Am trăit-o și pe-asta!!!

Astăzi am fost la Iași, în colegiul meu electoral. Și, ca de obicei, m-am întors cu cursa Tarom de șapte seara. În sala de așteptare, tot ca de obicei, citeam. Când, ce să vezi? Un bărbat în jur de treizeci de ani s-a proțăpit în fața mea, a început să profereze lozinci tefeliste și, în consecință, ne-a urat, atât mie personal cât și colegilor mei lideri ai coaliției de guvernare, să mergem la pușcărie. Cum în ultima vreme mitingurile au cam lipsit, bărbatul era nevorbit și nu se mai oprea din urările cu pușcăria. M-am întors către cel care veghea controlul pasagerilor și l-am rugat să-l ajute pe urător să se reîntoarcă la locul său. Ceea ce, după câteva vociferări ale bărbatului, s-a întâmplat.

După câtva timp am urcat în avion. Și atunci s-a petrecut nostimada. Eu, așa – zisul reprezentant al hoților, m-am așezat cuminte la locul meu (rândul 12) la clasa Economy (cum s-ar zice, la clasa a doua). El, justițiarul obidit, a mers în față și s-a instalat la clasa … Business (adică a-ntâia)

La urma urmei, dacă corupții stau la clasa a doua și anticorupții la clasa întâi e spre bine, nu?râs

60 Responses to “Am trăit-o și pe-asta!!!”

 1. emi spune:

  Un om bun vede doar oameni de treaba, sau altfel spus, rezoneaza si atrage bunatate, cine vede doar “penali” in jur, cauta si atrage propria vibratie.
  De fapt cei care striga catre altii sa mearga la puscarie, o fac pentru ca ei insisi se simt vinovati de ceva si isi doresc sa fie pedepsiti.

  • Marga Maggie Gigi spune:

   emilio, maica, ce bei inainte sa postezi ? :D

   • emi spune:

    Eu am mereu cafea pe masa, se pare insa ca tu ai in fata altceva… :)
    Oamenii ii imagineaza pe cei din jur ca sunt asemeni lor, doar in acest fel se pot accepta si iubi pe ei insisi.

   • Mihail spune:

    E LTP-ul mamă .

   • edi spune:

    N-are leac, …dar i-am putea oferi ca cadou la aniversare documentul de constituire al SPP Vosganian.
    Trebuie concepută motivarea, în rest, poate o imprimantă mai aparte…

    …deci, de acord ?

    • emi spune:

     “Bun găsit!
     Iată-ne, aşadar, de acum înainte, într-o legătură directă. Vom putea spune deschis ce gândim despre lumea din jurul nostru şi dacă vom reuşi să ajungem împreună la o concluzie, va fi de ajutor pentru fiecare din noi. E important, într-o Românie plină de nelinişti, de ambiguităţi şi de dispute, să ştim că suntem cât mai mulţi care putem să ne întâlnim cu sinceritate şi, de ce nu, să ajungem la opinii comune.
     Tu, cititorule, poate că mă cunoşti deja, poate că te-am privit uneori, de dincolo de ecranul televizorului, poate că am împărţit împreună entuziasme şi deziluzii. Dar eu nu am avut privilegiul de a comunica direct cu tine. De aceea e posibil ca între noi să fi existat neînţelegeri, să te fi dezamăgit câteodată sau ideile tale care puteau fi preţioase pentru mine să nu se fi putut adăuga gândurilor mele. Vorbim uneori prea mult şi simţim prea puţin. Lipsa de comunicare însăşi poate crea, la rândul ei, neînţelegeri.
     Îţi voi scrie despre ceea ce eu cred că este important. Despre lucruri care este bine că se petrec într-un anume fel şi despre lucruri care este rău că se întâmplă aşa cum se întâmplă. Ca şi despre altele care nu se întâmplă, deşi ar fi bine să se întâmple. Eu am posibilităţile mele, din sfera politicii, să-ţi prezint cifre şi interpretări. Tu ai posibilităţile tale, pe care ţi le dă viaţa de zi cu zi, de a le compara cu realitatea pe care o înfrunţi. Sau poate că ai alte unităţi de măsură care se dovedesc mai exacte. Un om singur nu poate schimba lumea, dar poate avea o viziune despre lume şi, la urma urmei, a înţelege ce ţi se întâmplă este deja un început de victorie. Pe scurt, vom aşeza fiecare faţă în faţă viziunea sa despre lume şi le vom compara. Dacă ele se aseamănă, vom merge împreună înainte. Dacă ele se deosebesc, vom învăţa câte ceva unul de la celălalt şi ne vom aminti, atunci când ne vom reîntoarce fiecare la viaţa lui că mai e ceva de îndreptat astfel încât libertatea unuia să nu o afecteze pe a celuilalt.
     După 1989 am învăţat ce greu e să fii liber. Când nu mai poţi să dai vina pe cei din jur şi când înţelegi că asumarea la fericire e o asumare individuală. Blogul acesta va fi locul de întâlnire al nostru, al acelora care se încumetă să fie liberi.”
     http://vosganian.ro/?p=29#comments

 2. Marga Maggie Gigi spune:

  Deci draga Varujan, ia lamureste-ne : daca merge omul la business class e de pork ?
  Atunci explica-i si sefului tau Calin Anton, bine ? Hai pa, succesuri :D

 3. Pacala spune:

  1. LA in moment DAT se vor vedea si finantarile tefelistilor. Sunt imense.
  2. Se va publica si santajul LA care a fost supus Crin Antonescu
  3. Se va vedea si dosarul santajului LA @Klaus.
  Toate facute de niste Romani de bine

  • emi spune:

   “Mircea Vulcănescu a numit genul acesta de reacție, prefigurând extremismul, „activism prin disperare”. Și a formulat următoarea definiție:
   Activismul prin disperare este calea apucata de tinerii care sunt „sanatosi biologic, dar nu si moral”!
   Nemilos diagnostic. Aplicabil, vai, cât de bine, și tefeliștilor noștri de azi, generatori de anarhie.
   Continuă Mircea Vulcănescu caracterizarea contemporanilor săi, legionarii:
   „Ei se arunca, fara sa stie clar in ce scop, in bratele unei credinte fanatice, la moda, pe care nu o mai discuta […]. Acest fanatism ii face uneori indarjiti, alteori le rapeste discernamantul. Si, cateodata, omenia. Dar, parca se poate cere omenie unor deznadajduiti?”
   Se naște, sub ochii noștri, o formă ipocrită de legionarism. La fel de toxică precum originalul dar drapată în civism reformator, ceea ce o face cu atât mai periculoasă și de neacceptat.”

   http://www.conteledesaintgermain.ro/tefelismul-o-forma-ipocrita-de-legionarism/07-12-2017

  • elenick spune:

   Ti se face parul maciuca! Daca numai 10% din ce spune omul asta e adevarat, e caz de atentat la siguranta statului, atata furaciune cu repetitie, cu ravna si imaginatie! :( Iar VV plus coalitia de la conducere clameaza protectie si drepturile omului pentru aceste lichele nesatule! OK, sa fie, dar nu In LOC DE o judecata dreapta, conform faptelor si recuperarea banilor furati!

   all, acum intelegeti care este miza ca justitia si legile sa fie ”molaii” iar DNA-ul de paie?

   • Adam Mareș spune:

    Și VV se mai întreabă de ce-l face lumea hoț ca politician. :P :P :P
    Pentru că este aliat cu ăia, este asimilat acestor hoți.
    Hai că acușica ne zice că și Vâlcov are dosar fabricat. :P :P :P

    • Mi se par o logică perfectă. Când ești într-un partid cu încă o sută de mii sau într-o coaliție cu jumate de milion moștenești toate cusururile celorlalți. Haios, nu?

     • edi spune:

      Nu le mostenesti, dar, cumva, cusururile alea adunate ar trebui să-ți cam pută, măcar unpic, așa…

      …dar sigur ai fost răcit și-ai avut și nasul “înfundat”, nuu ?

     • emi spune:

      Adica daca tu esti roman, si un alt roman da in cap la oameni, atunci si tu dai in cap la oameni?!? Si daca nu dai in cap la oameni, cum iti pute?!?

     • Adam Mareș spune:

      Oamenii vorbesc despre politicienii corupți (penali), politicienii vorbesc despre abuzurile justiției. Așadar, nu le puteți reproșa primilor că nu lucrează cu nuanțe, din moment ce nici dvs. nu o faceți.

     • Cu mine vorbești? Sau, prin mine, cu alții?

 4. Mihail spune:

  @ mei,

  Esti vulgară. Nu inteleg de ce-ti permiți ca sa-mi trimiți mie, tot felul de tîmpenii, care tie iti plac ?
  Am făcut împreună facultatea împreună, ori mi-ai facut tu sex oral ?
  Imi cer scuze, însă eu nu ma pot scufunda, împreună cu tine, în mocirlă de la Brăila. In plus, eu nu sunt Terente.
  Si mai in plus, se vede de la o posta ca tu vietuiesti in mahalaua din Italia, printre macaronari.
  Ma scuzi, dar aici in Regat, noi nu ne comportăm suburban ca voi cei din Cizmă.

  PS: Las-o si pe Adam in pace, ea este o.doamna adevărată, nu trivială ca tine.

 5. Mihail spune:

  Este groaznic ce vi s-a intamplat. Asta este Romanică, o tara populată cu neciopliti si mîrlani.
  Este impardonabil.ce a putut face acel domn. Faptul.ca a mers la clasa business nu spune nimic. Doar un manelist in plus.

  • Ieseanul spune:

   Groaznic e putin spus. Este de-a dreptul incalificabil ceea ce fac “necioplitii si marlanii” din #rezist. Pai cum sa-l ia ei la intrebari pe un membru al unei coalitii de guvernare care a facut o atat de buna revolutie fiscala, care a pus in guvern oameni atat de capabili, care lupta cu atata osardie pentru dreptul celor care au furat (ca sa aiba ce pune pe masa la copilasi) de a-si pastra intacte averile si libertatea?

   • Mihail spune:

    Nu, nu ai dreptate.
    Nu ai voie ca sa intri in spatiul personal al altcuiva, nu ai dreptul ca sa abordezi persoane care nu te cunosc.
    Este o marlanie in plus.
    Gandesti si te comporti la nivel de Alexandru cel Bun, spre Dacia.
    Ai ceva ca sa-i reprosezinunui om politic, nu-l agati pe strada.

   • Dragă Ieșene, deși dacă ai tăria opiniilor ar putea să spui cum te cheamă, revoluția fiscală pe care am făcut-o eu în 2004 a fost cea mai bună de la război încoace.

    • Ieseanul spune:

     Draga VV, daca mi-as fi luat ca nickname, sa zicem, “geo”, dupa cum altii isi zic “cris”, “Pacala”, “Dorin”, “Emi” s.a., as fi fost mai putin anonim? Cat priveste revolutia fiscala, eu m-am referit la cea aflata in plina derulare, nu la cea din 2004. Cred ca esti de acord cel putin intr-o privinta: aceasta “revolutie” a fost gandita de mantuiala, fara o simulare, fara o analiza a ceea ce s-ar putea intampla in momentul punerii ei in practica. In fiecare zi aflam ca o categorie sau alta de angajati este nedreptatita de noile legi ale salarizarii. E un haos cvasitotal.

     • Nimeni din cei care conduc azi țara nu i-a zis revoluție fiscală Cuvțntul revoluție a fost folosit în bășcălie de opoziție. Nu cunosc tema autobuzelor. Sunt la fel de noi, la fel de mari, la fel de performante?

  • Sigur că nu e problemă că a mers la business. Dar eu cred că cineva care are o condiție materială sau instituțională de a merge la business într-o cursă de 50 de min ar trebui să se poarte altfel.

  • Nu-i așa că vorbim la pereți??? Eu am cerut cazurile din 2012 încoace. Fenechiu a fost cercetat pentru ceva petrecut cu 12 ani înainte. Chițoiu nu a fost cercetat pentru corupție și a fost, oricum, găsit nevinovat. Corlățean nu a fost cercetat pentru corupție Viorel Ilie nu a fost cercetat pentru corupție. Oricum, Viorel Ilie și Rovana au apărut după scrisoarea mea. Adam, îmi dau seama că e zadarnic cu voi, parcă am sta în fața unui zid și vorbim cu el. La Borbely a fost o aiureală, fără nicio legătură cu vreo faptă penală. Silaghi a fost găsit nevinovat acum două săptămâni.Etc. etc. Poți să-mi dai un singur caz de corupție săvârșită în mandat în ultimii cinci ani?

   • Adam Mareș spune:

    Dacă nu e în mandatul actual nu e corupție? :P

    • Adam Mareș spune:

     Dacă porcăriile hoțești nu se mai fac atât de ușor în mandatele actuale, înseamnă că DNA a fost și este util. Măcar i-a mai speriat pe hoți. :P

     • Nu e vorba de DNA E vorba de intrarea in UE, e vorba de existența legislației spălării banilor, de ameliorarea legislației achizițiilor etc.etc. Oamenii nu sunt nici mai buni, nici mai rîi ca înainte.

    • Iar te faci că nu înțelegi. Într-o țară în care Guvernul nu face de cinci ani fapte de corupție sau, ca să fiu conciliant, fapte grave de corupție, cum poate să fie o țară grav coruptă? Fără un Guvern corupt, nu poate fi mare corupție. Ce câștigați dacă aruncați cu noroi peste România? Alegătorii PSD oricum nu se lasă păgubași.

 6. Adam Mareș spune:

  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, luni, ca asocierea Otokar Europe SA – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi a castigat licitatia privind achizitia celor 400 de autobuze Euro 6, care vor face parte din parcul auto al RATB.

  La sfarsitul anului trecut, Primaria Cluj a anunta ca regia locala de transport in comun a achizitionat 15 autobize Mercedes. Potrivit presei locale, pretul unui autobuz se ridica la 219.500 de euro.

  In Bucuresti, Firea va plati pentru 250.000 de euro plus TVA, pentru fiecare autobuz. In cadrul procedurii de licitatie au fost depuse patru oferte: Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz Romania SRL si asocierea Otokar Europe SA – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, informeaza Agerpres.

  Inteleg ca la Cluj Mercedes a ofertat cu 219 mii euro/pe autobuz. La Bucuresti Otokar a castigat cu 250 mii pe autobuz. Cineva are de dat explicatii despre cum a facut caietul acela de sarcini”, a mentionat consilierul Ciprian Ciucu (PNL) pe Facebook.