Simple coincidențe

155 Responses to “Simple coincidențe”

 1. Marga Maggie Gigi spune:

  Simple tampenii pentru prostirea prostilor care va mai cred

 2. elenick spune:

  VV,

  vad ca e ordin pe unitate sa o ”bagati p-aia cu Soros!”, mult soros! :)

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22247789-judecatoarea-gabriela-baltag-membru-csm-junker-soros-vad-frecvent-ultima-data-vazut-luna-jumatate-urma-unul-din-subiectele-principale-fost-justitia-din-romania.htm

  Ps. Precis diseara, la A3 si RTV, va fi subiectul principal de talk-show

  PS2. Jenant!

 3. cris spune:

  Se numeste lobby. Sa intrebi “vai si crezi ca Soros influenteaza Parlamentul European, daca o spui esti psihopat”…. e o timpenie de comuna primitiva si manifestare de prost fudul care traieste sub o piatra ca mormolocul – nu stiu, ar trebui ca spalatul asta de creieri romanesc sa se mai rafineze un pic, sa se modernizeze, sa mai schimbe placa, sa se adapteze la realitati altfel devine absolut caraghios: dar e una din legile de baza ale manipularii sa pornesti de la lucruri reale pe care apoi sa le strimbi, sa pornesti cu timpenii gen vai Soros e dragut si bun si nu un lobbyist e complet parallel realitatii. Sigur ca da, se numeste LOBBY, ceva ce la nivelul Parlamentului European este legal, ca si in SUA. La ora actuala se estimeaza ca sunt peste 30.000 de lobbyisti la Bruxelles, ca e o “industrie” de miliarde si ca influenteaza cam 75 % din hotaririle Parlamentului European. https://www.theguardian.com/world/2014/may/08/lobbyists-european-parliament-brussels-corporate
  Adica: pe ce lume traiti daca il considerati pe Soros un individ complet dezinteresat????

  Soros este una din figurile acestui Lobby, si una proeminenta, cu o agenda si cu o strategie – a fost de curind ca a aparut lista cu cei peste 200 de europarlamentari pe care ii are in vizor ca ar sustine sau ar fi potential favorabili scopurillor sale, e document al organizatiei sale, il dau mai jos. Asa se fac actiunile de lobby, se idenifica persoanele favorabile unor schimabri legislative dorite de grupul de lobby si se poarta discutii cu acestea in fel si chip. IN ce-l priveste pe Soros unul din lucrurile care il detaseaza net ca lobbyist este anvergura actiunilor sale si nivelul de organizare, dar sigur ca exista o multime de asemenea organizatii ( de curind in media germana/RTL a fost un documentar foarte puternic despre lobbyul facut de industria farmaceutica in Parlamentul European si efectele acestuia, unele care afecteaza si Romania intre alte tari, ca sa dau un singur exemplu)

  • cris spune:

   E document al Open Society

   “This mapping provides the Open Society European Policy Institute and the Open Society network intelligence on Members of the 8th European Parliament likely to support Open Society values during the 2014–2019 legislature.” O harta de network intelligence care puncteaza persoanele de abordat ca sa sustina interesele Open Society in Parlamentul European.
   https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

  • cris spune:

   VV, parte din vina ca romanii discuta despre cei care spun “Soros face si drege” sunt nebuni va apartine: trebuie sa faceti legislatia in ce priveste lobby-ul, si implicit educatia necesara catre societate. Va diminuez lipsurile in aceasta privinta numai legat de faptul ca legislatia/abordarea europeana ea insasi e cam haotica si mult mai putin transparenta decit cea americana. cam asa se sta la nivel European:
   https://www.politico.eu/article/new-lobbying-rules-face-uncertain-future-europe-transparency/ Dar, cu totul, discutia asta despre Soros, in lipsa unei educatii referitoare la lobby, devine ridicola, si din partea celor care doar se vaicaresc ca “Soros” dar nu au propriul lobby organizat si clarificat,si nici legislativ nu o clarifica, asa cum e si de partea molustelor de comuna primitiva care considera ca nu exista si ii numesc pe altii psihopati, propagatori de halucinatii, ca discuta despre ceva ce se intimpla intr-o lume intreaga.

   • cris spune:

    Eseu asupra luciditatii, sa-i zic:

    Exemplu minim a ce inseamna acest tip de influenta la Soros acasa in State. Relatia este biunivoca. Aveti un memo mai jos, al lui Podesta catre niste cunoscuti miliardari: George si Jonathan Soros (caci exista si marota cu vai te legi de un batrinel de 80 de ani: nu, batrinelul are un fiu crescut in acelasi spirit si interese si parte activa de multi ani in politica), Herb si Marion Sandler, Steve Bing, John Sperling, Michael Vachon, adica directia inversa dinspre conducatorul de campanie catre sustinatorii financiari cu directia in care trebuie sa se indrepte banii dumnealor ca suport de lozincareala in ONG-urile sustinute de acestia, media influentzata de acestia, activitatea on line bloguri/facebook, grupurile sociale tintite, etc, etc. Si in conditiile aceastea vine vreun zapauc hashtagist sa spuna “hai dati cu Soros”, sau “vrei sa spui ca Soros influenteaza CE?”…. mda, fericiti cei saraci cu duhul.

    https://www.scribd.com/document/329671653/NYC-Meeting-2007-Final-Draft-4#from_embed

    Este extrem de explicit, de fara scrupule, te lasa cu o senzatie de greatza, de neputinta, de disperare in ce priveste democratia, Sau cu o intelegere rationala, foarte rece, ca esti nimeni, ca votul tau e ceva de taraba – mult mai evoluat decit cumparatul cu kilul de ulei desigur -,si cu o hotarire acerba, daca mai ai un dram de singe, sa iti faci singur o opinie in marea de minciuni si sa votezi strict cum te duce capul fara nicio influentza media sau de altfel ( si s-a vazut asta la ultima campanie aici, dar e o situatie extrem de fragila in continuare).

    Ce pot sa spun, VV, sunteti, vorbesc de politicienii romani si toata scormoneala asta cu servicii, justitie, ambasadori, PE, hashtag, de toti participantii in aceasta “batalie” cu noroi, doar plankton, amoebe, moluste in milul de pe fundul unui ocean strabatut de megalodonti care dau cu coada din cind in cind prin mil, dupa cum au interesul,…. macar la nivel de pesti guppy sa ajungeti, pentru ca altfel ca tara ne dezagregam complet.

    Succes la Bruxelles pentru februarie, pregatiti-va foarte bine, coordonati-va europarlamentarii ca sa aveti o voce, obtineti suport: ideea asta ca soros, ori mai general ca lobbyul nu exista este ca in povestea cu cea mai importanta pacaleala a diavolului e sa te convinga ca nu exista, numai orbii si fletii teribilisti cred ca nu exista si tocmai cei care il folosesc acerb te conving pe tine care te intrebi ca esti nebun de legat. Soros si multi altii ca el nu sunt Mos Craciun si nici inger ingerasul meu.

    • Chestia e că lobby-ul lui Soros se mulează perfect pe protestele din România. Sa mulat perfect și pe blocarea proiectului Roșia Montana și pe oprirea exploatărilor din Transilvania.

   • Nu inteleg de ce proiectele de lege privind lobby-ul s-au impotmolit in Parlament.

   • edi spune:

    …vezi cum esti ?… atunci nu despre asta fusese vorba, ..,, zãu, dece-ti fortezi norocul cãnd nu e cazul, …faci precum fotbalistii ce se aruncã-n careul de 16m pentru a scoate penalty kick :D

    PS: …oricum, mã-ntrebam cãnd vei riposta… Multzam, însã pentru interviul cu Raetzchi, …altfel, cine stie…

  • Si un lobby destul de eficient, după cum se vede.

   • cris spune:

    Desigur. Asa ceva nu va inceta vreodata sa existe, deci ar fi bine sa va creati si dumneavoastra relatiile necesare si sa investiti, ca asta e… Sa va dau ce sume de bani s-au platit de diferite tari pe lobby in Statele Unite? E de speriat, vorbim de milioane de dolari platite inclusiv de vecine ale Romaniei la Washington. N-are rost, hai sa stam in Europa: pe an se cheltuie cel putin 1.5 miliarde euro pe lobby si asta inseamna peste 7000 de intilniri cu europarlamentari si membrii comisiei. Cu cit cheltui mai mult cu atit ai mai mult succes. 75% din lobbyisti sunt industrii vreo 20% ONGuri. Aveti datele aici de la Transparency International pe 2014 https://transparency.eu/wp-content/uploads/2016/10/Lobby-Meetings-European-Commission.pdf Soros e doar ceva mai…special, in acest peisaj

    In alt registru, e foarte bine ca v-a raspuns Comisia, asa stiti unde e de presupus sa stati la plenul PE, dupa dinsii – on the chopping block, pe tocator :) – nu sunt cinica, e realism, been there done that. Aveti o sansa si trebuie sa o folositi. Cum sa explic, CE va functiona pe post de acuzator nu de judecator, curtea de judecata va fi plenul PE, aveti dreptul si trebuie sa va pregatiti foarte serios, e foarte clar ca CE ca atare in sinea sa bine lobbyizata si oengizata v-a condamnat deja. Unul din lucruri cred ca ar fi sa cereti punctele pe care vor sa le abordeze, ce va reproseaza ca sa va puteti sa va pregatiti, desigur diplomatic exprimat – e cumva ca intr-un proces, aveti dreptul sa studiati acuzatiile care vi se aduc si sa va aparati. Un al doilea element este sa va organizati europarlamentarii asa incit ce spun sa fie pe evidentza, la obiect, si fiecare europarlamentar sa prezinte un alt aspect nu sa discute exact aceeasi tema, redundant – sa acoperiti terenul de discutie. Inca unul este sa va cautati suport intre europarlamentarii din alte tari si acestia sa se inscrie sa ia cuvintul – sunt personaje importante, pot inclina balantza intr-o parte sau alta. Am fost si eu pe chopping block, in diferite puncte, de carne de tocat, de judecator, de sprijin, ati fost si dumneavoastra, ce mare scofala, nu e de pierdut mintzi si timp cu istericale, e de pregatit. Ma distreaza la culme satisfactia asta a celor care isi si freaca palmele cu un imbecil “le-au tras-o, gata s-a zis cu ei nenorocitii si penalii”, n-au auzit de “It ain’t over till the fat lady sings” ( stiti de unde vine expresia? de la Wagner si Goetterdaemmerung, cele vreo 15-20 de minute in care Bruennhilde isi ia ramas bun, si Amalie Materna soprana favorita a lui Wagner inclusiv ca dimensiuni )

 4. Adam Mareș spune:

  Liviu Avram: Digi 24 a cerut un comentariu Comisiei Europene în urma scrisorii lui Dragnea&Tăriceanu. Iată răspunsul:

  „„Comisia a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România și evoluția discuțiilor asupra acestor legi în decurs de mai multe luni. Suntem foarte bine informați despre acest proces, despre mizele care sunt în joc și despre potențiale riscuri. Suntem în contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar și societatea civilă din România, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”.

 5. Adam Mareș spune:

  Florin Cîţu
  4 ore ·
  “Criza romaneasca”, o certitudine!

  Trebuie sa stiti adevarul. Un povestitor, care lucreaza intr-o institutie intr-o tara adevarata, partener strategic al Romaniei, mi-a aratat un document. L-am citit si sunt doua concluzii importante. Una ati mai auzit-o enuntata de mine dar a doua este informatie bomba.

  Partenerii nostri strategici au dat verdictul.

  Romania este in CRIZA. O criza care va ajunge la nivel de alerta la jumatatea acestui an.

  “Criza romaneasca” (asa se vorbeste la Davos) se manifesta, conform partenerilor nostri in trei dimensiuni:

  - criza politica si institutionala

  - criza economica profunda generata de dezechilibre economice vizibile si usor de anticipat

  - criza morala a societatii romanesti.

  Cele trei dimensiuni ale “crizei romanesti” ofera motive de ingrijorare atat din punct de vedere al intereselor economice ale partenerilor nostri dar si din punct de vedere geostrategic si al functionarii statulului de drept.

  Imi doresc ca masurile sugerate de materialul respectiv sa nu fie aplicate niciodata Romaniei.

  Prestatia lamentabila, a nu mai putin de 2 guverne PSD in doar 12 luni, a generat o profunda criza de comunicare si credibilitate in ochii partenerilor nostri occidentali. Atacul la legile justitiei a intregit tabloul care arata ca Romania nu este guvernata.

  Oamenii au dreptate. Asta este si parerea mea. PSD a generat in Romania anul trecut criza economica, politica si morala. PSD nu poate guverna Romania!

  Si acum bomba. Ministerul Finantelor Publice pregateste echipa de negociatori pentru a contracta un imprumut mare. Al doilea ca marime din istoria Romaniei.

  Dragnea si Valcov nu ne spun, inca, de unde vor lua imprumutul. FMI+BM+CE (dobanzi mai mici dar reforme mai dure si control) sau un grup de banci private cu legaturi stranse cu o tara vizitata recent de Liviu Dragnea (sic!)?

  Recapitulam.

  Romania este in CRIZA si deja se vorbeste in mediile occidentale de asa numita “criza romaneasca” (vezi lipsa Romaniei de la Davos, Bulgarii sunt acolo). Iar pentru a nu ne prabusi, Dragnea va lua un imprumut mare.

  Intrebarea pe care ar trebui sa i-o puneti toti lui Liviu Dragnea: Dragnea, ai de gand sa faci un referendum inainte sa iei acest imprumut (al doilea ca marime din istoria Romaniei)?

 6. Adam Mareș spune:

  @VV
  Apropo de comparația pe care o făceați cu sec. XIX american, deși noi suntem în sec. XXI.
  „O naţiune în ascensiune poate profita de mediocrităţi; o naţiune în declin nu mai ştie să-şi folosească geniile.”
  Românii, deși sunt o națiune mai tânără, sunt în declin, nu în ascensiune.

  • Adam Mareș spune:

   Citatul e din Neagu Djuvara. Odihnească-se în pace!

  • O fi din vina coaliției PSD – ALDE.

   • Adam Mareș spune:

    A, nu! PSD-ALDE încurajează meritocrația, profesioniștii nu mai pleacă din țarăl sunt numai oameni competenți în toate structurile politic-administrative, în Parlament, peste tot. Mai ales în Guvern și Parlament, numai genii! :P :P :P

    • Emi spune:

     Te crezi geniu sau vrei in politica?!? Altfel nu pricep de ce tot dai cu parerea despre inteligenta altora, ce unitate de masura folosesti?!? Poate nu stiai dar nu este suficient sa citesti mult, asa devii erudit, inteligenta presupune sa mai si pricepi ceea ce citesti. In politica fac performanta oamenii in rezonanta cu societatea civila, daca avem mai multe diplome false decat reale, cum poate majoritatea posesoare de fals sa accepte si recunoasca realul si valoarea?!? Si din cate imi amintesc, tu esti profesor, tu educi tanara generatie, de ce nu impui valori, cu ce elev model te poti lauda?!? Uite eu am lucrat doar doi ani in invatamant dar am elevi cu care ma pot mandri, unul chiar a reusit sa devina profesor de mate la un liceu din Bucuresti. Tu ce ii inveti pe elevii tai, sa provoace anarhie?!?

     • edi spune:

      ..vaaai, emi, cât pe ce sã cred cã ti-a dat o palmã.., efectiv… !

     • Emi spune:

      Nu sfatuiesc pe nimeni sa-mi dea o palma, am prostul obicei sa returnez orice primesc. Iar unde nu reusesc fizic, ma “ajuta” energiile Universului..

 7. tudor spune:

  Daca nu l vedem pe VV la A3 nicinu mi dadea prin gand sa dau pe aici… dar m a enervat!
  Intru pe blog si ce vad…. o insinuare de doi bani lansata de propaganda antiromaneasca si antieuropeana: Junker= soros!

  Domne, da’ pozele alea cu tariceanu bot in bot cu soros le ati vazut?
  Dar cu Ponta?
  Dar cu corina cretu?

  https://www.google.ro/search?q=tariceanu+soros&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=0XYr3e4btOahVM%253A%252CGGlYUJ1GysUWuM%252C_&usg=__BfUu_7bT8kxHQEBC764eZPikgP4%3D&sa=X&ved=0ahUKEwj84YGEgfTYAhWDY1AKHcmcD7YQ9QEIPTAE#imgrc=0XYr3e4btOahVM:

 8. tudor spune:

  Ca veni vorba despre acea emisiune …. in care VV aduse vorba despre “liberalismul” lor (el, tariceanu, chitoiu).
  Ce liberalism este ala in care cineva trebuie sa aduca bani de acasa mai mult decat a castigat?

  „Sunt medic. Si…cui ii pasa? Am 35 de ani, sunt medic specialist gastroenterolog. Am ajuns aici prin munca, multa munca. Am intrat la unul dintre cele mai bune licee din orasul natal dand examen de admitere. Am terminat liceul printre cei mai buni elevi. Am intrat la medicina dand examen de admitere, nu concurs de dosare. Am terminat cei 6 ani de facultate cu media 9.72 la examenul de licenta. Am fost intre primii 50 de oameni la examenul de rezidentiat in 2007. Urmeaza 5 ani de rezidentiat, 2 copii si in aprilie 2017 marele examen: specialitatea.

  Dupa examen, inscriere in Colegiul Medicilor : teste pentru sifilis, TBC, examen psihiatric…. Depus CV-uri cam peste tot pe unde puteam.
  Inscriere la AJOFM, macar conrtibutiile sa le am asigurate. Deci 11 ani de studii superioare terminate cu..somaj. Se poate ma rau? DA.

  Interviu la o clinica privata. O luna de tinut in sah. Ne pare rau, angajam pe cineva cu mai multa experienta in endoscopia interventionala.
  Alternativa? Ma inscriu la doctorat. Domeniu de interes, nu pierd contactul cu lumea medicala. Locuri limitate la buget. Intra “cine poate”. Taxa pe an 5000 ron. Hai ca nu-i chiar asa de mult, pentru educatie merita.

  Intre timp incepe cursul de competente pentru ecografie- partea 1 -3000 Ron. Daca trebuie, trebuie. Am posibilitatea sa fiu cadru didactic asociat la Universitate- o sursa de venit. Mi se atribuie 5 ore pe saptamana, 38 Ron ora. Cam 20 de ore pe luna, dupa ce se retin contributii am ramas cu 533 Ron. Nu vorbesc de orele suplimentare care nu pot fi platite „pentru ca vi s-au atribuit doar 5 ore “. Venit net luna decembrie 400 Ron. Ore efectuate cel putin 10 pe saptamana.

  Refacut CV, redepus. Incepe modulul 2 de ecografie. Alti 3000 Ron. Alt interviu , fara finalitate.
  Si cand credeam ca nu se poate mai rau, mail de la Universitate : „Anuntam cadrele didactice asociate, care efectueaza plata cu ora, sa depuna lunar declaratia pe proprie raspundere atasata, daca veniturile brute totale din luna declarata, pe care le realizeaza persoana, din toate contractele pe care le are (la UMF si in alta parte), este mai mare decat salariul minim brut pe economie de 1900 lei. Daca salariul brut la plata cu ora este mai mic decat salariul minim, iar persoana nu depune declaratia atasata, e posibil sa rezulte un salar net negativ ( depinde de numarul de ore efectuate). Declaratia se ataseaza la pontajul lunar.

  Cum venitul de la Universitate e singurul meu venit, sun sa ma lamureasca. Pai Dna dr. cate ore ati efectuat in ianuarie. 15. Asta inseamna 15×48, 720 Ron. Cum nu aveti alt venit cuantumul contributiile se raporteaza la salariul minim pe economie, adica 1900 Ron. Asta inseamna 665 Ron. Va raman 55 ron, 10% impozit. Deci pe luna ianuarie voi lua salariu de 50 Ron. Dar daca nu faceti minim 14 ore pe luna, va trebui sa mai aduceti Dvs bani pentru contributii.

  M-a bufnit plansul. Doamne, dupa 11 ani de invatat, 50 Ron pe luna, sau sa ajung sa platesc eu statul pentru cateva ore pe care le predau !??
  Nu credeam vreodata ca voi ajunge sa imi para rau ca am ales sa fiu medic. Nu vreau decat sa-mi exercit profesia pentru care am investit atat si sa fiu respectata. Puteam sa aleg orice altceva, orice….”

  • Nu inteleg ce are asta cu liberalismul lui Tăry sau cu conservatorismul meu?

   • tudor spune:

    Nu intelegeti ?
    Nasol!

    • tudor spune:

     Pai nu voi ati generat aberatia asta? Nu sunteti la guvernare? Sau sunteti parte doar la ciolan?

     • cris spune:

      nu domnule, a generat-o boc – vezi negru pe alb mai jos, doua povestiri absolut identice cu cei dai dumneata -, din 2010 si din 2016, si nu a reparat-o nimeni, nici domnul Nicolaescu liberalul in al doilea sau mandat la sanatate, nici banicioiu, nici achimas tehnocratul, nici voiculescu tehnocratul dumitale preferat, nici cei de acum…. dar boc a fost bun, a inchis spitale… ca oricum le-a lasat fara medici, si voiculescu traznet, nu-i asa?

   • cris spune:

    VV, asta e problema veche, era si pe timpul lui boc;
    din 2010 daca doriti: “medici neurochirurgi pleaca la munca în strainatate, iar tara noastra ar putea ramîne fara specialisti în acest domeniu. Dupa ani de pregatire ca sa ajunga neurochirurgi, tinerii pleaca din tara din cauza ca aici nu pot munci în specialitatea în care s-au pregatit. ”

    http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/91930-neurochirurgii-romani-someri-aici-sefi-de-clinica-in-strainatate#sthash.C64CnRx0.dpbs

    eu insami stiu chirurgi de chirurgie cardiovasculara care au terminat specializarea si nu au avut loc de munca.

    Am mai discutat asa ceva aici si la acel timp: Romania este complet ilogica, este singura tara in care un medic in loc sa fie vinat ca sa fie angajat, cu atit mai mult cind e lipsa, e somer. Dar probabil nu va aduceti aminte. Domnul Tudor cert nu, are memorie selectiva, ca domnul boc era bun, inchidea spitale ca n-aveau medici… aia pe care nu dorea oricum sa-i angajeze si someri fiind plecau altundeva.

    Fiti sigur ca s-a intimplat si pe timpul domnilor tehnocrati Achimas Cadariu si Voiculescu exact acelasi lucru – in februarie 2016 era Achimas parca, va dau mai jos protest al medicilor tineri din februarie 2016.

    Nu s-a schimbat nimic in medicina, de fapt, nimic in bine, din acest punct de vedere< Romania ramine mai departe fericita in nebunia ei si pierde oameni pe capete, se vaicareste ca n-are medici dar nu-I plateste pe cei angajati si lasa multi someri. Dumneavoastra ca romani vreti sa cereti inapoi banii pe scolarizare, nu-I asa, parca asa zicea domnul Tudor, aia care pleaca din tara sa-si plateasca studiile ca le-au facut pe impozitele lui…

 9. tudor spune:

  Cand a intrat Florin Citu in politica a venit cu expertiza de fost economist sef la o banca de top mondial.
  Cand a intrat VV, a venit de pe cea de merceolog la fabrica de bere …

  :)

  • Asta chiar e bună. Voiai să fiu in 1989 economist șef la o bancă de top mondial???

   • tudor spune:

    Nicidecum, ma refeream la expertiza… :)

    • Emi spune:

     De ce ar renunta un expert la meseria lui, ca sa-l balacaresti tu?!?

     • tudor spune:

      eu nu l balacaresc pe expert, cucuoana ! expertul fiind, evident, Florin Citu!
      vv e expert la altele, nu la economie: la scriitura (minte cu talent, adica), la sinecuri fara numar si la gagici – ceea ce nu e rau, dimpotriva :)

     • Emi spune:

      Tu balacaresti pe cine ai chef si cand ai chef, nu conteaza nici macar profesionalismul, daca persoana in cauza nu simpatizeaza cu cine ai tu chef. De exemplu @cris, habar n-ai cine e si o balacaresti fara jena.

 10. tudor spune:

  Catalin Tenita:
  “De la 1 ianuarie, doamna Mariana – care ne face curat la firma – va plati CASS si CAS la norma ei partiala la echivalentul unui salariu minim pe economie. Dansa vine la noi de 2 ori pe saptamana, cam 3-4 ore (marti si joi). Are o contract de munca cu norma partiala de 2 ore/zi.
  Mai lucreaza asa si la alte firme.

  Sa presupunem ca ar avea 3 firme la care lucreaza.

  Asta ar insemna ca plateste de 3 ori asigurarile de sanatate. Desi este o persoana care a suferit un accident acum vreo 10 ani, cand mergea la munca in Italia (tije in membrele superioare).

  Dansa nu e hipstera, revoltata sau rezistenta. E un om normal, cu probleme de om chinuit.
  Dar ea plateste contributia de sanatate ca si cum ar fi trei persoane.”

  Curat liberalism!

 11. tudor spune:

  VV
  Poate scrieti o carte si cum ati dus Romania in subdezvoltare, pot sa va ajut cu referinte… :)
  Cum sa ai crestere economica si investitii mai mici in valoare nominala?
  Asta e crima!

 12. tudor spune:

  Sa mai si radem:
  Cat de idoata poate fi judecatoarea amtenista Gabriela Baltag daca intr o scrisoare deschisa adresata inclusiv “celor de la Bruxelles” il acuza pe Junker ca face jocu lui Soros???

 13. tudor spune:

  Desigur, si vasilica e semianalfabeta: “s au aruncat cu petarde…”

 14. Emi spune:

  Nu pricep cine e deranjat in fapt de postarea dumneavoastra, pupaciosul de Soros si TB, sau papusarul cu care nu e sanatos sa faci afaceri?!?
  De fapt celor doi nu prea le pasa, ofticati sunt fanii lor… :) :) :)

  • Marga Maggie Gigi spune:

   sa-ti desenam daca intelegi mai greu, asa e la handicapati :D

  • cris spune:

   eu nu inteleg altceva, raspunsul constant, probabil ca asa e dictat, “dar ce, Tariceanu nu s-a pupat cu Soros?” adica vor sa te convinga ca ce, ca Tariceanu e un corupt ca a dat mina la vreo intilnire oficiala…. dar hai sa ne uitam altfel: pentru dumnealor Soros e bun, filantrop, Mos Craciun al democratiei , logic atunci daca tariceanu a dat mina intimplator cu taticul lor dumnezeiesc intru societate deschisa si hashtag ar trebui sa fie incintati, inseamna ca Tariceanu e bun, e de-al lor. :) Nu? ce zici? :) :) :) …. ce sa faci asa e cu noi muncim nu gindim, ajung unii sa repete caraghioslicuri fara macar sa-si dea seama ce spun: pai hotariti-va, daca Soros e bun, de ce-l acuzati pe Tariceanu ca a dat mina cu el si imi spuneti mie ca de asta ar fi rau cind voi il considerati pe Soros bun, ce atinge el e ingeras…. sau te pomeni il considera si ei pe Soros rau, caci de aceea e tariceanu rau, si sunt de fapt anti-sorosisti de closet ( de dulap adica, stii sum se spune la homosexualii care declara public in sfirsit ca asa sunt, ca ies din closet, get out of the closet, adica dulap, pardon :) )

 15. tudor spune:

  cris
  iar o dai pe “ba pe a ma tii!”
  nu ma refeream la exodul medicilor, care nu i de ieri/de azi, ci la aberatia de a plati contributii socialer minime lanivelul salariului minim chiar daca ai venituri sub acest minim.

  adica daca ai venituri de 500 lei datorezi statului 900 d lei!

  te ai prins ca nu e vorba de boc, ba nici macar de voiculescu???

  alt refren mai ai?

  baga l p ala cu soros, sigur el a introdus prostia asta “liberala”.

  • cris spune:

   Ca desi e lipsa de medici, medici sunt someri si trebuie sa plece, si asta nu de ieri ci de la boc incoace e un “ba pe-a ma-ti” domnule? Cu asta incepe medicul respectiv, cu faptul ca a ramas somer, si e adevarat, asa e. Nu sufera doar de contriubutia de acum, azi e o contributie de nu stiu care, a fost un salariu de $ 100 pe luna cit a fost rezident, sunt multe altele si de ani, multi ani, si dumneata te fixezi pe ce face guvernul actual, strict si il ridici in slavi pe boc. Lucruri la care dumneata esti orb selectiv, dupa cum iti convine- te doare fix in piciorul de la scaun de medici, domnule, doar plingi si injuri pe unul, folosesti o informatie dupa cum iti convine sa te arati empatic, apoi alta ca sa injuri pe primul fata de care erai empatic, exact ca basescu, mai ieri te ofuscai ca pleaca medici pe care i-ai intretinut dumneata zice-se pe impozitele dumitale, acum alt timp ca sunt corupti si spagari si sa se duca la inchisoare, azi iar le plingi de mila. Faci propaganda domnule…. si tipi la altii ca ei ar fi vuvuzele. Asa cum asta cu mucles tot basist e, ciocul mic, nu-i asa? Si cine te crezi domnule sa-i ordoni altuia sa taca? A pardon, te crezi urmas al lui Ratiu parca, esti de dreapta, lupti pentru dreptul de a vorbi al altuia care nu e de acord cu dumneata , cu asta te bateai in piept in 2014…. Hai, lasa….

 16. tudor spune:

  @prespalati

  bai nene, pozele alea cu tariceanu si soros sunt trucate???
  daca nu, mucles!!!

  • Emi spune:

   Te obosesti degeaba sa ne ordoni, aici nu e niciun subordonat de-al tau…

  • cris spune:

   Cum dumneata esti nespalat, pe creieri desigur, pentru dumneata Soros e bun. Daca Soros e bun, de ce te deranjeaza tocmai pe dumneata ca Tariceanu da mina cu dinsul? Pai nu e bun Soros? Te deranjeaza ca tariceanu da mina cu un domn Soros care promoveaza democratia ba va ajuta financiar si la actiunile dumneavoastra, pe dumneavoastra caci nu stiu ca Tariceanu sa fi primit vreun ban de la Soros. Ca asa vad ca e : https://www.flux24.ro/soros-si-guvernul-olandei-finantatorii-rise-project/ Soros a fost generos cu co-nespalatii dumitale, pe creieri desigur, nimic nelegal aici, conform ANAF, nu sustin asa ceva ci doar arata o sursa de venituri, dar astea sunt… Musti mina binefacatorului dumneavoastra considerind ca cine da mina cu el e rau? Asa ceva….

   • tudor spune:

    chiar nu ma intereseaza soros, dar ma intriga ca brusc fac din soros dusmanul absolut tocmai cei care mai ieri se dadeau peste cap sa si traga o poza cu el, de la ponta la tariceanu sau corina cretu …
    adica prea multa nesimtire!

    aemanator, urmasii comunistilor si securistilor au devenit brusc antisecuristi, sau adversari ai “statului paralel” un liviu dragnea care se bagase sluga la coldea, maior si kovesi!

    • cris spune:

     Soros nu e nici dusman absolut, ci un actor, important, intr-o lume care functioneaza pe asemenea principii ca influentza, lobbyul, politica de anvergura, interesul economic. Nu e nici vreo inventie – asta e lumea lor, vorba ceea dumneata nu stii ce e aceea lobby cind eu si doar ca biet membru de board de spital am avut de a face cu firme de lobby si cu cerutul lor de bani pentru nu stiu care politician care va face cutare lege pe sanatate sa treaca fluierind prin Congress. Dumneata te-ai uitat la seriale ca West Wing sau House of cards, eu mai putin ca nu prea am timp, dar sunt realiste: ce fel de oameni crezi ca sunt modele pentru asemenea seriale, maica Tereza? Si ce influentza crezi ca au asemenea oameni in lume, ce scrupule in a si-o exercita? Ce crezi ca e Romania pentru ei altceva decit un paduche interesant la vreun moment, daca e interesant, apoi iute de uitat sau sacrificat? Dumneata de ce crezi ca e Soros asa de interesat de Europa de est? Din bunatatea inimii lui? e un aspect, nu mai vorbesc de cel cu datul peste cap al unora, sau cu statul dumneavoatsra intretesut nu paralel ca iar zici ca scriu mult si nu te intereseaza oricum ce gndesc.

 17. tudor spune:

  S a terminat concursul de slugarnicie si prostie de la PSDALDE, urmeaza sa aflam nominalizarile …

 18. tudor spune:

  “cea mai mare crestere economica” dublata de cel mai scazut nivel al increderii in economie din ultimii 5 ani!!!

  https://www.agerpres.ro/economic/2018/01/26/indicatorul-de-incredere-macroeconomica-s-a-situat-in-decembrie-la-cea-mai-mica-valoare-din-aprilie-2013–43648

  VV ce faceti , domne, acolo, doar praduiti?

 19. cris spune:

  @ VV

  cam asa, exact ce discutam mai sus, sunteti de pus pe chopping block, asta v-a transmis Comisia Europeana, si sigur nu se face asa ceva, dar daca da, cu placere…. pregatiti-va.

  DW “Impresia penibilă care s-a creat după comunicatul Comisiei Europene este că o dezbatere autentică a fost înlocuită cu un recurs sec la autoritate.”

  http://www.dw.com/ro/de-partea-ra%C8%9Biunii/a-42304625

 20. livia spune:

  DEMNITATE SI MANDRIE NATIONALA – Iata exemplul pe care Romania trebuie sa il urmeze. Polonia nu da inapoi in fata presiunilor UE de a se renunta la reforma Justitiei: “Programul de schimbari profunde in tara noastra nu va incetini, dimpotriva. Nu poate fi vorba de a ajunge la un acord cu puteri care de ani de zile au tratat Polonia ca pe propria prada… Este de competenta noastra interna, garantata de legislatia UE”

 21. cris spune:

  @ VV

  Fascinant Soros…. Prezice prabusirea atotputernicia mediei online la Davos, tine lectii despre faptul ca Facebook si Google sunt o amenintare catre societate, si spune cu minie proletara, pardon, progresista: “Facebook şi Google exploatează mediile sociale şi provoacă mai multe probleme….Companiile de media sociale îi determină pe oameni să renunţe la autonomia lor de gândire. Acest lucru are consecinţe negative de mare anvergură asupra funcţionării democraţiei, în special asupra integrităţii alegerilor…” – huh? Adica sunt rele si sa piara…. dar sunt profitabile…inclusiv pentru dinsul. Acelasi domn Soros are sute de mii de actiuni la Facebook – adica 30-40 milioane dolari investiti, si la Google, adica iar niste zeci de mii de dolari investiti.

  Are o capacitate disociativa fenomenala, cum a mai aratat – in interviu “si cum se impaca faptul ca darimati economic tari intregi de o parte cu filantropia dumneavoastra de cealalta parte”, nicio problema, merg impreuna foarte bine. Face rau ca sa faca bine ca sa faca rau probabil…

 22. Mihail spune:

  Până la urmă de ce se pupa aia doi ? Is cu curcubeul ?

 23. Alzara 1918 Sibiu spune:

  Excesiv de partizane postările ; din ce in ce mai puțin argumentate . Cris discurs din ce in ce msi elevat ; e dezirabilă vocea ta in spațiul public , politic chiar .

 24. tudor spune:

  Deja o dilema majora framanta fb: cine i mai analfabet, Genuche sau Pamblica!
  Ce e drept, grea dilema!
  https://www.facebook.com/dinuzara/videos/1549445578457488/

 25. tudor spune:

  Europa, împărțită ca o pradă la masa baronilor PSD. Guvernul Dăncilă are trei miniștri pentru același domeniu: ministru pentru fonduri europene (Rovana Plumb), ministru pentru implementarea afacerilor europene (Ana Birchall) și ministru pentru afaceri europene (Victor Negrescu). Fiecare dintre ei este “săgeata” unei găști și trebuie să jupoaie cât mai mult din banii europeni.

 26. tudor spune:

  Codrin Ștefănescu: Nu putem pleca din această sală în fața celor care ne votează, în fața zecilor de mii de psd-iști și a milioanelor de români care ne votează ca la inițiativa lui Nelu Stan de la Suceava cu susținerea președintelui Liviu Dragnea să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu îl putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!

  Liviu Dragnea: Te întrerup, Codrine, pentru că îl jignești pe domnul Popa!

  Codrin Ștefănescu: Scuze, nu jignesc pe nimeni!

  Liviu Dragnea: Ba da, jignești!

  Codrin Ștefănescu: Faptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simțiți jignit domnule Popa?

  Valentin Popa: Nu!

  Liviu Dragnea: Te rog să te oprești Codrine, acum vorbesc eu!

  Codrin Ștefănescu: De ce mă întrerupi?

  Liviu Dragnea: Așa cum spuneai și tu… pentru că pot! (n.r. – aluzie la declarația lui Codrin Ștefănescu cu privire la prezența unor persoane cu probleme penale în Guvern, într-un interviu la „Adevărul Live” – „Pentru că putem.”)

  Codrin Ștefănescu: Și eu te pot întrerupe oricând și pot spune lucruri cu care sărim în aer!

  Liviu Dragnea: Te întrerup pentru că sunt președintele PSD!

  Codrin Ștefănescu: Ai spus bine… încă!

  Moment în care sala a rămas bulversată. Mai mulți reprezentanți ai unor organizații puternice au început să vocifereze. Dialogul între cei doi a continuat:

  Codrin Ștefănescu: Nu e posibil ca acum o săptămână să o propunem prim-ministru alături de doamna Dăncilă și azi doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susține pe un necunoscut. O voi vota pe Cati și o voi vota cu ambele mâini!

  Liviu Dragnea: Vei vota cu o singură mână pentru că ai un singur vot!

 27. tudor spune:

  cris
  am urmarit pe fb inregistrarea conferintei de presa a primarului pnl dwe Timisoara, Roibu.
  dupa ce prezinta pe scurt Cartea neagra a psd , tary& vosganian sta de vorba cu ziaristii zeci de minute.
  ca un om normal, fiecare ziarist intreaba ce vrea , omul rapunde atat cat stie si atat cat poate.

  aceste conferinte de presa sunt saptamanale, ceva deja banal.

  in contrapartida, gabi firea: n a organizat nicio conferinta de presa pe bune, nu participa decat la emisiuni aranjate.
  practic, un interviu cu ea este ceva similar cu un interviu cu ceausescu acum 35 de ani, pastrand proportiile.

  Prin toata atitudinea ta nu faci decat sa cautionezi acest mod de a face politica!

  mai vrei exemple?
  o sa ti dau!
  si anume cu documente, nu doar cu vorbe!

  • cris spune:

   Mai omule, nu esti in firea ta… daca tot o tii cu Firea. Cum sa cautionez eu ceva? nu doar ca nu fac asa ceva de felul meu, eu doar spun exact ce cred, am facut-o intotdeauna, de bine sau de rau, ca place sau nu, e opinia mea, modul meu de a privi care sigur va fi diferit de al vostru din cauza unei experientze si unei pozitionari inclusiv geografice diferite, dar sunt la capatul celalalt al Pamintului: Oi fi avind eu vreo capacitate telepatica de care nu stiu, dar nici chiar asa…. Dumitale ti se pare ca altii sunt nebuni ca-l cred pe soros in tot si-n toate, tu cum crezi ca pari daca imi pui mie in circa pesedism telepatic transoceanic ? parca ai fi astia de-i tot vad la televizor cu paranormalul. :)

   • tudor spune:

    Te puuup!
    E voie?

    Normal ca nu s normal la cap, acum ai aflat?

    • tudor spune:

     Pe bune!
     Luandu le apararea lui vv &psd practic cautionezi acest mod de a face politica.
     Pe furatelea!
     Exemplu banal: in 2018 majoritatea toxica psd+alde+pmp ! (vai, basistii!) au infiintat 20 siceva de companii ale primariei, le gasesti pe site ul pmb.ro
     Le au finantat cu sute de milioane de euro, au fost infiintate prin hotarari din marti si aprilie 2017.
     Niciuna nu o poti identifica in spatiul virtual.
     Niciuna nu are macar un site!

     Prima conditie a democratiei este transparenta, asa ca VV si echipa sunt niste hoti prezumptivi!

   • cris spune:

    Nu am cum sa cautionez ceva. Am doar cum sa spun daca ceva ce vad, raportat la stiintza mea, dar si la experienta ca om care a trait in Romania si care traieste altundeva, imi pare corect sau nu, bun sau nu, si sa o fac punctual si cu argumentele aferente. Eu la galeata nu gindesc, tendinte maniheiste nu am, iar spalatul pe creieri e ceva greu de aplicat unui om care gindeste zi de zi in functie de date si stie sa-si stapineasca emotionalitatea. Daca tu sau altcineva considera ca ceea ce spun sau informatia pe care o aduc in acest fel e un argument de luat in seama si-l ajuta sa se uite la o problema si in alt mod bine, daca nu, nu.

    Eu nu-l cautionez pe domnul Vosganian, ci cred ca ne respectam reciproc in acest sens; prietenia pe care i-o purtam, citiva citi suntem, Dorin, eu, Emi, e exact asta si nu o inhaitare sau cautionare. (E pe ce se bazeaza relatiile mele de prietenie in viata reala. In ce ma priveste e si atitudinea profesionala de altfel, in fiecare zi spun oamenilor: aceasta e situatia, acestea sunt optiunile, care e intelegerea ta, ce anume informatie consideri ca trebuie adaugata si ti-o dau sau ma straduiesc sa o aflu, avem nevoie de o discutie mai larga si de altul care sa participe, il aduc, care sunt scopurile tale, care sunt optiunile tale, ce simti ca ar trebui facut altfel, cum putem lucra impreuna. Daca cineva nu doreste sa aiba grija de propria lui sanatate in aceste conditii, e liber sa-si aleaga pe oricine altcineva ca partener medical – mi-au displacut in egala masura din videoul pe care l-ai dat si atitudinea medicului si a pacientului, arata o disfunctionalitate profunda)

    Doresti sa discuti cu mine in acesti termeni, bine, doresti sa ma agresezi incercind sa ma faci sa accept lucruri inacceptabile pentru mine si injurindu-ma fiindca am propria opinie, atunci nu exista discutie de fapt si poti sa cauti pe altcineva cu care sa rezonezi in acest mod: oamenii sunt diferiti, nu e nicio problema, pe mine nu ma afecteaza. In ce ma priveste, nu sunt de partea niciunui psd, dar nu ma vei convinge niciodata, domnule, sa accept incompetenti de partea cealalta, propaganda, sau hashtaguri, nu sunt inrolabila de nimeni, nici de vreun psd cum iti inchipui, nici de vreun hashtag, scopul meu in viata nu e sa apartin vreunui trend, sau grup, sau hashtag. Sunt exact ce nu-ti doresti nici dumneata nici vreun partid si nici chiar domnul Vosganian poate, nu ca persoana ci ca om de partid: nu aderez, n-am nici velcro, nici lipici, nici cap plecat, nici uniforma.

    Referitor la pupaturi. Nu gindesc, nu simt, nu traiesc in termeni de acceptat scuipatul cuiva si nici pupaturile dupa scuipat – spui ca lingi unde ai scuipat cu totul exceptional, pentru mine tipul acesta de atitudine e insa, cu totul, strain, si poate ar trebui sa te gindesti inainte de a scuipa pe altul pe de o parte, iar pe de alta ca nu faci un gest caritabil cind pupi unde ai scuipat ci si ca un om scuipat s-ar putea sa nu fie flatat citusi de putin de pupat piata publica fiindca nu e inferiorul tau si nici vreun complice gata sa se complaca sau sa placa. Englezii au un cuvint superb, atonement, reconciliere, vine de la latinul adunamentum, unitate, inseamna dorinta reala de dialog, recunoasterea propriilor tale greseli, intelegerea in ce priveste greselile altuia, recunoasterea individualtatii fiecaruia si a reconstrui ceva din temelii in alt fel, alt fel de unitate, nu a lipi cioburile unei relatii bazat in continuare pe atitudini si intelegeri gresite. Nu, nu ai voie sa ma pupi domnul meu, exact asa cum consider ca nu ai voie sa ma scuipi, ci sa respecti individualitatea ta si a mea si sa construiesti un alt fel de dialog cu mine, si mai vedem…

    • edi spune:

     …bravoooo, deci esti constientã de natura ta dualã jekyll-hyde–ianã !
     [...and this is quite fair-play admitting such a kind of approaching]

 28. tudor spune:

  am vorbit in seara asta cu un fost coleg de scoala militara, nu e prima data, dar am aflat ceva care m a facut fericit:
  cel mai idiot dintre sefii pe care i am avut , probabil idiotul istoric al scolii militare Nicolae Balcescu Sibiu este …. pesedist infocat !
  :)

 29. Alzara 1918 Sibiu spune:

  Lupu dau Raco ?

 30. livia spune:

  In CE sau Parlamentul European la care unii se uita ca la soare, nu se urmareste adevarul, cinstea, corectitudinea; luarile de cuvant tin de bani, avantaje, nationalitate. Si cand “oficialii” mai primesc un ajutor si de la tradatorii de neam, cozile de topor, precum macoveica, iese lucrul bine facut.
  https://www.cancan.ro/poze/informatii-bomba-inamic-romaniei-diplomata-s-intalnit-celebrul-radu-tudor-i-cerut-ambasadoarea-petrece-milionarii-condamnati-coruptie-trafic-cocaina-pus-cale-manevra-impotriva-cancan-detalii-ies-17752946

 31. Adam Mareș spune:

  “Elvetia: PIB $681 miliarde – 7 miniștri
  România: PIB $201 miliarde – 27 miniștri

  De-abia așteptăm guvernul Viorica, cu cel mai mare număr de miniștri din istoria României. Mai mare chiar decât guvernul Chinei, un stat cu un miliard și jumătate de locuitori.

  Probabil că numărul de miniștri trebuie să fie direct proporțional cu numărul de școli cu buda în fundul curții.”

  • cris spune:

   Apropos de cucoana de la relatii cu diaspora, articolul tau de mai sus.

   pe de o parte ce sa zic, ani intregi pe noi astia din Statele Unite ne-a reprezentat ca parlamentar Lubanovici, un strungar devenit pe aici mic intreprinzator, liberal nevoie mare, pedelist apoi penelist, crezi ca e vreo diferentza daca vad o toanta pesedista? Acum nici macar nu am habar care e urmatorul deputat de trei continenete si nici nu ma intereseaza.

   Pe de alta, iar ce sa zic, am vorbit despre capital uman si Gary Becker aici de m-am saturat, ca omul face banul nu banul oameni, si cum se construieste omul, de pe timpul lui basescu cu tinichigiii lui. M-au suparat un Basescu si ai lui cu prostia, m-a suparat si un domn Iohannis cu facutul de muncitori pentru industria germana nu cu o gindire serioasa legata de educatie dupa nevoile unei tari nu ale unor industriasi, Asta de acum diasporeza pesedista e de o nesimtire timpa si obraznica … si ? Crezi ca de la madam diasporeza cu tupeu pina la basescu, genunche acela cum il numiti voi, dragnea dar si iohannis, olguta dar si ciolos, voiculescu al vostru sau gotiu vreunul citeste asa ceva? https://www-vip.sonoma.edu/users/c/cuellar/econ421/humancapital.pdf ca pricepe cit de cit notiunea de capital uman si cu ce se maninca? Te asigur ca nu, nu-i intereseaza.

   Sa spui sa ramii in tara lucrind trei meserii e o prostie, ( eu ca medic ce sa fiu, ce am fost si inainte de a pleca, si secretara si translator? sau sa ma ocup de pacienti si sa ma specializez?) jack-of-all trades este exact opusul mersului in lume in care se apreciaza specializarea continua pe o anume directie, iar redirectionarea profesionala e ceva care adauga la meseria de baza nu dorelism.

   Asta e, si cit timp nu exista si oameni care sa gindeasca altfel, sa fie educati pe acest tip de gindire, ca omul e prioritar, dar mai ales sa aiba instruirea necesara sa o faca, degeaba… Imi pare rau Adam, e trist.

  • cris spune:

   Sunt toti de vina, soros al tau inclusiv cu amestecatul pe unde nu ar trebui sa se amestece, pentru interesele lui, nu ale tale, Adam, nu fii copil – eu n-am obiceiul sa acuz influentze din Europa sau America strict, au rolul lor, asta e e un joc mult mai mare si pe care trebuie sa-l cunosti ca sa-l joci, sau macar sa-l intelegi, nu doar sa fii carnea de tun, dar nimeni nu poate schimba nimic daca nu v-ati purta ca o plastilina pupatoare de conduri la poarta si gata sa va aruncati in bratele oricarui salvator, sau sa va infoiati la cine nu va e pe plac. Sunteti frunza-n vint la cheremul oricui. Ca in povestea aceea de management cu pasarea inghetata care trece pe un cimp, se indura vaca de ea si o ingroapa in balega, pasarica ciripeste acolo fericita ca ii e cald si o dezgroapa un motan si o infuleca: nu oricine te baga in rahat iti vrea raul, nu oricine te scoate iti vrea binele si daca iti e cald si bine vezi-ti de ale tale si invatza cind sa ciripesti si cind sa taci. Ce faceti in tara e in primul rind responsabilitatea voastra. Noi ca tara ar trebui sa ne stim propriile interese, si niciun Soros sau Putin nu poate fi nici Messia si nici Diavolul, daca am avea un dram de minte. Nu-l avem.

   • Adam Mareș spune:

    Când criticăm Puterea, ne zici că și ceilalți au fost incompetenți. Ăsta e argumentul suprem. PSD-ALDE sunt la guvernare din 2012. Ți se pare că s-a înbunătățit ceva?
    Când nu mai ai argumente, ne zici că toți sunt la fel și te cam speli pe mâini, ca să zic așa. :-)

 32. cris spune:

  Un articol amar. Dar cam asa e, privind la lume te ingrijoreaza, privind la Romania te apuca plinsul.

  “Efectele desfigurării politicii sunt imediate. Țara are nu doar cea mai mare emigrare a cetățenilor în condiții de pace și cel mai mare abandon școlar. Ea are, proporțional, mai mulți generali decât țări care determină ordinea lumii, servicii secrete mai ample decât oriunde. Prea mulți dintre exponenții ei trăiesc din flatări. România remunerează munci și performanțe îndoielnice mai disproporționat decât orice țară din Europa. Lipsind inițiative pentru oameni, se plătesc păzitori de către cei care nu-și pot apăra altfel funcțiile. ”

  https://www.cotidianul.ro/desfigurarea-politicii/

 33. cris spune:

  VV

  a aparut statistica CEDO pe 2017, s-a mai scazut putin la numar total de cazuri, dar pare cumva linistea dinaintea furtunii, Romania are pentru 2018 cel mai mare numar de aplicatii, mai mare decit al Rusiei sau Turciei si acesta e un lucru care as zice ca arata scaderea increderii in justitia romaneasca, pe linga multi alti factori. E si cel mai mare numar in istoria aplicatiilor la CEDO din partea romanilor, (cel mai mare numar de aplicatii a fost in 2015 cred, peste 8000, acum sunt aproape 10.000; de comparatie, Rusia are 7700 aplicatii pentru 2018)

  http://echr.coe.int/Documents/Stats_violation_2017_ENG.pdf

  • Ieseanul spune:

   E de la ALDE, partidul-breloc al PSD. ALDE mai are la Iasi, din pacate, si alti reprezentanti de seama, VV si celebrul doctor Razvan Constantinescu, cel care a anuntat ca nu trateaza protestantii anti-psdalde.

 34. tudor spune:

  VV
  Domnule deputat,
  cand ati votat legile justitiei care includ pensionarea nagistratilor cu 20 de ani vechime primind ca pensie 120% din salariu ati solicitat un studiu de impact cu numarul celor posibili a se pensiona?
  Sunteti constient ca este posibil ca , de pilda, ICCJ sa ramana aproape fara judecatori?

  Sau, cumva, tocmai asta urmariti, ca procesele acolitilor vostri sa se amane la nesfarsit?

  Aceasta masura insotita de celelalte, respectiv marirea duratei scolarizarii la INM de la 2 la 4 ani si marirea vechimii necesare accederii judecatorilor la instantele superioare vor genera o criza teribila de magistrati la nivelul intregii justitii.

  Aveti impresia ca un magistrat se face batand din palme, cum faceti voi ministri la apelul bocancilor?

  In acelai timp guvernul PSDALDE nu foloseste banii acordati de Banca Mondiala pentru construirea de noi instante; de pilda, in 2017 guvernul a aprobat doar 20% din suma necesara, cu toate ca banii se afla in conturi.

  Toate acestea sunt un atentat, sau prostie, indiferenta, cinism?

  Ar fi prea multe coincidente pentru a fi “decat” prostie; prin urmare va consider , in cel mai bun caz iresponsabil, in cel mai rau – complice la un complot mostros ce vizeaza afectarea pe termen lung a statului roman!

  Nasol!

  • cris spune:

   Sa nu te superi, dar ce-ai spune daca as raspunde ca tine: spitalele s-au inchis ca nu erau medici, foarte bine ca s-au desfiintzat…. la ce e nevoie de fonduri eruropene in tribunale fara judecatori sau parchete in care scade numarul de procurori, sa se inchida, e ceva de eficientizare…. Aaaa, sa fie un tribunal in fiecare comuna? de ce? sa se duca oamenii cu zecile de kilometri la altul, sa crape pe drumuri cautindu-si dreptatea, iar judecatorii sa se chinuie cu la fel de multi oameni/dosare ca medicii, mai ales ca sunt platiti foarte bine prin comparatie cu medicii. Si situatia la voi la drept e cu mult mai buna decit in medicina, a fost dintotdeauna, Romania aloca unul din cele mai mari procente din PIB in UE, e pe al treilea loc, pentru judecatorii, parchete, politie, servicii de informatii, am mai dat cifrele Eurostat aici, si e pe penultimul loc sau ultimul la procent acordat sanatatii, asta insemnind o disproportie majora intre una si alta ca salarii, investitii in locatii sau aparatura.

   Te deranjeaza ca un potential judecator sa faca noua ani de pregatire? Un medic face unsprezece ani cel putin si e platit nimic sau lasat si somer. De pensii ce sa mai vorbim…. Ani la rind au fost scosi la pensie medicii din generatiile vechi si zdravan pregatite, pe nimic, si eventul cu fortza, nu pe pensie 120%din salariu… hai sa fiu avocatul diavolului iar: si de ce te superi ca ies la pensie cu 120% din salariu, medici de valoare au fost pur si simplu aruncati nu la pensie ci la gunoi cu pensii infime, cum judecatorii sunt dedicati statului de drept ei vor fi mai tari, te asigur ca vor muri pe altarul muncii si vor refuza pensia.

   Toate acestea nu sunt un atentat la sanatatea si viata romanilor? Facut si de psd dar ajuns la culmi incredibile cu guvernul boc cel de dreapta.

   Cam asa ar trebui sa-ti raspund, nu?

   Stiu eu, poate ar trebui sa intelegti cindva: Romania nu are nevoie de judecatori, cum nu are nevoie nici de medici, tinichigiii sunt suficienti si serviciile sau procurorii sunt de ajuns. Ca e vorba de Basescu, de Dragnea, de Iohannis sau de mai stiu eu care pupaza in care va puneti increderea: nu aveti de ce sa stiti despre capital uman, sau sa intelegeti locul si necesitatea fiecarei profesii, nu aveti de ce sa va doriti o crestere echilibrata si impreuna, e suficient sa va scoateti ochii unii altora perpetuu transformind in inamic cind o categorie profesionala cind alta, pe cine se uita la “troaca” a3 si la Umul digi24, pe cine e ciuma rosie dintre concetatenii dumneavoastra sau dimpotriva hashtagisti. Nu aveti nevoie nici de un parlament in care macar sa se duca o discutie pro si contra, si schioapa daca e dar macar discutie, un presedinte e sufficient, DNA-ul e suficient, un guvern e suficient si, daca nu, sigur o strategie serioasa de capital uman se poate face si din strada, pe hashtag, de un badita sau un malin bot.

   In ce ma priveste am iar de a face, nedorit, cu sistemul medical romanesc, stai linistit ca ma descurc si fara invataturile tale pe care mi le-ai dat generos anterior. Ma descurc sau nu, ca oricine altcineva, pardon, ca medicul ala care a plecat ca vrea bani la tescherea cind dumneata l-ai tinut pe impozite ‘r-ar el al naibii de idiot de doctor sa plateasca, sa stea in lantz daca e posibil – dupa pdl/usr hashtagul dumneavoastra, si nu ca vrea sa-si faca meseria ca medic, nu ca si secretara si translator sau vinzator de medicamente ca sa supravietuiasca – cum zice toanta pesedista ca e recomandabil, si nici ca om care are o responsabilitate fata de familia lui “bine platita” inclusiv la pensie de statul roman, cu 120% din salariu LOL. Ce sa spun, frasuiala placuta pe mai departe….

 35. tudor spune:

  In 2017 media salariilor din administratie a ajuns pe locul IV, dupa industria extractiva, banci si IT.
  Dupa intrarea in vigoare a legii salarizarii, la 1 iulie 2017 deja s au operat mai multe modificari, iar recent s a solicitat marirea salariilor de la ministerul agriculturii si cel al dezvoltarii regionale cu 60-70%, cica pentru a nu scadea in urma aplicarii “noii revolutii fiscale” – alta idiotenie!

  In mos digurin 2018 media salariilor din administratie o va depasi pe cea din industria IT, dar este probabil sa le depaseasca si pe celelalte.

  Intrebare: mai exista in vreo tara ceva asemanator?

  Isi poate vreo tara permite asa ceva?

  Raspunsul lui VV dat la A3 ca se urmareste transformarea administratie publice in ceva de “elita” este o minciuna sfruntata atata timp cat maririle aberante de salarii n au fost insotite de o reforma profunda a administratiei.

  In anii anteriori acelasi “specialist” in economie (VV) vorbea despre “sustenabilitatea” sistemului de pensii.
  Va anunt ca sustenabilitatea lui VV genereaza un deficit la pensii in 2018 de aproximativ 9 miliarde de euro!

  VV
  Mai vreti “idiotenii”?

  Vai de capul vostru!
  pe banii nostri!

 36. tudor spune:

  cris
  Imi pare rau ca au aparut iar probleme de sanatate la tine acasa …

  Altfel, intrebarile mele despre ce se urmareste cu justitia romaneasca – desigur, retorice – demonstreaza ca ceea ce aparati voi pe aici, ca sa va indicam “articolul si litera” va lasa fara replica, incepand cu VV.

  Asadar: psdalde actioneaza conform unui plan extrem de bine coordonat pentru distrugerea justitiei romanesti pe termen lung!
  Iar justitia nu este singurul domeniu, la fel au facut si cu politia, la fel si cu tot ce le pica in mana!

  PSD CIUMA ROSIE!

  • cris spune:

   replici am destule domnule, nu m-ai lasat vreodata fara replica, dimpotriva, dar te rog sa ma scuzi, la ora asta psd ciuma rosie a dumitale nu ma intereseaza; am altele de rezolvat, ne reluam discutia in citeva saptamini, pina atunci poti sa faci ce propaganda doresti si sa injuri pe cine vrei din partea mea. la buna vedere domnule.