a utilizat o figura de stil in cea ce ma priveste.
  Însă, asa cum am o opinie excelenta despre polonezi si mîndria lor de a fi verticali, tot asa am o opinie nașpa despre Armenia. Prea, prea aplecati.
  Nu ma uit in urma, nu ma uit la fotografii din trecut, incalzindu-ma astfel. Privesc doar înainte, fiind constient ca îmbătrânesc si ca acuș voi muri.
  Încerc, pe cat posibil, sa nu îmbătrânesc urat. Aici, in Regat, se zambeste, mai ales. Nu se minte, toti sunt politicosi si amabili. Cuvântul este cuvânt. In magazine gasesti de toate. Daca apare ceva nou in lume, aici a doua zi il poti gasi.
  Englezoii au Radio BBC si nu Radio Erevan.

  • Explicația bancurilor cu Radio Erevan e următoarea: După al doilea război mondial, dintre capitalele republicilor soivetice, numai Ervan nu avea post de radio. Așadar, Radio Erevan era un post de nicăieri. Cât despre demnitate și tradiție, pe bune că sunt puțini pe lumea asta care să dea sfaturi armenilor. Pe pământul acela au trecut mai toate marile imperii. Și totuși armenii, avanpostul răsăritean al creștinătății, au rezistat.

  • Emi spune:

   Aroganța și diplomația sunt trăsături de caracter specifice nordicilor blonzi și respectiv popoarelor născute la răscruce de drumuri comerciale, ai dreptate @Mihail, ești arogant în timp ce @VV este un abil diplomat.

 3. Și pe vremea cănd armenii aveau universități (în sec. V) și erau în Europa, europenii încă nu știau că sunt în Europa

 4. tudor spune:

  Mihail
  Problema lui VV nu e ca e armean, ci ca e panal :)

  • Mihail spune:

   @ Tudorel,

   Hai sa păstram o nota, oarecum, de sărbătoare. Ce rost are sa-i spui ca este penal.
   Are condamnare, sentita ? N-are.
   O mers la Beciul Domnesc, precum Lenuta ? N-o mers.
   A fost la DNA ? N-o fost.
   A promovat asiduu ortodoxismul in Parlament ? A.
   Deci, este un armean curat.

   • tudor spune:

    Mihaita
    “penal” cu sensul de mare specialist in drept penal.
    A “evoluat” conform legislatiei morphyene – pana la maxima incompetenta :)
    Altfel, La Multi Ani tuturor!

    • Emi spune:

     Vorbește despre incompetență o persoană fără opinii proprii, vorbește despre ciumă roșie un apărător (în armata!!!) a comunismului, vede în jur doar penali o persoană care își dorește să fie pedepsită…

   • Bravo, zici bine. Dar n-am proovat ortodoxismul Cand eu am mirosit sticluța cu mir, în Senat nu mai eram decât eu. De fapt, televiziunile au promovat ortodoxismul, dând acea imagine și sugerând că toți senatorii căscau gura la mine De fapt, eram singur în sală (stăteam chiar n fundul sălii). Dar bănuiesc că știi chestia asta.

  • Asta e problema ta, nu a mea. Eu nu am obsesii și continui să-mi văd de treabă. Potrivit codului de procedură penală, trebuia ca dosarul meu să fie clasat încă de acum patru ani. Dar procuratura a încălcat legea, fără să-i pese că cineva o trage la răspundere, iar cei ca tine îi țin isonul, pe ideea că orice abuz face procuratura e spre binele poporului.

 5. Dorin spune:

  Problema lui VV, si totodata problema romanilor, numa’ ca multi nu-s constienti de asta, este ca in Romania esti “penal” nu atunci cand o decide un judecator asta in mod irevocabil in urma unui proces echitabil, ci atunci cand se da directiva pe unitate ca X sau Y sa fie terfelit si tavalit in noroi din toate pozitiile, folosind drept pretext o acuzatie inventata de un procuror aservit sau, ca alternativa, un alt vector “de incredere”, dupa nevoie.

  Atunci, ca prin farmec, incep diversi deontologi sa-si aduca aminte in direct, la o ora de maxima audienta, fel de fel de chestii care suna aiurea despre tine: ba ca ai cumparat o masina uitand s-o platesti, ba ca esti membru al unei asociatii de prietenie cu Rusia, ba ca pe vremea cand erai la gradinita ai semnat un acord de colaborare cu securitatea, ba ca esti armean si Armenia este, nu-i asa, suspect de aproape geografic de Rusia. Uitand sa precizeze ca Armenia de azi e doar o fractiune din teritoriul geografic ocupat candva de armeni, care au avut placerea de a se invecina si de a interactiona, uneori contondent, cu diverse popoare despre care invatam azi la istoria veche a omenirii precum mesopotamienii, persii, partii sau sassanizii.

  Asadar, mai usor cu pianul pe scari…

  La Multi Ani fericiti pentru 2018 tuturor, iar in mod deosebit prietenei @Cris, careia de asemenea ii dau de stire ca “Mosul” a fost darnic cu mine si mi-a pus sub pom doua volume scrise de un autor pe nume Yuval Noah Harari, pe care vi le recomand cu caldura si dumneavoastra!

  • cris spune:

   La Multi Ani si tie , Dorin, si ore placute in compania Sapiens si Homo Deus. Am rasfoit Sapiens acum de dragul tau si am pus-o in asteptare pe kindle pentru dupa ce-mi trece starea actuala: acum, la inceput de an, am o dispozitie mai anti, antiorice, dar acusica e de antipsihologie. Citesc alt bestseller de anul acesta, al unuia pe numele lui Mark Manson, grumpy cat in forma umana, Murphy la cub, Robin Williams written down (apropos, ii spune careva aluia de mai sus ca e Murphy nu Morphy, si ca ce citeaza acolo e principiul lui Peter nu vreo lege a lui Murphy, pardon, Morphy?) . E cumplita cartea, rid continuu de citeva zile, adica am gripa, sunt in exil acasa, sa nu o dau si altora, asa ca rid, tusesc si citesc : The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life . Care Osho, care Coelho, care???? O recomand oricui e astenizat de atita ipocrizie.

   Favorite quote of the day: “Victimhood chic” is in style on both the right and the left today, among both the rich and the poor. In fact, this may be the first time in human history that every single demographic group has felt unfairly victimized simultaneously. And they’re all riding the highs of the moral indignation that comes along with it…..People get addicted to feeling offended all the time because it gives them a high; being self-righteous and morally superior feels good”

  • Am citit cartea lui Harari despre istoria omjlui. Cât despre definiția penalului, ai mare dreptate.

 6. Adam Mareș spune:

  O evaluare rece a situatiei economice a Romaniei in 2016 si 2017, bazata pe 10 indicatori economici, arata ca realitatea este radical diferita fata de cea prezentata de propaganda PSD. „Cresterea spectaculoasa” nu exista decat in discursul liderilor PSD.

  Intr-un articol publicat pe economiczoom.ro, economistul Cristian Tudorescu demosntreaza, cu date oficiale de la INS, ca principala promisiune a PSD, de crestere „substantiala” a salariilor a fost doar propaganda.

  „Cresterea in termeni reali a salariului mediu in Romania. Poate am avut mai toti dintre noi perceptia ca anul acesta, cu un guvern social-democrat ‘care da’, nivelul mediu de trai in Romania ar fi trebuit sa creasca mai rapid decat in mandatele celorlalte guverne.

  Asa s-a vorbit un an intreg, anume ca acum s-a dat un impuls pe salarii, care sa imprime o mai buna dinamica a cresterii economice: ‘wage led growth’.

  Ei bine, surpriza: ultimele date disponibile de la Institutul National de Statistica arata ca in octombrie 2017 castigul salarial mediu net era +13,5% in termeni nominali fata de octombrie 2016, iar in termeni reali cresterea pe ultimele 12 luni a fost +10,6%.

  Numai ca in decembrie 2016 aveam +11,4% nominal si +12% in termeni reali, conform aceluiasi INS. Romania era intr-o usoara dezinflatie anul trecut, de aceea in termeni reali cresterea a fost peste cea nominala.

  Practic, se nasc urmatoarele intrebari:

  – de ce a mai fost nevoie de acest intreg discurs de un an de zile referitor la cresterea salariilor, cand vedem acum ca in anul 2016 salariul mediu net a urcat in termeni reali chiar mai bine decat in 2017? Precizez aici faptul ca si la publicarea datelor finale 2017, undeva in luna februarie a acestui an, cresterea medie reala de anul trecut se va mentine, cel mai probabil, usor sub 2016.

  – de ce a fost nevoie de toate acele masuri de crestere ‘din pix’ a salariilor, mai ales in sectorul public, care automat sa ceara masuri compensatorii pe veniturile bugetare ca sa ne incadram in deficit? Nu puteam merge, linistiti, cu ritmurile din 2016, care nu au fortat echilibrele macro?

  Acum, privind mai in detaliu aceasta crestere medie salariala din 2017, ea se compune dintr-o majorare cu peste 20% a salariilor din sectorul public, zona unde activeaza aproape un sfert din angajati, in timp ce sectorul privat a reusit doar sa majoreze castigurile cu 11,6%. O dovada in plus ca economia nu poate sustine ritmuri prea alerte de crestere a veniturilor, zona de +10-12% cresteri anuale fiind mai aproape de realitate. Ca o paranteza, in ultimii 5 ani, castigul salarial net al romanilor a crescut cu putin peste 7% ca medie anuala”, scrie Tudorescu.

  • Nu e chiar „radical” diferită. Iar realitatea cifrelor arată că România continuă tendul de creștere economică și de creștere a veniturilor reale, fie că e vorba de salarii, fie că e vorba de pensii. Radical diferit era dacă tendințele erau contrare.

 7. Mihail spune:

  Chestia cu “penalul” a adus-o si a promovat-o un alt celebru penal(dovedit in doua instante), de altfel mare vorbitor de limba romana, doamnelor si domnilor, prea onorabilul Iohanis.
  Ori Mr. Ghinion, cum doriti.

  • tudor spune:

   Ceea ce unuia ca tine ii pare o ‘invenstie” este o banalitate oriunde in lume: daca tie iti convine ca in tara ta infractorii fac legi este inca o dovada a faptului ca singura ratiune de a exista public a unora este aceea de chibit, iar nu de cetatean responsabil.

   Esti spalat pe creier, prietene, degeaba stai in Regat Unit de ceva vreme …

   • Shadow spune:

    @tudorele
    cata de vezi definitia de infractor. Se pare ca nici pe asta nu o stapanesti. Asta ca te vad interesat de “spalatul pe creier” dar mereu a altora. Parul din ochiul matale te omoara tudorica, parul si “masura” de fapt lipsa ei.

    • tudor spune:

     INFRACTÓR ~oáre (~óri, ~oáre) m. și f. Persoană care a comis o infracțiune; delincvent. [Sil. in-frac-] /<fr. infracteur, lat. infractor, ~oris

     Care e problema?

 8. Mihail spune:

  @tudorel,

  Ideea este ca presedintele penal a intrat in afaceri cu doua case obtinute pe baza unor acte false.
  Iti amintesti cine a falsificat niţel ?
  Doamna soacra si cu fiica-sa. Aia de-i profesoara si poarta rochiţele scurte. Iar el, presedintele penal, a invartit lucrurile, in calitatea lui de Primar.
  Acum, un nene, a facut puscarie pentru ei. Ca ei sa fie investitori.
  Uite de asta am fugit eu din ţara. Mi-e great sa am un presedinte penal.
  Am ales o tara care nici macar Constitutie nu are.
  I
  Cat despre armean, nu am citit pe Google ca sa fi returnat cateva case, deoarece nevasta-sa sa pus pe facut falsuri.

 9. Mihail spune:

  @tudorel,

  Ma scuzi, stiu diferenta de fus orar. Tu acum dormi.
  Uite, eu aici nu am auzit-o nici pe Regina, nici pe dorim Ministru, sa vorbeasca despre “porcul de Craciun”. Este adevarat, nici una dintre cele doua cucoane nu s-au dus pe caldaram, cu geaca Rosie, ca sa empatizeze cu idioţii aia anarhisti(de aia ca voi).
  Folosesc “idiot” pentru ca aici este un termen folosit intr-un anumit contest. Este ceva firesc, banal.

 10. edi spune:

  Uite, mai degrabã vezi aici, ceva mai aparte, Construction for the modern idiot, studii aprofundate :
  https://www.discogs.com/Wonder-Stuff-Construction-For-The-Modern-Idiot/release/4442612

 11. foarte interesanta emisiunea. felicitari!

  • edi spune:

   …asaaa, daa, …dar ai uitat sã adaugi si restul, adicã, BUNA SEARA, DUMNEAVOASTRA SI INVITATILOR DUMNEAVOASTRA DIN PLATOU…, EMISIUNE PLACUTA, IN CONTINUARE !

   …pãi, ce facem…?