Nominalizările pentru Premiul Național pentru Proză 2018

În urma anchetei realizată de organizatori în cadrul filialelor Uniunii Scriitorilor, redacţiilor de reviste, fundaţiilor culturale de profil, s-a stabilit lista finală din care va fi ales laureatul ediţiei 2018 a Premiului Național pentru Proză
Această listă cuprinde numele a şapte scriitori din prima linie a prozei româneşti contemporane: Gabriela Adameşteanu, Nicolae Breban, Radu Cosaşu, Dan Stanca, Dumitru Ţepeneag, Eugen Uricaru, Varujan Vosganian.

http://dordeneamt.ro/2018/02/14/nominalizarile-editiei-doua-premiului-national-pentru-proza-ion-creanga-opera-omnia/

cu creangă

22 Responses to “Nominalizările pentru Premiul Național pentru Proză 2018”

 1. Adam Mareș spune:

  Felicitări!
  Foarte frumoasă poza cu “bătrânul” Creangă! :-)

 2. livia spune:

  Dulce Romanie, esti o colonie!
  Halal sa-ti fie!
  Se intorc in mormant si Creanga, si Eminescu……..

  https://www.cotidianul.ro/daca-nici-asta-nu-comanda-externa-sunt-eu-popa/

 3. Mihail spune:

  @mei,

  Asta cu “darling” imi poate provoca, chiar, vise erotice. Dacă mai adăugăm faptul că tu zici ca macaronari se tot răsucesc după picioarele tale, chiar obținem un tablou cu o tentă puternic erotică.
  Așadar, pe mine m-a deranjat ca te apuci tu sa-mi faci oarece dedicații nepotrivite. Nu reușești să înțelegi că eu sunt un om normal. Cu toate defectele vârstei și nu numai.
  Revenind, uite reinoiesc oferta mea(de nerefuzat) de a veni in Cizma. Tu, doar sa-mi indici o zi, un loc, o ora. Ma jur că-ți zic “saru’mana”, ca tin furculița corect, ca ma voi exprima elegant. Sigur, voi veni precis si cu un buchet de flori. Din Londra. Nu te voi invita la hotel, nu te voi pipăi si nici nu te voi dezbracă din priviri.
  Te voi lăsa ca sa-mi vorbesti îndelung despre ce vrei Tu.
  Uite, acum mingea este in terenul tau.

  PS: scuze S8 are damblalele lui in a redacta un text.

  • Mihail spune:

   PPS: poate ar trebui să sosesc cu un cosulet de bunătăți, plus o sticlă de vin bun, sau chiar sampanie. In tine, pare “usor” demodat si nici nu vreau sa-i omagieze pe clasicii in viata. Fiecare cu Miorița lui. Sîc !

 4. livia spune:

  Este clar ce va spune joi, tudorel care face pe el?
  http://evz.ro/intalnire-dragnea-klemm-la-parlament.html

  Sfat pentru Coalitie:
  Dupa ce-i expira mandatul la dna, numiti-o la diicot; apoi luati-o de la capat: parchet, dna, diicot; si tot asa. Este pacat sa se piarda o asa valoare (4%).

 5. Adam Mareș spune:

  “► Malta a cumpărat autobuze Otokar de 12m, Euro 6 cu 182.000 Euro/Bucată. (33 de bucăți – 6 mil euro)

  ► Bucureștiul va cumpăra autobuze Otokar de 12m, Euro 6 cu 250.000 Euro (+TVA)/Bucată. (320 de bucați – 80.000.000 Euro + TVA).

  Dacă ar fi achiziționat la același preț cu Malta, PMB ar fi făcut o economie de 21.760.000 Euro. Voi ce ați fi făcut cu 21.7 mil euro?

  Dacă acest lucru nu arată altceva, măcar arată “eficiența” în achiziții a echipei Firea.”